Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)

(#201) Kalandor válasza odani (#200) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

(tálca a magyar neve)

nem akarod, hogy elinduljon a program, vagy nem akarod, hogy látszék az ikon?
mert pl van ikon-eltüntetés XP-ben (helyi menü és tulajdonsáok. majd a nem aktív ikon elrejtése)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#202) odani

odani
(tag)

De én nem akarom bekapcsolni a ''Nem aktív ikon elrejtése'' lehetőséget. Nem voltam elég egyértelmű? A system tray az nem a tálca, és mint írtam, most raktam fel ezt a utilityt, miért akarnám hát, hogy el se induljon?

Én csak azt szeretném, hogy az a kis kék-fehér-piros VIA ikon ne legyen ott, de ettől még fusson a háttérben a program.

Így OK?

(#203) Som@ válasza odani (#202) üzenetére

Som@
(őstag)

De! Egyértelmű vagy. Viszont amit Kalandor leírt, az működik.
Először próbáld ki! :P

Hát persze...

(#204) odani

odani
(tag)

Emberek, tudom jól, hogy mire való a nem aktív ikonok elrejtése, csak utálom!! Konkrétan ezt az ikont szeretném innen megszüntetni.

(#205) Cane

Cane
(őstag)

Egy-két weboldal nem engedi a download managereket letöltésnél használni. Pont emiatt fel lehet valahogy függeszteni a Download Express-et?

▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#206) turho

turho
(őstag)

Bocs hogy ide, de mihamarabb meg kell tudnom, hogy ABIT IC-6 /tehát nem a G!/ alaplappal működik-e a Serillel2 átalakító. Mert ha nem akkor rosszat vettem. Ha rendesen bekötöm ahogy kell, fel se pörög a rárakott vinyó. Ha lehúzom a 4-es floppycsatit a dobozról /ugye nem sok értelme vanm/ akkor pörög a vinyó, de akkor meg hogy is ismerné fel?... Szóval műxik-e?

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#207) turho

turho
(őstag)

És a bios-t is jól beállítottam, majd variáltam is vele később. Ha be van kötve nem is pörög fel a drive. És az előbb természetesen ic-7-et akartam írni, bocs.

[Szerkesztve]

(#208) VÁMpír

VÁMpír
(fanatikus tag)

Egy csak MP3-akat tartalmazó CD-t szeretnék írni. Ha sima adat CD-nek írom meg, akkor gondolom még az mp3-at tudó asztali CD-k se lesznek képesek lejátszani. Bár valószínűleg csak PC-n fogják lejátszani, de ha nem kell túl nagy áldozatot hozni, az asztali lejátszás lehetőségét meghagynám. Milyen programot javasoltok? Baj az, hogy sok fájl nem 8+3-asráadásul magyar ékezetes?

(#209) Hercooles válasza VÁMpír (#208) üzenetére

Hercooles
(fanatikus tag)

Nem kell mp3-cd-ként megirni az mp3-cd! :) már a régebbi asztali és egyéb mp3-cd playerek is lejátszák, könyvtárakat is megtalálnak. S elvileg ékezet és 8+11 is megvan oldva! lehet még ID3-Tag is!

(#210) Kalandor válasza turho (#206) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

SATA-ból egyelőre egy szabvány van, tehát mennie kell (az átalakítóból van 2 fajta is, de ez most nem számít, mert HDD-ről van szó)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#211) LordX válasza tkesy (#196) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nem kékfoggal (Bluetooth) működük? Mert akkor csak Windows bebbootolása után kezd el működni.

(#212) LordX válasza turho (#206) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem. Az a kis flopicsati az az átalakító áramellátása.. Ha lehúzod, nincs áram az átalakítóban, nem fog (nem kéne) működnie.

Minden alaplappal együtt kéne működnie.

(Ugye PATA vinyót akarsz vele rákötni SATA vezérlőre?)

(#213) turho válasza Kalandor (#210) üzenetére

turho
(őstag)

Hát kösz. Akkor nyilván hibás. :(

(#214) turho válasza LordX (#212) üzenetére

turho
(őstag)

Gondoltam hogy az táplálja meg a konvertert külön. Azért néztem meg lehúzva is, mert ha rá van dugva+a hdd-re is a molex, akkor fel sem pörög.

(#215) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Sziasztok! Miért írják az 1.7-es Celeronról hogy 400-as FSB-s, mikor csak 100-as az FSB-je a BIOS szerint? És állítólag nem is lehet csak max 119-ig állítani fagyás nélkül, ahogy áttanulmányoztam a topicokat.

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#216) jerry311 válasza oregcsóka (#215) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

mert valójában csak 100 MHz-en megy de 4-szer annyi adatot képes átvinni mint egy ''sima'' 100 MHz-es rendszer (ez a QDR vagy mi a fene, Quadriple Data Rate).
Ugyanígy a DDR (Double Data Rate) esetén pl a 400 MHz-es DDR memora valojaban 200 MHz-en működik.
Csak a 400 MHz jobban hangzik, így azt írják rá :))

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#217) oregcsóka válasza jerry311 (#216) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Hu, az anyját, köszi szépen, akkor ez egy marha nagy átverés.És így van ez a P4-eseknél és az AMD-knél is?

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#218) jerry311 válasza oregcsóka (#217) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

nem olyan nagy átverés ez, mert azért mégiscsak 2x (vagy 4x) annyi adatot visz át ugyanannyi idő alatt :))
P4 vagy AMD a DDR meg a QDR csak marketingfogás, hogy ne a ''sima'' MHz-eket kellje odaírni :))

(#219) jss

jss
(tag)

Az volna a kérdésem, hogy ECS K7S6A alaplaphoz létezik -e tuning BIOS?
Az alaplap órajelét szeretném emelni, alapból csak 147 MHz-ig bírja a lap.

Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...

(#220) oregcsóka válasza jerry311 (#218) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Hát akkor én nagyon tudatlan voltam, /vagyok/, és köszi mégegyszer a gyors válaszodat, hálás vagyok érte, igazán...:P

(#221) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Megtudná-e valaki mondani, hogyan tudnám kimérni multiméterrel, hogy az alaplapom kikapcsolásjelet vagy üzemjelet /folyamatos bekapcsolásjel/ küld-e a tápegység felé?
Mindezt akkor szeretném megmérni, mikor a gépem rejtélyes okból leáll, és nem is lehet a gombbal bekapcsolni. /aztán 1-3 perc elteltével minden esetben újraindul magától.../
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: oregcsóka

(#222) salazol válasza oregcsóka (#221) üzenetére

salazol
(őstag)

A gép csak egy impulzust küld a táp felé, az impulzus hossza akkora, amennyi ideig nyomod a gombot.
Ha ki akarod mérni, akkor itt [L]http://xtronics.com/reference/atx_pinout.htm[/L] megtalálod a csatlakozó kiosztását, a PS/on lábon kell mérned a testhez képest feszültséget. Azt hiszem (csak 90%-osan), hogy alaphelyzetben készenléti 5V van rajta ellenálláson keresztül kicsatolva, ezt húzza testre az alaplap.

Helyesbítés, így nem tudom, hogyan kapcsol ki, tehát rosszul tudtam eddig, de utánanézek, mert érdekes kérdés.

[Szerkesztve]

(#223) eddie303 válasza Shim (#15) üzenetére

eddie303
(őstag)
LOGOUT blog

Ne haragudj, ha már eddig kaptál választ rá, nincs kedvem végignyalni az egész Topic-ot. Az AGP Aperture Size tudtommal az a memóriaméret, amit a videokártya (AGP-s) elkérhet a rendszermemóriából, abban az esetben ha nem elég a saját memóriája, pl nagy textúrák esetén, javítsatok ki ha nem így van.

Linux.... The choice of a GNU generation.

(#224) salazol válasza oregcsóka (#221) üzenetére

salazol
(őstag)

Na ezt találtam:
ATX power supplies hold the 'Power On' wire at 5V (again, using the standby source) while the machine is off, and connect 'Power On' to Ground to signal that it is time to turn on.
Tehát nem csak impulzust küld, ahogy eddig hittem, hanem testre húzva tartja az alaplap azt a lábat (PS_ON), amikor elengedi, akkor kapcsol ki a gép. Tehát kikapcsolt állapotban a készenléti 5V mérhető rajta, bekapcsolt állapotban 0V körüli (LO szintű digitális jel).

[Szerkesztve]

(#225) eddie303 válasza oregcsóka (#221) üzenetére

eddie303
(őstag)
LOGOUT blog

Tápcsatin ha összekötöd a zöldet a lilával bekapcsol, de csak addig megy, ameddig összeérintse tartod, tehát az alaplap relészerüen, vagy legalábbis tirisztorként kell viselkedjen, addig vissza kell vezesse a tápba az 5Vsb-t, amíg menni akar.

Vagy nem tudom, végülis akkor lehet, hogy ennek semmi köze 5Vsb-hez, lehet, hogy ez külön egy PS_On jel, de itt is kijön 5V

[Szerkesztve]

Linux.... The choice of a GNU generation.

(#226) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Hu, nagyon jó, sokat segítettetek, nagyonszépen köszönöm, örökké hálás leszek nektek, TI uriemberek vagytok!

(#227) salazol válasza eddie303 (#225) üzenetére

salazol
(őstag)

A lilával kötni össze a zöldet, azt a mac-eknél kell, PC-s tápnál a zöldet a feketével kell összekötni.
Forrás:

[L]http://home.earthlink.net/~supermac_insider/support/psconversion.html[/L]

On a Macintosh the motherboard uses the +5V Standby (or trickle) to raise the 'Power On' wire from Ground to +5V when it is time to turn the power supply on. However, ATX power supplies hold the 'Power On' wire at 5V (again, using the standby source) while the machine is off, and connect 'Power On' to Ground to signal that it is time to turn on.

(#228) salazol válasza oregcsóka (#226) üzenetére

salazol
(őstag)

Kedves oregcsoka!
Javaslom, hogy ne próbáld meg úgy használni a géped, hogy kikötöd a zöld vezetéket, majd kapcsolóval kötöd a feketéhez, ezzel kiküszöbölve ezt a zavaró kikapcsolgatást.
Ugyanis lehet, hogy ez a jelenség valamilyen védelem működését jelenti, pl. valamelyik szenzor az alaplapon túlmelegedést vagy túlfeszültséget érzékel, ezért kapcsolja ki a tápot. Amennyiben kiiktatod, akkor füst is lehet az eredménye.
A hibát meg kell találni, nézd át a BIOs beállításait, hogy a kikapcsolási hőmársáklet elérése előtt ad-e riasztást, esetleg kölcsöntáppal kipróbálni a gépet, hátha a táp saját védelme csinálja.

(#229) oregcsóka válasza salazol (#228) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Nagyonszépen köszönöm a tanácsaidat, megfogadom megigérem.Nem akarok én összekötni semmit, csupán rá szeretnék jönni, hogy az alaplapom rossz-e, vagy pedig a tápom.Csak hidegen csinálja a mutatványt, ha bemelegszik nincs semmi baja.
A táp: Thermaltake W006-os/chieftech 360-as/
A lap: Abit SA 7-es
És mind a kettő garis, csak különböző helyeken...

(#230) oregcsóka

oregcsóka
(őstag)

Kikapcsolási hőmérséklet miatt nem lehet, mert fent van a motherboard monitor progi, és a tálcán figyelek minden hőmérsékletet, nincs túlmelegedés.

(#231) salazol válasza oregcsóka (#229) üzenetére

salazol
(őstag)

Tartsd rajta a multimétert a zöld és fekete közé kötve és figyeld az értéket. Az alacsony szintű jel ugyan definiálva van, de gyártónként lehet szórás, hogy mely értéktől tekintik tiltott szintnek vagy magas szintnek, ezért lehet, hogy a te géped másik táppal jól menne és a te tápod másik gépben jó lenne, csak pont egy szerencsétlen párosítást fogtál ki. Ha ilyesmi okozná a gondot, tehát hogy az alacsony szintű jel nem elég alacsony a táp számára, akkor lehet csinálni barkácsmegoldást 100 Ft-ból, schmidt-trigger áramkört használva. De remélhetőleg erre nem lesz szükség.
A másik, amit mérhetsz, a pwr_good jel, ha ez hibázik, akkor az alaplap lekapcsol. Ezt is testhez képest kell mérni.

(#232) oregcsóka válasza salazol (#231) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Köszi szépen, most éppen megy a gép, /méltóztatik/ ezért most nem szedem szét, de ha újból le fog állni, és nem tudom elindítani, akkor megcsinálom az általad leírt méréseket, kimásolom egy füzetbe, amit írtál, és onnan le tudom lesni...

(#233) fokukac

fokukac
(PH! kedvence)

Hello, egy olyan láma kérdésem lenne, hogy videokártya cseréje esetén az egész windows-t újra kell-e telepíteni, vagy elég neki egy driver-frissítés...

(lustaság fél egészség jeligére a szerkesztőségbe...)

köszi!

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#234) salazol válasza fokukac (#233) üzenetére

salazol
(őstag)

Egyes kártyák annyira be tudnak épülni a windows lelkivilágába, hogy sima driverfrissítés nem elég, ilyenkor mindenféle removal progikkal lehet kipucolni a gépet, mielőtt az új kártyát telepítenéd, vagy turkálás a registryben. Ez nem jellemző egy gyártón belüli cserére, csak ha más chipgyártó kártyájára cserélsz. Próba szerencse.

(#235) Alvin_ti4200 válasza fokukac (#233) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szedd le a Driver Cleaner 2.7 progit a Guru3d.com-ról, uninstalláld a régi drivert, majd csökkentett módban a Driver Cleanerrel pucold ki a maradék fájlokat. Ezek után bátran berakhatod az új kártyát anélkül, hogy új Windows kéne.

(#236) fokukac válasza Alvin_ti4200 (#235) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

köszi,. Egyébként egy nagyon régi Ati (xpert 2000 pro) cseréjéről lenne szó, valami új Ati-ra...

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#237) jss

jss
(tag)

A #219-es kérdésemmel kapcsolatban tudna valaki segíteni? :U

Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...

(#238) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

XP-ben hol lehet beállítani, hogy automatikusan beléptessen 1 juzert induláskor, semmi válaszd ki, írd be a jelszót, hanem elindul és ott a desktop?

[Szerkesztve]

(#239) Alan válasza jerry311 (#238) üzenetére

Alan
(fanatikus tag)

TweakUI XP (Logon / Autologon / felső keret)

[L]http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp[/L]

SP1 kell hozzá.

(#240) jerry311 válasza Alan (#239) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

thanx! :DDD
tweakUI nélkül?
nem mintha így nem lenne jó csak érdekelne a hagyományos módszer is (ha van).

(#241) salazol válasza jerry311 (#240) üzenetére

salazol
(őstag)

Sajnos a 2000-ben meglévő hasznos lehetőséget (usernave és jelszó megadva, mindíg ezt lépteti be kérdés nélkül) nem találtam sehol XP-ben. Igazából egy módon csinálja ezt, ha csak egy user van a gépen és nincs jelszava, és be van kapcsolva az üdvözlőképernyő használata.
De jó lenne, ha erre járna X-com, ő nagyon tudná ezt.

[Szerkesztve]

(#242) jerry311 válasza salazol (#241) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

mindegy, tweakui megoldotta :))
teljesen megfeledkeztem róla, hogy van xp-hez is tweakui :))

(#243) salazol válasza jerry311 (#242) üzenetére

salazol
(őstag)

Közben találtam megoldást registrybejegyzésekkel is jelszóval.
[L]http://misterxp.uw.hu/index.php?oldal=keret&x=x&tipus=trukkok&belso=cikkek&cikk=cikkek/biztonsag/autoadmin[/L]

[Szerkesztve]

(#244) salazol

salazol
(őstag)

Segítsetek, nagyon gyorsan kellene az a billentyű vagy kombináció, amit lenyomva az XP üdvözlőképernyőjekor bejön a hagyományos bejelentkezőablak, ahová be lehet pötyögni, hogy rendszergazda.

(#245) Shim válasza Shim (#79) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Nehogymá' senki se tudja a választ! plz help!

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#246) jerry311 válasza salazol (#244) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

2-szer alt+ctrl+del :DDD

(#247) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Ki tudja mi az a QAM (quadriple-amplitude-modulation)?
És hogy miben különbözik a 16 meg pl 256 QAM?

(#248) jerry311 válasza Shim (#245) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

ha nvidia akkor egy rivatuner és performance beállítás :DDD

(#249) salazol válasza jerry311 (#247) üzenetére

salazol
(őstag)

Megmondom, ha megmondod a bejelentkezési billentyűkombinációt, amit kettővel fentebb kérdeztem. Nagyon nagyon nagyon sürgős.

(#250) Shim válasza jerry311 (#247) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

négyszeres amplitódú moduláció. remélem sokat segítettem ;)

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.