Köszi! :)
A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...
Köszi! :)

<question>Miért van az, hogy ha nyomtatok word-ből pl egy x centis vonalat a kinyomtatott lapon rövidebb lesz. 4cm-enként 1mm-t csal. Ezt csinálta a HP640c meg az új Canon i560-as nyomtatóm is.</question>
http://raven10011.netai.net/

Nem kérdés csak egy hasznos infó!
DOS alól USB-s nyomtatóra nyomtatni... (Windows DOS parancssor)
A következő képpen tudtam megoldani akár hálózatról akár saját gépről dos parancssorból a nyomtatást:
Csinálsz egy bat fájlt, hogy el tudd indítani bármikor. Ez akkor érdekes ha hálózaton belül szeretnél nyomtatni. Ez ugyanis az LPT1-hez rendeli a megosztott nyomtatót, de ha az éppen nem elérhető, akkor hibaüzenetet kapsz minden windows indításkor. Ezért nem állandóra csinálod a hozzárendelést hanem mindig lefuttatod, amikor szükséged van a nyomtatóra. Ez minden újraindításkor elfelejtődik.
net use lpt1 \<gépnév><nyomtató megosztási neve>
A másik:
net use lpt1 \<gépnév><nyomtató megosztási neve> /persistent:yes
Így állandóan az LPT1-hez rendeli a nyomtatót. Ha helyi gépen akarod használni a nyomtatót, akkor ezzel megoldhatod a problémádat. Ezt a módszert lehet alkalmazni ha a nyomtató ugyan hálózati, de állandóan eléhető...
Ezt eddig más is leírta. Most jön a lényeg!
Nyomtatók->kiválasztod a nyomtatót->jobb click->tulajdonságok->Speciális->Nyomtatóprocesszor...->WinPrinten belül a RAW-ról át kell állítani TEXT-re. Így már tudsz USB-s nyomtatóra DOS alól nyomtatni. Elképzelhető, hogy van valami más módszer/progi is az LPT1 imitálására, de nekem ez bejütt!!! Természetesen a nyomtatónak megosztottnak kell lennie!!!
Mivel itthon minden gépben van hálókártya így nem tudom, hogy mit csinál ha nincs?! Nem volt időm kipróbálni, hogy kivegyem...
Remélem hasznos infót tudtam megosztani Veletek!
[Szerkesztve]
''Welcome to the REAL WORLD!'' (Matrix)

Légy szí valaki, válaszoljon :O
A harcnak akkor van vége, ha ÉN győztem.

Sikerült, minden a régi. Csak nem érzékelek semmi külömbséget a Bios frissités előtti állapothoz képest. azt olvastam itt a PHn valahol, hogy BIOS frissités után gyorsabb lett a gép. Háát, nálam nem
Ha a telefonodból féltégla lesz, nem a telefonod volt hülye....! Tanulni sohasem szégyen!!! és Én nem vagyok szégyenlős:-)

UP

Az enyém szoftveres kérdés. Egy westeles GPRS kellene belőnöm, de nem igazán sikerül.
Pl. mi a felhasználónév és a jelszó? Minden segítséget előre is köszönök. :P
Hát persze...

Senki nem tudja a választ.
Mekkora órajelű asztali P4-nek felel meg egy 1,6 GHz-es centrino laptop proci?
A 1230-ról leküldik a beállításokat sms-ben.
Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

Elég gyorsnak.:)
[L]http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=854&oldal=4[/L]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
(#161) raven10011 válasza raven10011 (#152) üzenetére

Nem tud senki segíteni a #152-es ügyében??
http://raven10011.netai.net/

Köszi, közben összelőttem a telefont meg a laptopot. :D
Viszont kiderült, hogy nincs megrendelve a GPRS szolgáltatás. Így pedig elég nehéz lesz használni. :U (De az a jó, hogy váltig állította a tulajdonos, hogy már pedig neki van ilyen szolgáltatás megrendelve. )
Hát persze...

lassú a levelezésem vagy lassan küldi ki a PH a leveleket új hozzászólás esetén?
[Szerkesztve]
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

A PH! levelezésérôl nem tudok nyilatkozni, de hogy a Freemail lassú, mint a tet?, illetve óránként
kap az ember vagy öt vírust, az tuti. :D
Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

A probléma, hogy x hozzászólás érkezett y témához z idő alatt. Ehhez képest min. 10*z idő késéssel kapom a levelet róla és a levelek közti idő is nagyobb sokkal mint a hozzászólások közti idő. :)
Mellesleg amíg valaki fel nem teszi ezt a címem valami spam listára addig elég csendes marad napi 1-2 spam sehol egy vírus vagy féreg :DDD
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Kb 2-3 hete nekem volt ilyen szívásom, azóta minden full ok. Néha NF7 topicból kicsit késik a mail, de ez még nem zavaró :D
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

Sziasztok! Nekem lenne egy gyorkérdésem:
Intel Celeron 2000MHz (Nortwood) procinak mennyi az a Vcore, amivel még nem tudom szitáváégetni a gépemet? 1,6? Alapon 1,5V.
Köszi.
Üdv: Balu
''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

Hi!
Mi a különbség a Tbred és a Barton 2500/2600+ -os procik között? tuning?

általában alap+10% még biztonságos (esetetben ez ugye 1,65)

tudtommal a Tbred ''csak'' 133-as FSB-s a Barton pedig 166-os....
meg a cache dupla a bartonokban
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Köszi! Akkor irány a 3000MHz :)) (2,8-on jelenleg stabil, szal nem alaptalanul mondom.)
''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

Hi, lenne néhány kérdésem:
1. P4C800 gold verzió miben tér el a simától?
2. TwinMOS PC3200 DDR 400 dual-channel kit -ről mik a tapasztalatok?
3. Ventec nexus előlapi panellel sem lett elég halk a gépem, meg éjjel nagyon világít, gondoltam ráteszek egy kapcsolót, ami az egészet kikapcsolja. Na de hova tegyem és milyen kapcsolót? :F
Előre is köszi.
smk

Nemsokára kéne telepítenem egy Pinnacle PCTV kártyát (XP). Csak TV nézésre akarom használni, semmi csicsa. Szoktak ajánlani erre egy egyszerű programot, mi is a neve? Milyen drivert telepítsek?

Köszi szépen, 1,6V-on stabilan 3000. Igaz csak egy teszt erejéig volt így, mert azért jóból is megárt a sok. :))
Mégegyszer köszi!
dscaler
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

köszi szépen. drivernek gondolom az jó, ami a CD-n van.
Régi kérdésemre a válasz (ti is ezt mondtátok): nagykerben is van 3 napos csere.
while (!sleep) sheep++;

Sziasztok!
Kérdés: Önéletrajzba kéne beírni, hogy ''heavy user'' vagyok :), azaz sima felhasználó felett, de a guru szint alatt. Ti hogy fogalmaznátok meg ezt?
Köszi
Akkor azonnal egészítsd ki az aláírásod processzor részét az ''egy teszt erejéig'' bővítménnyel! ;]
Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.
Sziasztok!
Ha a videókartya tulajdonságait szeretném elérni, tehát jobbklikk/tulajdonságok/beállítások menüig még eljutok, és mikor a speciálisra kattintok, a gép egyszerűen ujraindul :(
Miért?
Tegnap tettem fe ujra a zikszpét, és omega 2496c nevű drivert...

Akkor egy problémám:
BIOS frissítés után a KT3V (KT333) alaplapom induláskor visít, hogy nem megy a procihűtő venti. Kapcsolja-e ki a gépet?
Megnéztem, a venti megy. Viszont a BIOS-ban a kijelzés a 0-n áll. Frissítés előtt még jó volt. Most ki kellett kapcsolnom, hogy mehessen a gép.
Viszont az AIDA-val is megnéztem, ammeg látja és jól jelzi a fordulatszámot.
Na ez mitől van?
Boci-boci tarka!:D
ezt úgy hívják, hogy Power User

másik driver?
Soirée...

Köszi, de azt lefelejtettem, hogy magyarul kéne beleírni :)
Van erre egyáltalán magyar szó?
előtte is ezvolt fenn, és tökéletes volt :O
1ébként lehet h az lesz...
Nekem is lenne egy-két kérdésem:
1. Hogy lehet Opera (7.23) alá ?berakni? az IE-ben lévő ?Kedvencek? mappa tartalmát? (magyarán átvinni a már meglévő linkeket az Operába?a Mozilla ezt automatikusan megteszi)
2. Wireless billentyűzetről sikerült már valakinek valamilyen billentyű-kombinációval indítani a gépét? :F
THX!
--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

Köszi a választ, megpróbálom.
'' Miért nyomjuk erõsebben a távirányító gombjait, amikor az elem kimerülőben van? ''
(#189) torz on borz válasza B.Aniko (#185) üzenetére

hmm pl.: középszintű felhasználó nem jó ?
A SÖRöm a legszebb öröm !
2:-ra: Jah. Logitech drótnélküli, simán indul vele.
Gyakorlott felhasználó.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Valakinek ha esetleg lenn netán ötletszerű hozzáfűznivalója...
Mármint amit írtam fentebb...
[Szerkesztve]
Boci-boci tarka!:D
A mai modern ventik olyan jól hűtenek, hogy bekapcsoláskor nagyon alacsony fordulatszámon pörögnek. (Nekem később sem nagyon megy 1500-1800 rpm fölé.)
Ezt azonban az alaplapi/stb. mérés technikájából adódóan már nem nagyon tudják érzékelni az érzékelők :) - számukra túl alacsony, ezért nullát adnak.
Ezt a BIOS leállásnak veszi, így bekapcsolt hővédelem esetén visít.
Megoldás: kikapcsolod. :)
Veszel egy újabb alaplapot, amiben jobb a hőérzékelés.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
(#194) Warlock_42 válasza tkesy (#187) üzenetére

Nem próbáltam, de elméletileg:
Bookmarks / Manage Bookmarks / File / Import Internet Explorer favorites
What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
(#195) tkesy válasza Warlock_42 (#194) üzenetére
:))
THX!!
--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------
Akkor még probálkozok.. Mert az enyém (MS Wireless Optical Desktop Pro) még nem akarja az igazságot... :(
[Szerkesztve]
Véletlenül nemtudjátok a nexus ftp elérhetőségének a címét?

Sziasztok, nekem is lenne egy gyors kérdésem. Az Enermax új tápjának a leírásából idéztem:
- ATX 12V v1.3 kompatibilitás: a legutóbbi rendszerek teljeskörű támogatása, beleértve a P4 Prescott és az AMD Athlon 64 processzorokat is
Mi a különbség a v1.2 és a v1.3 között? A jelenlegi 350W-os Enermaxom, mivel v1.2, használható-e Prescott ill AMD 64 processzorok esetében?
®

Ki tudom-e valahol iktatni az XP-ben a S.M.A.R.T.-ot, mert Biosból nem megy (IC7)?