Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)

(#1951) TrollBalint válasza Lamair (#1950) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Esetleg nézd meg itt: [L]http://www.themexp.org[/L]
kérdés: Ha a GetDataBack olyan hibaüzenetet dob ki, hogy nem tudta olvasni a szektort, akkor az lehet hardver hiba? Mert egyszerüen elszállt egy particiója az ismerősőmnek, a pár napja vett winyoján :(

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#1952) Gergeli

Gergeli
(tag)

Szépjónapot mindenkinek!

A kérdésem: van egy asus v7100 (geforce 2 MX - 32Mb) videokarim. Érdemes lecserélni egy radeon 9200-re? Ha igen, mire kell figyelni?
Van valakinek olyan listája, ahol a videokarik teljesítmény szerint sorba vannak rakva, vegyesen nVidia és ati?

Keresek régi processzorokat

(#1953) TrollBalint válasza Gergeli (#1952) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

érdemes. :))
teszteket nem tudok fejből, de nézd meg a [L]http://tesztelo.hu[/L] -n
esetleg keress rá google-ban

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#1954) Gergeli válasza TrollBalint (#1953) üzenetére

Gergeli
(tag)

Gugliban annyi minden lejött, de nem igazán az, amire én gondolok. Köszi a linket

Keresek régi processzorokat

(#1955) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

#1916?

Soirée...

(#1956) Tomhal

Tomhal
(kvázi-tag)

Remélem egy számotokra egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok:
Van egy C: és egy D: vinyóm és emlett egy E: Cd-íróm meg egy F: Cd olvasóm
C:primary master
D: primary slave
E:secondary master
F: secondary slave

Hogyan tudnám elérni azt hogy a mostani C megahjtómat lássa D-ként és a mostani D-t meg C ként? Valamint a mostani E meghajtót lássa F-ként a gép? Mit hol és hoygan kel beállítnai?

aTom

(#1957) TrollBalint válasza Tomhal (#1956) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

a futtatás menübe beirod, hogy compmgmt.msc
akkor megjelenik egy ablak, és a baloldali menüben kiválasztod a lemezkezelést. Ekkor láthatod a particióidat, amire nyomsz egy jobb gombot, és katt a ''meghajtóbetüjel és elérési út módosítása...'' vagy valami hasonló :)

(#1958) TexT-BoY

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Emberek Help!

adott egy Tusl2-c alaplap ami ha bekapcsolom akkor sok hosszút sipol... ez mitjelent?
tudom hogy valami hiányzik de mi?

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#1959) TrollBalint válasza TexT-BoY (#1958) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

be sem kapcsol? semmi?
De a hosszú sipolás azt hiszem memória, de nem vagyok biztos benne. Lehet érintkezési hiba, vagy rossz a slot

(#1960) TexT-BoY válasza TrollBalint (#1959) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bekapcsol de nem ad képet:( és sok hoszzu sip

(#1961) TrollBalint válasza TexT-BoY (#1960) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Vagy lehet még a videókártya. és eddig jól ment? Mit állitgattál benne mielőtt csinálta?

(#1962) TexT-BoY válasza TrollBalint (#1961) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem a szitu az volt hogy normálisan müködö Giga-byte lapbol kivettem a procit+ramot+vga-t... tehát odáig minden ment de most valamé sipol:(

(#1963) TrollBalint válasza TexT-BoY (#1962) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Akkor szerintem a memória lesz esetleg tedd át egy másik foglalatba, vagy nyomkodd meg kicsit. Ha meg biztosra akarsz menni, igazgasd meg a videókártyát is :)

(#1964) TexT-BoY válasza TrollBalint (#1963) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemjó:O:O

(#1965) TrollBalint válasza TexT-BoY (#1964) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Hüha, jobb lenne, ha megjavulna, mert kezdek kifogyni az ötletekből. Ugyanazokat a dolgokat (proci, ram stb) tetted vissza, vagy újakat?

(#1966) Balli

Balli
(őstag)

Én avi filmből szeretnék dvd formátumot kódolni, hogy asztali lejátszón tudjam azt megnézni.
Eddigi próbálkozásaim:
Kódoltam egy egyperces kis avi nem túl jó minőségű reklámot tmpgenc-cel. Többféle minőségben is, s egész egyszerően nem látom a minőség javulást pedig fullra beállítotttam a minőséget (15-ször meg is nőtt a mérete).
Én vagyok csak vak??? Vagy nincs semmiféle minőségjavulás? Miért nő meg ilyen nagyra a mérete?

Athens 2004

(#1967) Jano válasza TexT-BoY (#1964) üzenetére

Jano
(senior tag)

Tehát hosszan sípol véget nem érve 1000% hogy a memória nekem is ilyen lapom volt és ugyanígy sípolt amikor nem komálta a memot.

A tudás érték!!!

(#1968) Jano válasza Balli (#1966) üzenetére

Jano
(senior tag)

Tudod mikor lesz vacak aviból jó minőségű avi vagy DVD Stb sose, az átkódolás csak ront a minőségen.

A tudás érték!!!

(#1969) Jano válasza Jano (#1968) üzenetére

Jano
(senior tag)

A mérete azért nő meg nagyra mert a DVD MPEG 2 és nagy bitrátával dolgozik, de hiába állítasz be neki akármilyen jó minőséget roszból sose lesz jó.

A tudás érték!!!

(#1970) Jano

Jano
(senior tag)

Ezért hülyeség DivX-el agyon tömörített avi-t ami rossz minőségű vissza írni DVD-re mert nem lesz jobb minőségű csak több helyet foglal.

A tudás érték!!!

(#1971) Balli válasza Jano (#1969) üzenetére

Balli
(őstag)

Nem lesz jobb?
Egy 700MB-os filmből ha átkódolom DVD formátumra ugy hogy ne/vagy ne nagyon veszitsen a minőségéből akkor hány MB lesz?
Honnan tudom hogy hogy állitsam be a bitrátát?

Athens 2004

(#1972) TexT-BoY válasza Jano (#1967) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és micsináltál a memoval?

(#1973) Jano válasza Balli (#1971) üzenetére

Jano
(senior tag)

Ne kódold át DVD formátumba mert csak több helyet foglal el, kódoláskor mindenképp romlik a minőség, de úgy a legkevésbé ha ugyanolyan formátumba kódolod,de ezt nem lehet megvalósítani mivel mint mondtam a DVD Mpeg2, a DivX meg Mpeg4, inkább SVCD-t csinálj belőle.

A tudás érték!!!

(#1974) Jano válasza TexT-BoY (#1972) üzenetére

Jano
(senior tag)

Semmit egyszerűen azt a típust nem szerette a lap.

A tudás érték!!!

(#1975) Balli válasza Jano (#1973) üzenetére

Balli
(őstag)

A lényeg az hogy az asztali DVD lejátszó lejátsza.
Az SVCD-t lejástza? Vagy lejátszó függő. (Bátyámnak van: SONY, neki akarok irni)

Athens 2004

(#1976) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Xarbol csinalni jot :). Hu...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#1977) Balli válasza Alex91 (#1976) üzenetére

Balli
(őstag)

Kezdő vagyok a témában, világos!
Egyébként csináltál már ilyet?
Van egy csomó beállitasi lehetőség a minőséget illetően. A mérete ezáltal megnő mint allat de a minőség nem változik. Mások azt irták hogy tok jó minőségű filmeket készitenek belőle, lehet jóbol.

Egyébként igazatok van

Athens 2004

(#1978) erdoke válasza Tomhal (#1956) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Windows alatt bármelyiket átnevezheted, kivéve azt, amelyiken a Windows van. Olyankor megbolondul.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#1979) Jano válasza Balli (#1975) üzenetére

Jano
(senior tag)

Lejátszó függő hogy lejátsza-e az SVCD-t.

A tudás érték!!!

(#1980) TrollBalint válasza Balli (#1975) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Az svcd -t lejátsza az asztali dvd. Tudtommal mindegyik :)

(#1981) Alex91 válasza Balli (#1977) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem az a baj, hogy kezdo vagy! En pl. egyaltalan nem csinaltam ilyet, de annyi eszem azert van, hogy egy mondjuk egy erdetileg 5 GB-os filmet osszenyomnak VESZTESEGES tomoritessel 700 MB-ra, abbol sose fogom visszakapni az eredeti minoseget! (Kolonben a 700 MB-os film is ugye ugyanolyan minosegu lenne, mint az eredeti, es nem is kellene visszakodolni, hogy jobb legyen, vagy nem?? :) ) Persze megint mas, hogy asztali lejatszoban szeretned megnezni, de jobb minusegu nem lesz! Es valoban, talan SVCD-ben kellene gondolkodni...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#1982) Jano válasza TrollBalint (#1980) üzenetére

Jano
(senior tag)

Szerintem a régebbi típusok nem mindegyik, de a VCD-t azt tuti csak hát annak meg olyan a minősége amilyen (sz@r).

A tudás érték!!!

(#1983) Balli válasza Alex91 (#1981) üzenetére

Balli
(őstag)

OFF
13 éves vagy?
ON

Athens 2004

(#1984) Balli

Balli
(őstag)

SVCD jóval kevesebb helyet foglal?
S átkódolás után minőségileg megegyezik egy átkódolt DVD formátummal?

Athens 2004

(#1985) erdoke válasza Alex91 (#1981) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az 5 GB is veszteséges tömörítéssel készült egy többszörös méretű tömörítetlen anyagból.:P Elméletileg elképzelhető olyan algoritmus, amivel megintcsak nem lenne nagy a látható különbség a 700 MB-os hátrányára.

(#1986) Balli válasza Alex91 (#1981) üzenetére

Balli
(őstag)

''5 GB-os filmet osszenyomnak VESZTESEGES tomoritessel 700 MB-ra''
700 MB-ból akarok egy DVD-nyit csinálni, bár tudom minőségi javulás igy se lesz

Athens 2004

(#1987) Alex91 válasza Balli (#1983) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Teged kb. annyira saccollak :).

(#1988) Jano válasza Balli (#1986) üzenetére

Jano
(senior tag)

Szerintem probáld meg SVCD-nek, minek foglalna el egy DVD-nyi helyet ha elfér 700 MB-ban is, ráadásul nemhogy jobb nem lesz a minősége még nagy valószínűséggel romlik is az áttömörítéssel.

A tudás érték!!!

(#1989) Jano válasza Alex91 (#1987) üzenetére

Jano
(senior tag)

Jól van már ne szívasd, lehet hogy nem mindenki tud logikusan gondolkozni, lehet hogy ő meg jól tud magolni.

A tudás érték!!!

(#1990) Balli válasza Alex91 (#1987) üzenetére

Balli
(őstag)

Jól van na!
Nem bántani akartalak, csak kiváncsi vagyok:
Alex91-ből gondoltam, ha megsértettelek bocs:)

Athens 2004

(#1991) Alex91 válasza Balli (#1990) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ok, nincs harag :)!

(#1992) Balli válasza Jano (#1989) üzenetére

Balli
(őstag)

Magolni? Az soha nem volt az asztalom.
A vicc az hogy épp a logikám a jó.

Egyébként az egyik topicban irták hogy avi-ból konvertáltak át s jó minőségű filmet kaptak. Na ezt nehez hittem el, s azért kérdeztem meg itt. Azért voltam előbb annyira hülye hogy előbb azért kipróbáltam:DDD
Nyilván a minőségjavulást ugy gondoltam, hogy élénkebb szinek, élsimitás, folyamatosabb lejátszás, jobb, élesebb kontraszt/ hangok-ezt tudja!- ki is próbáltam. Ezekbők sokat be is lehet állitani.
Nyilván nem DVD minődégre gondoltam

Athens 2004

(#1993) Balli

Balli
(őstag)

:)):)):))
:)):))tag lettem!:)):))
:)):)):))

Athens 2004

(#1994) I_Am válasza Balli (#1993) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És ezt nem volt éleg az aktuális totyikba beírni?

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#1995) Jano válasza Balli (#1992) üzenetére

Jano
(senior tag)

Na mindegy tehát az a lényeg hogy a sz@rból nem lesz jó csk sz@rabb.

A tudás érték!!!

(#1996) Balli válasza I_Am (#1994) üzenetére

Balli
(őstag)

Bocsi,

Nem! Úgy örülök!
Még anno lehet te is igy örültél. Egy őstagnak már nem sok öröme van ilyen téren..

Athens 2004

(#1997) I_Am válasza Balli (#1996) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Engem ezek a szövegek, nem érdekelnek nagyon sem a hozzászólásaim száma, mert szerintem nem az tükrözi a dolgokban való jártasságot.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#1998) Balli válasza Jano (#1995) üzenetére

Balli
(őstag)

Ja már látom, thx a segítséget

Athens 2004

(#1999) Balli válasza I_Am (#1997) üzenetére

Balli
(őstag)

Engem se izgat, de azért azt már vártam hogy legalább ''TAG''-ja legyek ennek a jó kis fórumnak, innentől kezdve nem érdekel...

Egyébként:
Ez így van! Teljesen igazad van.
:CBölcsen szóltál:C

S persze sikerült elrontanod az örömömet:O

Athens 2004

(#2000) I_Am válasza Balli (#1999) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ne haragudj, nem azért írtam. Így érthető és tényleg elfelejtettem, hogy azért tag-nak jobb lenni, mint újonc-nak.
Mea culpa, mea maxima culpa.

És mégegyszer grat. :C

(#2001) Balli válasza I_Am (#1997) üzenetére

Balli
(őstag)

OFF

Egyébként már tettek meg nekem (s már ovastam másoknak is) olyan megjegyzést hogy újjonc (csakazért mert még olyan kevés hozzászólásom volt) szval ez nem esett valami jól. Bár aki igy gondolkodik az egy ...z szerintem

ON

Athens 2004

(#2002) Balli válasza I_Am (#2000) üzenetére

Balli
(őstag)

Semmi gond:DDD
Az öröm meg is van :D

Athens 2004

(#2003) Balli

Balli
(őstag)

Egy elég láma kérdés:
mit jelnet az OEM szó/rövidítés? (DVD iróknál, vkareszoknál láttam)

[Szerkesztve]

Athens 2004

(#2004) I_Am válasza Balli (#2003) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Original Equipment Manufacturer

(#2005) Balli

Balli
(őstag)

Videókártyáknál mit jelent az a szó, hogy VIVO?

(Bocsi hogy ilyen lámer kérdéseim vannak)

Athens 2004

(#2006) erdoke válasza Balli (#2005) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Video In Video Out

(#2007) thozoo

thozoo
(kvázi-tag)

Főleg a Pestieknek:

http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=51587&arc=f

Köszi.

Thozoo

(#2008) deedee válasza I_Am (#2004) üzenetére

deedee
(őstag)

háj!jó hogy elcsíptelek!megkaptad a képet emilben?

a tmpeg-em nem az a bizonyos tmpeg,amiről beszéltünk,hanem tmpeg dvd author.szóval jó nagy f...sz voltam és kissé figyelmetlen.szóval ennyit erről.csá/tudod/

(#2009) svédcsepp

svédcsepp
(tag)

Le lehet irni DVDre 6 játék .ico CD képfálját? Nem fogják egymást zavarni?

Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai.

(#2010) Safranek válasza svédcsepp (#2009) üzenetére

Safranek
(tag)

tedd mid1iket külön könyvtárba

''Safranek, jöjjön csak közelebb..''

(#2011) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szolgálati közlemény: az új kérdéseket már ne itt tegyük fel, hanem a topic folytatásában: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=51597&arc=f[/L]

ezt pedig bezárom, mert túl hosszúra nyúúúlt

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.