Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

(#651) marsu válasza cicamica0 (#650) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Ha nincs meg a driver, akkor [innen letöltheted]

;)

Press any key to continue ...

(#652) SCRIPT

SCRIPT
(kvázi-tag)

Nem teljesen ide vágó téma, de mit gondoltok a részletfizetésekről? Laptopot szeretnék venni részletre.

Ugyebár vannak ezek az akciók pl. a Mediamarktban, Auchanban, Elektroworldben stb. és pl. egy 189900Ft-os gépet 0% önerővel, 0% kezelési költséggel, 0% THM-mel, 10*18990Ft-ért meg lehet venni. Szóval ugyan ott vagyok mintha egybe venném meg, csak sajnos nincs annyi pénzem egyben.

Van ebben valami átverés? Mit kell oda vinni? Hogy adják bírálják el tutira a hiteligénylést?

Kössz előre is!

(#653) FehérHolló válasza SCRIPT (#652) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ilyen helyeken (Mediamarktban, Auchanban, Elektroworld, stb) NE vegyél notebookot! Egyrészt garanciális ügyintézéssel gondjaid lehetnek, másrészt pedig általában nem megbízható notikat árulnak (Fujitsu Siemens és társaik).

Ebben a topicban esetleg tudnak ajánlani megbízható üzletet/webáruházat és a notira is kérdezz rá, mielőtt megvennéd: [Link]

Általában minden üzletben/webáruházál kapsz hitelt.

Ember embernek farkasa.

(#654) n-tek

n-tek
(tag)

xp-t újra akarom rakni, úgy hogy minent szedjen le a gépről, minden adatot, majd a 2 részre szedett vinyómat (C , D meghajtó) egyesíteni szeretném és utána telepíteni az xp-t. tud valaki segíteni h hogyan tegyem ezt?
Köcce

Escape is Just the Begining

(#655) FehérHolló válasza n-tek (#654) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Benyomod a telepítő CD-t, leformázod mindkét particiót (C és D, ha két külön merevlemezről van szó, akkor nem lehet egyesíteni) , utána törlöd mindkettő particiót, és létrehozol egy akkora méretűt, mint a kettőnek az összege. Arra mehet fel az új oprendszer.

Ember embernek farkasa.

(#656) n-tek válasza FehérHolló (#655) üzenetére

n-tek
(tag)

egy vinyó, de hogy formázom le, mert az eszközkezelőben nem tom leformázni, hol formázzam?

(#657) FehérHolló válasza n-tek (#656) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bebootolsz a telepítő CD-ről (ahogy írtam az első lépésben), és meglátod.

Ember embernek farkasa.

(#658) spyduck válasza spyduck (#644) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

újraraktam a windowst és így már jó:)

www.laptopkalauz.hu

(#659) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok. Menyire fontos video szerkesztéshez a VGA kártya?
A szerkesztés a kép vágásánál ki is merülne. Egy a alplapi vga lenne, X1250-es ,2 Giga Rammal párosítva. És egy X2-es procival fűszerezve. Kellene ehez erősebb vga?

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#660) syn7h37ic válasza csongi (#659) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahhoz , hogy videót vágj, ahhoz CPU, és RAM kell. A VGA elég lesz.

(#661) Jenő76

Jenő76
(lelkes újonc)

Szevasztok!

Kérlek segítsetek! Már kb . 7-szer telepítettem a windowst de a hiba mindig visszajön.
A telepítés után egy darabig megy minden majd egyszercsak behal.
Az probléma,hogy a start menüből eltünik a futattás menüpont és a számítógép kikapcsolása menüpont, helyette pedig csak a kijelentkezés marad.CTRL+ALT+DEL megnyomására pedig kiírja, hogy a feladatkezelőt letiltotta a rendszergazda, sőt programokat sem enged telepíteni.
Csökkentett módban ugyanezek működnek.
Csökkentett módban ezeket futtatam:NOD 32,Adaware,Spybot search & Destroy,Spyware Doctor,Spyware Terminator, AVG és ezek semmit nem találnak.

Köszönöm segítségeteket!

(#662) gorbeats

gorbeats
(újonc)

Egy Trust TB-4200 digitalizáló tábla nem túl boldog tulajdonosa vagyok. A következő a problémám: installálom a gyári drivert és az egér mutató állandóan mocorog, szal gyakorlatilag használhatatlan a tábla, sőt a gombnyomás és húzás is tök bizonytalan.

Ha a gyári drivert törlöm és hagyom, hogy enélkül ismerje fel a windows, akkor megszűnnek ezek a gondok, de csak mouse ( az az nem pen,ami abszolút, hanem relatív ) módban ismeri fel, és a nyomásérzékelés sem működik. Tehát kell vmi gyári driver, de már mindet kipróbáltam és nem működik egyik sem.

64bites xp-t használok, gondoltal lehet ez a gond, de x86 alatt is ugyanez van, pedig más fórumokon azt írják, hogy minden gond nélkül tudják használni a táblát. A Vista 64bit driverrel is ugyanez a helyzet, sőt az Aiptek 12000u driverrel is, ami pedig uaz.

Tehát arra gondoltam, hogy a windows és gyári driver vhogy összeakad...lehet ezt vhogy vizsgálni/kezelni/akármi...?

Próbáltam szolgáltatásokat kikapcsolgatni, de nem működött a dolog, vagy nem jót kapcsoltam ki...

Hát ez...tudja vki mi a pálya ilyenkor? ( Trustnak hiába írogatok...drivert tőtsél írják, de azon már túl vagyok)

köszönöm

(S)hell

(#663) bandus

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok! hogyan tudom megnézni a hálókártyám mac címét? kell az egyetemi wlan használatához. ipconfig-nál nem írja ki. köszi! :R

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#664) syn7h37ic válasza Jenő76 (#661) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jelentkezz ki, és lépj be rendszergazdaként, majd a felhasználói fiókban állíts be minden jogot. Mivel, nem rendszergazdaként jelentkezik be az XP.
Vagy Rookit-ed van, vagy valami progi letiltja a jogaidat.

(#665) fokukac

fokukac
(PH! kedvence)

help!
egy két emelettel lejjebbi lakásba kéne eljuttatni a netet, wireless.
TEhát két födémet kéne átvinni, egy tégla házban (a födém gondolom vasbeton).

Elég nekem ehhez egy síma wlan usb adapter, vagy pedig a pci-os wlan kártya, esetleg ez kiegészítve egy külső antennával a jó kombináció? :U
nagyon nem értek hozzá, milyen típust ajánlotok?

illetve hol tudok ilyet szerezni most, szombat délután?

előre is köszi

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#666) syn7h37ic válasza fokukac (#665) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, két födém nehéz ügy. Kelleni fog egy jobb antenna, különben elképzelhető, hogy egyáltalán nem lesz kapcsolat.
Amivel jobb eredményt lehet elérni, az két db wifi AP, vagy rooter. Azoknak már jobb antennájuk van.

(#667) fokukac válasza syn7h37ic (#666) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

köszi a választ.

úgy nézne ki, hogy fent van a tetőtérben egy linksys wrt54gl router, lentre pedig most ezt néztem ki : [link]

a datasheet alapján 5dbi-s antennája van. ez jó lesz szerinted?

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#668) Lortech válasza bandus (#663) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

/all kapcsolóval kiírja.

(#669) bandus válasza Lortech (#668) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a fizikai cím jelenti a mac címet?

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#670) Lortech válasza bandus (#669) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Igen.

(#671) bandus válasza Lortech (#670) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszönöm a segítséget :R sikerült regisztrálnom

(#672) Jenő76 válasza syn7h37ic (#664) üzenetére

Jenő76
(lelkes újonc)

Köszi.

A rookitet mivel lehet kiírtani?

(#673) n-tek válasza FehérHolló (#657) üzenetére

n-tek
(tag)

sikerült. köcce

(#674) n-tek

n-tek
(tag)

nem értem h mért írja azt a helyi kapcsolat, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.
rámegyek, hogy javítás és ezt írja: "Nem sikerült a probléme kijavítása, mert nem hajtható végre a következő művelet: Az IP-cím megújítása"
De netezni meg msn-ezni tok de ezt írja. Mit tegyek?? Köcce

(#675) benneddeck

benneddeck
(kvázi-tag)

hello!!!!
vki meg tudná nekem mondani, hogy tudok szétszerelni egy siemen me45-öst????
nagyon sürgös lenne
köszi :R

''...Still Lowride in the West Coast...''

(#676) CséZé válasza benneddeck (#675) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Véső, kalapács... :DD

(#677) Vicoo

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Mit tegyek ha nem tudok opengl játékot futtatni?A SOFII kiírta hogy "couldn't load opengl subsystem" :O Eddig ment,most meg mintha nem lenne OpenGL támoatás :F
Az everest csak ennyit ír: [URL=http://img233.imageshack.us/my.php?image=openglgi3.jpg][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/7735/openglgi3.th.jpg[/IMG][/URL]

(#678) Torry

Torry
(PH! addikt)

Hi all!
Olyan problémám lenne, hogy létrehoztam egy virtuális magánhálózatot. Minden működik jól, csak miután csatlakoztam lelassul a netem, kb betárcsázós sebességre, és amikor megnyitnám a másik gépen a mappát, időtúllépéssel kidob.
Bontom a magánhálózatot és ismét száguld a net(wireless).
Gondolom akkor a másik gép feltöltési sebességével netezek én is a hálózat miatt.
Jól gondolom?
Hogy lehetne megoldani, hogy a saját netemet használjam a hálózat alatt?

Előre is köszi!

(#679) FehérHolló válasza Torry (#678) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen progit használsz?
Elvileg ha a program nem írja felül a routingot, akkor defaultban a saját netedet kell, hogy használjad...
Egyébként a virtuális magánháló is neten keresztül megy, tehát használja a sávszéled. Mappa tartalmát (index szerűen is) pedig max olyan gyorsan tudod, mint a másik feltöltési sebessége.

Ember embernek farkasa.

(#680) rii

rii
(PH! nagyúr)

hi

havernál vagyok ... ujrapakoltam a vindóze-t
két kédésem lenne

[1.] TVNET-nél elképzelhető hogy olyan IP van, ami minden csatlakozásnál más-és-más?

de a másik, ami még fontosabb:
[2.] csináéltam egy csökkentett jogú user-t .. mert azúgy jobb ... és beállítom ennek a csökkentett jogú usernak a desktopő-ot 1280x1024@85 Hz-re, de egy LOGOUT, majd LOGIN, és visszallítja magát valami default 800x600-ra

PLS HLP!!!!!!!!!!!!!!!

akárkivót'tevótá

(#681) mezis válasza rii (#680) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Üdv.

Monitorvezérlő drivere rendben ?

[2.] csináéltam egy csökkentett jogú user-t .. mert azúgy jobb ... és beállítom ennek a csökkentett jogú usernak a desktopő-ot 1280x1024@85 Hz-re, de egy LOGOUT, majd LOGIN, és visszallítja magát valami default 800x600-ra

mezis

(#682) rii válasza mezis (#681) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

persze ...

az a bajom, hogy egy évvel ezelőtt pont ezt csinálta, azért is nem lehetetz használni ezen a gépen a csökkentett jogú usert....

akárkivót'tevótá

(#683) makszi

makszi
(tag)

Tudja valaki hogy az Adobe Lightroom nevű progi ki tudja e használni ha kétmagos proci van a gépbe vagy sem?

Eladó Canon FD 200/4, Canon FD 300/4

(#684) benneddeck

benneddeck
(kvázi-tag)

Hy all!
egy oan problémám van, h letöltöttem egy filmet, természetesen partokban tömöritve, kicsomagoltam, és nem iso fájl lett a végkifejlet, hanem .img kiterjesztésü....
ez egy DVD film lenne, daemonnal tom mountolni és lejácca a póverdévédé is, de nemtudom kiírni....ha vki tudna segiteni azt megköszönném :R
THX

''...Still Lowride in the West Coast...''

(#685) Fecsy

Fecsy
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nemrég cseréltem le a laptopomban a winchestert (40Gb=>120Gb). Azt tudom,hogy a váltószám miatt kevesebbet lát a gép, de az én esetemben ez 111Gb-ot takar...normális ez? :F

A másik problémám,hogy a rendszerpartíción (ami jelenleg 24,5Gb) 3Gb egyszerűen teng-leng valahol,de nem értem hogy hol és miért... :Y :((( :F :W

Tudnátok nekem magyarázatot adni erre? Tudom,hogy pl a rendszer-visszaállítás meg a hibernálás is vesz el,de ennyit biztosan nem...apropó,a hibernálásra mindig a RAM függvényében vesz el területet a winyóból a winfos?

Bocsi,ha lámák a kérdések,de nem igazán látom át ezt az egészet :B

Íme egy kép a "jelenségről":

[link]

(#686) marsu válasza Fecsy (#685) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Nekem is 120 GB HDD van a laptopomban. Ebből kb 7% amivel kevesebbetlát a Windows. Ez teljesen normális.

A hiányzó 3GB-ot akkor fogod megtalálni, ha a TotalCommander beállításaiban beállítod, hogy a rendszerfájlokat is megjelenítse. Beállítások -> általános beállítások -> képernyő -> Látszik a rejtett / system file (Csak szakembereknek)
A lapozófájl kb 1 giga, a többi rendszerfájl ...

(#687) Fecsy válasza marsu (#686) üzenetére

Fecsy
(tag)
LOGOUT blog

Valóban! :Y :C

Köszönöm szépen kedves marsu, tanácsaid követése után magam is megbizonyosodtam,és megvannak az elveszett MB-ok... :DDD

THX :DD

(#688) marsu válasza Fecsy (#687) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Aminek ott kell lenni az ott is van ...

:) ;) :K

(#689) Tapsi

Tapsi
(senior tag)

A következő lenne a kérdésem:
Az alábbi konfighoz elég-e a 350-es táp, vagy érdemesebb egy nagyobbat venni?
Előre is THX!

Gigabyte GA-M55S-S3 alaplap
AMD Athlon 64 X2 4200+ 2*512kb dobozos Socket AM2
1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax
Chieftec GPS-350EB 350W
Western Digital 80GB 7200RPM 8MB Caviar
Pioneer DVR-212D 16x SATA DVD író
InnoVision GeForce 8600GT 256MB DDR3 PCIExpress

"Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta."

(#690) marsu válasza Tapsi (#689) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Lehet, hogy elég lenne, de azért jobb ha egy 400W-ost veszel hozzá. A Chieftec jó választás ;)

(#691) poffsoft válasza spyduck (#658) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem a legyegyszerűbb módját választottad ugyan, de grat!

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#692) poffsoft válasza n-tek (#674) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

semmit. Ha megy a net, ne törődj vele..

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#693) poffsoft válasza CséZé (#676) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

roszul tudod, mert óráscsavarhúzó készlet kell hozzá, 1,2mm vagy 2,5mm, meg a 4mm, sima,meg egy kis kézügyesség...

(#694) poffsoft válasza rii (#682) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1.) naná, a statikusért külön fizetni köll.
2.) pedig a drivert nem éri el a csökkentett jogú júzered, azér megy default-ba.
Asztal tulajdonságai mit mond a monitorrra, vga vezérlőre??

(#695) poffsoft válasza benneddeck (#684) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha bemuntoltad, mi a gond?
nero-val (vagy klóndvd-vel, vagy amivel akarod, másold le, a daemondan lévő dvd-t megadva forrásként... :F :F :F
Vagy ha bonyolítani akarod guglizz:
img to iso converter.....

(#696) poffsoft válasza Fecsy (#687) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet pici matek?
a korrekt hexa kilo, ugye mindenki tudja: 1024,
a nem korrekt hexa (decimál)kilo:1000

namost, a 120g az annyi mint 120*1024M, ami 120*1024*1024k, ami 120*1024*1024*1024,
nemkorrekt esetben ez 120*1000*1000*1000, vagyis :
1000000000/1073741824=0.931322574615478515625 (nevezzük átverési, vagy vevőcsalogatási rátának).
Ezzel egész pontosan a 120gb-nek mondott winyó 111.758708953857421875 Gb

erről még lejöhet némi kerekítés is...

(#697) poffsoft válasza marsu (#690) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elég az, és a chief télleg jó választás :)

(#698) Fecsy válasza poffsoft (#696) üzenetére

Fecsy
(tag)
LOGOUT blog

Oh Mon Dieu... :Y :R

Kedves poffsoft, köszönöm szépen a matekot, bölcsész lényemet megtagadván, többszöri olvasás után felfogtam miről van szó... :DDD

(#699) Suba22

Suba22
(lelkes újonc)

szevasztok!
nekem egy mercury alaplaphoz kéne driver de valahogy nagyon nem találok:S....
ilyen az alaplap kódja:

kobp4x400nds

előre is nagyon köszi mindenkinek

SENKI NE ADJON PÉNZT KAPITÁNY ZOLTÁNNAK! JELENTKEZZEN, AKI TUD RÓLA!NÁLAM VAGY SILENZIONÁL!!

(#700) poffsoft válasza Fecsy (#698) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:) :C
Örülök, hogy azért csak érthető volt :C

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.