Sziasztok!
A problémám a következő:
Játék közben egyszer csak megállt a kép, a hang ment tovább a billentyűzeten a Num lock megnyomására reagált a gép. De semmit nem csinált látszólag. Nyomtam egy resetet, majd miután semmi kép nem volt, kikapcsoltam a gépet (power gomb) és kihúztam a tápkábelt. Vártam, majd visszadugtam és bekapcsolás után ''a megszokott bios kép helyett) valami szürke pixeles kép jött be. Vártam, majd egy más színű, szintén pixeles kép jelent meg, csíkokkal. Gondoltam, biztos a videókártya ment tönkre.
Kicseréltem a videókártyát a tesóméra, majd bekapcsoltam és jó volt a képernyő (biosig), de viszont a windowsos képernyő már nem jött be.
folyt. köv.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
SCRIPT
(kvázi-tag)

SCRIPT
(kvázi-tag)
újraindítottam, de akkor sem volt semmi változás. Megint tápkábel ki, majd vártam, visszadugtam, megnyomtam a power gombot, és kb 1 mp-ig bekapcsolt a gép, a ventik is egy kicsit felpörögtek, utána meg leállt és villogott az alaplapon egy LED folyamatosan. Kivettem a videókártyát és úgy sem indult a gép, villog a LED, valami hibát jelez - gondolom. Egy kis égett szagot is éreztem.
Hogy derítsem ki, hogy mi éghetett le, illetve mivel van a baj?
Nagyon köszönöm a segítséget!

SCRIPT
(kvázi-tag)
A másik ami eszembe jutott, hogy sokszor van, hogy megráz a gép, de csak akkor ha mezitláb vagyok és leér a lábam a talajra és hozzáérek a géphez. Most nem csak a házra gondolok, hanem pl. dvd olvasó is ráz. Ez miért lehet?
THX!

dobi
(fanatikus tag)
Egy file-nak aminek .upa a kiterjesztése az milyen file lehet? ill. Ha van olyan file-om aminek nincs kiterjesztése akkor meg lehet állapítani valamilyen progival, hogy mi lehet az?
Mik ezek, kik ezek? Fátnómore életembe nem hallottam... Liliálen milyen név ez... Plészbú fogalmam nincs... Prodidzsáj nagyon gáz... Tájmtájksz, öcsém... Senkiháziak kezében van a popszakma!

dobi
(fanatikus tag)
Szerintem nem földelt aljzatba van dugva a gép!
Mik ezek, kik ezek? Fátnómore életembe nem hallottam... Liliálen milyen név ez... Plészbú fogalmam nincs... Prodidzsáj nagyon gáz... Tájmtájksz, öcsém... Senkiháziak kezében van a popszakma!

zsoi
(senior tag)
jaja. földelt fali konnektor.
cserélj tápegységet kezdésnek. (ha mázlid van csak az ment ki)
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

D.Orion
(PH! kedvence)
Hát ha nem indul el a gép akkor jó estben meghalt a táp. Rossz esetben meghalt a táp és elvitt magával valami mást is.
Ráz a gép: Statikusan feltőltődik és rajtad keresztül földelődik. Ez van
Én öcsém gépével vagyok így amikor kiszedem a helyéről és véletlenül megfogom közben a radiátort is. Rajtam keresztül létrejön az egyenpotenciál
Nem kellemes, de nem lesz tőle bajod.
Megoldás: Földeld le a gépházat.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
(#308) Dr. Romano válasza SCRIPT (#301) üzenetére
- Privát
- 2007-09-24 11:59:10
Így van ahogy a többiek is mondják; valszeg a táp ment szét (főleg ha égett szagot is éreztél + még ráz az egész gép)!
Egyébként milyen márkájú a tápegységed?
Szerintem az upa valami image-fájl lesz..ha az, akkor valószínűleg a daemonTools megnyitja.
Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))

SCRIPT
(kvázi-tag)
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Codegen a márkája. 400wattos.
Üdv!

HZSolti
(tag)
Sziasztok,
Help plz:
a RAM-jaimnak /a-data ddr2 800, meztelen/ max. 2.0V-ot tudok adni /Asus p5b-del./, ha feljebb emelném nem bootol be. A ramok bírnak ennyit, vagy beállítás kérdése?
thx
Te egy igen komoly érv vagy az abortusz mellett.

SCRIPT
(kvázi-tag)
Szerintem nem a táppal lesz a gond, mert most bekötöttem csak a tápot az alaplapra és rádugtam egy ventit, megy a ventillátor is, meg az alaplapon a működést jelző LED is FOLYAMATOSAN világít. Szóval akkor szerintetek mi lehet?
Mi kell ahhoz minimum, hogy a bios bejöjjön?
táp, alaplap, memória, proci, videókártya kell még vmi?

BPFeri
(senior tag)
Táp + a proci(hűtővel) elégnek kell lennie a BIOS -hoz ill. ha nincs integrált VGA akkor videókártya is !! RAM nem kell ... 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

SCRIPT
(kvázi-tag)
Átdugtam a gépem egy másik konnektorba, ami tuti le van földelve, felállítottam a gépem függőlegesbe, úgy, hogy a 4 gumi talpa érje a talajt, majd mezítláb ráálltam a csempére, majd bekapcsoltam a gépem és hát nem megint megb@szott! 
Szóval nem tudom miért rázhat még mindig (amúgy ez már régebben is így volt, hogy rázott, ez nem új jelenség)
használj gumitalpú pacskert =)
[Szerkesztve]
Swarm is coming.

tbs
(PH! addikt)
Nincs kizárva, hogy az egész házban rossz a védőföld. Mondjuk szakadt.
Ha egy védőföld ráz (érintsd meg. Jobbkézzel, kisujjal, a köröm fölötti bőrfelülettel, véletlenül se az ujjbeggyel..!) és nem csap le a biztosíték, akkor villanyszerelő kell neked... Ha nem ráz, akkor még lehet táp is, de szerintem szar a védőföldetek...

Chandler
(senior tag)
sziasztok
volna egy naagy nagy nagy problémám:
úgy kezdőtött az egész, hogy leégett a tápom, vettem újat, a gép vígan futkosott, úgy tűnt nincs is semmi probléma.
utána történt hogy valami baja lett az alaplapi chipset hűtőjének, zúgott búgott, ok azt is kicseréltem.
most pedig a legzavaróbb baj, ez az előtt kezdődött kicsivel, hogy kicseréltem a chipset hűtőt (a hőfok mostmár jó, azzal nincs baj), egyszer csak úgy dönt a windows, hogy nem kapcsol be, kékhalál aztán újraindul a gép. ezt egyre gyakrabban csinálja, legutóbb szombat aztán ma. ezután mindig formázom azt a partíciót, amin a winfos van. felraktam aztán egy ideig ment. a telepítő amikor formáztam ismeretlen partíciónak ismerte.
mi lehet a baj?
valaki azt mondta nekem hogy az ide portok szálltak el amikor leégett a táp.
erre az is utal, hogy pl dvd írásnál az esetek kb felénél a dvd elromlik és ''power calibration error''-t ír ki. és még valami, az egyik ilyen windows elromlás előtt épp zenét másoltaam az mp3 lejátszómra, amire általában 4-5 mb/s-el tudok másolni, akkor kb 800 kb/s-el másolt, gondoltam ujraindítom a windowst, és utána el is szált.
szóval lehet ez ide port probléma? vagy valami más? már találtam is egy helyet ahol leht kapni pci-os ide kártyát.
http://flickr.com/photos/gibert

SCRIPT
(kvázi-tag)
Kell hozzá memória is 
Lehet amikor a tápod elszált, megsérült a lapod is. A sérülés lehet hogy nem volt nagymértékű, és ezért azonnal nem is jelentkezett, viszont okozott akkora probléát, hogy ez az idő múlásával komolyra tudott fordulni.
Üdv..: föccer
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

birno
(őstag)
UP!
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

zsoi
(senior tag)
föccer-nek igaza van.
+ ha nem ismeri fel a partíció tipusát rendesen NTFS-nek akkor lehet még:
winchester,adat kábel, MEMÓRIA,
nézz rá ezekre, +esetleg új bios a lapba....
PCI IDE kari: van, de bazi lassú lesz készülj fel... nincs sata a lapon?
birno: ''z 5. partíció free volt '' ez most azt jelenti amit gondolok? (=nem volt leformázva, tehát üres/felhasználatlan terület? -tehát nem is partíció...)
ahogy írták: egy winyon max. 4db elsődleges part. lehet. ha többet akarsz létre kell hozni egy logikait/kiterjesztett (ez az 5.) és ''ebben'' hozod létre a többi partíciót is.
[Szerkesztve]
Vonj össze 2 particiót. xp telepítővel eltávolítani 2 particiót, majd egyként létrehonzni, vagy PQMagic-el.
Mod
RE: (#321) zsoi: Minden próbálkozás csak tűzoltásra lesz jó. Az a lap valszeg a halálán van. Én ha egy mód lenne rá nem használnám, max mentésre, bár már arra sem az igazi
Minden esetre a fontos dolgokat tartalmazó vinyót kivenném a gépből...
[Szerkesztve]
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

Calibos
(PH! addikt)
Milyen táp volt?
/Ide portal lesz ott gubanc=alaplap/

SCRIPT
(kvázi-tag)
csak én nem tudok belépni a freemailemre, vagy más sem?

birno
(őstag)
Az nehezen fog menni, mert más mindegyiken van valami s nem igazán akarom elveszíteni őket.
Úgy néz ki a dolog, hogy az elején van egy 2Gb-os swap, aztán egy 10Gb ext3 root partíció, utána egy 80Gb-os ext3 amire a /home van felcsatolva, itt szeretnék egy 5Gb-os ext3-ra Debiannak kisérletezni és a végén van egy 25Gb-os Windows.
Előtte úgy volt, hogy a 80-as után egy 5Gb-os windows majd ezután egy 20Gb-os amit nem lehett formázni, azt most hozzáfűztem az 5Gb-oshoz s elé szeretnék egy Debiant felrakni.
A lényeg, hogy nagyon nem akarok megint telepítgetni, mág backupból sem, mert annyira nem fontos, de azért cseszi az agyam.

zsoi
(senior tag)
ha gyors/egyszerű megoldást akarsz: töröld a swap partíciót és a debian /boot azon legyen a többit pedig hozd létre logikaiban.
scirpt: nekem megy

Chandler
(senior tag)
köszönöm a válaszokat mindenkinek. 
az előző táp asszem mercury volt
a mostani FSP.
mindjárt futtatok egy memtestet, aztán irok

ToBeY
(PH! nagyúr)
Vettem egy webcamot feltelepítettem mindent a cd.ről és nem add csak szürke képet.
Mi lehet a gondja?

birno
(őstag)
Én is azon agyaltam, hogy kitörlöm a swapet és megnézem akkor hozzáférek-e.
Végülis a swap anyira nem kell, mert van 1Gb memó Xubuntu mellé, csak biztos ami biztos alapon csináltam. 

zsoi
(senior tag)
windows alatt nem kötelező a swap-t külön partícióra rakni, sőt -ha jól emléxem- linux alatt SEM. (csak ajánlott) tehát mehet a swap a /-ra. pld.

birno
(őstag)
Láma kérdés.
Linux alatt hogyan tudom áthelyezni a swapet mondjuk a /home-ot tartalmazó patícióra?
Azon van elég hely.

zsoi
(senior tag)
nem láma.
miért akarod áthelyezni hiszen még csak most akarod majd telepíteni a linuxot, nem? //vagy vlmit félreértelmeztem
és már most is használatban van?
//ha csak 1 linuxot akarsz és csak windows van a gépen.... :
- töröld az ext3 partíciókat.
- maradjon a winyo elején a swap, hozz létre egy indító partíciót a linuxnak (ext3) :mindkettő elsődleges
- a többi partíciót kiterjesztettben hozd létre. (pld. pqmagic ha grafikust és egyszerűt akarsz) és nem lesz gond.
[Szerkesztve]

Chandler
(senior tag)
na memtestet lefuttattam, a nincs baja.
zsoi: sata sajna nincs. mennyire lassú az ide kari? mármint MB/S-ben kifejezve

zsoi
(senior tag)
tapasztalatom nincs, de ha jól tudom/emléxem az elméleti maxium 33Mb/sec.
//majd kijavítanak ha tévedek...

virkir
(PH! addikt)
Nem értem, hogy lehet rossz a cucc ha megy a felismertetés a gép látja a telefont, kapcsolódik, sőt az Object Push működik simán átnyomta a gép névjegyét a telóra.
Mint a kezdő kérdésben írtam próbáltam egy samsung E700-al azzal is annyi a baj, hogy látja a telefont csak ha meg kéne nyitnia a soros portot akkor van gond.
Valami szoftveres gondra tippelnék ami lezárja a soros portok hozzáférését
A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

Nipponka
(kvázi-tag)
Ki tudna nekem tanácsot adni, lézeres egérnek milyen tipusú egérpad javasolt? Hagyományos, fényes vagy más?

zsoi
(senior tag)
közben gondolkodtam még a dolgon...
PCI IDE RAID CONTROLLER: ATA 66/100/133 ??? (csak NE SILICON IMAGE legyen)
igaz telepítened kell windowst... -de nem biztos nekem már sikerült működésre bírnom több alkalommal -ha kell help, írj. (akár privit hogy ne terheljük a fórumtársakat...) -
//a raid funkciót nem kötelező használni

ANT
(PH! addikt)
Szvsz bármilyen. Akár még pad nélkül is működik. (Pl. én is így használom.) Persze ha (főleg) játékra kellene, akkor majd jönnek a gamerek és javasolnak vmit.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
Helló!
Nem tom telepíteni az USB 2.0 drivert. [link] Pls Help!
Kösszépen.
[Szerkesztve]
Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D
Már valószínűleg fent van a rendszeren. SP2-es XP-t használsz?
zsoi: 
[Szerkesztve]
Different songs for different moods.

zsoi
(senior tag)
ezek szerint már nincs szükséged rá. (pld. fennt van az SP2 ami tartalmazza ezt a hibajavítást)
ahh késtem a droid gyorsabb volt

[Szerkesztve]
más is késett

[Szerkesztve]

BPFeri
(senior tag)
Az XP amit használsz SP2 -s ( Service Pack ) vagy sem ?!?! 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"
Utólag telepítettem a SP2-t. És mindíg azt írja a win, hogy telepítsem az USB 2.0 drivert, hogy gyorsabban működjön az eszköz. 
Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D
Az alaplapgyártó oldaláról le kéne tölteni a legfrisebb usb drivert.
"Csak úgy mondom"
Milyen lapod van? Nem lehet hogy egy USB 1.1-es portra dugtad azt az eszközt?
Different songs for different moods.
ASUS P4S8X-X alaplap. De szerintem nem USB 1.1, mert rajta van a CD-jén a driver. Most töltöm a netről, meglátjuk, hátha az műxik.
az ismeretlen fájltipusra : próbáld meg total commanderben a nézőkével...rányomsz a fájlra aztán F3 és ott böngészel... általában az első sorok valamelyikében szokott lenni...
[Szerkesztve]
sálálé
Telepítettem amit a netről töltöttem, de most is kiírja, hogy telepítsem a 2.0 drivert, hogy gyorsabb legyen. 

asound
(őstag)
Sziasztok!
Asztali dvd lejátszót akarok venni, mindenképp divx-eset. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e ajánlani olyan boltot Budapesten, ahol nagy a választék és viszonylag jók az áraik? A MediaMarktot és az Edigitalt ismerem, utóbbival jók is a tapasztalataim, ezek mellé keresek alternatívát.
Más kérdés...esetleg márkában milyet érdemes venni? 
Az élet négy magnál kezdődik.

chungee
(őstag)
Ma vettük DOS-t az órán és van pár feladat, ami nem jött össze. Nem tudjátok, hogy kell?
1.) floppy-t megformázni egyben rendxerlemezé varázsolni 
2.) 2db txt állományt összefűzése egy újba.
3.) relatív és abszolút útvonal, mi a fene az? :S
4.) attributum lekérdezés ''r''-re
5.) listázni a rejtett (hidden fájlokat)
6.) listázni a c kiterjesztésű névszerint rendezve, oldalakra tördelve
7.) listázni dátum szerint, csökkenés sorrendbe
THX előre.