Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) Predator666

Predator666
(fanatikus tag)

Sziasztok, most vagyok számítógép vásárlás előtt, és ezek a kérdések merültek fel bennem:

Mi a különbség a core duo, core 2 duo, dual core között? Intel gépet vennék de az őskorban lemaradtam és nagyon nem vágom a dolgokat. (igaz akkor sem voltam túlságosan elmélyülve)

Mi a különbség a több magos és az E procik között (azon kívül, hogy az előbbiekben több mag van), pl: teljesítményben?

775-ös Socketben gondolkodom, tehát régebbi gépet fogok venni, vajon tekinthetem az ASUS márkanevet etalonnak? Tehát nyugodt szívvel rábökhetek egyik ASUS alaplapra bízván abban, hogy nem lesz vele semmi gond? (csak a perifériákra kell figyelnem, ugyanis az elektronikához/fejlesztésekhez nem értek)

Köszi előre is!

Kivettem, mert volt, kit zavart.

(#952) RootRulez válasza Predator666 (#951) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szia! Ez lesz a neked való topik... :K (legalább is számítógép vásárlós kérdésed kapcsán)

Én minden esetre nem feltétlen ragaszkodnék az Intelhez, sőt...

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#953) superecneB

superecneB
(őstag)

Üdv mindenkinek!
A következő problémával szembesültem. Bizonyos betűk árnyéka lilás-rózsaszínes. Először vga-ra gyanakodtam kipróbáltam másik vgaval is, (nvidia, ati) probléma megmaradt, visszaküldtem gariba a monitort, most jött vissza test: OK val (tehát hibátlan) a gari idejére kölcsön kértem egy CRT monitort, amin ugyancsak megjelenik ez a betűárnyékolás hiba. Lehet hogy az alaplapom lenne a ludas? Win reinstall, driver verziók cserélgetése kábel csere minden volt. Nincs ötletem sem mi lehet a baja. 3Dben nincs hiba.

(#954) Predator666 válasza RootRulez (#952) üzenetére

Predator666
(fanatikus tag)

Köszi! :)

Kivettem, mert volt, kit zavart.

(#955) Realradical válasza superecneB (#953) üzenetére

Realradical
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen OS-t használsz? Nem win 7 vagy vista amin el vannak kalibrálva a betűk?(cleartype vagy mi a manó)

Ha BIOS-ban is látszik ez a hiba, akkor egyértelműen hardverhiba. Ha ott minden baba akkor nézz egy linux live cd-t, érdekelne, hogy ott is kijön-e. (ha igen akkor megint csak hardver).

Lesarkalt barton cpu-nál láttam már hasonló jelenséget.

Excuse me, I believe you have my stapler...

(#956) nova001

nova001
(senior tag)

hello
van egy chellom és mikor bekapcsolom a gépet molyol 1 percet mig lekérdezi az adatokat...addig netre fel se lehet menni ugye...nod nincs a gépen és semmi nem indul el ami használna a netet
mi lehet tenni ??? fix ip álltsak be ?
azt meg nem tudtam mert ipconfig -all parancsal lekértem a dolgokat és onnan mit irjak ki pontosan

köszike
üdv

Win7 64bit, Amd Athlon 64 x2 dual core 4.8+,2*2Gb 800mhz ram,Pionner 212, Gigabyte GA-MA69G-S3H,Fsp 400Pnf, 500GB WD, PowerColor Radeon AX4670 512MD4-PH 512M GDDR4 PCIExpress + OZAKI B5

(#957) j0k3r! válasza nova001 (#956) üzenetére

j0k3r!
(senior tag)

szerintem, ha a szolgaltatodtol dinamikus ip-t kapsz (ami eleg valoszinu), akkor inkabb ne babralj vele. ha jol emlekszem, ha valaki fix ip-t akar az fizetos, de termeszetesen vannak olyan esetek, amikor eleg jol jon egy fix ip.

some men just wanna watch the world burn...

(#958) nova001 válasza j0k3r! (#957) üzenetére

nova001
(senior tag)

kihuztam a netet és akkor is ez van
szval akkor nem tom miér van ez
várja a hálozatot h betöltse addig ugy hálo helyek se jön be +explorer se

Win7 64bit, Amd Athlon 64 x2 dual core 4.8+,2*2Gb 800mhz ram,Pionner 212, Gigabyte GA-MA69G-S3H,Fsp 400Pnf, 500GB WD, PowerColor Radeon AX4670 512MD4-PH 512M GDDR4 PCIExpress + OZAKI B5

(#959) Zoli1222

Zoli1222
(őstag)

Helló.

Bootolásnál az mbr error 3 milyet hibát jelez?

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#960) j0k3r! válasza Zoli1222 (#959) üzenetére

j0k3r!
(senior tag)

ez?
a 3. hsz-ben van megoldas is, ha jol latom.

(#961) Zoli1222 hany vinyo van berakva? es hanyon van oprendszer?

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#961) Zoli1222 válasza j0k3r! (#960) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Lehet, h rossz hdd-ről akar bootolni, csak nincs mit?

(#962) Zoli1222 válasza Zoli1222 (#961) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Így van. Fordítva dugdostam be a hdd-ket, az alaplapra.

(#963) pincehely válasza superecneB (#953) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ahogy Realradical kolléga is tanácsolta, ellenőrízd le a cleartype beállításokat.
Kapcsold ki a Cleartype-ot elsősorban, és nézd meg, hogy úgyis olyan-e!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#964) crazyzozy

crazyzozy
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van egy Gigabyte EP45T-DS3R alaplapom. Négy darab 1GB DDR3 1600Mhz memóriák vannak benne. Ha duálba berakok 2GB-ot akkor jó a memtest86 szerint.Ha viszont berakom mind a négyet hibásnak mutatja.Itt a hibaüzenet:

http://prohardver.hu/dl/upc/2010-02/223090_kep1219.thumb.jpg

(#965) pschio válasza crazyzozy (#964) üzenetére

pschio
(őstag)

nem lehet hogy a maradék 2 a rossz? :F adj nekik egy kis feszt. hátha segít rajtuk. milyen a memóriák típusa? milyen időzítéssel hajtod őket. a memtestedet meg frissítsd a legújabbra! fel sem ismeri a csipszeted.

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#966) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

-

[ Szerkesztve ]

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#967) Pékmester

Pékmester
(lelkes újonc)

sziasztok!

nem igazából tudtam, hogy hova illik a kérdésem, ezért lett "egyéb"
erős pc-m van. quad 2,6-os proci, 4 giga ram, ati 4800 series vga, stb.
mégis, amikor rippelt blu ray anyagot játszok le a gépről, (HDMI-n megy ki plazmára) akkor néha akad. nem rendszeresen és nem mindig ugyanakkor. van, hogy 10 percig semmi, aztán 2 perc alatt többször is.
nem hinném egy ilyen pc-vel ne lehessen akadásmentesen lejátszani egy ilyen anyagot.
gondoltam, hogy hátha a szoftver a hibás (Total media Theater), de mivel nem találtam más progit, ami lejátsza a vinyón lévő blu rayt, ezért nincs összehasonlítási lehetőségem sem.
érdekes módon az mkv-k, nem akadnak.
van valakinek tippje?

(#968) crazyzozy válasza pschio (#965) üzenetére

crazyzozy
(kvázi-tag)

A biosban lehet állítani ,ugye? De mekkora értékre? Van valami táblázat,vagy valami támpont?
A ramok típusa Kingmax DDR3 1GB 1600MHz

(#969) crazyzozy válasza crazyzozy (#968) üzenetére

crazyzozy
(kvázi-tag)

Ja igen igazad van a memtest fel sem ismeri a chipsetet.Honnan tudom letölteni a legújabbat?

(#970) vzs válasza Pékmester (#967) üzenetére

vzs
(tag)

BSplayert és windows media playert szoktam használni ilyen filmek lejátszásához is és semmi akadozás.

Esetleg lehet még a winchestered, ha régebbi és nem túl nagy a teljesítménye, vagy kodek hiba.

(#971) Zoli1222 válasza Pékmester (#967) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Esetleg próbáld ki a MPC-HC-t. hd_filmek_lejatszasa_a_videokartyaval

(#972) HUNNIA1920

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

-

Elnézést, közben rájöttem a kérdésem okára. :B

[ Szerkesztve ]

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#973) kisember07

kisember07
(újonc)

Sziasztok!
Lenne egy otthoni hálózattal kapcsolatos problémám!(2 notebook, 1 PC)
Az internet szolgáltató az Invitel (ADSL), a modemjüket rákötöttem egy GetNet GR-124W Wlan routerre. Beáálítva a PPPoE kapcsolat, Wlan, DHCP, stb.., van net a 2 ASUS K50AB notebookon(Win7) WLAN-on, és kábelen keresztül is, de a PC-n (XP) (ahol csak a kábel jöhet szóba) sajna nincs :S:S Megnéztem a kábel tuti jó mert ha a 2 notebook közül kötöttem rá vmelyiket akkor volt net, és a 4 Lan port közül is mindegyiken próbáltam :S:S
Szerintetek mi a hiba??? :W
A válaszotokat előre is köszönöm!! :)
Üdv: Kisember07

Forza Ac Milan!! -- HTC Desire HD owner

(#974) Igel

Igel
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Egy kis segítségért esedezem: a WD 1 gb-os My Book-om bemondta az unalmast.
Amikor rádugom a hálózatra, felpörög ugyan, de nem ad kék led-et, majd leáll kis idő múlva.
Még garanciális, csak gondoltam körbekérdezek, hátha meg tud valaki nyugtatni, hogy mi lehet a hiba - fejlövéssel egyenértékű lenne ugyanis, ha elvesznének az adatok róla. :W
Hálás köszönetem előre is minden segítségért!!!

(#975) kisember07

kisember07
(újonc)

Ui.: a PC-ben lévő hálózati kártya természetesen működik (azelőtt csak ezen volt a net)
ezt elfelejtettem :S:S de gondolom, ezt megkérdezte volna vki, ezért inkább leírtam előre, ezzel egy lehetőség már kilőve :S
(sajna már nem tudtam szerkeszteni az előző hsz-t :W )

(#976) Imco válasza Igel (#974) üzenetére

Imco
(őstag)

1 topicba elég lesz. -gondolom.

Üdv! Imco P5K PREMIUM/ Q9550@3.41/2*2GB 800MHZ/ 750GB Samsung 2*2TB Samsung/ EN9800GX2/ PX 810SA/ LG Blu-ray iró /CFT850-14c/MX3200

(#977) Imco válasza kisember07 (#975) üzenetére

Imco
(őstag)

Tűzfal, virusirtó, nincs letiltva a winben a hálózat?
Valami szoftveresnek kéne lennie.

Milyen invitel körzet vagy?
27-ből dobhatsz PÜ-t ha nem megy.

Üdv! Imco P5K PREMIUM/ Q9550@3.41/2*2GB 800MHZ/ 750GB Samsung 2*2TB Samsung/ EN9800GX2/ PX 810SA/ LG Blu-ray iró /CFT850-14c/MX3200

(#978) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok! Mióta routeren keresztül megy itthon a netem, a torrent nagyon belassítja a böngészést. Pedig tartok erre a célra cFosSpeedet... Esetleg újra be kellene kalibrálni a programot? Vagy a router miatt nem is tud már megfelelően működni? Esetleg tudtok más, jó sávszál elosztó/optimalizáló programot?

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#979) kételkedem válasza RootRulez (#978) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Torrent kliensben állítsd kisebbre a le és feltöltés sebességét, hogy maradjon sávszél a böngészésre.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#980) RootRulez válasza kételkedem (#979) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De eddig is így volt (router nélkül) és a cFos Speed tökéletesen kontrollálta a sávszélt, mindenkinek jutott, mikor mennyi kellett, nem volt lassulás. Elvégre a program arra van, hogy ne kelljen manuálisan állítgatni/korlátozni... :F

(#981) superecneB válasza Realradical (#955) üzenetére

superecneB
(őstag)

Win7 32bitest használok. BIOSban nem látszik ez a hiba. És rajzprogramban sem sikerült kikevernem olyan szint amire elváltozna az árnyék. Játékoknak hibátlan képe van. Tehát csak itt windowsban és itt sem mindegyik típusú betűnél.

CPU probléma is lehet?

(#982) mezis válasza Igel (#974) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Ebből :W ennyi már elég is lesz. Csaknem mindenki így tanulja meg, hogy a fontos, pótolhatatlan dolgokról kell lenni legalább egy biztonsági másolatnak. Van aki még így sem. ;] (150 Ft-ért olyan DVD lemezt lehet kapni, amin már a szerzői jogdíjat is rendezted. Erre 4.3 GByte fér......

[ Szerkesztve ]

mezis

(#983) pityaa23

pityaa23
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Muteréknak vettem egy alaplapot amin integrált intel x4500-as vga van. Az volna a gondom, hogy 1280 x 800 as felbontásban kellene üzemeltetni a moncsit (samu 226BW), de az intel graphics driverben nem találom ezt a felbontást. Jelenleg 1280 x 768 -ban van, de ez így nem tökéletes :)
van erre vmi megoldás?

üdv.: pityaa23

(#984) nova001 válasza nova001 (#956) üzenetére

nova001
(senior tag)

senki ?? :S

(#985) kisember07 válasza Imco (#977) üzenetére

kisember07
(újonc)

66-os körzet :S:S
Az baj vele, ha egyből az Invitel modemre kötöm, akkor is van net, csak ha a Wlan router mögé kerül onnantól nincs :s Tehát vrusírtó, tűzfal probláma nem lehet :S:S
A hálózati beállításokhoz, pedig nem nyúltam :S:S
De azért köszönöm :R

Ui: ha valaki tud még esetleg valamit, akkor ne tartsa magában :)

(#986) localhost válasza Igel (#974) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak hogy esetleg könnyebben segíthessenek a hozzáértők ugye a WD az 1 Terabyte-os, nem pedig 1 Gigabyte-os. Nem kötözködöm, pontosítok - én magam is írtam 512 kilobyte-ot 512 Megabyte helyett egyszer.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#987) Realradical válasza superecneB (#981) üzenetére

Realradical
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy már többen írtuk, cleartype kikapcsolás és valószínű jó lesz.

Live linux cd-vel nézd meg ha bizonytalan vagy ha ott jó akkor szoftveres gond és akkor 99% hogy a cleartype a baj.

(#988) Imco válasza kisember07 (#985) üzenetére

Imco
(őstag)

Nincs fix IP beállitva a gépen?
Illetve esetleg egy másik routerrel is kiprobálhatnád ha van rá lehetőség és nincs fix IP!

(#989) Imco válasza RootRulez (#980) üzenetére

Imco
(őstag)

A Cfos speednek más verziója van a routeres szabályozásra ha jól emléxem, mint a modemesre. A mai széles sávnál már nem használom. Up 80%-on a down izlés szerint, de sima böngészés mellett nem is nyulok hozzá. Megy minden simán.

(#990) RootRulez válasza Imco (#989) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem tudom, én nem láttam több félét is az oldalon... :N

(#991) Pulsar válasza pityaa23 (#983) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fel kell hozzá telepíteni a mondcsit, hogy tudja, hogy a szélesvásznú felbontásokat nyomassa...

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#992) Pulsar válasza RootRulez (#990) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a cFosSpeed nem csak csomag optimalizáló, és azáltal gyorsabb netet produkáló progi? (bár nekem sosem működött így :) )

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#993) RootRulez válasza Pulsar (#992) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, gyorsabb nem lesz a neted, de jobban beosztja a sávszélt, ezért úgy tűnhet... :K Nekem eddig mindig működött... :F

(#994) superecneB válasza Realradical (#987) üzenetére

superecneB
(őstag)

ClearType nem oldotta meg, talan mérsékelte valamivel. Ez a live linux cd ez egy ilyen bootolható oprendszer dolog vagy mi? Sosem láttammég linuxot testközelben

(#995) sephi

sephi
(őstag)

Mi ennek a programnak a neve, ami ezen a képen látható legfelül vizszintesen. A lényeg, hogy xp alól különböző programokat tudjak innen inditani. Már egy órája google-zik, sajnos nem sok sikerrel.
Előre is thx...

[ Szerkesztve ]

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#996) mezis válasza kisember07 (#985) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

A PC-n ki kellene lőni azt a programot, amivel tudsz közvetlenül csatlakozni az internetre (amikor az ADSL modemhez dugod).

mezis

(#997) RootRulez válasza sephi (#995) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Stardock ObjectDock, ilyenekre keresgéljél :K

(#998) szakalistvan válasza RootRulez (#978) üzenetére

szakalistvan
(senior tag)

Üdv!
Vírusirtó (ESS) beállításain belül aktív,passzív módot keress,tedd inaktívra hogy ne figyelje,hátha. 2Mbites netnél sokat hozott böngészésnél.Mellette Cfosspeed.

Jól,gyorsan és olcsón dolgozom. Ezek közül kettőt választhat.

(#999) Realradical válasza superecneB (#994) üzenetére

Realradical
(őstag)
LOGOUT blog

http://ubuntu.hu/node/1875

(#1000) Steve1207

Steve1207
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Röviden a kérdésem: lehet e belső (sata) dvd írót valamilyen olcsó átalakító megoldással usb-re kötni? Mint pl egy usb-s vinyót. Azért kell belső író, mert a későbbiekben belekerülne egy asztali gépbe.

Szóval jelenleg van egy 3,5"-os usb-s külső vinyóm (csatik: külső táp meg usb kábel), arra gondoltam, erről is meg tudná kapni a tápot az író, csupán a vinyó helyett az író lenne rákötve. Megoldható ez?

Ha igen, akkor tudna valaki egyszerű kábelt linkelni, mert nem találok sehol.
Ilyenre gondoltam egyébként:
http://www.cooldrives.com/ep.yimg.com/ca/I/cooldrives_2074_47691257.jpg

Jó lenne árral :)

(még annyi, hogy vannak ilyen ide és sata cuccokat összekötő kábelek 5e körül, na olyan nem érdekel, mivel így is van már elég táp meg kábel)

Köszi a segítséget srácok!

Nincsenek előítéleteim, mindenkit egyformán utálok.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.