Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) didyman válasza Foglalt név (#546) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na ez jó nagy hülyeség. Egy sima ceruzaakkumulátor is lángra tud lobbantani maga körül bármit. Fizika óra, általános iskola, olvasd el az égés alapvető feltételei című fejezetet.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#552) didyman válasza gyurc (#549) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Másik marhaság.

(#553) didyman válasza Olcsi (#547) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szóval.
A tápegységekben (normálisabb fajta) a tűzesetet okozó események ellen többféle védelem van, melyek renszreint a környezet hőmérsékletére alapoznak. Extrém meleg (ventilátor leállása) esetén, ha az elektronika nem elég okos, egy PTC ég el, ezzel megszakítva a táp 230-as bemeneti oldalát. Túlterhelés esetén elektronikus védelem, illetve biztosíték. Kialakult, lánggal járó tűz esetére a táp olyan éghető anyagokat kell tartalmazzon, melyek képtelenek önálló égésre és elaludnak (nem tudom pontosan, mennyi) x idő múlva, vagyis nem tud terjedni rajtuk a tűz, amennyiben a kiváltó ok megszűnik záros időn belül. Az ATX2.0 maximum 240W-os ágankénti megengedett teljesítménye is részben emiatt indokolt. A gép pedig fémdobozban van, így onnan kisebb tűzek nem tudnak kijutni a környezetbe, de ezzel együtt nem 100%-os tűzvédelemről van szó, extrém esetben szépen ki tud gyulladni, ezért a közelében nem tanácsos semmi gyúlékony anyagot tartani.

A porról azt kell tudni, hogy jellemzően szikra hatására gyullad be, égése gyors, robbanásszerű, de ez sokkal kevésbé veszélyes, mivel alig van hőtermelése, és gyorsan lezajlik, elég sokszor előfordul poros tápokban, sokszor észre sem veszi az ember. A Vörös Csillag MGTSZ tápok jellemzően így öntisztultak :D ..

(#554) gyurc válasza didyman (#552) üzenetére

gyurc
(fanatikus tag)

hat ajanlom probald ki, jol eg a papir peldaul.. eleg az a kis égés hozza.. alig masfel hete sikerult, csak mellette ultem pont...

csak akkor hulyezd le a masikat legyszi, ha tudod, hogy nem lehet ilyen...

bar igaz, extrem eset, mert ekkora port mar majdnem csinalni kell...de akkoris...

ennek ellenere amugy nem tettem csak annyit hogy a gep moge ha leesik valami felszedem...

[Szerkesztve]

Mindig legyen nalad a törülköződ

(#555) didyman válasza gyurc (#554) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Két dolgot csúsztatsz: Nem hülyéztem le senkit és nem azt mondtam, hogy nem fordulhat elő, amit írtál (olvasd el a hülyézés utáni részt is).
A marhaság az, hogy a por gyullad meg, ami bennevan. Mert nem csak az gyullad meg és általában nem a por az első, ami meggyullad, a készenléti kör tartós égéssel járó elhalása sokkal gyakoribb dolog..

(#556) icons válasza icons (#528) üzenetére

icons
(őstag)

Pls vki válaszoljon!

(#557) Genius007 válasza icons (#556) üzenetére

Genius007
(őstag)

Én mindig ugy csináltam hogy kiprobálgattam hogy jó.
1x igy kötöttem... nem volt jó ... akkor kiprobáltam máshogy ..ugy jó volt .. :DDD :B

===> Komplett számítógép sürgősen, és olcsón eladó mindennel együtt!!! <===

(#558) Megabab

Megabab
(újonc)

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, vagy igazából nem is probléma, hogy mióta megjött a nagy meleg sokszor kapok kékhalált csak úgy spontán játék közben, vagy pl mint ma reggel bekapcsoltam a gépet és mielőtt betöltött volna a windows kaptam eggyet, de semmi baja, vírus ellenőrzést azonnal csináltam, de semmit sem talált. A melegtől lehet hogy ilyeneket csinál? Esetleg ötletek?
Configom:
AMD athlon xp 3000+ proci
1 gb noname ram
Abit NF7 es alaplap
NVIDIA GeForce 7600GT 256mb videókártya
Chieftech 450W os táp
Válaszotokat előre is köszi, még akkoris ha nincs ötlet.

Get creative with your skills. Leave a trail of destruction.

(#559) ádyz válasza Zozzant (#544) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

és ha 110-re rakom? :DDD

(#560) föccer válasza Megabab (#558) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Kiindulva abbol, hogy azóta van ilyen gondod, amióra beált a nagy meleg, lehet hogy melege van a prockónak.

Ajánlatos: szétszed, portalanít, pjrapasztáz, + venti be a háza, hogy jobban forogjon a levegő. Ezen kívül, ha beszerelsz egy klímát a szobába, akkor még Te is jobban érzed magad :)

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#561) tothbe válasza ádyz (#559) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

akkor fektethetsz egy másikba is mindjárt. ;)

By(e) Tothbe

(#562) tothbe válasza Megabab (#558) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Van valami hűtése a háznak is vagy csak a procihűtő forgatja belül a forróságot?

Ahogy már javasolták, egy alapos takarítás(tápot is belül, mert az is túlmelegedhet) és jobb hűtés javasolt.

By(e) Tothbe

(#563) szacsee válasza Megabab (#558) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az NF7-nek a chipset hűtője nem valami jó lehet az melegszik túl.
Ha van rajta venti nézd meg nem-e állt meg, esetleg pasztázd újra a procit és a chiset-et is.
Amúgy jó a szellőzés a házban, hátul a tápon kívül szívja még venti kifelé a meleg levegőt?

(#564) ádyz válasza didyman (#555) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

nekem már volt olyan, h a 4×150W-os erősítőre kishugom(4éves)rátett vagy 10 db papirt.fél óra mulva kicsit forró lett a borda az erősítőn, és a papír kigyulladt :Y sajnos, de hamar észrevettem, mert a gép mellett van és igen csak meleg volt :D

az asztal megpörkölődött :(((

azóta is az erősítő jó magasan van :U

[Szerkesztve]

(#565) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Urak,

Ha adott egy olyan gép, ami eddig routeren keresztül csatlakozott a Netre, de most az ADSL modemen keresztül közvetlenül akarok felmenni a netre, akkor miért nem megy a csatlakozás?

A gépen Win XP van, a modem DLink, a szolgáltató T-Online. Hiába hozom létre a megfelelő kapcsolatot, a csatlakozás nem sikerül, és a hibaüzenet mindig ugyanaz: a távoli kiszolgáló nem elérhető.
A hálózati kapcsolat korlátozott vagy nem jött létre, sárga felkiáltójeles.

Már egyszer szívtam ilyennel, routeres netelérés mellett telepítettem frissen egy gépet, aztán a routeren keresztül volt frissítve meg minden. A rendeltetési helyén meg nem akart működni a gép, szintén T-Online-os volt az előfizetés.
Aztán kijött a szerelő, valamit átkattintott a Windows-ban, és egyből ment az ADSL kapcsolat. Máig sem tudom, mi az, mert akkor nem voltam ott, és a házigazdák meg sügerek voltak a dologhoz.

Szóval, mit kell beállítani egy korábban routeres gépen a közvetlen ADSL modemmel történő csatlakozáshoz?

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#566) ádyz válasza tothbe (#561) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

akkor nem babrálgatom majd :DDD

(#567) Zozzant válasza ádyz (#559) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

lehet hogy van benne egy biztosíték... ilyen hülyeségek ellen:) de ha igazán meg akarod tudni, tedd ;]

(#568) ádyz válasza Zozzant (#567) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

áááááááááááá, nem ;]

mod.:apu tápján is volt egy hasonló :DDD (el is szált :)) ) :D

[Szerkesztve]

(#569) Megabab

Megabab
(újonc)

Nahszóval van a ház tetjén egy venti ami befelé szívja és van egy a hátulján ami kifele tolja a levegőt, a procira külön lett véve egy hűtő még a gép vásárlásakor, a proci 49-50 fokos alapjáraton, ha jáccok 60 körül lesz a gpu még egy pár fokkal feljebb, LOL miközben írtam ezeket a sorokat megnéztem az alaplapi hűtőt és megvolt állva!! meg piszkáltam csavarnyúzóval egyből elindult, szóval akkor nincs gondja a gépnek csak a hűtés? de akkor miért kaptam windowst indításkor kékhalált? :F megintcsak köszi előre is!

(#570) ádyz válasza Megabab (#569) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

kékhalál=tulmelegedés :)

(#571) szacsee válasza Megabab (#569) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az alaplapi hűtő= chipset hűtés, ha nem megy, akkor túlmelegszik és lefagy, hibásan dolgozik, rosszul vezérli a memót, stb (laikusnak érthető nyelven próbáltam írni. :R

(#572) ádyz válasza szacsee (#571) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

vazze, ütős konfigod van :Y :DD

(#573) föccer válasza ádyz (#570) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Azért ez az egyenlőség nagyon nem igaz.

A ''kék halál'' nem lenne más, mint a windows-nak a ''legbelsőbb'' hibakezelője. Ez felügyeli a kerneles hibákat. Ha valami durva hibát okoz, akkor jön a kk halál, ami nagyából csak tájékoztató jellegű, de Én már találkoztam olyanna (még win92se), amikor a kék halál után visszajött a rendzer.

Tehát a kék halál minden durva hibábál előjöhet. Ilyen lehet memória hbázása, a procinak, vagy a chipszet hibás műveleteiből adódó hiba.

Az már más lapra tartozik, hogy az esetek többségében a túlmelegedés miatt (magasabb höm, nagyobb elleneállás, nagyobb instabilitás) hibáznak az eszközök.

Megabab: egy alapos takarítás sosem árt :)

szacsee: :R

[Szerkesztve]

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#574) Genius007 válasza Yutani (#565) üzenetére

Genius007
(őstag)

Mi is ugyan ezzel szivtunk még haverral... :U
Aztán valamit átállitottam, és jó volt... :C
Hálozat ikon (ora mellett) --> állapot --> tulajdonságok, na ott babráltam valamit .. :B

(#575) ádyz válasza föccer (#573) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

ha a chipset tulmelegedik:nem tudja rendesen vezérelni a memókat, vga-t stb. ;)

tehát hibázik minden :)

tudtommal ;]

[Szerkesztve]

(#576) Genius007 válasza ádyz (#572) üzenetére

Genius007
(őstag)

'' vazze, ütős konfigod van ''

Azért annyira ne tulozZunk ! :DDD
Egy 6000+ - os procc, meg 2x 8800 Ultra-val ütösebb lenne (neki) ! :DDD :B

[Szerkesztve]

(#577) Megabab

Megabab
(újonc)

Köszönöm mindenkinek! :) egyszer mostanában olyan is volt hogy szintén kékhalálos leállás után, megnyomtam a resi gombot és elmosódott kép jött be az elején, kikapcsoltam 5 percre és már is volt... mostmár értem miért volt :) köszi mégegyszer!

(#578) ádyz válasza Genius007 (#576) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

hát jah, de ahhoz már paks sem lenne elég ;] :D

Megabab:szivesen ;)

''marha nagy írósztal meg egy konyhaszék'' LOL :C

[Szerkesztve]

(#579) Genius007 válasza ádyz (#578) üzenetére

Genius007
(őstag)

Kb... :DDD

VGA hűtőt vettél ? :)

[Szerkesztve]

(#580) ádyz válasza Genius007 (#579) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

na de ne offoljunk tovább :R :D

még nem vettem, nincs rá ca$]-[ :D

[Szerkesztve]

(#581) Megabab

Megabab
(újonc)

Lenne még egy próblémám ami éppen nagyon zavaró, de mióta megvan azóta így viselkedik, szóval adott egy Creative inspire P580 5.1 es hangfal rendszer, és a hangerőszabályzóval gondok vannak mivel magátol halkul/hangosodik és máshogy reagál ha hangósítok halkítok, és ezt egy ráütéssel lehet javítani ami persze a következő hozzányúlásnál megint semmitsem ér. A kérdésem az lenne hogy hol tudok én hozzájutni egy ilyan hangerő szabályzóhoz?

(#582) PPSH

PPSH
(őstag)

hi emberek.tudna valaki velemenyt mondani errol a ramrol:''Apacer 1GB PC3200 / DDR400 CL 2.5 64X8''.es ennek mennyi a pontos idozitesei?azt tudom hogy CL 2.5 de a tobbi is erdekelne.amugy 10 ev gar van ra. :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#583) gban

gban
(őstag)

Szerintetek létezik az alábbi linken szereplő 933-as celeron?
Nem kell madárnak nézni, nem akarok horror áron vásárolni, csak szerintem nem frankó itt valami. :) :DDD :(
[link]
Legjobb tudomásom szerint 800-tól a celeron 100MHz-en ment, abból meg ugye nem jön össze a 933.
933 összejön a 133-ból, de az meg már nem celeron.
Összejön a 66-ból is, viszont 933-as procit szerintem nem csináltak 66MHz-est.
Szóval valami nem stimmel.
Vagy tévedek?

Postázást nem vállalok.

(#585) cochy válasza PPSH (#582) üzenetére

cochy
(tag)

Egy MSI K8N NEO 4-F, 2.65V, CL2.5 3-3-6 1T (512MBX1), DDR460, B5 chip.
felállásban ezt tudta. Ha más chip van rajta, akkor előferdülhet más érték.

gban : Ez egy P3 933 Mhz-s Coppermine 133 FSB 256 L2 SECC2/FCPGA. szóval P3.

[Szerkesztve]

X

(#586) gban válasza _Jarod_ (#584) üzenetére

gban
(őstag)

Akkor rendeljen mindenki a neten tőlük 10 darabot, aztán jöhetnek a kártérítések. :)
Érdemes lenne kipróbálni, hogy mit ajánlanának fel cserébe, ha emberi ára lenne.
Meg szerződésszegést követnek el, ugyanis mihelyt hagyják megvenni az oldalon, létrejött köztünk egy szerződés, amit nem tudnak teljesíteni.
Mindenesetre az ilyen, horror áron áruló, hozzá nem értő (ha értenének hozzá, fel sem merüne hogy ilyen felkerül az oldalra) cégek megérdemelnének egy kis leckét.

Postázást nem vállalok.

(#587) gban válasza cochy (#585) üzenetére

gban
(őstag)

Az oké, hogy volt ilyen P3, de itt nem az a lényeg, hanem hogy marhaság amit odaírtak.
Vagyis amit el akarnak adni, az egyszerűen nem létezik.
Különben nem ez az első eset hogy hirdetve látok 933-as celeront....

Postázást nem vállalok.

(#588) cochy válasza gban (#587) üzenetére

cochy
(tag)

Ez teccik. Pentium 3 , zárójelben celeron.
sztem csak a webes áruházban nincs elég tipus, ahova besorolják.. vagy valami..
amugy mi az a Intel Celeron 2 ? :F

X

(#589) Yutani válasza cochy (#588) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Coopermine-128 magos Celeronokat szokták Celeron 2 néven emlegetni.

Egyébként az már a 3. típusa volt a Celeronnak, mivel a legelső 266 és 300 MHz-es Slot1 példányokon nem volt L2 cache, csak a 2. sorozatnak mondható Mendocino magos, Slot1 és PPGA tokozással piacra került Celeronokba került bele a 128kB L2 cache. Ez után jöttek az FC-PGA tokozású Coppermine-128 magos procik, majd később a 256kB L2 cache-sel rendelkező Tualatin Celeronok még mindig Socket 370-be (és ezt lehetne Celeron 3-nak nevezni).
Itt vége is lett a P3 alapú Celeronoknak, mert jöttek a S478 foglalatú Willamette-128 magos prockók, követve a Northwood-128 magosokkal, majd aztán jöttek a 256kB L2 gyorsítótárral rendelkező Prescott alapú Celeronok. És asszem még mindig ezek futnak, de mintha hallottam volna már a Core 2 alapú Celeronok majdani érkezéséről is.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#590) PPSH válasza cochy (#585) üzenetére

PPSH
(őstag)

szal akkor a rendes idozitesei 400-on 2.5-3-3-6? :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#591) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Mennyi most egy ''jó'' optikai egér? :F

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#593) Genius007 válasza AMD Power (#591) üzenetére

Genius007
(őstag)

Van 2k-ért is, meg 12k-ért is :DDD
De ha játékra kell, akkor én Logitech MX518-at vennék ;)
Itt 6-7k körül szokták adni :)

[Szerkesztve]

(#594) gban válasza _Jarod_ (#592) üzenetére

gban
(őstag)

Hát hogy pontosan hogy van azt nem tudom, de józan ésszel belegondolva:
1. Létrejön egy szerződés, amikor a cuccot megveszed a webshopban
2. Nem tud eleget tenni az eladó az általa létrehozott kínálatban szereplő tétel szerződésben rögzített feltételekkel történő átadásának, az ellenérték fejében, mivel nem létező a termék.
3. Fennáll a szerződésszegés ténye.
Tehát ha visszaigazolják a vásárlást, akkor nyert ügyed van, leírva megkapod hogy létrejött egy szerződés, viszont elég kizárt hogy teljesíteni tudják. :)
Az viszont nem biztos hogy a pénzed visszafizetésén kívül más kötelezettségük is van a szerződésszegésből kifolyólag, tehát lehet, hogy azt mondják hogy bocs :)

[Szerkesztve]

Postázást nem vállalok.

(#595) AMD Power válasza Genius007 (#593) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nem kell valami profi. Kényelmes legyen a minden napokban.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#596) cochy válasza PPSH (#590) üzenetére

cochy
(tag)

Abban a lapban ez volt tuti. Mondom mégecce, nagyon függ hogy milyen chip van rajta. de bármi is van rajta, 2.5-4-4-8 ban mennie kell. ez sztem a legrosszabb amire számolj.

Yutani : Köszi a kimerítő választ.

X

(#597) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csőke!
Szerintetek melyik a legerősebb(alapból) Socket A-s proci?

(#598) cortez25

cortez25
(senior tag)

vett egy gyerek valami 12 cm ledesventit, de direktbe teker mint állat.....van egy sárga vez rajta aminek a végén olyan csati van mint a procciventiken...oszt most engem kérdez hogy az mire való.....így látatlanba meg a tököm tudja....valami tipp?

Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.

(#599) sylard8

sylard8
(tag)

hello.

lenne egy gyors kérdésem, CPU tipusszámát honnan tudhatom meg anélkül h leszedném a hűtőt.
előre is köszi

üdv.

(#600) cochy válasza total90 (#597) üzenetére

cochy
(tag)

szerintem 3200+ barton, de nem tuti..

cortez25 : PWM (sebesség) szabályzó. há gondolom nem a lomtár méretét lehet vele beállítani.

X

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.