Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) icons válasza Hosssszu (#8) üzenetére

icons
(őstag)

Na pl mi akkor a legjobb progi hozzá? Ami egyszerű is, mivel ezen a téren teljesen kezdő avgyok...
Hát van ott olyan, hogy Örökölt audiorögzítő eszközök, ebből kettő is.
Eddig az volt a probléma, hogy nem sikerült bemenet jelet generálnom, de azt hiszem, tudom mi a hiba (a nem gépi oldalon keresendő)
És a nem gép felöli oldalon egy készülékbe (stb, set-top boxba) S-videoval van bedugva, a hangot a jobb, illetve bal RCAkba kössem (mert akkor kell egy 2*rca-jack átalakító)?

[Szerkesztve]

(#52) PazsitZ

PazsitZ
(PH! addikt)

Ma valamiért újraindult a gépem és utána ez fogadott egyes ikonok, nem tudom miért, de feketék. Már magát az explorert is reset-áltam, de semmi. [link]
(ZoneAlarm,Avast,Spyware Terminator van fenn)
Valakinek van ötlete? :F

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#53) bozont

bozont
(PH! addikt)

Nem találtam megfelelő topicot, így itt teszem fel a kérdésem. A mikor a zoom player-el formázott feliratot akarok lejátszani, egy ilyen üzenetet dob fel: [link] A splittereket megtaláltam, de hogy hogyan állítsam be, hogy automatikusan betöltse a fontokat arra nem jöttem rá. Mégis hol kéne? Egyszer már sikerült, de nem emlékszem hogy csináltam, most meg rendszerinstall volt és újra be kéne lőni.

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#54) Spirit

Spirit
(őstag)

Sziasztok. Gondolkodtam egy esetleges platformcserén,de a véleményetekre is kíváncsi lennék.

Jelenleg:
MSI K8N SLI platinum lap
A64 X2 3800+@2,66ghz S939
2*512 Hynix D-43 2,5-3-3-6-1T
2*Inno7600GST 256Mb

Mivel az egyik vga-m bekrepált, és most gariztatom, ezért arra gondoltam,hogy az új kártyát ki sem bontanám, hanem eladnám, és abból a pénzből+az alaplapom+cpu-m+RAM-omból vennék egy ilyen összeállítást:

INTEL Core2 Duo E4300 1.80GHz 775 BOX
ABIT AB9
GEIL - Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT

Igaz,így csak 1db 7600GST-m maradna, de később egy egyszerű vga cserével brutál gépem lenne. Természetesen tuningolnám ezt a konfigot is.(úgy nézem azért a 3Ghz-et nagyjából viszik.

Kérdésem az lenne,hogy véleményetek szerintérdemes lenne-e meglépnem ezt, és hogy az alaplap+vga+ram kb mennyiért adható el manapság lehetőleg egyben. Előre is köszi.

Szerk.: A másik verzió, amin gondolkodtam,hogy eladom a 2vga-mat, hozzáteszek, és veszek egy 8800gts320-ast,de akkor patthelyzetbe kerülnék,mert utána megint csak hozzá kellene tennem,ha platformot akarok cserélni,és lehet,hogy egyhamar nem menne,addigra meg az új vga is elavul.

[Szerkesztve]

(#55) Hosssszu válasza PazsitZ (#52) üzenetére

Hosssszu
(fanatikus tag)

Egyszer volt nekem egy hasonlo gondom 98 alatt. Akkor valami 3-as, vagy 5-os directx rakodott fel veletlenul a gepre, amin dx8 volt! :Y Fogalmam sincs hogy tortenhetett, elvileg a windows nem kellet volna, hogy engedje! De lenyeg a lenyeg, nekem akkor neztek igy ki az ikonok. Probalj meg egy dx reinstallt, hatha!

4MB-os SIMM RAM-ot keresek (386-os gépbe). Lehetőleg Vácon, vagy környékén.

(#56) Hosssszu válasza icons (#51) üzenetére

Hosssszu
(fanatikus tag)

Igen, az osszekotes igy jo lesz. De ha nem vagy biztos az svideo-ban, akkor a set-top box scart kimenetere tegyel egy scart->rca atalakitot, es azokat dugd be a gepbe. Szoftver teren fogalmam sincs, mi a legjobb valasztas, mert en mindig vdub-bal vettem fel. Ott pedig -ha jol emlekszem- igy kell csinalni:File->Capture avi, utana egy picit megvaltoznak a menuk (nem sokban), utana edit->video source. Nos itt kell kivalasztani az capture eszkozt, ha itt nincs semmi, akkor GAZ! Akkor nezz szet driverek utan, mert mar nekem igen reg volt ati kartyam, es nem tudom hogy a sima catalyst tartalmaz-e ilyen capture drivert a kartyahoz, vagy kell hozza valami multimedia center, vagy valami mas nevu plusz progi!(ebben az esetben ajanlom valamelyik ati-s topicot.)
Ha viszont van az edit->video source alatt eszkoz, akkor nincs semmi gaz, akkor mar csak egy neked tetszo felvevoprogit kell keresni! (talan powervcr, de az szerintem reges, meg negyon regen lattam mar... De vdub-ban sem tul bonyolult.)
Bocsi, ha egy kicsit ossze-vissza, de igen reggel van meg... :)

(#57) Qru válasza Spirit (#54) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, sokat nyernél vele. Ugyanilyen dilemmában voltam. Volt egy S939-es X2 4200+-om, 2x1GB DDR500-as ramom. Ezt cseréletem le Gigabyte DS4-re, C2D E6300-ra, meg 2X1GB 800-as DDR2 ramra. Az összehasonlító teszt a logout blogomban van, olvasd el. A húzott X2 nem sokkal maradt el a C2D-tól.
VGA terén sztem ha nem kell DX10 akkor X1950XT ami nagyon jó választás. Gef 8-at meg nem nagyon hajt ki még a húzott X2 se. :(
Viszont ami miatt én is cseréltem, fejleszthetőségben sokkal jobb a C2D-s megoldás. Azzal (húzva) simán kihajtasz egy Gef 8-at, és még a következő generációs vga-kal is eldöccög majd. :)
Szóval olyan földhözverő különbséget ne várj (ez az X2-t dícséri) de én cserélném a konfigot.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#58) cochy válasza eastsider (#50) üzenetére

cochy
(tag)

Hi.
Sztem a legjobb ha sorban:
1) megváltoztatod a router admin belépési jelszavát
2) a védelmet mac cim szűréssel csináld (lehet hogy sokan azt mondják, hogy WEP, meg hasonlók jobbak, de sztem ez a legbiztosabb). Felirod a hálókártyák MAC cimét (CMP->IPconfig /all) és ezeket irod be, de csak a wifi részbe.. a sima ethernet részt hagyd alapon. igy csak azok a gépek férnek a hálózathoz, amiket te megadtál.

jah, a routerben meg engedélyezd az uPnP-t, lehet azért nem megy a cfos. de ez nem tuti.

[Szerkesztve]

X

(#59) Skica

Skica
(őstag)
LOGOUT blog

Mit érhetnek ezek?

1db Inno 3D 6200 128MB AGP és 1db Celeron 2.2GHz s478 proci?

Be kellene számítanom, de az árakkal nem vagyok tisztába.

Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.

(#60) Ramius válasza Skica (#59) üzenetére

Ramius
(őstag)

[link]

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#61) Skica válasza Ramius (#60) üzenetére

Skica
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi ezt kerestem, de nem találtam. :R

Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.

(#62) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Helló!

Adott egy irodai hálózat, XP-k és 98-ak vegyesen. Van egy központinak kinevezett gép, ami megy éjjel-nappal, ide pakolásszuk fel a közös dolgokat, a mentéseket, stb. Ezen 98 van.

Hogyan tudok ezen a gépen jelszóval védeni egy megosztott mappát úgy, hogy mindenki olvashassa, de módosítani csak a jelszó ismeretében lehessen a tartalmát? Hálózaton is és közvetlen erről a gépről is.

Thx!

(#63) Memphysto

Memphysto
(tag)

Sziasztok!
Adott egy p4 3.0 GHz-ez proci, ami terheletlenül 53-54 C, terhelve könnyen eléri a 65C-ot is, de tovább nem megy ,mert a ventillátor űberbrutálba kapcsol és hangorként kelt! :)
Ahogy néztem van némi por benne! Kérdés ez így normális vagy szedjem szét és tisztítsam meg? :F

(#64) tope

tope
(őstag)

Adott egy Pioneer 108-as DVD-író + 4602 MB-nyi kiírandó anyag (DVD-ről bemásolva), mivel tudnám kiírni ezt egy DVD-re, (bár ahogy olvasgatom ezzel az íróval sehogy) A Nero-ban (6.6.0.1) 4600 MB-ot lehet megadni max értéknek.
PRIVIBE

http://prohardver.hu/tema/it_allast_keresek/friss.html#msg2

(#65) sgergi válasza Memphysto (#63) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

ha 65 fok fölé nem meg a hőmérséklet, akkor nem gáz, de ha nagyon poros, akkor tisztítsd ki, mert számít, és nem nagy munka.

(#66) beneszilo válasza Memphysto (#63) üzenetére

beneszilo
(tag)

hát az én 3.0 GHz-s prescott magosom gyári hűtővel terhelve 75-82 fok szokott lenni pedig multhéten tisztítottam

(#67) Hosssszu válasza [HUN]Tyson (#62) üzenetére

Hosssszu
(fanatikus tag)

Hali!
Biztos hogy erre win98 a legjobb megoldas? :F
Halozaton: jobbgomb a mappara->megosztas-> es ott lehet beallitani a dolgokat.
Kozvetlenul ha valaki odaul a gep ele, szerintem nem lehet levedeni jelszoval a fajlokat win98 alatt! :( (vagy ha megis, akkor tuti hogy konnyen megkerulheto. De azert mindenkeppen vard meg mas velemenyet is!)
Szerintem arra a gepre xp/2k jobb valasztas lenne, de gondolom ezzel Te is tisztaban vagy, es nem is akarok okoskodni!

(#68) Memphysto válasza beneszilo (#66) üzenetére

Memphysto
(tag)

:Y Hogy csinálod mester? :C Nekem cask 1 szer ment fel 76c-ra, amikor a uguru felnyomtam turbo modra, de akkor már nagyon rikácsolt hogy kapcsoljam kifele! Az egélszbe az volt a jó hogy uguru feszemeléssel vitte fel 3,3 ghz-re én alapfeszen 3,4 re :D
És ahogy nézem ebbe kuva sok por van! Ebből tisztítás lesz!

[Szerkesztve]

(#69) [HUN]Tyson válasza Hosssszu (#67) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Abszolút nem jó a megoldás, de ez van. Mondhatnám abból kell főzni, ami van.
Alapból Win98ban szinte biztos, hogy nem megoldható, de esetleg vmi külső segédprogrammal? Olyat találtam amivel le tudom védeni a könyvtárat, hogy csak jelszóval lehessen belépni, de nem ez a cél. Beléphet mindenki, de módosításokat csak 1 vki végezhessen. És ő se ennél a gépnél ül, hanem hálózaton éri el.

(#70) zsoi válasza Memphysto (#63) üzenetére

zsoi
(senior tag)

Szerintem ez még normális hőfok. Gondolom jó idő van szobában is.... ha zavar:
1.: pasztázd újra (=ezüstpaszta!),
2.: másik cooler (jobb hatásfokú)

[HUN]Tyson : szvsz sehogy. másik gép (=OS) vagy külső gyártó szoftverével 98 alatt...talán megy...
//ja most olvastam az utolsó hsz-t - nézek rá vlmit

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#71) Memphysto

Memphysto
(tag)

Tényleg ha már itt tartunk akartam is kérdezni de elfeljetettem: Az ezust és a szima paszta között mennyi a külömség meg hogy működik ez az egész pasztás dolog? Mit érdemes tudni a pasztákról? :R

(#72) [HUN]Tyson válasza zsoi (#70) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Thanks!

Már túráztam egy kört a win saját lehetőségeivel, de ezek kevésnek bizonyultak a feladat megoldására.

(#73) Hosssszu válasza [HUN]Tyson (#69) üzenetére

Hosssszu
(fanatikus tag)

Hat sajna ilyesmi progikat nem ismerek... De biztos fognak segiteni masok!

(#74) Qru válasza Memphysto (#71) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A paszta lényege hogy egyeneletesen kitöltse a két fém lap közötti területet (proc és cooler). Mivel ezeket csiszolják ami (persze soha sem lesz tökéletes, mindig maradnak apró barázdák) a nem egyneletes a felületek között kitölti a réseket ezzel javítva a hőátadást a két felülelt között. Természetesen a pasztát nagyon!! vékonyan kell rákenni mert ha túl sok van belőle akkor romlik a hőátadás. Én pl papírlap szélével vagy borotva pengével szoktam elsimítani egyenletesre (Ha rárakod a procira a coolert és kinyom paztát maga alól az már pl sok).
A paszták között meg a hővezetés milyensége határoz. Mivel a fém jól vezeti a hőt ezért az ezüstpaszta hatékonyabb hőátadást biztosít mint egy sima paszta. Ezenkívül vannak különböző márkásabb paszták AC, Zalman amik nem sokkal jobbak az ezüst pasztánál de jóval többe kerülnek.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#75) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hogy lehet megnézni egy monitornak, hogy pontosan milyen panellel is lett szerelve?

(#76) Szab02 válasza Memphysto (#71) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Itt[link] találsz egy pár pasztát + a specifikációkat hozzá (angolul) csak klikk a képre, ja és láthatod az árkülönbségeket is (1 SVK ~ 7,4 HUF)

http://www.panoramio.com/user/szab02

(#77) beneszilo válasza Memphysto (#68) üzenetére

beneszilo
(tag)

nah update!!!
levettem 3.0 GHz-ről 2.7-re és így már csak70-75 :DDD
de asszem visszarkom 3-ra :D

(#78) HEMP

HEMP
(senior tag)

Sziasztok,
olyan gondom akadt, hogy a gépem újraindul teljesen rendszertelen időközönként, futtatott programoktól teljesen függetlenül... Mi lehet a baja?? Néztem a hőt, de akkor egyébként is sípolna, az rendben. Valakinek ötlete? Előre is köszi!

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#79) beneszilo válasza HEMP (#78) üzenetére

beneszilo
(tag)

konfigod?

[Szerkesztve]

(#80) ollie válasza HEMP (#78) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Basszus, ez a hozzászólás kb annyit ér, mint amikor bemész az orvoshoz, hogy adjon gyógyszert, mert fáj a hasad, de nem engeded, hogy megvizsgáljon.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#81) zsoi válasza [HUN]Tyson (#72) üzenetére

zsoi
(senior tag)

gondolom ezt már próbáltad [link]
értelemszerűen a read-only üres password, a full meg az a passw. amit szeretnél.

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#82) beneszilo válasza ollie (#80) üzenetére

beneszilo
(tag)

hát ja

(#83) Memphysto válasza beneszilo (#77) üzenetére

Memphysto
(tag)

nah update!!!
3,42-n max 69 C :P
:R Szab02 ; Qru THX :R

(#84) ollie válasza [HUN]Tyson (#62) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

98 alatt szerintem sehogy.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#85) beneszilo válasza Memphysto (#83) üzenetére

beneszilo
(tag)

gratulálok :C

(#86) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szevasztok!

Gondoltam beírom ide a gondom, hátha van valami ötletetek.

Konfig az adataimnál, 3napja folyamatosan kékhalált dobott a gép, egyszer újraindult, máskor megállt a kék képernyőnél... a hardwer biztonságos eltávolítása ottvan a jobb alsó sarokban a tálcán a winyóval :F ezt nem tudom mire vélni... Gondotlam majd egy win reinstall megoldja a problémám. Már win telepítés közben is dobott 2x kékhalált, úgyhagytam a franca, elmentem intézni a dolgaim, hazajöttem, mondom nekiesek még1x. Érdekes módon felment az XP minden gond nélkül. Aznap mégegyszer volt egy kékhalál, ma lefagyott játék közben (C&C3) ezt orábban sosem csinálta, az utóbbi 2napban vagy 5x. Ugyan úgy ottvan a hardver biztonságos eltávolítása ikon benne a winyóval. Nemtudom, h. mi lehet a gond. A nagy meleg esetleg? Gépház oldala nincs fent. A rendszer eszközöknél is mindent rendben találtam. Kicserélgetni az alkatrészeket nem tudom mivel nincs mire.

Van valami ötletetek?

(#87) [CS]Blade2 válasza HEMP (#78) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Táp :D

(#88) [HUN]Tyson válasza zsoi (#81) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Próbáltam, azt írja, h nem élérhető, kontaktáljak a rendszergazdával (aki én vagyok), és a hmegadott hálózati jelszó nem megfelelő. Még nem is adtam meg semmilyen jelszót. Meg különben is, ez azért sem jó, mert ha leül vki jogosulatlan a központihos, símán belemódosít, tőle nem kér semmilyen jelszót.

Ha XP-t tennék a központira, lenne vmi megoldás?

(#89) Thrawn válasza Eagl3 (#86) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem melegszik túl valamelyik alkatrész? Tuningolod?

A hardver biztonságos eltávolítása ikon ne zavarjon, ha feltetted az nVidia-s IDE drivert az mindig kirakja, mert az SATA-s vinyót menet közben is le lehet választani.

Different songs for different moods.

(#90) Eagl3 válasza Thrawn (#89) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Énis erre tudok gondolni, h. esetleg túlmelegszik valami, de nem szabadna... most nincs húzva semmi, akkor művel ilyeneket ha túl van húzva, de minden alapon van.

(#91) HEMP válasza ollie (#80) üzenetére

HEMP
(senior tag)

Értem a problémád, csak nem tudom orvosolni, különben nem kérdeztem volna... :( Mit írjak még, nem hinném hogy pl. a konfignak lenne hozzá köze. A táp? Én is erre gondoltam, csak nehezen mérhető, esetleg ötlet hogyan is kellene kimérnem, megnéznem?

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#92) cochy válasza Eagl3 (#90) üzenetére

cochy
(tag)

ha kékhalált dob, az infókat is ad.
a képernyő 2/3 részénél van kb a fontos info.
pl nv4_disp.dll ez a vidkari ill driver.
sztem nézz egy memtestet is, előtte vedd ki a memória modulokat és tedd be újra.
figyeld a hőfokokat, de elméletileg nem ilyen hibát kéne dobni a tulmelegedéskor. akkor csak simán befagy a kép. (ez se mindig igaz.)

[Szerkesztve]

X

(#93) Memphysto

Memphysto
(tag)

Hi!
Fellépett 1 kis gond! Szétszdtem összeraktam , minden csatlakozó a helyén!
Csak megáll a 75-ös post code-nál és elkezd sípolni? ez mi lehet?

(#94) Kaiden

Kaiden
(újonc)

Szasztok!
Olyan problémánk lenne, hogy 1 barátomnál, helyi hálón (router-el van megosztva a net is) ha 1 játékban kreál, akkot az t a többi gép nem látja. Egyébként ha a másik gép kreál, semmi gond nincs, vígan játszunk. És ő is tud csatlakozni. A net is jó. Csak nem tud kreálni, ami baj, mivel az a legerősebb gép, és ugye hálózatban nem mind1 ki a host...
Lécci segítség! Köszi

Nobody is innocent, there are merely various levels of guilt.

(#95) Memphysto válasza Memphysto (#93) üzenetére

Memphysto
(tag)

Ügy néz ki megoldódik a helyzet! minden megy faxán csak akkor azt nem értem mért rikácsolt!Bocsi hogy keltettem itt a pánikot :) :D

(#96) cochy válasza Kaiden (#94) üzenetére

cochy
(tag)

... nem mindegy ki a szerver....
ezt akartad irni szerintem.

amugy meg bárki lehet szerver, nem fogja vissza a leggyengébb gépet csak azért mert ő a szerver.
minden gépen te állitod az IP-t, 192.168.0.100 , ..192.168.0.101.. stb. alhálózati : 255.255.255.0. Átjáró meg. 192.168.0.1
vagy beállitod a DHCP-t.

X

(#97) bandus válasza Kaiden (#94) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amelyik portokat a játék igényli, az minden gép ip-címére meg van nyitva?

ja igen, ahogy előttem is írták, helyi hálóban mindegy, hogy ki a host

[Szerkesztve]

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#98) Kaiden válasza bandus (#97) üzenetére

Kaiden
(újonc)

Az ip-cím automatikus, és nem 1 játékról van szó, hanem az összesről...

(#99) Kaiden válasza Kaiden (#98) üzenetére

Kaiden
(újonc)

Most megnéztük: pl.: titan quest immortal throne-ban nem jó. CS source-ban nem jó. Viszont C&C3-ban jó...

(#100) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Olyan tv-t szeretnék vásárolni, amin számítógépezni is tudok. Tehát TFT/LCD tv-t szeretnék amelyet rálehet kötni számítógépre és tv-zni is lehet vele...
Valaki világosítson fel ebben a témában, hogy mik ennek a hátrányai vagy esetleg előnyei, hol, milyet, és kb. mennyiért érdemes... meg hasonló okosságokra vagyok kíváncsi?

Egyáltalán ez megoldható?

Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.