Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4851) zsoi válasza mahatma (#4847) üzenetére

zsoi
(senior tag)

1. be kell állítani a routerben hogy NE osszon DHCP-n IP címet, és egy fix IP-t adsz a célgépnek.
2. a routeren DHCP engedélyezve marad, DE:
- fix IP címet rendelsz az adott géphez, (=DHCP által osztott ''fix'' IP cím, így mindig ugyanazt kapja, többnyire MAC-IP összerendelés)
- kivételnek adod meg a célgép IP címét (tehát azt az IP-t nem osztja ki a DHCP szerver, és ezt a kivétel címet állítod be a gépen)

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#4852) mahatma válasza zsoi (#4851) üzenetére

mahatma
(fanatikus tag)

sorry, lehet hogy rosszul fogalmaztam...a célgép IP-je fix, azt megoldottam már régebben az általad leírtak szerint. A baj, hogy amikor belenézek a WAN ip címbe, minden nap más szerepel. Az Invitel a szolgáltató. Létezik hogy naponta ad új ip-t a szolgáltató?

Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

(#4853) V.Stryker válasza mahatma (#4852) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit bonyi. Első sorban fel kell menni a dyndns.org -ra. Ott regisztrálsz és csinálsz egy dyn dns szolgáltatást magadnak. Ott beírod a routered IP címéd ami per pillanat van. Ott te kapsz egy felhasználó nevet, jelszót.
De ezt akkor ha a routered támogatja a DynDNS szolgáltatást, mert ott be kell majd a routerben ennél a résznél állítani. Az a lényege,hogy ha te megadod ott a pillanatnyi IP-et, akkor a router ezzel a szolgáltatással utasítani fogja a szolgáltató szerverét,hogy az az IP helyett, amit akkor adna, azt adja amit te oda beírtál.

Nagy vonalakban ennyi. Pontosabb én sem tudom. De erre fele kell elindulni. :B

[Szerkesztve]

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#4854) V.Stryker válasza mahatma (#4852) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most nézem,hogy már nem org az oldal kiterjesztése. Szóval www.dyndns.com és ott az Account-nál regsztrálj,vagyis csinálj egy saját accountot. :D

(#4855) mahatma válasza V.Stryker (#4853) üzenetére

mahatma
(fanatikus tag)

oké, megpróbálom ezt is majd. Az a baj, hogy a gép Budaörsön van, én meg Pesten, ezért majd csak jövő héten tudom kipróbálni.
Még egy kérdés: a router menüjében van egy olyan, h Static WAN IP address. Ez mit tud? ezzel nem lehetne megoldani?

Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

(#4856) qpakcovboy

qpakcovboy
(senior tag)

Szreetnék venni egy TV-t a kurva xbox miatt. Minden képen LCD-t valsztanék max 300-ig érdekel a dolog lehetőség szerint Samsungot.

1366 x 768 pixeles felbontás-al adják nagyrészt őket úgy tudom ez még nem HD-s amik meg
1920*1080 pixeles felbontást tudják az kurva drága de az HD-s, ebből is van két féle 1920*1080 i és p ezek között mi a külömbség mármint az i és p között?

Vagy esetleg jobban megérné venni egy nagyobb monitort?

(#4857) V.Stryker válasza mahatma (#4855) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt nem tudom. Épp tegnap kérdeztem ezt a rendszergazdánktól,hogy ezt hogy lehet kiküszöbölni és Ő ezt mondta és amennyire tudtam továbbítottam részedre. ;)

Egyébként a Static WAN Ip-nél lehet szerintem azt lehet állítani, ha olyan neted van amelyiknél fix IP-t ad a szolgáltató(általában kábelnet), akkor azt ott kell beállítani. Ha nem, akkor nem kell vele foglalkozni.

Nekem pl. pppOe.-n keresztül van netem...felhasználói név és jelszó, dinamikus IP-vel. :(

[Szerkesztve]

(#4858) mahatma válasza V.Stryker (#4857) üzenetére

mahatma
(fanatikus tag)

köszönöm, rajta leszek az ügyön. :R

(#4859) total90 válasza zsoi (#4792) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicseréltem mindent...én is a winyóra gyanitok,vagy az alaplai winyó foglalatra.Tegnap le is formáztam,mert azt hittem hátha szoftver a gond...de nem!Csak a Drivereket és néhány alap progit raktam fel,de filmnézés közben Restartolt,párszor eljátszotta ezt,de utánna egszer csak bevágta a kékhalált és kiirt valami hibaüzenetet és azóta ha bekapcsolom azt dobja ki.Ma kiakarom majd próbálni másik winyóval,de ha nem sikeról akkor szerviz.
(#4794) Pulsar:már próbáltam.

(#4860) total90 válasza zsoi (#4792) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicseréltem mindent...én is a winyóra gyanitok,vagy az alaplai winyó foglalatra.Tegnap le is formáztam,mert azt hittem hátha szoftver a gond...de nem!Csak a Drivereket és néhány alap progit raktam fel,de filmnézés közben Restartolt,párszor eljátszotta ezt,de utánna egszer csak bevágta a kékhalált és kiirt valami hibaüzenetet és azóta ha bekapcsolom azt dobja ki.Ma kiakarom majd próbálni másik winyóval,de ha nem sikeról akkor szerviz.
(#4794) Pulsar:már próbáltam.

(#4861) Kötelező

Kötelező
(senior tag)

Sziasztok!
Ma bekötettem a Chello Medium nevű internetet ami elvileg 5MB-es ez igy oké is mert teszteltem a speedtest.net-en és annyi. de Wanadoo-rol is pl.. csak kereken 200kb/s-el tölt le se több se kevesebb. origoról 126 kb/sec-el. Az előző 4MB-es T-Onlineos netemel pedig wanadoo-ról 450kb/sec-el töltöttem. Mi lehet a gond? Ráadásul a prohardver is nagyon lassan megy. Sőt a weboldalak is lassan jönnek be. Nem lehet hogy a szerelő valamit a gépembe elálitott és lassab let minden?? Mert nem voltam itthol mikor csinálta és bekapcsolta a gépem is állitolag.
Most teszteltem pedig.: [kép]

[Szerkesztve]

:(

(#4862) MR!!

MR!!
(kvázi-tag)

hi, help

van pár filmem (avi) de nem tudom kiírni cdre, mert túl nagy (737MB és 700MB cd)

milyen progival tudom legegyszerübben megvágni h ráférjen?

(Virtual Dub-bal próbáltam de majdnem 2 óráig menti ... save as avi)

1,7 cerka 512 ram :B

thx :R

miszter

(#4863) zsoi válasza total90 (#4860) üzenetére

zsoi
(senior tag)

Ok, de nézz rá azért másik gépben is a winyóra.

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#4864) Tomi84

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok

Kicsit hosszabb kérdésem lenne az okosokhoz. Egy inno 7950GX2 videókártyával van (lehet) probléma. Elősször vistán jött ki a hiba: feltettem az összes javítást, amit a kétkártyás rendszerekhez adtak ki, beállítottam a control panelben a két GPU használatát, játszottam kicsit, aztán kikapcsoltam a vistát. Utánna már nem tudtam elindítani, minden indítás kékhalállal végződött. Csökkentett módban végül elindult, de normálban utánna is kékhalál.
Ma újratelepítettem a gépet, de nem vistát, hanem XP-t. Minden gond nélkül feltelepült, drivereket felraktam. Utoljra tettem fel a videókártya drivert, ezután meghalt az XP. Általában nem ad be képet, ha igen akkor hibásan, és bootolás után lefagy. Csökkentett módban jól megy, ha leszedem a drivert akkor megint rendben. Elősször betás drivert tettem fel (193 beta) másodjára pedig a 192.44 WHQL-t, de azzal is rossz.

Memória letesztelve, proci rendben. Alaplap köbö 2 hónapos, eddig teljesen jól ment. Szerintem a kettő közül egyik kártya rossz és ez okozza a hibát. Vélemények?

segítség... :O :O

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#4865) icons

icons
(őstag)

Intel vs AMD: sztem ezen nincs értelme összeveszni, ez pont olyan, mint a ferrari vs mclaren (bár ez most pont nem igaz, mert amit most a mclaren csinál, az undorító, és ez tény), vagy kereszténység vs buddhizmus. Vitának van értelme, de különben semminek, mindenki maga dönti el, és ez is kb ilyen szíva választottjás dolog.
Nekem Intelem volt, AMDről rosszatt hallottam, és az Intel jele is szebb sztem, meg mindig is azzal foglalkoztam, de lehet, hogy vki pont az Intelről hallott rosszabbakat.
De mondjuk sztem az Intel számozása nem kicsit emberbarátibb, mint a 3500+, ami valójában 1Ghz, csak így meg úgy, annyit tud, mint egy 3,5ös Intel cucc. (meg milyen már, hogy az Intelez viszonítja magát, ez is mutatja, ki a fő ;] )

(#4866) Csapi007 válasza Kötelező (#4861) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Persze hogy bekapcsolta, mert beállította az IP címeket.
A kábeles net más elven működik mint az ADSL.
Az atw-s wanadoo-ról nekem is lassan szokott jönni, használd a netiparosat. Egyébként ezek ben az esetekben lehet hogy csak jobban van terhelve a szerver, a Ph-s szokott mostanában lassulni, mindenkinél. Teljesen rendben van az. Nekem is ilyen van.

MR!!: Más progikkal se lesz gyorsabb. :( Inkább darabold két darabra Total Commanderrel.

[Szerkesztve]

"Csak úgy mondom"

(#4867) Nkboy

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

A következő dologban kérném a segitségeteket:
Megkértek egy Abit An8 alaplap bios frissitésére. Letöltöttem a Biost.A How To-ban a következő van:
1. How to upgrade BIOS:
a. Create a MS-DOS startup disk.
b. Extract all files in the operation system.
c. Copy the files to startup disk.
d. Boot into MS-DOS.
e. Run ''runme.bat''

*** Please notice that we suggest you flashing the bios with switches

''/py /sn /cd /cp /cc /cks /R'' or by ''runme.bat''.

Az a,b,c,d,e pont az egyértelmű, de ami utána van írva az nem nagyon. Hova kell írni ezeket a kapcsolokat, vagy egyáltalán kelllenek? Vagy csak a runme.bat fájlt kell lefuttatni és kész?

A válaszokat előre is köszönöm!

(#4868) daa-raa válasza Nkboy (#4867) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A runme.bat rendezi az egészet, neked csak újra kell indítanod utána a gépet (asszem F1-gyel).

[Szerkesztve]

Si vis pacem, para bellum.

(#4869) Calibos válasza icons (#4865) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

és az Intel jele is szebb sztem,
Milyen jele?

mint a 3500+, ami valójában 1Ghz,
Valójában 2,2GHz ;)

Ezt most kinek és minek írtad?

[Szerkesztve]

(#4870) Tomi84 válasza Tomi84 (#4864) üzenetére

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

valaki? :F

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#4871) bandus

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hali!
tudna valaki ajánlani egy msn-t helyettesítő klienst? nemjut eszembe a neve, amire gondolok :D köszi :R

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#4872) _Blank_ válasza bandus (#4871) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

like this? [link]

(#4873) Nkboy válasza daa-raa (#4868) üzenetére

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen!

(#4874) icons válasza Calibos (#4869) üzenetére

icons
(őstag)

Ha úgy jobban tetszik, piktogramja, vagy miaz. Google képkereső, és kb amit kiad :D.
Az előző oldalon volt erről szó.

Vki nem tudja, honnan lehet leszedni winfos mp11 képi megjelenítéseket, azaz Visualizations. Néztem MS oldalán, de ott csak szarok vannak, és abból is kevés. Mp10ben a Hang tetszett nagyon, de itt ehez hasonló szolid cucc nincsen...

(#4875) bandus válasza _Blank_ (#4872) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemigazán webes cuccra gondoltam..:) most éppen a pidgin-nel barátkozom.. sehogysem működik nálam az msn live. a 7.5öt pedig ugye bojkottálta a májkrofos :(((

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#4876) hruodnand válasza MR!! (#4862) üzenetére

hruodnand
(senior tag)

Hi !
Virtual DUB-ban a direct stream copy válaszd ki a video résznél, utána Save As, és nem kódolja újra.

(#4877) Madn!ght

Madn!ght
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!
Tudnátok ajánlani egy olyan progit, amelyik az asztalt több kisebb részre osztvatovábbi asztalokat generál, ami adott esetben a másodlagos monitor képét jeleníti meg.
(Adott egy laptop+1 projector.
Azt szeretném elérni hogy mondjuk a laptop képernyőjét kettéosztva egyik fele a projector által megjelenített képet mutassa, másik felén meg a laptopos asztalon levő progikat ugy tudjam kezelni, hogy az ne látszódjon a projector által kivetített képen)

Ismertek ilyet?

Köszi előre is!

üdv: mađ

BattleTag: madnight#2761 ツ

(#4878) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

sziasztok!

Van egy ASUS MM17D típusú LCD monitorom kb. másfél éve vettem...
Két napja vettem észre rajta, hogy középen lent van egy fényes pont a monitoron...

Ez ugye nem pixelhiba?
Ez javítható?

1 éves nulla fényes pont (zero dot bright) garancia van :O rajta és 3 év panel valamint áramkör garancia...
Ha pixelhiba akkor csak 5 pixel hibánál cserélnek (állítólag ez a törvény???) ...

Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

(#4879) icons válasza Hörpi (#4878) üzenetére

icons
(őstag)

Ha a fényes pont mindig ott van (tudtom szerint kék), akkor az.
Nézz utána, nem biztos, hogy a törvénynek megfeleleően csak akkor cserélnek, de gondolom. Menj el egy márkaszervízbe, vagy vmi, hátha erre is kicserélik, bár nem hiszem, de ki tudja, véglis ASUS...

(#4880) mv

mv
(fanatikus tag)

Hallottam róla, hogy itt a PH!-n van egy kezdeményezés. Nem használt, felesleges hardvereket gyűjtenek és konfigokat raknak össze jótékony célra.

Tud erről valaki valamit?

Köszi.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#4881) icons válasza mv (#4880) üzenetére

icons
(őstag)

Kerestem, de most nem találtam, de így van, van itt ilyen, én is találkoztam vele, próbáld a keresőt különöző címszavakkal.

(#4882) total90 válasza zsoi (#4863) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

RAM volt a probléma,még szerencse h gari alatt wan

(#4883) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Az mitől lehet ,hogy egy pár játéknál recseg a hangszóró mikor lövök? :F

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#4884) total90 válasza Calibos (#4869) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem AMD Athlon XP (Barton) van és az 3200+@2400Mhz alapból,szal....mások az értékelések a kül. kategóriákban.

(#4885) total90 válasza AMD Power (#4883) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

5.1-es a hangcuccod?Akkor némely játéknál be kell állitani,hogy azt kezelje,ha Stereo akkor vedd léjebb a bassus hangokat.

(#4886) mongi_ válasza PazsitZ (#4773) üzenetére

mongi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát nem valami biztatók a linkek, vagyis nem nagyon szolgálnak pontos infórmációval a ''kémprogram'' eltávolításával kapcsolatosan, de azért köszi a linket. :)

booty time booty time across the USA

(#4887) _Blank_ válasza bandus (#4875) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

mi a baj a Live-al?

(#4888) cOxeR

cOxeR
(PH! addikt)

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy Vetem egy új lapot Asus M2N-SLI Deluxe+cpu-t...van két db ata vinyóm, egy 160gb-os meg egy 250-es samsungom...egy ide kábel van ugye a lapon, erre kötöttem rá a 2 db vinyót...de nem ismeri fel egyszerre mind a kettőt. A 160-asra tettem oprendszert, első indításnál meg is volt mind a két HDD, az oprendszer tettt fel a 250-eshez illesztőprogramot, de azóta még biosban sem ismeri fel...csak mindenféle karaktert ír a vinyó helyett. Próbáltam már variálni, hogy mindegyik slave, a 160-as master, de egyikel se jártam sikerrel..attól lehet, valami különbség, hogy a kábelen a laphoz közelebb kötöm a mastert, és a távolabbira kötöm a slavet, vagy fordítva? Vagy valami ötlet erre a problémára?

Előre is kösz a segítséget!

http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

(#4889) csontváz

csontváz
(őstag)

Van olyan tv tuner kartya ami tud olyat hogy nem kell belteri egyseg az az felvaltja a belteri egyseg szerepet? (digitv-s cucc)

msn: freddykruger23@hotmail.com

(#4890) sgergi válasza cOxeR (#4888) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Csináld meg a vincsiken is a jumperolást, hogy a címkén van. A kábel csatlakozóinál: kék megy az alaplapra, a szürke a mester, a fekete a másodlagos.

[Szerkesztve]

(#4891) cOxeR válasza sgergi (#4890) üzenetére

cOxeR
(PH! addikt)

Átkötöm így! :)

http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

(#4892) PPSH

PPSH
(őstag)

hi emberek.lenne egy kerdesem.hogy irjak wint(x64-esrol lenne szo trial software)hogy cd-rol bootoljon?eleg ha rateszem az iso tartalmat?(daemonnal megnyitom es azt masolom fol a lemezre) :R es boot cd-t vagy iso-t kell irni? :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#4893) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Sziasztok!
Vinyókat szeretnék partícionálni. Egy 320-as vinyót 3 partícióra, egy 80-as két partícióját pedig egyesíteni. Kérdezném, hogy az adatok elvesznek vagy lehet probléma nélkül partícionálni? Hogyan kell? Hol a legegyszerűbb? Nagyon régen csináltam még, akkor Particion Magic 8.0 programmal, de már azóta eltelt pár év, és el is felejtettem. A segítséget előre is köszönöm! :R

(#4894) V.Stryker válasza mazda626 (#4893) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én ajánlom a Partition Magic 8-at. Azzal lehet particionálni...viszont a szétparticionálásnál töredezettségmentesíts és akkor szét tudod szedni az adatok elvesztése nélkül. Egyesítést is lehet elméletileg. Ha FAT32-re van formázva, akkor valamivel biztonságosabb,mert az jobban tűri az ilyen jellegű dolgokat. Én NTFS-nél elmentenék mindent, mert az tapasztalataim szerint nem kezeli annyira jól az ilyesmit.

[Szerkesztve]

(#4895) V.Stryker válasza mazda626 (#4893) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt még hozzátenném,hogy a biztonság fejében én tuti,hogy úgy csinálnám,hogy a 80-asról elmentenék mindent a másikra...ott törölném mindkét particiót és format. majd adatok vissza. Ez a legtisztább megoldás. A másikról utána átmenteném a fontos adatokat,amennyit csak tudok a már szépen megcsinált 80-asra és akkor azt csinálnám meg, szépen teljes törléssel és három új particiót létrehozva. Nem küzdenék vele úgy,hogy rajta vannak az adatok. Kicsit tovább tart, de tiszta munka legalább.

(#4896) mazda626 válasza V.Stryker (#4894) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Értem, köszönöm! Az adatok nem fontosak, mehetnek a kukába, a nagyobb vinyóm pedig egy napos, így azon sincs fontos információ. Ami nagyon lényeges volt azokat kiírkáltam. Particion Magic 8.0 a jó még most is. :R

(#4897) daa-raa válasza PPSH (#4892) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

ISO kiírásához nincs szükség semmiféle virtuális meghajtós baromságra! Fogod a Nero-t és asimán kiírod a CD/DVD író -> CD-kép felírás... pont segítségével (lehet, hogy a 7-esben máshol van).

Si vis pacem, para bellum.

(#4898) PPSH válasza daa-raa (#4897) üzenetére

PPSH
(őstag)

es akkor bootol is magatol?csak azert mert pontosra kellene menni mert mar csak 1 db cd-m van es fol kell meg ma tennem a wint :DDD mar kiirtam igy,meg meg volt mellete 3 fajl de nem bootolt. :( :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#4899) sgergi válasza PPSH (#4898) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ha cd-képként írod ki, akkor boot-olnia kell magától.

(#4900) carramba

carramba
(újonc)

Tud valaki segíteni? 2G memórai mellé be akarok rakni még kettőt (így 4x1 lenne benne), de nem megy a gép. Mit és hol kell állítani???

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.