sziasztok!
Roppant idegesítő helyzet állt elő.
Adott egy zsír új laptop, amelyen gyárilag felvolt telepítve egy akármilyen Linux. Nos, az alapkoncepció az volt, hogy simán leszedem és teszek helyette egy Xp-t.
Első lépésként egy bootolós partition magic-kel leszedtem a létező összes partíciót, majd létrehoztam egy kisebb ntfs részt. ezidáig minden ok-s is. Teszem be a magyar Xp-t, indul is a boot, de telepítés közben kiírja, hogy nincs a gépben észlelhető merevlemez, és szépen kapcsoljam ki a gépet. Természetesen van benne egy Satás 160gb-os merevlemez. Nos, gondoltam úgyis adtak hozzá gyári driver lemezt, csak van rajta valami sata driver. Nem találtam semmit sem a lemezen, sem a neten böngészve. De a legbosszantóbb az, hogy hiába is lenne sata driverem, az én magyar xp-im csak hajlékonylemezről hajlandóak elfogadni a külsős drivert.
Nos, a másik legbosszantóbb dolog, hogy utolsó elkeseredettségben megpróbálkoztam egy angol Xp-vel, valami 2006-os kiadással....Látta a vinyót, simán feltelepült, azóta az van a gépen. A magyar Xp-m pedig az összes frissítést tartalmazza 2007 februárig... de mégsem látja a sata vinyót...
Na most mit csináljak hogy legyen magyar Xp a gépen?
Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat.
Minden embernek meg kell tanulni, hogy hogyan kell élni.... csak kár hogy pont egy élet kell hozzá.