Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Goose-T

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali! Felraktam egy specko angol nyelvu Windows XP-t (nLite-os integralt minden vacak, SATA miatt kellett), viszont sajnos a vegletekig ki van irtva belole a magyar billentyuzet, az istennek sem birom elovarazsolni. Ha a Control panel/Regional options-nel atallitom a Standards and formats-ot Hungarian-ra, a kovetkezo megnyitasnal mar ujra English-en all. Az input languages-nel nem is lehet kivalasztani a magyar nyelvet es billentyuzetkiosztast. Van valakinek otlete, mivel lehetne ezeket a dolgokat atbuheralni?

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#4002) fuzik válasza Goose-T (#4001) üzenetére

fuzik
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha az nLite -ban bekapcsoltad/bekapcsolták, hogy irtsa ki a ml támogatást, akkor max egy mui telepítést tudok javasolni.

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

(#4003) ixtom

ixtom
(tag)

Hello!

Most raktam össze az új gépem, de nincs kép, bios sem jön be, monitor be sem kapcsol (talán nem kap jelet). Ventik felpörögnek a procié csak ha melege lesz.

Giga P35-DS3
E2140
Ram: ősemberes Fatbody aminél próbálgattam az inkompatibilitás elhárítását [link], de nem változott semmi.
Seasonic S12 430
HIS 1950PRO, ami dual DVI-s és átalakítóval van CRT-re kötve.
Seagate 320 GB

Ha kiveszem a memókat akkor a bios az be tud jönni?

A billentyűzet egy ledje sem akart világítani azzal a konfiggal (num lock stb.), pedig most a régebbi gépnél ezzel írok és ennél jó. Egér világít.

Mi lehet a hiba :F

[Szerkesztve]

FlexView & AFFS rulez!

(#4004) ML320 válasza ixtom (#4003) üzenetére

ML320
(senior tag)

Vedd ki a cuccokat, és úgy próbáld meg bekapcsolni. Figyeld, hogy milyen sípjelzéseket ad a gép.
Alaplap+proci+RAM-mal kezdd el. VGA hiányra kellene sípolnia - egy hosszú, három rövid.
Ha nem ad ki semmi hangot, akkor vedd ki a RAM-ot. Hosszú szaggatott sípjel kell, hogy legyen. Ha a RAM-mal nem csinál semmit, akkor vagy RAM hiba, vagy inkompatibilitás...
Első körben ennyi...
Táp mekkora?

[Szerkesztve]

Ember tervez, Isten perverz...

(#4005) Lamair

Lamair
(senior tag)

2 kérdésem lenne!

1; adott egy xp-s konfig minden win betöltéskor azt írja ki hogy hibás a boot.ini vagy nem található ezt leokézva mégis indul a vinfos
2; vettem egy usbs hub egérpadot faxán kéken világít, hogy lehet elérni ha kikapcsolom a gépet akkor az alaplap ne adjon feszt az egérpadra, ert nagyon erős a fénye éjszaka?
(alaplap típusa az adataimnál) köszi a válaszokat!

üdv

Lamair

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#4006) tothm

tothm
(őstag)

Na ,tehát az van hogy a net közbe újraindul egy pár perc után a gép!NOD32-vel mindent ki irtottam ja és mindegyik böngészőben csinálja?Mit csináljak?Újrahúzás?

(#4007) Pulsar válasza tothm (#4006) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kicsit tessék visszaolvasni :)

Különben hogy indul újra? egyszer csak reset? Vagy jön valami kis ablak ami számol vissza? CSak netezés közben indul újra? games közbe nem?

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#4008) Pulsar válasza Lamair (#4005) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1. írd be a commandbe, hogy msconfig. Itt tudsz a boot.ini.vel varjálni. Hátha itt valamelyik megoldja a problémádat.

2. nemtudom :) Lehet van a bios-ban ilyen opció.

(#4009) Sianis válasza Lamair (#4005) üzenetére

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2: Ha BIOS-ban nem tudod kikapcsolni, akkor húzd ki, vagy takad le. :)

Sianis

"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

(#4010) tothm

tothm
(őstag)

Nem!Csak netközben!És semmit nem csinál csak újraindul!

(#4011) Pulsar válasza tothm (#4010) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mindig pontosan annyi idő mulva indul újra?

(#4012) erdey_a

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Naszóval, öszekötöttem a set top boxomat meg a tévét scart-scart csatlakozással.
Az STB beállításaiban választhatok CVBS (kompozit) és RGB (komponens) átvitel közt. Viszont RGB-t választva eléggé besötétedik a kép, a színek halottak lesznek, pedig ennek kéne jobbnak lennie. Mi lehet az oka?
Mondjuk a CVBS sem az igazi, kissé mosott a kép.
Mit tegyek?

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#4013) erdey_a válasza erdey_a (#4012) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

illetve kérdés, hogy lehet-e, hogy a scart kábel a vacak?

Ha a scart kábel nem képes RGB-re, akor képem sincs, vagy hogyan tapasztalom azt??

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#4014) tothm

tothm
(őstag)

NEM!De szerintem újrahúzás lesz!

(#4015) Jenő

Jenő
(fanatikus tag)

Azzal az utp kábellel, amivel a gépet kötöm össze a netmodemmel, össze lehet kötni két gépet?

(#4016) Daweee válasza Jenő (#4015) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

nem, a gép-gép összekötéshez crosslink kábel kell, ami lényegében ugyan az mint a sima, csak 2 drót meg van benne cserélve.

-- http://pun-ishment.blog.hu - A legrosszabb szóviccek -- "I'm not crazy, my mother had me tested." - Dr. Sheldon Cooper --

(#4017) BPFeri válasza Jenő (#4015) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Igen , 2 gép összeköthető DE egy ugynevezett ''CrossLink'' UTP kábel kell hozzá !! :R

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#4018) icsor válasza tothm (#4014) üzenetére

icsor
(újonc)

win update is segíthet. először próbáld meg frissíteni.

(#4019) Goose-T válasza fuzik (#4002) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megoldottam, itt [link] segítettek. Egy kis registry hackelés kellett hozzá.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#4020) Jenő válasza Daweee (#4016) üzenetére

Jenő
(fanatikus tag)

Ok, köszi!

(#4021) Avalon2007

Avalon2007
(kvázi-tag)

Helló

Kezdő ember kezdő kérdsét szeretne intézni a fórumozókhoz.

Adott a BitTorrent, és adott egy oldal bizonyos Cinemastor.hu. Itt találhatóak torrent fájlok. Na most egy ilyen torrent fájlt felhúzok az Internet Explorerben lévő BitTorrent ikonra, és ilyenkot érzékeli a program. De ezek után minek kéne történnie?

Előre is kösz a válaszokat.

(#4022) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy lehet megcsinálni, hogy egy pendrive-ot floppyként ismerjen fel a gép már az oprendszer telepítésénél is?

Egyik topicban már meg volt válaszolva réges régen, de egyszerűen nem találom... (megoldás létezik.)

Avalon2007: Itt próbálkozz szerintem: [link]

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#4023) Snitsky

Snitsky
(lelkes újonc)

Adott egy AthlonXP 2200+-os proci, ráktuggya milyen alaplap, 256 ddr. Oprenszer egy eredeti WinXP Home. HP3325ös nyomtató van rádugva gépre usb-n keresztül. Mostanában azt csinálja a gép, akármien progiba nyomtatni akarok, el is kezdi a nyomtató, lapot beszivja, fejet kb 3-4szer végighuzza aztán fogja magát a gép és restartól. Régebben nem csinálta.
Valami ötletetek esetleg van, mitől csinálja? :F
Előre is THX! :R

(#4024) zsoi válasza Snitsky (#4023) üzenetére

zsoi
(senior tag)

nyomtató driver fel-le. :F

A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)

(#4025) icons

icons
(őstag)

plz help!
Amikor feldugom a mobilomat a gépre (K750i ugye), akkor elindul az Automatikus lejátszás, az végigfut, majd egy kis ablak, ahol ki tudom választani, milyen progival nézelődjek a memkártyán + elindul az Adobe Photoshop Album Start Reader 3.0, és minden képet megtalál a mobilon...
Hogy tudnám megoldani, hogy egyik se induljon el?

(#4026) icons

icons
(őstag)

Mit kell csinálni a darázscsípéssel? (ha ez ember azért nem alergiás rá)

(#4027) Thrawn válasza icons (#4026) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kend be ecettel minél előbb vagy tegyél rá egy félbevágott és besózott vöröshagymát! Aztán jöhet a Fenistil gél.

De hogy jön ez ide? :DDD

Different songs for different moods.

(#4028) Pulsar válasza tothm (#4014) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy ad-aware 2007-et elötte azért szerintem érdmes lenne lefuttatni :)

(#4029) Pulsar válasza Avalon2007 (#4021) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nézd meg ezt a linket: [link]

(#4030) Pulsar válasza icons (#4025) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mikor rá van dugva a cucc, vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép kezelés -> lemezkezelés. Itt klikk jobb gombbal a memüria kártyádrat jelölő csíkra, majd tulajdonságok, és autómatikus lejátszás. Itt meg értelem szerűen kiválasztod a semmilyen műveletet ne hajtson végre feliratot.

(#4031) erdey_a válasza erdey_a (#4013) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

ez érdekelne még mindig: honnan tudom, hogy a scart kábel átviszi-e az RGB jelet?

létezhet orbitális különbség egy 200 forintos és egy 2000 forintos scart kábel minősége közt?

(#4032) icons válasza Thrawn (#4027) üzenetére

icons
(őstag)

Thx, hát azonnali kérdések órája ;) .

(#4033) sklopp válasza erdey_a (#4031) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Első kérdésedre: amennyiben kinyitható a scart dugó, és az 5-7-9-11-13-15 számozású lábak össze vannak kötve a másik dugó azonos számú lábaival, az rgb átvitelt tudja a kábel, ha nem szétbontható dugók vannak, egy egyszerű kombinált műszerrel ellenállás méréssel ellenőrizhető az említett sorszámú lábak összekötött állapota.
Második kérdésedre: létezhet, azon kívül, hogy csak néhány láb van bekötve vagy mind a 21. Alapfokú berendezések összekötésére megteszi egy 200-250 Ft-os kábel, 6 számjegyű árban vagy felette levő készülékekhez ajánlott spec. gyártók különleges kábeleinek használata, ezek már ilyen szinten látható-hallható minőségi javulást hozhatnak.

Az élet halált okozhat!

(#4034) icons válasza Pulsar (#4030) üzenetére

icons
(őstag)

És a progit hogyan kell leállítani?

van egy olyan rész benne: Edit > Preferences > camera and card recorder és ott hogy Import, és ott van a meghajtó betűjele, csak eltűntetni nem tudom...

[Szerkesztve]

(#4035) ixtom válasza ML320 (#4004) üzenetére

ixtom
(tag)

Köszi! :R

Probléma megoldva. Tényleg csak egy icipicit kell kijjebb húzni a RAM-okat, tegnap este nem voltam túl precíz ehhez. Most sem lettem egy sebész, de ahhoz képest sokkal jobban ment. :)

FlexView & AFFS rulez!

(#4036) Pulsar válasza icons (#4034) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

progit? azt mindek?

(#4037) icons válasza Pulsar (#4036) üzenetére

icons
(őstag)

Hát ezt a Adobe Photoshop Album Start Reader 3.0-át. Mert nem kell, TCvel akarok csak nézelődni, és ennek nem kellene elindulnia.

(#4038) Pulsar válasza icons (#4037) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

most akkor nem értem... ez a progi elindul magátol?

(#4039) SPDeluxe1.0

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Üdv!

Szerintetek pontosan mire is való ez a progi?Mit lehet vele kezdeni?

[link]

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#4040) Thrawn válasza SPDeluxe1.0 (#4039) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Different songs for different moods.

(#4041) Pulsar válasza SPDeluxe1.0 (#4039) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ott van a nevében: Free Telnet/SSH Client ;]

(#4042) icons válasza Pulsar (#4038) üzenetére

icons
(őstag)

Igen, 2vmi indult el, az egyiket megoldottad, de a másik ez a progi, ami kezelni akarja a képeket, de én meg nem akarom, hogy kezelje őket, tehát ilyenkor el se induljon.

(#4043) sekli

sekli
(PH! addikt)

hali

milyen video lejatszo program tud egy avira ket feliratot megjeleniteni...?

[Szerkesztve]

[ Szerkesztve ]

(#4044) ANT válasza erdey_a (#4031) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

''létezhet orbitális különbség egy 200 forintos és egy 2000 forintos scart kábel minősége közt?''
Létezhet, feltéve, hogy a két kábel közül az egyik nem full bekötésű, a másik meg de! :DDD Egy példa: nekem a DVD-TV nem fullos kábellel való összekötésénél a DVD film képe alatt ott volt az utoljára nézett TV adás szellemképe, full bekötésű kábellel a jelenség megszűnt.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#4045) Lotusz

Lotusz
(fanatikus tag)

üdv, az a szar dolog történt velem, h a procimat ki akartam próbálni egy másik alaplapban, és valszeg a szállítás során a proci alján a 939tűből 3-4 darab egy pöttyet elferdült, és emiatt nem passzol bele a lapba. lehet ezzel valamit kezdeni? esetleg finoman megpróbálni visszaigazgatni, vagy létezik erre vmi speciális módszer?
előre is köszi a segítséget

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

(#4046) sekli válasza Lotusz (#4045) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

javithato, vannak emberek, akik meg tudjak forrasztani a kitort labakat is...

[ Szerkesztve ]

(#4047) icons

icons
(őstag)

Van egy csomó fájlom különböző névvel, de a végén mindegyiknek ugyanaz van: - magyar és mellesleg .avi, de az mind1.
Van TCben agy vmiben arra lehetőség, hogy ezt a 'magyar' szöveget eltüntessem, kb mint a Csoportos átnevezés, csak ez elvesz a névből.

(#4048) Pulsar válasza icons (#4042) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah, vágom.. hát szerintem akkor az meg valahol a program beállításaiban keresendő.
De gyanítom van valami kicsi monitoring progija, ami ha érzékeli a telcsid, elindul. Lehet elég lenne csak azt kiírtani a gépről.

(#4049) Moddingfan

Moddingfan
(senior tag)

Sziasztok!

Egy nagyon fontos ügyben kérném a segítségeteket!!!

Tud e valamelyikőtök olyan programot, amivel rossz minőségű, üzenetrögzítős beszélgetés minőségét lehet feljavítani? Sajnos nagyon torz a hang, olyan, mint mikor túl hangosan beszél valaki egy mikrofonba és az attól gerjedni kezd. Lehet ez ellen valamit tenni? Bármilyen ötlet, megoldás érdekelne. Mint az elején említettem, nagyon fontos lenne, mivel egy barátom egy igen fontos hívást várt, de pont akkor hívták, mikor nem volt otthon és a rögzítőre mondott beszéd nagyon nehezen érthető. Ebben kért meg, hogy segítsek, de én sajnos nem boldogultam vele (Audacity-vel próbáltam).

Előre is köszönöm a segítségeteket :R

Üdv

Modi

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

(#4050) ANT válasza icons (#4047) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

TC-ben a csoportos átnevezés nem csak elvesz a névből. Az lesz az új fájlnév, amit a bal felső ficakba beírsz.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.