Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) Kaiden válasza Kaiden (#99) üzenetére

Kaiden
(újonc)

Örömmel közlöm, hogy most már az eddig ''jónak'' tartott gép sem tud kreálni. c&c3-ban továbbra is látják 1mást, de a titan quest-et és a CS Source-t már nem tudunk játszani. 1szerűen fogta magát, és most már nem jó. Valaki help nekünk!

Nobody is innocent, there are merely various levels of guilt.

(#352) net84 válasza Kaiden (#351) üzenetére

net84
(őstag)

valamilyen tűzfal nem zavarhat be egyik gépen sem?

A tetoválás az amiért fizetnek az emberek, a fájdalom pedig ajándék mellé...

(#353) Foglalt név válasza Convex (#350) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Meg is nézted a szoftverek hozzáadás/eltávolításánál, hogy valóban nincs-e fent?

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#354) emre33

emre33
(PH! addikt)

Üdv

Furcsa, de mégis fontos kérdésem lenne.

nagyobb méretü, drágább profibb scannereknél mit kell 2-3 hetente karbantartani? egy cégnél mint egy időszaki teendőt emlitették

kösszi

(#355) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

memóriakártyás topik van? nem találtam...
szóval 4 gigás Sandisk SD kártyát szereztem, format után ment szépen a pda-mban, örülés. aztán beraktam a fényképezőbe, ami elsőre nem ismerte fel, de felajánlotta a formázást, ezt követően már oké. DE! a fényképező 2 gigásra formázta. hogyan tudom megint 4 gigásra formázni?

(#356) Zozzant válasza rumos14 (#355) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

fényképezőben sehogy, az 2GB-ot tud...

(#357) deep1980

deep1980
(újonc)

Sziasztok!

Volna egy kis problémám ,remélem tud valaki segíteni.
Szóval a történet:

Egyik ismerősöm gépén particionálást akartunk csinálni (partition magic 8-al) ,de a művelet közben a gép lefagyott és azóta se kép se hang ,vagyis odáig eljut h bejön ,hogy ...nem tudta indítani ,stb.. próbáljam meg csökkentett ,módban ,parancssorral ,...stb ,de bármelyikre is megyek rá ,bejön egy kék képernyő és nincs tovább kiírja töbek között ,hogy futtassam le a chkdsk-t ,de nem engedi sehol sem mert nem tudok továbblépni ,olyan mint ha itt is lefagyna...
Az indítólemez jó ötlet lenne ha lenne floppy meghajtó de nincs ,xp telepítő lemez az van (mármint cd)..tudnátok segíteni?...van pár adat a winchesteren ami fontos lenne ,ezért kellene hogy ''bejussak a régi xp-be ,hogy kiírjam...
köszönöm

[Szerkesztve]

(#358) fero02 válasza deep1980 (#357) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hi!

Ennek új telepítés lesz a vége. Megsérült a boot record.

Mielőtt bármit csinálnál szerezz egy Live cd-t, h le tudd szedni a mentenivalókat, vagy tedd át egy másik gépbe a vinyót.

Aztán próbáld meg telepitő cd-ről javítani a fixboot parancsal (nem hiszem h megoldaná a bajt.) Ha jó lenne mákod van.

Ha nem, akkor a legtisztább ha újrarakod az Xp-t és közben particonálod a vinyót.

Üdv!

[Szerkesztve]

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#359) rumos14 válasza Zozzant (#356) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez oké, de most már a pda és a pc-s kártyaolvasó is csak 2 gigásnak látja, vissza szeretném formázni 4 gigásra - na ezt hogy lehet?

(#360) rumos14 válasza rumos14 (#359) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vagy nincs valami unformat parancs?

(#361) szacsee válasza rumos14 (#360) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vezérlőpult-feladatkezelő-számítógépkezelés-lemezkezelő (ha látja)
Partíció törlése, majd új partíció létrehozása.
De a fényképezőgép akkor is csak 2 Gb-nak látja majd! :R

(#362) rumos14 válasza szacsee (#361) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszi!
a partició törlése ki van szürkézve, azaz nem választható.
látja, hogy 3,84gb a kártya, van egy 2gigás fat32 partició és mellé írja hogy ''1,84gb nem lefoglalt''.
szóval most kicsit megtoprpantam.

(#363) deep1980 válasza fero02 (#358) üzenetére

deep1980
(újonc)

köszi ,megpróbálom ,remélem sikerül...:)

(#364) Convex válasza Foglalt név (#353) üzenetére

Convex
(fanatikus tag)

a kérdés jogos... de nincsen bennt a programok hozzadás és törlése listában. Ezért nem értem miért nem engedi fel tenni :(

(#365) pszihó

pszihó
(fanatikus tag)

Sziasztok.
Kérdés:
A 3 alább felsorolt vinyó közül melyik lenne a leggyorsabb egy OP rendszer felállásához.
Az op win. xp sp 2
1. 120 maxtor ide 2mb cache
2. 400 samsung sata 2 /8mb cache
3. 400 samsung sata 2 /16mb cache
2 kérdés: kb % -ban megadva mennyivel gyorsabb ill lassabb a két samsung vinyó, ha a 120-as maxtort 100 % nak vesszük?
Köszi és csocsessz evri bodri előre is

Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

(#366) fero02 válasza pszihó (#365) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a SATA és a 16 Mb cache miatt a 400-as Samsungot választanám. Elérési időben a SATA-sak tuti gyorsabban, olvasást viszont nem merném 100%-a mondani.

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#367) pszihó válasza fero02 (#366) üzenetére

pszihó
(fanatikus tag)

Szia.
Szóval te is aszondod, hogy a maxtor olvasási sebbessége semmivel se lassabb a sata nál csak az elérési ideje lassabb? :U

Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

(#368) fero02 válasza pszihó (#367) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vmi olyasmi. Már csak ha a PATA és SATA szabványok elvi átviteli sebességét is megnézed rájöhetsz a különbségekre. Ezt a gyakorlat is alátámasztja, persze az elméltei sebesség soha nem lesz kivitelezhető.

Nameg bónuszként a Samsungra 3 év gari van, míg a Maxtorra 1...

(#369) net84 válasza rumos14 (#362) üzenetére

net84
(őstag)

a 2 gigáson jobb klikk, partíció törlése, ezután elviekben egybe lesz ~4gb-od nem lefoglaltként, ezután újra kobb klikk, partíció létrehozása -> majd formázás...

valahogyan így, fejből hirtelen erre tellett :DDD

[Szerkesztve]

(#370) rumos14 válasza net84 (#369) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszi, de az a baj, hogy a partició törlése menüpont szürke, azaz nem választható.
próbáltam a particion magic-et, de az csak a vinyót látja.

(#371) Boolash

Boolash
(fanatikus tag)

Sziasztok!
A következőr csinálja a gép. Elindítom, majd egy bizonyos idő után (ami lehet 2 perc, meg 2 nap is) kattan egyet a vinyó (vagy többet) és aztán lefagy az egész windows. Ez egy letöltős gép, szóval átlag 1 hetet megy egyhuzamban. Egyszer a gépben már meghalt egy vinyó, de akkor 2 vinyó volt a gépben. Az a vinyó elektronikailag halt meg, kisült.
Szerintetek mi a gond?
A vinyó rossz? Betettem másik gépbe (mobilrack), az nem fagyott, de a scandisc néha lefagyott, de azért adatokat tudtam másolgatni meg ilyenek.
Vagy a táp rossz? Vagy esetleg Már mindkettő?
Köszi

(#372) melinda75

melinda75
(kvázi-tag)

mit csinálok rosszul? uj asrock P4VM890 alaplapra mit nem állitok be ami miatt nem tudok windowst rakni rá,? sima ata vinyo alaplapi video kari.help??? :Y

melinda75

(#373) szandisas válasza melinda75 (#372) üzenetére

szandisas
(őstag)

mi a hiba? nem bootol, vagy fagy? vagy micsoda?

aláírás

(#374) melinda75 válasza szandisas (#373) üzenetére

melinda75
(kvázi-tag)

volt rajta egy win. az előző alap lappal és most nem tudom ujra huzni mert csak a régit akarja visszatőlteni és nem tudom bootoltatni cd-röl

melinda75

(#375) melinda75 válasza melinda75 (#374) üzenetére

melinda75
(kvázi-tag)

bisztos valami alap de eddig simán ujra huztam a régi gépen most meg nem tudom lehet hogy valamit állitani kellene. csak tudnám mit??? :W

melinda75

(#376) Zozzant válasza melinda75 (#374) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

menj be a biosba és állítsd át hogy cd-ről bútoljon

(#377) melinda75 válasza Zozzant (#376) üzenetére

melinda75
(kvázi-tag)

ez már meg volt

melinda75

(#378) Zozzant válasza melinda75 (#377) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

akkor próba, indítsd a régi win-ből.

(#379) melinda75 válasza Zozzant (#378) üzenetére

melinda75
(kvázi-tag)

már probáltam ezzel nem indul azt irja hogy csőkkentett modban stb,,, de csak ujra indul

melinda75

(#380) Zozzant válasza melinda75 (#379) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

akkor dos6 bootlemez cd rom támogatással majd setup a cd-ről

(#381) melinda75 válasza Zozzant (#380) üzenetére

melinda75
(kvázi-tag)

ezt hol találom? esetleg őtlet? :C

melinda75

(#382) Zozzant válasza melinda75 (#381) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

(#383) Rooster

Rooster
(lelkes újonc)

Helló!

Valaki mondjam már meg legyen oly kedves, hogy a chieftec 400W-os 12cm ventis tápon van-e hőmérsékletfüggő fordulatszámszabályozás, és ha van, akkor hogyan működik, vagy hol találok róla egy adatlapot.
Köszi

(#384) Zozzant válasza Rooster (#383) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

Helo
Van, nézd meg itt: [link]

továbbiakban pedig: www.google.com

Üdv

(#385) Hosssszu válasza Boolash (#371) üzenetére

Hosssszu
(fanatikus tag)

Szerintem vinyo halal lesz belole! Bar egyszer azt hallottam valahol itt az egyik forumban, hogy lehet IDE-vezerlo gond. Bar azt, ha jol emlekszem konkretan egy alaplapra irtak, nem pedig csak altalaban egy vinyohangra. Szoval szerintem vinyo fog meghalni nemsokara! Vagy esetleg, nezd meg masik tapcsatival, meg a vinyon a tapcsatinal a forraszokat! (nem maxtor veletlenul?)

4MB-os SIMM RAM-ot keresek (386-os gépbe). Lehetőleg Vácon, vagy környékén.

(#387) chungee

chungee
(őstag)

S462 AMD sempi2600+ 53Celsius fok sok neki?

(#388) net84 válasza rumos14 (#370) üzenetére

net84
(őstag)

és a PDA (ha jól tudom, ez eredetileg látta a 4GB-ot) sem tudja visszaformázni 4GB-ra?

valahol otthon van egy memória kártyás sw-m, amivel talán lehet partíciót is piszkálni, megkeresem, ha nem felejtem el, talán az...

egyébként nálam sem enged SD-n partíciót törölni...

(#389) khalox

khalox
(őstag)

Adott egy vízözön előtti Canon BJC4300 színes, tintasugaras nyomtató.

Egyszer csak aszonta, NYET elindulni:

Bekapcsolás után a patron-fej-cartridge behúzódik középre, és a LED-je zölden villog (hiba esetén sárgán kellene). Ha azt mondom neki a cartridge gombbal, hogy akkor benne van a patron és nyomtathatsz, akkor sípol két rövidet és úgy marad.
Ha kikapcsolom, a fej akkor is középen marad és nem megy be jobbra parkolni.

A Windows nyomtatási sorban benne maradnak a taszkok, de hibát nem jelez. Egyszerűen nem indul el. A gond a hardverrel van ez bizonyos. A standard hibaelhárítást próbáltam (vezetékek, táp, fejegység helyén van).

Ha valaki látott már ilyet és tudja, hogy mi a kínja VAGY van olyan ötlete, amit érdemes kipróbálnom, kérem ossza meg velem. (Mert szervízbe már nem viszem. Régen megszolgálta a 44000Ft-ot, amibe 10 éve került.)

Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox

(#390) rumos14 válasza net84 (#388) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszi, időközben találtam egy HP (!) szoftvert ami szó nélkül 4 gigásra formázta.

(#391) Qru válasza chungee (#387) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt utána olvashatsz: [link]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#392) chungee válasza Qru (#391) üzenetére

chungee
(őstag)

thx

(#393) Avalon2007

Avalon2007
(kvázi-tag)

Helló

Egy DVD-vidóról szeretnék képernyőfotót csinálni, de az elkészített képen nem jelenik meg a vidó helyén semmi, csak fekete háttér. Jól tudom, hogy ez azzal függ össze, hogy a vidókat általában a lejátszó programok vido-overlay-jel jelenítik meg? És ha így van hogy lehetnek ezt kiküszöbölni, illetve mi lehetnek a megoldás a problémára? Előre is kösz a válaszokat.

[Szerkesztve]

(#394) netkoo válasza Avalon2007 (#393) üzenetére

netkoo
(senior tag)

Szia:)
Én is ezzel küszködtem a múltkor:)
Hogy mindig csak fekete lett a kép:(
De simán lejátszottam a WMédia player rel nyomtam egy print screen utána paint beillesztés és sikerült :))

(#395) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

hello!
ha egy gépben lévő 2 db hálókártyát összekötök, akkor mi történik?
várható sw-es vagy hw-s probléma?

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#396) Maestrohun válasza Avalon2007 (#393) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

AVS DVD Player(ingyenes) alatt az F7-es billentyűvel, tudsz képet lopni. Én még nem próbáltam, de ott van. :)

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#397) Maestrohun válasza Muton (#395) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Hardware-es nem hiszem. De szoftveres előfordulhat, bár az is inkább hálózattal függne össze, ha van egy 3-ik is. :DDD A haverom nemrég a kábelmodemét, rákötötte a gépére usb-n és hálókártyán keresztül, nem vett észre, hogy mindkettő aktív, és állítólag kicsit laggolt neki a CS, meg az AoK is furcsán nem akart összejöni, mikor 3-an akartunk játszani neten. Betudott csatlakozni, de mikor indult volna a game megállt. És csak akkor indultunk el, ha valamelyikünk a 3-om közül bezárta a játékot. :)) Tehát szerintem ''paranormális'' jelenségek feléphetnek. :F :C

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#398) Muton válasza Maestrohun (#397) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

lehet, h ki kellene próbálni, h 3 lan-nal tudok e magamnak netet osztani: az egyikbe jön a net, amit a 2. hálókártyán továbbít a harmadiknak :DDD

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#399) net84 válasza khalox (#389) üzenetére

net84
(őstag)

előzőleg nem történt vele semmi? Eddig ment tökéletesen? Külső behatás sem érte (pofon az oldalának? :DDD )

(#400) sekli válasza Muton (#398) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

e nelkul nem is tudom, hogy tudtal idaig elni...:DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.