Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) ANT válasza uffneked (#249) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

És hogy alakulnak a hőmérsékletek, ha nincs ilyen k**va meleg? Nálam 28,6 fok van a szobában, és éppen mpeg2-be tömörítek, de most is max. 63-65 fokos a proc. (Ninjával)

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#252) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Sziasztok!
Konzolból mit vennétek? Kizárólag PS2 és Xbox jöhet szóba chippelve. Játékokat nézve melyik időtállóbb?

(#253) F.B.I. válasza uffneked (#249) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
Nekem is volt annak idején ilyen gondom, egy D805-Zalman párossa :((( l.Nálam sajnos a vidkari okozta a problémát, mert nyomta fel a procira a plusz meleget, mivel passzív volt.Alapon ilyen melegben simán volt 48-53 fokos és játék közben is nyomatta a 75-78 fokot.
Ha pasztázás kilőve és jól van ráhelyezve, annyit tudsz tenni, hogy keresztülszellőzteted a házadat: előre egy szívó venti, hátra egy kifújó és az oldalapokat a jobb áramlás miatt felteszed.Ha már van egy rendszerhűtőd akkor invesztálj bele még 1-be azt a 800Ft-ot megéri.Olcsóbb mint prochűtőt cserélni.Ez az én véleményem. :B

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#254) Convex

Convex
(fanatikus tag)

segítségeteket kérném, egyik haveromnak összeomlott az xp-je, újratelepített a win-t, de nem formázta le... Lényeg, hogy nem tudja átmásolni másik particióra a cuccait, mert rendszergazda védést állított be az összeomlott xp-jén, és a fájl védelem megmaradt...
Nem tudja másolni a fájlokat.

Hogy lehet ezt a féle fájlvédelmet kikapcsolni?

Előre is köszi a segítségért...

(#255) uffneked válasza darkarthur (#250) üzenetére

uffneked
(tag)

Everestben nézem, meg az alaplap saját progijában is, biztos jól mutatja, csavar meg ütközésig van húzva, én sem hiszem, hogy ez lenne a baj
ANT: Ha éjszaka tolom huzat mellett (lemegy a hőmérséklet kb 25fokra+a szél) akkor kb lemegy 1-2 fokkal, de tömörítés vagy játék mellett így is 75fok körül van. :F
Akkor nem maradt más, mint valami jobb hűtés?
Pedig ezt nagyon ajánlották, meg elég komolyan is néz ki.

(#256) F.B.I. válasza mazda626 (#252) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

A PS2-re még mindig tolják a játékokat bá egyre kevesebb játszható címet.Jó kis gép de a slimnél ha olcsón akarsz játszani fejerősítés kell.A GTA San Andres pl. kinyírja a sok olvasástól a fejet. :(((
A helyedben XBOX-ot vennék.Előnyei:magyar nyelvű evox menü, az avit is kezeli felirattal együtt, HTPC-nek kiválló, magadnak cserélhetsz benne IDE vinyót és arról mehet a játék, ezért nem hal meg a fej benne.Cirka olyan 500-600 game van rá amiből kb.200 teljesen korrekt és a grafika sokkal komolyabb mint a PS2-n.Jah és rátudod kötni PC monitorra is.

Jó választás, nekem mind 2 volt de az Xboxot ajánlom. :C :C

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#257) Krissz22 válasza Kötelező (#248) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Miből gondolod, hogy a hátsó fék nem fog?

(#258) ANT válasza uffneked (#255) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Sztem az a 75 még akkor is brutál sok, ha levonod azt a néhány fokot, amennyivel az Abit fölémér. Először próbáld meg plusz házventikkel javítani a szellőzést, utána jöhet(?) a hűtőcsere.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#259) uffneked válasza F.B.I. (#253) üzenetére

uffneked
(tag)

Szívó venti kifújó venti? :B
Szóval őő bocs, ezt valahogy kifejthetnéd, szóval előre úgy teszem be, hogy befelé tolja a levegőt, hátra meg beteszek egy újat, ami pont fordítva, kitolja (a falra)?
Amúgy énis gondoltam, hogy ha másnem veszek egy szobaventit, aztán zsemberakom az alaplappal, majd lefújja, mer ez egy régi, ha jól tudom még P3mas ház, ami alapból zsúfoltabb...
Amúgy meg csaknem teszem rá 5ször rosszul a hűtőt ;]

(#260) Convex válasza Convex (#254) üzenetére

Convex
(fanatikus tag)

Nt Backup nevű program, lehet megoldaná ezt a problémáját?? :F

(#261) Ramius válasza uffneked (#259) üzenetére

Ramius
(őstag)

a ház elejére, lehetőleg alulra úgy tedd a ventit, hogy befelé fújjon, hátulra meg (lehetőleg magasan) kifelé fújót szerelj.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#263) F.B.I. válasza uffneked (#259) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Igen így gondoltam és csináltam régen én is:A szoba venti megoldás nem bejövős, mert nagyon beporozza a hűtőbordákat és még a porréteg is rá fog tenni a melegedésre.Az oldal lapokat tedd majd fel, hidd el jobb lesz csak vegyél még egy ventit.

(#264) uffneked válasza _Jarod_ (#262) üzenetére

uffneked
(tag)

Elvileg látszik a képen, 1,344 néha lemegy 1,325re, de nem nagyon ugrál. Ha mindjárt megnézem terhelés közben is.

(#265) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Van egy dupla hangsávos film hozzá felirattal.
Media Player Classicba játszanám le de a load subtitles opció passzív.
Mért van ez, hogy lehet megcsinálni? :F

"Csak úgy mondom"

(#267) F.B.I. válasza Csapi007 (#265) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Gyárilag van rajta a felirat vagy te töltötted le?Ha te töltötted esetleg nem jó verzió, avinál ez előfordul, ilyenkor passzív.

(#268) uffneked válasza _Jarod_ (#266) üzenetére

uffneked
(tag)

Hát így 60on érezni, hogy meleg, de nem kell elkapnom a kezemet.

(#270) mazda626 válasza F.B.I. (#256) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Köszönöm! :R
Chippeltetés milyen áron mozog, illetve mennyire körülményes? Csak beviszem egy konzolstúdióba és ott megcsinálják?

(#271) darkarthur válasza uffneked (#268) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

A házadban a táp hoyg van elhelyezve? (írtad hogy régi)

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#272) fokukac

fokukac
(PH! kedvence)

nem tudja valaki, hogyha mozillával sokszor megnéztem egy youtube videót (utoljára tegnap este)

akkor azt hova menti a temporary file-ok közé?
vissza lehet-e még nyerni valahogy? :F

közben ugyanis törölték a szerverről, a szerzői jogok miatt pedig csak egy szenzációs koncertvideó volt.

[Szerkesztve]

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#273) net84 válasza rlazol (#240) üzenetére

net84
(őstag)

és tápot akkor cseréltél, mikor utoljára nézted a lapon a kondikat?

darkarthur - nézem a mail-edet

[Szerkesztve]

A tetoválás az amiért fizetnek az emberek, a fájdalom pedig ajándék mellé...

(#275) net84 válasza darkarthur (#271) üzenetére

net84
(őstag)

meg tudod sacc/kb mondani, hogy mai nap du. 3-ig nézve, mikor volt az utolsó fagyás a gépeden?

(#276) darkarthur válasza net84 (#275) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Nem fogod el hinni, de mióta fogtam és feltettem a mozillát, azóta nem volt. MIndíg Explorer futása közben dobta ki. Akkro lehet szoftveres a hiba?

(#277) darkarthur válasza darkarthur (#276) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Na de van még egy gondom, ezt viszont tutira a lap sé a VGA közötti kompatibilitásnak tudom be, mivel nagyon remélem csak ennyi. szal COD2, DX9, minden fullon, megy aztán szemetel de oylan szinten hoyg az valami hihetetlen! Aztán ez után mindenhol multibna is, meg 3DMARK-ban is! Újraindítom a gépet, midnen oké, de cod2 single, dx9, minden fullon, ismét ez jeletkezik! EZt add össze! :DDD Kedd, v. szerda lapcsere, remélem ez megszűnik!

(#278) net84 válasza darkarthur (#276) üzenetére

net84
(őstag)

az egyetlen bejegyzéstípus, amit találtam, az valami rendszer összetevőre hivatkozik (7000) és egy dll-t nem talál, tehát könnyen lehet sw gebasz.
Én a helyedben, ha megérkezik az új lap, akkor adnék neki egy rendszer újratelepítést.
Egyébként az utolsó bejegyzés 14:22 környékén volt itt nálam...

A megjelenítési gond tényleg fakadhat az asrock frankó pci-e vezérlőjétől... Ha gép indításakor futtatsz 3dmark-ot, akkor nem jelentkezik ez a hiba gondolom.

[Szerkesztve]

(#279) uffneked válasza darkarthur (#271) üzenetére

uffneked
(tag)

ha szemből nézed, akkor ugye a jobb oldalon van a lap. és hátul fent a sarokban a táp, ami talán gond, mer pont a procihűtő mellett van, tehát elvileg izzítja a tápot.

(#280) net84 válasza uffneked (#279) üzenetére

net84
(őstag)

ha jól értem, akkor a proc. hűtő ventije pont a tápnak nyomja a meleg levegőt? Mert ez nagyon nem jó... a memeg levegő nem tudja megfelelóen elhagyni a proc. hűtő környékét. Ajánlott volna egy házikó csere.

[Szerkesztve]

(#281) Csapi007 válasza F.B.I. (#267) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egy srt fájl. Így azzal együtt töltöttem le. :F

"Csak úgy mondom"

(#282) rlazol válasza net84 (#273) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

igen, egy 300-as vargánét dobtam ki.

Miért?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#283) net84 válasza rlazol (#282) üzenetére

net84
(őstag)

előfordult már többször olyan, hogy míg a régi táppal rendesen működött, nem volt a kondiknak sem semmi gondja, egy tápcsere után (akár megdöglött a táp. akár csak a biztonság végett lett kicserélve), az új táp kikezdte a kondikat.
Ennek általában az az oka, hogy a régi táp már nem a megfelelő feszültségeket adja le, de mivel vele együtt öregszenek a kondik, kezdenek kiszáradni, megváltozik az értéke. Az új táp pedig tökéletes értékeket biztosít, ezt pedig a legtöbb esetben a már megváltozott ''képességű'' kondi nem bírja ki, és elkezd teljesen elhalni. Ilyenkor kondicsere megoldja a gondot, ha ez időben megtörténik. De! Ilyenkor célszerű az összes kondit kicserélni.
A régebbi Abit lapoknál (a régebbiekből szinte minden gyártónál fordul elő) is nagyon gyakran előfordult, hogy nem megfelelő kondikkal szerelték őket, és hajlamosak az elhalásra. Most fejből meg nem mondom, hogy melyik gyártó melyik kondijai, amik elhalnak.

Ennek ellenére nem mondom 100%-ra, hogy kondihibás, csak egy lehetőség...

[Szerkesztve]

(#284) icons

icons
(őstag)

Help plz!
Kiraktam a gép képét a TVmre S-videoval, és a hangot is ki szeretném. Namost ennek úgy álltam neki, hogy Tv: 2RCAs audio in (Jobb, bal ugye), gépbe pedig erősített kimenet, vagy nemtudom mi enneka neve, a kék jack csati. Mit kellene még tennem?

(#285) net84 válasza icons (#284) üzenetére

net84
(őstag)

a kék véletlenül nem bemenet? Hány jack csatid van?

(#286) icons

icons
(őstag)

Valaki tudna Virtual Dub-ban segíteni? Vettem fel videót (tvből), és amikor visszanézem, kb 23,5 : 9es képarányban látom, ezt hol lehet beállítani?
Plusz amikor veszem, akkor meg ugrál a kép (de a késznél már okés). És a felbontást hol tudom állítani?

(#287) icons válasza net84 (#285) üzenetére

icons
(őstag)

Három, igen bocs, rosszul mondtam, tehát a rendes hang kimenetbe kötöttem, ésa TVn ugyebár a bemenetbe, de hangot nem kaptam.

(#288) net84 válasza icons (#287) üzenetére

net84
(őstag)

kép van a tv-n, de hang nincs? :F érdekes, nekem fordítva szokott elsőre sikerülni... Ha olyankor visszadugod a hangfalat, akkor azon meg van hang?

(#289) fokukac válasza _Jarod_ (#274) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

köszi a segíséget.

nem sikerült, viszont meglett a vid egy másik verzióban, és le is mentettem. :)

(#290) fokukac válasza icons (#286) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

van egy ''resize'' nevű filter, azzal méretezheted a kívánt méretre és képarányra a képet.

(#291) mattheus

mattheus
(senior tag)

Sziasztok!

Egy rövid kérdésem lenne. Hogyan lehet felvenni in game videot illetve lehet-e windows ablakon történő folyamatokat valahogyan rögzíteni?
Milyen programmal?

Köszi

(#292) vedini válasza mattheus (#291) üzenetére

vedini
(őstag)

esetleg próbáld meg a ''fraps''-et

workworkwork...

(#293) Thrawn válasza mattheus (#291) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

CamStudio. [link]

Different songs for different moods.

(#294) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Van Dlink Dl-604 routerem ADSL van megosztva 2 gép között.Kérdésem az,hogy tudnék bármikor IP cserélni?

(#295) net84 válasza ToBeY (#294) üzenetére

net84
(őstag)

hogyan is akarsz ip-t cserélni?
DHCP-n vagy, akkor fogod, és azonos tartományon belül megadod magadnak kézzel új az IP-t - figyelve arra, hogy nem csinálsz a belső hálozaton IP ütközést - , az-az kézzel beállítasz magadnak egyet. Egyébként a router általában ugyanazt az IP fogja neked kiosztani, ha szimplán új ip-t kérst

[Szerkesztve]

(#296) icons válasza net84 (#288) üzenetére

icons
(őstag)

:D igen, érdekes, elvileg hangon semmit nem kell beállítani, elég ha bedugom a hangot a gépbe, nemde? jó ez tuti...a TVn pedig gondolom a 2RCAba kötöd a hangot nem?
És akkor utána persze, van hang.

(#297) icons válasza fokukac (#290) üzenetére

icons
(őstag)

thx, és miért ugrál?

(#298) futa

futa
(újonc)

Hello!

Van egy Abit IS7-E lapom, rajta egy Realtek AC'97 integrált hangkártya.
A gondom:

Amígy az A3.93 drivert használtam, az volt, hogy telepítés után pár órán keresztül gond nélkül ment minden hang. Utána a két hátsó helyett a két első szólt. Hangtesztnél ha a két hátsót akartam megszólaltatni, az elsők szóltak..

Végre találtam frissítést.. A4.00-ás driver. Ma feltettem. Úgy tűnik, megoldották ezt a bajt, mert szól az összes hangszóró.
VISZONT!
MP3-nál és videóknál is csak az egyik hangsávot hallom.. pontosabban az egyik baromi halk, a másik normális.
Ha a balance-ot eltolom valamelyik szélére, az az oldal szól rendesen. Ha középen van, az egész lehalkul, de az egyik oldal sokkal jobban.

Élvezhetetlen az egész, idegesít, és nem tudok vele mit kezdeni.
Az összes alapvető hibalehetőséget kizártam (hangerőszabályzó, rossz kábelezés, eltekert pöcök a hangfalon, stb..)
Biztosan driver gondról van szó.. a saját tesztjében jól működik, de ha más alkalmazástól kapja a jeleket, már szar.

Valami ötlet?
Esetleg tudna valaki küldeni egy 'jobb' drivert? (nekem a3.93 és a4.00 van)

(#299) net84 válasza icons (#296) üzenetére

net84
(őstag)

pontosan :DDD
a TV-re a videojelet is RCA-n viszed át?

(#300) mattheus válasza Thrawn (#293) üzenetére

mattheus
(senior tag)

Vmi eszméletlenül jó ez a program, ráadásul ingyenes. A Fraps csak játék közbeni felvételre jó, ez a program meg mindent felvesz!

Köszönöm!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.