Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) rii válasza Ramius (#200) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

az az igazság, hogy amikor egy venti több százat pörög mp-klnt, akkor ezek a kis pattogásook nem igazán engednek ventire következtetni ... és annyira rapszodikus..... de akkor majd ''lefogom'' a ventit egy pár mp-re (:

akárkivót'tevótá

(#202) icons válasza BLiNk3r (#199) üzenetére

icons
(őstag)

Thx, megpróbálom. Régen tudtam, hülye kérdés, de hogyan kell csökkentett módban futtantni, azaz hogyan tudom elérni? :U :B
Nem értek, úgyh azzal rontanék, az auto indítást megnéztem (msconfigban), de az persze nem látta, gondolom ez a progi majd látja.

Ez a progi kevesebbet lát az msconfignál :) , de szebb a felülete.

[Szerkesztve]

(#203) Ramius válasza icons (#202) üzenetére

Ramius
(őstag)

csökkentett módot úgy éred el, hogy mielőtt a win elkezdene betöltődni, vadul nyomkodod az F8-at, és egy menübe jutsz. ott tudod kiválasztani.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#204) rii válasza icons (#202) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

csökkentett mód: win boot előtt F8-at kell nyomkorászni

akárkivót'tevótá

(#205) icons válasza icons (#194) üzenetére

icons
(őstag)

Na, tökéletesen megy. Tehát a lényeg az, hogy az STB minden kábelhez más szerverről kapja a jelet, és amit boot-oláskor bedugsz, arról fogja lekérni, ha közben kábelt cserélsz, nem fog jelet adni. Jó tudni, így már minden ok!
Mi lenne a legjobb program lementeni a jelet? (Virtual Dub nem érzékelt bemeneti jelforrást, de a VideoStudio tökéletesen vette).

(#206) icons

icons
(őstag)

Thx, a csökkentett mód segített, elég volt leszedni az exet, meg a dllt, és már nem is jön elő.

(#207) net84 válasza old gray (#197) üzenetére

net84
(őstag)

háááát nagyon nagyon lehet, hogy tényleg táp lesz...
Ha a kártyában lenne a hiba, akkor szvsz a 3dMarkt kikényszertettevolna belőle.
Én minél előbb próbálkoznék egy jobb minőségű táppal. Nem csak a videókártyának ''tesz jót'', ha jobb táp van a gépben.

A tetoválás az amiért fizetnek az emberek, a fájdalom pedig ajándék mellé...

(#208) net84 válasza csapos2 (#180) üzenetére

net84
(őstag)

ez milyen symantec termék és melyik verziója?

Egyébként szerintem nincs vele semmi gond, azon kívül, hogy memória kell neki, és kb. 30%-al növeli meg a rendszer betöltésének idelyét (saját tapasztalat NIS2007).

(#209) rlazol

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

sziasztok,

A kérdéses gép papám gépe, egy RAID-es Abit lappal szerelt 633-as Celeron, vadonatúj 350-es Chieftek táppal, 2*80 Gb merevlemezzel, 512 Mb SD-rammal, vmi régi GeForce-val, Xp Proffal.
A probléma bekapcsoláskor jelentkezik: A gép szépen elindul, mjd a windóz betöltési szakaszában újraindul. Minden egyes bootnál egy kicsit tovább jut a rendszerben, míg végül kb 15-20. kísérletre feláll. Ezután tökéletesen és hibátlanul megy - mintha egy alkatrésznek be kéne melegednie.
Hibernált állapotból visszahozva a windóz mindenféle hibaüzeneteket dobálva kihal, esténként standby-ba rakva kb egy hete nonstop és gond nélkül megy.
Vmi szaki véleménye alapján kicseréltük az alaplapi elemet. A csere kb 5 perce után a gép a 3. próbálkozásra felállt, mintha az a bizonyos alkatrész elkezdett volna kihűlni, de csak egy kicsit
Tény, h az xp kb 5 éve ugyanaz, és újrainstallról papám hallani se akar, de ez most nekem nagyon nem szoftveresnek tűnik...
Kiváncsi vagyok, kinek mi a véleménye, mi lehet az ok.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#210) rii válasza Ramius (#200) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

a ventit megállítva tényleg elhallgatott .... hgy tud egfy venti így kattogni? :-/

akárkivót'tevótá

(#211) Ramius válasza rii (#210) üzenetére

Ramius
(őstag)

naugye :)
egyébként nemtudom hogy képes ilyenre :D
én mikor kiberheltem az enyémet, valami miatt még utoljára beindítottam mielőtt kidobom, és lám, nem kattogott. visszaszereltem, és azóta se csinálja.

(#212) net84 válasza rlazol (#209) üzenetére

net84
(őstag)

púpos kondi nincs az alaplapon?

(#213) Arni

Arni
(senior tag)
LOGOUT blog

Véletlenül töröltem jópár fájt.Tudnátok mondani valami adatvisszaállító progi.

Elöri is kösz

Arni

Hívjon minket! Már 9990 forinttól hozzájuthat ingyenes tájékoztatónkhoz!

(#214) Ramius válasza Arni (#213) üzenetére

Ramius
(őstag)

getdataback

(#215) Arni válasza Ramius (#214) üzenetére

Arni
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi

Hívjon minket! Már 9990 forinttól hozzájuthat ingyenes tájékoztatónkhoz!

(#216) net84 válasza Arni (#213) üzenetére

net84
(őstag)

easy recovery ? Habár szerintem találsz egy szerűbbet is a neten, ami eme célra van kihegyezve - pl egy ingyenes: [link]

(#217) csapos2 válasza net84 (#208) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

Norton internet security 2005. 90 napos próbaverzió. A rendszert nem fogja vissza nagyon, de ez az álandó üzengetés már az agyamra megy.

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#218) net84 válasza csapos2 (#217) üzenetére

net84
(őstag)

az antispam védelmi szintje mire van állítva?

egyébként ha tényleg nem használsz semmilyennemű levelező programot, akkor talán ki is kapcsolhatnád az antispam funkciót. A 2005-nél nekem teljesen le volt tiltva, a 2006-ba most engedélyezve van, de a beépülést a kutlukba már nem engedtem.

Milyen mail címekkel rakja tele egyébként? Vannak bent egyébként ismeretlenek is?

(#219) csapos2 válasza net84 (#218) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

A legmagasabb védelmi szintre húztam az antispamot. Levelező progit nem használok, de a freemail-es fiókomat szoktam használni az origón keresztül.

Csupa ismeretlen, egyet nem ismerek közüllük.

(#220) net84 válasza csapos2 (#219) üzenetére

net84
(őstag)

a gurgulát tekerd középállásba, nézd meg ott mit csinál

ha ekkor is csinálja, akkor ott a rendszerbe lesz a hiba...ha jól emléxem ha böngészőből nézegeted a mail-eket, akkor nem segít az antispam a védelemben

egy spyware keresést azért szvsz megereszthetnél...

(#221) csapos2 válasza net84 (#220) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

No majd megpróbálok valami férgészőt ráengedni a rendszerre. Köszönöm a segítséget.

(#222) net84 válasza csapos2 (#221) üzenetére

net84
(őstag)

nincs mit...
arra azonban kiváncsi lennék, hogy talál-e valamit valamelyik kergető progi...szvsz fog - és akkor a felugráló üzenetek is ezért vannak

(#223) V.Stryker

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hi.

Valaki mondjon vmi jót arra,hogy ha engedélyezem a hibernálást, akkor a kikapcsolásnál miért nem ajánlja fel nekem lehetőségként? Engedélyezem,de kapcsolni már nem tudom.

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#224) shteer válasza V.Stryker (#223) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha nyomsz egy shift-et akkor a készenlét átváltozik hibernálásra

szerk: esetleg beállíthatod az alvásgombra is ha van a bill-eden

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#225) V.Stryker válasza shteer (#224) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alvás gombbal simán megy.

A Shift-es megoldást meg köszi. :R

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#226) rlazol válasza net84 (#212) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

pár hónapja néztem, akkor még nem volt.

(#227) darkarthur

darkarthur
(senior tag)

Sziasztok!
Volna egy nagy problemóm, nem tudok rájönni miért van a jelenség, ami a következő:
Ha játszok akkro smemi baj, vagy fut vlami oké, de most egyre gyakrabban, néha csak mikro az explorer tölt be eg yoldalt, egyszer csak megfagy az egész mindenség, a monitor kikapcsol, aztán be és merev minden :( Ekkro csak reset segít, mert cska az egér mozog! Mi lehet a gond?
Most 2-3 napon belül cserélek lapot, mert csak ánmenetileg van ez!
Config:
ASRock 4CoreDual-VSTA; E6400@2200; ASUS 7600GT Silent, 2X512 A-DATA 800 (CL5) @550, eddíg nem csinálta. arra gyanaxom, hogy a karinak nem tetszik a 4X PCIE. Mindenképp lapot akarok cserélni, mert ez egy nagy rakás kaka! csak kérdésem, találkozott e már vlaki iylen jelenséggel, sokat segítene! :R

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#228) icons válasza icons (#205) üzenetére

icons
(őstag)

plz vki válaszoljon, tehát melyik lenne a legjobb program erre a feladatra?

(#229) darkarthur válasza rlazol (#209) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

rlazol RAM-okat nézd meg! Nekeme gy hasonló géppel volt ugyan ez a problémám, és az egyik RAM- hibás volt!

(#230) net84 válasza rlazol (#226) üzenetére

net84
(őstag)

érdemes lenne most is megnézni, illetve darkarthur kolléga javaslatára egy memtest sem ártana. Induláskor egyébként nagy valószínüséggel kékhalállal hal el, de mivel be van akapcsolva, hogy hiba esetén iduljon újra (valahogy így híják). Ez induláskor F8-al belépve a ''betöltési menübe'', ki lehet kapcsolni. Ezután pedig látni fogod, hogy miért hal ki állandóan, mert be fogja dobni a kék képernyőt.

(#231) net84 válasza darkarthur (#227) üzenetére

net84
(őstag)

nem rossz az Asrock, de szerintem ez a konfig megérdemel egy jobb lapot :)
Nézd meg, hogy az eseménynaplóba feljegyez-e valamit erre az időre. Az mindenesetre fura, hogy elmegy a kép egy pillanatra, és utánna hal be. Olyan mintha a vga egy pillanatra elszálna, és abba halna bele a win. Tápegyég mi van a vas alatt?

(#232) rlazol válasza net84 (#230) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

mindkettő negatív.

indulkáskor nincs kékhalál, a hiba eseténi újraindulás ki van kapcsolva (emlékeim szerint, azért megnézem). Aoxor olyan korai a reset, hogy még az Xp felirat vag yaz alul futó csík se jelenik meg.
Memtest 12 órán át hiba nélkül futott. Mellesleg szerintem, ha mem hiba lenne nem lenne képes napokig goind nélkül futni, ill. nem csak bootoláskor jönne elő a hiba.

(#233) net84 válasza rlazol (#232) üzenetére

net84
(őstag)

igaz!
és ''hibás'' kondinak sincs nyoma?

(#234) SIDE

SIDE
(fanatikus tag)

Sziasztok!!!!

Van nálam egy ASUS A636N PDA. A probléma a következő...a múltkor a képernyőt szerettem volna beállítani az ''align screen'' képernyőkalibrálóval. Ez igazán nem sikerült, mert a képernyő közepén megjelenő célkeresztnél hiába nyomkodom a pálcával a képernyőt az nem ugrik tovább csak ha mellette nyomom meg akkor ugrik tovább....a képernyő sarkainál megjelenő célkereszteknél nincs probléma. Na most mivel itt az első a képernyő közepén lévő célkeresztnél nem érzékeli rendesen gondolom ezért dobál mndig vissza a kalibráló és kezdhetem előről a folyamatot. Jó a kézikönyv írja hogy lehet hogy többször is elvégezteti a gép velünk a folyamatot, de én már meguntam a tizedik próbálkozás után. Még jó hogy resettel ki lehet lépni a kalibrálóból.
Viszont most csináltam egy visszaállító ''clean-resetet'' és a gép nem lép be addig a windowsba még el nem végzem a kalibrálót rendesen. Mivel ez nálam most úgy néz ki hogy lehetetlen akkor mit is csináljak? Nem lehet esetleg kikerülni ezt a kalibrálót?
Segítsetek, mert így nem tudom használni most a gépet.

(#235) net84 válasza SIDE (#234) üzenetére

net84
(őstag)

esetleg próbáld meg itt: [link] - itt talán jobban tudnak segíteni...

(#236) SIDE válasza net84 (#235) üzenetére

SIDE
(fanatikus tag)

Köszi!!!! Feldobom ott is ezt a dolgot.

(#237) darkarthur válasza net84 (#235) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

420W-os Chieftec tápom van. Típus:MPC-420-302
Szándíkozom majd 12cm-es vewnivel ellátott tápra cserélni, d ez eg elég erős kis szerkezet, sőt, dögnehéz szóval energia nem lehet a baja! Ennek a lapnak a gondja, hogy nem PCIE- van kitalálva, és csak 4X rajta, szval én ennek tudom be a dolgot, remélem megoldódik, hnap után megelsz az ASUS P5K-m!

(#238) darkarthur válasza net84 (#235) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Mailben küldtem enked a naplómat, remélem Neked sikerűl belőle kibogarászni mi lehet a problem. csak annyit ír hoyg hiba....azokra pontokra :(

(#239) SN2O

SN2O
(tag)

Logitech Cordless Desktop S 510 -et használ valaki játékokhoz is?
Lehet vele gond nélkül játszani vagy néha gondot jelent, hogy rádiós(Esetleg ''bezavar'' neki valami vagy 3-4 gomb egyszerre történő lenyomását nem érzékeli játék közben?)

(#240) rlazol válasza net84 (#233) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

azt még meg kell néznem. nem nálam van a gép, amikor utoljára láttam még nem volt - de akkor még hibajelenség se.

(#241) sekli

sekli
(PH! addikt)

helo,

kene egy gyors segitseg: mi az a hardlink es a softlink...? magyarul, gyorsan erthetoen..., tudom, hogy a google a baratom, de most inkabb a PH! a baratom...:U

koszi...:R

[ Szerkesztve ]

(#242) Ramius válasza sekli (#241) üzenetére

Ramius
(őstag)

ha jóltudom ez linuxos dolog :F
inkább ott kérdezd

(#243) -zolee-

-zolee-
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hy. Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet ki/bekapcsolni a vinyóknál az NCQ -t? Egy 320GB -os Samsung SATAII -es vinyóm van egy ASUS P5B Deluxe alaplappal. Ha valaki tudja a megoldást akkor ne tartsa vissza. Előre is köszönöm.

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#244) Krissz22 válasza -zolee- (#243) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Vezérlőpult>>>Rendszer>>>Hardver>>>Eszközkezelő

Ide ATA/ATAPI vezérlők>>>Sata vezérlőd>>>Primary Channel és ha az enable command queuing ki van pipálva, akkor be van kapcsolva az NCQ.

(#245) Kötelező

Kötelező
(senior tag)

Sziasztok!

Nissan P10-hez azaz Nissan Primera 2.0 SLX-hez kellene nekem magyar nyelvű kézikönyv.
Mert nem müködik a hátsó fékem.
:R :R

:(

(#246) Krissz22 válasza Kötelező (#245) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Az mit jelent, hogy nem működik a hátsó fék?

Kézifék nem fog?

Szerintem egy szerelővel nézesd meg...

(#247) erdey_a

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.

Az utóbbi időben nem követtem nyomon a processzorgyártók versengését, és bajban vagyok, hogy mi felel meg minek AMD ill, Intel fronton.

Konkrétan az érdekelne, hogy az alábbi két AMD procinak teljesítményben melyik az inteles megfelelője kábé.

1. AMD Sempron 3200+ AM2
2. AMD Athlon 64 3200 AM2

köszi

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#248) Kötelező válasza Krissz22 (#246) üzenetére

Kötelező
(senior tag)

Első fék fog csak meg kiirja hogy nem müködik az ABS.

:(

(#249) uffneked

uffneked
(tag)

Üdv.
Lenne egy igen komoly problémám (nekem komoly):
Namost van nekem egy 3.2es prescott magos, 800as fsbs procim, a többi infót halásszátok le a képről:
[kép]
És ezt hűtom egy Zalmann CNPS 7000-Cu-val, amit eddig igen jónak gondoltam...
Ez mind van egy Abit IS7 lapban, ami a házat illeti, az egy noname ház, 1 rendszerventivel, az időre tekintettel levettem a 2 oldalát.
(néha a tetejére és az alaplap felőli oldalára teszek 1-1 nagy méretű jégakkut, természetesen nem folyik rá semmire olvadás közben sem.. ;] )
Namostan így, a fan mate szabályzóval maxon járatott procihűtővel alapon 60 fokos, viszont játék (pl CoD2) közben ez már többször felment 80 fölé, általában 78, a csúcs eddig 83(!) fok. Nincs húzva, többször is kifújtam mindenhonnan a port, újrapasztáztam, és nem süti a nap se, általában 28fok van a szobában.
Naszóval kéne valami tanács, mert prescott ugyan, de ennyire nem szabadna melegednie. :U
Komolyan mondom, tanácstalan vagyok, azt hittem ez a fullréz zalmann hűvösre teszi, de hát csaknem akarja :(
Várom az ötleteket, a helyzet tarthatatlan! :(((

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#250) darkarthur válasza uffneked (#249) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Nincs rajta jól a hűtő! Nem elég a nyomás, nekem egy gyári coolerrel ez volt, azthittem jól rajta van, de enm votl 100% leszorítás, és 10 fokkal melegebb volt a Conroe.

mod: Bocs, nekem 775-van :DDD 478-nál passz. Lhet nem jó a hőmérő, de lekéne hűtenie csutra! 10000%

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.