Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)

(#501) Sanci38 válasza edeleny (#500) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

A normál,tehát az AV receiver házimozikon szinte csak bemenet van.Kimenet esetleg a felső osztályban.
Az egydobozosokon forditottt a helyzet: mindegyiken kimenet van és csak egypáron (pl Samsung) van bemenet is.
Igen,a tv csak ott ad ki 5.1 hangot.
Milyen lejátszóra gondolsz?Média? Egydobozost nemigen ajánlok.DNLA esetleg Blu-ray lejátszós házimozin van.Samsung HTC 5900 a legkisebb ami neked megfelelne kb 130-ért.De ennek árában megveheted a HD-képes Onkyo Ht-s5305-öt MKV-t tudó médiajátszóval,pl WD-tv vagy Popcorn-al együtt.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#502) edeleny válasza Sanci38 (#501) üzenetére

edeleny
(senior tag)

Ok.
Már csak azt nem értem mi az az egydobozos, és több dobozos....

Hát 130 000 ft... szimpla lejátszóra gondoltam....

Ha a TV-ből át tudom vinni a hangot akkor jó az is.

Ma a Tesco-ban láttam valamilyen LG házimozit, azon ha jól emlékszem valami Reciver felirat volt. KB 30 000 körüli árral.

(#503) Sanci38 válasza edeleny (#502) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Oké,felhomályositalak:
Az egydobozos itt azt jelenti hogy minden benne van tehát az lejátszó és az 5.1 hangdoboz is a hazavitt dobozodban benne van minden,azért egydobozos
A különálló az nem többdobozos :) ,hanem csak receivert(házimozi erősitőt) tartalmaz,ehhez kell lejátszóegységet csatlakoztatnod és hangfalakat és mélynyomót is külön beszerezned. Ezt viszont nagyon jól,szinte korlátlanul bővitheted,szinte mindent tud ártól függően(de már a belépők is HD-képesek ellentétben az egydobozosoktól,amelyek még BD esetés se mindig) és a hangzása is fényévekkel jobb akár álló vagy állványos de még polcsugárzókkal is.Ezekbe nemcsak tévéről hanem számitógépről,BD játszóról,médiajátszóról,stb szednek át hangot és a tévé felé küldik a képet ártól függően akár 1 HDMI-n is "nem HDMi",analóg bekötés esetén.
Emlitettt LG-t nem ismerem de LG-n pl.a HT-C6930-ason van 1 optikai és HDMI bemenet.Viszont nem ismeri az mkv-t usb-ről és nincs DNLA. 190 ezer ft......

(#504) edeleny válasza Sanci38 (#503) üzenetére

edeleny
(senior tag)

Köszönöm a választ, sokat segítettél.

Nem marad más hátra, mint előre, meg kell kérdezni az eladót, hogy van e rajta optikai bemenet.
Már ha tudja!

(#505) Sanci38 válasza edeleny (#504) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha nem (márpedig gyakori) keress optical in felirattal ellátott kis fekete négyzetszerű,dugós vagy "ajtós" vagy "kétajtós" bemenetet.

[ Szerkesztve ]

(#506) BBéci válasza edeleny (#504) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Amiket írtál: tescós elgé házimozi 30000-ért, a legalja, amire nem szabad pénzt kiadni, közelében nincs az igazi HÁZIMOZI-nak.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#507) Begi

Begi
(senior tag)

Sziasztok!

Nem tudom hogy ez-e a megfelelő topic, de remélem igen.
Szeretnék venni egy blue-ray lejátszót, ami lejátszik mkv-t is, illetve támogatja a DLNA-t és minden ilyen ma használatos sok betűs röviditést:)... 1 vagy 2 éve az LG-nek volt a BD sorozata (550/570/590), Ahogy láttam most valami BX szaladgál a piacon, de láttam egész jó samu lejátszót is, legalábbis annak tűnt.
Tudnátok javasolni egyet maximum olyan 80e HUF körül.3D-ség nem fontos.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Samsung Galaxy S (@ ICS CM9 nightly 4.0.4 + Devil kernel 2.0.72)

(#508) Sanci38 válasza Begi (#507) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

BX az 3D kategória. Az emlitett összegbe bőven belefér még a Samsung C6900 is,ami 3D-s. Samsung és az LG jók DNLA-ra.

(#509) Begi válasza Sanci38 (#508) üzenetére

Begi
(senior tag)

Köszönöm a gyors választ. Gondolom mkv lejátszási képességben mindkét gyártó termékei hasonlóan teljesitenek, jól gondolom?:)

(#510) Sanci38 válasza Begi (#509) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szerintem igen. LG az biztosan visz NTFS-t(4Gigabájtnál nagyobbat) Samsungot nem ismerem ez tekintetben,erre kérdezz rá,mert lényeges.

(#511) Begi válasza Sanci38 (#510) üzenetére

Begi
(senior tag)

Köszi!

(#512) edeleny

edeleny
(senior tag)

Hát, az ember hallgasson az asszonyára.
Asszony mondá gagyi nem kell.
Lett egy LG 80 000 ért, ha jól emlékszem HT 550
Kiválóan viszi a hangot optikán keresztül.

(#513) BBéci válasza edeleny (#512) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A típusszám nem stimmel és azt sem árt tudni, hogy optikain nem mennek át a HD hangformátumok.

(#514) fatallerror

fatallerror
(őstag)

pc-ről mennyivel csúnyább 1 blu-ray v bármi hd anyag ill dvd mint rendes asztali blu-ray lejátszóról?

(#515) BBéci válasza fatallerror (#514) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Ha PC-ben lévő BD-meghajtóról játszod le a lemezt, akkor ugyanolyan és jobb is lehet. Amennyiben ripről van szó, annak minősége rengeteg tényező függvénye, valamint nem mindegy a lejátszó program fajtája, annak beállításai és a videokártya tudása is beleszól.

(#516) fatallerror válasza BBéci (#515) üzenetére

fatallerror
(őstag)

értem, köszi, átakarok állni majd jövőre blu-ray-re mert nem éri már meg dvd-t venni mert alig drágább, a bruce springsteen dvd-t is megakartam venni csak 1 ezressel többért blu-ray-en kapni és az 5x olyan minőségű...
elég sok mindent akarok jövőre venni és erősítőre meg rendes hangcuccra nem lesz pénzem így a dts-hd még várat magára de egyelőre elég ha képileg fasza lesz minden :K

(#517) BBéci válasza fatallerror (#516) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Egy valóban jó hangrendszeren a dts tud úgy szólni, mint belépő cuccon a dts HD-Master Audio.
Viszont azt is állítom, hogy a legjobb képminőség sem ér sokat, hozzáillő hangzás nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#518) fatallerror válasza BBéci (#517) üzenetére

fatallerror
(őstag)

creative p580as pc-s 5.1em van xD nem röhögni :Đ majd lesz amint lehet rendes hangcucc is, fősulis vagyok még nem tudok fél millát csak úgy elővarázsolni ;]

(#519) BBéci válasza fatallerror (#518) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Használt sztereó erősítő, szintén használt hangdobozokkal, 40-50000 forintért annyival jobban szól a "Kreatív" csodánál, hogy eldobnád a hajadat.

(#520) fatallerror válasza BBéci (#519) üzenetére

fatallerror
(őstag)

ja csak nekem kell az 5.1 a filmek miatt :(

(#521) BBéci válasza fatallerror (#520) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem ment át a mondanivalóm. :O
Ismétlem: egy jó sztereó rendszeren a filmek hangja sokkal, nagyságrendekkel nagyobb élmény, mint valami kreatív szutykon.
Ne vedd sértésnek az utolsó két szót!

[ Szerkesztve ]

(#522) fatallerror válasza BBéci (#521) üzenetére

fatallerror
(őstag)

jaaa, de se pénzem se kedvem nincs gyűjteni a kütyüket átmeneti megoldásnak, majd ha lesz pénzem cserélem viszonylag jóra, azért az élvezhetetlentől messze van ez :]

nem vagyok sértődős, tudom h nem nagy eresztés, új korában sem volt magas kategória : D
lent meg 1 kompakt lg van az még ennél is rosszabb, azt már nem is hallgatom, az túl rossz meg a családdal nem tudok filmet nézni mert én utálom az esetek 90%-ban a szinkront :]

legalább 200 ezer kell 1 alap házimozira, ami most nagyon nincs és ha lesz az mint mondtam előbb a képre megy mert az az igazán rossz nem a hang nálam : D
meg ugye nem csak ezekre kell a pénz :]

(#523) BBéci válasza fatallerror (#522) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Yamaha erősítőt + hangdobozszettet kapni 80-90000 forintért, egész elfogadható minőségű.

(#524) fatallerror válasza BBéci (#523) üzenetére

fatallerror
(őstag)

jó látom h pl a denonnak is van aranyos pakkja 150 ezer körül de ez most nem aktuális :))

én anno a JBL SCS 178-at néztem hangcuccnak, nem lehet nagy eresztés ez sem mert elég olcsó

(#525) Sanci38 válasza fatallerror (#524) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

És Onkyónak is van olcsóbb,HD képes 90 ill 110ért.

(#526) fatallerror válasza Sanci38 (#525) üzenetére

fatallerror
(őstag)

ja tényleg :]

amúgy ha az erősítőbe dugom a pc-t és erősítőből a tv-be úgy mennyivel kapok durvább lagot mintha közvetlenül dugnám a tvbe a pc-t?

ha egyáltalán lehet ilyet

[ Szerkesztve ]

(#527) Sanci38 válasza fatallerror (#526) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Sajna ezt nem tudom neked megmondani.

(#528) fatallerror válasza Sanci38 (#527) üzenetére

fatallerror
(őstag)

ezt nem konkrétan tőled kérdeztem :] de nem nagyon él a topik, nem olyan fontos :]

(#529) BBéci válasza fatallerror (#528) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Javasolni fogom a topik bezárását. A Házimozi erősítő... pörög és ott is fel lehet tenni mindegyik ide beírt kérdést.

(#530) Sanci38 válasza BBéci (#529) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Lásd itt a 2. hozzzászólásom. Támogatom az ötletet.

(#531) fatallerror

fatallerror
(őstag)

jól van, nem kell megölni ;)

(#532) k.dave

k.dave
(újonc)

Sziasztok! Most vettünk LCD TV-t amin tudok USB-n keresztül filmet nézni, de jó lenne a hangot az 5.1 házimozin hallgatni, viszont a házimozin, csak AUX L;R bemenet van, a Tv-n meg digitális audio kimenet. Szerintetek meg lehet vmilyen átalakítóval oldani? Előre is köszi a segítséget!

(#533) Sanci38 válasza k.dave (#532) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ilyen létezik és kb 20.25 ezer itt mayarországon. Vagy: ha ragaszkodsz a házimozihoz,vehetsz analóg kimenetes DVD lejátszót,pl LG vagy Panasonic.ezek olyan 60 körüliek. Végül elpassszolod a házimozit és veszel helyette,pl Samsung van optikai bemenetes 50 ezerért.vagy ha több mindent rákötnél HD képes Onkyo ami nagyon jól bővithető kb 90 ezerért ezzel járnál a legjobban.

(#534) TeeBeee

TeeBeee
(újonc)

Sziasztok és Boldog karácsonyt!
Házimozi vásárlás előtt állok, és ki is néztem egyet, mellyel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
LG HT904TA
Tudom hogy ennél sokkal komolyabb cuccok is léteznek, de szerintem én meg lennék elégedve vele. A fő kérdés a bekötéssel lenne kapcsolatos, mivel adott hozzá egy LG LCD-TV (2 darab HDMI bemenettel), egy asztali PC (amin nincs HDMI-n jövő hang,csak DVI és S/PDIF Digital Output), és adott még egy PS3. Úgy szeretném megoldani hogy a PS3-on BluRay-t játszak le 5.1-el, valamint a PC-n is szeretnék filmet nézni, és ott is jó lenne ha megszólalna az 5.1. A kiszemelt házimozin 1 HDMI In és 1 HDMI Out van.
Készítettem egy bekötési vázlatot, hátha könnyebben megértem ha valami nem jó és áthúzzátok mondjuk pirossal :D

Bekötés

A válaszokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: TeeeBeee

(#535) Benhill

Benhill
(fanatikus tag)

Hogy tudom megnezni, hogy hany wattosak a hangszoroim+subom? (kivancsisagbol)
Egy regebbi fajta kb 6-7 eves, eleg jol szol, es ez van rairva a subra:
us blaster 5.1 digital home theatre system

neten nem talalok rola kepet es infot.
hangszorok egyenkent kb 1-1.3 kg, sub olyan 9kg, ha ez szamit.

[ Szerkesztve ]

12centis ventilátor rácsot keresek occsón gyöngyös közelébe

(#536) BBéci válasza Benhill (#535) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Google!!!
[link]

(#537) cintula187

cintula187
(senior tag)

Sziasztok!

LG BD560 blu ray lejátszó se pendrive ról sem lemezről nem hajlandó lejátszani azokat az .avi fájlokat, amiket digitális fényképezőgéppel rögzítek. Azonnal csináltam vele egy firmware frissítés tegnap, de így se eszi meg.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#538) Z.m.Z

Z.m.Z
(tag)

Sziasztok!
Használ valaki O!play HDP-R1-est netkapcsolattal? Mert lenne pár kérdésem ha tudna valaki segíteni. Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

Ohh... Régi szép idők.... Amikor az SP még azt jelentette South Park.... :-(

(#539) BBéci válasza cintula187 (#537) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Köszönjük az információt.

(#540) cintula187 válasza BBéci (#539) üzenetére

cintula187
(senior tag)

ŐŐŐŐŐ ja bocsi ezt nem (csak) azért írtam, hogy más is tudja, hanem megoldást is várok ám rá :). Az a baja hogy valamilyen xy kódolásu aviban rögzíti a fényképezégép?

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#541) cintula187

cintula187
(senior tag)

Megoldva!

(#542) fatallerror válasza cintula187 (#540) üzenetére

fatallerror
(őstag)

BBéci csak azért így reagált mert van 1 házimozis nagy topik és oda illenek a házimozis kérdések nem ide (csak vki csinált 1 ilyet nem rég) és ezt azért tudom mert lejjebb engem is lehurrogott h miért ide írtam, ez volt elől és nem láttam a másik topikot, jogos volt :]
én is azt mondom h ezt a topikot megkéne szüntetni :K

(#543) BBéci válasza fatallerror (#542) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Azért válaszoltam azt, amit, mert nem volt kérdés, csupán szimpla közlés.

(#544) zsolidodd

zsolidodd
(fanatikus tag)

Hello! Lenne egy kérdésem, gondolom a témában jártasak egyszerűen megválaszolják.
Van egy Samsung LCD TV-m, egy 2.1-es JBL hangszóróm, meg a laptopom. Szeretném, ha nem kellene ki-be dugnom a kábelt attól függően, hogy a TV/laptop hangját akarom hallani, ezért vettem egy 3,5mm 2x 3,5mm Jack elosztót. A probléma az, hogy ha bedugom a laptopot (vagy a akár a telefonomat) akkor a TV hangja halk lesz, ha kihúzom, akkor normális lesz a hangerő. A laptop hangja nem változik egyik esetben sem. Mitől lehet ez? Esetleg vegyek jobb minőségű elosztót?
Előre is köszönöm a segítséget!

(#545) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Esetleg egy tapasztalattal rendelkező egyén megírná, hol lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot egy Pana TX-L32U2E készüléknél? Sehol nem találom a menüben.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#546) KTTech

KTTech
(HÁZIGAZDA)

További kérdések mehetnek a Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t! topicba.

Ezt a topicot zártam.

[ Szerkesztve ]

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.