Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)

(#451) Sanci38 válasza lestyanrobi (#450) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Oké. Ha vásárolsz,egyszálas,3(vagy amenyi kell) méteres RCA-t vegyél hozzá. A faltól legalább 70-90 centire tedd,ne falhoz és főleg ne sarokna! Egy ötlet a hely kikereséséhez: négykézláb végigmész a szobán és ahol legerősebben hallod a mélyet,oda helyezd a mélyládát. A Phase kapcsolónál az alábbiak szerint járj el: Mérd meg a center s a sub távolságát a hallgatási ponttólés vond ki nagyobbol a kissebbet és ha kb,150 cm feletti számot kapsz akkor át kell forditani 180-ra.
És ha kérdésed van itt vagy a házimozi topicban is felteheted.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#452) Sir81 válasza Sanci38 (#447) üzenetére

Sir81
(lelkes újonc)

Nagyon köszönöm a segítségedet.
Sajnos anyagi korlátaim vannak, így valószínű marad az Edi C2 Plus.

(#453) Valdez válasza Sanci38 (#434) üzenetére

Valdez
(senior tag)

Most elkezdtem keresgélni a médialejátszók között és nem találok olyat, amiben legalább dvd olvasó lenne. Egyikben sincs optikai meghajtó. Miért? Legfeljebb a legdrágábbakban van blu ray olvasó, de én beérném dvd olvasóval is.

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#454) Sanci38 válasza Valdez (#453) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Mert Mkv.-t csak a blu-ray olvasóval tudod lejátszatni. Az ok a sorfelbontásban keresendő: a DVD olvasók max 600-at tudnak,mig az mkv főleg a legjavát adó h-264 legkevesebb 720 sort tartalmaz. DVD-vel nem találsz,mert a DVD nem tud mit kezdeni a 600 feletti sorral (az hogy felskálázza,az más tészta).És ha azt olvasná,akkor olvasnia kell a Blu-Rayt is. De van már 12 ezerért Médiajátszó (igaz nem épp ez a legfőbb funkciója), ami boldogul az Mkv-val.

(#455) Valdez válasza Sanci38 (#454) üzenetére

Valdez
(senior tag)

Nem értem. És ha nekem dvd-n divxek vagy képek vannak, vagy kisebb mkv-k? Vagy csak zene cd-t akarok lejátszani? Mi köze ennek ahhoz, hogy maga a médialejátszó mondjuk hálózatról be tudja olvasni a HD tartalmat, miért kéne ehhez blu ray lejátszó bele. A legtöbb médialejátszóban nincs is blu ray meghajtó, mégis megbirkózik a hd-val.

Szvsz nincs semmilyen összefüggés az optikai meghajtó és a médialejátszó képességei között. Amúgyis elvileg mindegyikhez lehet külső dvd olvasót csatlakoztatni (pl usb-n keresztül), csak hát az úgy gagyin néz ki.

[ Szerkesztve ]

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#456) Sir81 válasza Sanci38 (#447) üzenetére

Sir81
(lelkes újonc)

Na igen ezt akartam kérdezni, hogy hdmi kábellel milyen formában/minőségben lehet összekötni egy házimozirendszerrel a tévémet?

(#457) lestyanrobi válasza Sanci38 (#451) üzenetére

lestyanrobi
(lelkes újonc)

Ezt felírtam :D Mert elég jó ötletnek tűnik és totál kezdő vagyok, meg mire nekem lesz egy normális mélyládám, már nem fogok emlékezni erre, bár ki tudja. Egyelőre sajna még erősítő sincs, mivel az a legnagyobb kiadás és előtte nem sok értelme van venni egy mélyet. Köszi a segítséget, majd egyszer visszatérek! :)

(#458) Sanci38 válasza Sir81 (#456) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Mivel a tévéd támogatja az ARC funkciót a HDMI1-en, így megfelelő házimozival-pl.idei Onkyók,értsd:mindkettő eddig felirt+az összes 5-ös végü szett és 8-as végű AV erősitő és bármelyik 1.4a HDMI verziójú idei kiadású házimzi erősitő- minden gondod megoldódik.nem kell kábelt sem venned,mert HDMI-n csatlakozva a tv/cd gombbal az erősitőn hallgathatod a tévén/rádugott USB-n nézett müsort/tartalmat.

(#459) Sanci38 válasza Valdez (#455) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

A médialejátszók valóban tudják az általkad megnevezett /fivánt funkciókat. Nade nem kell optikai meghajtókat olvasniuk. És ha igen,és beérnék a DVD-vel az már a képességeik megcsufolása lenne. Ezért vannak édialájátszók csak BD-olvasóval felszerelve.HA a DVD lejátszók tudnák az mkv-t akkkor nme vennének médialejátszót,és BD-t is kellene vinniük,mivel az mkv olvasása ezt lehetővé tenné.
Ennél érthetőbben nem birom elmagyarázni.

(#460) Sanci38 válasza lestyanrobi (#457) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szivesen. Ha kinéztél vmit jöhetsz ide vagy a Házimozi topicba,még vétel előtt,mivel kezdő vagy és nem szeretnél mellévásárolni (nyugodj meg,nem kifosztani akarlak,éppen ellenkezőjét: a meglévő kevésből jót vegyél,ne csak kidobd) hanem igényeidnek megfelelőt tudj választani.

(#461) Valdez válasza Sanci38 (#459) üzenetére

Valdez
(senior tag)

Mi az hogy nem kell optikai meghajtókat olvasniuk? Persze, hogy nem kell, de lehetne. Mivel igény volna rá. Miért lenne az a képességeik megcsúfolása, ha lenne bennük dvd olvasó, ami csak az értéküket növelné, mivel általa többet tudnak?
Ha a dvd lejátszók csak mkv-t tudnának, attól még lenne létjogosultsága a médialejátszóknak, mivel azok - a dvd lejátszókkal ellentétben - minden létező formátumot támogatnak. A logikád szerint a blu ray lejátszók miatt sem lehetne létjogosultsága a médialejátszóknak. (mivel azok pl nem tudnak fájlból beolvasni mindent)
Amúgy mi köze az mkv-nak a bd-hez? Az csak egy konténer, amibe bármit tehetsz.
Szerintem simán megfér egymás mellett egy dvd olvasó az olyan funkciók mellett, hogy hálózatról beolvas akár egy bdiso-t, vagy bd struktúrát. Szerintem csupáncsak arról van szó, hogy minél több eszköz megvételére akarják kényszeríteni az embert. Vagy ha mégis 1 eszközt akar mindenre, akkor építsen htpc-t vagy vegyen méregdrága blu ray meghajtós médialejátszót.

Egyszerűen dühítő, hogy az ember bármit akar venni, látszólag hatalmas a választék, de az ami neki kellene gyakorlatilag nem található olyan módon, ahogyan azt szeretné.

[ Szerkesztve ]

(#462) Jampec8686

Jampec8686
(lelkes újonc)

hello szeretnék egy kis segítséget kérni ujra. vettem egy sb audigy se 7.1 hangkártyát betettem a gépbe frankón megy felismerte! vettem optikai kábelt meg egy jack optikai átalakíót amit bedugtam a kék színü microfon/digitális jel kimenetbe és az optikai kábelt az erősítő (pioneer vsx d710s) optikai cd 1 bemenetébe.
a sb audigy programján mikor kipipálom az hogy digital output only (gondolom ez az hogy spdifen kimenjen a hang) elmegy a számítógéphangfalból a hang és ilyenkor kellene megszólalni az erősítőre kötött hangfalaknak. de nem szólsz semmi nagy csönd van:(
pedig az erősítő is oda van állítva amilyen bemenetbe dugtam az optikai kábelt.
szeretnék segítséget kérni hogy mit kell még beállítani v mit rontottam el????????,
hd filmeket szeretnék nézni gépről!

(#463) gejala válasza Sanci38 (#451) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Én úgy tudtam, hogy a mélyládát először a majdani hallgatási helyre kell rakni és utána négykézláb körbejárni a szobát. Ahol a legjobban szól, oda kell tenni a végén. :F
És miért ne lehetne a sarokba tenni? Ott szól a legerőteljesebben, bár kicsit "boomy" lehet. Persze minden szoba más.

Egyébként az is fontos, hogy legyen szőnyeg/függöny a szobában, mert különben nem lesz természetes a hangja.

[ Szerkesztve ]

(#464) Sanci38 válasza Jampec8686 (#462) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Valószinű koax kábellel mükszik az Audigi. Vegyél rca-jack kábelt.

(#465) Sanci38 válasza gejala (#463) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Én pedig nélküle tudtam és müködött. Lehet hogy ha bent van akkor is oké.Legyen igazad.
Mélynyomót ha fal mellé rakod,létrejön egy állóhullám és az erősödik,mig a többi elnyomja. Sarokban,két fal által határolva pedig hatványozottan jön mindez elő,és elnyomja a hangképet.Dübörgős hangképhez oké de normál frekvenciamenet így nem érhető el.Audyssey is kénytelen ilyenkor lehangolni a mélynyomót (75 dB-re hangol), igy lyuk keletkezik a mélytartományban
Habár vannak kivételek tulzsufolt szobában lehet létjogosultsága a sarokban:találkoztam már olyan helyzettel nem kispályás rendszernél (Rotel elő/végfok, félmilla/pár hangfal,mindez 7.1ben) ahol ez volt a nyerő.De ez ritka.

(#466) BBéci válasza Sanci38 (#465) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem hinném, hogy luk lenne a mélytartományban, épphogy az automatikus beállítás után egyenlítődik ki a sarokba helyezés miatti eltúlzott szubbasszus.
Négykézláb mászkálás közben nem azt a helyet kell megkeresni, ahol leghangosabb a basszus, hanem a legtisztább, legpontosabb hangot.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#467) Jampec8686

Jampec8686
(lelkes újonc)

szeretnék segítséget kérni . én számítógépről szeretném nézni a hd illetve mkv filmeket! vettem egy sb audigy se 7.1 et ősszekötöttem az erősítővel( pioneer vsx d710s) egy digitális koax kábelel. media player classic home cinemát használom be van állítvan ac3 is frankón menjen a dts. DE!!! elkezdeném nézni az mkv filmet megy a hang az erősítőn de nincs az embereknek beszédhangjuk.....meg még jó pár hang nem hallatszik... és hiába a windows 5.1 be állítva a teszten csak a két első szólal meg.
ez miért van?
van a windowsba egy lehetőség hogy átállítsam a hangot: hangszórók vagy digitális hangeszköz kép: http://kepfeltoltes.hu/view/101213/IMG113_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ha a digitális hangeszközt választom ki akkor már mingyárt van hang de akkor sokkal halkabb minden. de legalább van hang. csak azért irom ezt mert nem vok biztos benne hogy ezzel megoldódott a problémám. kép az ac3 beállítiásairol: http://kepfeltoltes.hu/view/101213/IMG114_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

az erősítőre az van írva hogy ha érzékeli a dts hangot akkor felvillan a dts jel rajta de én nézem a filmet aminek angolul van dts hangja és elvileg digitális kimeneten a hangkariból kimegy akkor az erősítő miért nem érzékeli???? vagy ez a sb audigy se 7.1 nem jó erre? forumokon azt olvastam hogy csak játéknál nem lesz dts de a filmeken lesz.

köszi szépen előre is a seggítségedet!!!

(#468) vinyoka

vinyoka
(újonc)

Abban kérnék segítséget, hogy a linkelt szervízmenü képen a legalsó sor minek a dátuma? Tényleg az első üzembe helyezésé (vásárlás), vagy esetleg a konstrukcióra vonatkozik. Tipus: Samsung LE32C550J1W
Esetleg hol találok erről részletes leírást.
Köszi

(#469) renata

renata
(újonc)

sziasztok,

segítséget szeretnék kérni amatőr házimozis révén. Van egy HD LCD Tv-m amin van több HDMI kimenet/bemenet is, van egy házimozim, amin HDMI kimenet van, illetve van egy DigiTv-s dekóderem.

Szeretném összekötni a 3 készüléket úgy, hogy a legjobb kép és hangminőséget kapjam, akkor is ha DVD filmet nézek, és akkor is ha TV-t. Milyen kábeleket javasoltok, és milyen sorrendben az összekötést? :F

köszönöm szépen előre is.

Renata

(#470) horvathd válasza renata (#469) üzenetére

horvathd
(fanatikus tag)

Mivel típusok nélkül elég nehéz kitalálni, hogy milyen ki és bemenetek vannak az egyes készülékeken, így általánosságban azt mondanám, hogy én a STB-t és a Házimozit hdmi-vel kötném össze a TV-vel, illetve ha van a TV-nek digitális hangkimenete (coax, vagy optikai) azt pedig a házimozi digitális bemenetére kötném. Így elvileg a STB hangja is szól majd a házimozin.

Allons-y!

(#471) BBéci válasza renata (#469) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Müholdas, vagy kábeles a Digi?

(#472) renata válasza BBéci (#471) üzenetére

renata
(újonc)

műholdas

(#473) renata válasza horvathd (#470) üzenetére

renata
(újonc)

szia

TV Philips 32pfl7605H/12, házimozi hts335w/12 és műholdvevős Digi TV dekóder.

(#474) lestyanrobi

lestyanrobi
(lelkes újonc)

Érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek mennyiért lehetne egy olyan házimozi-erősítőt szerezni, ami jó minőségben szólaltatná meg a zenét és a filmeket/játékokat is. Zenéből főleg az igényesek érdekelnek, többféle, de legalább fele időmben metált is hallgatok :). Valszeg ez plusz egy sztereó hangfalpárt jelentene az 5.1 mellé jól gondolom? És olyankor mélyláda ki, sztereó be. Vagy többet érek egy használt sztereó erősítővel a házimozi mellé? Mindkettő kéne, de a zene fontosabb, viszont 5.1-ben akarom hallgatni a filmeket, szal mindkettő kell. :))

(#475) BBéci válasza renata (#472) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Annak a kép és hangminősége a létező leggyengébb, bárhogy kábelezed. HD felbontást sem adnak.
Amit kettővel ezelőtt javasolt a kolléga, az jó lesz.

(#476) renata válasza BBéci (#475) üzenetére

renata
(újonc)

most a Digi-re gondolsz, mint leggyengébb,vagy a többi eszközre is? Mi az STB?

(#477) BBéci válasza lestyanrobi (#474) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A Házimozi erősítő... topikban soksor volt erről szó, ott olvasgass, aztán térjünk vissza a kérdésedre, szívesen segítek!
Találd ki. mennyit költenél a fejlesztésre és meséld el, most milyen rendszered van.

(#478) BBéci válasza renata (#476) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A Digire gondolok. STB = set top box.

(#479) renata válasza BBéci (#478) üzenetére

renata
(újonc)

ezek szerint bármelyik másik kábeltv jobb ennél? csak mert tervezem a cserét már.

ha lesz normális kábeltv, akkor milyen összeköttetést javasolsz?

(#480) horvathd válasza renata (#479) üzenetére

horvathd
(fanatikus tag)

A leírt összekötési módszer a lehető legjobb, függetlenül attól, hogy ki a szolgáltató.

Allons-y!

(#481) renata válasza horvathd (#470) üzenetére

renata
(újonc)

a digi dekóderen nincsen HDMI csatlakozó, csak a TV-n és házimozin. Jelenleg sima scart csatlakozóval van összekötve, ha DVD-t nézek, van hang a házimozin, de ha TV-re váltok, nem szól. Koaxiális kábel is szóba jöhet?

(#482) lestyanrobi válasza BBéci (#478) üzenetére

lestyanrobi
(lelkes újonc)

Most jelenleg még sehogy sem állok :(
Van két hatalmas háromutas hangfalam, 150wattosak egyenként, azok egész jól szólnak, de egy minőségi erősítővel nem tudom, milyenek lennének. A tapasztalatom az eddig, hogy nagyon jó mélyeket adnak, a filmeknél szinte olyan érzésem volt, mintha lenne mélyládám is, pedig nincs. Persze egy erős mélyláda teljesen más érzés, de az eddigi gagyi mélynyomó+erősítő kombókhoz képest jóval szebb és erősebb hangja van. Sajnos egy eléggé szerény orion erősítővel hajtom meg egyelőre a hangfalpárt. [link] .
a linken lévő nem az enyém konkrétan :)

Centernek van egy eléggé nagy méretű 25 wattos németben kukázott (komolyan!) hangfalam ami borzasztó csövesen néz ki de hihetetlen hogy milyen tisztán szól külsejéhez képest, szóval egyelőre centernek megtenné, hangereje is van elég.

Aztán Hátsóknak vannak olyan "éppen megteszi" hangszóróim.
Egyelőre ennyi van, ja meg nemsoká lesz a gépben egy asus xonar dx hangkártya, ezzel el is kezdődhet egy aránylag jó rendszer építése :) . Terveim szerint mindent gépről fogok hallgatni.
De egyelőre főleg az erősítő érdekel, hogy mik a lehetőségek milyen árban. Utána terveztem jobb hangszórokat venni, ha nem lesz elég jó az összhatása.
Jah és azért írtam ilyen bátran előzmény nélkül meg hsz-idézés nélkül mert baromi sok helyen olvastam már mindenfélét de mindig azt hallottam hogy vagy zenére vagy filmre jó a rendszer, tehát hifi vagy házimozi, ezért inkább személyesen megkérdem én is :)

[ Szerkesztve ]

(#483) horvathd válasza renata (#481) üzenetére

horvathd
(fanatikus tag)

A lehetséges összekötés a tv és házimozi között hdmi-vel, a stb és tv között scarttal. Ezen kívül vagy a házimozi és tv között digitális coax kábellel, vagy stereo RCA kábellel a stb és házimozi között. Ezen kettő között az első javasolt inkább, főleg, ha van media player a tv-ben.

Allons-y!

(#484) renata válasza horvathd (#483) üzenetére

renata
(újonc)

köszönöm szépen, kipróbálom

(#485) lestyanrobi válasza lestyanrobi (#482) üzenetére

lestyanrobi
(lelkes újonc)

Egyébként pénzösszeg nincs még meghatározva, de nyílván minél olcsóbban kéne aránylag jó rendszert összerakni, nem bombajót de azért szóljon jól, legyen könnyen észrevehető a minőségi különbség mondjuk egy flac és egy mp3 között. Erősítőt főleg 100 alatt akarok és lehetőleg használtan, ezért is kérdeztem úgy hogy mennyiért lehetne zenére és filmre is jó rendszert összerakni és hogyan, milyen összeállításban, első körben főleg az erősítő a kérdés. Konkrét tervek még nincsenek, ezért is elkéne egy kis segítség, mert egyre finnyásabb vagyok a hangra, pénz meg bezzeg nincs...

[ Szerkesztve ]

(#486) BBéci válasza horvathd (#480) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Kivéve azon eseteket, amikor a szolgáltatók nem erőszakolják ránk a stb-ukat és Conax modullal fogható a digitális adás.

(#487) BBéci válasza lestyanrobi (#485) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

100e forintért szoktak előfordulni olyan használt AV erősítők, amik alkalmasak minőségi zenehallgatásra. 4-6 éves gépek, újonnan 3-400000 forint között árulták őket.

(#488) lestyanrobi válasza BBéci (#487) üzenetére

lestyanrobi
(lelkes újonc)

Köszi szépen, körülbelül ilyesmi válaszra vártam! Egyelőre elég az info, mivel még csak tervezgetek pénzhiány miatt.

(#489) BBéci válasza lestyanrobi (#488) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Azzal számolj, hogy 5.1 hangdobozszettet nehezebb jó áron kifogni! Most láttam egy Pioneer VSA AX5i-t 119-ért.

(#490) lestyanrobi válasza BBéci (#489) üzenetére

lestyanrobi
(lelkes újonc)

Köszi, de ez még elég soká lesz :) Szép lassan apránként...

(#491) Sanci38 válasza lestyanrobi (#490) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Pedig az AX5i megéri.

(#492) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Sziasztok!

Erről az LG BD550-ről lehet tudni vmit? Próbáltam teszteket/leírásokat keresni, de nagyon kevés van és azok is igen rövidek
Amozonon olvasgattam az értékeléseket és nagyjából pont épp annyian dicsérik, mint amennyien pár napon belül vissza vitték cserélni. :F Igaz a probléma többnyire az volt, h ugrál BD olvasása közben, mármint van amikor 20 fejezetet is átugrik minden előzetes jel nélkül.
Elsősorban az ősöknek kellene a sima, meg a divixes dvdk lejátszásához, az mkv supportnak inkább csak én örülnék, tehát ha bizonytalanul olvas, akkor inkább vmi mást választanék.

Let's begin, de gozaimasu!

(#493) BBéci válasza _ak_ (#492) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Olyat válassz, amiről csupa jókat írnak!

(#494) _ak_ válasza BBéci (#493) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Úgy döntöttem, h teszek egy próbát vele. Ha minden igaz, akkor pár napon belül visszatérek megírni, h mennyire vált be.

(#495) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Használ valaki itt LG BD550-et? Akárhol olvastam vagy néztem képeket/videókat, elvileg ha csatlakozva vagyok a netre, akkor kéne, h tudjak mondjuk youtubeozni.
Viszont a főmenüben nálam nincs olyan, h netcast, így nem tudom elérni ezeket a szolgáltatásokat sem. Meg egyes videókon aktív vizes menü van [link]. Ez vmi hack vagy alapból ilyennek kéne lennie? Nálam tök mozdulatlan az egész.

FW frissítés megvolt a netről. Btw, valaki tudja, h ennél hogyan van a hard reset?

(#496) _ak_ válasza _ak_ (#495) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Az LG magyar oldala szerinte nem is létezik az BD550...mindegy végül is.
Az 550-esbe nincsen Netcast.

(#497) BBéci válasza _ak_ (#496) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Azért nincs fenn az oldalon, mert Magyarországon nem forgalmazzák.

(#498) spidersoft

spidersoft
(tag)

Sziasztok! Haverom vásárolt egy Orion HT 500 A nevű készüléket. DVD-t szépen játszik, viszont minden más esetben (rádió, menü(!), standby(!!!), stb) orbitális üvöltés jön belőle. Gyakorlatilag ami a csövön kifér, teljes hangerővel C64-es kazettákhoz hasonlatos hangja van, mintha gerjedne benne valami vagy nemtom... Jól van összekötve minden, azt megnéztem... próbáltam a dolbyt kapcsolászni, meg a hang kimeneteket, de semmi eredmény. Ha tévével van összekötve és nem a saját hangszóróit használom, akkor a tévéből jön a vonyítás.

Vigye vissza, vagy van erre valami orvosság? Jó lenne, ha valahogy helyre lehetne hozni cserélgetés nélkül... Előre is köszönöm a segítésget!

(#499) Sanci38 válasza spidersoft (#498) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Elég egyértelmű: irány vissza a boltba gariztatni.

(#500) edeleny

edeleny
(senior tag)

Kérnék egy nagy segítséget.
teljesen láma vagyok házimozi ügyben, ja és botfülű!

Szóval nemrég vettem egy LG 32lE5500 TV-t.
Most DLNA-n keresztül a TV-játssza le a nagy felbontású filmeket.
Igazából két kérdésem lenne.
A házimozi szetteken az optikai port csak kimenet, vagy bemenet is?
(úgy néz ki a TV csak ott ad ki megfelelő 5.1-es hangot)

Van olyan lejátszó ami viszi az .mkv fájlokat, esetleg van benne DLNA?

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.