10-15 méter. Neked jelerősítőt kell venned mindenképp, ilyet például.
Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.
(#401) Sanci38 válasza runner 125 (#400) üzenetére

10-15 méter. Neked jelerősítőt kell venned mindenképp, ilyet például.

Sziasztok!
Problémám merült a laptopom és az 50" plazmatévé összekapcsolásánál, mégpedig a következő:
- mikor vettem akkor külön szempont volt, hogy legyen rajta VGA bemenet, mivel a laptopomom nincs HDMI 
- ha VGA-n kötöm össze és a FULL HD felbontást használom akkor a TV bal szélén egy kb 5-10 cm-es fekete csík jelenik meg és nyílván a jobb széle ennyivel kilóg a képből. /természetesen próbáltam a TV menüjében igazítani de azzal is csak kb 1 cm-t javult/
- ha vmit DVI(laptop)-HDMI(TV) kábellel rakok rá akkor frankón bírja a Full HD-t
- S-video kábelen csak 800x600-as felbontás megy ki nagyon gagyin
- és hogy tetőződjenek a problémák: a TV-t rászereltem egy padló állványra, aminek köszönhetően a VGA kábel bedugásához nincs elegendő hely fizikailag....
ha máshogy rögzítem a TV-t akkor módosul a súlypont és még pofára esik....
- ezután még mindig nem keseredtem el: gondoltam veszek egy olcsó VGA(male)-DVI(female) átalakítót és összekötöm őket a DVI-HDMI kábelemmel... amit most meg is tettem és meglepve látom, hogy a ha bedugom az adaptert és azt összedugom a TVvel a laptopom még csak meg sem ismeri, hogy egyáltalán van rajta külső megjelenítő... 
Amúgy XP-m van a laptopon. Láttam VGA-HDMI átalakítót kb 20 eFt-ért,de ezt szeretném megúszni.... Na most értem el a végső elkeseredéshez...
Remélem tudtok segíteni!
Előre is nagyon köszi!
Üdv: Antilhu

Hali. A kérdésem - Pana tv digitális hangkimenet , dvd lejátszó digitális hangkimenet , viszont a házimozi erőlködőn /sony / csak egy digitális bemenet van. Mindegy mit kötök az erősitőre??? hogy lessz jobb a minőség? üdv

Sziasztok!
Végül LG BD390-es vásárlásával kacérkodok. Több fórumon is olvastam, hogy írt BD lemezeket nem olvas be, adatlemezként ismeri fel. Ezt esetleg sikerült vkinek kiküszöbölnie már vhogy? Írt DVD lemezekkel ugye nem ez a helyzet?
Thx
ASUS P5K PRO, Core 2 Duo E8200, Kingmax 2 Gb DDR2-800, Gigabyte GTX460 SO 1GB
(#405) runner 125 válasza Sanci38 (#401) üzenetére

Hali!
Köszi.
..viszont, aqrva.
Ez piszok drága, akkor más alternatívát találok ki.
Az öteltem annyi volt, h a szobámból padláson keresztül elhúznék a nappaliig egy HDMI kábelt. Akkor más megoldáson kell agyalnom.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

A lejátszót kösd be az erősitőre.
Ha mondjuk kábeltécét is azon szeretnéd hallgatni arra analóg audio out vagy scartról kinyert sztereó hang a megoldás,amennnyiben van az erősitőn szabad analóg bemenet.

Most nézem,hogy egyszerre 2 házimozis topic fut?

Első kérdésedre válasz: keress catalystban olyan opcoót hogy overscan és azt huzd 0-ra,így teljes képet fogsz kapni.
Nem ismerem a helyet ahol van de a gyári talpára helyezve tuti befér a VGA.

Szia!
Nem akarok hót hülyének tűnni (de fogok
), sajna a tipped kicsit kínaiul volt nekem... sorry. Esetleg le tudnád fordítani magyarra?!? 
Amire rá került, az nem a gyári talpa, hanem egy gurulós állványt képzelj el, ami magasra tartja a TV-t. A gyárin valóban befér 
Esetleg a VGA-DVI átalakítóról vkinek tapasztalat?
Segítséged nagyon köszönöm!
üdv: Antil

Olyan problémám van,hogy egy 8800GTt win7-64bit alatt szeretnék kitenni Svideon hagyományos 100Hzes TVre jelet, hogy filmet nézzünk.
Régebben sikerült,de ez alatt az oprendszer alatt nem boldogulok.
vagy hullámzik a kép,vagy szét van esve. nagy nehezen találtam beállitást,h 50Hz,de normális felbontást nem.h 50Hzre PALra rakom,akkor meg fekete fehér...
mit próbáljak?
véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)
(#411) Sanci38 válasza bajnokpityu (#410) üzenetére

Szerintem ne 100 hertzest küldj ki hanem a nativ felbontásán (default9 engedd,a tévé ezt sokkal jobban mgeoldja.

VGA az analóg,dvi digitális. De van ilyen átalakitó??
Klikkelj a vezérlőpult/képernyők és a 2. képernyőn jobb egérgomal a catalyst ba és ott van a overscan és ott kell kihuznod a csúszkát 0-ra.Magyarul ugy tudom képernyő tulajdonságai és méretezés. Nekem nem ATI-m van de rengetegen leirták az lcd és a LCD-t monitornak topicban is.
[ Szerkesztve ]

Szia,
Létezik ilyen átalakító, de közel sem biztos hogy működik is... lásd:[link]
A beállítást sajnos továbbra sem találom... a Megjelenítés Tulajdonságai ablakra gondolsz, ott a Beállítások fül, majd a 2. monitoron jobb klikk? Ott nekem csak tulajdonság van de abban sem találok overscant... sorry.
(#414) bajnokpityu válasza Sanci38 (#411) üzenetére

a default az 720as szélesvásznú 60Hzes kimenet...
megjelenitő beállitásaiban alig találok 25 v 50Hzeses pal szabványt.
azok meg fekete fehérek.az nvidia ablakban meg ki lehet válassztnai pal-t,de ekkor meg elugrik valahova a felbontás...
véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)
(#415) Enszuke válasza runner 125 (#405) üzenetére

hdmi erosito 5k korul van.
hdmi eloszto 15-20k korul. Ez is erosit.
hdmi -ethernet hosszabito 10k korul 30-50m tud. 2db ethernet droton viszi at a jelet az olcso ethernet droton.
Antilhu: Ez nem jel atalakito. A dvi-n ki tud jonni az analog vga jel is, azt az analog jelet rakja ra a vga csati megfelelo labaira.
Melyik media lejatszot erdemes most venni? Olyan kellene, ami mindent lejatszik, olcso, es beletehetek egy 3.5-es hdd-t. Ha olcsobb, amihez usb-n csatolom a hdd-t, akkor az is erdekes lehet.
[ Szerkesztve ]

Hali!
Egy Ferguson D 890 HX asztali DVD játékost HDMI kimeneten használok egy Hyundai LCD TV-n és amúgy elégedett vagyok vele, de vettem egy switch-et és most ezen keresztül néha eltűnik a kép és a hang is. Pontosabban bekapcsolásnál 1-2 másodpercre felvillan a logo, de utána feketeség. Ha elindítok egy filmet, akkor néha felvillan véletlenszerűen pár másodpercre a kép, majd el is tűnik. Ugyanerre a switch-re egy Xbox is van kötve, az meg hibátlan. Kipróbáltam a kábeleket csereberélni (mindegyik megfelel a HDMI 1.3b szabványnak), de semmi. Végigzongoráztam a kimeneti felbontásokat is, de semmi változás. Esetleg van még bárkinek bármilyen további tippje, ötlete?
[ Szerkesztve ]

szerintem gyenge a jel

Természetesen ez is lehet, de egy 3m-es kábelen direktbe kötve a TV-t jó, két 1m-es között a switch-csel meg nem...
Amúgy van a egy tápcsati is rajta. Sajna az 5V-os és csak 4,5V-os tápom volt ilyen csatlakozóval, de azzal nem volt változás, ill. annyi, hogy valamelyik LED-je világít folyamatosan. Elvben érdemes beszerezni egy 5V-ost, azzal lenne esély a jel erősítésére? A leírásban az van, hogy régebbi HDMI szabványú készülékekhez kellhet csak a külső táp...

Nem ismerem a switchedet, nem tudom, van-e benne erosito.
KB 1 eve vettem hdmi elosztot. 20k korul sikerult talalnom ebay-en. Csak a harmadikban volt erosito, pedig mindegyik azt allitotta magarol.

Akkor valószínűleg ebben nincs is... 
Az első hsz-omban linkeltem amúgy.
Szerencsére ez valamivel 3k alatt jött ki, így a fennmaradó összegből vehetek egy másik DVD játékost
Bár az is lehet, hogy ezt fogom scarton bekötni, mert HD-t úgysem tud, normál DVD-k és Divx-ek esetén nem nincs nagy különbség...
Köszi a választ!

hello segítséget szeretnék kérni megvettem mindent ami kell egy jó házimozihoz kicsi pénzből szóval nem fullos cuccot de jól szól és optikai kábellel(vagy amit ajánlotok de eddig ez tünt a legjobnak) akarom összekötni az erősítőt a pc vel. jelenleg nincs a hangkarimon optikai kimenet de cserélném csak nem tudom milyenre. na ez a nagy kérdésem milyet vegyek hogy jól átadja a hd filmek hangját??? előre is köszönöm a segítséget ja és olyan 5-6 ezerre gondoltam használt karikra.

üdv, szeretnék egy kis segítséget kérni.
led tv vásárlása előtt állok a max 230e van rá. egészen eddig a Samsung UE40C6000 mellett voltam, de most hogy kezembe került egy fukar szóró láttam hogy van egy egész jónak tűnő Sony Bravia KDL40EX600 is. nem mellesleg ott van ingyen hitel.
mindkettő 40" led, igazából a sonyban mint márka jobban bíznék, de eddig nem voltak rossz tapasztalataim samuval sem. a samunak a beépített médialejátszója elvileg korrektebb és több mindent visz, mellesleg a normál televiziózás mellett úgyis a letöltött nagyfelbontású filmek lejátszására illetve konzolozásra kárhoztatnám.
árak : samsung (ediben 229e), amúgy máshol webshopban ilyen olyan helyeken 210
sony (fukar 200e ingyen hitel), webshopok 183.
érdekelne a véleményetek a 2 tv-t illetően.
[ Szerkesztve ]
Abit IL8, Pentium D 805 2.66@3.7, Asus EN6600GT Zalmann VF700 CU, 2*512 Mushkin DDRII 616 MHz (3-3-2-4) Pioneer 111L
(#423) Sanci38 válasza Jampec8686 (#421) üzenetére

Ha van rajta koax digitális,vagy pedig a videokaridon HDMI,azok is jók digitális hang kivitelére.

Én képileg néztem a kettőt és Sony mellett döntenék.

A következő csatlakozók vannak a CRT Sony tévémen:
1 x SCART (RGB) ( 21 PIN SCART ) - rear
1 x SCART (S-Video) ( 21 PIN SCART ) - rear
1 x S-Video input ( 4 PIN mini-DIN ) - front
1 x composite video/audio input ( RCA phono x 3 ) - front
1 x headphones ( mini-phone stereo 3.5 mm ) - front
1 x SmartLink - rear
1 x RF input ( F connector ) - rear
1 x variable audio output ( RCA phono x 2 ) - rear
Nem vagyok képben ezekben, ezért szeretném megkérdezni, hogy ha számítógéppel akarom összekötni, és a TV kb. 3 méterre van a gépemtől, akkor milyen kábelt ajánlotok?
Igazán nekem csak a képet kellene továbbítani, mert a HIFI össze van kötve a hangkártyámmal.
A TV típusa Sony KV-29FX30E, szerintetek ez 100Hz-es?
Köszönöm!
DS3 / E6400 / X1900XT / 2GB DDR2 / 250 GB HDD / 400W

Sziasztok!
Szeretnénk összehozni itthonra egy házimozirendszert. És nem vagyok tisztában 1-2 dologgal. Minél olcsóbban szeretném kihozni a dolgot ezért úgy tervezem, hogy lenne 1 tv, 1 bd lejátszó, 1 pc speaker (2.1), valamint szeretnék időnként számítógépről is lejátszani hd anyagot, hd hanggal.
Namármost a tv még nem tudom pontosan mi lesz, valami 32" ledes de most nem is ez a lényeg. Nézegettem ezt a bd lejátszót: [link] Samsungból ez a legalapabb, ami kb minden új dolgot is tud. Ezt össze tudom kötni pc-s hangszóróval? Elég lenne a 2.1-es és úgy látom van rajta analóg kimenet (2ch), arra lehetne rákötni? Ezt össze tudnám kötni laptoppal? ha igen akkor milyen módokon? Fontos, hogy hd hanggal rendelkező filmjein vannak gépen (dts hd és dolby truehd), ezeket gondolom tudni fogja dekódolni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

Én egy 2.1-est még nem neveznék házimozirendszernek.
De sztereó rendszeren is hallgathatsz filmeket természetesen és nagyságrendekkel filmre és zenére is jobbak a pc-s 2.1-eknél.És a HD hangok minőségkülönbségét is jobban kiadják. A dekódolást természetesen a lejátszó elemekre kell ilyenkor biznod, ugysmint a BD-játszó (alkalmas rá) és a Pc-re (itt a rátelepitett programok függvénye).És a sztereó kimenetet kell rákötnöd. minden forrásról. Laptopról pedig Jack-2 RCA vezetékkel kell bekötnöd az erősitöbe.Javaslom ebbe az irányba indulj, és használtakkkal is jól járhatsz.
Egyébként tájékoztatásul: legolcsóbb HD-képes 5.1 komplett rendszer HD dekódolással: Onkyo HT-S3305 házimozirendszer, ára kb 90 ezer forint.

Ez nem kábel hanem videokártya kérdés: Olyan kellene neked amelyeken az emlitettt bemenet valamelyike (esetünkben max kompozitról lehet szó!) szerepel tv out néven szokott rajta lenni. Mivel a tévéd csak és kizárólag analóg jeleket fogad el.
Létezik D-sub-Scartz átalakitó és RGB jellel üzemel.De nem tudom hogy kompatibilis-e a két RGB jel.Ha van tévé out-od,akkor azt egyszerű BNC vagy RCA-val összekötheted.
[ Szerkesztve ]

Igen, szóval azért nem írtam az erősítőt, mivel arra külön nem szeretnék pénzt áldozni. Ezért kellene a 2.1-es pc-s hang, mert abban már van erősítő. Tudom, hogy külön erősítővel és 2.0 rendes hangszóróval sokkal jobb, de nincs rá keret.
Tehát így megoldható, hogy arra a lejátszóra pc-s hangot kötök analóg kimeneten?
Mivel még nem volt dolgom ilyenekkel, ezért az is érdekelne, hogyan tudom összekötni vele a laptopot. Csak etherneten? Az se baj, csak nem nagyon értem még ennek a menetét, a megosztott könyvtárakat, illetve azok tartalmát fogja látni a lejátszó?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

Megoldható az emlittett 2 RCA-Jack kábellel a lejátszó 2.1-re kötése. Számitógéppel valóban ethernet kábellel és DNLA-n is kommunikálnak és a DNLA-n kell megosztanod a könyvtárat. Bővebbet a topikjában találhatsz. Egy-két film lejátszására alkalmasabb és olcsóbbb lehet egy pen vagy egy külső vinyó. Külsö vinyód ha van,jobban járnál az LG új,370 feletti lejátszóivalmivel azok az NTfs-t tehát a 4 gigánál nagyonn fájlokat is felismerik és lejátszák USB-ről.

dlna-s topikot nem találtam meg
(szerk: ja de megvan, most olvasom) de ha jól sejtem az wireless kapcsolatot igényel, ebben a bd-c5300-ban pedig nincs olyan, külön kellene venni hozzá adaptert. Lg-ből pedig bd570-ben van csak beépített wifi adapter. (illetve a bd390-ben is, de az sokkal drágább). És ez a wifi kapcsolat nem lenne rossz, mert van itthon 802.11n.es routerem is és a laptopomban is n-es wifi van.
Külső hdd-m sajnos nincs, és nem is tervezem egyelőre.
Azért nézegettem a samu lejátszókat, mert valószínűleg a tv is samsung lesz mellé, de gondolom az nem baj ha különböző márkájú a tv és a lejátszó vagy igen?
Te mit javasolnál?
[ Szerkesztve ]

Nem baj valóban ha különböző márkájuak,max elveszik az együttkezelhetőség,de ez legyen a legnagyobb baj, DNLA az vezetékel is müködik,wifi csak egy opció az összeköttetésre.

értem, köszi! Elolvastam a dlna topikját, sajnos úgy tűnik több sebből vérzik a dolog, nekem fontos lenne a hangsávok közötti váltás lehetősége mkv-ban és a beleintergált feliratok használata.

Sajnos. Akkor maradsz a samunál és a 2.1-nél??
[ Szerkesztve ]

Hát még nem tudom, az is csak dlna-t használ, azzal se lenne jó. Vagy van ez a serviio program, ez sem tudja kezelni az mkv-t rendesen? Vagy ez inkább a lejátszótól függ, mint a dlna klienstől?
Totál nem vagyok képben, de nem akarok olyan cuccot vásárolni, ami végül nem fogja tudni azt, amire nekem szükségem lenne.

Hu basszus, rosszabb a helyzet mint gondoltam. Az lg gyakorlatilag nem tud semmit, nem tud mpeg2hd-t, truehdt, dtshd-t, vc1-et fájlból megnyitni. Gyakorlatilag semmire se lesz jó, amire nekem kell, csak h264-re és sima dolby digitalra vagy sima dts-re. Nevetséges.

Sziasztok!
DTS HD Master Audio hangot nem tud egyáltalán erre nem képes erősítő lejátszani vagy ilyenkor "butitja" azt sima dts re? Illetve jól látom, hogy 5.1 es erősítőket nem is árulnak master audio képességgel csak 7.1 eseket?
You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren
(#438) Sanci38 válasza cintula187 (#437) üzenetére

Van nem is egy fajta Házimozi erősitő ami 5.1-es és lejátssza a DTS-HD MA-t, például: szett: Onkyo HT-S 3306-6305-ig vagy Denon DHT1113 XP,külön erősitő: Onkyo TX-SR308 és PIoneer VSX520 vagy Denon AVR1311. A lényeg, hogy HDMI-n keresztül kell küldeni a jelet.
És ha nem ismeri fel az erősitő akkor csak a DTS 5.1 core(mag) kerül kikódolásra.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok a témához ezért kérem a segítségeteket!
Nem olyan régen vettem egy HD tévét és szeretném ha nem a saját hangszórójából szólna az áldás amire szerintem ezek a szerkezetek mind alkalmatlanok...
Alapból egy Edifier c2 Plus-ra gondoltam, csak nem tudom ez az elméletileg PC-s hangfalszet mennyire szolgálná ki az igényeimet.
A maximum ár olyan 30e környéke.
Van ennyiért normális házimozirendszer ami az említett PC-s szerkezetnél szebb hangot generál?

Például ez jobb lehetne?
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/hazimozi-rendszer/LG-hazimozi-rendszer-HT304SU.jsp

Ez éppen nem jó: nincs rajta optikai bemenet. Ennyi erővel vehetnél egy mini vagy mikro hifit,azzal jobb hangzást érnél el mint a linkelt LG-vel. Végső soron ha nem vagy igényes,kiszolgálhat téged egy 2.1-es Pc-s hangszóró pl az Edifier is,amennyiben van a tévéden Audio tout kimenet.
[ Szerkesztve ]

Audio out alatt mit kell értenem?

Egy piros-fehér RCa párt.Audio out néven.Milyen tévéd van?
Legolcsóbb optikai bementes készülék.
[ Szerkesztve ]

Olyan persze hogy van rajta! 
Philips 5605

És milyen? Analóg,optikai vagy koax? (Tudom hogy Jack van a tévéden de milyen jelet bocsájt ki?)
[ Szerkesztve ]

Asszem ebben minden benn van:
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=40PFL5605K%2F02&dct=FAQ&faqview=1&new_tmpl=1&refdisplay=MTV_LCD_E_TV550_QAC_78536&refnr=0078536&scy=DE&slg=ENG

Koax jelet.Tehát a Samsung és az analóg müsorforrást fogadók kiesnek,Koaxiális digitális bemenetes eszközt keressél.És Jack-rca kábelt. Vagy pedig HDMI ARC jellel mehetsz a legtöbbre: ezt idei AV erősitők(legolcsóbb: Onkyo TX-Sr308 vagy szett: Onkyo HT-S3305) tudják.
[ Szerkesztve ]

Hali, nekem egy olyan segítségre lenne szükségem, hogy házimozihoz milyen mélyládák közül érdemes válogatni, milyen szempontok vannak, amiket érdemes figyelembe venni! Nyílván az a jó ha minél olcsóbb, de ha már külön mélyláda lesz véve, szóljon is jól! Köszi!
(#449) Sanci38 válasza lestyanrobi (#448) üzenetére

Hali! Mélyláda nem fog "szólni" kifejezetten a házimozihoz való mélyláda hanem a kb 80 Hz és az alatti frekvenciákat adja le. Ezt dübörgésnek,buffanásnak,stb. hallod. De amire figyelned kell:szobád mérete mert az szükséges lenne. előljáróban:
100 Watt:13-15 négyzetméterig,
150 W:14-18 nm.ig
200 W17-20 nm.
250W:20-25nm.
500 watt:25-30 nm.stb...
Ha még kérdeznél,tedd.
(#450) lestyanrobi válasza Sanci38 (#449) üzenetére

Köszi szépen, egyelőre elég, még kicsit odébb van a vásárlás!
[ Szerkesztve ]