Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)

(#351) KR44 válasza Sanci38 (#350) üzenetére

KR44
(újonc)

Köszönöm a gyors választ.

És abban az esetben, ha az erősítőn állítani lehet az impedanciát 4/6/8 Ohm között, és 4 Ohm-ra állítom, akkor is gond lehet?

(#352) Sanci38 válasza KR44 (#351) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Sajna igen, főleg nagy hangerejű hallgatáskor.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#353) att88ila

att88ila
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Ezt a házimozit rá lehet kötni a számitógépre LG HT305SU [link]?Főleg film,zene,meg játékra kéne már ha rá lehet kötni a kompira. :)

(#354) Sanci38 válasza att88ila (#353) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Semmilyen bemenete nincs,így nem.Mindössze egy sztereó analóg.

(#355) att88ila válasza Sanci38 (#354) üzenetére

att88ila
(lelkes újonc)

Akkor milyet ajánlatok amit rá lehet kötni a számitógépre?Ez jó lenne Genius SW-HF 5.1 5050 [link].Jó gyártó a Genius?

(#356) Sanci38 válasza att88ila (#355) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ez már jó.
Jók még Logitech termékei és az összes különálló házimozi erősitő jó,mert van vagy 6 db. analóg,vagy valamilyen digitális bemenete,legyen az koax vagy optikai és HDMI.
Ennek az LG-nek nem volt de létezik samsung és Philips házimozi amelyeknek van optikai vagy koax bemenetük,olyan 40-50 körüliek.Kártyádtól függően választhatsz.

(#357) Sanci38 válasza att88ila (#355) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ez már jó.
Jók még Logitech termékei és az összes különálló házimozi erősitő jó,mert van vagy 6 db. analóg,vagy valamilyen digitális bemenete,legyen az koax vagy optikai és HDMI.
Ennek az LG-nek nem volt de létezik samsung és Philips házimozi amelyeknek van optikai vagy koax bemenetük,olyan 40-50 körüliek.Kártyádtól függően választhatsz.

(#358) att88ila válasza Sanci38 (#357) üzenetére

att88ila
(lelkes újonc)

Genius SW-HF 5.1 5050 kell hangkártya,hogy legyen a gépbe,hogy működjön?

[ Szerkesztve ]

(#359) kabi79

kabi79
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Tönkrement a dvd lejátszónk, ki is néztem egy pioneer dv-420-as lejátszót. A gondom az, hogy pioneer-en 2 csatornás rca és digitális koax audio kimenetek vannak csak.

A genius 5.1-es hangfalrendszerem mélynyomóján viszont 5.1 csatornás rca és s-video csatlakozóhoz hasonló bemenet van a hangnak (ez utóbbi nemtom milyen lehet pontosan).

Létezik vmilyen átalakító, amivel a koax kimenetet tudom 5.1 csatornás rca-ra átalakítani? Nem szeretnék emiatt erősítőt vagy gagyibb dvd lejátszót venni, amin van megfelelő audio kimenet.

Thx:)

ASUS P5K PRO, Core 2 Duo E8200, Kingmax 2 Gb DDR2-800, Gigabyte GTX460 SO 1GB

(#360) Sanci38 válasza att88ila (#358) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

A kimenet a lényeg,elég a beépitett hangkártya is is. 3 db Jack kimenet elég hozzá.

(#361) Sanci38 válasza kabi79 (#359) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha még nem vetted meg a Pioneert,akkor oké.mert van 6 analóg kimenetes Pioneer dvd játszó,nem is vészes árral.(Igaz hogy itt nem irja de valójában van rajta.) Mindenesetre kevesebb az árkülönbözet, mint valaminemű átalakitó beszerzése (kb 20-tól kezdődik) és biztosan jobb minőséget ad,mint egy noname dekóder.

[ Szerkesztve ]

(#362) kabi79 válasza Sanci38 (#361) üzenetére

kabi79
(lelkes újonc)

Köszi, még nem vettem meg! Bár a dv-610-es ára elég borsos.

Más: az 1080p upscaling az egyébként csak HDMI-n keresztül működik?

(#363) Sanci38 válasza kabi79 (#362) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

HDMI-n kivűl csak a komponens képes HD-jeleket szállitani. És ott is működik.
Egyszer régebben néztem: kb 35 alatt nincs 5.1 analóg kimenetes készülék.
Egy átalakitó is kb 20-25 ezernél kezdődik.

[ Szerkesztve ]

(#364) att88ila válasza Sanci38 (#360) üzenetére

att88ila
(lelkes újonc)

Köszi szépen a segitséget.Nekem Gigabyte ga-m56s-s3 alaplapom van és ezen 4 kimenet van a hangszórókhoz.Akkor Genius lesz!KKöszi mégegyszer!! :) ;)

(#365) JetiRulez

JetiRulez
(őstag)
LOGOUT blog

Helló!
Sokat kutakodtam, azonban segítségre nem leltem. Kölcsön kaptam egy ismerősömtől egy Denon AVR-390 erősítőt. Sikerült valahogy lezárnia a panelt és nem tudta feloldani. Én sem boldogulok vele, próbálgatok kombinációkat, de eddig nem jött össze.

Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

(#366) gyzoli68 válasza Gabor970 (#49) üzenetére

gyzoli68
(újonc)

(#367) att88ila

att88ila
(lelkes újonc)

Még egy kérdés Genius SW-HF 5.1 5050 rá lehet kötni tv re is vagy csak pc re?

(#368) Sanci38 válasza att88ila (#367) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha van sztereó bemenete és a tévének kimenete, csak akkor.
De csak 2 hangfal fog müködni!

(#369) kabi79 válasza Sanci38 (#363) üzenetére

kabi79
(lelkes újonc)

Ok, thx. Sajnos az általad ajánlott pioneert már nem nagyon lehet kapni itthon.:(

Egy ilyet átalakítót találtam, vélemény?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#370) Sanci38 válasza kabi79 (#369) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Kár. Még megnézhetedElőször a Pioneer BDP 51 FD Blu-ray lejátszót,annak is van 7.1 analóg kimenete ez 84 ezerért az LG BD390-et de az 60 körüli áron Blu-Ray lejátszó 8 analóg kimenettel,NTFS rendszerű külső vinyó lejátszással mkv támogatással és 1080 felskálázással,ez 60 ezerért de nem erőltetem az anyagiak miatt.De minőségre talán megérné.
Szerintem amit linkeltél müködik.

(#371) Boborján9

Boborján9
(újonc)

Házimozi topikot és a stereo vs 5.1 topikot olvasva rájöttem, hogy 300 eft-ot nem adok egy zenére és mozira is jól használható összeállításért.
Innentől sztereo erősítőben és hangfal párban gondolkodom. Karácsonyig megvenném. Mivel 1 éven belül tv-t is és konzolt is cserélnék (Crt-ről LCD-re / Ps2-ről x-box 360-ra) fontos hogy a mostani és az új cuccokat is rá tudjam dugni az erősítőre, meg persze a dvd lejátszómat.
A mostani Pana tv-n van stereo RCA fehér piros kimenet - ezt hova kell csatlakoztatni pl ehhez az erősítőhöz, [link] hogy a tv adás is a hangfalakon szóljon és ne a tv saját hangszóróján. Miért nincs ezen az erősítőn digitális audió bemenet (Toslink) sztereóhoz nem kell?

(#372) Sir81

Sir81
(lelkes újonc)

Hali!

Választás előtt állok:

Samsung UE32C6000 vagy LG 32LE5500?

Adatok alapján az LG jobbnak tűnik.
Van benne 24p (csak parasztvakítás?), gyorsabb a válaszideje, és nagyobb a kontrasztaránya is, nem is beszélve arról hogy most olcsóbb, mint a Samu.
Filmnézésre és konzolozásra használnám!
Input lag-ról semmit nem találtam...

Vélemény?

(#373) Sanci38 válasza Boborján9 (#371) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Sztereón nagyon ritka a Toslink. Inkább a lejátszó DAC-jára bizzák a kikódolást. Ezen az erősitőn a Phono-n kivűl 6 db bement van,csak találsz neki helyet. :) És szinte minden lejátszóelemre raknak sztereó out-ot, tévéből pedig Scarton ki lehet nyerni.

(#374) Sanci38 válasza Sir81 (#372) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

24p nem parasztvakitás, hanem arra szolgál hogy a BD lemeze 23.997 fps filmeket akadásmentesen megjelenitse.
Nézd meg a két tévét közelről és azután dönts.De 32-ben messzebbről nézve mindegy mit választasz,a HD előnye 1.3-1.5 méterről jön ki.
Input lag 50 Hz-en Samsung:45 ill LG 53 ms.

(#375) Boborján9 válasza Sanci38 (#373) üzenetére

Boborján9
(újonc)

Köszi! Akkor erősítőnek jó lesz ez a Yamaha RX-397, mert ebben az árban nem is láttam igazi ellenfelet.
Segíts még a hangfal választásban is kérlek. Azt el kell mondanom, hogy mi úgy hallgatunk zenét, nézünk tv-t, hogy közben lehessen beszélgetni, vagyis hangerő lényegtelen. Polc sugárzó, az egyik oldalon csak fektetve férne be a polcra és munka lenne a kábelezéssel is, ezért választottam egy álló hangfalpár is, ami ráadásul a legolcsóbb. Szóval ezeket néztem:
KEF C3: [link]
Polkaudio TSi 100: [link]
Yamaha NS-225 F: [link]
Légyszi írd meg hogy van-e más javaslatod az 50 eFt/pár kategóriában, jók-e ehhez az erősítőhöz és hogy a polkaudió, vagy a KEF C3 jelent-e olyan minőségi ugrást amennyivel drágábbak a Yamahánál, ami ráadásul azonos márkájú is az erősítővel.

(#376) Sanci38 válasza Boborján9 (#375) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ezt is nézd meg szerintem.

(#377) Boborján9 válasza Sanci38 (#376) üzenetére

Boborján9
(újonc)

Ezt is láttam, de azt hittem hogy erre már kevés az erősítő 2x50 Wattja.
Akkor Te ezt választanád az első helyen? És mi volna a további sorrend? Polk vagy KEF? Vagy a saját márkás NS-50 el annyival szebben szólalna meg, hogy ne is törjem rajta a fejem?

(#378) Sir81 válasza Sanci38 (#374) üzenetére

Sir81
(lelkes újonc)

Köszi az infót!

A 8 ms különbség soknak számít, vagy ilyen értéknél még elfogadható?

Te személy szerint melyik mellett döntenél?
Nekem a paraméterek alapján az LG felé húz a szívem...

(#379) Sanci38 válasza Sir81 (#378) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nem számit soknak. Nekem mindkettő jó. Veheted nyugodtan az LG-t. Könnyebb beállitani is, és nem hallottam még zúgó tápos LG-ről.

[ Szerkesztve ]

(#380) Jézus1969 válasza Sanci38 (#379) üzenetére

Jézus1969
(tag)

sziasztok! panasonic scht-990 házimozirendszerem van. alapjába véve meg vagyok elégedve a hangzásával, de valamiért keveslem az igazi mély hangokat bent. a pc-s logitech x230- nak sokkal jobbak a mélyei. valami tanácsa valakinek hogy szebb legyen a mélyhang? azon is gondolkodtam már, hogy veszek hozzá még egy ilyen 6 ohmos mélynyomót. nem tudom van-e értelme.?? :F

komolytalan gyerekek kiméljenek!!!

(#381) Sanci38 válasza Jézus1969 (#380) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nem tudom,találsz-e 6 ohmos mélnyomot,de aktivat vehetsz,vannak egész kicsiktől kezdve nagyobbakig. RCA bemenetük van..

(#382) Boborján9 válasza Sanci38 (#376) üzenetére

Boborján9
(újonc)

Még 1 ötlet, mivel a Yamaha NS-8900 as párt sehol nem látom külön csak szettben 75.000 Ft-ért, szerinted el lehetne adni a centert és a két hátsót 20 ezerért bontatlanul. Valakivel így összeállnék megvenni. Vagy nincs értelme bohóckodni az se tud jobbat, mint a Yamaha NS-50?
Erre bármit mondasz is, írd meg légyszi, hogy ezek mellett a KEF C3 vagy a Polkaudio TSi 100 labdába rúghat-e. Mert, ha igen, akkor onnantól lakberendezési kérdéssé teszem, hogy álló vagy polc hangfal lesz-e.
Előre is köszönöm a segítséged.

(#383) Sanci38 válasza Boborján9 (#382) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szerntem a Polk oké lenne,még lehet veri is a kisebb Yamahát.
Azért nem érdemes megvenni,mivel 5.1 ugy jó,ha egyformák a hangfalak tehát nem találsz rájuk vevőt.

(#384) Boborján9 válasza Sanci38 (#383) üzenetére

Boborján9
(újonc)

Bocs, nehogy félre értsem, a kisebb Yamahán az első hozzászólásomba írt NS-225 F-et érted vagy a NS-50 et? Melyikkel van egy szinten a Polk?

(#385) nagyfejü

nagyfejü
(kvázi-tag)

hali érdemes e digitálisan/toslink/ összekötni a tv t az erősitővel , vagy a dvd t az erősitővel , vagy nem lényegesebb a javulás mint RCA val?? üdv

(#386) Sanci38 válasza Boborján9 (#384) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

A 225 a kissebb.

(#387) Sanci38 válasza nagyfejü (#385) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Már csak azért is érdemes mert a digitális hangok ,pl DTS csak azon jelennek meg. És azért is mert jó erősitő esetén jobb dinamikával és teltebbben jelennek meg mit az analógon.

(#388) nagyfejü

nagyfejü
(kvázi-tag)

köszi

(#389) Sir81

Sir81
(lelkes újonc)

Nem tudjátok a local dimming-et ki lehet kapcsolni (LG5500) mert olvastam, hogy néha inkább ront, mint javít a minőségen?

(#390) Jézus1969 válasza Sanci38 (#381) üzenetére

Jézus1969
(tag)

igen értem. de az erősitőn csak 1 subwofer kimenet van. először arra gondoltam hogy a mélynyomó vezetékére kötöm majd rá. nem tudom mennyire befolyásolná?l

(#391) Sanci38 válasza Jézus1969 (#390) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Y kábellel kötheted be szerintem.
De rengeteg mélynyomóval találkoztam,amelynek nemcsak "in" hanem "out" csatlakozója is van.És innen továbbvezetheted a saját mélynyomójába.

(#392) Sanci38 válasza Sir81 (#389) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ne vedd kritikának de úgy birom ezt a mentalitást hogy "ugy olvastam/hallottam és ezt mindjárt kész ténynek veszem egyből" kategóriát! Minden próba és utánanézés, tapasztalatszerzés nélkül. Így születnek az átverések, balekok. Ez VLK kategória.
Természetesen kérdezni azért szabad,erre van ez a topic és az LG LED TV topic is.Egyébként a nagyobb testvérben ki lehet,ezt nem tudom biztosan. De a diplodocsban letöltheted a használatiját,onnan megtudhatod. vagy még hamarabb az LG saját oldaláról.És az a biztos.

[ Szerkesztve ]

(#393) Sir81 válasza Sanci38 (#392) üzenetére

Sir81
(lelkes újonc)

Te pedig azt vedd figyelembe, hogy nem mindenki lakik Pesten, vagy nagyvárosban ahol csak úgy hemzsegnek az üzletek...
Magyarán nekem marad a hozzáértő forumozók "boltja"!

(#394) Jézus1969 válasza Sanci38 (#391) üzenetére

Jézus1969
(tag)

köszi! :R

(#395) Sanci38 válasza Sir81 (#393) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Én se...

(#396) Sanci38 válasza Sir81 (#393) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen,a haladó módban kikapcsolható, utánanéztem azóta.

(#397) glugi

glugi
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Árulok itt a hardveren egy pana 5.1 szettet és pár kérdésem lenne, csak tisztázás végett:
1. a két front 3 Ohm-os. Ezekkel lehet kezdeni valamit?
2. a center 6 Ohm, a két surround pedig 4 Ohm, ezeket biztonságosan lehet használni egy olyan AV erősítővel, aminek a hátulján nincs már kapcsoló, csak annyi, hogy pl. 4-8 Ohm?
3. a sub nem aktív. Elképzelhető egy erősítő beszerelésével, hogy azzá lehet tenni és ha igen, akkor kb mekkora a költsége? (szintén 6 Ohm, 250W max.) Vagy akad olyan különálló 5.1 AV erősítő ami tudná kezelni (nyilván az egész szettet nézve)?

Egy kis adalék még: lehet, hogy rosszul láttam a múltkor az egyik üzletben, de mintha 2-8 Ohm-os erősítő lett volna kirakva. Egy ilyenhez lehetséges lenne hozzákötni mindet (kivéve sub)?

Én sajnos csak az alapokkal vagyok tisztában nagyjából ebben a témában, úgyhogy köszönöm a segítséget és a válaszokat is.

(#398) Sanci38 válasza glugi (#397) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

A 2-8 ohmos erősitő az meghajtaná mindet.
1.4-8 ohmra készülnek az erősitők. Az áltaad emlitetten kivül nem látttam2 ohmtól kezdődő erősitőt,csak speciálisat,pl monoblokkot.
2. simán használhatóak minden hm erősitővel.Egyiken sincs kapcsoló.
3.Olyan erősitő csak egybeszetten van ami a nem aktiv hangfalat kezelni tudná.

(#399) glugi válasza Sanci38 (#398) üzenetére

glugi
(kvázi-tag)

Köszönöm a választ. Sub-ügyben kérdeztem a másik topicban.

(#400) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Hali!

HDMI kábelből mekkora a max hosszúság, ami még nem veszít a jel erejéből?

Úgy 30 méterre akarom elhúzni. :U

Köszi.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.