Sziasztok!
Mi a véleményetek erről: [link]?
Nekem nem kell szuper hangzás, de nem bánom, ha nem csak a TV szól. A felvevő funkció a fontosabb latban. Samsung TV-m van, de nem nagyon dicsérték itt (sem) a Samsung felvevőket.
A válaszokat köszönöm!

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről: [link]?
Nekem nem kell szuper hangzás, de nem bánom, ha nem csak a TV szól. A felvevő funkció a fontosabb latban. Samsung TV-m van, de nem nagyon dicsérték itt (sem) a Samsung felvevőket.
A válaszokat köszönöm!

Nekem nincs bajom a samuval,felvevői is elég jók.Ezen amit linkeltél,sem felvételi funkciót nem látok,se pedig bővitési lehetőséget. Tehát semmit sem birsz rákötni.felvevőt sem. Keress inkább optikai bemenetes házimozit a felvevődhöz,50 felett van LG és Samsung is. Lényeg:legyen rajta optical audio in. Vagy merevlemezes felvételi funkció.
Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

harman/kardon AVR132-ról mi a véleményed?
http//:kenesevas.hu - kovácsoltvas bútorok megrendelhetők

Ha tetszik,megveheted. Régebbi tipus még HDMI nélküli.

hangban szerinted melyik a jobb?
onkyo tx 307
vagy a h/k

Egy kategória szerintem és kb.nagyjából egy szintet képvisel ez a kettő.H/k annyiból jobb vétel,hogy több rajta a csatlakozó.
Tudom hogy volt erre külön téma de az istennek se találom.
Szóval olyan gondom van, hogy újabban "akadnak" a HD fimek a gépemen de van hogy a síma xvid se folyamatos.
Az akadást úgy értem, hogy változó időközönként egy pillanatra megakad a film nagyon rövid időre de arra pont elég, hogy idegesítő legyen.
Már minden szirszart állítgattam de nem tudok rájönne mi lehet a gond.
A gépem az adataimnál, K-lite 640 standard, MPC-HC, DXVA, matroska splitter van beállíta a HD hagsávok miatt de a Haalival is ezt csinálja, output: EVR custom pres.
Jól jönne valami tipp hogy mit lehetne próbálgatni mert én már kifogytam.
CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

Hogy áll a tévéd a 24 Hz megjelenitéssel? PC nek van elneveve a bemenete? Videokártyád beállitásaid?Ugye nem mindent 24 Hz-en küldesz, csak a HD filmeket?
Azt nem tudom hogy áll a 24 Hz-val de mint megjelenítő 1080p 60Hz-re van állítva.
A videokártyán semmilyen videóbeállítás nincs elmozdítva a gyáritól. Az uccsó mondatot nem teljesen értem 
Az a helyzet hogy nem mindig volt ilyen. Most hogy rákérdeztél a TV-re elkezdtem gondolkodni és mintha a videokártya csere óta csinálná (4850->5830).
[ Szerkesztve ]
CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

Sanci!
Hogyan tudom át vinni az erősítőre az 5.1-es hangot,ha nincs 5.1-es kártya a pc-ben?
Gondolom a sima jack -en nem megy át. 

Hdmi kimenet van? Mert akkor ott.
De igen,átmegy csak digitális S/PDIF formában. Erősítőre Jack-1RCA vezetékkel viheted át.Arra kell beállítanod a hangkártyád jack-kimenetét
[ Szerkesztve ]

Akkor a tévédre kérdezz rá 24 Hz szempontjából a ,megfelelő topicban. Lehet nem tudja,mig a kártyád igen,és a lejátszóoldalon(kártyán) kell a kimenó jelet 60 Hzre állitani. De ez csak tipp.

Szia!
Hol lehet a hangkártya kimenetét állítani? 

Erre szerintem a hangkártyád tipusának megfelelő topicjában kérdezz rá. Mert sokfajta hangkártya van.

Létezik olyna media player box (WD Live, Asus O!Play stb), amit átmenetileg SCART-on tudnék használni hagyományos CRT TV-n is? Aztán később HD tartalmakhoz is jó lenne HDMI-n át?
www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

Igen,ha nem is ezek a márkák de pl.Freecom,Hyunday,LG,Iomega.. ezeknek van.
De ha nem ezekből választanál akkor scart-RCA átalakitóval használhatod addig míg meglesz a HDMI bementes készülék ára.

Üdv.
remélem jó helyen érdeklődöm...
a minap sikerült beszerezni egy Orion HT-440-es 5.1-es "hangfalat". A gondom csak annyi, hogy leértékelt, olcsó, utolsó utáni darab volt (Auchan) 3000 forintért, így se doboz, se KÁBEL! most sehogy, semmivel nem tudom összekötni. a készüléken csak egy PS/2-es (!!!) input van, meg az 5 hangszóró rca csatlakozója. (az eredeti kábel valami PS/2 -> 3,5 jack lehetett?)
Kérdéseim:
1) Milyen csatlakozót keressek, hogy a PC-n megszólaljon?
2) Van-e lehetőség, hogy TV-hez tudjam kötni?
A válaszokat előre is köszönöm... 
Samsung Galaxy 3 - DutchMods v5.3 (finally); G3mod kernel v2.4.1 OC

Emlékezetem szerint valóban hasonlit a PS2-re de többb tüske van benne.számszerint 9 és nem 1 hanem 3 különböző szinű jack vagy BNC (RCA neg.) van rajta.Mindkettővel találkoztam már
Ha nincs sztereó analóg bemenete akkor a tévét sehogy nem tudod rákötni. Ha van akkor rátudod ugyan de csak 2 hangfal fog mgszólalni.De nem is való ez tévéhez csak számitógép köré

Szerintem egyszerűbb lesz ha látod egy képen. Mindjárt töltöm...

bocs, h harmadszor is, de "6 pólusú SVHS mini din alj"-nak mondják [ezt], [itt (az utolsó...)] és ez ua. mint a PS/2 nem? 

Igen,több mint hasonlít. De Minidint még nem használtam,9 pólusút igen. Ge ha nincs a hangkártyádon ilyen kimenet akkor 3 db. jack-2 RCA kell neked.

Van egy TV kártyám, amin van egy ilyen minidin. Ha veszek egy ps/2-es összekötőkábelt, és összekötöm, akkor csak a tv fog azon szólni, vagy minden, vagy meg sem szólal?
Ha nem, akkor mi az a kábel, amit mondtál? Azt hogy kötöm a hangfalhoz? Azon csak a minidin van bemenetnek...

Az fog szólni,amit rákötsz,ha a tévékártya akkor csak az,Ha a szgép hangkimeneteként tudod konfigolni, akkor minden. Ebben nem vagyok erős,csak a házimoziban.
Erre gondoltam, ebből kell 3 db. A CEN-t kell csak próbával eldönteni, melyik.De sztem a fehér.
[ Szerkesztve ]

ok, köszönöm!
beszerzek egy ps/2-es összekötőt. 250ft nem fog földhöz vágni...

Sziasztok!
Segítsen rajtam valaki!
Samsung PS-50B850 és HT-C6930 összekötésével van problémám.
Ha HDMI-vel kötöm össze őket NINCSEN KÉP a tv-n! A menü sem jön be.
Az összes bemeneten kipróbáltam! A tv-felismeri, hogy összekötöttem őket, de semmi!
Több kábellel is próbálkoztam.
Előre is köszi a válaszokat!

Sziasztok!
Venni készülök egy Blu Ray asztali lejátszót, egy LG BD 550-est. Ezen van egy optikai hangkimenet és egy 2 csatornás analóg hangkimenet. Van egy régebbi, de kiváló Genius 5.1 fa hangfalszettem. Ezen van 5.1-es bemenet minden hangfalnak gyakorlatilag külön kábel (erre van most belőve az asztali dvd lejátszóm) és 2 csatornás bemenet. Úgy gondolom, hogy erre nem fogom tudni rákötni a lejátszóm, hogy mind a 6 hangfal szóljon...
Most marhára nem értek valamit. Az még rendben lenne, hogy a fenti lejátszón nincs 5.1 kimenet, mivel nem a legdrágább készülék, de ahogy néztem a kétszer-háromszor olyan drága Blu Ray lejátszókon sincs 5.1 kimenet. A genius hangrendszeren az 5.1-es bemeneten kívül van egy 2 csatornás bemenet is, de akkor nem fog menni 5.1-ben ha jól sejtem...
Hogy lehetne összekötni a hangfalaimat az új Blu Ray lejátszómmal, hogy 5.1-ben szóljanak a filmek?
Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!

Egyszerüen: ne a 350-est hanem a LG BD390-est vedd: azon van 5.1 analóg kimenet. Jobb is és jobban is jársz vele, bőven megéri az árkülönbözetet. Vagy ha ez nem tetszik akkor bármit mást amin van 5/7.1 analóg audio kimenet.

Köszi a választ. Erre a variációra gondoltam én is, de őszintén szólva azt hittem már abszolút nem is lehet kapni 5.1 kimenetes blu ray lejátszót.

Sziasztok!
Gondolkozom egy blu ray lejátszó vételén. Samsung bd-c5500-at néztem ki. Fontos lenne hogy kódolja a dts hangsávot .mkv formátumból. Jelenleg egy WD TV-m van, rákötöm a hordozható vinyót de a dts hangot nem tudja kódolni. Erősítőm nincs épp ezért lenne fontos hogy a kódolt jelet vigye ki a tvre. Ez a lejátszó képes erre? Valamint az usb csatik megmozgatnak árammal egy wd passport HDD-t pl?
You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren
(#331) Sanci38 válasza cintula187 (#330) üzenetére

Természetesen mindegyik BD lejátszó tudja a DTS-t.Azon viszont csodálkozok hogy épp a WD TV ne tudná... szerintem tudja csak a digitális kimeneteken megy ki a DTS. Analógón nem. Samu sztem tudni fogja: azért egy DTS dvd-vel próbáld ki.
Kissebbet vinyót megmozgatnak az usb-k,ha nagyobbb akkor inkább külső tápost vegyél.
[ Szerkesztve ]

Ha nem tudja,válasz az LG BD 390-et. Az tudja az MKV-t is,NTFS-t is Mig a Samut nem láttam,legalábbis a gyári oldalon hogy az ntfs- fájlszerkezetet ismerné.(mondjuk attól ismerheti).
(#333) cintula187 válasza Sanci38 (#331) üzenetére

A WD tv-nél úgy van, hogy kiadja a kódolatlan dts jelet az optikai kimenetem, amit erősítő dekódol és viszi a hangfalakra. Nekem Erősítőm nincs. a samsung oldalán látom hogy "audio dekódolási formátum" DTS igen. Viszont most azt látom még, hogy
Írható adathordozók HDD Nem
BD-R/RE Nem
DVD/DVD±R/DVD±RW Nem
CD/CD-R/CD-RW Nem
USB tároló
Most akkor ezt hogy? Nem eszi ezeket? A következő sorban meg a playback media részben "igen"? Ez összezavart 
Szerk: Az az LG túl drága.
[ Szerkesztve ]
You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren
(#334) Sanci38 válasza cintula187 (#333) üzenetére

Eezek csak azt jelentik hogy a samsung nem képes se lemezt,se egyéb adathordozót irni. Ne foglalkozz vele!
Ha az LG drága(pedig az biztosan tudja) vigyél ntfs-re formázott pent 1 4 gigánál nagyonn anyaggal. Ha felajánlja a formázást vagy nem ismert formátum vagfy bármi hasonló hibaüzenetet ir ki,akkor LG 390,560,570 a megoldás.
Bocsi hogy csak most válaszolok rá de eddig elsiklottam felette,mikor a PH-n jártam.
[ Szerkesztve ]
(#335) cintula187 válasza Sanci38 (#334) üzenetére

Jól sejtettem
Jó LG-t ajánlottál, nem szaroztad el egyből az EISA díjast. Venném is de nincs ekkora tudásra szükségem. A pici passportot meghajtotta a wd tv gond nélkül, de emiatt aggódóm mert a pc se hajtja meg elülső USB portból csak olyanból ami közvetlenúl az alaplapon van a ház hátulján. Ezért aggódóm, hogy lehet nem adna le elegendő áramot a blu ray lejátszó.
Lehet láma kérdés: A formátumokkal pl. MKV, külsö forrásból is megbírkózik valszeg.
[ Szerkesztve ]
(#336) Sanci38 válasza cintula187 (#335) üzenetére

Nézd,ezt az LG-t biztosan ismerem és az 560-ast is,azért mertem ajánlani. nem néztem a diját.
Vagy mit kezdenél egy 2000-ben kapott EISA-dijas termékkel? Rég tulhaladta azt már a technika.
Szerintem se adna eleget,hagy gépre kötve ezt a vinyót és vegyél külső tápost.
[ Szerkesztve ]
(#337) cintula187 válasza Sanci38 (#334) üzenetére

Mi a fő különbség az LG 560 és 570 közötta DLNA-n kivül?? Hoppá az látom hogy mindkettő USB Plus -os azaz "Az USB+ csatlakozók a standard USB vonalakon kívül a 12V vagy 24V tápfeszültség átvitelét is biztosítják." Ez jó jel.

Hali.
Ha valaki tud segítsen. Adott egy divx lejátszó ami egy optoma hd65 projektorral van összekötve hdmi kábellel. ha 1280x720 felbontású (hd) filmet akarok lejátszani akkor kép nincs csak hang. mi lehet az oka? elvileg a divx lejátszón be lehet állítani a hd felbontást egészen 1080i -ig de ez sem segít.
Ja és mp4-ből átkonvertáltam sima avi-ba de ez sem segitett.
kösz a választ előre is.

közben megvan a válasz...

Az LG560 -ról még olyan kérdés, hogy wifi-n keresztül ha usb-s wifi modemet rakok bele pc-ről fel tud menni a netre. A pc-n levő adatokat is le tudja játszani?

Szia!
Mint kiderült nem lett volna annyira egyszerű beszerezni egy LG 390-est, mivel kifutott termék és nem nagyon árulták, ráadásul egy kifutott termékre nem igazán akartam 60-70 ezer forintot kiadni. Összedobtam egy kis pénzt, a régi hangfalszettet lepasszoltam a rokonságnak és végül megvettem az 550-es LG Blu Ray lejátszót hozzá egy jó kis 5.1-es hangfalszettet erősítővel. A következő lenne a kérdésem. Ha jól látom az erősítő, amely végül is egy Pioneer VSX-420 lett tudja a DTS hangokat kezelni. Elnézésed kérem, ha most hülyeséget írtam, de nem vagyok nagyon otthon hangtípusok és azok lejátszásmódjában. Azt szeretném megkérdezni, hogy a BR lejátszóban a beállításokon belül a hang kimeneteknél mit kellene beállítani, hogy jól passzoljon a mostani erősítőmhöz? A kézikönyv abszolút nem foglalkozik a hangbeállításokkal. Látok egy olyat, hogy PCM sztereo, PCM többcsatornás, DTS-újrakódolás és "primer csatorna" azt hiszem. Ezek közül melyiket érdemes használni?

Üdv mindenkinek!
Valaki tud valamilyen programot win7-re ami lejátsza a DVD-Audio lemezeket?
Mert én sajnos nem találtam semmi használhatót. A Creative-nak lenne csak nem hajlandó működni az X-Fi Titanium kártyámmal. 

A primer. Vagy ha van akkor sstreaming.Itt nem érek rá guglizni de ha próbálgatod akkor a Pio kijelzójén meg kell jelennie a DTS feliratnak.A PCM a már kódolt kimenet fajtája: a Pio dekódere sokkal jobb az LG-nél ezért a pio dekódoljon.

Ezek szerint a primer akkor a "kódolatlan jel" lenne? Most a DTS újrakódolásra van állítva a lejátszó és az erősítő kijelzőjén ott volt a DTS jel, de az írásod alapján azt hiszem, hogy az LG kódolta a DTS hangot és úgy adta a jelet. Jól gondolom? Ha átállítom primerre akkor kb ugyanez lesz a helyzet, csak az erősítő dekódere lesz munkában? Bocs a láma kérdésekért, csak sajna nem nagyon értek hozzá. Köszi a segítséget!
Szerk: "sstreaming" funkciót nem találtam a blu ray lejátszó kimenet beállításai között.
[ Szerkesztve ]

Jól értelmezed. Most az LG ujrakódol és 5.1-ben küldi ki , de a primer az változatlanul küldi tovább anélkül hogy az LG ujrakódolná és az erősitőd dekódolja teljesen. De mivel emlékezetem szerint Pio VSX 420-ad van igy mindenképpp dekódolnia kell az LG-nek a DTS-MA és HR hangokat. És ezek a bitstream jelek ami streaming-ban (adatfolyanban) továbbitódik,mig az LPCM és a PCM már kikódolt,csak megjelenitésre váró digitális jel,mint amilyet a Cd-játszók is küldenek ki..
És mivel ugy tudom optikain vagy koaxon tudod csak bekötni az LG-t az erősitőbe,ezért használhatod a primer beállitást is.
[ Szerkesztve ]

Koaxon van bekötve.
Eredetileg HDMI-vel szerettem volna megoldani az egészet, (lejátszóból az erősítőbe egy HDMI, majd az erősítőből egy HDMI a tévébe) de amikor ezzal próbálkoztam nem volt hang és az erősítő kiskönyvében azt írták, hogy HDMI összeköttetés esetén mindenképpen szükséges a hangot pluszban bekötni vagy koaxxal, vagy a kétcsatornás hangkimenettel. (Mvel ez a digitális optikai izémizé nincs rajta.) Bevallom ezen nagyon meglepődtem, mi a fenének tesznek rá HDMI be- és kimenetet, ha egyszerűen nem fog menni a hang, csak ha egy valamivel rosszabb minőségű kábellel azt külön bekötöm? Kifejezetten a HDMI miatt nem foglalkoztam, hogy a BR lejátszón nincs optikai kimenet...
Most a BR lejátszó HDMI kábellel simán össze van kötve a tévével, egy koaxxal pedig az erősítővel. Lenne valami értelme a fentebb taglalt módszerrel 2 HDMI kábellel+ koaxxal "összekötni" a rendszert (BR-erősítő-tévé "útvonal")?
Ezeket tudnád nekem egy kicsit részletesebben értelmezni? :
De mivel emlékezetem szerint Pio VSX 420-ad van igy mindenképpp dekódolnia kell az LG-nek a DTS-MA és HR hangokat.
Mi az a DTS-MA és HR hang és miért kell őket az LGnek dekódolni, csak mert Pio erősítőm van?
És ezek a bitstream jelek ami streaming-ban (adatfolyanban) továbbitódik
Ez mit is jelent?
Köszönöm a türelmed! 

Megvan az LG560, eddig csak ajánlani tudom, mindent megeszik fagyás eddig nem volt. Netről simán frissített szoftvert, youtube is működik. Viszont még nem tudtam rájönni, hogy időjárást hogy tudok nézni vele.
Magyar menü nincs rajta, mert úgy néz ki nem erre a piacra szánták de annyi baj legyen.
[ Szerkesztve ]

Hello!
Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket.
Adott egy 100 W / 8 Ohm -os házimozi erősítő. Ha jól gondolom károsodhat az erősítő, ha csatlakoztatok hozzá egy 143 W / 2,7 Ohm -os hangfalszettet.
Előre is köszönöm.

Igen,ne menj 4 ohm alá.