Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)

(#251) kgergely23 válasza Sanci38 (#249) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Köszönöm!

!!! Cort AC12 NAT klasszikus gitár féláron: 20000.- !!!

(#252) Cors válasza Sanci38 (#243) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

milyenre gondolsz? :F "ebben az árban lehet jobbat is""

http//:kenesevas.hu - kovácsoltvas bútorok megrendelhetők

(#253) F-ECT$

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Van egy házi videó DVD-n, kb 300 MB az egész. Ezt hogyan tudom a legkevesebb fájdalommal CD-re írni úgy, hogy lejátssza egy asztali lejátszó? Vagy az a legfájdalomentesebb, ha veszek egy DVD-t, és arra írom?

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#254) Sanci38 válasza Cors (#252) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Onkyo 3305:75 e. vagy AVX380:ezek HD képes erősitők. Vagy yamaha 6230+Ns 8900 hangfalszett 89 ezer.Vagy Blu-ray játszóval felszereltek is vanna,pl LG HB4055U Usb HDMI 2 optikai bemenettel.
És alig többöl 120-130 e,ből kijön egy Pioner vSX519 vagy Onkyo TX-SR307 erősitő JBL scs178-al.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#255) Sanci38 válasza F-ECT$ (#253) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Divx-re vagy VideoCD-re konvertálod,vagy veszel DVD-t mert Cd-ről nem tud VOB ot beolvasni egyik se. VideoCD (VCD) 1.1 vagy 2.0 profil előnyben,azt több lejátszó beolvasssa.

(#256) zozy84

zozy84
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Pana G20as és A.C.Ryan mellé milyen külső vinyót mondanátok???

WD néztem. Erről vélemények? :F

Panasonic TX-P42G20B, PS3, Yamaha YHT-S400, Sony Vaio CR21S , Playon!HD mini

(#257) Sanci38 válasza zozy84 (#256) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

1 Tb nagyjából bármelyik megfelel,csak külső tápos legyen. Nekem bejön a Wd, megveheted.

(#258) Osibaa

Osibaa
(senior tag)

Médialejátszókhoz (konkrétan Samsung BD-P4600-hoz) tudja valaki, hol lehet régebbi firmware-t letölteni? Nincs olyan honlap, ahol ilyeneket "gyűjtenek"? (A legfrissebbtől elsötétült a HDMI kimenetem. LOL)

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#259) tanzen

tanzen
(újonc)

Sziasztok,remélem belefér a kérdésem ebbe a témába.Létezik e a következő paraméterekkel ellátott kütyü?
DVB-T vevő conax kártyaolvasóval,a mindigtv-s adások vételéhez,mindent lejátszó médialejátszó minimum 1 belső merevlemez elhelyezési lehetőséggel+külső merevlemezek esetleg usb-n.És mindez egyetlen készülékben elhelyezve,viszonylag elfogadható áron.

(#260) Sanci38 válasza tanzen (#259) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

80 ezer környéke,amiket találtam.. De ennyiből kapsz külön-külön tökéleteset.

(#261) tanzen

tanzen
(újonc)

Huha,azt hittem ezt olcsóbban is meg lehet úszni.Ha nem túl nagy kérés,akkor tudnál ajánlani alternatívákat?

(#262) Sanci38 válasza tanzen (#261) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Fanrec R2650 79 ezer,hiányoságokkal de ebből még többfajta van,,Lg M540H 84 ezer,jobb de nem látok konax-tot, Movie cube V800H 87 ezer Vantage 7100 98 ezer,
DPS HD 100 lenne még ami alkalnas usb-n külső HDD kezelésre,de nem irnak sehol támogatott formátumot.de ez csak 25 ezer,Mig a DSP HD80-hoz irnak,jó is lenne 17-ért csak nincs bene konax.

(#263) Goatman

Goatman
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy Wi-Fi adapterrel, és/vagy Ethernet csatlakozóval ellátott médialejátszónál milyen formában működhet az adatátvitel? Csak streamelni tud más eszközökre, vagy lehet rá ílymódon (illetve a hozzá csatlakoztatott pl. külső HDD-re) fájlokat küldeni PC-ről is?

A választ előre is köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#264) tanzen válasza Sanci38 (#262) üzenetére

tanzen
(újonc)

Aszta,ezek így elég zorall árak most még.Most voltam az euronics-ban és láttam egy olyat hogy Hauser MKV-1080,nem tudom a médialejátszó képessége mennyire jó.Szerinted jó?
Úgy láttam hogy lehet beletenni merevlemezt viszont kártyolvasót nem láttam.Ha ezt később szeretném beszerezni akkor akkor van olyan hogy usb-re csatlakoztató?Mert én eddig csak olyat láttam hogy pcimcia port-ba dugható.

(#265) Sanci38 válasza tanzen (#264) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nem ismerem,nem is ismerhetek minden fajtát,erről nem tudok nyilatkozni,jó vagy nem jó: ki kell próbálni,mint minden házimozira szánt dolgot,elkérni a használatit,még ha angol is,és ott megnézni a támogatott fájlok listáját.
Ha külső vinyót veszel -lehetőleg saját tápost- akkor annak szinte mindnek van USB 2.0 csatlakozója,azzal is összekötheted a kiszemelt lejátszót.

(#266) Sanci38 válasza Goatman (#263) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Amit én ismerek (nem az enyém,így márkát nem tudok hirtelen mondani) az csak Ethernet kábelen fogad tökéletesen, Wi-Fin akadozik.

(#267) Cors válasza Sanci38 (#254) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektronika/hazimozi/hirdetes-22634951/

ehhez mit szólsz,meg éri ennyiért?
sajnos az anyagiak eléggé behatárolnak

(#268) Sanci38 válasza Cors (#267) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha lehet,olyat keress inkább ahol ugyanaz a márka az 5 hangzóró.De legalább a frontok és a center.Inkább ezt nézd meg.

(#269) T 1000

T 1000
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A következő dologban kérem a segítségeteket:

Van 2 tv-m, egy plazma, a hálóban egy pici 37 centis sima. Eddig UPC digital csomagban voltam és a beltéri egységből kijövő scart jelet megosztva egy scart-rca átalakítóval bevittem a jelet a kistévére, hogy a digitális csomagban lévő adást is tudjam a hálóban nézni (pl beállítottam a nappaliban a Discovery Science-et és azt tudtam a hálóban, ágyból is nézni. Namármost az ESPN csatorna miatt átváltottam Hd-s, felvevős csomagra és az új beltéribúl csak 1 db hdmi jel jön ki. Ezt hogyan tudnám megosztani és bevinni a hálóba? A segítséget előre is köszönöm.

éted? szükségem van rá, mint gyenge téesznek az erős traktorra!

(#270) Sanci38 válasza T 1000 (#269) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Létezik HDMI elosztó. Messzebre Erősitős változat kell.

[ Szerkesztve ]

(#271) T 1000 válasza Sanci38 (#270) üzenetére

T 1000
(fanatikus tag)

Szia! Azt tudom hogy hdmi elosztó létezik, csak hogy lesz abból scart vagy rca kimenet?

éted? szükségem van rá, mint gyenge téesznek az erős traktorra!

(#272) Sanci38 válasza T 1000 (#271) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Vannak olyan elosztók is,csak drágák.40e felettiek. Direkte biztosan nem megy, mivel a HDMI digitális,a scart analóg.

(#273) Cors válasza Sanci38 (#268) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

mit lehet tudni erről,nem találtam semmit a neten róla

(#274) Cors válasza Sanci38 (#268) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=181679798

és ez?

(#275) Sanci38 válasza Cors (#274) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ezt megveheted,Habár nem láttam a tipust de jónak tünik jobbb mint a külön hangfalak.Kérdezd meg milyen tipus és ha a 500 nál nagyobb számozású,hallgasd meg,akár elcipelve az erősitőd(mert nem nagy szám az a Kenwood) és utána vedd meg.
#273: HP jellemzői egyébként Front 150,center 70 surround 50 wattos(filmekhez és zenéhez elég átlag hangerőn) Impedancia:4-8 ohm érzékenység(lényeges!): 88 dB. Front 3 utas,cs 2 utas 25 centis mély és 10 centis közép,front pedig melette 16,5 középsugárzóval van ellátva. Frekvenciaátvitel:70Hz-20ezer Hz.

[ Szerkesztve ]

(#276) Cors válasza Sanci38 (#275) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

JAMO 416

sajnos nem 6-os:-(

(#277) Sanci38 válasza Cors (#276) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

És ujonnan is kb.majdnem ugyanenyi:itt.

(#278) Cors válasza Sanci38 (#277) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

de ott nincs mély láda

(#279) Sanci38 válasza Cors (#278) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ez igaz.Akor rajtolj rá.
Jobb lesz mint ha egydobozost választottál volna anno.... Mégiscsak állóhangfalak,jobb hangzás,stb.

[ Szerkesztve ]

(#280) bmwm3

bmwm3
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Elég amatőr vagyok házimozi témában, azt hiszem pont az ilyenek miatt van ez a topik, mint én :) Ha nem, akkor sorry, hogy rossz helyen kérdezek.

Szóval. Van egy Samsung LE40C650 LCD tv-m. Digi TV-m van, amely ugye nem tud felvenni, megállítani, visszajátszani, ezért olyan dvd lejátszót szeretnék venni, amely felvevős. Viszont nem szeretném magam előtt bezárni a házimozi rendszerré alakítás kapuját. Nem kell szipiszupi rendszer, nem vagyok annyira vájtfülű.

Tehát kérdésem röviden, hogy hogyan oldjam meg legegyszerűbben a dvd felvevő vásárlást, hogy azt egy normális házimozival is tudjam kombinálni? Mire figyeljek, mit tudjon a dvd felvevő. Vagy árulnak olyan házimozi rendszert, amely felvenni is tud? Nem hiszem, hogy annyira egyedül lennék a problémámmal, mégis alig találok rá tippeket a neten.

Köszönöm a segítségeteket!

(#281) Sanci38 válasza bmwm3 (#280) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nem kérdeztél rossz helyen.Minden dvd-felvevőnek van digitális kimenete (pl nekem a 3 éves Panának is van HDMI,optikai és koax kimenete is) HDMI-vel kell összekötnöd a házimozit de elég rá az optikai vagy a koaxiális kimenet is. Tehát ez nem szempont.,mivel ilyen-olyan digitális kimenet mindegyiken van,anélkűl nem is gyártanak DVD-t.
Házimozit olyat vegyél amiken van legalább 3 digitális bemenet(nem lesz nehéz,főleg ha nem egybecuccon gondolkozol)..Azért 3 mert oda a felvevőn kivűl a Digi és a tévéd(kivéve HDMI1.4a képes erősitőt nézel ki mert akkor lesz HDMI-n hangja a tévédnek!)is be kell kötnöd.És mehet bele még ez-az,pl szgép,médiajátszó,etc.
Merevlemezest vegyél mindenképp!!! S' a lehető legnagyobb merevlemezt ami belefér az általad gondolt árba. Digire neked jó az analóg tuneres is de már van pl. a Panasonic kinálatában DVB-T felvevős is. Olyan 60-70-ből kijössz.de vannak olcsóbbak is.És vegyél hozzá teljes bekötésű árnyékolt Scart -kábelt,nem kell a legdrágább.RGB módban csatlakoztasd a digit és a felvevő bemenetét.
Kérdezz nyugodtan ha vmi még nem tiszta.

(#282) bmwm3 válasza Sanci38 (#281) üzenetére

bmwm3
(kvázi-tag)

Huhh, köszi, már sokat segítettél, de jól érezted, van még kérdésem :)

Amennyire látom, a házimozikat úgy árulják, hogy már dvd-lejátszóval "együtt" (vagy csak rossz helyen keresem?). Namost ha én veszek egy dvd felvevőt, utána meg majd egy házimozi rendszert, akkor tulajdonképpen lesz 2 dvd lejátszóm. (mondjuk a sorrend lényegtelen :) )

Jól értem?

(#283) Sanci38 válasza bmwm3 (#282) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nem jó helyen keresgélsz. :) Épp azokat nem ajánlanám..Van ugyan felvevős házimozi is de merevlemez nélküli. külön rendszert keress.Pl.itt és főleg Yamaha vagy Onkyo tipusokat.Ezek bővithetők és nem tartalmaznak lejátszót. De inkább AV receivert keress hozzá hangszórókat. Pl Onkyo 308-Mission MV cinema pack párossal egészen jó rendszert kapsz barátságos áron,ha olcsóbb kell.

[ Szerkesztve ]

(#284) Cors válasza Sanci38 (#279) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

http://www.vatera.hu/item/view/?cod=181683373

ezt a fajtát ismered?

(#285) Sanci38 válasza Cors (#284) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Silverstone egy cimkéző cég,kinai árúkat árul saját néven,magyarországon a tescoban eltax néven futnak,ez mindent elmond,kb.SAL minőségű vagy alatta.Ráadásul nem teljesül az azonos fajtájú hangfalcsalád. Jamo 416 100x jobb.Hallgasd meg megvétel előtt!!Én nem ajánlom! Missiont kapsz már 65ért vagy JBL SCS178-at,mindkettőt ujonnan.Szerintem.
Elkelt a Jamo 416?

[ Szerkesztve ]

(#286) Cors válasza Sanci38 (#285) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

Szia!
Megvettem a jamo-t,most már csak erősítőt kell vennem.
tudsz valami jót ajánlani 30-45 között?

(#287) Sanci38 válasza Cors (#286) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Jól tetted. Legolcsóbb ajánlható új 55 ezerért Onkyo tx-sr307 ami viszont HDMI-ről nem fogad hangot.De a 10-el drágább 308 viszont igen,jelenleg ez a legjob vétel ebben az ársávban. mehet még: Yamaha rxv 367 60 Pioneer VSX519 50e,420 60 ezerért és jobb hanggal 818 60 ért(mivel egyik sem HD képes)és 520 -as 63 ezerért(ez már HD,akár a Onkyo 308,507,508).Sony itt a nevével ellentétben csak katalógustölteléknek való, kerüld azokat,mert ami jó az 100 felett kezdődik még használtan is
Használtak közt is nézelődhetsz..Onkyo 60x és felette(pl706,707,stb) Denon 160x,1610 és felette(pl1909,2309,stb)Marantz és H/K előnyben.
Ha találsz jót ,kérdezhetsz,akár priviben is.

[ Szerkesztve ]

(#288) Cors válasza Sanci38 (#287) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

köszi,keresek :))

(#289) Sanci38 válasza Cors (#288) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha nem kell HDMI és HD hangok,ez jó lesz.
De bármit választasz,hallgasd meg elötte ha van rá módod.

[ Szerkesztve ]

(#290) Dorian válasza Cors (#288) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Amit Sanci a 289-ben ajánlott, jó vétel. HD hangnak ebben a kategóriában (meg egyel felette sincs értelme) A hdmi meg ízlés kérdése. Nekem van az erősítőmön, ki is próbáltam, mégsem úgy használom, hanem a kép megy hdmi-n a különböző lejátszókból a TV-be, a hang meg koaxon az erősítőbe.

(#291) Cors válasza Dorian (#290) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

zenére is jó ez a típus,nem sok mindent találtam róla a neten

(#292) Sanci38 válasza Cors (#291) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen. Ez egy régebbi tipusu eredetileg a SF zenei erősitő márka volt.
És amiket leirtam azok az alapszintü zenei igényeket kielégitik.A hangfalaid is.

[ Szerkesztve ]

(#293) @matthew@

@matthew@
(őstag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h van egy yamaha 365-ös erősítőm + 2 db yamaha ns8900-as hangfalszettem és annyi lenne h a hangfalaknál van-e olyan h ideális páratartalom, gondolok itt arra h pl a hangfalakkal egy helyiségben lehet-e ruhát szárítani mert az eléggé párás dolog. Neten keresgéltem a gúgliban de nemtaláltam semmit, szval pls help.

Life is like a nose - We have to get everything out of it

(#294) Sanci38 válasza @matthew@ (#293) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Lehet,normál viszonyok között.De nem a hangfalnak fog hamarabb ártani hanem az erősitőnek. Ott a használati legelején van a max páratartalom,azt ne lépd túl. Mert ha jóval melegebb a szobád mint az erősitő és a pára lecsapódik azt teszi tönkre,zárlatossá teheti.De nem kell félned.Radiátorra teritett egypár ruha és egy távolabb elhelyezett kisszáritó(fém álványosra gondolok) jól kicentrizett ruhákkal azért nem akadály,jól kicentrizve és nem hideg vagy erősen tulfütött szobában nem termelnek akkora párát.

(#295) @matthew@ válasza Sanci38 (#294) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Rendben, én elsősorban a hangfalakat féltettem, de akkor az erősítő használatiját is megnézem.
Köszi a seítséget, ha esetleg lesz még vmi akkor lehet h írok :B

(#296) Sanci38 válasza @matthew@ (#295) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Irj nyugodtan. Mondom:normál használatnál és jól kicentrizett ruháknál nincs belőle probléma.

(#297) @matthew@ válasza Sanci38 (#296) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Na elolvastam a használatit de érték nem volt írva csak az h magas páratartalom hatására gebasz lehet, de nemtudom h mi az az érték, aminél ez jelentkezhet, van itthon kütyüm múltkor kb. 70%-os volt szárítás után a nappaliban ahol van a kütyü, ez sok neki?

(#298) Sanci38 válasza @matthew@ (#297) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

85-95 feletti értéknél szokták megadni. Tehát nem.

(#299) @matthew@ válasza Sanci38 (#298) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Rendben akkor mehet a szárítás odalenn, csak persze módjával :DDD
Köszönöm szépen a segítséget!

(#300) Sanci38 válasza @matthew@ (#299) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szivesen. Mehet.

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.