Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)

(#204) Sanci38 válasza benike123 (#184) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Éppen zenére kellene jobb erősítő.Hallgass meg valahol állódobozos rendszert ami külön erősítővel van meghajtva,mélynyomóval és jól beállítottat.Garantálom leülsz tőle.Mondjuk 30ért valóban nem kapsz.

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#205) alice777

alice777
(újonc)

Sziasztok! Szeretném a házimozim összekötni úgy, hogy a tv(LG) hangját is azon halljam. IPTV vevőegységem is van valamint egy Thomson házimozi . Fogalmam sincs hogy hogyan kábelezzem össze, hogy a tvadás hangja ezen legyen hallható.Elég egy RCA?

(#206) Sanci38 válasza alice777 (#205) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Milyen Thomson? Ha van digitális bemenete,akkor azt kellene bekötni.Ahhoz egy optikai kábel kell a Thomson és az IPTV set-top-box közé,ezzel kapsz jobb minőségű hangot.Csak akkor elég egy RCA-ha nincs digitális bemenete.Akkor a tévéről vagy az IPTV STB.-ről kötöd be a Thomsonba.De a Thomsonon be kell kapcsolnod a DPL II-t hogy szóljon mind az 5 hangfalad.

[ Szerkesztve ]

(#207) tothl

tothl
(őstag)

http://elektronika.vatera.hu/hazimozi_vizualtechnika/hazimozi_erosito/denon_avr_3300_gold_179147399.html

Vagy valami hasonlót. Új korábban egy 250-300 körüli cucc volt, és zenére is jó.

(#208) pupu22

pupu22
(újonc)

Üdvözletem mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy YAMADA H8330 5.1-et, és mikor megpróbáltam összekötni a géppel egy nokia 5800 video kábelén keresztül (PC 3,5 jack >> Audio L R input ) nem akart működni rendesen, 1/3 hangerőn már zúg és recseg a 6 hangfal, ha 2.1 to 5.1, ha 5.1-ben áll a kapcsoló, de ha kihúzom a kábelt nem zúg maxon sem. Valyon csak a kábellel volt a gond, és ha veszek 1 vagy 3 rendes jack to 2 RCA-t, és úgy kötöm össze, akkor fog működni? vagy a hangfalaknak lőttek, esetleg benne az erősítőnek?
Előre is köszönöm a választ!

(#209) Sanci38 válasza pupu22 (#208) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Látatlanba nem merek jóslatokba bocsátkozni,de rendes kábel lehet segitene rajta.Nokia kábelének kissebb az áteresztő képessége,mint egy normál 75 ohmos RCA-jack kábelnek.Ügyelj a helyes méretre,mert Jack többféle van(2.5,3.5,stb.)!
Ha akkor sem akkor valóban szerviz,de lehet csak a fogadócsatlakozó lehet ludas,ha más forrás nem zúg,pl rádió,vagy CD lemez.Vagy ha vanmásik csatlakozó,,dugd át abba.

[ Szerkesztve ]

(#210) pupu22 válasza Sanci38 (#209) üzenetére

pupu22
(újonc)

hát akkor veszek egy rendes kábelt, és kipróbálom azzal, egybe nem halok bele
Köszi a segítséget

(#211) Sanci38 válasza pupu22 (#210) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nincs mit,de mielőtt elindulnál,azért nézd meg hogy a többi forrásnál is csinálja-e?Esetleg dugj rá RCa-RCa-val más forrást,pl másik DVD-t ha van rá lehetőséged.

[ Szerkesztve ]

(#212) pupu22 válasza Sanci38 (#211) üzenetére

pupu22
(újonc)

rájöttem a hibaforrásra! eszembe jutott, hogy van egy nokia fülesem is, ami egyben mikrofon is, és az is ugyanojan rosszul szólt, tehát a nokia nem komp. a pc-vel, tehát minden ok.
köszönöm a segítséged, hálás vagyok hogy foglalkoztál velem.
Üdv!

(#213) Ducsu86

Ducsu86
(újonc)

Üdv mindenkinek.

Tudna nekem valaki segíteni?
A napokban beszereztem egy LG BD 560 típusó lejátszót.
Minden funkciója működik kivéve azt az egyet amíért megvettem a LAN-on keresztüli YouTube elérés.
Próbáltam egyszerűen a modemen keresztül, és megosztva routerrel ,de úgy sem ment.
Először arra gondoltam hogy csak fix IP címmel működik, de a lejátszó beállításában a dinamikus elérés is szerepel, és úgy sem megy.
Valaki segítsen ha tud.

(#214) Szigi90

Szigi90
(lelkes újonc)

Sziasztok

Lenne egy kérdésem, ami valószínűleg több embert foglalkoztatott. Jelenleg van egy PC-m és egy Genius SW-5.1 Home Theater szettem, ehez lesz egy olyan LCD tv-m amiben van beépített médialejátszó, így külső vinyóról fogok filmeket lejátszani. Kérdésem az, létezik olyan külső eszköz amihez csatlakoztatom a házimozi szett jack csatlakozóit és a tv-t és számítógépet 1-1 digitális kábellal csatlakoztatom ehez az eszközhöz. Aztán mondjuk csak egy kapcsolóval választanám ki, hogy melyik jelet továbbítsa a hangszórónak.

Előre is köszönöm!

(#215) Sanci38 válasza Szigi90 (#214) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Létezik.Itt találod. annnyi hogy csak analóg... :) A digitális biztos elirás volt részedről.Génius hiába Zsenit jelent: SOHA nem fog digitális jelet feldolgozni. De van eszköz arra is:digitális jelet fogadó és analógra átalakitó kell neked.Mert olyan is létezik. A neve:házimozi-másnéven AV- erősitő.Amivel ki kellene a Geniust váltanod teljesen,mert a Genius csak szgép köré való.szvsz.

(#216) Szigi90 válasza Sanci38 (#215) üzenetére

Szigi90
(lelkes újonc)

S/PDIF optikai audio kimenetre gondoltam, ez van a tv-n, meg egy úgynevezett pc audio kimenet, ami gondolom csak sztereó jelet visz át. Gondoltam olyan külső hangkártyára, amin van S/PDIF bemenet és 3 jack kimenet a Geniusomhoz. Lenne is ilyen, viszont ezek USB-sek és gondolom pc kell hozzá. Az AV erősítők meg nagyon drágák az kiesik. Akkor marad az, hogy PCről használom, csak így sajna amit akartam, hogy kiiktatom a pc-t filmnézés közben, nem valósul meg.

(#217) dethroner

dethroner
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Van egy LG házimozim, és arra gondoltam hogy beszerzek egy olcsóbb dvd lejátszót. Van-e arra mód, hogy az új lejátszón keresztül lejátszva a filmet, összekötöm a házimozival, és így valós 5.1-ben szóljon a hang?

2001-ben nem történt semmi! 2001. a béke éve volt! Négy pilóta helyére ült négy másik. Rosszul landoltak, s volt néhány halott.

(#218) Sanci38 válasza dethroner (#217) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

CSAK ha van az LG házimozin bármiyen digitális jelet fogadó (optikai-Toslink vagy S/PDIF feliratú vagy koax:ami narancssárga,ritkán fekete RCA) bemenet,tehát audio in. Vagy még 5.1 analóg ami 6 darab RCA de az ebben az árkategóriában nem jellemző.

(#219) dethroner válasza Sanci38 (#218) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

Hát ami van, az scart, de ez a tévébe viszi a képet. Aztán van a 6 hangfalnak a csatlakozói, aztán van két input, ez gondolom csak sztereó hangot visz be, aztán a 3 komponens kimenet, valami monitor kimenet, és van egy opcical in. Ez az utóbbi mire való?

2001-ben nem történt semmi! 2001. a béke éve volt! Négy pilóta helyére ült négy másik. Rosszul landoltak, s volt néhány halott.

(#220) Sanci38 válasza dethroner (#219) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Az az optical in lesz,az kell neked. Oda kell bekötnöd a lejátszód egy optikai kábellel(vegyél azt is!) és úgy teljes értékű 5.1.et kapsz,akár Dolby digital,akár DTS.

(#221) dethroner válasza Sanci38 (#220) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

Vagyis az optical bemeneten keresztül pont azt a hangzás, hatás érem el, mintha a házimozirendszerem lejátszója vinné a filmet?

(#222) Sanci38 válasza dethroner (#221) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen.Pontosan azt.

(#223) dethroner válasza Sanci38 (#222) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

Köszi szépen :R

(#224) dethroner válasza Sanci38 (#222) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

Még egy kérdés. A csatlakozóra az van írva hogy input. Vagyis a másik dvd lejátszón out kell hogy legyen a felirat? Vagy ez független a felirattól, és mindkét irányba tud jelet továbbítani?

(#225) kgergely23

kgergely23
(senior tag)

Üdv!
Föladnám itt a házi feladatot mára:
Hogy kell egy Logitech x-540 5.1-es hangfalrendszert úgy rákötni egy LCD tv-re, hogy az rendesen szóljon?
A tv-n optikai, rca és earphone kimenetek vannak, szóval valahogy arra kéne ráokoskodni.
Jelenleg úgy van megoldva, hogy a 3 jackdugó 2 jack-elosztón keresztül az earphone kimeneten van.

!!! Cort AC12 NAT klasszikus gitár féláron: 20000.- !!!

(#226) almafa42

almafa42
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Sony KDL-W5500 TV-m (40 col 1080p) van, és össze szeretném kötni egy Radeon 5750-el HDMI-n. Problémám az, hogy a kép ami a tv-n megjelenik, kicsit kisebb mint maga a képernyő. Olyan mintha egy fekete képkeret lenne körülötte. Megy szépen meg minden, csak ez nem ok. Mi lehet a gond? A gépemen rossz valami beállítás, vagy a kábel? Esetleg a TV?

(#227) Sanci38 válasza almafa42 (#226) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Keress olyat hogy overscan vagy képoptimalizálás,vagy hasonló,azt állitsd 0-ra.

(#228) Sanci38 válasza dethroner (#224) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen,audio out van ráirva, Más nem is lehet.,akkkor nem lejátszó lenne. :) Tehát out->in.

(#229) Sanci38 válasza kgergely23 (#225) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nos,elöször tisztázzuk,mit takar neked a normális hang.
Minden hangfal szóljon:5-1-et semmiképp ne várj el tőlük,ehhez fogadnia kellene a Geniusnak optikai kábelen a jeleket és rendelkeznie kell un. hangzásmódokkal és dekóderekkel.Ehhez házimozi erősitőt kell beszerezned (ajánlott).
Két hangfal szóljon normálisan: ez csak párszáz forint kérdése:mindössze ilyet kell venned.
Házi feladat megoldva.

[ Szerkesztve ]

(#230) almafa42 válasza Sanci38 (#227) üzenetére

almafa42
(kvázi-tag)

Bocs, de a kérdés az az, hogy ezt hol keressem? Tv-n nincs ilyen, utánanéztem, minden normálra van állítva, source pedig full pixel-re (gondolom ez a beállítás a pixex to pixel). Driverben vagy lejátszóban néézem ezt?

(#231) szeker válasza almafa42 (#230) üzenetére

szeker
(tag)

Nem tudom hogy jó helyre írok de nem találtam olyan topicot
Van egy Mnc big bullx2 duplatekercses mélynyomóm és aszt szeretném 8ohmba kötni és hogy kell azt megcsinálni h 8ohm legyen?

(#232) Sanci38 válasza almafa42 (#230) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

A számitógépeden a képernyőbeállitásoknál. Mert az ATI Radeon ugye egy videokártya?

(#233) Sanci38 válasza szeker (#231) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Sorba kell kötnöd,így összeadódik az impedancia. Bővebbet ebben a topicban találsz

[ Szerkesztve ]

(#234) szeker válasza Sanci38 (#233) üzenetére

szeker
(tag)

Köszi szépen.

(#235) dethroner válasza doc (#157) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

Megvan egy időleges megoldás. Rájöttem hogy a Fuji DVD+RW lemez ízlik neki, azt rögtön felismeri, és elsőre le játssza. Szóval ezt kell használnom. TDK, Verbatim, Maxell nem kell neki, csak ez :))

(#236) benvolio

benvolio
(senior tag)

Üdv!
Nem tudom, hogy itt tegyem e fel a kérdésemet:
Két DVD lejátszó közül melyiket inkább? Onkyo DV-SP406 vagy Pioneer DV-420V
Vagy esetleg hasonló árba valami más?

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#237) Sanci38 válasza benvolio (#236) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Pioneer. Egyértelmű.Ne is keress mást.

[ Szerkesztve ]

(#238) Cors

Cors
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Valaki használ ilyen házimozit?
Volna pár kérdésem róla. :)) :))
Philips HTS3568

http//:kenesevas.hu - kovácsoltvas bútorok megrendelhetők

(#239) Sanci38 válasza Cors (#238) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha olyan kérdéseid vannak,amelyek más tipusú házimozikra is érvényesek,nyugodtan tedd fel ezeket. Aztán ha én nem,más biztosan megválaszolja.

(#240) Cors válasza Sanci38 (#239) üzenetére

Cors
(lelkes újonc)

csak arra lennék kíváncsi,hogy milyen hangja van, házimozihoz,és zenehallgatáshoz szeretném

http//:kenesevas.hu - kovácsoltvas bútorok megrendelhetők

(#241) Sanci38 válasza Cors (#240) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Zenére jobb kellene de általános célra,filmre megteszi.Én mondjuk egy 7xxx sorozatut hallottam.

(#242) Sanci38 válasza Sanci38 (#241) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

De ezt majd nem hiszem hogy böviteni tudnád vagy hasonló.. én nem szenvedtetném magam ilyennel.. ebben az árban van jobb is..

(#243) Sanci38 válasza Cors (#240) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

De ezt majd nem hiszem hogy böviteni tudnád vagy hasonló.. én nem szenvedtetném magam ilyennel.. ebben az árban van sokkal jobb is..

(#244) Tigi

Tigi
(senior tag)

Sziasztok

Erre valaki?

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#245) kgergely23 válasza Sanci38 (#229) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

És akkor egy z-5500, amin van optikai bemenet és dts dekóder, azzal mennie kéne, ugye?

(#246) Sanci38 válasza kgergely23 (#245) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Azzal igen megy. Az már más kérdés hogy ugyanezen az áron kapsz normálisabb házimozit is, pl. Philips HTR 5224, Yamaha több tipust vagy inkább Onkyo HT-s 3305, kicsit többértOnkyo AVX380 vagy HT-S5305. Onkyok a HD felbontást is tudják pl.

[ Szerkesztve ]

(#247) kgergely23 válasza Sanci38 (#246) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Meg még egy kérdés. Lehet vennék egy Philips BDP7500SL/12 asztali blu-ray lejátszót, amin hátul 7.1 rca csatlakozási lehetőség van: center/sub, front, surround, rear. összesen 4 pár rca kimenet. A hangfalam erősítőjén 3 db jack bemenet van (center, front, rear). Van ugye 1 jack- 2 rca átalakító. Így 5.1-be tudnám kötni vele. szerinted ez életképes megoldás, amíg nem veszek házimozi hangfalrendszert hozzá?
köszi

(#248) becksim

becksim
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Tudtok valami megoldást arra,hogy a digitális videójelet hogyan lehet költséghatékonyan analóggá alakítani? Az új VGA-n csak digi kimenet van, a régi CRT tévénken meg csak scart meg rca bemenet. Dobjam ki a TV-t? :Y

Nindzsák?? Hol?

(#249) Sanci38 válasza kgergely23 (#247) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen,az.Müködik.

(#250) Sanci38 válasza becksim (#248) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igazából én is csak olyan 20-30K-s megoldásokkal találkoztam.

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.