Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)

(#151) dethroner válasza doc (#80) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

Hát leszedtem a burkolatot róla és egy szem port sem láttam benne. De ha már szétszedtem akkor fültisztítóval és alkohollal meg is dörzsöltem az optikát, de semmi koszt nem találtam a vattán sem. És nem lett jobb sem. valamiért az rw dvd lemezt nem akarja érzékelni ha benne van, minden más lemezt azonnal beolvas. :O

2001-ben nem történt semmi! 2001. a béke éve volt! Négy pilóta helyére ült négy másik. Rosszul landoltak, s volt néhány halott.

(#152) doc válasza dethroner (#151) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

dobd ki es vegyel egy normalisat... barmi mas akcio valoszinuleg tobbe fog kerulni mint amennyit az egesz kacat er

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#153) dethroner válasza doc (#152) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

De tetszik mert jól néz ki, és nagyon jól szól a hozzá való hangfalakkal :K Sajnálnám.

2001-ben nem történt semmi! 2001. a béke éve volt! Négy pilóta helyére ült négy másik. Rosszul landoltak, s volt néhány halott.

(#154) doc válasza dethroner (#153) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akkor sok variacio nincs... hasznald amig mukodik ugy ahogy tudod, aztan utana dobd ki :)
vagy megcsinaltatod, de az valoszinuleg sokba fog kerulni...

(#155) Vajga

Vajga
(tag)

Hali!
Szeretnék venni egy BD lejátszót, találtam egy viszonylag jót: LG-BD570 viszont azt írják fagyogat. Tud valaki esetleg ajánlani más típust, ami ugyanígy mindent megeszik, lejátsza az mkv-t usb-ről, külső hdd-ről, dvd-ről stb? De jó lenne ha lenne itt ph-n egy alapos teszt a mai bd lejátszókat összehasonlíva.

(#156) dethroner válasza doc (#154) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

De miért csak DVD RW a kínja? Minden mást elsőre beolvas :O

(#157) doc válasza dethroner (#156) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mert azt a legnehezebb olvasni, az van a 'leggyengebben' megirva
nemsokara jonnek a DVD-R -ek, aztan idovel mar a gyari, nyomott lemezeket sem olvassa
(felteve persze hogy nem a lemez doglodik)

(#158) dethroner válasza doc (#157) üzenetére

dethroner
(fanatikus tag)

Kipróbáltam már többféle lemezzel is. Viszont emlékeim szerint azok a DVD RW lemezek, amiket csak 1-2X sebességgel lehetett írni, azok jól mentek. Csak aztán azok karcosak lettek, és írót is cseréltem, így most csak 4x sebességgel tudok újraírhatót írni, és ezt nagyon nehezen érzékeli.

(#159) Sanci38 válasza Vajga (#155) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Van ugyan ami megeszi az .mkv-t de az LG-ken kívül más NTFS-t nem olvas. Ami azt jelenti hogy 4 GB.nál nagyobb mkv-t nem ismer fel .Igy esetleg az LG BD390es lenne esélyes. De van olyan médialejátszó,ami tartalmaz BD olvasót,több is eszembe jutott Dune HDI prime a Popcorn C200,és Lenco is.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#160) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok,

Egyelőre csak nézelődöm házi-mozik terén, mert eddig külön-külön vásárolgattam az összetevőket, viszont most úgy néz ki, hogy egy kompakt házimozira futná a pénzből.
Amire sokan azt mondják, nem igazán szólnak jól a dobozok, mert műaynag, viszont hallottam már kompakt házimozit szépen szólni.
A kérdés arra vonatkozna, hogy a filmeket a számítógépről nézném, és megoldható-e az, hogy a hang a házimozin keresztül szóljon?
Válaszokat előre is köszi :)

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#161) semetka

semetka
(senior tag)

Lenne egy érdekes kérdésem, sztem ilyennel még nem találkoztatok. :)
Szóval 5.1-et "csinálok" mégpedig úgy hogy van egy hifim ami a front szerepét tölti ki vagy egy LCD TV-m ami majd a centert nyomná és akarokl venni hátsó hangszóróknak egy logitech hangfalpárt. Itt jön a kérdésem mivel nem lesz aktív mélynyomóm ezért a mély le lesz keverve az elsőkre. A kérdéesem az ha veszem a logitech hangfalpárt akkor 2.0 át vegyek vagy 2.1-eset? Ezt azért kérdezem mert mivel nincs mélynyomó lehet h jobb lenne ha a basszus szólna a frontól is meg a hátsókból is. Szerintetek?

P35C-DS3R Core 2 Duo e8400 Gainward 8800GT GS 1024MB 2x2GB 1066MHz Kingmax ==>> 3dmark 06 : 12109 pont <<== no tuning ===>>Sony BRAVIA 32W4000<<===

(#162) Sanci38 válasza monstre (#160) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Megoldható. Annyi,hogy a hangot digitális formában kell átvinni. Legyen az HDMI vagy koax vagy optikai kimenet.És ha HDMI-ről viszed onnan a képet HDMi-vel a megjelenitőre továbbitani.
A hangbeálllitás és támogatás videokártya, hangkártya és beállitásfüggő. Lehetőleg bitstream legyen.

(#163) monstre válasza Sanci38 (#162) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HDMI-ről sajna nem tudnám átvinni.
Vagyis igen, de az alaplapi videokártyát nem szeretném használni :)
A hangkárytáról tudok S/PDIF-en keresztül hangot kicsikarni :)

Köszi a választ :)

(#164) Sanci38 válasza semetka (#161) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Az egy dolog,,hogy mivel fogod létrehozni az 5.1 csatornát. De ennél nagyobb borzalmat nem lehetne létrehozni,mint amit leirtál. Ez olyan,mintha kiraksz 5 hangszórót és mindről mást halgatnál,azt neveznéd 5.1nek... Az 5.1-nek nem az 5 vagy 6 hangszóró a lényege hanem a térérzet,amit létrehoz. A teáltalad leirt módszer nem müködöképes!
Hogy mit vegyél?
Először:házimozi erősitőt, utána 1 5.1 hangfalszettet,esteleg 2 frontot,késöbb a többi hármat. végül ha megvan az 5 akkor mihamarabb egy szobádra és tejlesitményre való mélynyomót. Na azt ha jól megcsinálod, az tényleg 5.1 lesz!
Inkább mindkét helyen ezt kellett volna csak kérdezni,"mi kell hozzá,hogy 5.1 legyen?"
De ha rászántad magad,kérdezz tőlem nyugodtan és olvasd el a Házimozi erősítő és... című topik 1.sz hozzászólását.

(#165) Sanci38 válasza monstre (#163) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Na az jó,a hangkártyai S/PDIF kivitele. egyetlen hátrány:nem visz HD hangot.De minden mást igen.(pl AC3,DTS,DD Ex,stb..)

[ Szerkesztve ]

(#166) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még annyi kérdésem lenne. hogy ez a 2 rendszer jól szólhat? nem a hangerő a lényeg, hanem a tisztaság :)

Samsung Philips

(#167) Sanci38 válasza monstre (#166) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Sztem a philipsnek kicsit jobb hangja van(természetesen más tipusokat hallottam,nem ezeket).
De ha jót akarsz magadnak,keress fadobozos hangszórójú modellt,legalább 6-8 centis membránátmérővel,kétutast,van ilyen,pl Onkyo is van vagy Yamaha.Hallgasd meg, és meglátod,mennyivel jobb hangot nyersz. És nem a teljesitmény számít.

(#168) semetka válasza Sanci38 (#164) üzenetére

semetka
(senior tag)

Kipróbáltuk ezt az összeállítást ami írtam, és amit írtál h nem működőképes módszer az be kell valljam nem igaz, Igenis megvan a térérzet. Utánna kipróbáltuk egy házimozival ugyanazt a filmet és nem volt nagy különbség a kettő közt. Egyébként meg nincs mindenkinek pénze hiperszuper AV erősítőkre meg 5.1-es hangfalszettre hozzá. Tény hogy azok jobban szólnak elismerem, de én nem azt akartam h olyan hatásban legyen részem mint a moziban hanem mégis érezzem a térhatást, ami mostmár megvan.Meg a szobám sem valami nagy tehát teljesen tökéletes ez nekem. Lehet oltogatni, h szar megoldás de nekem ez 15e ft-ból kijött. Hifi megvolt meg az LCD TV- is megvolt. Csak a hátsókat kellett vennem.

P35C-DS3R Core 2 Duo e8400 Gainward 8800GT GS 1024MB 2x2GB 1066MHz Kingmax ==>> 3dmark 06 : 12109 pont <<== no tuning ===>>Sony BRAVIA 32W4000<<===

(#169) doc válasza semetka (#168) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem akarlak elkeseriteni, de 15k-bol mar eleg korrekt 5.1-es cuccot lehet kapni

(#170) semetka válasza doc (#169) üzenetére

semetka
(senior tag)

Mutass egyet.

(#171) doc válasza semetka (#170) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

[link]
ez egy hajszalnyit dragabb (bar konnyen lehet hogy mashol 15 alatt van), de az x-230-bol kiindulva nagyon utos kis cucc: [link]

(#172) semetka válasza doc (#171) üzenetére

semetka
(senior tag)

Nem rossz cucc. Én jobban logitech párti vagyok.

(#173) doc válasza semetka (#172) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akkor ott az 530 :)
az asztalomon itt van elottem egy x-230, ami meglepoen jol szol ahhoz kepest hogy milyen kis pocskoszoru
ahogy nezem ez az x-530 teljesen ugyanaz, csak van hozza plusz harom hangszoro.

a szobaban van egy nagyon 5.1-es fabodozos Genius hangfalszettem, siman betolti a lakasmeretu nagyszobat a hangja, imadom :C

(#174) SirAlo

SirAlo
(kvázi-tag)

Hi, en azt szeretnem kerdezni hogy nem letezik valami olyasmi hogy fizetek valamennyit es a neten nezhetem a tv-t ? pl. letolthetek egy programot amit ugyanugy befizetek minta kabeltv-t vagy a muholdasat csak ezt neten nezhetem ? nagyon kellene egy ilyen :)

(#175) camaro79

camaro79
(újonc)

sziasztok!
megoldható az valahogy, hogy vezeték nélkül küldjek audió anyagot a gépemről az erősítőmre? a hifin sajna csak rca bemenet van, viszont van a közelében egy router. nincsen valami wifi nem tudom mi???? :B

(#176) doc válasza camaro79 (#175) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

wireless AV transmitternek hivjak amit keresel

(#177) camaro79 válasza doc (#176) üzenetére

camaro79
(újonc)

köszi.
kicsit sok wireless cumó lesz a lakásban, nem biztos, hogy egészséges...

(#178) doc válasza camaro79 (#177) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

egy szem mobiltelefon tobbet sugaroz mint az osszes wireless cuccod egyutt :)

(#179) Tigi

Tigi
(senior tag)

Sziasztok

Remélem, hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet.

Tehát, a kérdés a következő.
Mitől függ az, hogy egy adott divx film 4:3 vagy 16:9 formátumban jelenik meg a tv-n?
Az a helyzet, hogy van egy LG házimozim és van egy LG HDMI-s játékosom is és a házimozin a divxek jönnek rendesen teljes képernyőn a HDMI-s LG-n sok divx csak 4:3-ba jön és ez nagyon zavar.
A házimozi az Scart-on megy a játékos meg HDMI-n.
Jól gondolom, hogy ez a dolog attól függ, hogy milyen média csipszett van a lejátszóban?
Vagy semmi köze hozzá.

Remélem érthető a problémám. :)

Előre is köszi. :R

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#180) Sanci38 válasza Tigi (#179) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Át kellene állitanod a DVD játékost 16:9re.Lehet hogy 4:3-on hagytad.
Egyéb ötlet nincs.

(#181) Tigi válasza Sanci38 (#180) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Hali

Természetesen ezt néztem meg legelőször. :)
Hiába van a tv-is (Samsung és LG Plazma) és a játékos is átállítva 16:9-re akkor is 4:3-ba jön.
Még arra is gondoltam, hogy ami 4:3-ba van kódolva azt valamelyik játékos kitudja nyújtani 16:9-re van ami nem.

[ Szerkesztve ]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#182) benike123

benike123
(kvázi-tag)

hello!

nagy választás elött állok!

genius sw 5005 15.000Ft-ért

vagyezek a hangszorók
egy normális erősítővel 30.000Ft-ért

1. ha írok elvárom hogy válaszolj 2.ha szeretnél valamit akkor pü-be érdeklődj 3. addig él a hirdetésem amíg nem törlöm 4. ha átversz, etikátlan dolgot írsz elvágtad magad nálam 5. ha mást nem beszélünk meg akkor kipróbálási garanciát vállalok

(#183) Sanci38 válasza benike123 (#182) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Én a JVC-nél maradnék,de minthe ugy vettem ki volna a hsz.-ból hogy nincs center így tárgytalan,center nélkül. Geniust és társait(pl.Logitech) nem házimozira tervezték,csak szgép köré,ezért sürgősen felejtsd el házimozinak!Bármennyibe is kerül.

(#184) benike123

benike123
(kvázi-tag)

nem is házimozora venném...
csak minimálisan használnám arra, inkább zene meg néha tv-re
volt nekem házimozim 60 ezerből de nemtettszett nem éreztem azt a térhatást
de eléggé erős szett ez ennyiért szerintem, és olcsó is
az erősítője is elég jó, összeségébe ilyet ennyiért nem naon kapnék sztem:)

1. ha írok elvárom hogy válaszolj 2.ha szeretnél valamit akkor pü-be érdeklődj 3. addig él a hirdetésem amíg nem törlöm 4. ha átversz, etikátlan dolgot írsz elvágtad magad nálam 5. ha mást nem beszélünk meg akkor kipróbálási garanciát vállalok

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.