Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)

(#101) joecontra válasza Sanci38 (#100) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Addig is esetleg forditsd meg a konnektort.
Hogyhogy fordítsam meg? Ez mit jelent? A polaritást? Az váltóáramnál nem játszik. :F

Néha a monitor csavarjai is ráznak.

[ Szerkesztve ]

VGA-SCART írások -- https://sites.google.com/site/joecontra/

(#102) doc válasza joecontra (#97) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a foldhurok nem nyirja ki a hangszorot, max. bug meg csikos lesz a kep, a foldeltseg hianya meg szinten, attol max. megraz a cucc ;] ugyanis a plusz toltes a kivulre kerul, nem a keszulek belsejebe
a konnektor forditas segithet ha bug a TV vagy zavarcsikok vannak a kepen, de a szetdurrant hangszorot nem fogja megjavitani

de meg mindig nem ertem, hogy mit varsz tolunk? azt mondjuk hogy nyomd meg a bal+jobb+poweron+menu gombokat egyszerre, es magikusan megjavul a hangszoro? ugyis el kell vinned szerelohoz ha nem ertesz hozza... ha nem bizol benne, akkor vard meg ott amig megcsinalja, lehet hogy csak egy kondi vagy vegfok IC ment ki, az olcson javithato

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#103) tothl válasza joecontra (#94) üzenetére

tothl
(őstag)

Tök mindegy mire gyanakszol, az összegányolt rázós rendszereddel..... :)
A TV-t szervizbe kell vinni, ha hangot akarsz belőle még valaha, és a jövőben gondosabban kösd össze a rendszert, a rázós dolgokat másikba bedugni elég veszélyes mutatvány.
Nekem 1x még ívet is húzott, szerencsére nem halt be semmi.
Voltam olyan helyen, ahol az erősítő kimenetét sikerült valahogy rákötni a tv hangszóróira is, mégpedig úgy, hogy a tv hangszórója a tv saját erősítőjébe is be volt kötve (a tv oldalára voltak csatolva a hangszórók).
Az első nagyobb hangerejű bulinál volt nagy csodálkozás... :)

(#104) joecontra válasza doc (#102) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

de meg mindig nem ertem, hogy mit varsz tolunk?
A jelenség mögé szerettem volna látni.

azt mondjuk hogy nyomd meg a bal+jobb+poweron+menu gombokat egyszerre, es magikusan megjavul a hangszoro?
Természetesen nem.

gyis el kell vinned szerelohoz
Erre már az elején rájöttem.

Válaszokat köszi mindenkinek.

J

(#105) tothl válasza joecontra (#104) üzenetére

tothl
(őstag)

Szerintem nem ment tönkre a hangszóród, rosszabb történt. Valszleg kapott egy kis impulzust a tv-d erősítője és elhalt. Legalábbis bennem ez a kép alakult ki. Remélem nem lesz igazam, mert ez a drágábbik lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#106) joecontra válasza tothl (#105) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Ki tudja, majd a szerelő megmondja. Csak azt jó volna tudni, hogy hogyan kapott impulzust, amikor előtte 1,5 óráig jó volt. Na mindegy.
Egyébként a Windows dobott egy "Az exporer.exe hibát észlel ezért leáll" üzenetet, közvetlenül mielőtt a jelenség mutatkozott.
Lehet köze hozzá?

mert ez a drágábbik lehetőség
Forintosítva körülbelül?

[ Szerkesztve ]

(#107) doc válasza joecontra (#106) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyébként a Windows dobott egy "Az exporer.exe hibát észlel ezért leáll" üzenetet, közvetlenül mielőtt a jelenség mutatkozott.
Lehet köze hozzá?

persze, virusos a geped, es a hangkabelen atment a TV-be, amit megfertozott :P

(#108) tothl válasza doc (#107) üzenetére

tothl
(őstag)

:-)

(#109) joecontra válasza doc (#107) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem mulattam ilyen jót rajta. :U

[ Szerkesztve ]

(#110) joecontra válasza doc (#107) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként nem a hangkariból ment a hang a TV-be, hanem a PC-re kötött hangszóró fülhallgató dugaszából.
Ez esetleg lehet a baj forrása?

(#111) doc válasza joecontra (#110) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ezt eddig elfelejtetted kozolni :)
a fejhallgato-csatlakozo magasabb jelszinttel dolgozik mint a line-out, amit a TV var, szoval ez nem volt feltetlenul jo otlet a reszedrol... altalaban csak annyi az eredmeny, hogy torz es fos minosegu lesz a hang, de elkepzelheto, foleg ha a hangszoro kimenete nagy jelszinttel dolgozik, a TV-ben meg valami olcso vacak van normalis minosegu aramkorok helyett, hogy ez volt a problema forrasa

(#112) joecontra válasza doc (#111) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ! :R
Meg egyszer volt egy kihúzás és visszadugás működés közben. :B Bár igaz, a hiba ennél jóval később lépett fel.

(#113) joecontra válasza doc (#111) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Visszajött a hangja a TV-nek! Nem vicc!

(#114) doc válasza joecontra (#113) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

kezd erdekes lenni a problema :D kihuztal vagy bedugtal valamit?

(#115) joecontra válasza doc (#114) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Még reggel se volt hang. Egyszer anyám délután bekapcsolja és jön a hang. :Y

Délelőtt még megnéztem a front panel fülhallgató kimenetét, hogy van-e rajta hang és volt, úgy ahogy a Scart porton is. De a hangszóróból még akkor se volt hang.

Amúgy leföldeltem a PC-t délután.

(#116) tothl válasza joecontra (#115) üzenetére

tothl
(őstag)

No akkor a jövőben óvatosan. :)

(#117) joecontra válasza tothl (#116) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Azt a vezetéket, ami a hangot szállította a TV Scart portjába, azt valószínűleg már nem dugom bele. :D

(#118) gedikart

gedikart
(tag)

Üdv.

Adott egy MSI notebook nvidia vga-val (típusszámokat nem tudom fejből). A notebook-on van egy 7 pin-es S-Video csatlakozó. Szeretném a TV-re rákötni (Samsung CRT). A tv-n van 3 db RCA bemenet, illetve egy 4 pin-es S-video bemenet.

Szerintetek megoldható?

(#119) joecontra válasza gedikart (#118) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Gyere át ide és talán tudok segíteni! :)

J

(#120) hdcsaba87

hdcsaba87
(fanatikus tag)

Sziasztok.
50-80 ezer forint közt nézegettem erősítőket.
Kinézetre a Pioneer VSX-520 és a kistestvére tetszett meg.
Jót vagy rosszat tudtok róla mondani?
Esetleg hasonló ár kategóriába valami mást? Azért jó lenne, ha 1.4 es HDMI-t tudná, pár évig nem szeretnék újat venni.

(#121) tothl válasza hdcsaba87 (#120) üzenetére

tothl
(őstag)

Ebben a kategóriában ne várj csodát... :-)

(#122) Sanci38 válasza hdcsaba87 (#120) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ebben a kategóriában elenfele az Onkyo tx-sr 308-as.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#123) henter

henter
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: cserébe ajánlottak egy Sony RDR-HX920-as asztali, 250 GB-os DVD-írót, de nem ismerem, fogalmam nincs, hogy mennyit érhet. Szerintetek? Van valakinek ilyen vagy hasonló? Tapasztalat?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#124) Elar

Elar
(fanatikus tag)

Sziasztok
Az antenna a DVDmhez van kapcsolva.
Onnan lőném át hangot és képet a TVre. Elég a HDMI kábel?
Összekötöttem, de ha nincs bekapcsolva a DVD akkor nincs jel a DVDből.....
Mit hagytam ki?

(#125) jaddz

jaddz
(újonc)

Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék a topic, valamint a hozzáértők felé, előre bocsátom közel zéró hozzáértésem van ehhez a témához, így ha még a felvetés is mulatságos, pardon. Tehát, van most egy Samsung Syncmaster 943nw típusú 19"-os 1440x900 natív felbontáson és 60hz-n működő monitorom. Kicsit távol van az ágytól és feliratos filmet már nem tudok nézni rajta, a szemem sem a régi, a képernyő sem a legnagyobb. Játékra, előtte ülésre ideális, nem kell nagyobb, vagy jobb felbontású. Szeretnék beszerezni mellé egy másik, lehetőleg nagyobb monitort, amit valamivel közelebb tennék az ágyhoz (esetleg fali tartókonzollal) és amin így remekül tudnék filmezni. A kérdésem nem az utóbb említett monitorral kapcsolatos, abból a lehető legolcsóbb/legegyszerűbb darab szerintem remekül ellátja a feladatát, hanem hogy ez megoldható-e úgy, hogy a második képernyőt rádugom a VGA második kimenetére, és csak filmezéskor használnám? Az elgondolásom az lenne, hogy bőven elég, ha csak az első megy, a második akkor kapcsolna be, ha mondjuk elindítok egy filmet. Addig készenléti állapotban lenne, amikor elindítom a filmet az meg automatikusan azon indulna el. Nem tudom, hogy erre van-e szoftveres lehetőség, vagy hogy ez min múlik. Tipp, javaslat, észrevétel? Előre is köszönöm!
(Ha lényegi információ, a HD4670 két DVI kimenettel rendelkezik, az egyikre DVI->VGA átalakítóval van kötve a jelenlegi monitor, oprendszer Win7, lejátszó MPCHC)

(#126) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen érdeklődöm-e de azért felteszem a kérdésemet hátha tud valaki segíteni :-)

Szóval médialejátszós (USB-ről tudjak HD anyagot lejátszani) DVB-C tunert keresek, de nem nagyon találtam eddig :(

Köszönöm! :R :R :R

(#127) Sanci38 válasza Elar (#124) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Semmit nem hagytál ki.Így kell lennie,scarton se kapnál jelet,ha kikapcsolod a DVD felvevőt(gondolom az,mert oda tudsz csak antennát bekötni).Nem elég a HDMI kábel.Antennát át kellene "füznöd" a tévédbe,tehát a DVD antennakimenetéből 75 ohmos kábelt(gyárilag adják,ha van antennakimenete)bedugni a tévébe vagy pedig elötte az antenna jelét F-csatlakozós osztóval elosztani.

(#128) Sanci38 válasza jaddz (#125) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen,megoldható,2.képernyőt kell létrehozni.W7-nél egyszerűen megy.Oda dughatsz pl LCd,vagy plazma(kizárólag filmre!!) tévét is.Bövebbet több topicban,(pl LCD tv-tapasztalatok.topic vagy LCD monitorként-Jó választás?) olvashatsz.

(#129) jaddz válasza Sanci38 (#128) üzenetére

jaddz
(újonc)

Köszönöm. Arra gondoltam, hogy fogok egy olcsó, 22 colos 35.000 forintos monitort, veszek egy hosszabb DVI kábelt, odateszem a cuccot vhova az ágy végébe és azon mennek a filmek. Nem kell TV, nem nézek TV-t. Kösz mégegyszer.

(#130) Elar válasza Sanci38 (#127) üzenetére

Elar
(fanatikus tag)

Igen közben eszembe jutott :)
De köszi!
Még gondolkodom, h miként csináljam.
Hányásom van az 5 tonna kábeltől és lehet h nem kötöm össze a DVDt a TVvel.
Amennyit használtam az elmúlt 1 évben....
Max veszek vmi TV Tunert és felveszem a gépre ha fel akarnék venni bármit is.
Ja de akkor is kell egy bemenet az antennától a gépbe, vagyis ha TV + számgéptv akarok nézni, az 2 kábel :)

(#131) Sanci38 válasza jaddz (#129) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szivesen.A tévét csak a méret miatt irtam természetesen.Mehet rá monitor is,a lényegen mit sem változtat.

(#132) Sanci38 válasza Elar (#130) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ahogy gondolod. Kábeleket el lehet izlésesen(pl kötegelve,vagy kábelcsatornában.stb.)is helyezni,akkor nem hat olyan soknak.

(#133) Odzsee

Odzsee
(újonc)

Sziasztok!

Házimozis kérdésem lenne.

Letöltöttem a netről egy csomó filmet ami 808x454-es méretű.Gondoltam beteszem a házimozi lejátszómba és megnézem.Namost kiderült,hogy a dvd lejátszók csak 720x576-ot tudnak maximálisan,ezért nem játsza le nekem a filmeket.

A kérdésem az lenne,hogy mi a megoldás?

Átkonvertálással már próbálkoztam,de nagyon lassú.A gépem csak hdmi-t tud kifelé,viszont sem házimozimon sem a tv-men nincs hdmi bemenet,csak scart meg rca illetve a dvd-n egy hdmi kimenet.

Nem lehet valahogy meghekkelni a dvd agyát,hogy a nagyobb felbontású filmeket is elfogadja?
Létezik olyan csatlakozó,ami usb bemenet és rca kimenet?

Előre is köszi a válaszokat.

Üdv.

(#134) Sanci38 válasza Odzsee (#133) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Kábellel és hackeléssel nem megoldható.Csatlakozó nincs és nem lehetséges! Egyedüli legjobb ha veszel médialejátszót.pl.ha nem mkv akkor ilyet.Ha MKV akkor kb.ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#135) Odzsee válasza Sanci38 (#134) üzenetére

Odzsee
(újonc)

Szia!

Köszi az infót.
Nem MKV fájlokat szeretnék lejátszani,tehát jó lenne az olcsóbbik cucc is.
Gondolom ez a cucc tud USB pendrive-ról filmet lejátszani nagy felbontásban is.

Üdv.

(#136) Sanci38 válasza Odzsee (#135) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Természetesen tud,van USB bemenete.Különben nem ajánlottam volna.(1080p felkonvertálás jelenti a nagy felbontást.)

(#137) Sanci38 válasza Odzsee (#135) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Itt egy valamivel olcsóbb MKV-t tudómédiajátszó.

(#138) Odzsee válasza Sanci38 (#136) üzenetére

Odzsee
(újonc)

Szia!

Köszi az infót.
Mivel nincsenek MKV fájljaim és valószínű nem is lesznek,ezért az első dvd lejátszó a legjobb nekem.A lényeg az egészben,hogy usb kulcsról tudjak filmet nézni,mert a gépemet nem tudom összekötni a tv-mmel.
Egyébként láttam vaternán néhány olyan média lejátszót,ami nem tud dvd-t,csak egy kis doboz az egész, usb és mindenféle bemenettel.Egy ilyn cucc még jobb lenne,de ugyanolyan árban van,mint a dvd lejátszó és nem is találtam eddig sehol.

Köszi a segítséget.

Üdv.

(#139) Mandarinn válasza Odzsee (#138) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Szerintem ezek az olcsóbb SD lejátszók sem tudják azt a felbontást lejátszani.

(#140) Sanci38 válasza Mandarinn (#139) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Egyszerű:el kell egyet vinni penen,és kipróbálni.

(#141) Mandarinn válasza Sanci38 (#140) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Nekem van itthon egy 6000Ft-os műremek :)
Van amit nem akar lejátszani, de nem néztem, hogy a felbontás miatt vagy bitsűrűség vagy valami más miatt.

Sima, nem túl komplikált dvdrip-eket visz.

(#142) matykooo válasza Mandarinn (#141) üzenetére

matykooo
(tag)

Sziasztok!

Kinéztem egy kompakt házimozit "LG LH-T760IA" nem a legújabb, mivel ahogy olvastam 2007-es széria! Nos ami a lényeges kérdésem első körben, mivel nagyon nem értek ezekhez, ha hozzá akarom kötni pc-hez (film és zenehallgatás szempontjából) [csatlakozókról egy kép] akkor azt egy sima AUX kábellal megtehetem? Illetve hogy szólni fog az összes hangszóró?
Második kérdés, vagy inkább kérés hogy ha tudtok ajánlani valamilyen kompakt rendszert azt szívesen venném... 50-55 ezer forintot gondolnék rá kb...
Összerakott szettre nincs helyem, keretem sem, és nem is használnám ki!
Köszi a válaszokat!

''a walesi srác aki legenda lett''

(#143) Termi16 válasza matykooo (#142) üzenetére

Termi16
(őstag)

Szia!

Az erősítős topikban már válaszoltam...

Nem megfelelő számodra a kinézett cuccos, mindenképpen digitális összeköttetésre van szükséged(optikai vagy koax), ha a filmeket 5.1-ben szeretnéd nézni, nem pedig sztereóban.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#144) matykooo válasza Termi16 (#143) üzenetére

matykooo
(tag)

Ja bocsi, nem vettem észre, nem nekem volt kifejezetten címezve :D
Mondjuk elsősorban zenére lenne használva 80%-ban kb... a maradék 20 lenne film...
Ha hazaköltöznék akkor lenne igazából házimozi a plazmámmal összekötve...

Amúgy ha zenére szeretném használni, akkor szólna az összes csatorna? Tehát aux kábellal, és csak ez a hátrány lenne hogy számítógépről való filmezéskor buknám az 5.1-et?

Szgépen is van koax vagy optikai kimenet? :U

[ Szerkesztve ]

(#145) Termi16 válasza matykooo (#144) üzenetére

Termi16
(őstag)

Nem, zene alatt is csak sztereóban szólna. Ahhoz, hogy a sztereónál "jobb" jelet szólaltass meg, digitális összeköttetsé szükséges.
De esetleg lehet olyan beállítása a lejátszónak, hogy a zenét kitegye mondjuk a hátsó hangszórókra is, ez már sajnos konkrét típusfüggő és személyesen nem ismerem a linkelt modellt.

De egyébként szerintem a zenét érdemesebb is sztereóban hallgatni, a hátsó csatorna csak belerondít a hangképbe. Bár ez szubjektív.

Igen, szokott lenni az újabb alaplapokon vagy az egyik, vagy a másik, netán mindkettő :) Ha nincsen, akkor egy hangkártyát is kellene venned, amin van. Pl Asus Xonar ds 10k körül.

Szerk.: Még annyit, hogy talán nem vagy vele teljesen tisztában, ezért inkább leírom :)
Alapvetően annyi csatorna szól, amennyit a küldött jel tartalmaz, tehát egy zenénél (mp3) 2 csatorna van, az nem fog neked 5.1-ben szólni, csak ha esetleg felkeveri a lejátszód, vagy van a fent leírthoz hasonló beállíátsi lehetősége. Magyarul zene digitális összekötésnél is csak sztereóban szól alapból.

[ Szerkesztve ]

(#146) matykooo válasza Termi16 (#145) üzenetére

matykooo
(tag)

asus p5b alaplapom van... csak az a baj hogy most nincs előttem az asztali gépem, de most hogy mondtad mintha úgy emlékeznék hogy optikai van rajta, csak soha nem használtam, ezért furcsáltam is most hogy van... de utánanézek...

Közben találtam egy másik szettet, mondjuk ez még régebbi 2005-ös ahogy néztem...

Philips Hts3610 új állapotban... 25 körül tudnám megvenni... bár ezen még nincsenek ilyen hókusz pókuszok hogy hdmi, meg felkonvertálás (bár ennek értelmét nem látom), meg stb stb ami éppen a maiakon :D

Szóvsal most nem tudom, hogy adjam ki a dupláját, egy nekem is jobban tetszőért (lg), viszont mindkettőt kb ugyanarra használnám... tehát most nem tudom mit csináljak :)

(#147) Termi16 válasza matykooo (#146) üzenetére

Termi16
(őstag)

Van a lapodoon koax és spdif is, ha jól láttam.
Viszont ezzel semmire sem mész, mert egyik kinézett szett sem rendelkezik a megfelelő csatlakozóval, csak aux van rajtuk, amit még mindig csak sztereót eredményez.

Amúgy nem tudom, hogy merre nézelődsz, de 50-60k körül tutira van már akár boltban, újonnan is ilyen rendszer, amin található digitális bemenet is.

(#148) matykooo válasza Termi16 (#147) üzenetére

matykooo
(tag)

használtan nézegettem, itt is, aukciós oldalakon stb stb...
Igazából a dizájn is fontos lenne... pl tetszik a 4 álló hangfal (tudom hogy semmit nem jelent mert ugyanaz van kb a kicsibe is) :D de ez úgy megfogott... tudsz ajánlani valamilyen szettet ami szerinted jó? :)

(#149) Termi16 válasza matykooo (#148) üzenetére

Termi16
(őstag)

Nem tudok sajnos konkrét példát, én már álló hangfalas erősítős rendszerre váltottam, szóval nem igazán vagyok otthon ezekben. :) Szerintem óriási különbségek nem lehetnek a hangzásban, érdemes vmi jobb márkát venni, pl Panasonic.

Ezt találtam, itt írja is, hogy van rajta optikai bemenet.

De biztos van még ezer típus.

(#150) Termi16

Termi16
(őstag)

Esetleg egy Logitech Z-5500-at megnézhetnél, hátha...:)

Ilyenem volt, előtte volt (papíron) 850w rms-es Sony Dav dz110, meg vmi gyengébb lg 5.1-em is, de sokkal szebben szólt ezeknél, a mélye meg brutális. Ja és van rajta koax, optikai és analóg is, szóval több mindenre is rá lehet kötni, úgy mint pc, tv, dvd-lejátszó.

Újonnan 85k, használtan ki lehet fogni 50-55k körül.
Semmilyen kompakt rendszerre nem cseréltem volna el, csak külön erősítő+hangfal kombóra.

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Azonnali házimozis kérdések órája! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.