Van. Akármelyik alaplap tudja mérni a táp ventifordulatát, amennyiben a táp ventije az alaplapról kap feszt, vagy a tápól ki van vezetve egy jeladókábel.
Az elsőre csak modding esetén van lehetőség, a másodikra a komolyabb márkáknál van nem egy példa. Viszont a szabályzást semmiképpen sem javaslom, hogy az alaplap végezze, csinálja csak a táp.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum III. (téma lezárva)Hozzászólások

tukko1
(fanatikus tag)
Mert msn-ezek egy kollégával és ő azt mondja hogy az aerocool 3T-s házának a 3 vetiszabályzó egyikével tudja szabályozni a táp ventijének a fordulatát. Csak én nem értem hogy ez hogy lehet!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tukko1

Dtomi
(őstag)
Hali! Újra kellett telepítenem a gépem és miután feltettem újra az XP-t nincs készenléti állapot és hibernálási funkció. A súgóba azt mondja az okos microsoft hogy azért mert nem támogatja az alaplap, ezt rősen megkérdőjelezném, 2 évig támogatta. Most hirtelen nem... Mi lehet a probléma.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
Minden alaplapi drivert feltettél? 
Different songs for different moods.

Dtomi
(őstag)
Mindet amit az elmúlt 2 évben.... mindent ugyan úgy csináltam semmit nem állítottam se biosba se máshol.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

Hosssszu
(fanatikus tag)
Videokartya driver is fennt van? (Nalam egyszer azert nem mukodott, mert nem volt fenn a catalyst, es a windows csak a szokasos "szabvanyos pci videovezerlo"-nek talalta meg a videokartyat. Miutan feltettem a catalystot, es felismerte normalisan a videokarit, utana mar mukodott a hibernalas, es a keszenleti allapot.)
4MB-os SIMM RAM-ot keresek (386-os gépbe). Lehetőleg Vácon, vagy környékén.

Dtomi
(őstag)
Heh! Ez nem is rossz ötlet!! Fent van a catalyst meg azegész drivercsomag de a végén mikor végzett annyi jött ki egy ablakon hogy 1158: OK és utána a kérdés hogy rebote now
na újrateszem a drivert.... Minden működik fasznán de lehet hogy ez a ludas!

Dtomi
(őstag)
leszedtem feltettem u.a a helyzet 
Hi, egyik cimbimnek adott egy konfig:
Abit p35-ös lap, e2160@333FSB, 2x1G Kingmax Mars DDR2-800, asszem 450-es csíftekkel
Az egyik ramja sz@r volt, most cserélték gariba.
Összepakolta, ment pár órát majd kékhalál --> ezután elkezdte a memtest 86-ot futtatni, mert ugye ez memória hibára utalt.
A memtest kb 80%-nál megfagyott --> reset aztán utána se kép, se semmi.
Sőt azt csinálta a gép, ha bekapcsolta, hogy ment vagy 5 másodpercig majd kikapcs és újraindult.
Természetesen cmos clear, elem ki, stb......
Most már nem restartolgat, nem áll le a gép, tehát első indításra elindul, viszon még mindíg nincsen kép.....
Szerintetek minek lehet baja???
Egyébként majd most hozza át a ramját, procit, vga-t, hogy azok nálam mennek-e, ha igen akkor ugye egyértelműen lap.
< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

Hosssszu
(fanatikus tag)
Todum ilyen hibat nem szokas elkovetni, de hatha! Az "energiaellatasi opciok"-ban (mar ha igy van a magyar xp-ben), be van kapcsolva a hibernalas engedelyezese?
Melyik POST kódnál áll le?

Dtomi
(őstag)
Na már az a fülcseke sincs meg ahol ezt engedélyezni lehet....
(#913) VinoRosso válasza WildDaemon (#874) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 19:21:09
azt add el, nem jó az semmire cf-hez
Hát passz szerintem nem jegyezte meg, de most már meg sem tudja nézni, mert ahogy írtam, bekapcsol, de fekete képernyő...

Hitman
(fanatikus tag)
Ide is beteszem, hátha tudja vki a megoldást:
Kéne kis segítség, az alaplap (P5K-E wifi) nem látja az ide dvd íróm, BIOS-ban mit kéne beállítani ? Ha jól tudom, az P-ATA csatornát külső vezérlő kezeli, ez bios-ban engedélyezve van (IDE-re állítva).
BIOS-ban a jmicron vezérlő IDE mód.
jmicron driver feldob.
No megvan, 6-os teszt 60-62% körül állt meg a full (52% körül járt.)

Hitman
(fanatikus tag)
"jmicron driver feldob." -Hogy? az odd azért kéne, hogy vmi oprendszert toljak fel a gépre, viszont amíg nincs win, addíg hova tegyem a drivert? illetve amíg nincs odd addíg nem tudok wint telepíteni...tiszta 22-es csapdája 

Hitman
(fanatikus tag)
Megoldódott, kábelezés újravizsgálata után felismerte. Köszönöm a segítséget syn7h37ic 
Nélküle is megy. Bootolni kell tudnia a gépnek az ODD-ről csak a DOS nem fogja látni.Ez a windows telepítőt már nem érinti, csak az oprendszer telepítés elején nyomj egy F6-ot, hogy kérje a drivert, az adott pillanatban. Ekkor a floppy-n lévő drivert betolod neki, és nem lesz BSoD
Ha nincs floppyn driver, akkor az Asus oldaláról tölthetsz le hozzá floppy create fájlt, illetve a driver CD-n is van make jmicron floppy.
mod, látom, közben sikerült. 
[ Szerkesztve ]

MyStiQ
(újonc)

Gerisan
(fanatikus tag)
Hát mondjuk más chipset van rajtuk.a drágábbik 8gb memóiát bír a másik 4-t.a drágábbikon 4 Sata van a másikon 2 stb.
nekem amúgy az olcsóbbik jobban tetszik.
FSP Everest 500W,Asus P7H55-M,Core i5 760,4x2Gb Kingmax 1333 Ram,GigaByte Geforce GTX 460 OC 1024 MB DDR3,1,5TB SATA HDD,Optiarc 7203S

Gerisan
(fanatikus tag)
Nekem egy Mercury PVM800M alaplapom van és 1 gb memória.Na most az Everest és a Driver Detective nevezetű program valamiért csak 16mb memóriát ír.Nem tom mitől lehet.Meg ha lemegy egy 3d mark akkor ott a neten az eredménnynél is 16 mb memóriát ír.nem tom mitől lehet ez mert a játékok meg minden más 1 gb-t lát meg hát ha csak 16 mb lenne az Xp-se menne.nem tudok rájönni miért van ez.
FSP Everest 500W,Asus P7H55-M,Core i5 760,4x2Gb Kingmax 1333 Ram,GigaByte Geforce GTX 460 OC 1024 MB DDR3,1,5TB SATA HDD,Optiarc 7203S
gondolom nem sokat segít ha passzolom, ugye?
esetleg nem a registryt kurkásztad meg valam fals adattal?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Gerisan
(fanatikus tag)
nem,nem is nagyon piszkálom a registry-t mert tudom hogy az veszélyes dolog.

Calibos
(PH! addikt)
Olcsóbbik micro Atx.... ezért is olcsóbb mert kisebb a mérete és VIA
Mindkettőn csak 2db memória foglalat van
Mire használnád az alaplapot?
/én talán egyiket sem venném meg
/

Zalaymate
(senior tag)
HI!
A kérdésem a következő lenne: Most veszek új gépet. Már megvan minden elméletben, már csak a videókari miatt várom az új ATI VS nVidia harcot, hogy melyik milyn árban és erőben lesz.
De a lényeg hogy a véleményeteket kérném, mennyire jó az alaplapom és hogy fog működni a Procival illetve videókarival (Mindkét esetre írjatok, jhogy milenne ideálisabb! ATI vagy nVidia)
Itt a config:
Alaplap: MSI - K9AG Neo-2 Digital HDMI (16.320)
Processzor: AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOKSZ (32.634)
RAM: GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (17.796)
HDD: WESTERN DIGITAL 320GB 7200rpm 16MB SATA2 (18.240)
DVD-író: NEC AD-7173S Fekete SATA (7.092)
Táp: FSP - ATX-400PNF (8.772)
VGA: SAPPHIRE X1950PRO 512Mb Full PCIE (38.550) vagy majd egy új X2950Pro (kb. 50.000) vagy új nVidia 8800GT (esetleg)
Előre is köszi és nagyon fontos lenne!
THX!
(= Zala =)

serito
(senior tag)
Hali!
Szeretném kérni a segítségeteket alaplap választáshoz::
A nevem alatt látjátok a mostani konfigomat amiben az alaplap megadta magát.
Olyan lapot keresek amivel jól lehet tuningolni az-az alkalmas a kemény túlhajtásta.
Valamelyik ASUS lapra gondoltam de mint az már kiderült a Gigabyte nem egy tuning lap.
Minden ötlet ajánlat érdekel.
THX

Laybee
(senior tag)
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy a gép miért reseteli magát tőlem függetlenül? Nincs hozzápiszkálva semmihez. A gép új és havonta egyszer csinálja. Köszi

Zalaymate
(senior tag)
Milyen tápod van? Nekem is csinált ilyent, aztán elfüstölt a táp! :S meg nemrég az alaplap!
Lehet, hogy a gépnek nincs baja, csak áramingadozás/kimaradás van a konnektorben!
Ez lehet csak egy pillanatnyi is, de az már elég a gépnek az újrainduláshoz. nálam ez volt! Ciki! Most gondolkodom egy szünetmentes táp vételén, csak még nem találtam megfelelőt!
(= Zala =)

Laybee
(senior tag)
Chieftec a táp 400W-os, az is új. Én nem észleltem áramingadozást, vagyis a villanykörte nem vibrált vagy ilyesmi. Amúgy Trust feszültségvédős elosztón van a gép.
Ha nem erről van szó, akkor mi lehet az ok?
[ Szerkesztve ]

karirulez
(újonc)
UP
üdv Mindenkinek,
a következő problémával küzdök - talán az alaplapom szállt el??
adott egy desktop pc, ami nem indul el és a BIOS-ba sem lehet belépni
a DEL gomb megnyomására csak egy kék csík jelenik meg a képernyő alján, de a BIOS-t nem tölti be
ha nem nyomok DEL-t, akkor pedig leáll a boot-olás folyamata
a gépből már kipucoltam az összes kártyát (csak a VGA van benne, hogy lássam a monitoron a történéseket), lehúztam már minden IDE kábelt, kihúztam az összes tápkábelt
a bios frissítésen is túlvagyok (ez az ALT+F2 módszerrel működik floppyról) a legfrissebb verzió van fenn
ha van valakinek jó megoldása erre a problémára, akkor ne kíméljen 
lap: EPOX-8K3A, proci: AMD Athlon XP 2000+ (Palomino)
HaVe A NiCe DaY!

karirulez
(újonc)
még annyi, hogy BIOS kisütés már megvolt, de nem használt az sem...
BIOS frissítés pedig sikeresen felment, mert látom a frissített verziószámot a kezdőképen, és innen nem megy tovább... se a BIOS belépés, se a bootolás
HaVe A NiCe DaY!

serito
(senior tag)
VGA-t és memóriát cseréltél már?

gaborg
(újonc)
hali
kérdésem
kábé menyit fogyaszt ez a config?
420cerka visszavéve 1000mhz 1volt
965 giga gm-s2
2db king max 512mb 800mhz
1db st3250 (250)
ati 1650 giga passziv
300w fsp
lg dvdolvaso
2db 8cmés 1db 12cm mind 5volton
2. kérdésem
van 2db pcém és 1db 2.1 aktiv hang rendszer hogy tudom elérni mindketö mükögyön
1hangrenszerel ,atol félek ha össze kötöm a kettö kimenetet nem tesz jot neki
köszi a
segitséget

IceHole
(újonc)
Sziasztok!
Adott egy gigabyte 955x pro lap. Ha jól tudom ez támogatja a Dual Core procikat, természetesen még a coreduo előttről. Most egy D641 vagy benne, 3.2 ghz, és lehetőségem lenne bele szerezni egy D915, vagy D820-at. A kérdéseim a következőek: érdemes e cserélni akármelyik kétmagosra, érezhető lesz e a különbség? A másik pedig, hogy ugye jól tudom h ezek a procik kompatibilisek ezzel a chipkészlettel?
Köszi előre is!

zolee0307
(fanatikus tag)
Sezrintem a kérdéseid nem
idevalók, az elsőt probáld itt: [link]

karirulez
(újonc)
ezt még nem próbáltam, keresem a csereeszközt és akkor fogok tudni erről is nyilatkozni, mert egyelőre VGA kártyám sincs másik és memóriám is csak 1 modul van benn 
HaVe A NiCe DaY!
- Privát
- 2007-10-11 15:18:35

Komplikato
(PH! addikt)
Itt is megkérdezem:
Ha adva van egy szuper költséghatékony minimalista konfig (értsd olcsó!), mekkora hátrány ér ha márkás P31/G31 chipsetes lapot teszek alá G33/P35 helyett?
Tuning nem lsez, a mindenféle csatik jó része meg így is kihasználatlan lenne.
Close the World ..... Open the Next!
(#940) sgergi válasza Komplikato (#939) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 15:31:09

sgergi
(PH! kedvence)
Ha alpfeladatokra lesz használva, akkor semmijen hátránya nem lesz belőle, ha ilyen lapot veszel.
- Privát
- 2007-10-11 15:33:47
hi!
gyors kérdés:
ASUS MN2-E re rámenne e egy Sychte Ninja RevB hűtő?
elégé kicsi ott a hely ahogy a képeken elnézem...
előre is köszi a választ 
"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
(#942) sgergi válasza Degradator (#941) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 15:42:02

sgergi
(PH! kedvence)
Elvileg rá kell, hogy férjen, de nem találtam rá egyértelmű választ.

markastor
(tag)
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Van nekem egy DFI NF4-Ultra lapom.
Videókártya csere miatt el kellett 90C-kal fordítani a lapon lévő JTS-0006 chiphűtőt.
Azóta a lap halottnak teteti magát/meghalt(?). Még a ventiket sem pörgeti fel.
Levettem a hűtőt, a chip nincs lesarkazva, teljesen ép, a paszta sem ér hozzá egyik IC-hez sem.
Próbáltam CMOS clear-t, nem ment.
Kivettem az elemet, lehúztam minden perifériát (csak a procit nem vettem ki), így volt kb. 15 percig, még de így sem akar működni.
Most ugyanezt próbálom csak mondjuk pár óráig.
Egyéb ötlet valakinek?
Az ASUS-ommal soha sem volt ilyen, pont a DFI-ben kell az embernek csalódnia? 
(#944) Komplikato válasza sgergi (#940) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 15:45:24

Komplikato
(PH! addikt)
CD/DVD írás, minimális videózgatás, főként Internet, meg talán egy kis office.
Lenne benne egy E2104 vagy E2160, meg 1 vagy 2GB ram. (Azért ez a 6200Ft-os 1GB-os ram kissé szíven ütött, amit most itt ott látni, ráadásul ha "régi" 533/667 ramot vennék az még annyi sem.)
Vagy integrált VGA-val lesz (GigaByte GA-G31MX-S2) vagy sima P31 lap (GA-P31-S3L) és egy 5K-s PCIE VGA. Ki kell hozni pár tízezerből úgy, hogy van táp (régi Enermax Noistaker), HDD (120GB ATA Seagate) és valami régi DVD író.
[ Szerkesztve ]
Üdv!
Am2 alaplapot keresek max. 20e ft-ig, amivel jól lehetne tuningolni (magas FSB-t tudjon). Ebben kérném a segítségeteke, hogy milyet lenne érdemes beszerezni? Előny a jó elrendezés, passzív chipsethűtő, és hogy rá lehessen tenni egy Cooler Master Gemini 2-t 

vin1900
(újonc)
Sziasztok.
Légyszi segítsetek dönteni.
Fejlesztek a gépemen. Sok a szempont, megpróbálom körülírni. Szóval, kb 50-55e van rá. Ebből kéne nekem egy jó alaplap, proci, ram meg videókártya. Nem igazán értek hozzá...
Abszolút nem kell, hogy nagyon ütős legyen a gépem, mert elsősorban dolgozgatok vele. CAD-ben tervezgetek. A mostani gépem már túl lassú. De főleg az a bajom, hogy ha egymás mellett fut (kell) 2-3 CAD-progi, +Axis +Acrobat Reader +Excel (sajna álltalában tényleg kell szinte mind és ugrálok közte) akkor nagyon hátráltat a gép sebessége. Ezen kívül még néha játszok is, pl TDU (csak szeretnék, mert most még nem megy), de nem igényem hogy a legfullosabb legyen a grafika. És jó lenne ha 1-2 évig bírná. Van ötletetek?
Eddig ezeket a cuccokat nézegettem:
Alaplap: MSI K9N NEO-F V2 vagy MSI - K9AG Neo-F
Proci: Amd X2 3600+ vagy 4000+
Ram: KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz (később majd még 1 ilyen)
Videókari: 2600XT (GIGABYTE GV-RX26T256H PCIE, SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE, MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3 PCIE) vagy 8600GT (ebből csak INNO3D 8600GT 256MB DDR3 HTD PCIE jöhet szóba)
[ Szerkesztve ]

Hosssszu
(fanatikus tag)
Szia!
A masodik kerdesedre a valasz:
Az egyik gep line-out-jat kosd a masik gep line-in-jebe, annak pedig a line-out-jara kosd a hangfalat. (ha a "koztes" gep be van kapcsolva, tuti mukodik, ha pedig a "koztes" gep nincs bekapcsolva, akkor nem tudom. De egy probat meger!)
Kicsit furcsan ragoztam, bocsi! 
(#948) sgergi válasza Komplikato (#944) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 17:30:40

sgergi
(PH! kedvence)
Ha az olcsóság fontos, jó lesz, sőt, akkor a G31 is elég.

HolloW
(senior tag)
Az alaplapodon elvileg van egy jumper amivel resetelni lehet a BIOS beállításait, lehet az érne valamit, de csak TIPP
-'állatok szakrálisan meggyilkolva és külön erre a célra készült szerszámokkal a saját belükbe visszaerőltetve - ezt esszük'-
(#950) Komplikato válasza vin1900 (#946) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 17:46:11

Komplikato
(PH! addikt)
Nem tudom alaplapból AMD-nél mennyire "szabad" vagy lehet olcsóbbat venni ...
Videokártyánál meg nem tudom a CAD programok mennyire használják, de a HD2600XT-ből lehet FireGL 5600-ot csinálni szoftveresen.