Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#751) ]Phobos[ válasza Shadows (#750) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Gyártótól van a BIOS? Se a régi, se az új -> most akkor már megvolt az update? Csak mert én is akartam frissíteni az 1ik deszkám, de instabil lett a proci, és nem tudtam visszarakni a régi BIOS-t, mert az új írásvédetté tette... a megoldás engem is érdekelne :(((

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#752) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Srácok, AMD/ATI SB600-as déli hidas lap biosában a sataII vezérlőnél mit jelent az IDE/RAID/ACHI(esetleg OCHI) mód? sp2-es xp telepítő csak ide módban látja a vinóyt

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#753) BPFeri válasza Balinov (#752) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Szia ! :R

Hasonló a probléma talán segít megérteni(megoldani) !

Üdv, F.

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#754) daa-raa válasza Balinov (#752) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az AHCI (Advanced Host Controller Interface) bizony a natív SATA támogatáshoz mindenképpen szükséges (és ennek totális hiánya miatt lehet csont nélkül telepíteni nF-re kötött SATA vinyóra Win-t). Telepíteni SATA RAID driver disc nélkül valóban csak IDE/Legacy módban lehet rákötött vinyóra/ODD-ről. Vagy megeteted a driver disc-et a Win telepítővel, vagy beleintegrálod ha AHCI módban akarsz telepíteni.

Si vis pacem, para bellum.

(#755) Shadows válasza ]Phobos[ (#751) üzenetére

Shadows
(senior tag)

egyikse megy fel és azt a hibát írja ki mint amit írtam, enegem a legjobban érdekelne a megoldás felküldöm nagykerbe oszt majd ők basznak vele vagy kicserélik a lapot mert vinageben van

(#756) GuCo. válasza -conrad- (#749) üzenetére

GuCo.
(kvázi-tag)

Azt is próbáltam, de az se segített sajna. :(

szerk.: Sikerült kipróbálnom a lapot egy másik procival is, úgy se jó. Tehát valószínű, hogy az alaplappal nincs valami rendben. Ha nincs semmi ötlet, akkor marad a csere sajna.

"So many people don’t know what trance is. But trance is so beautiful and so amazing. It’s so hard to explain..."

(#757) ]Phobos[ válasza Shadows (#755) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

,,...felküldöm nagykerbe oszt majd ők basznak vele vagy kicserélik a lapot mert vinageben van"

Oszt így is van :C

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#758) Shadows válasza ]Phobos[ (#757) üzenetére

Shadows
(senior tag)

Vintage v2 :)) nincs igazam, de az van....

(#759) Josy7

Josy7
(újonc)

Üdv mindenkinek!

Probléma: Az usb 2.0-m átviteli sebessége stabil 600 KB/s alatt van(Total Commander adata szerint), nem hiszem hogy ez lenne a 480 Mb/s... (Szobatársam laptopja és haverom gépe is bőven 5 MB/s fölött olvasta a próbált 2.0-s jószágokat... )

Próbáltam intézővel is; 2 pendrive-val (1.1 ill. 2.0-s) és egy Creativ Zen Stone 1gb-os mp3 lejátszóval, mindegyiket 3 usb porton (elöl-hátul).
WinXp sp2, most raktam újra e hiba miatt, de szűzen is ugyanezt produkálja.

Konfig: Asus m2npv-vm (int. gf 6150), AMD X2 3800+,2x512MB A-data 800MHz, 160 GB Samsung SATA2 és ugyanekkora Hitachi, FSP 350W táp.

Engedélyezve van BIOS-ban, mely nem frissített, drivert nem tudom feltenni hozzá, mert sp2-m van. Eszközkezelőből nem fogadja el a a CD USB-driver ét.

Segítsetek, mert kínomban már az asztalt rágom!

Egy a fontos: kacsák előtt mindig legyen víz...

(#760) Qru válasza Josy7 (#759) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Netről keress hozzá drivert (Asus honalpja).

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#761) BlackLord

BlackLord
(újonc)

Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy kaptam egy gépet amiben egy abit kv8pro alaplap van!
Az oprendeszer és a deszkához tartozó szoftverek telepítése az alaplapi hangal van probléma! Alapból a kimenten nem ad hangot a gép csak a subwoofer kimeneten! De így is csak a media player szólal meg! Próbáltam átállítani a Realtek Sound Manager-el a kimeneteket de össze-vissza érzékeli, hogy hová van dugva a jack! A line-in-be nincs semmi dugva ő még is azt érzékeli, hogy microfon be van dugva????????
Próbáltam utána nézni hátha van valami ilyen jellegű gond de eddig nem találtam semmit!
A BIOS még gyári a gépben! A hangkártya illesztő progi az, ami az abit oldalán aktuálisan letölthető! A gépben egyébként egy AMD ATHLON64 3000+ proci van 1.5Gb Kingmax RAM és 2db 80Gb-os ATA samsung hdd! HA valaki tud segítsen!

Előre is köszönöm!

Nincs ami olyan szentül megpecsételne egy barátságot, mint a közös hányás.

(#762) Prymus X.

Prymus X.
(tag)

Sziasztok!

Mi a különbség egy 430-as és 550 vagy 570-es nvidia chipsettel szerelt alaplap képességei között??

430mcp-nek mennyi a hátránya azonkívül, hogy öregebb???

PLS help. Rendeltem egy 430-al szerelt ASUS M2N-t(430), de lehet, hogy inkább ASUS M2N-E-t(570) kellene választani.

PLS help.
(Abit k9n-s-hez nem jutok hozzá újonnan. :( )

Előre is köszi!!

Q6600(G0) - 2x2gb(800MHz) OCZ Vista Performance platinum kit - AMD 5770 1GB - Stacker 830, Scythe finomságok

(#763) -conrad- válasza BlackLord (#761) üzenetére

-conrad-
(őstag)

A házon nincsenek előlapi csatlakozók? Ezek nem helyes bekötése miatt is lehet keveredés. Próbáltad szoftver nélkül tesztelni, vagy a win nem is ismeri fel a hangeszközt gyári driver nélkül?

(#764) BlackLord válasza -conrad- (#763) üzenetére

BlackLord
(újonc)

Az előlapi csatik elvileg be vannak kötve de még nem tudtam megnézni, hogy helyesen vannak-e bekötve! A win sajna alapből nem ismeri fel! VIA 6.1-es hang van a deszkán!

(#765) -conrad- válasza BlackLord (#764) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Szvsz mindenképpen azzal kezdj, hogy ellenőrzöd az előlapi cuccokat, vagy szimplán húzd le és próbáld ki hátul a ki/bemeneteket.

(#766) Qru válasza Prymus X. (#762) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Nforce 430, ami valójában egy majdnem teljes értékű NForce4-es chipszetet jelent, egyedül az SLI és a további bővítési lehetőségek korlátozottak." Tehát butított Nforce4 chipkészlet.

5-ös széria link bővebben: itt és itt

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#767) Prymus X. válasza Qru (#766) üzenetére

Prymus X.
(tag)

köszi

Q6600(G0) - 2x2gb(800MHz) OCZ Vista Performance platinum kit - AMD 5770 1GB - Stacker 830, Scythe finomságok

(#768) BlackLord válasza -conrad- (#765) üzenetére

BlackLord
(újonc)

Előre is köszönöm! ;)

(#769) Zenebohoc

Zenebohoc
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Hálás lennék, ha az alábbi alaplaphoz driver, bios és manual elérhetőséget tudnátok adni.
Feltúrtam a netet, de élő oldalt nme találtam. :W :W

Alaplap azonosítója 09/28/2001-P4X266-8233-6A6LWP8BC-00
Alaplap neve Azza P4X2-AS/AV

Köszi előre is.

Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)

(#770) BPFeri válasza Zenebohoc (#769) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Pedig itt van bőven !! :R

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#771) Sev!er

Sev!er
(tag)

Hi! Most kaptam gépet...tegnap játszottam és bejött 1 hiba üzenet: "windows - nem sikerült a késleltetett irás" Ugyanezt megkaptam még 2szer de igazából nem tudtam mi az és nem csinálta m vele semmit mert nem is tudtam...Aztán elkedzte sorolni azokat a file-okat amiket nem tud megnyitni azon a vinyon ami teljesen üres volt(2 vinyóm van, 1 kicsi a rendszernek és 1 nagy a file-oknak)Felhivtam azt aki összerakta a gépet és aztmondta telepitsem ujra a windows mert a VGA driverem bekavart. Újratelepitettem , elkezdtem pakolni rá a drivereket és mikor csináltam a hangkari drivert akkor abbahagYta bejött egy kék képernyő azzal h nem sikerült a folyamat inditsa ujra gépet...jobb helyeken asszem ez a kék halál...ujrainditottama gépet meg midnent ujrakezdtem a telepitést . Sikeres volt a hangkari telepités , ám a következő progi teelpItésénél ismét kék halál volt.. Most megint telepiteem ujra a gépet format c stb stb.. valaki mondja meg légyszivves mi lehet a hiba! légyszi ! jah és pénteken kaptama gépet szerdáig jó volt és aztán lett ez a probléma. vagyis szerintem biztos nem hardver hiba...

előre is köszi
sevier

Az élet egy k***a szar játék,de rohadt jó a grafikája :)))

(#772) RedMantis válasza daa-raa (#737) üzenetére

RedMantis
(lelkes újonc)

Köszi.

(#773) Zoloft

Zoloft
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Egy láma kérdés: ati/amd xfire chipset-es alaplaban Geforce-ot használva észrevehető sebességcsökkenés? (ati párosítással összehasonlítva)
Köszönöm a válaszokat!

(#774) Fairplays

Fairplays
(tag)

sziasztok!

van egy régi a7n8x-e deluxe alaplapom, a gondom az lenne hogy felmondta a szolgálatot, elhalázóása úgy kezdődött hogy a memória tesztnél össze vissza pörögtek a számok, és sípolt, utána, egy restart, akkor megint síp de már a nem pörög semmi csak a legelső kép van befagyva, aztán megint egy restart, azóta megse nyekken a gép, még a monitort se kapcsolja be... semmi kondi púpsodás,, se füst se semmi. valaki ha tudna segíten, annak örülnék! régebben láttam h valaki foglalkozik ilyenek javításával, ha tud valaki ilyenről légyszi jelezzétek, előre is köszi az információkat!

- Mi van a kancsal két szeme között? - Nézeteltérés.

(#775) MaxSpeed válasza Fairplays (#774) üzenetére

MaxSpeed
(újonc)

A tápod biztos jó?

Max

(#776) dodopek

dodopek
(senior tag)

Sziasztok!
Próbálta már valaki ezt a VGA kártyát a 939dual VSTA lapba?Nem az érdekel,hogy kicsit drágábban mennyivel jobbat kapnék,csak hogy nem lesz e kompatibilitási gond vele.
Azért kellett visszatennem a Geforce2 mx440 32MB kártyát a gépbe,mert a másikkal nem dolgozott együtt rendesen.Pl minden nap az első induláskor 2-3 alkalommal ujraindította magát,mire rendesen magához tért,és tudott produkálni egy Win XP asztalt.
Szal meg merjem venni?
http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58733769&f=VGA&o=0
Köszi az infókat!

Eladó Ózd városközponti 52nm panellakás! Írj privátot, ha érdekel! Iár:2,6M ft

(#777) Hosssszu válasza Sev!er (#771) üzenetére

Hosssszu
(fanatikus tag)

Szia! Szerintem az vinyohiba lesz (bar inkabb ne legyen igazam!). Nekem egyszer csinalt igy az xp, utana jottek is a bad-blockok. Szerintem futtass le valami vinyotesztelo progit. (Javasolni egyet sem tudok sajnos, de biztos talalsz valamit.)

4MB-os SIMM RAM-ot keresek (386-os gépbe). Lehetőleg Vácon, vagy környékén.

(#778) Zenebohoc válasza BPFeri (#770) üzenetére

Zenebohoc
(kvázi-tag)

Köszi!
Ezekre én rátaláltam, de ami nekem kell az AS.
A találatok pedig inkább AV-re vannak kihegyezve.
Az a néhány AS-re utaló oldal pedig kong az ürességtől.

Üdv

Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)

(#779) BlackLord válasza -conrad- (#765) üzenetére

BlackLord
(újonc)

Nos megnéztem az előlapi csatlakozókat! Nincsen bekötve de ettől függetlenül ugyan úgy csinálja mint eddig!!!!! Lehet kéne bele tolnom frissebb BIOST-??????

(#780) Josy7 válasza Josy7 (#759) üzenetére

Josy7
(újonc)

sziasztok!

Problémám ([link]) még mindig nem oldódott meg, 2 másik chipset-drivert tettem fel, semmi változás.

új adalék viszont, hogy a pendrive-ról a vinyómra viszont 6MB/s felett másol (a pendrive-ra másolásnál, mint már írtam 500KB/s a plafon), én már végképp nem értek semmit.

Valami energiagazdálkodásos cucc lenne? bioson legalább 4-szer átrágtam magam kiskönyvvel a kezemben, az sem lehet az, minden USB-s dolog (sima és 2.0-s controller, legacy) engedélyezve, alaplapon jumperek és vezetékek a helyükön. Már nem tudok mire gondolni.

Légyszi segítsetek!

Egy a fontos: kacsák előtt mindig legyen víz...

(#781) Zoloft válasza Zoloft (#773) üzenetére

Zoloft
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Valaki? :F

(#782) BlackLord válasza BlackLord (#779) üzenetére

BlackLord
(újonc)

A problémám még mindig fennáll! Abit KV8PRO alaplap ATHLON64 3000+proc,1.5Gb RAM!
Friss BIOS! Az összes driver friss az abit oldaláról való! Most telepített win xp prof és csak a subwooferkimenten ad hangot de azt is csak a win media player alatt????????????????????
A realtek software-ben be van állítva 2csatornás hangként a front kimentre a cucc de totál süklet!

(#783) kem válasza BlackLord (#782) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, hogy a házadon van elől/oldalt hang kivezetés,
és az alaplap át van jumperelve hogy oda küldje a hangot.
nézzd meg.

(#784) daa-raa válasza BlackLord (#782) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vagy ha nincs előlapi kimeneted, akkor az előpi csatlakozó tűsoron rajta kell lennie a két jumpernek. (FPAUDIO1, a kézikönyvben a két jumperrel rövidrevárandó kapcsolat feketével van jelölve.)

Az Abit oldalán nem feltétlenül a legfrissebb driverek vannak.

Si vis pacem, para bellum.

(#785) BlackLord válasza daa-raa (#784) üzenetére

BlackLord
(újonc)

:R Köszönöm szépen az infót! Ez volt a problem! De a hülye én voltam mert az alaplap doksiját olvasgattam de ezen a dolgon 1az1ben elsiklottam! :W
Köszönöm szépen a helpet!

(#786) Fikás

Fikás
(újonc)

Sziasztok lehet, hogy hülye a kérdés de van egy P5b Premium v. alaplapom amiben egy geforce 6800gs van és nincs ráírva, hogy sli de crossfire az igen attól még lehet két ugyanolyan geforcot sli-ben használni benne?előre is köszi a segítséget!Üdv Dávid

(#787) sgergi válasza Fikás (#786) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Csak crossfire-t tudod kihasználni AMD karikkal.

(#788) Fikás válasza sgergi (#787) üzenetére

Fikás
(újonc)

Ok köszi a segítséget!Tehát Nvida sli kilőve:(

(#789) syn7h37ic válasza Fikás (#786) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hackelt driverrel, de eléggé macerás. És a hack sajna eléggé bugos.

(#790) Fairplays válasza MaxSpeed (#775) üzenetére

Fairplays
(tag)

Persze, természetesen kipróbáltam mindent, kieséses alapon ez maradt, tuti hogy az alaplap romlott el!

- Mi van a kancsal két szeme között? - Nézeteltérés.

(#791) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Nagy sz@arban vagyok. GA MA 69G-S3H Sajnos az F1_1394-es portra lett feldugva az front usb. Ami kiütött egy pen drivét. Ez lenne a kisebbik baj. A nagyobbik pedik az hogy a fölötte lévő chip megmelegedett úgy hogy az látható is. Milyen csatlakozási pont ez a 1394? A lap megy csak az a port halt le reményeim szerint. Xp -hez honnan lehet driverek szerezni?

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#792) Ragadozó válasza csongi (#791) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Pl. videókamerát lehet rákötni, multimédiás/ adatátviteli csati..
FireWire I1394

KENWOOD DPX313Y fejegység eladó, dupla din, mp3, 2 pár rca stb..

(#793) csongi válasza Ragadozó (#792) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

akkor azt kiütöttem :O Befolyásolhatja ez a lap működését ? Lehet ilyennel garoztatni egy lapot?

(#794) syn7h37ic válasza csongi (#791) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az a firewire port volt. Anno. Míg nem dugtad rá a pendrive-ot. és így megsütötted a vezérlőchipet vele. Biosban IEE1394 tilt, és nem lesz több gond vele. A lappal sem.
Milyen drivereket? Az alaplaphoz? A lap gyártójának honlapján pl.

(#795) syn7h37ic válasza csongi (#793) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán, ha nem árulod el, hogy ez történt.

(#796) csongi válasza syn7h37ic (#795) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

ha ltiltom BIOSBA ezt akkor egy PCI-s FIREWIRE kártya még működhet melette ugye? MOst azért jól be vagyok szarva. eddig nem csináltam ilyen baromságot. A lemez emit adtak hozzá azon csak Vista driverek vannak. Nekem Xp-hez kellenek driverek.

(#797) Ragadozó válasza csongi (#796) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Persze...
Szerintem más bajt nem csinált...
Biosban tiltsd le, aztán kiderül....

Alaplap oldalán sem találsz, akkor a csipszett gyártó oldalán nézz körbe...

(#798) syn7h37ic válasza csongi (#796) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi a lap pontos tipusa?
Ha Abit KN9 széria akkor itt a driver
A biosban letiltott firewire, csak az alaplapra integrált eszközt tiltja, egy PCI-os kártyával újra használhatsz firewire eszközöket.

(#799) Ragadozó válasza syn7h37ic (#798) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

GA MA 69G-S3H
Gigabyte AMD690G -vel...de fogalmam sincs, hogy van e hozzá XP-és driver :(

(#800) syn7h37ic válasza Ragadozó (#799) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

alaplap
driver
itt van az összes cucc hozzá ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.