Csak ezért teljesen felesleges fejleszteni, ha csak sata1-es lapod van, hiszen a sata1 150 Mb/s-os átviteli sebességét sem használja ki a vinyód, nemhogy a 300 Mb/s-os átvitelt.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum III. (téma lezárva)Hozzászólások

sgergi
(PH! kedvence)
Ha sata2-es a vinyód, akkor jumpereld át sata1-esre, elméletileg fel kéne ismernie a lapnak.

ferenczig
(újonc)
Köszönöm a gyors választ, de ennyire nem vágom... A jumperelést hogyan csináljam?
Egyébként tervezek egy komolyabb fejlesztést, a vinyót abba a configba szántam...
most azt mondod hogy nincs különbség sata1-es és 2 es vinyó sebessége között?

sgergi
(PH! kedvence)
A vinyó hátulján van egy 4*2-es tűsor, a vinyó matricáján meg rajta van, hogy a pöcköt milyen állásban kell rádugni, hogy sata1-es legyen.

TGyula
(kvázi-tag)
Valakinek esetleg nincs bérbeadó gyári hütése mert az enyém eltünt
és valamiért elhalt a lapom de így nem tudom gariztatni
P5N32-E sli a lapom
HELP
HELP
HELP
De ha van valakinek eladó, döglött lappal, vagy nélküle, az is érdekelne

ferenczig
(újonc)
Mondjuk, amíg az embernek PATA vinyója van, nem zavarja, hogy az eszközkezelő szinte villog, hogy a RAID vezérlő nincs telepítve...Hogy ekkora balfék legyek...Most már látja a vinyót...Naná... 

sequator
(senior tag)
hali!
tudnátok ajánlani socket A (462) alaplapokat integrált vgaval?
Egyáltalán hol kapok még ilyet?
(anyukám gépében valószínűleg meghalt az alaplap, abba kellene)
előre is köszönet.
Sautia
sequator
ragaszkodsz az új árúhoz?
mert pl. itt a PH!-n több árusnál is szokot lenni ...
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ez így igaz.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Nipponka
(kvázi-tag)
Felmásolod a hivatalos ASUS oldalról leszedett 64-es XP-hez való hangkari drivert. Esetleg ha van egy olyan verzió neked régebbről, amivel tutira jól ment a kari, akkor mehet az is.
1. "Bemész" abba a könyvtárba, ahová másoltad a driver.
2. Jobb kattintás a telepítést indító exe fájlon - Küldés asztalra mint parancsikon
3. Ha az ikon az asztalon van, akkor jobb kattintás az ikonon - onnan válaszd a Tulajdonságok-at
4. Ott kompatibilitás fül, majd állítsd be, hogy XP környezetben futassa a telepítő fájlt.
5. Dupla katt az ikonon, és a telepítés végig futtatása.
Ugyan az mint az XP ben volt. 
hali!
Tegnap kaptam kölcsön 2*512Mb 566-os A-data ddr1 memóriát, és mióta az van a gépemben,
alapon se akar működni. tuninggal kékhalál, néha alapon is, és orthos alapon is mindig hibázik.
Mi lehet a gond? a memóriák hibátlanok voltak ott ahonnan hoztam őket.

]Phobos[
(senior tag)
Üdv mindenki!
Lenne 1 hatalmas problémám: a lent látható VIA chipsetes deszkám nem támogatja azt a cuccost( most fejből nem tom a nevét ), ami lehetővé teszi, hogy szoftveresen tuningoljam az easytune-nal. A kérdésem, hogy milyen progival lehetne húzni a procit( +lehetőleg lehessen CPU / Memó arányt állítani benne )? Google-t néztem már, de konkrétat( és letölthetőt ) nem találtam...
Thx!
-a cucc ver 1.0!

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
csináld biosból, a softveres nem valami megbízható
Lehet nem kompatibilis a deszkád a rammal. Próbáld egyenként ne durrant-e el. Tedd át másik slotba hátha úgy megy, esetleg kis plusz fesz-el is próbálkozhatsz...
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
dfi válogatt ramban...próbáld ki másik két slotban is...
KENWOOD DPX313Y fejegység eladó, dupla din, mp3, 2 pár rca stb..

mergal
(senior tag)
Sziasztok!
Ha a lenti konfigomba beteszek egy sima pci savage vga-t 1MB nagy turbokártyát
akkor az menni fog xp-vel? Átmeneti megoldás lenne csak hogy legalább netezni tudjak.
Szerintem igen...pci-ról is kell tudnia bootolnia, csak rohadt lassú lesz, mert lefogja a gépet, nekem is volt nf3-ban 2 vga csere közt s3, szörnyű volt ![;]](/dl/s/v1.gif)

mergal
(senior tag)
Az nem gond. Időm van bőven.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Akkor valamit elgyaktál, nekem 1MB-os Trio64V2-vel sem voltak gondjaim a felület sebességével. A gépet meg főleg nem fogta le.
Si vis pacem, para bellum.
Lehet, hogy driver gond volt....nehezen töltötte le az oldalakat, főleg a képeket....
- Privát
- 2007-10-01 15:58:14
Hello
lenne egy olyan problémám, hogy az új msi neofv2 alaplapomnál se everest, se speedfan,
se egyéb más nem mutat se hőmérsékletet se fordulatot.
tudnátok ajánlani valami jó progit?

Fringe addict.
Sziasztok. Tudni illik minden alaplapon van egy gombelem. Már nem egy olyan lappal találkoztam amin ez lemerülőben volt, de ezek ált idős gyártmányok. Nos ezt az elemet "fogyasztja" ha nagyon sokat turkálok a BIOSban és mentegetem el, betöltögetem, stb? Kb 3 hónapja lehet meg a mostani, de sokat BIOSoztam, legalább... Nem is tudom hányszor volt ilyen. Mit gondoltokí? Amúgy nincs semmi ilyen jel hogy merülne, csak szimplán izgulok.

Nipponka
(kvázi-tag)
Nekem a legidősebb gépem egy Celeron 400-as. Hmm talán 8 éves? vagy több? Van egy 5 éves 1.7 Celeron is.
Mindegyikben még az eredeti elem van, és semmi jele, hogy meg akarnák adni magukat.

Az egy akku, amit visszatölt a gép bekapcsolt állapotban, nem fog idő előtt lemerülni...
Akku csak a legrégebbi, 386-486 korabeli gépekben van. Már a 486 végén divatba jött a gombelem: azóta elemet használnak.
A bekapcsolat állapot csak annyit számít, hogy azalatt nem az elemből veszi a CMOS RAM és az óra a működéséhez szükséges energiát.
Pont ezért az elem tartóssága dolgában a SETUP használata nem számít semennyit se.
Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

gban
(őstag)
Rive és Ragadozó kollégákhoz annyit tennék hozzá, hogy valóban töltődik, még ha nem is akku csak elem, viszont ehhez és ahhoz hogy ne merüljön, a gépnek nem kell bekapcsolva lenni, csak az alaplapnak áram alatt - vagyis ATX, és semmi módon nem leválasztva az áramellátásról, tehát a táp is meg kell kapja az áramot, és ha van rajta kapcsoló (a tápon) akkor bekapcsolva kell lennie. Ellenkező esetben, ha a szekrényben pihen pl. a lap, akkor simán lemerülhet fél év alatt a még megfelelő szint alá.
Postázást nem vállalok.
- Privát
- 2007-10-01 16:53:32
#673? plz...
Fringe addict.

DMT
(újonc)
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Új gépet vettem (E6750; Asus P5KC; 2Gb DDR2; Gigabyte Nvidia 8600GTS; 400Gb Sata vinyó; 460-as táp). Megy meg minden, de kb. 25 perc folyamatos játék után (CS: Source; MoH Airborne) kifagy és csak hosszadalmas ALT+Tab sorozattal tudom visszahozni életbe. Utánna változóan vagy megy a game, vagy nem. Legújabb video driver és DX9, Win XP SP2, melegedni nem melegszik.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönök mindent! 
Csao. Dugd át máshova, vagy másik kábelel probáld. Nézd meg be e van a biosban állitva.
Aki nem tud uszni, ne mászon fára mert elütí a vilamos!

Gyuri27
(PH! nagyúr)
MIlyen az a táp? Ramok?
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Elképzelhető, hogy 2 egyforma ram közül az egyikkel nem kompatibilis a lapom?
mert a ram elvileg hibátlan.
a másik rammal simán megy orthos meg minden.
Most beállítottam szépen az időzítéseket, még a subokat is, és megy 250*10en 3,1V-on stabilan.
a másik meg alapon is hibázik.
nem errort ír orthos, hanem valami corrupted cuccot, amivel utoljáűra akkor találkoztam amikor szintén egy unkompatibilitás lépett fel.
nagy dfi topik
itt vannak a szakik 
Én még pentiumos időszakban is akkut tanultam...akkor rosszul

ateszm
(fanatikus tag)
szerintetek abit ip35 , vagy asus p5k???thx a válaszokat
Talán itt...
Ez inkább "műszaki" topic...hibáknak, problémáknak...az inkább "vásárlós"...
primus inter pares

DMT
(újonc)
A táp SIRTEC és mint mondtam 460W. 
A memóriák Geil DDR-II RAM 2 X 1GB 800Mhz, duálban ketyegnek.

hbruce000
(tag)
Egy rövidke kérdés:
nF680 sli vagy p35? szerintetek?
Mondjuk asusban!
Hát már két hsz.-t is luxus visszaolvasni...?
primus inter pares
én p35-öt vennék, valahogy az intel chipsetek jobbak 
P35-ös vagy nforce chipsetet érdemes venni?
Komolyra fordítva.
Járhat-e garanciavesztéssel, ha a bios chip nem a lapban lett frissítve, hanem egy külső ezközben? Chip kivéve, újraírva, visszatéve, lap kifogástalan, nyom nincs.
Ha nem maradt nyoma és senkinek nem jár el a szája, akkor szerintem megmarad a garancia
Két sörért kussban maradok
Different songs for different moods.

Patrick
(PH! addikt)
Gigabyte 945p ds3 lappal kapcsolatban, nem tudja valaki mekkora FSB-t bír?
Egy E2140-hez lenne.
Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

mergal
(senior tag)
Sziasztok!
Már a múltkor is szenvedtem a vinyoimmal (aláírásban a tipusok). Azt csinálja pl most kivettem a vga-t utánna indítom a gépet és a boot menüben megáll hogy insert disk error nézem nem ismeri fel a wines maxtor vinyót. Múltkor úgy ment hogy a maxtorba az első két helyre tettem jumpert. A második jumpert kiveszem felismeri az összes vinyot sorba dvd írót is de megáll és nem bootol be semmi.
Ha külön külön vannak rákötve akkor felismeri mindet. Meg mennek is. Csak így a nagyobb vinyot amin az adatok vannak nem tudom használni.
Mi a bánat ez?

]Phobos[
(senior tag)
Üdv all!
Mivel a múltkor nem kaptam választ, megkérdezem ismét: tud valaki windows-os tuning progit mondani( goglit néztem, de semmi kronkét)? A lapom a lent látható Giga VM900M, és sajna az easytune nem műxic( csak thermal monitor ). BIOS-ban végre( nem volt még Giga lapom ) be tudtam hozni a tuning menüt, csak nem lehet benne állítani FSB-t... A lap Rev1.0-ás
-BIOS frissítve!
Thx!
Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

mergal
(senior tag)
Na most meg megint megy. Maxtorba két jumperrel. Rohadjak meg ha értem mér!
Srácok,belefutotttam szeptemberben ebbe a hibajelnségbe egy Asrock k8nf4g-sata2 lap kapcsán. bios a legfrisebb. akkor hdd prioritást belőve biosból megoldódott a gond,de tegnap ismét előjött a hiba,holott supervisor pw-t általam beállítva sansza nincs az ügyfélnek ezt buzerálni? Mit lehetne tenni azon kívül,hogy kiiktatom a rendszerből a 40-es ata vinyót? Elem nem lehet? 1 évesnél pár hónappal régebbi a lap.
Köszi a tippeket
üdv
Balinov
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet
Nem akarok evidens dolgot leírni, inkább megkérdezem. hogy nem tudod hogyan kell Jumperelni, vagy nem müködik rendesen?
Kimérheted az elemet multiméterrel, lehet az gyengélkedik...
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

]Phobos[
(senior tag)
Mielőtt bárki leizzadna a válasz közben, már találtam progikat:
clockgen
cpumsr
setfsb
cpufsb
Persze, chip függő...