Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#551) BOBO6

BOBO6
(fanatikus tag)

Üdv!
Lehet, hogy láma kérdés, de nem találtam róla infót.
Egy merom magos procit bele lehet tenni valamilyen módon, valamilyen asztali alaplapba?

(#552) csibor

csibor
(őstag)

Létezik hogy elszáll az egyik ram foglalat?ASROCK S55fx+ idáig 4db 512mb-os ram volt benne és vígan ment duálban,valamiért kivettem 2 memóriát,és tegnap visszaraktam.A bios felismeri duál módban elindul,de fagy.Külön külön mind a 2 pár megy,csak együtt fagy a gép.Valami ötlet?

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#553) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Hi

MSI K9N Neo-FV2 lapkáról tudtok vmi bíztatót mondani, tuningra nem kell....

köszz :P

Fringe addict.

(#554) Qru válasza csibor (#552) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A két modult mindegyik slotban kipróbáltad? Cserélgesd át. Nem lett zsíros a csatlakozófelület?

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#555) Qru válasza zolee0307 (#550) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Érdemes. Ha megy örülsz, ha nem akkor meg visszapakolod a régebbit. Másik slotban is próbáltad? Lehet náluk másik slotban ment hibanélkül.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#556) Caruss

Caruss
(újonc)

Hali
Terveim szerint a következőket venném:
VGA: ASUS 7300GT 256 MB PCI-E
RAM: 1GB (667)
CPU: CPU INTEL PD S775 925 (3GHZ/800FSB/2*2MB)

Milyen alaplapot ajánlanátok a fönti konfoghoz?
Én ezt néztem ki:
Gigabyte 8I945GCMX-S2 :U
Intel945G/GC LGA775 ATX
INTEL 945GC, FSB 1066/800/533, 2xDDRII-667, 4x SATAII, 2xPCI, 1xPCIEx4, 1xPCI Express x16, Integrált Intel GMA950 VGA, DX9.0(max192MB), HD Audio, 8xUSB2.0, Firewire, mATX

(#557) zolee0307 válasza Qru (#555) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Mindegyik slotban kipróbáltam és egyenként megy, ketőtt berakva mind a négy slotba próbálva hibázik. Csak ez a furcsa hogy a pcx-nek meg megy :F Hátha összejönne a memcsere, csak ebben a corsair xms2-ben nem vok biztos, hogy a lapom támogatja-e. De ha sikerülne kicserélni úgyis kiderül majd.

(#558) ZSOOLT2

ZSOOLT2
(tag)
LOGOUT blog

Hello, van 1 problémám: néha a gép indulásánál, nem indul a gép, kb1 perc múlva a köv. hibaüzenetet köpi ki: Post Error, please reset your CPU fequency. A proc. nem volt tuningolva, vagy állítgatva, gyári hűtő van rajta. Tud valaki segíteni? (Gigabyte Ga-m55s, AMD X2 4600+)

(#559) Kicsirics77 válasza ZSOOLT2 (#558) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

bios-ba nyomj neki 1 default options-t az hátha segít
én is szívtam már ilyennel a haver gépét raktam össze és 1MHz-t sem engedett tuningolni

(#560) Qru válasza zolee0307 (#557) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehet a drop jelenség miatt nem tud stabilan 1,8V-ot adni a gép (4 modulnál ez könnyen előfordulhat), próbáld meg, hogy adsz a memnek +0,1V-ot.
Viszont ha mem cserére hajtasz akkor elviszed a géped a szervízbe amikor produkálja a hibát és ott helyben demonstrálod a működésképtelenséget. Vagy fordított eset: mutassák meg, hogy tényleg megy-e 4modullal stabilan mert nálad nem ment és kíváncsi vagy...

(#561) Polacsko

Polacsko
(tag)

milyen alaplapot ajánlotok X2 5000+ alá?
AM2es kellene és passzív hűtésű és stabil és jól felszerelt!:) sli nem szükséges!
jah és az ár ne legyen túl magas!
előre is thx!

(#562) Z.m.Z válasza CséZé (#546) üzenetére

Z.m.Z
(tag)

Köszi a segítségeket,de ezeken majdnem mindenen túl vagyunk. 3 különböző lemezzel próbálkoztunk,(abból 2 gyári xp pro sp1-2;egy pedig másolt) Az alkatrészeket is pakolgattuk,csak alaplapot nem cseréltünk és vga-t. De a legnagyobb talány,hogy az eredetileg bentlévő vinyón volt egy xp,ami mai napig simán fut,csak szegényke már alig alig döcög,akkorára duzzadt. De én már nem bajlódok vele,átadtam a problémát másnak.

Ohh... Régi szép idők.... Amikor az SP még azt jelentette South Park.... :-(

(#563) Papesz01

Papesz01
(tag)

Sziasztok össze raktam egy uj gépet végülis lényegtelen milyen az alaplap egy: MSI k8m800 van egy geffx5200 vga amit egyszerüen nem akar elfogadni, na most az érdekes az hogy a régi alaplapomon se pedig integralt vga-t ott kikapcsoltam és semmi a vga haveromnál jó, na most ezen az msi lapon biosba pontosan melyikel tom kikapcsolni integralt vga-t :S és milyen trükje van hogy beinduljon végre.... a venti elkezd pörögni csak ép monitoron semmi nincs.... segitsetek légyszi!!!

Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.

(#564) Papesz01 válasza Papesz01 (#563) üzenetére

Papesz01
(tag)

up

Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.

(#565) zolee0307 válasza Qru (#560) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

2 modulom van, boccs ha félreérthetően fogalmaztam. A két modul együtt hibázik, bármeylik slotba rakom, egy modul viszont megy rendesen mindegyik slotba. A gépet sajnos nem tudom visszavinni, mert 280 km-re lakom Pesttől és a munkám miatt sem tudok felmenni. Interneten rendeltem meg a cuccokat. A pcx-es garanciás gyerek mondta, hogy náluk jól működik a 2 memóm az alaplapommal. Ezt nem értem. Akkor már csak a proci, a vga, vagy a táp, esetleg a vista lehet a ludas, de ezt én nem tartom valószínűnek. A TT tápomat lecseréltem (progig - cpu-z, giga szoftvere - szerint eléggé ugrált a feszültség, tudom a progig nem jók ilyenre, de hát...) egy FSP BSII 500-ra, még nem tudtam kipróbálni, mert még nem jött vissza a szervízből az alaplap, meg a memók. Arra hajtok, hogy a memót cseréljék ki, és én Corsair XMS2-re akarom (800 mhz, cl5) és kiváncsi vok, hogy azzal mit fog mutatni.

Azért kössz a helpet. Egyébként olvastam tesztet az alaplapomról és végülis nem írtak rosszat róla. Jók egyébként az nvidiás chipsettek? Azt utdom, hogy melegednek.

(#566) pityeszka

pityeszka
(őstag)

Üdv!

S478-as lapról,hogy kell leszedni a rögzítőt ha jól látom akkor vmi műanyag fogja :Y help me

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#567) BPFeri válasza pityeszka (#566) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Nem nagy ügy.. fogsz egy pici fogót és a lapod hátulján fínoman összenyomod a azt a müanyag "szőget" ( a végét ) ami tartja a keretet és simán kihúzod belőle.... ha ügyesen csinálod ujre fel lehet használni ! :R

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#568) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

kb 2 hete érdekes dolgot művel a gépem:

ha hangot, zenéd vagy videót játszik le, akkor nem szól a jobboldal rendesen, meg torzít a bal is. Ez Vistában meg OSX alatt. Amig XP volt, addig magas frekvenciás zaj jött be, de csak akkor amikor szólt a hang. amikor végelett a számnak, elhalkult/lenémult.

Már cseréltem:
alaplapi hangkártya-->PCIos hangkártyára
tápegység egy kölcsöntápra
hangfal fejhallgató eresítő, mindegyikkel ugyanaz, kábel se lehet gond.
Ezekj egyike se oldotta meg.

Lehetséges hogy elszállt az alaplapomról a zajvédelem? ...ha van olyan
mert szerintem a hangkártyába már így jut el a hang.

NAgyon fontos lenne kideríteni hogy mi a baj, mert dolgoznom kéne a géppel, meg filmet vágnom és igy nem lehet. konfig az adataimnál ha tudnál segíteni.

üdv!

(#569) kutjaaa

kutjaaa
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Segitene valaki?

Az alairasomban levo alaplappal nem es procival egyszeruen sehogy sem tudok 240MHz-s FSB-ne tobbet kihozni!

Van valakinek ilyen lapja rajtam kivul vagy csak en huztam bele a "tutiba"?

(#570) VinoRosso válasza Kicsirics77 (#532) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valami konkrétabb választ nem tud vki? Ha leszedem az összes 975xes cuccot, akkor lehet ütközés p35-tel? Szal a kérdésem az, hogy maradhat e a registryben olyan bejegyzés, amit el kéne még távolítani? nincs valami dc jellegű progi alaplapokhoz?

(#571) pityeszka válasza BPFeri (#567) üzenetére

pityeszka
(őstag)

Köszöntem szépen :R

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#572) Qru válasza zolee0307 (#565) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Corsair elég jó, 800-900-at viszi Cl4-ben általában (persze nem alapfeszen, 2,1-2,2V-al). Tulajdonképpen más bajuk nincsen, csak mivel melegszik ezért ez korlátozza a tuningot.

(#573) Qru válasza kutjaaa (#569) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnos a 945-ös lapok nem vmi jók tuningban. :( Ha tuning akkor 965 vagy (még jobb a) P35-ös lap kell. Fesz emelés sem segített?

(#574) kutjaaa válasza Qru (#573) üzenetére

kutjaaa
(kvázi-tag)

Feszt nem akartam adni neki de akkor kiprobalom.

Csak az zavar hogy a "gagyi" AsRock 4core-ban siman ment 277MHz-n igaz tovabb nem is probaltam, es ugye ott feszemeles nuku!

Majd este kiprobalom.

(#575) Ranger^41

Ranger^41
(tag)

Hali! Olyan bajom van, hogy valoszinüleg vinyoberakásnál nekiütődött a memóriamodulnak, és azóta nem bootol be a gép, az alaplap visszajelzőledei szerint memóriahiba, de kipróbáltam másik gépben a memoriát és ott vígan hasít, míg másik memoriával se bootol az enyém... Ahogy bekapcsolom megy egy picit, majd ujraindul, és utána nemcsinál semmit.. Alaplap kuka? MSI 845PE Max amugy.

(#576) Kicsirics77 válasza Ranger^41 (#575) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

nem kuka csak lehet hogy megmozdult valamelyik láb a foglalatban
bár kizártnak tartommondjuk mennyirre ütötted neki a lapnak vagy a memóriának a vinyót???
lehet megreccsent a foglalat :F

(#577) Ranger^41 válasza Kicsirics77 (#576) üzenetére

Ranger^41
(tag)

Hm egyik foglalatban se jó... Igazából nem ütöttem neki nagyon egyáltalán... És nem is a művelet után halt be, utána még ment a gép, volt egy ujraindítás, xp indulás közben megfagyott, reset, és már nem is bootolt..

(#578) Kicsirics77 válasza Ranger^41 (#577) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

te lehet a vinyó kavar be
húzd már le a vinyót és nézd már meg úgy indul-e

(#579) Ranger^41

Ranger^41
(tag)

Az alaplap elvileg csak max 160 gigás vinyokat támogat, msot mondta egy ismerősöm, hogy lehet nemtett jót neki a 400as samsung és kisütött valamit... ez lehetséges?
vinyo nélkül se megy, de a vinyo megy másik gépben :)

(#580) Kicsirics77 válasza Ranger^41 (#579) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

kisütni nem süt ki semmit sem ez badarság
max nem látja csak 127 gigáig ott valami más lesz
tápcsatik rendben vannak mindent húzz le és dugd vissza újra

(#581) Ranger^41 válasza Kicsirics77 (#580) üzenetére

Ranger^41
(tag)

miután felraktam rá a rendszert simán ment, láttam mind a 400 gigát. mondjuk elég poros belűl a gép de naggyából lepucoltam, a memoriafoglalatokon átmentem porszívóval, de ígyse reagál... ezt a lehuzogatós dolgot megpróbálom még este.

(#582) Boxer001

Boxer001
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyre írok, majd ti eldöntitek. :U
Nemrég cseréltem alaplapot, először úgy tűnt minden oks, de mostanság gondjaim vannak. Kékhalálozgat a gép és nem jövök rá, hogy mi lehet. Először azt hittem, hogy a tuning miatt, de most minden alapon van, és még mindig előjön a probléma (pedig miután vissza vettem mindent, egyből megszűnt, erre most meg má akkor is :F ), és az a furcsa, hogy ha újra akarom indítani a gépet, csak akkor, illetve ha a netkapcsolatot bontom, szintén kékhalál. :F (de nem minden alkalommal, az előbb is direkt bontottam a netet, és paff, ismét :( )
Tudnátok ötleteket adni? Az a furcsa, hogy játékok alatt se volt még 1x sem, még akkor se, ha a vidkarit megrántottam a procival együtt, csak újraindítás, és netbontás. :F
szerk.:
közben bontottam a netet, és most meg nincs kékhalál

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning." /Albert Einstein/

(#583) Boxer001 válasza Boxer001 (#582) üzenetére

Boxer001
(PH! kedvence)

Azóta újra is indítottam, most meg semmi. :F Abszolút nincs semmi ötletem, csak az biztos, hogy vagy újraindulásnál, vagy netbontásnál kékhalál. :( Nem igaz, hogy sose lehet problémamentes semmi...

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning." /Albert Einstein/

(#584) Qru válasza Boxer001 (#583) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Integrált lan kártyád van? Lehet az nem tökéletes... Ha integrált akkor tiltsd le és tegyél bele a pci-osat. Ha az megoldja akkor mehet vissza a lap gariba (ha még az).

(#585) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Tud valaki Gigabyte fogalmazót? Lehetőleg Bp-n.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#586) Qru válasza AMD Power (#585) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Asus disztribúció és kiemelt Gigabyte forgalmazó, kezdő és profi játékosoknak High-end Alkatrészek. Nálunk a minőség a fontos! www.moddingcomputer.hu

Üzletek
Cím: 1065 Budapest Révay Köz 2
Telefon: 473-16-72, 473-16-73
Nyitvatartás:H-P 10-18

Cím: 1149 Budapest Egressy út 14.
Telefon: 061/300-1230
Nyitvatartás:H-P: 10-18 Sz: 9-13

Gúgli a barátod... ;)

(#587) AMD Power válasza Qru (#586) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Gúgli a barátod..

És te is. ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#588) Mobildeck

Mobildeck
(kvázi-tag)

sziasztok! szerintetek ehhez milyen alaplap kéne?:
2x1gb geil ultra 800mhz
his radeon x1950pro 512
c2d e6320 1.8ghz

én az asus p5b-n, de ha érdemes p35öst akkor meg gigabyte ds3r-en gondolkodtam. szerintetek?

(#589) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Zsír új masinára probáltam feltolni az XP-t idei SP2 van integrálva beléje, de amikor az a rész következett volna, hogy "hova telepítsem Sanyikám" akkor kék halállal megállt.
A hibakód: 0x00..07B :W

Légyszíves segítsetek, mert ha hazaér az asszony és nem várja itthon friss, meleg XP akkor nem lesz több postom... :O

Fringe addict.

(#590) Qru válasza AMD Power (#587) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:C :R

(#591) Qru válasza Mobildeck (#588) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Giga DS3R jobb, mert korszerűbb chipkészlettel van szerelve (tuningban is jobb).

(#592) Qru válasza Rabbitf_24 (#589) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Memória hiba vagy ütközik a winyó(k)-cd/dvd meghajtó. Mi a pontos hibakód?

(#593) Mobildeck válasza Qru (#591) üzenetére

Mobildeck
(kvázi-tag)

kösz! :C

(#594) Rabbitf_24 válasza Qru (#592) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

6 vagy 7 db 0 és utána 7B.

Időközben a memóriákat sikerült tesztelni, azokkal semmi gond.

Megpróbálom másik wincsivel, hátha valami SATA probléma. csak ilyen sután tör a felszínre :F

Fringe addict.

(#595) frizso

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!
Lenne egy kis sata driver telepítési problémám egy asus m2n-e lappal!
A gond annyi, ha telepítem (telepíteném) az xp-t és megnyomom az F6-ot, két dolgot tudok vele beolvastatni az nvraid.sys a másik nvatabus.sys(beolvastatom mindkettőt). Elindul a telepítés és amikor odaér, hogy keresse az nvatabus.sys drivert, akkor már nem tudja leolvasni a lemezről, folyamatossan azt írja ki, helyezze be a lemezt :Y a file nem található. Miért van ez, elszúrtam valamit :F
Üdv Zsolt

(#596) Boxer001 válasza Qru (#584) üzenetére

Boxer001
(PH! kedvence)

Eltaláltad...és pont azzal volt már az elején is sok gondom. Király... :( Gari nincs, kéz alól vettem használtan.

(#597) kem válasza kem (#568) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs ötlete senkinek?

(#598) Balancee

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Remélem jo helyre írok.

Kérdéssem az lenne, hogy van egy asus m2npv-vm alaplapom integrált SoundMAx hangkártyával. Az a gond, hogy miota Vista van a gépemen nincs az óra mellet a SoundMax-hoz tartozó és ráklikelésnél kinyiló vezérlö panel. Az Asus oldalárol leszedtem a legfrisebb drivert is hozzá.(ezzel is volt gond, mert rá kellet mutatni, ugyanis a telepitöjével nem volt hajlandó feltelepülni) Az 5.1-es hang se müködik és igy nem tudom a hangszineket sem vezérelni. A régi(xp64 alatt) igy nézet ki a vezérlö panel.
Ha tudna valaki valami drivert vagy megoldást azt megköszönném.

Aki nem tud uszni, ne mászon fára mert elütí a vilamos!

(#599) Nipponka

Nipponka
(kvázi-tag)

Sziasztok! Jó lenne egy kis segítség, mert elakadtam az alaplapommal :W

Adott egy INTEL D945GTPL 775,i945, D2 alaplap. Eddig egy FSP 300-as táppal szuperül ment, de mivel új videokarit vettem, nagyobb táp kellett. Az új táp egy Chieftec GPS-450AA-101A 450W ATX táp.(Itt a hivatalos oldal, ahol látszik, hogy van rajta 20+4 és egy PIV-es 4pin-es csati is)

Amikor a régi tápot kiszedtem az alaplapon a 4pin-es csati rajta volt az alaplapon megjelölt 12+ power slot-on, a 24 pin-es alaplapi tápon viszont csak egy 20 pin-es csati volt, tehát 4 pin üresen volt. A gép viszont hiba nélkül ment!

Most jön a zavar. Az új tápon van egy 20+4 pin-es táp és egy 4 pin-es táp csati is.

A kérdés az lenne, hogy most a 20+4-et és a 4-et is kössem rá, vagy csak 20-at és 4-et ahogy előtte volt???

Az intel hivatalos oldalától sem lettem okosabb, mivel ott az írják, hogy:

[I]The power supply design specifications for the Intel® 945 Express Chipset-based (and later) Intel® Desktop Boards include:

2x12 (20-pin) main power connector
Additional and Split 12-volt power are required [/I]

Magyarul a saját leírásukban is 2x12 náluk 20-al egyenlő?????

Ennek ellentmondóan szintén a saját hivatalos oldalukon közzéteszik a telepítési leírást, ahol a kép 24-et és 4 et mutat, és a szöveg is 2x12 és 2x2?

PDF formátumú telepítési leírás (49 oldalt kell nézni)

Ugyebár nincs kedvem kilőni semmit az gépemből így jó lenne megtudni, hogy most 20+4 és az extra 4 is, vagy csak 20 plusz 4 kell ennek az alaplapnak? :F

(#600) kem válasza Nipponka (#599) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!
A 20pines sórhoz hozzá van kötegelve egy 4pines dugó, ami kijön a tápból.
Talán össze is van haisnyázva. Ezeket kell bedugni a memóriafoglalat melletti 24 lyukas csatlakozóba értelemszerüen(csak egyféleképp lehet, mert ugy van kialaktva)
a 20tüskéshez hozzá lehet fogatni a négyest, kis műanyag fogakkal
a másik 4tüskés P4dugót, ami a tápból jön szintén, (a harisnyán kvül, és csak citrom és fekete szinü) ezt kell a processzor és a lila nyomtatóport közé.

ennyi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.