Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#501) mhif válasza magellan01 (#500) üzenetére

mhif
(senior tag)

[link]

Hátha találsz vmi használható magyarázatot :R

És egyben kérdeznék én is :)

Amikor egy alaplap specifikációnál fel van tüntetve, hgoy ddr2 533/667-et támogat, az BIOS-frissítéssel sem oldható meg, hogy a 800as ramokat 800on hajtsa?

thx, előre is

30/412-14-13

(#502) magellan01

magellan01
(lelkes újonc)

hello, igen ezt a microsoftos mesebeli írást kivülről fújom de ez még mindigh halandzsa,proci hibára is utal meg memóriára,majd a ram órajelét visszaveszem ha tudom,kössz hogy segíteni próbáltál!

(#503) Diego2002

Diego2002
(tag)

Egy Asus P4P800-X alaplappal van gondom. Két PATA winyó van rajta, és két Optikai meghajtó. A gond az, hogy boot-oláskor már azt írja ki, hogy UDMA-2 -ben működik minden (mind a 4 meghajtó). BIOS-ban pedig nem is lehet feljebb állítani. Már próbáltam másik IDE kábelt is. Valakinek van valami tapasztalata ill. ötlete?

..::Diego::..

(#504) waveson

waveson
(lelkes újonc)

Hali!
Segítsetek plz, stabil, jól tunningolható alaplapot keresek!
Jelenleg Asus M2n_mx-em van, AM2-es, északija nForce 6100-430(MCP61P) Everest szerint meg minden. Namost 400mhz ht, ram 533ra 667-ről, c&q disabled, és nem ment a cucc 230fsb-n már, csak 220on, 1,3V-on se bírta a 230at.
220on stabil dehát az nagy nulla, elég kevéske a 3800+@2,2Ghz-n....

SZÓVAL! Kaptam ajánlatot ezekre a lapokra:
GIGABYTE M52S-S3P NFORCE 520 +2000FT
GIGABYTE M55S-S3 NFORCE 550 +3500FT
GIGABYTE M56S-S3 NFORCE 560 +4500FT
MSI K9N-NOE F V2 NFORCE 520 +2000FT
MSI K9N-NOE F V3 NFORCE 560 +4000FT
ASUS M2N-X NFORCE 520 +2000FT
ASUS M2N4 SLI NFORCE 500 SLI +4800FT

Szerintetek az ASUS M2N-X Nforce 520 milyen lehet??Mert csak 2k-mba kerüln e a csere, és abban reménykedek hogy jobb mint a 430-as. Van valakinek tapasztalata az nForce 520-al??

(#505) MZsoltee válasza waveson (#504) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GIGABYTE M55S-S3 NFORCE 550 +3500FT nagyon jó lap olvassgass bele a topicjaba vagy 1 ilyen:[link]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#506) waveson válasza MZsoltee (#505) üzenetére

waveson
(lelkes újonc)

Köszönöm megnézem! Jó lenne többet kihozni ebből a 3800+ x2ből, mert alapból kevéske és nincs pénzem most ho lecseréljem':)
És ki tudja mennyit bír :D

(#507) waveson

waveson
(lelkes újonc)

Hű iszonyatosan nekiugrottam a topic olvasásának ami erről a lapról szól. Aztán hirtelen vége lett :)
Lehet hogy ezt fogom választani. Azt már nehézkesen tudom miből fogok rá casht teremteni, mert nincs túl sok pízem most de ugye ez legyen az én bajom.. :U
Thx a helpet!

(#508) Diego2002 válasza Diego2002 (#503) üzenetére

Diego2002
(tag)

Erre van valakinek ötlete?

(#509) Tuco Ramirez

Tuco Ramirez
(őstag)

Sziasztok!

A menyasszonyom AMD Athlon64 3000+ prociját szeretném lecserélni egy Athlon X2-re. Jelenleg egy ECS nForce4 s939-es alaplapja van (2x512 DDR-400 RAM-mal) . Elvileg ilyen alaplapba is lehet X2-es procit rakni, de a BIOS-a valószínűleg nem támogatja (két és fél éves lap, akkor még nem létezett az X2). Szerintetek mit csináljak, BIOS upgrade vagy inkább platformváltás AM2-re? Ha az utóbbi, akkor milyen AM2 lapot ajánlanátok? (tuning nem lesz, stabil, megbízható és lehetőleg ne drága legyen, szolgálja ki a meglévő eszközöket (egy-egy IDE és SATA-II vinyó, 2xIDE DVD-író)

Előre is köszi minden tanácsot!

[Szerkesztve]

SC2 ID: Peter 1714

(#510) Löaci válasza Tuco Ramirez (#509) üzenetére

Löaci
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Szia!

Szerintem fölösleges AM2-re váltanod, bár attól is függ, hogy mit szeretnétek csinálni a géppel.

BIOS-friss valószínű kelleni fog, ami nem egy nagy dolog.
Ha minden igaz, ez kell Neked:
[link]

Üdv: Löaci

(#511) Tuco Ramirez válasza Löaci (#510) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Köszi! Nem számít ''elavultnak'' az s939-es platform? Szerinted jó lesz az X2 alá?

(#512) kutjaaa

kutjaaa
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Segitseget szeretnem kerni valakinek aki ismeri a Gigabyte GA-945P-DS3 /s3 lapokat, vagy tud tanacsot adni nekem, a helyzet az hogy mult heten kaptam meg a szoban forgo lapot pci-expressre valtas vegett egy AsRock 4core-dualvsta-rol csereltem mert az azon levo pci-e csatlakozo nem tamogatta az uj vidkartyamat.

A gondom a kovetkezo egyszeruen nem tudom az E4300-as procimat szinte semennyire huzni, felre ertes ne essek nem akarom agyon cibalni csak legalabb az AsRock-ban elert 277MHz-es fsb-t szeretnem ezzel is elerni de eddig max 245MHz-t sikerult kihoznom belole. Feszultseget nem emeltem es nem is szandekozom mivel az AsRock-ban is siman ment fesz emeles nelkul a proci.

Ha van valakinek tippje otlete szivesen varom.

Tisztelettel: kutjaaa

(#513) BPFeri válasza kutjaaa (#512) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Egy kis tuning segédlet... [link] .. ez alapján biztos sikerül a megfelelő beállítás elérése ! :R

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#514) kutjaaa válasza BPFeri (#513) üzenetére

kutjaaa
(kvázi-tag)

Nagyon koszi!

Majd beszamolok hogy mi lett!

Ui.: Az nem gond hogy az enyem 945-os chipset-tel van?
A ctrl+F1 ennel is mukodhet?

[Szerkesztve]

(#515) _Lord_B_

_Lord_B_
(kvázi-tag)

Hali!

kellene nekem egy AM2es alaplap, de az alaplapokhoz total hule vagyok. De szeretem nyomni a gombot és minnél gyorsabban reagáljon a game :)
Pontosabban: egy AMD 6000+ vagy egy 5000+ os proci lesz, de hogy melyik chipkészletet válasszam abban még vannak zürök, a Videokártya sem eldöntött. Szoval esélytelen tudom.
Mit ne vegyek?
Ki mit ajánl?

- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer

(#516) BPFeri válasza kutjaaa (#514) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

BOCS !!! :W . elnéztem valóban 945 -ös a deszkád.. sorry !! :R
szvsz igen valszeg menni fog.. hasonló a BIS.. egy próbát megér !!! :C

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#517) Löaci válasza Tuco Ramirez (#511) üzenetére

Löaci
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Simán jó lesz, ha olcsón szerzel vmi x2 procct :)

(#518) kutjaaa válasza BPFeri (#516) üzenetére

kutjaaa
(kvázi-tag)

OK!

Majd szolok hogy mi lett!

Csak az idegesit hogy valahol lattam tesztet, es az en lapommal 295MHz-nel nagyobb fsb-t nem tudtak elerni!

Vagyis inkabb az idegesit hogy a ''gagyi'' lapommal siman ment a 277MHz itt meg nem, de en vagyok az alma valszeg, masok irtak hogy a Giga lapok nem kezdo tuningosoknak valok :( :)

Na mind1 ha a 277meglesz en elegedett leszek :)

(#519) Qru válasza _Lord_B_ (#515) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehetőleg ne Nforce chipsetes alaplapot, mert eléggé melegednek (főleg ha húzod).

Ha nem akarsz tuningolni akkor egy MSI K9A Platinum, ha igen akkor Asus M2R32-MVP-t vegyél.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#520) Tuco Ramirez válasza Löaci (#517) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Inkább biztosra mentem és vettem egy ASUS M2N-E SLI lapot + egy 4200+ procit. :)

nForce+A64 ---> AM2+X2 upgrade-nél elég simán rádugdosni a régi vinyókat, VGA-t stb. az új alaplapra, vagy ennél azért bonyulultabb egy kicsit a dolog? Ha nem muszáj, nem szeretném újrainstallálni az XP-t.

(#521) _Lord_B_ válasza Qru (#519) üzenetére

_Lord_B_
(kvázi-tag)

Köszi, ma estig kell döntenem, azért is lenne fontos. És másrészröl mindenki az nVidia Chippet isteniti.

- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer

(#522) Qru válasza Tuco Ramirez (#520) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A lapcsere általában meghülyiti a win xp-t. Készülj fel, hogy újra kell húznod. De jól döntöttél, hogy AM2 lett belőle, jobban jártál szvsz.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#523) Qru válasza _Lord_B_ (#521) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó az, nem azt mondtam, hogy nem jó, csak azt, hogy hajlamos a melegedésre. De ha nem akarsz tuningolni nagyon akkor nem vészesen melegszik.

(#524) Thrawn válasza _Lord_B_ (#521) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor én nem vagyok mindenki, mert én meg az ATI chipsetre szavazok :D

Different songs for different moods.

(#525) gban válasza Thrawn (#524) üzenetére

gban
(őstag)

Akkor én sem vagyok mindenki, én a Viát szeretem a legjobban. :Y
Nem, nem vagyok hülye, csak Win98-at használok. :)
Driver szempontjából meg ez vált be a legjobban, nem csak az én gépemben, hanem ha eladásra rakok össze gépet akkor is.
Szóval ezt találom a legfelhasználóbarátabbnak, még ha a sebessége picivel elmarad az Inteltől meg az Nvidiától, akkor is.

Postázást nem vállalok.

(#526) rigo88

rigo88
(fanatikus tag)

bocsánat a hülye amatőr kérdésért, de új gépet csinálok, és a problémám a következő:
a proc: http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2006/2014/cpu-1.jpg gondolom mindannyian ismerjük, e6300
a lap pedig p5b (sima nem ami a képen látható, de a cpu lefogója ugyanaz..): http://prohardver.hu/html/lap/965_shootout2/asus/mobo.jpg

a gondom az, hogy az a lefogó más alakú, mint a proc ''kerete'', így ha rácsuknám azt a leszorító kart, gondolom kb kettétörne a lap.. mi a megoldás? csukjam nyugodtan rá, nem fogom elb...ni, vagy nem illenek össze az alkatrészek? (amit kétlek, mert sokaknak van ilyen kombináicójú gépük)

mégegyszer elnézést a buta kérdésért, nem szeretnék kidobni az ablakon soktizenezer forintot.

köszönöm.
:R

http://href.hu/x/9863 Valahol Barsel környékén voltunk, a sivatag közepén, amikor a drogok hatni kezdtek.

(#527) poffsoft válasza lazydog (#496) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ejnye, már a hátsóajtót is levágtam ám!
:DDD :R
Azért az AMI-nál is csúnya programozók dolgozhattak egykoron

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#528) Bubuverke

Bubuverke
(lelkes újonc)

hali mindenkinek

szerintetek milyen lap való egy e6850 alá???
egy abit IP35 Pro-t néztem ki, de nem túl ''szerény'' hozzá??? :U ;]
a konfigom az adatlapon
mostanában igen döcögve mennek az új dolok, így lassan éretté vált a cserére
vagy esetleg várjak még az újítással??? elég lenne mellé venni egy jobb procit? de már nem lehet bele tenni sokkal erősebbet, csak c2d-t, azt meg ugye a lap nem támogatja :C
szóval ti mit ajánlotok??
mindenképpen intel fronton maradnék, és az alapkérdés, h megéri-e beújítani??
a 2., h milyen lap lenne a legmegfelelőbb???
köszi, és üdv mindenkinek:
Bubuverke

(#529) CséZé válasza Bubuverke (#528) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Véleményem szerint az E6850-nél nem kell erősebb proci manapság :) A deszka amit írtál meg egyáltalán nem szerény a procihoz, tehát nincs egyik se a másik alá rendelve :DDD

(#530) Bubuverke válasza CséZé (#529) üzenetére

Bubuverke
(lelkes újonc)

aham:D
köszi :R

(#531) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv!

Ha új lapot veszek elég lepucolni a hddről az alaplapi drivereket vagy komplett win reinstall kell?

(#532) Kicsirics77 válasza VinoRosso (#531) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

ha szerncséd van akkor leég a driverek lepucolni ha nincs akkor rögtön kékhalál fogad vagy elindul de hülyeségeket csinál
mindenesetre szedd le a drivereket a lap csere előtt

(#533) Diego2002

Diego2002
(tag)

Üdv, bocs, hogy megint beírom, de az az érzésem, hogy sokan nem olvasták... Vagy ki tudja.

Egy Asus P4P800-X alaplappal van gondom. Két PATA winyó van rajta (UDMA5-ös és UDMA6-os), és két Optikai meghajtó. A gond az, hogy boot-oláskor már azt írja ki, hogy UDMA-2 -ben működik minden (mind a 4 meghajtó). BIOS-ban pedig nem is lehet feljebb állítani. Már próbáltam másik IDE kábelt is.

Valakinek van valami tapasztalata ill. ötlete?

(#534) icons

icons
(őstag)

Vki segítsen!! Nagyon örülök, hogy új lett a nemtommi, és ezért minden más, de: Nem rendezi hszek szerint csökkenőbe a hszeket (bár azt állítottam be)... Mellesleg úgy néz ki, hogy alul van az utolsó hsz mindig...elég szar ez így...

(#535) lazydog válasza icons (#534) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Kattints a lap jobb felső sarkában lévő "Beállításaim"-ra. Itt addig jáccol, amíg jó nem lesz a számodra. :)

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#536) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Sziasztok! Kellene 1 kis segítség, vagy inkább nagy. Az alaplapom és a memóim (Twinmos) szervízben vannak és lehet, hogy kicserélik a memóriáimat :DD .

Néztem több féle memóriát és szerintetek melyik érné meg jobban egy Gigabyte GA-N650SLI-DS4 (tudom mások szerint nem a legjobb alaplap, de a tesztek szerint jó) alaplaphoz:

- Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-12) XMS2 memória hũtőbordával
Prémium kategóriás Corsair RAM modul élettartam garaciával. 2x1GB DDR2 800MHz (TWIN2X2048-6400); 24.000 Ft
- Kingston 2048MB/800MHz KIT (2x1024MB)
Minőségi Kingston DDR2 RAM modul párban tesztelve 2048 Mb kapacitás (2x1024 MB), 800 Mhz órajel; 29.000 Ft
Ezeket találtam, amik 800 mhz-esek.
Az előző twinmos memóriáimmal a gépem folyamatosan kékhalálozott, a memtest meg a vista memory diagnostic tool folyamatosan hibát írt ki (2 modul esetén, 1-el ment frankón :F ) és a szervíz szerint náluk nem jött elő a hiba :U . Mivel azt mondták, hogy lehet, hogy kicserélik :DD ezért erre a két memóriára tudnám kicserélni. Viszont nem tudom, hogy a lapom :((( támogatja ezeket a memóriákat. Szerintem a corsairt támogatná :F , de nem jöttem ki a gigabyte leírásából.
És tudnátok innél hamarabb válaszolni, holnap délig el kellene döntenem.
_Nagyon szépen megköszönném (sör? :)) )

(#537) moma

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok,
tudnátok valami olyan integrált vga-s lapot ajánlani x2 höz, aminek szép stabil a képe dvi kimenettel 1600*1200ben? Az asus m2a-vm -mel már befürödtem. jó lenne ha gyakorlati tapasztalat alapján jönne az ajánlat ;]
köszi

we all deserve a bit of luck.

(#538) tiop

tiop
(tag)

Üdv mindenkinek
Azt szeretném kérdezni,hogy mi a vélemény erröl a laprol."MSI 975X Platinum."Nelem eddig is MSI lapom volt csak AMD,most szeretnék váltani és elég bizonytalan vagyok.
Procinak vagy ezt"INTEL Core2 Duo E6750"vagy INTEL Core2 Duo E6550 ezt gondoltam.
elöre is köszi a válaszokat.

GigabyteP35DS3,C2DE6750@3520MHz,4*1GBKingmaxDDR2 1066@1100MHz,Sapphire 4870 OC,CHIEFTEC 550AB-A

(#539) CséZé válasza tiop (#538) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

A te procidhoz P35-ös lap kell, tehát amit írtál az nem jó hozzá. Mondj egy árat amit rászánsz és akkor könnyebben tudunk segíteni.

(#540) icons válasza lazydog (#535) üzenetére

icons
(őstag)

Bocs, a kérdésért, 10mps kereséssel meg is találtam...

(#541) tiop válasza CséZé (#539) üzenetére

tiop
(tag)

Brutto 30000-35000HUF

GigabyteP35DS3,C2DE6750@3520MHz,4*1GBKingmaxDDR2 1066@1100MHz,Sapphire 4870 OC,CHIEFTEC 550AB-A

(#542) CséZé válasza tiop (#541) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben az esetben viszont szóba jöhet:
Gigabyte GA-P35-DS3
Gigabyte GA-P35-DS3P
Gigabyte GA-P35-S3
Asus P5K
Asus P5K-E
Abit IP35
Ezek mind kielégítik a procit és mind egyaránt jó lap, beleesnek a 25k-35k HUF árkategóriába, annyiba különböznek egymástól h egyiket több sata port van mint a másikon, esetleg firewire vagy wifi, de ezek csak akkor szükségesek ha hasznát is veszed. Majd nézz utánna h melyik is lenne jó árilag.

(#543) tiop válasza CséZé (#542) üzenetére

tiop
(tag)

Köszi a tippeket.
Az ASUSrol és a ABITrol elég sok rosszat olvastam it a forumon.
Nem akarom agyontuningolni de szeretném huzni kicsit,ésszerü keretek között.!!!

(#544) CséZé válasza tiop (#543) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Arra is jó mindegyik lap :)

(#545) Z.m.Z

Z.m.Z
(tag)

Sziasztok

Van egy kis gondom. Egy kedves barátom megkért,hogy kicsit frissítsük fel a gépét. Abit AI7,2.4 P4,512mb,Radeon 9600,20gb sata.Szeretett volna még egy vinyót meg egy kis ramot. Meg is kapta. Majd xp sp2 install és láss csudát telepítés felénél kifagy. Új cuccok ki,úgy is. Régi cuccok ki,úgy is. Integrált eszközök kikapcs,úgy is. Bios safe mód,úgy is. :W Kiváncsiságból win98,hibátlanul felment és fut. Win ME szintén. Xp az istennek se. Már mindent kipróbáltam,de tanácstalan vagyok. :( A neten fellelhető bios frissítések meg nem akarnak menni. De a gép xp-vel érkezett,tehát valahogy felkínlódták rá. Anno még így vette kompletten. Ha valaki talákozott ehez hasonló alaplappal és problémával kérem segítsen.

Köszönöm

Ohh... Régi szép idők.... Amikor az SP még azt jelentette South Park.... :-(

(#546) CséZé válasza Z.m.Z (#545) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

nemlehet h a lemezzel van a gond? ;]

(#547) gban válasza Z.m.Z (#545) üzenetére

gban
(őstag)

Valami beteg, az nagyon valószínű. Tipikus jelenség, hogy az XP fagy de a korábbiak nem.
A szomorú az hogy lehet proci, ram, meg alaplap is. Valahogy ki kellene próbálni a procit meg a ramot egy másik gépben, nem kell telepíteni, csak XP alatt futtatni az orthost.
Ha meg egyik sem hibázik, próbáld ki azt amit abból kivettél amiben próbáltad a beteg gép cuccait ebben a lapban, és ha akkor is fagy, akkor alaplap.

Postázást nem vállalok.

(#548) torogyuri

torogyuri
(fanatikus tag)

Üdv! árban ezekben a lapokban gondolkodtam árban, de mostanában nemigen vagyok tájékozott alaplaptémában, tudnátok vmi tippet adni, vagy szűkíteni a listát esetleg akár egy konkrét típust is ajánlani? :F

Asus M2V 17 705,-
M2V-MX 15 221,-
M2A-MVP 20 341,-
M2A-VM 16 974,-
M2N 18 727,-
M2N-MX 16 684,-

Abit AN-M2 22 163,-
AN52 17 774,-

Gigabyte GA-M52S-S3P 16 367,-
GA-M55S-S3 19 361,-

tuning nem kell

(#549) zszszs válasza Diego2002 (#533) üzenetére

zszszs
(tag)

A BIOS-szal ne foglalkozz. Vezérlőpult - Eszközkezelő - IDE ATA/ATAPI vezérlők - nél a két IDE csatornán jobb klikk - tulajdonságok - speciális beállításoknál beállítod UDMA5-re, nálam Abit NF7-nél XP prof.-nál így megy.

Ja, és minőségi 80 eres kábel kell.

(#550) zolee0307 válasza zolee0307 (#536) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Annyi lenne a kérdésem, hogy a gigabyte support válaszolt az üzenetemre és adott egy f8d biost. Ez a bios verzió nincs a giga honlapján, szerintetek érdemes frissíteni?

A korábban írt problémámat (536-os hsz) megoldaná szerintetek? Meg létezik olyan, hogy a pcx szerint minden jól működik náluk, alaplapom a memóriáimmal működnek jól, szerintük. Létezik ilyen?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.