Hali!
Van nékem egy IS7-es Abit alaplapom - meg persze a hozzá való egyéb részek -, de a gépem 4 teljes hétre beadta a kulcsot! A végén már odáig sülyedtem, hogy szervízbe vittem a cuccost - a roppant hozzáértő szerelő a végén azt mondta, hogy fogalma sincs mi a baja a gépemnek, de biztos nem az alaplap a szar!
Tudni kell, hogy előtte már leteszteltem minden hardvert, 1000 féle kombinációba raktam össze a gépet, hátha mükszik majd - a hiba az volt, hogy elkezdett fagyni a gép és miután formáztam a vinyót, hogy újra telepítsek mindent az XP a telepítés közben leállt és se előre, se hátra! A végén levontam a következtetést: kizárásos alapon az alaplap a rossz!
Sajnos a szervíz sem segített, mikor haza vittem a gépet még egy utsó próba képpen felraktam egy Suse Linux- ot. Láss csodát a linux feltelepült és megy a gép!
Az egyetlen kérdésem, kérésem: MI A RÁK LEHET A BAJA ENNEK A SZEMÉT PC-nek?!
Der machine: Abit IS7, 1536 MB SDDRAM, Intel Pentium 2600 Mhz HT, 120 GB vinyó, NEC író, GF 7300GT
A válaszokat és tippeket előre is köszönöm!
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum III. (téma lezárva)Hozzászólások

feccooo
(újonc)

guru720
(újonc)
Sziasztok!
Egy MSI K9N Neo-F V2 alaplapom van és lenn egy kérdésem:
Ebbe az alaplapba beletudok rakni egy 1GB-os Samsung 667MHz-es memóriát? Mert sehol sem találtam rá választ.
A válasz sürgős lenne és előre is köszi mendenkinek, aki válaszol.

Gyick
(fanatikus tag)
Üdv!
Van egy Abit AN7 alaplapom aminek a post code kijelzője bootoláskor a következő kódót irja
2.5 és itt meg is áll.Tudja vki hogy miért?Vagy volt már valakinek vmi hasonló problémája?

gban
(őstag)
Nekem is ilyen lapom van, azt hiszem a 25 és a 26 az VGA hiba. Legalábbis normál tesztkártyán, olyanom is van. 
A 26 után jön be a kép, nem tudom a 25 mi pontosan, vagy VGA BIOS vagy VGA RAM ellenőrzés szerintem.
Tehát a VGA felé keresd a hibát - az én véleményem szerint.
Postázást nem vállalok.
(#255) FehérHolló válasza guru720 (#252) üzenetére
- Privát
- 2007-09-10 19:29:47
Szerintem igen, bár a kompatibilitási listán ([link]) nem szerepel. Esetleg 3 nap próbagaranciát kérhetnél rá, hogy ki tudd próbálni, hogy valóban működik-e a RAM-alaplap párosítás.
Ember embernek farkasa.

Gyick
(fanatikus tag)
Elképzelhető hogy az a baja hogy valamikor több mint egy éve töltöttem rá egy módositott BIOS-t.De nem sokkal asszem 3 Mhz-el(6) lett emelve a memória frekvenciája

winibá
(újonc)
Sziasztok!
Abit BE7-raid lapom fogadja az 1gb memóriát? 
Kösszi! 
(#258) Kicsirics77 válasza winibá (#257) üzenetére
- Privát
- 2007-09-10 20:51:28

Kicsirics77
(PH! addikt)
DDR 333/266/200 Support
Supports up to 2GB of PC2700/PC2100/PC1600 and peak bandwidth of 2.7GB/s
ja ezerrel a support szerint

gban
(őstag)
Lehet hogy meghalt a VGA, lehet hogy meghalt az AGP (szinte kizárt), lehet hogy csak kontakthiba.
Atinál alapórajelen is ''gyakori'' a halálozás.
BIOS-a is lehet, PÜ-re válaszolva, én egy másik kártyával kipróbálnám hogy mi történik, aztán lehet továbbmenni.
Postázást nem vállalok.
- Privát
- 2007-09-10 23:31:07

manutdzoli
(senior tag)
Hi!Core 2 Duo E6850 alá milyen alaplapot ajánlatok?
[Szerkesztve]
FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
(#262) sgergi válasza manutdzoli (#261) üzenetére
- Privát
- 2007-09-11 06:50:29

sgergi
(PH! kedvence)
Gigabyte P35 DS3, [link] de amúgy milyen árkategóriában gondolkodsz?

zolee0307
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Lehet, hogy nem idevaló a kérdésem, de már kezd elegem lenni a gépemből. Az a problémám (vista 64 bitem van), hogy a konfigomnál a memóriák egyenként hiba nélkül mennek, de párban sem a dual channel, sem a single channel mód nem jó, mert a memtest és a vista memóriadiagnosztikája is hibát ír ki. Volt pár kékhalálom memory managment, video memory managment és page file-ra hivatkozott a windows. Játékból többször kilépett az asztalra, töltésnél is volt rá példa. Vista telepítésnél is volt kékhalál.
A szervíube visszaküldtem a memóriát, alaplapot, winchestert és ott azt mondták, hogy a szervíz és ők is (pcx) letesztelték többször és náluk működik minden frankón, hiba nem jött elő.
Szerintetek mi lehet a probléma. Bios-t nem akarok frissíteni, mert ha a szervízbe jól működött minden akkor minek.
Egyébként, hogy lehet megnézni, hogy milyen a bios verziója az alaplapnak?
Alaplap, vagy memó..
1 modullal próbáltad?
kölcsön nem tudsz kérni memót, lehet összeférhetetlenség is, máshol megy , nálad nem...
XP-d nincs? fel kellene rakni, hogy az alatt is csinálja-e, nem-e valami driver hiba...
Alaplapi driver, frissítések fenn vannak?
Everesttel meg lehet nézni a biosrev. számot...
KENWOOD DPX313Y fejegység eladó, dupla din, mp3, 2 pár rca stb..

zolee0307
(fanatikus tag)
1 modullal simán megy, a memtest semmilyen hibát nem ír ki. Havernak a geil memóriájával is megy (igaz csak 1 modul volt). Alaplapi driver azt hiszem a vistáé voolt, majd felraktam az nvidiáét. Néztem a biost is a giga honlapján és a procimhoz f4-et ír. lehet, hogy frissíteni kellene?

gban
(őstag)
Ne törd magad nagyon a megoldáson, nekem is volt már nem egyszer hogy két tökéletes modul nem ment együtt, legutóbb 2 db 128MB-os DDR-t alig bírtam gépben eladni, legalább 10 alaplapban próbáltam őket, külön jók voltak, de együtt mint nálad.
Aztán a 11-ikben elmentek.
Postázást nem vállalok.

zolee0307
(fanatikus tag)
Oké csak ha így haladok akkor mire gépem jó lesz, addigra már a crysis is elavul 
Hátha majd kitudom cseréltetni.
[Szerkesztve]
Sziasztok!
Egy AMD (AM2) proci és egy Ati (PCIE) kártya alá milyen alaplapot illik rakni ?
Eddig nForce 570-es SLI alaplapokat néztem. Na de Ati kártya alá SLI alaplap ? Ennek nem sok értelme van ugye ? Mivel az SLI-t úgysem tudom kihasználni.
Az AMD chipsetes alaplapok milyenek az nforce-osokhoz képest ? Mondjuk az 580X Crossfire chipsetes Asus M2R32-MVP ?
Soha többet nem postázok!
Ezek abszolút komnpatibilisek (ha csakegy vga-t akarsz beletenni). Nyugodtan vehetsz alájuk nForce-os lapkakészletes alaplapot. Nekem is volt több nf chipsetes gépemben AMD proc, meg ATi kártya és soha semmilyen gond nem volt velük.
(sőt, egyszer a Gef 6800-am volt inkompatibilis az nf3-as deszkámmal
)
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

m4rc!
(őstag)
Én inkább az AMD chipset-re szavazok, ugyanis úgy tudom ez sokkal jobb, mint az nVidia megoldásai: kevésbé melxik és jobban tuningolható vele a proci és, ha majd később szeretnél Crossfire-t az is fog benne menni.
"We are analog players in a digital wold"
Kössz a segítséget! Neked is Qru!
Akkor az előző postomban említett Asus lapot fogom megvenni.
Soha többet nem postázok!
(#272) manutdzoli válasza sgergi (#262) üzenetére
- Privát
- 2007-09-11 17:05:19

manutdzoli
(senior tag)
Tuningolni szeretném,ezért olyan 40-45ezret szánok rá,Nézegettem gigabyte ds4-et,asus p5b deluxe,asus p5k deluxe,asus commando.ezeket néztem de ha van jobb is ilyen árban akkor írd meg. 
FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen 775-ös Intel chipsetes alaplapot vegyek 20-22k-ig bezárólag.
Ami fontos:
-Minél több Sata csatlakozó legyen rajta (Sata-Raid számottevő lenne)
-Mindenképpen megbízható legyen, mert szerverként üzemelne a gép.
Egy Pentium DualCore E2140-es proci menne bele és egyenlőre 2giga memória.
Asus P5B vagy Giga 965P-DS3-ról mi a véleményetek stabilitás szempontjából?
(A későbbiekben lehetséges, hogy valamennyire húzva lesz a proci, alkalmazásoktól függően.)
üdv

[EU]SASA1
(kvázi-tag)
Hello mindneki!
Lenne 1 olyan problémám, hogy van 1 Gigabyte K8NXP-SLI lap és nem ad semmivel képet!
Volt próbálva mindennel PCI-X es és PCI-os vga-val... ventik beindulnak rajta és melegszik a proci is, de nem csippan bekapcsoláskor és nincs semmi kép! Ha vkinek van ötlete kérem mondja el! A segítséget előre is köszönöm!

Miaf
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan ember a világon, aki ki tudná cserélni (meg tudná javítani) egy LGA775-ös foglalat egy letört és egy elhajlott lábát?
Aki ne adj' isten tud valami információval szolgálni, kérem ne tartsa vissza magát.
Köszönöm

feccooo
(újonc)
Hali!
Ötlet még senkinek?
[Szerkesztve]
(#277) Kicsirics77 válasza Miaf (#275) üzenetére
- Privát
- 2007-09-12 07:46:02

Kicsirics77
(PH! addikt)
dryman esetleg a bazárban ő foglalkozik ilyesmivel 1 próbát megérne esetleg

mandras81
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Nagyon bízom benne, hogy itt nálatok választ találok a kérdésemre:
Adott egy Dell optiplex gx1-es PIII-as gépezet, ha minden igaz, akkor Intel 440BX PIIX4e-s chipsettel.
Meg tudná valaki mondani, hogy milyen nagy vinyákat támogat ez a konfig? A gyártó honlapján nem találtam erre való utalást, pedig átnyálaztam az összes bios-frissítés-t is.
Annyi is elég lenne, hogy kinek-milyen tapasztalatai vannak, mekkorát támogatott neki ez a cuccos, ill. a bios-frissítésen kívül mi lenne szükséges, hogy biztosan felismerjen egy 20 gigásat...

Mr.Skynet
(senior tag)
Szia!
Ha csak nem írtad el a 20Gb-ot és nem 200-asra gondoltál akkor 100%, hogy támogatja a 20Gb vinyót a géped 
Abból gondolom, hogy nekem egy Pentium1 alaplap kezeli a Maxtor 30Gb Diamondmax 8 vinyómat, Volt egy Jamicon Pentium2 alaplapom az max 35Gb-ig támogatott vinyót (úgy emléxem). Tomato ZX98ct szintén Pentium2 alaplap már a Maxtor 60Gb vinyót is szerette nagyobbat nem próbáltam vele... Havernál valamilyen ECS (talán K7S5A) már a 160Gb Samsung vinyómat is szó nélkül kezelte.
Szóval ha a P1 letöltőgépem kezeli a 30Gb vinyót ciki lenne ha a P3-as géped nem kezelne 20Gb vinyót 
Szia!
20Gb-al tuti nem lesz gond. Ha jól emlékszem 33.8GB-ig megy a szekér. 
Ilyesmivel próbálkoznék:
- memória b@sztatás, másik slotba átrakósdi, mozgatósdi, ilyesmi
- cmos clear
- elem kivesz, berak

mandras81
(fanatikus tag)
Mr.Skynet és Löaci urak, köszönöm a segítséget! 

skyboi
(kvázi-tag)
Sziasztok! Asus P5K(sima, nem deluxe) alaplapra rá lehet szerelni a Scythe Infinity hűtőjét? Jelenleg 939-es lapon van, de nem tudom, erre is rámegy-e. Némely lapnál problémás lehet a méretei miatt, pl eltakarja a memória slotokat. Köszönöm a segítséget.
Soha ne feledjük a különbséget hozzájárulás és elkötelezettség között. Vegyük például a szalonnás tojás esetét. A tyúk hozzájárul. A disznó elkötelezi magát.

Hitman
(fanatikus tag)
Az hogy a búbánatos francba lehet, hogy kivettem a házból az alaplapom (amit mellesleg halottnak hittem, előzmények korábban) és harmadik próbálkozásra elindult, mintha mi se történt volna, BIOS-ba beléptem,Windows hibátlanul futott, újraindítottam párszor, és tökéletesen ment. Még tegnap este visszapakoltam az egészet a házba, és első indításnál nagy fekete képernyő fogadott, nem értem
, valami szakadás lehet a lapon, vagy érintkezési hiba, vagy csak allergiás az alaplap a házra 
Ma este ha lesz időm megint kikapom az egész hóbelebancot a házából, és meglátom működik -e, érthetetlen ez az egész.
Valakinek van ötlete?

BPFeri
(senior tag)
Zárlatod van !!! Vagy túlhúztad a csavarokat v. nincs az alaplapi csavarok és a deszka között szigetelő ki ''korong'' !! Nézd meg még 1x !! 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"
Biztos vízér felett van a gépház. 
Egyébként, lehet érintkezési hiba. Ha nem megfelelően húzod meg a csavarokat (átlósan, elősször csak betekered és a végén húzodmeg erősebben) kicsit csavarodhat a deszka ami vezethet érintkezési hibához ha megroppant már a nyák és kócosak a vezetékek. Esetleg nem ér a deszka a ház oldalához? Távtartók nem sérültek?
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

BPFeri
(senior tag)
Biztos vízér felett van a gépház. .. na ha ebben igazad lesz akkor Te nem is Qru (guru) hamen sámán Vagy !! 
[Szerkesztve]
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

gban
(őstag)
Ha végképp nem indul a lapod a házban, próbáld meg indítás előtt enyhén megnyomni a procit vagy az északi hidat.
Ha ezután indul, akkor a 478-as hűtéstechnika áldozata vagy te is, szakadás van a lapodban a hűtő által okozott feszítéstől.
Postázást nem vállalok.

(#290) Miaf válasza Kicsirics77 (#277) üzenetére
- Privát
- 2007-09-12 17:10:29

Miaf
(lelkes újonc)
Köszönöm!

[EU]SASA1
(kvázi-tag)
Köszi a help-et!
Cmos clear már volt és elemcsere is! 
- Privát
- 2007-09-12 17:54:11

manutdzoli
(senior tag)
válasz erre:[link]

feccooo
(újonc)
Hello!
Kösz az eddigi tippeket!
Menet közben ki okoskodtam, hogy az alaplapi IDE csatikkal van valami gond! Most egy RAID kártyára van csatlakoztatva egy vinyó és egy dvd-író, viszont valamiért így az XP nem ment fel a gépre - most ubuntu-val küldöm!
Nem tudjátok mi lehet az oka az IDE foglalatok hibájának?
Abit IS7-es alaplapom van.
F
[Szerkesztve]

cOxeR
(PH! addikt)
Sziasztok!
3 lap közül melyiket kb azonos áron tudom venni?
MSI K9N Neo-F v3 14k
Gigabyte M57SLI-S4 15k
ASUS M2N-E SLI 15k
vagy költsek egy picivel többet erre:
ASUS M2N-SLI Deluxe 21k
Athlon64 AM2x2 4800+, 2*1GB 800 MHz DDR2, 8600GTS menne bele...tuning nem lényeges szempont.
SOS reggel rendelem 
[Szerkesztve]
http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

Hitman
(fanatikus tag)
Köszi srácok a reakciókat ! 
Kiszedtem az alaplapot, de sajnos már így sem indult 
A procihűtő egy zalman S7000B-Cu, az alaplapon totál látható némi görbület a procifoglalat környékén. Próbáltam ''mozdigatni'' az NB hűtőt, illetve a procihűtőt (természetesen óvatosan) --semmi hatással nem volt.
Javítani gondolom nem lehet ezen az állapoton már
, vagy esetleg valaki tud valami megoldást ?
Lehet, hogy a BIOS-al semmi gond sem volt akkor
, és ''csak'' a súly miatti ''deformálódás/vetemedés'' okozta lap halálát ?
- Privát
- 2007-09-13 08:23:03

abraham007
(lelkes újonc)
Sziasztok
Gigabyte P35-DS3L rev.1.0 lapom van és BIOSban CTRL+F1 után sem látom az ''extra'' beállításokat vagy az F3 BIOS javítja ezt? help,pls... 1:1 ben szeretném hajtani a ramot.
Köszönettel:abraham
GA-P35-DS3L\C2D_E6420@3.2Ghz\4GB_DDR2\Gigabyte GTX 260 OC SP 216\ChieftecNAGYésÜVEG(thx:csigi)\Chieftec GPS-550AB A\
(#297) BPFeri válasza abraham007 (#296) üzenetére
- Privát
- 2007-09-13 08:26:35

BPFeri
(senior tag)
Pedig ott van az.
. még1x.. <Del> BIOS-ba be... majd az első BIOS képernyőn <Ctrl+F1>...ezután kiválasztod a M.I.T menűt és már is kezdhetsz állítgatni 
( hogy mit és mennyire a MOBO saját totyikjában kaphatsz támpontokat )
(#298) abraham007 válasza BPFeri (#297) üzenetére
- Privát
- 2007-09-13 08:43:31

abraham007
(lelkes újonc)
Nagyon köszi
,este megnézem most meló van ezerrel (este AIRBORNE-al játszok, nappal meg az állásommal hogy itt írkálok 
abraham
GA-P35-DS3L\C2D_E6420@3.2Ghz\4GB_DDR2\Gigabyte GTX 260 OC SP 216\ChieftecNAGYésÜVEG(thx:csigi)\Chieftec GPS-550AB A\
Ha tuningolni akarsz akkor Gigabyte S4-et vagy Asus-t ha kell a jobb felszereltség akkor a Deluxe-ot (bár tuningban nem jobb mint az S4).
Ha nem tuningolsz akkor MSI is elég.
Akkor megroppant a deszka. Az kuka lesz. Még ha a felszinen elszánt az ember vmit azt még lehet forrasztani, de a nyákon belül már
.