tekintve hogy a lap mATX formátumú így vígan belemegy de ha poénos akaor lenni akkor lóg benne a lap mint tehénen a gatya 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum III. (téma lezárva)Hozzászólások
(#101) Kicsirics77 válasza guru720 (#100) üzenetére
- Privát
- 2007-09-03 18:31:41

Kicsirics77
(PH! addikt)
(#102) zolee0307 válasza aerodavid2 (#98) üzenetére
- Privát
- 2007-09-03 18:34:02

zolee0307
(fanatikus tag)
Próbáltam geil-el, azzal jól ment, igaz az csak 1 modul volt. Mondjuk az szerepelt a támogatottsági listán a gigabyte honlapján.
Kb 1 hét és kiderül mit mond a szervíz.
Azért kössz a segítséget, bár ha vkinek van még ötlete szívesen fogadom.

hanka
(tag)
Üdv. Lenne egy kérdésem: Vannak olyan (viszonylag régebbi) alaplapok, amelyekbe DDR és SD ram is belemegy. Ezek csak DDR , vagy csak SD rammal mennek, vagy mondjuk 1ebből 1abból alapon is?
Esetleg lecsökken a legkisebbnek az értékére az mhz.
NYOMTATÓT JAVÍTOK, ELADOK (Epson, Canon) - Tel: 06(20)212-4757
- Privát
- 2007-09-03 19:08:54

players111
(fanatikus tag)
Segitség kéne lap striker extreme proci c2d E6850 3.0Ghz ram corsair ddr2 800Mhz DHX.
Brutál az alaplap Nem tudom mit kell átállitanom a jó tuninghoz. Please HELP!!

Ilyen alaplap esetében el kell döntened, hogy SD vagy DDR ramot akarsz használni. A kettő együtt nem megy.
Different songs for different moods.

hanka
(tag)
Kár
, pedig van 2db fölösleges 128 SD-ramom. Azt hittem felturbózhatom vele a gépem 
És mivan ha mégis beteszem? Kinyírja az alaplapot vagy a ramot? 
Vagy a DDR-t vagy az SD-t fogja csak érezni?
NYOMTATÓT JAVÍTOK, ELADOK (Epson, Canon) - Tel: 06(20)212-4757
Próbáld ki nyugodtan, de poroltót készíts be ![;]](/dl/s/v1.gif)

Jaano
(újonc)
Sziasztok!
MSI P35 NEO2-FR alaplaphoz kellene gyári biosz….

(#109) Kicsirics77 válasza Jaano (#108) üzenetére
- Privát
- 2007-09-03 20:46:32

Kicsirics77
(PH! addikt)
sziasztok
van egy dfi cfx3200 csudalapom
nos, nyomok egy delete-et hogy belépjek a biosba és ő szépen nyom nekem egy alul kék sávot és kifagy
a kérdés..:mi a gond?
már frissítettem biost semmit se oldott meg, már nyomtam cmos cleart az se jelentett semmit
ötlet?
Lehet hülye kérdés, de az elem nem merült le a lapon?
(#112) Jaano válasza Kicsirics77 (#109) üzenetére
- Privát
- 2007-09-03 21:12:40

Jaano
(újonc)

Az a problémám, hogy DFI alaplappal nem tudok letölteni
Az msi oldaláról …. Pláne nem első kiadásos biost
MSI pedig nem indul, a srác lementette az eredeti csak a
Kislemez tönkrement…..

(#113) FehérHolló válasza Jaano (#112) üzenetére
- Privát
- 2007-09-03 21:17:53
Ööö... miért is nem tudsz?
Special Note:
1.The BIOS files provided here are exclusively for MSI products only. MSI takes no responsibility for any damage resulted from improper usage or lack of technical expertise.
2.If you could not see any BIOS files bellow, please use the bottom tools to update your BIOS. During updating, please stop all working process to avoid update interruption.
Attention:
Users who download BIOS here (not using Live Update) should use the flash utility attached in the compressed file downloaded to conduct BIOS update. To avoid BIOS update failure, please don't use the utility which is older version or not provided by MSI.
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.
megprószálom de arra így reagálna?

chooky
(tag)
Következő a kérdésem. Mi lehet a hiba abban az esetben ha a winyó ledje halványan világít és ha nem is futtatok semmit a gépen akkor is szinte másodpercenként bevillan egyet. Most lett összerakva a gép. Feltettem egy játékot (FEAR) ott meg látszik is hogy megakad a játék mikor bevillan a winyó. 1024*768-on próbáltam, szerintem ott simán vinnie kéne.
config: MSI p965 Platinum, e2160 dual core, GainWard 7600GT, 2*512Mg/800MHz Kingmax ram, Samsung SATA2/8Mb 200Gb HDD.
A procit, memóriát újonan, a többit használtan vettem.
egy garantáltan jó elemmel is csinálja tovább...............
ötlet?
Gondolom csak a legfontosabb cuccokat hagytad benne (proci, ram, vga, 1 hdd) és a táp is jó. Ötletem nincs csak egy kérdésem: garis még? 
semmit se szedtem még ki, 500w-os fsp elbírta a 3100MHz-es X2-t is tegnapelőtt, tegnap jött rá a hoppáré, amikor 10 procit cseréltem 4 perc alatt, mert volt 1 és nem emlékeztem melyik
garis még jah..........zotyánál...... 
szerválhatok magamnak cserelapot
Lehet a procifoglalattal történt valami
Mondjuk ha igen, az elég nehezen javítható, szóval gari...
3100MHz-es X2? Az szép! Ha esetleg akad még egy hasonló példány... 
héló
még erről a gépről írok
minden műxik hálókari/hangkari firewire csak a szar biosba nem tudok belépni
elem meg nem lehet gond mert az időre emlékezett a lap

phoenix56
(tag)
Nekem a Chainech VNF4 Ultrám (939) kezdte el csinálni ezt kb 1 évnyi 24/7-es használat után. Volt hogy biosba befagyott, memtest hibázott, be sem indult, sípolt... egyszóval kuka, éppen egy hónappal előtte járt le a garija.
Az egészben a legroszabb, hogy az alaplapot hibáztattam a legkevésbé, így eltartott egy ideig mire rájöttem. 
Thousands Of Thoughts, bvdub = Brock Van Wey

phoenix56
(tag)
Amugy neked jol megy a gép, csak annyi a bajod hogy a biosba nem enged be?
ööö CMOS-reset után hogy emlékezhet a BIOS az időre? Az A8N-E-m csinált anno olyat, hogy mikor túlzásba vittem a tuningot nehezen lépett be a BIOS-ba, pihentetnem kellett egy pár percet. (sosem jöttem rá miért)
jól megy minden, csak biosba nem enged be
tegnap már szarakodott, és akkor belőttem az időt
ma pedig felkelés után még emlékezett az időre

phoenix56
(tag)
próbáld kivenni az elemet egy időre meg csinálj cmos resetet
Mellesleg ahogy phoenix56 lapja is tönkrement, az enyém is kimúlt heteken belül...
#126: az már megvolt, bár lehet megérné elem nélkül hagyni éjszakára
[Szerkesztve]

phoenix56
(tag)
HERR Z, neked mi volt a legnagyobb fsb amit vitt az X2-es, mert nálam lazán megy 400-on (ez a max a lapban)
Most 7x400-on megy. (2,8Ghz) Érdekes, mert 2.8 fölé sehogy sem akar menni.

phoenix56
(tag)
feltételezem hogy a proci foglalat mehetett tönkre nálam, mert elég furcsán lötyögött amikor kinyitottam...
Nálam a foglalattal semmi gond nem volt, de a lapom egyik reggel meg sem mukkant. A státusz led világított rajta, de semmi reakció 
Most 7x400-on megy. (2,8Ghz) Érdekes, mert 2.8 fölé sehogy sem akar menni.
HT-t és ramokat visszaosztva sem? Plusz fesz?

phoenix56
(tag)
Igen, a ramokkal meg a fesszel is kijátszottam magamat. Szerintem a chipszet nem birja, mert annak nem tudok plusz feszt adni. A 3000+ os Sempronom eljutott 2864 Mhzig, es az volt a max amivel elindult a masina. Szal szerintem a lapban van a határ, de még így is nagyon meg vagyok elégedve az asus-ommal. 
[link]
[Szerkesztve]
a lap megy vissza gariba, nem szarakodok vele........
más
pci-e 1x kari megy pci-e 16x slotban?

thomeef
(fanatikus tag)
Hali!
Konfigvásárlás előtt állok:
cpu: c2d e2140 or 2160 lesz még eldől
mem: valszeg samsung ddr2 800mhz vagy kingmax esetleg kingstone lényeg hogy 10-12 körül legyen, videókari már megvan 8600gt.
Mivel tuningra fognám a cpu-t ezért kérem ki a véleményeteket hogy olyan 20-22ezer ft körül milyen alaplapot tudnátok ajánlani ami hosszútávra jó vásár lenne.
előre is köszi!
Ne rendeljetek kínából utángyártott noti ventit mert szar mind, tapasztalat...
Mennie kell.

AMD Power
(Jómunkásember)
Van nekem egy ilyen alaplapom Gigabyte GA-MA69G-S3H és hozzá egy 2.1 Creative Cambridge. De bármit is dugok bárhová (Eddig Digit kimeneten volt és sok variáció nem volt) sehogy se akar szólni. 
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

AMD Power
(Jómunkásember)
Jó lett! 
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html
- Privát
- 2007-09-04 12:24:05

players111
(fanatikus tag)
Sziasztok! Van egy Striker extreme lapom kéne egy tuning beállítás hozzá. Segítsetek mert nekem nem megy túl sok mindent lehet állítani a biosban 
(#138) Thrawn válasza players111 (#137) üzenetére
- Privát
- 2007-09-04 12:37:34
Próbáld a topikjában: [link]

Worker
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Mi a kulonbseg a 2 alaplap kozott (ami ott le van irva, azt en is latom, de egy kis magyarazatra szorul), ÉS megeri-e e kozul a 2 alaplap kozul valasztani?
(ilyen konfig ala megy a lap: amd 4400+; asus x1950pro; 2*1gb kingmax etc.)
[link]
[link]
Gondolok ilyenekre: Nvidia Nforce lapkakeszlet (melyik, miert jo, stb.)
Vki leirhatna roviden, h mi mit jelent, ami a ''reszeletes informaciok'' kozott van 
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

Worker
(fanatikus tag)
up! 
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

rAY.BAN
(kvázi-tag)
Tudna valaki ehez a konfighoz mondani egy normális alaplapot?
AMD A64 3800+ AM2
GeIL Ultra 4x512MB 800Mhz 4-4-4-12 @ 2.1V
SAPPHIRE x1950XT 256MB PCI
Ugyanis a mostani ASUS M2N-E SLI-men nem lehet 1.95V fölé emelni a RAM feszültségét, ezálltal ki kellett vennem az egyik kitet... szóval ha valaki tudna ehez mondani egy jó lapot, akkor annak megköszönném.
My deviantART: http://de4n.deviantart.com
Az egyikben van SLI, tehát két Geforce vga kártyát is beletehetsz (igaz nem nyer sokat vele az ember), az SLI-snek két PATA csatlakozója van, tehát 4 pata-s egységet (winyó vagy optikia meghajtó)-tudsz rákötni, a nonSLI-re csak kettőt. SLI-n csak két hagyományos PCI slot van, a másikon 3. SLI-sen van IEEE 1394 port, másikon nincs. Illetve a hátlapi panelen van pár eltérés, egyiken van COM port, másikon nincs, stb...
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
(#143) Kicsirics77 válasza rAY.BAN (#141) üzenetére
- Privát
- 2007-09-04 18:07:21

Kicsirics77
(PH! addikt)
vegyél valami bika abit lapot

thomeef
(fanatikus tag)
Hali!
Konfigvásárlás előtt állok:
cpu: c2d e2140 or 2160 lesz még eldől
mem: valszeg samsung ddr2 800mhz vagy kingmax esetleg kingstone lényeg hogy 10-12 körül legyen, videókari már megvan 8600gt.
Mivel tuningra fognám a cpu-t ezért kérem ki a véleményeteket hogy olyan 20-22ezer ft körül milyen alaplapot tudnátok ajánlani ami hosszútávra jó vásár lenne.
előre is köszi!
Ne rendeljetek kínából utángyártott noti ventit mert szar mind, tapasztalat...
Abit KN9 vagy valami Giga lap.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
Gigabyte 965P DS3. Rev 3.3-ast vegyél, azok támogatják már az 1333MHz-es rendszer fsb-s procikat is. Jah, és persze tuningban is ott vannak a szeren.
450-500-as FSB-ig bírják a gyűrődést általában. [link]
[Szerkesztve]

Notes
(őstag)
Talán nem pont ide való, de hátha tud valaki segíteni.
Az utóbbi két hétben a gépem (Asus P4PE, Northwood 1.8, Chieftec 300W) kétszer lefagyott Windowsban (ilyen előtte nem történt), reset után jó volt. Majd pár napja induláskor a ventillátorok felpörögtek, de a gép nem bootolt be (ne csipogott semmit). Ma reggel már a ventik sem indultak el (tápventillátor sem), gyakorlatilag a gép teljesen halott.
Mindent kiszedtem belőle (RAM, VGA, IDE cuccok), a processzort is kivettem, visszatettem, a tápot szétkaptam kitakarította. Sérülés, rossz kondenzátor sehol sem látszik. Áramot kap az alaplap mert a VGA zöld visszajelző LED-je világít.
Mi lehet a baj? Táp, alaplap?
Romanes eunt domus!
először próbáld ki egy másik táppal, ha nemjó, akkor alaplap.
jól gondoltad

Bmx
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Unokatesóm 1 hetes új gépe behalt és fogalmam nincs mi lehet a baja, segítsetek.
A config:
MSI K9AGM2
X2 4000+
80GB SATA Samsung
500W-os noname táp, amit a házzal adtak
512 kingmax
I3D 7300GT
Kikapcsoltam este a gépem semmi probléma nem volt vele aznap, másnap reggel kapcsolnám be, és ahogy on-ra tettem a billenőkapcsolós csatlakozót a gép elindult magától. A moncsi csak villog nincs kép, még biosig sem jut el. A billentyűzeten mind a 3 zöld led egyszerre villog folyamatosan 
Szétszedtem, megnéztem nincs-e valami kimozdulva, de semmi változás.
Valakinek valami ötlet?
[Szerkesztve]