honnan lehet letőteni?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés

g@bo
(PH! kedvence)
köci, kipróbálom
Kipróbáltam ezt a kx drivert, és bár nem vagyok otthon annyira a témában, de télleg jobban szól a 2.1es cucc a Live!-ommal. Köszi a tanácsot, de azér lenne kérdésem
hamár... Villog itt lenn egy ''SPIDF'' feliratú kis négyzet, az mit akar tőlem???
Origin: Ski22o
Az SPDIF a digitális kimenetet jelenti.
csak mér villog???
Origin: Ski22o

Badb0y
(PH! addikt)
Ez az S/PDIF mire való 

Minőségi laptopok http://www.laptop-ok.hu

Balika911
(PH! kedvence)
Azon is kiküldheted a jelet. Stereo jel, vagy bitstream tud átmenni rajt, utóbbi esetben külső dekóderre is szükséged lesz ahhoz, hogy szóljon.
SPDIF: Sony Philips Digital Interface Format.
A digitális jelet ilyenkor változatlanul továbbküldi a kártya a megfelelő kimenetre. Egy külső DAC végzi el a szükséges műveleteket, hogy hang is legyen belőle, nem pedig a kártya saját DAC-e. Digitális erősítőkhöz például kimondottan ez ajánlott, bár az Audigy 2-nek nagyon jó minőségű a Digital Analog Converter-e, tehát az analóg hang is nagyon jó.
Egy biztos! lehet a tápod nem bírja. Láttam már hasonló esetet. Az Audigy mindenféle erőforrást elég erősen megkajál...
Where you go how is up to you
Nem beszélve arról, ha olyan PCI helyen van, hogy szögény Vindóznak IRQ megosztást kell csinálnia.
Üdv!
Lenne nekem is egy problémám: olyan fél-egy perces időközönként pattannak egyet e hangszórók. Próbáltam a gyári drivert, meg a net update-t is, de mindegyiknél pattog. Ha nem csinálok semmit akkor is.
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Probald meg fulessel hogy a kartyaval van e a gond vagy a hangszorokkal.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Megpróbálom... Időközben felkerült a kx driver, de azzal se volt jó 5.1-ben... Bár nem hiszem, hogy a hangszórókkal lenne a gond.

Badb0y
(PH! addikt)
Akkor én is igy fogalmazom mint móci. Nekem meg csak fülessel pattog. Méghozzá ZMRS6F-fel már a 3.-al. Szal fejhallgató hiba se lehet, ja és persze csak CODnál, hl2nél faintos.
Lehet a COD az 5.1es fülest nem szereti
Nem hinném hogy igy ki tudja szürni.

Johnny Cage
(PH! addikt)
/Mivel a problémámra specifikusabb ez a fórum, ide is bevágnám:/
Nemrég cseréltem le eddigi, Sound Blaster PCI 128-as kártyámat egy Audigy2 ZS-re, és rögtön egy érdekes dologgal szembesültem: olyan hangforrásoknál, melyek az előző hangkártyámon probléma nélkül működtek, a hang recseg. Az érdekes ebben az, hogy NEM minden hangforrásnál, tehát játékoknál, DVD-nél pl. még egyáltalán nem találkoztam ezzel - ezeknél a hang makulátlan. Azonban most már egyre több mp3-ba, avi-ba és egyéb forrásba futok bele, ami mind fejhallgatón, mind hangszórókon keresztül bizonyos pontokon (kb. ugyanazokon a pontokon) recsegő zajokat ad, olyan, mintha túl lenne vezérelve. Természetesen kipróbáltam régebbi driverekkel is, és minden létező beállitással ill. azok alacsonyra vételével, eredmény: semmi változás. Visszatettem az előző kártyámat, a probléma megszűnt. Mégegyszer ismétlem, kétségtelen volna a hardware-hiba, ha minden létező hangforrásnál recsegne, azonban nem igy tesz. A Creative Support nem tudott olyan tanácsot adni, mely kiküszöbölte volna a problémát (mindent kipróbáltam). A kártya a lehető legtávolabb van a videokártyától illetve minden lehetséges zajforrástól, bár nyilvánvaló ha valami hardware zavarná, akkor mindennnel probléma lenne. Találkozott már valaki ilyesmivel vagy van valami ötletetek mi lehet ez? Lehet esetleg driverhiba? (Alaplap: Asus CUBX-E [régi BX chipsetes], processzor: Celeron 600 => 900)

[G@B]
(tag)
Igaz, nekem ezt audigy 1essel csainálta, de u.ezek a problémák voltak...vizsgaidőszakban elb@sztam vele 4 napot, mindent kipróbáltam,míg meguntam , visszavittem, és kicserélték.
Ja:nekem má a bekapcsolásnál 3at reccsent.(mondjuk játékoknál volt problémám, audioban semmi, gémben torz volt minennek a hangja...)
[Szerkesztve]
VR6 // by vw vento

[G@B]
(tag)
Ez megoldódott, de az újjal van egy másik problémám(ez Aud.1 LS):ha armyt játsszok, és egyszerre sokan vannak mellettem, szaggat a hang
Előfordul olyan is, hogy kihagy 1-2 másodpercre.A Device controlban a PCI/USB-nél az audio quality 96 Khz/24 bitre van állítva.Ennyire lefogná a procit(3.2barton)..?
VAgy most ezt miért csinálja..?
VR6 // by vw vento

gabx76
(senior tag)
Sziasztok!
Volna egy kérdésem:
Jelenleg egy NF3-as alaplapon van, az alaplapi (Realtek ALC850) hangkártyát használom. Nincs hangrendszerem, csak egy jó minőségű fejhallgatón, és csak játékra, mp3 hallgatásra kell a cucc. Szóval érdemes-é Audigy 2-be fektetnem, vagy megteszi az alaplapi kütyü is?!
Előre is köszi!

Badb0y
(PH! addikt)
Persze hogy meg.Ezek az alaplapik csak azért vannak, hogy tudjanak még mit írni a gyártók.

gerlaip
(őstag)
Nincs húzva a proci? nekem akkor pattogott, amikor a PCI nem 33MHZ-en ment.
cybervakond

gabx76
(senior tag)
Akkor jó. Megrendeltem a cuccot. 2 ZS lesz.

dokesz007
(fanatikus tag)
Hűű. nagyon lúzer láma kérdésem van...Audigy 2 ZS-nek van alapzaja, sziszegése, mikor csak a füles van rádugva, én nem szól semmi???
Mert az alaplapinak van és ****** idegesít...
---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---
De, meg van rántva a kicsike... Utána is nézek, köszi a tippet!
Kicsit előreheladtam a 'teszttel' is a recsgést illetően: fülhallgatóval OK, hangrendszer átkötése 2 hangszórós módra (sub+center, vagy 2 front sima sztereóban) OK, de 5.1 továbbra is szar. Kx, legújabb eax4 update-es vacak driverrel is ratyi. A kari amúgy sima 2, 6.1-es. Ha átkapcsoltam 5.1-ből fülhallgató vagy sima 2.1 módba és vissza 5.1-be, akkor megszűnt a recsegés.

Balika911
(PH! kedvence)
Ugyanebben a cipőben járok, nálam játékok alatt megszűnt a recsegés, de a DVD audio élvezhetetlen (sípol), sőt, ha a hangkártya dekóderét használom, DVD video-t sem lehet normálisan nézni. A megoldás: másik slot-ba kell tenni az Au-t.
(Az a baj, hogy nálam pl. vagy a játékok recsegnek, vagy a DVD sípol, nincs olyan slot, amelyben mindkét forrás hibátlanul szólna. Mindjárt írok is az alaplapom topicjába.
)
Nalam az utolso elotti EAX4 driverekkel semmi gond, permanens 6.1-re van allitva, csak fulhallgatoval szokom atallitani. NForce drivereket probaltal cserelni ? Mert ha KX-el meg a Creative driverekkel is ugyanaz mar csak az alaplap vagy egy hardver hiba a kartyaval marad. Hardverhibat talan ugy szurhetned meg ki, hogy maradsz a fulhallgatonal, de kiprobalod mindharom kimenetet es 5.1-re vagy 6.1-re allitod.
Kössz a helpet, majd megnézem hétvégén a cuccost. Az 5.10-es nforce driverekkel hajtom a lapot...
Ja meg valamit - azt hiszem volt mar itt a PH!-n szo errol a problemarol, de nem emlekszem meg e lett oldva.
Na mindegy - ha ritmikusan jon elo a problema, akkor lehet hogy valamelyik masik hardver zavar be (halozati kartya vagy hasonlo). Megnezhetned meg az IRQ-kat. Biztosan 23-ig mennek es egy rakas eszkoz log ugyanazon. Ekkor a 16-23-ig a Windows kezeli az egeszet - ezek nem hardver IRQ-k - es van hogy ez gondot okoz.

Badb0y
(PH! addikt)
Ezt hol lehet megnézni 
Device Manager - Computer (Eszkozkezelo) peldaul. Vagy AIDA32/Everest 

Fricc
(tag)
Hi mindenki:
Nekem OEM es audigy2-m van, amihez semmit nem kaptam csupán egy zacskót a kártya köré. Na most ebből kiindulva hogyan lehet megtudni, hogy ez milyen audigy2 (zs, sima, mittoménmilyenvammég) ??
Köszi!

Balika911
(PH! kedvence)
Nekem úgy rémlik, rá van írva. 
Csak érdeklődésből: Hogyhogy nem tudod milyen? 

Johnny Cage
(PH! addikt)
Nos nem tudom, pontosan egyre gondolunk e. Van egyfajta recsegés, pattogás (szabálytalan időközönként) ami egyértelműen az internet használata alatt jelentkezik, valószinűleg alaplapi probléma, az USB megszakitását a windows egy megszakitásra teszi a hangkártyáéval. Ezt BIOS-ból sem lehet felülbirálni, buta XP. Ez nem is lenne probléma, mert egyértelműen tudható, hogy nem hibásak a hardware-ek. Az a fajta recsegés viszont, amiről én beszéltem inkább torzitás: mindenféle mp3 formátumnál, látszólag csak bizonyos magas hangoknál recsegő, torzuló hang (a forrásoknak mindig kb. ugyanazon a pontján), ami pontosan úgy hallatszik, mintha a hangszórók nem birnák kivinni a magas hangokat, igy torzitanának. Az probléma az, hogy fejhallgatón keresztül pontosan ugyanezt produkálja - ami valljuk be, nem kissé meglepő, igy egyértelműen hangkari problémáról van szó. Ilyesmivel találkoztál te is?

Balika911
(PH! kedvence)
Nekem játékok alatt pattog, s a DVD-ket gyönyörűen játssza, vagy tökéletesek a játékok, de a DVD lemezek alatt sípol (ha az Au dekóderét használom), attól függően, melyik slotba teszem a kártyát. A torzítások nálam is nagyjából ugyanazokon a pontokon jelentkeznek. Pl.: Codename: Panzers-ben, mikor indul egy jármű, vagy megáll. Nézd meg, másik PCI aljzatban is megmarad-e a jelenség, lehet, hogy valami IRQ ütközés húzódik a háttérben.

Johnny Cage
(PH! addikt)
Üdv. Megcseréltem, a probléma ugyanez. A jelenségben annyival jutottam előre, hogy ha leveszem a hangerőt pl. Equalizer-ben (-dB), az erősitőn pedig feljebbnyomom, akkor gyakorlatilag abban a pillanatban ugyanakkora hangerőt kapok és a jelenség megszűnt. Persze ez csak egy buherált megoldás, ez még egyértelműbbé teszi, hogy a hangkártyán van valami túlvezérelve - bár hardware-hez nem értek, de logikusnak tűnik, hogy az hibás. Mindenképpen visszaviszem, amint lesz rá időm.
Sikerült megoldanom az eredeti driverekkel a problémámat: igen zavaró erős zajt lehetett hallani a hangszórókon.
A megoldás: A Mixerben a CD Audio-t mute-olni kell.
Gondoltam leírom, mert hátha segít valakinek.
Driver CD is jár ám hozzá! Ott meg az installnál ki kell választani hogy ZS. De egyébként a Product Registration is megmondja, vagy a Creative oldalán az AutoUpdate.

Balika911
(PH! kedvence)
Úgy néz ki, ugyanarról a jelenségről beszélünk: Tegnap este nekem is újból előjött a pattogás. (Érdekes volt tapasztalni, ha Hitman-ben a hangok számát 62-ről 16-ra csökkentettem, ''szépen'' szólt.) A kártya már a szervizben van... 

gabx76
(senior tag)
Hali!
Feldobnék egy körkérdést:
MP3 hallgatás közben mennyi processzoridőt használ nálatok az Audigy 2?
Nekem most még alaplapi van (ha minden igaz holnapig), de olykor felugrik 20%-ra is! (Általában 10 körül van). Ez engem azért zavar piszkosul, mert az ezelőtti gépben a SoundStorm-mal szinte sosem ment 1-2% fölé!
Nem írtad, hogy milyen procin.
Én a Creative MediaSource Player-t használom, EAX meg minden csilli-villi bekapcsolva, így max 8% volt (2700+ Athlon XP), de az átlag az 4-5% között van. Persze lehet, hogy más lejátszóval ez sokkal alacsonyabb.

sirály12
(őstag)
Hát az sok.
Nekem au2 van és olyan 2 körül - alatt van max. Bár ezt pontosan nem toom megmondani, mert 0 és 2 között ugrál, de ebben van más progi is.
Én? Én szárnyalnék, de nem hagyják. Opel Calibra forever!

sirály12
(őstag)
Ja ez persze winamppal van mérve.
Megnéztem a winamppel is: Stabil 0.

sirály12
(őstag)
Legtöbbször nekem is 0, de nem mertem beírni, mert aztem nem hinnének nekem.

DigitXT
(PH! kedvence)
Kíváncsivá tettél, hát ránéztem: 1%. Konfig az adataimnál.
(WinAMP 2.78) Mod: látom, más is ezt tapasztalja, én mondjuk TaskInfoval is nézegettem az imént, az ugye átlagolta nekem, és valójában néha még annyi sincs...
[Szerkesztve]
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****
Én elhiszem, mert nekem is annyi. Bár mondjuk nekem ZS-s kártyám van. Nem tudom, hogy az számít-e valamit ebben, de elképzelhető. Az 1% is nagyon nagyon jó!!!
[Szerkesztve]

gabx76
(senior tag)
Köszi a gyors válaszokat!
Akkor mindenképp megéri Audigy2-re váltani! ( A konfigom egyébként az adataimnál, a korábbi pedig egy 2600+ barci volt, NF7-s-sel)
Eddig is sejtettem hogy ez a Realtek ALC850 nem egy világcsúcs, de ennyire...
SZVSZ elégy nagy visszalépés a SoundStorm-hoz képest, pedig ennek is van DSP-je.
Ha minden igaz, holnap megérkezik a ZS, kiváncsi vagyok, az mit mutat majd...

gabx76
(senior tag)
A 0 szerintem normális, mivel maga prg. futtatása nem emészthet számottevő processzoridőt, az MP3 dekódolás pedig már tulnyomórészt a zajkeltő eszköz dolga. (A SoundStorm-ból kiindulva)
[Szerkesztve]