sziasztok!
ha nekem van 1 creative 5.1 hangfalrendszerem és veszek bele 1 audígy 2 zs akkor jobban fog szólni mint 1 sima audigy 2 vel vagy live 5.1-el vagy audigy1el?
himi007

sziasztok!
ha nekem van 1 creative 5.1 hangfalrendszerem és veszek bele 1 audígy 2 zs akkor jobban fog szólni mint 1 sima audigy 2 vel vagy live 5.1-el vagy audigy1el?
himi007

Hello
Ha az Audigy 2 front kimenetére rákötöm a 2.1-es hangfalamat és a rear-re a 2.0-ást, akkor be lehet állítani úgy a hangkártyát, hogy hagyja a mélyet a 2 frontból generálni?
Tehát, ha 4.1-re állítom be a kártyát, akkor működne ez ugye?

És lehet olyan 3 hangfalas rendszert kapni vagy csinálni, aminek külön van az erősítője és 3 csatornás, 3 „gyűrűs” jack csatlakozós a bemenete, amiből az első a front centeré, a második a subwooferé, a harmadik a rear centeré. Tehát pont olyan kellene, ami az Audigy 2 3. kimenetéhez való.
Tudom hogy sokkal egyszerűbb lenne 5.1-es rendszert venni, de nincs rá pénzem és a meglévő 2.1-es és 2.0-s hangszóróimra sincs vevő, pedig már hírdettem több helyen is.

Üdv
Minden renben van az Au2 hangkarival, ill 1 problémám van.
Amikor PowerDVD -vel DTS -hangra váltok DVD-n, nem szólal meg.
A PowerDVD audió beállítása: 6 hangszóró.
A Au2 hangszórók 5.1 -re van állítva.
3 stereo rca kábelen, analóg módon van összekötve 1 Yamaha erősítővel.
Ötlet?
Esetleg arról tud valaki mondani valamit, hogy hol tudnék a kártya SPDIF-IO paneljére koakszális vagy optikai digitális kimenett venni? (Tudom ott csak AC3 -banv an 5.1)
Köszi
Keep It Real !!!

Üdv
Sztetek melyik kártya jobb? Audigy Mp3+ vagy Audigy Es?
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

DTS nem is fog szólni, az úgy normális.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

az lehetséges, hogy a ZS driver felrakása után halkabban szól a hangkari?
Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

HI!
nem tom mert en kx utan raktam fel, de az egyszer se tunt felhogy halkabb vagy hangosabb csaka basszus massziv eloretorese....
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

ja nekem annyira előretört a basszus, hogy már kicsit sok is...még az is lehet hogy visszarakom az eredetit
Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

Sziasztok!
Régebbi Audigy 2 ZS fórumtárs panaszkodott, hogy a Bass Boost pipa és a csúszka inaktív.
Használhatnátok a help-et is a programhoz, ott leírták, hogy a bass boost csak akkor él, ha nincs subwoofer-ed, csak 2 speaker van beállítva
Tehát a mélyeket keveri ebben az esetben..
Én is karácsonyra megajándékoztam magam egy Logitech Z-5500 Digitallal és egy Audigy 2 ZS-sel. 
A gondom az, hogy vettem digital coax interconnect kábelt és egy mono RCA 3.5 jack átalakítót, azonban az a nyüves nem működik. Analógon minden szépen és jól szól, de a koax-on semmi... Van valakinek ötlete? A google és a külföldi fórumokat már nézegettem.
Egyébként a kábel és a logitech jó, mert dvd lejátszóval összekötve szól a koax kimenetre állítva. Tehát valami a hangkártya, vagy a mini jack átalakító környékén nem ok. 
Ötleteket várok, a legfrissebb driver van fenn, és az s/pdif passthrough-t beállítottam, illetve a digital out only-t is kipipáltam, tehát elviekben a kártya nem végez kódolást a Z-5500 direktben kapja a jelet... Van még valami egyéb beállítás?? Vagy van különbség az RCA mini jack átalakítók között? Honnan tudom, hogy az jó-e? A sztereo és a mono közötti különbséget honnan ismerem fel?
Üdv,
butcher
u.i. a z-5500 egyébként állati nagyot szól, szép tiszta hangokat ad, a mélynyomó egyáltalán nem tolakodó, inkább belesimul a hangképbe. Épp egy akusztikus koncertet néztem, hát olyan hangokat hallottam, amelyeket előtte sosem. Nagyon meglepődtem. Aki ilyet vesz, nem bánja meg, a csomag 29 kg, úgyhogy óvatosan emelgetni 
Persze a thx cimke azért csak a pénzért van rajta... pl. alapban elég erősen zúg a z-5500 erősítője
Estefelé már zavaró, ha épp nem szól semmi, a másik szobából is hallom a búgását. 

...alapban elég erősen zúg a z-5500 erősítője Estefelé már zavaró, ha épp nem szól semmi, a másik szobából is hallom a búgását...
akkor a hangfallal se minden ok...nekem z-5300 van és az meg se nyikkan

Akkor ott valami bibi van.
Nincs a környékén valami ami zavarja?
Vagy valami nagyobb fogyaztó abban az ágban ahová be van dugva.
Én? Én szárnyalnék, de nem hagyják. Opel Calibra forever!

HI!
es mi van akko rha van mejladam es 2-r val allitva???? . meg a kx-nincs ijen pipa megis boveh huzott a mejjen a simaaud2 drive hoz kepest...
kimerted amr a mazzagodat meg az atalakito parosat???? nem-e velltenuil nem megy at rajta a del;ej????
a zugas meg egeszen veletlenul nem-e a szokasos foldkuilombseg???????
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Bocs, semmit nem olvastam el, csak a legvégét, de azért kérdeznék! 
Szal CD-drive - s/pdif -> kábel -> s/pdif - A2 - és nem játsza le a lemezeket csak wawe-en keresztül. Tudtok vmi megoldást erre? Mit csinálok rosszul? (Eredeti gyári telepítő CD-s driver+stb.)
(Hi Ned! Majd 1001 éve nem láttalak. Bocs, hogy (''már'') nem vagyok monitor szakértő!
Pedig jó volt!
)
[Szerkesztve]
Lemérik, hány kiló egy hattyú...

Sziasztok!
Van egy Audigy2 ZS kártyám, aminek a 3 kimenetét kellene tudnom átalakítani egy 7.1-es 4 bemenetére. Végigolvastam a fórumot és lehet valahol ott volt a válasz, de annyira laikus vagyok, hogy még a sorok közt sem tudtam olvasni.
A hangrendszer 4 jack bemenete ebből áll: 1: Center/Bass input; 2: REAR surround input; 3: REAR Input; 4: Front input (Stereo in). Megcsinálni azt meg tudom, csak már ott elakadok, hogy milyen dugókat vegyek, és melyik szárat hova kössem..
Köszönöm!
[Szerkesztve]
Végre kigyógyítottak a skizofréniámból! De hol vagyok most, mikor szükségem lenne magamra?
A gyári driverem szeretném frissíteni, de akaárhány frisst szedtem le, mindig ezt írja ki:
Setup did not detect the required components.
Setup will exit.
Mit rontottam el??

hát felraktam a kx drivert és messze jobban szól, mint a ZS-s driver! egyből hangosabb lett, nem rezonálgat a hangfal se a nagyon magasaknál, se a nagyon mélyeknél...úgyhogy marad ez

Azt az exe-t csomagold ki, és belülről indítsd.
Bazinga!

Viszont játékokban nem lesz EAX.
Bazinga!

majdcsak kibírom nélküle
igazából főleg zenét hallgatok, meg filmet nézek, szóval ez nekem így tökéletes

Sziasztok!
Audigy 2 Value (SB0400) hangkártyám van és sajnos a kx driver nem támogatja.
Tud arról valaki, hogy a kx projectet fejlesztik e tovább, mert láttam, hogy max az SB0360, azaz az Audigy 2 ZS-t támogatja számozás szerint maximum.
Küldtem a fejlesztőknek mailt ezzel kapcsolatban. 2004 februári a legfrissebb driverük.
Aki hall valamit erről az írjon!
Előre is köszi!
Üdv.
BUÉK!

Nekem is ugyanez a probléma jött elő a D3-nál, de még a SoundStorm-os időkben. (Az Au-val nem néztem, gondoltam, a SS-al akad össze, az meg hamarosan amúgy is száműzettetik.)
Ami még nagyon idegesít, hogy a Feature Showcase-ben a DVD audio, a DTS és a Dolby tesztek alatt recsegés, sípolás és hang felváltva jön a sugárzókból. DTS esetén a külső dekóder analóg jelet észlel, Dolby tesztnél kiírja, hogy ''digital data'', s többnyire szól szépen (bár néha itt is recseg). Van úgy, hogy a THX teszt is rendetlenkedik. Kipróbáltam sokmindent, ''digital output only'' állítása, ''synchronize with control panel'' állítása, külső/belső dekóder variálása, mintavételezési frekvencia csökkentése, de nem akar javulni. 
DVD lemezekkel megy szépen, a DTS hangsávot is dekódolja, de néha (5-10 percenként) megszakad a hang, a dekóder ki is irja, hogy ő most nem éppen nem kap adatot, én meg csak a fejem csóválom. Analóg átkötésnél is produkálja az akadást, de ritkábban.
Játékok tökéletesen futnak, kivéve a NFS4, ahol a centerből másodpercenként ismétlődő pattogást hallok. (Éppen a kedvenc játékomnál! Rohadék!
)
Néha csinál olyat az Xp, hogy a tálca jobb alján lévő ikonokat egy ''explore.exe hibát észlelt...'' után eltünteti, és beteszi oda a SS beállításainak ikonját. (Msconfig-ból ezt kitöröltem, azóta csak az eltüntetést végzi el.) Ezek után is félóránként megkapom az előbbi hibajelentést. Ja, és Au dirvert nem tudok frissíteni, mert a telepítő nem találja a kártyát. 
Mit tegyek? Xp reinstall segítene? Van kevésbé durva (s időigényes) megoldás is?

A Z-5500-nak nem szabadna búgni. Nálam alapállapotban teljesen hangtalan.
Sziasztok!
Sulinetben most lehet kapni Audigy 2 ZS-t ha jól tudom. Érdemes rászánni 25k-t mondjuk úgyis lejön róla egy nagyadag százalék. Én zenehallgatáshoz, és filmnézéshez használnám, játékhoz is néha. Tehát egy integrált hagkártyához képest mennyire erézhető a javulás egy ilyen kártya esetén?
"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"
ég és föld...
milyen hangcuccod van hozzá?
hali all nagy ''dilemmám'' van
gan lehetőségem egy Audigy 2 ZS BOX vásárlásra 8000Ft-ért vagy egy Audigy 2 ZS Platinum vásárlásra 22500Ft-ért
de nemtudom mi a külömség a 2kari között...
a front panelen kivül
bá azon se tudom mi van ...
szoval miért járhatnék én jol egy Platinum karival? midnent irjatok le pls
ja és hosszutávra vásárolnék (akár a tápom, a házam
)
[Szerkesztve]
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

Vedd meg a Platinumot, és adok pénzt vedd meg nekem a dobozos ZS-t
Viccen kívül: Az nem Platinum Pro?
ZS ből csak az van asszem.
Bővebben: link
Mire akarod leginkább használni?
És viccen kívül: nekem nem tudsz annyiért szerezni dobozos ZS-t
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Sziasztok
nekem olyan kérdésem lenne hozzátok itt az au2 -ben hogy milyen hangkártyát érdemes mostanság vennem kb 10 k szánnék rá és egy genius 5.1 HT hangszett van hozzá előre is thx
bandi
ilyen : Bővebben: link
hát nem tudok senkinek szerezni ugyanis ez egy 9e Ft-os vásárlási utalvánnyal és áfa minusszal elérhetőrhető ár szoval sajnos csak nekem ennyi
erröl lenne szo és egyenlöre egy Aiwa hifire dugnám rá késöbb pedig szretnék egy szettet vásrolni a Rmirisbe (valami Gigaworks ha kész lesz a szobám)
leinkább zene (kuva sokat forumozok igy kevesebbet jáccok és forum alatt meg jo ha megy a tucc-tucc
) de lesz itt filmezés és mégsoksok dolog
( a nap 24orájbol 16ba biztosan menne a kari)
illetve nemtudom pontosan mit tud a kari
ha megtudom akkor lehet bövül a használata
)
[Szerkesztve]

Akkor ez ''csak'' Platinum, és nem pro. És nem is ZS, hanem sima Au2.
Gigaworks? Huhhh, van ott pénz![;]](/dl/s/v1.gif)
A Platinum előnye a sok kivezetés, pl fülhallgatót nem kell hátra dugni hanem mehet előre. Ennek nem lesz sok jelentősége, mert gondolom az Aiwa-nak is van saját dugója, és a Gigaworks ben is lesz valószínűleg
Egyéb sokféle kivezetés van a PLatinumon:
- Headphone Out (1/4'' Stereo Jack with Volume control)
- Line In 2 (1/4'' Stereo Jack, shared with Microphone In 2)
- Microphone In 2 (1/4'' Jack with Gain control)
- MIDI In (mini DIN)
- MIDI Out (mini DIN)
- Optical SPDIF In and Out
- Coaxial SPDIF In and Out
- Stereo Auxiliary In (2 x RCA/Coaxial Jack)
- FireWire® (IEEE1394) port
- Infra-red Receiver
Végig kell gondolni mire fogod használni, kell-e Neked ezek közül a be,-kimenetek közül vlami... meg kell nézni, hogy a Gigaworks-on milyen bemenetek vannak.
Egy jó dolog biztos van benne, a távirányító, de az lesz a hangfalhoz is.
Lehet hogy jobb választás a ''sima'' Audigy 2 ZS...
ha valaki meg nem gyz arrol hog az a creative media palyer isten császár és a távirányitos is fasza meg minden akkor nem veszek Platinumot föleg hogy nem is Zs csak 2
sima 2es
ez miért nem irják oda a cigányék (creative
)???
az Audigy 2 ZS Platinum Pro 37000Ftba vona de az sok naggyn sookk
egy ilyen lenne nyár végén: Creative SW Megaworks 550 ha ez jo
ha van olcsobb ami jobb akkor meg olyan
[Szerkesztve]

gratulálok
▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
mihez?
megint jön a fikázzuk textboyt?
magyar oldalakon audigy 2 ZS platinumnak irták
és megkérdeztem hogy mivan most nemtudom miért kell ezt
amugy grat a moddodhoz nagyon cool lett csak nem akartam irni mert rámfogták volna hogy ranghajhász vagyok merthogy odairtam hogy frankoP

Nincs ott a ZS, szerintem ez eléggé szembetűnő
ZS ből csak Platinum pro van, ami kicsit más. Árban is, meg tudásban is.
A Media Source Player jár a sima ZS-hez is. Bár én nem szeretem, nem is használom. Távirányító biztos jó, csak mint mondtam az lesz a hangfalhoz is
Biztos többet tud az Audigy távirányító, mint majd a hangfalé... Neked kell eldönteni, hogy kell-e Neked.
Illetve lehet, hogy a hangfalhoz csak kábeles lesz az irányító.
Igazából annak jó a platinum, aki kihasználja az optikai és koax ki-, és bemeneteket, plusz egy kis kényelem, meg design az előlapi panel.
Creative SW Megaworks 550? Mekkora szobád lesz Neked? Milyen vastagok lesznek a falak? Mert ez egy faltörőkos
Szerintem egy dobozos Au2 ZS-vel nagyon jól fogsz járni, több pénz marad másra.
Hangban nem jobb a Platinum (sőt), a többi plussz amit ad pedig Neked felesleges szvsz.
egyedül a koax kimenetet használám semmi mást ( az aiwan is koax bemenet van és igy marha egyszerü lenne a bekötés és tuti minöség...
az audigy 2 ZS -n nincsen Koax kimenet
?
a szoba egy 5m x 4mes luk
a szigetelés még nem megoldott de a nyáron majd megmondom mi lett

sztem egy gipszkarton lapot rakok a fal elé 10cm-el és kitömöm hangszigetelő vattával

(de csak azt az oldalt ahol vannak még szobák ) ösziontén szolva ez még homály

ez nem fikázás vagy hasonló akció.
szerintem ha tisztán, érhetően le lett volna írva mit szeretnél tudni, akkor biztos többen és hamarabb is tudtak volna válaszolni.
▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
Sziasztok. Én nemrég vettem egy Audigy 2 ZS-t, és a véleményeteket szeretném kérni: Melyik 5.1-es Upmix módszer a jobb, a CMMS vagy a DTS Neo:6?
Előre is köszi!

Spórolj még 3k-t és 13k körül már kapsz egy Audigy 2-t használtan. Jobban jársz, mert 10k-ból ''csak'' egy Audigy 1-t tudsz egyelőre venni.
megtaláltam
ez lenne kb 23e Ft:
talán h a jövöheti vizsgám sikerül beis lesz zuzva 1db belöle persze ha tényleg jo az a távirányitos fjücsör (más nem magyon haználnék az elölapi füles dugon
)
[Szerkesztve]

Akkor minek kellett a sok duma, ha úgyis tudtad, hogy ezt veszed meg?
Hiszen a távirányítót tudtad, a kimenetek pedig ott voltak a Creative oldalán...

Sziasztok
DTS hangom továbbra sincs nem értem miért.
Mit kell átálítanom? Analóg összekötésnél nemk a hangkari dekódol?
Másik kérdésem, hogy a mélyláda hangerejét hol tudom állítani, mert a speaker conignál minden maxon van de úgy is csak alig szól.
A THX -nél is +6 db van rá adva és alig szól
thx
Keep It Real !!!

DTS hangod nem is lesz. mint már írtuk... mivel ahoz nem árt egy dekoder.
Mély: Speaker Settings ben 5.1-ben legyen a rendszer, és Bass Management-ben legyen kipipálva Bass redirection. Utána állítsd a subwoofer volume-t, meg a cutoff frequency-t a Neked megfelelőre.
Nekem WinDVD-vel van DTS hangom analóg kimeneten, de lehet, hogy ott szoftveresen működik a dekódolás. Bár én úgy hallottam, hogy az Audigy 2 ZS-ben van hardveres DTS dekóder.

Az új WinDVD-vel (és asszem a PowerDVD-vel is) tényleg kiadja a DTS hangot, de az nem igazi DTS, az szoftveres.
Az Audgy 2 ZS-ben nincs hardveres DTS dekóder, csak a Platinum, és a Platinum Pro változatokban, de azok drágábbak is jóval.
[Szerkesztve]

Én analóg módon viszem ki egy yamaha rxv-d630 -as erősítőbe, szvsz van rajta dts dekoder, de amikor powerdvd -vel dts-re váltok akkor elnémul minden, és nem érzékel az erősítő hangot.
A SW már maxon van, cut of freki is minumumon és akkor is csak éphogy szól a láda.
Keep It Real !!!

A kártyán nincs DTS dekóder...
A cutoff frequancy nekem 130-140 között van

Azt vágom hogy a kártyán nincs, de nem is továbbítja 
A cutoff frequancy azt jelenti, hogy mi az amit már nem ad a ládára, azaz ha nekem 10 herz, akkor az alatt már nem adja oda a ládának, nem?
[Szerkesztve]
Keep It Real !!!

Én már nem tudom mit jelent pontosan, mert sokan sokfélét mondtak...
Nekem mind1 is, mert ha leveszem 100 alá, akkor egyre csak szarabb lesz a basszus, 130-150 között nagyon jó nálam.
A Cut Off Frequency az a frekvencia ami alatt átküldi a hangot a mélynyomónak. Tehát ha neked 10 Hz-en van akkor tényleg nem nagyon fog szólni. DTS meg nem lehet hogy azért nincs, mert a digitális kimenetre küldi a jelet?
[Szerkesztve]