Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) [chelloZotya

[chelloZotya
(senior tag)
LOGOUT blog

srácok nekem sb090es hangkarim van, ahoz ajánljatok , linkeljetek vmit be pls, mert a gyári cd-ről kékhalál van telepítéskor :O
Az audigy2re való variálás is érdekelne, ha müxik tutira.
Most próbáltam ki a kxprojectet, de nagyon megbántam se miki se rendes hang, rezonál nagyon.
Segítsetek, újra akarom tenni a gépet és működő faint cucc kell a hangkarihoz.
Előre is köszi

''A férfi zseniális pszichológus, főleg ha a farka vezeti'' - ''A szó nem száll el, hanem kötelez'' - ''Ha képes vagy arra, hogy a hibáidból tanulj, még sokat fogsz tanulni az életedben''

(#352) vgergo válasza HERR Z (#346) üzenetére

vgergo
(fanatikus tag)

A sima a2 driverrel mukodik a mikrofon?
Mert nekem nem.

http://db.tt/RcvuahpV

(#353) emre33

emre33
(PH! addikt)

sb live 5.1 hangkártyához milyen driver kellene felrakni hogy a center is szoljon mp3(winamp) hallgatása közben ?

(#354) c41r0^ válasza [chelloZotya (#351) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Itt kell kiválasztani az Audigy kártyát, és ennyi...a legújabb drivert 2006 jan 24.én adták ki, én tegnap vettem egy Audigy 1-et (SB0090), csak ezt a drivert tettem fel, és tökéletesen megy XP Prof SP2 HUN, Abit NF7 rev 2.0-ban

1 hiánya ezeknek a drivereknek, hogy nincs EQ, csak presetek (EAX fülön lehet állítani), de így is tökéletesen be lehet lőni a kártyát. Én egy Sennheiser HD500-al használom, fülhallgató módban, Latin EQ presettel, és a basszus meg a magas kicsit meg van emelve (mert azt lehet állítani), CMSS (azt hiszem ez a neve...) off állapotban van. Mindezek a beállítások a fülesemhez tökéletesek, és sokkal jobban meghajtja a fülest, mint az ALC650 kodekem...

majd tervezek 5.1es szettet is venni, esetleg tudtok valamit ajánlani 15K körül? Creative 5.1 szettnél van esetleg minőségibb ilyen árban?

P6060 CREATIVE Inspire 5.1 P6060 Theater System 14 850 17 820
SBS580 CREATIVE Inspire 5.1 SBS580 Theater System 10 450 12 540

pl. ezek mennyire jók?

[Szerkesztve]

http://soundcloud.com/morbidezza

(#355) [chelloZotya válasza c41r0^ (#354) üzenetére

[chelloZotya
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon szépen köszi a linket, azt hittem van vmi extra szuper driver :)
Ezt magam is megtaláltam a creative honlapján :)
Azért köszi még1x :R , de várok més tippet is

''A férfi zseniális pszichológus, főleg ha a farka vezeti'' - ''A szó nem száll el, hanem kötelez'' - ''Ha képes vagy arra, hogy a hibáidból tanulj, még sokat fogsz tanulni az életedben''

(#356) c41r0^ válasza [chelloZotya (#355) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

extra driverről nem tudok, de mivel én ezt töltötem le és tényleg tökéletesen megy, szerintem ennél jobb driver nem is kell (hacsak nem működik az Audigy2 hack ennél a kártyánál is, lehet majd nekiesek valamikor, ha sok időm lesz)

http://soundcloud.com/morbidezza

(#357) wassermann válasza c41r0^ (#356) üzenetére

wassermann
(őstag)

Az Upgrade, ha működik a kártyátokhoz nem a drájver miatt jó, hanem azért mert egy csomó jó kis progit felrak a PC-re, amiket csak a legdrágább kártyákkal lehetne megszerezni.

(#358) [chelloZotya válasza c41r0^ (#356) üzenetére

[chelloZotya
(senior tag)
LOGOUT blog

honnét lehet megtudni, hogy megy-e vagy sem?

(#359) [chelloZotya válasza wassermann (#357) üzenetére

[chelloZotya
(senior tag)
LOGOUT blog

nade ezt honnét fogom megtudni hogy megy e, ez is olyan mint a vga-nal hogy megy e xt-n a pro stb? meg hogy a pipeok működnek vagy sem?

[Szerkesztve]

(#360) Scream007

Scream007
(őstag)

nekem is SB090es van arancsatis, de recseg picit a cd-n levő driverrel.
nmoddolni kéne de 2zs-re és 4re nem megy. :(
akkor hogy tovább?

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#361) wassermann válasza Scream007 (#360) üzenetére

wassermann
(őstag)

''akkor hogy tovább'' HÁT EZ AZ IRÁNY BIZTOS ZSÁKUTCA

...sajnos, ha megnézitek elég öreg már ez a topic. Már csak addig él amíg használnak még mások is rajtam kívül 3éves hangkártyát...

(#362) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(őstag)

Hali!

Audigy 1-es karim van, legújabb kiadás, SB0230
A probléma pedig a következő:

Driverek, és minden hangcucc feltéve a telepítőcd-ről. A speaker setupnál beállítottam az 5.1-es hangzást. A tesztet lefuttattam, tökéletes volt, minden úgy szólt, ahogy kell.
Viszont semmilyen alkalmazás nem hajlandó használni a subwoofert és a centert! Se zene, se film, se játék, se dvd, semmi! Csak a tesztnél működik, egyébként nem.
Nemtudjátok, hogy ez mitől lehet? :F

Másik kérdés:
Miért van az, hogy ha videot nézek (mondjuk közepes hangerőn), és ha beletekerek a videoba, akkor a hangerő mindig felugrik maximumra? A csúszka nem mozdul el, de a hang felerősödik! winamp is ezt csinálja pl bufferelésnél... (másik driverrel is próbáltam, ugyanez volt)

Pls Help! Előre is THX

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#363) shakedown

shakedown
(újonc)

sziasztok.
audigy1 kártyára raktam az audigy 2 zs installt,fel is tette,ahogy kell,a creative teszt körbemegy szépen mint a 6 hangszórón,viszont a winamp,játékok,dvd-k nem mennek 5.1be.biztos valami beállítás kellene de nem találom a megoldást.valaki tudna segíteni?

(#364) shakedown

shakedown
(újonc)

most látom h előttem is ez volt a kérdés.akkor valaki tud választ?

(#365) FishAir válasza shakedown (#364) üzenetére

FishAir
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Nekem Audigy 2 ZS-m van és ugyanilyen gondjaim voltak. Nézzetek be az Audigy 2 topicba ott le van írva hogy oldottam meg. Pont a napokban boncolgattuk a témát. Hátha megoldás nektek is.

Üdv.

★ Heinekenesis ★

(#366) palikazene

palikazene
(újonc)

Hello.

Segítség kellene. Nekem megvolt a ez a patchelt driver, de eladtam az első kártyámat, s vele együtt a drivert, is.A gondom a következő. Vettem egy audigy kártyát, a legujjabb 24 bit-es audigy-t, , és minden nagyon jo, csak van egy bibi. Az effekteket, nem tudom használni a soundfontokhoz, és ez nekem nagyon nagy hiba. kéne a patchelt komplett driver ujra. Köszönöm.

(#367) DeciBELL

DeciBELL
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Az lenne az én problémám hogy nem tudom feltelepíteni a Creative Soundblaster Audiogy SE OEM kártyám driverjét. Sehol se találok hozzávaló drivert, és a hozzá kapott cd megsérült!
HELP PLÍZZ!

üdv.

Abit NF7, AMD 2800+@2200(11*200mhz)+Thermeltake SilentBoost,Club3D 9600XT+Zalman ZM80-D, 2*512Mb samsung@DUALChanal

(#368) FishAir válasza DeciBELL (#367) üzenetére

FishAir
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

[link]

★ Heinekenesis ★

(#369) DeciBELL válasza FishAir (#368) üzenetére

DeciBELL
(lelkes újonc)

Kedves FishAir!

Ezer köszönet a gyors válaszért! Már töltöm a két fájlt, remélem műkszik majd!

üdv.

Abit NF7, AMD 2800+@2200(11*200mhz)+Thermeltake SilentBoost,Club3D 9600XT+Zalman ZM80-D, 2*512Mb samsung@DUALChanal

(#370) palikazene

palikazene
(újonc)

Hello.

Vissza szerezten e drivert, de nem megy fel. Miért?
Nem tudnátok segíteni? A karim egy audigy 1-es, de a 205-ös kiadás, 96khz/24bit
, és a gyári driverek is már az ujjak. de a problémám még mindig fent áll, a soundfont-okhoz, nem tudom hozzárendelni az efekteket.Nincs a gyári driverben az audiohq progi.
És azt hiszem hogy ls kari, mert az everest home progi így ismeri fel.

ha tudtok segítsetek.
Köszi

Palika :Y

(#371) palikazene

palikazene
(újonc)

Bocs a z elöző üzire még annyit hogy a 2005-ös kiadás, és sb0570 a modelszám. :Y

(#372) KoVee84 válasza palikazene (#371) üzenetére

KoVee84
(tag)

Modelszám alapján a karid SE...
Legalábbis aszzem! :U

Jah megnéztem, az...

[Szerkesztve]

szexgorilla

(#373) KoVee84

KoVee84
(tag)

Audigy ES- hogyan tudnám upgradelni?

szexgorilla

(#374) Sopi

Sopi
(senior tag)

Helló!
Ma vettem egy Audigy Player karit (műanyag csatis, IEEE1394, Game Port).
Model: SB0090
Letöltöttem a #11-ben belinkelt ctcomp.exe -t. Kölcsön kértem a haver Audigy2 ZS -hez való driver CD-jét, megpatcheltem, ahogy írtátok.
Felment gond nélkül a driver, de mindezek után SB Audigy -nak írja simán :( .
Mit rontottam el?
Előtte integrált hangkari volt benne, szóval nem is volt fennt előtte a saját drivere.

Tárhely rendelés, percek alatt. - ITone Informatika Kft. - http://www.itone.hu

(#375) wassermann válasza Sopi (#374) üzenetére

wassermann
(őstag)

A neve nem változik meg a Win-ben. Csak a telepítendő, sokkal jobb szoftvert veri át ez a patch-es trükk. Használd egészséggel!

(#376) Sopi válasza wassermann (#375) üzenetére

Sopi
(senior tag)

Nem csak a winben, a Creative kezelőpaneljében sem változik.
De mondjuk nekem mindegy, hogy mit ír ki :).
Csak az volt a fura, hogy a mixert pl. nem hagyta előhozni, mert vmi olyat írt ki, hogy ez a hardver nem támogatja.
Még nem mértem ki RMAA-val az értékeket. De ha ezekszerint sikerült a patch, akkor boldog vagyok :).
Már csak az update-ket kéne felraknom.

Hol lehet állítani a dekódereket (AC3, DD5.1)?

(#377) wassermann válasza Sopi (#376) üzenetére

wassermann
(őstag)

Nekem a PAX-drájvercsomag van fenn, ő elvileg csak azokat a lehetőségeket pakolja fel a gépre, amit a kártya hardvere tud. Lehet, hogy ezért nem látszanak nálad különféle dolgok?

(#378) Sopi

Sopi
(senior tag)

Találtam egy újabb dolgot:
SB Live!/Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS szériák softmoddolása Audigy 4 Pro -ra
[link]

(#379) Bekre Pál

Bekre Pál
(fanatikus tag)

HI, légyszi segitsetek, au1 esem van (sb0160) és a windóz nem ismeri fel, akárhonnan telepitettem a drivert, akár milyet, azt irja ki nincs audigy a rendszerben, pedig a gép látja, de nem megy, segitsetek pliz, mert ez igy nem jó :O :O :O

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#380) paramparya

paramparya
(őstag)

Felnyomtam a 2-es drivert az audigy 1 es-emre, és guitar pro 5-ben, hogy ha MS GS. hullámt. SW-szintetizátort használom MIDI eszköznek, akkor néha csúnyán recseg, ami nagyon zavaró. Mi lehet a hiba? :U

(#381) Senki_Alfonz

Senki_Alfonz
(lelkes újonc)

Felraktam Audigy 2-re a ZS drivert, de az EQ beállítások nemigazán működtek, leszedtem, driver cleaner, safe modeban könyvtár megtörölve.
Vissza akartam rakni a gyári CD-ről az eredeti drivert erre azt mondja, nem található Audigy2 hardware a gépben :Y , és sehogy sem tudom feltornázni a drivereket a gépre.
Valami ötlete van vkinek? :F

Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.

(#382) paramparya válasza Senki_Alfonz (#381) üzenetére

paramparya
(őstag)

Persze, olvasd el az első hsz-t, ott az összes kérdésedre van válasz :)

(#383) Senki_Alfonz válasza paramparya (#382) üzenetére

Senki_Alfonz
(lelkes újonc)

A moddolt ZS driveres témát megcsináltam, csak mivel szarakodott a dolog, a gyári, non-ZS drivereket akartam visszarakni.
Na ekkor szövegel, hogy nem talál megfelelő hardvert, az eredetileg dobozában hozzá adott CD-ről való telepítésnél. :O

Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.

(#384) paramparya válasza Senki_Alfonz (#383) üzenetére

paramparya
(őstag)

Így járt egy másik kolléga is, nézd meg az Audigy4-es softmodos topicban, neki is ez a helyzet állt elő, és addig jutott, hogy majd win reinstall, ha lesz kedve, addig a 4-es driver... :)

Szerk.: Ja nem, ő nem teljesen így járt, ő a 4-esről visszatérésre a 2-esnél tapasztalt ilyet, sztem tedd fel a 4-es driverét, hátha bejön :)

[Szerkesztve]

(#385) Senki_Alfonz válasza paramparya (#384) üzenetére

Senki_Alfonz
(lelkes újonc)

Sikerült nagy nehezen, mivel csak múlt héten nyomattam fel a ZS drivereket, ezért tudtam még rendszervisszaállítást csinálni, utána már engedte a gyári szoftvert visszatolni.
De azért kösz az infókat. :R

[Szerkesztve]

(#386) Senki_Alfonz

Senki_Alfonz
(lelkes újonc)

Na de beállt ez a topic, másfél hónap után visszanézek ide, és még mindig én vagyok az utolsó hozzászóló :DDD

(#387) Totyi

Totyi
(őstag)

Sziasztok.Kapatm ajándékba egy audigy hangkártyát(első széria;asszem:) ).Érdemes ezt berakni az alaplapi helyett?És ha igen akkor működik még ez az audigy 1-ről 2-re update?A kártya típusa:
Mező Érték
Eszköz tulajdonságai
Eszköz leírása Creative SB0090 Audigy Player Sound Card
Busz típusa PCI
Busz / Eszköz / Funkció 1 / 2 / 0
Eszköz azonosítója 1102-0004
Alrendszer azonosító 1102-0053
Eszköz osztály 0401 (Audio Device)
Revízió 03
Fast Back-to-Back Transactions Támogatva, Letiltva

Eszköz jellemzői
66 MHz-es működés Nincs támogatva
Bus Mastering Engedélyezve

(#388) Senki_Alfonz válasza Totyi (#387) üzenetére

Senki_Alfonz
(lelkes újonc)

Mindenképp érdemes az alaplapi helyett berakni, annyira nem vagyok vájtfülű, hogy azt mondjam ég és föld a kettő, de lehet hallani különbséget, meg funkciókban (pl. EAX) jóval többet nyújt egy alaplapinál.
Az upgradet meg lehet csinálni, viszont hogy az előzményekben felsorolt letöltési linkek még működnek-e, azt nem tudom.

(#389) Senki_Alfonz válasza Totyi (#387) üzenetére

Senki_Alfonz
(lelkes újonc)

Ja, van a témának egy újabb totyikja is.
[link]
Itt már Audigy4-re történik az upgrade. :D

(#390) Totyi válasza Senki_Alfonz (#389) üzenetére

Totyi
(őstag)

Ahogyan lesz időm,akkor megcsinálom.Thx a linket :)

(#391) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Sziasztok!

Van egy Audigy1-es karim (Fire-Wire-ös) és be szeretném kötni a gépház előlapjára a mikrofonbemenetet és a vonalkimenetet, csak nem találtam a hangkari CD-jén leírást, hogy hova mit kell csatlakoztatni.
Hangkártyán van rengeteg sok PIN, de a nyákon semmi jelölés.
Ha valaki tudna tanácsot vagy ill. bekötési rajzot mondani, nagyon megköszönném!

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#392)

(PH! addikt)

64bites oprendszer alatt hogy működik ez a dolog?

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#393) KrenAtesz válasza (#392) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A "hivatalos" topic: [link]

Ott tuti válaszolnak ;)

Atesz

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#394) válasza KrenAtesz (#393) üzenetére

(PH! addikt)

:R

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#395) Bordoi

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Zártam.

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.