beszereztem egy creative megaworksot
! elég sukár a téma !!
asszem lesz audigy 2 cd-m valami ujabb nem tudom mikori driver majd megnézem!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
(#251) B3ny00 válasza wassermann (#250) üzenetére
- Privát
- 2005-01-16 21:48:34

B3ny00
(lelkes újonc)
- Privát
- 2005-01-20 03:59:17

Gábor vitéz
(fanatikus tag)
No én is leszedtem mindent ami a modhoz kell. De még az egész előtt szeretnék egy RMAA tesztet csinálni hogy legyen összehasonlítási alapom. Viszont az RMAA azt mondja túl alacsony a jelszintem. Olyan -84dB körül. Ha a line in helyett a microphone bemenetre teszem az összekötő kábelt, akkor felmegy -32dB-re. Hogy lehetne ezen állítani? -1 -et kéne minimum kicsikarni 'aszongya.. 
[Szerkesztve]
Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD
- Privát
- 2005-01-20 11:44:30

Gábor vitéz
(fanatikus tag)
Hát valamit sikerült csinálnom.. loop-back teszt helyett a wizard-dal csináltam egy teszt felvételt, amit utána elemeztettem vele. 44.1KHz/16bit mellett -97dB jel-zaj szint, ami igen jónak tűnik, viszont 192KHz 32bit (float) módban már -400(!). Úgyhogy vmit tuti elrontottam! Hogy kell rendesen megcsinálni egy ilyen mérést?
(#254) Gábor vitéz válasza Gábor vitéz (#253) üzenetére
- Privát
- 2005-01-20 20:42:00

Gábor vitéz
(fanatikus tag)
Na mindegy nem tököltem vele tovább, feltettem az Audigy2 ZS driverét, plusz az ahhoz való webupdate is felment. Az eredmény 'szabad' füllel is tisztán hallható! Pedig nem vagyok egy audiofil! Nem gondoltam, hogy ennyit fog számítani egy másik driver! A hangok hallhatóan kitisztultak, és dinamikusabbak lettek! A zenék sokkal szebben, résszletesebb hangzással szólnak, és filmeknek is tisztább, érthetőbb lett a hangja; főleg a beszédhangok tisztultak sokat, amellett hogy a megnövekedett dinamika itt is érződik. Mintha kicseréltem volna a hangkártyát.. 
[Szerkesztve]

[G@B]
(tag)
Én nem az upgrade-el kapcsolatosan, de szeretnék kérdezni valamit!
Épp ma vettem egy Creative Audigy 1est.A ''mikrofon kezelésével'' van egy kis gondom.Szval a fejhallgatóm egy Sennheiser PC150es.Ha beszélünk teamspeaken a haverokkal, akkor vagy akkor recseg, amikor beszélek, vagy amikor abbahagyom a beszédet, 1-1.5 mp-ig recseg.Abit nf7-s em van, az alaplapi hangkarival semmi gond....
Van az audio HQ ban az optionsnál egy soundFontCache.Az asszem 12 mbyte-ra van állitva, próbálgattuk állitgatni de nem jártunk sikerrel.A surround mixerben az az érdekes, ha a REC résznél kiválasztom a mikrofont, és lehúzom teljesen, akkor nem is hallatszik amit mondok.De ha addig feltolom h halljanak, akkor meg recseg.Szval olyan mintha azt érzékelné, miután abbahagyom a beszédet, h még van jel, és recseg egy kis ideig...
Na erre tud vki gyógyírt??!!!PLZ HELP
A driver az , ami a cd-n rajta van, vagy esetleg töltsek le egy újabbat?
Jó lenne ha valaki tudna segíteni
.Elöre is kössz!
VR6 // by vw vento

[G@B]
(tag)
Nah a mikrofont sikerült nagyjából megoldani, de a hanggal gondok vannak pl America's Armyban...Ha eldobok egy gránátot, úgy hallom, mintha a hátammögött robbanna...Vagy fel kéne telepíteni újra a win-t, talán valami összeakadhatott az alaplapi driver maradványokkal????
Próbáltam azt is h leszedtem az nforce drivert(mivel ugye ebben van az alaplapi hangkeltő szoftvere is), de ugy sem jó.Az alaplapi hangk.val is csinálta ezt, de ott azzal oldottam meg, h 2 speakersröl átállítottam headphones-ra.De itt az sem jó.Updateltem a drivert, most elvileg 2004 2.havi van fennt.
Mit ajánlottok????
VR6 // by vw vento

gbalint
(újonc)
Szaisztok!
Először is három méretű jack dugó van. A Nagy, ez kell általában régebbi hifikhet, mikrofonokhoz. A közepes, ezt használják szinte mindenhol. pl discmanek. És van bizony egy kurvakicsiis. Amilyen pl az AU1-ünk digit kimenete is. 
Ezt onnan tudom, hogy vettem egy samsung mp3 playert, aminek természetesen közepes jack a kimenete füleshez, na de van egy kurvakicsi jack bemenete, amin fel tud venni, és bizony kaptam is hozzá egy minijack-normál jack átalakítót is. Így tudmán, mondjuk a discman kisjack kimenetére kötni, ahonnan az mp3 cucc a kurvakicsi (talán 1/8-nak hívják, de ez nem tuti!) bementén tudna rögzíteni.
Namonst nekem is van gondom ezzel a dologgal. Kettő egyforma gépem van, kettő egyforma Au1 LS-el, és persze egyiken sem megy. Mind a kettőn az a baj, hogy remekül feltelepül a progi!, de nem a hangkártya drivere! Így minden meg is jelenik, a mediasource, az eax konzol, a speaker settings, meg minden. Na de elindítani nem tudom, mert szerinte nincs aud kompatibilis kártya a gépben. Pedig ugye van 
Eszközkezelőben megnézve a kártya ugyanúgy ismeretlen eszköz mind eddig. Hmmm.. Akkor próba kézi telepítés, de a letöltött cuccban nem talál hozzá drivert. Hmmm. Akkor próba, hogy továbbra is az au 2 cuccai vannak fent, de eszközkezzelőben telepítem az eredeti au1 cd-ről. Semmi mást csak a drivert a kártyáhpz. Akkor van szép hang, de a kettesnek a progijai, eax konzol, volume control stb. Továbbra sem látja.
Namost a gond. Akinek sikerült! Attól kérdezném, hogy az au1 kártyájuk au2-nek látszik az eszközkezelőben?
ui: egy dolgot nemértek. Nekem kb 1 hónapja van au1-em, au1 LS oem zacsis, 7900 forint. De én kaptam hozzá cd-t amin 10 sávos EQ van! Ugyhogy nem értem, hogy miért olyan poén a 7 sávos, most az új driverrel, mikor eddig is 10 volt
Mégegyszer az au1 mod után az eszközkezelőben au2-nek láccik?
[Szerkesztve]

gubitibi
(lelkes újonc)
Ha jól tudom, az Audigy LS-re nem lehet feltenni a ZS drivert, ugyanis az LS nem az emu10k chipre épült.

gbalint
(újonc)
Hmmm... Ez egy érdekes elgondolás!
Én úgy tudom, hogy Az au1 ES-nek van firevire portja, de nem adnak hozzá semmi extra progit. (Ami megmagyarázza, hogy miért örültök a hétsávos eq-nak, meg ilyeneknek)
Az au1 LS-nek nincs firevire (illetve bocsánat SB1394
) Viszont adnak hozzá EAX nem tom mennyit, 10 sávos EQ-t, Wave editort, minidisc-es progit, és Media Source Player1-et. Illetve nekem két au1 LS-em van, és az elsőhöz kaptam cd-t, egy hónap mulva a másodikhoz nem. Mondjuk a második csomagolásán látszott, hogy már fel volt bontva, de nem szóltam, nekem már úgyis volt egy cd-m.
Akkor ezek szerint hardveresen is van különbség. Ez melyik chipre épül, azt meg tudod mondani? Mert ha hardveresen is van különbség, akkor én is fogok egy mérést csinálni rma-val, csak találjak egy olyan kábelt...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

gubitibi
(lelkes újonc)
Az LS chipkészlete: CA0105-DAT
a ZS chipkészlete: CA0102-ICT
[Szerkesztve]

gbalint
(újonc)
Tényleg! Meg is feledkeztem mit ígértem. Megyek megnézem van-e itthon jack-jack kábelem, aztán mérek... 

gbalint
(újonc)
Upssz, i am sorry.
Megnéztem, és a digit kimenet is olyan amit én ''közepes jack'' -nek emlegettem, viszont megtudtam a hivatalos nevét, ami 3.5mm jack. Attól függetlenül van a pici jack is, de ebbe nem ez kell.
Lehet, hogy ebben is különbözik az LS, meg az ES? Egy ES tulaj megnézné, hogy mekkora a digit kimenete? Csak azért, mert régebben volt itt szó róla, hogy valaki nem tudta bedugni a digit kimenetbe a centerét, ami gondolom 3.5-ös jack volt.
A méréshez meg sajna nem találtam jack összekötő kábelt 
[Szerkesztve]

dcenter
(újonc)
Sziasztok!
Csak azért írtam,mert láttam,h. felmerült pár ''dugó probléma''
!
Tehát: jelenleg hat fajta jackdugót tartanak számon :
- 6,3 mm-es jack dugó: erősítőkön hangkimenet (fülhallgatóra),hangosítás,stb...ebből van sztereo/mono
- 3,5 mm-es jack dugó: hordozható audioeszközökön (discmanek,mp3 lejátszókon)...ebből is van sztereo/mono is 
-2,5 mm-es jack dugó: különleges audioeszközökön,ez kell az audigyhez sztem (nem tudom,mert nekem nincs ilyen kártyám)...szintén van belőle sztereo és mono is
Fogalmam sincs,h. egyes dugók hossza miért nem felel meg a kártyának...Erről a Creativot kéne értesíteni
.

dcenter
(újonc)
Bocs,a 2,5-ös kimenetet a digitre értettem.A hangszórókhoz (ill. az erősítőhöz 3,5-ös szokott menni).
Összekötőkábelnek (a méréshez) sztem egy sima átjátszókábelt lehetne használni. (Így kell kérni üzletben is,de pl. itt van egy link,h. hogy néz ki Bővebben: link )
Szevasztok egy nagy kérdésem lenne,szeretnék venni egy Audigy 1 es karit a Z-5300 mellé,na de könyörgöm melyiket??
Audigy 1 ből van ''80'' féle.
Van sb audigy 5.1,audigy LS;audigy ES
Melyiketg tudnám így megmoddolni???
És mi a fene külömbség van a karik között??
Előre is köszi a helpet.

Nikk
(senior tag)
Na ehhez hasonlót akartam kérdezni. Pontosan melyik driver is kell hozzá? (Mármint melyik Audigy 2-es driver, a sok közül)
CG Generalist - HTC Sensation tulaj... (e-pénis növelő céleszköz)
A ZS driver a legjobb.....
Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

biega
(kvázi-tag)
Sajnos a legutóbbi ZS update (2005.05.12-i) nem patchelhető a ctcomp.exe -vel, elvileg lefut, de nem telepíthető a driver, mert szerinte nem megfelelő a hardver.
Tudtok erre valamilyen megoldást?

Folze
(fanatikus tag)
nem az lesz ott a gond, de sztem az openAL-es béta jobb, az dettóra olyan, mint a 64 bites...
1.84.55-ös nekem fent volt anno, még a béta előtt, ua mint 1.84.50-es...
ha pedig azt írja ki, hogy nem telepíthető, csinálj egy restore-t vagy szedd le az összes létező audigy cuccot a gépről: eszközkezelőből eltávolítani stb, aztán újrarakni az egészet...

biega
(kvázi-tag)
Megcsináltam a restore-t, újra fel minden, de az utolsó frissítést nem engedi telepíteni a patchelés után sem, viszont a béta simán felment, mi lehet a trükk?

Folze
(fanatikus tag)
nemtom, de hagyd fent a bétát sztem... 

biega
(kvázi-tag)
köszi, végül maradt a béta, bár nem igazán szeretem a béta cuccokat 

csigi
(PH! addikt)
Sziasztok!
Vettem egy audigy 1-et használtan, zacsiban. Keresek hozzá driver CD, ha lenne valakinek elfekvőben, megköszönném. 
Esetleg egy biztonsági másolat? 
ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

csigi
(PH! addikt)
Köcce, majd megnézem.
ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

-cobra-
(tag)
Sziasztok!
A fent leírtak alapján én is megpróbáltam updatelni az audigy1-es kártyámat, minden gond nélkül ment a dolog az új frissítéseket is elfogadja az au2-höz, meg az au2-es programok is mennek, de a gép csak au1 nek írja ki. Mi lehet a probléma??? Mondom minden működik, csak nem audigy2-t ír ki.
Előre is kössz
Üdv
Cobra
- Privát
- 2005-07-11 19:13:47

wassermann
(őstag)
Ez egy percig se aggasszon! - a kártyán levő alkatrészeket nem lehet szoftverrel kicserélni újabbra, korszerűbbre ...
(#279) -cobra- válasza wassermann (#278) üzenetére
- Privát
- 2005-07-11 21:13:20

-cobra-
(tag)
Ez igaz, de az eredeti honlapon a screenshoton au2van. (lehet au2-t moddoltak au2zsre???) na mind1

Maxtreme
(senior tag)
Ha a következő dolgoról már volt szó, akkor sorry 
Sblive 24bit-re van valami softmod cucc? 
A válaszokat előre is tenx 
- Privát
- 2005-08-26 12:10:55

durkonorbi
(fanatikus tag)
Hello!
Nemrég vettem egy audigy 5.1-es hangkarit, és mióta beletettem a
gépbe, ha filmet nézek, de csak akkor - a filmben a kép és a hang kb 2-
3 percenként ugrik egy picit - kihagy kb 0,2-0,3 másodpercet - és nem
tudom mi lehet a baj, nagyon idegesítő! Kipróbáltam már egy-két drivert, de uez. Teszteltem az audigy 2 up-ot is, de azzal is ugyanez! Nem is
codec hiba, azt is teszteltem!
A gépben 2,8 GHz-es p4 van - 1 mb L2 - , 512 RAM, Geforce Ti4200 videokari, és
egy pinnacle pctv pro TV tunerkártya.
Már nem igazán van ötletem mi lehet a hiba! Már az XP-t is újra tettem,
de az sem segít. Előtte az integrált alaplapi 7.1 -es chip ment, azzal
semmi ilyen probléma nem volt - de az meg zajos volt!
Ha van bármi tippetek, nagyon szivesen venném a segítséget!
Üdv!
- Privát
- 2005-08-26 12:16:28

wassermann
(őstag)
Próbálom beszűkíteni a hiba okát:
Csak ha a TV-tunerről nézed a műsort, vagy Divx-es filmet nézel akkor ugrik? - mit csinál egy gyári DVD lejátszásakor?
(#283) durkonorbi válasza wassermann (#282) üzenetére
- Privát
- 2005-08-26 15:06:20

durkonorbi
(fanatikus tag)
DivX-es film esetén is, illetve olyan mpeg esetén is, amit pl a TV tunerkártyával veszek (SVCD minőségben). Gyári DVD-vel nem tom mit csinál, olyan nincs a közelemben!
(#284) durkonorbi válasza wassermann (#282) üzenetére
- Privát
- 2005-08-26 15:06:56

durkonorbi
(fanatikus tag)
... ja és ha tunerről nézem a TV-t, akkor nem tapasztalok ilyen jelenséget!
- Privát
- 2005-08-27 10:37:01

wassermann
(őstag)
A gyári DVD azért lenne érdekes, mert az forrás anyag tuti hibamentes! - így látatlanban IRQ ütközközés okozta késedelemre gyanakszom. 
A BIOS-ban letiltottad a felesleges, nem használt eszközöket? - ilyen lehet: az alaplapi hangkártya, LPT1, COM1/2, USB4/5/6/7/8 és minden olyan, amit sosem használsz.
(#286) durkonorbi válasza wassermann (#285) üzenetére
- Privát
- 2005-08-29 15:12:22

durkonorbi
(fanatikus tag)
Hali!
Nem tudom.... igazából biztos nem a divx a hibás anyag, mert mielőtt az audigy-t beraktam, azelőtt jó volt! Csak azóta van ez mióta az uj hangkari van bent! Az IRQ ütközés azonban lehet, mivel ugye előzőleg abban a PCI foglalatban nem volt semmi, és az alaplapi hangkari nem produkált ilyesmit! Ezt hogyan lehetne igazolni, vagy cáfolni - még nem csináltam ilyesmit, annyit tudok róla, hogy a BIOSban tudom állítgatni.... 
Egyébként a nemhasznált alaplapi hangkari le van tiltva, a nemhasznált portjaim pedig egy-kettő ugyan nincs, de majd kipróbálom, bár max. egy-kettőt nem használok.....
De most ez az IRQ lehet, hogy bibis lesz... hogy tudom ezt megjátszaniű?!!??
- Privát
- 2005-08-29 16:03:21

wassermann
(őstag)
Ált. az alaplapok valamelyik PCI slotja kitüntetett és saját IRQ-t kap. A jelenleg használt IRQ-kat, ha Win XP-d van meg tudod nézni a következő helyen:
Prog. > Kell. > Rendsz. > Rendszerinformáció > Harvererőf. > Megsz.kérelmek
Ha látod, hogy mással használ közös IRQ-t, próbáld meg arrébb tenni. Jó kis játék, mindig fel kell írni, hogy az adott PCI helyre dugva mit használ... remélem megoldja a problémád!
(#288) iwu válasza wassermann (#287) üzenetére
- Privát
- 2005-08-29 16:17:23

iwu
(PH! addikt)
az alaplapok doksijában benne van, hogy melyik slot melyik irqt használja...
de az xp önállóan tolja, a saját rendszerében.
ÜdW!
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
- Privát
- 2005-08-29 16:30:55

durkonorbi
(fanatikus tag)
Köszi az infokat, megpróbálom ezt is!!
Holnap megírom, mi lett az eredménye!
- Privát
- 2005-08-29 16:33:19

durkonorbi
(fanatikus tag)
Egyébként driver hiba nem lehet? Én még erre is hajlok? Továbbá érdemes azzal játszani, hogy átteni másik PCI slotba?? Asszem a nálam a BIOSban 1 slotnak van saját IRQ-ja, 3-nak meg közös... vagy ez butaság?
(#291) wassermann válasza iwu (#288) üzenetére
- Privát
- 2005-08-29 20:16:08

wassermann
(őstag)
Az XP akkor és csak akkor tudja maga kiosztani az IRQ-kat, ha a BIOS-ban van egy olyan például, hogy: PnP configuration=Enabled. Ha ez le van tiltva, vagy nincs ilyen opció, akkor egyszerűen semmit nem tehet...

iwu
(PH! addikt)
annó, mikor audigy 1em wolt, baromi sokat szíwtam, mire leltem hozzá 1 működő drivert...
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
- Privát
- 2005-08-31 12:23:21

durkonorbi
(fanatikus tag)
Hi! Sikeres problémamegoldás, melyet egy uj driver pack feltevésével értem el!!!! Ez pedig a YouP-PAX 2005 NewYear(Feb,7,2005)!!!! Nagyon ottvan!!!
Több mint jó, és a csúszás-ugrálás is elmúlt!!!!
- Privát
- 2005-08-31 13:25:23

wassermann
(őstag)
Tudnál nekem segíteni ezzel a PAX drájverrel? - mivel túl nagy, sem a munkahelyemen sem othonról nem tudtam eddig még letölteni és nagyon kipróbálnám.
(#295) durkonorbi válasza wassermann (#294) üzenetére
- Privát
- 2005-09-01 16:10:26

durkonorbi
(fanatikus tag)
Szivesen segítenék, de nem tudom mire gondolsz.... sajna megosztani vagy ilyesmit nem tudok, mert én is a cégtől netezek, ezt egy haverom töltötte le nekem is, és írta ki!
Egyébként egy kérdés! Az mitől lehet, hogy mióta felraktam ezt az uj packot, azóta a Hangfalaim( Genius HT 5.1 3600W PMPO, 120W effektiv) már 30-40%-os hangerőnél is, ha nem megy semmi zene vagy film, tehát csöndnek kellene lenni, hallhatóan sistereg, zúg..... eddig nem csinálta, a régi driverrel.. Nemrég, mikor kipróbáltam egy gyári update-et, asszem a legfrissebbet, akkor is ezt csinálta!! De a régi driverrel meg ugrál a film hangja a képpel, azt nem akarom visszatenni!!!
Ötlet????? 
[Szerkesztve]
- Privát
- 2005-09-01 21:04:58

wassermann
(őstag)
1.Ha megtennéd, hogy lemásolod a CD-t, természetesen adnék a CD helyett egy üreset, ha jó úgy.
2.vagy adhatok egy CD RW-t is amin utazhatna.
3.Még az USB-stick is szóba jöhetne hordozóként, de sajnos nekem nincs nagy méretű.
Persze az egész csak akkor érdekes ha A1-hez is jó a drájver, de úgy emlékszem igen ... 
(#297) durkonorbi válasza wassermann (#296) üzenetére
- Privát
- 2005-09-02 12:11:24

durkonorbi
(fanatikus tag)
OK! Részemről rendeben a dolog!!
Én is A1-hez használom, és ok!!Persze van valami egyéb korlátozás, de azt majd látod( de ''sima'' A1-hez jó!!!) Ha dobsz egy mailt a lapetope-kukac-freemail-pont-hu-ra, akkor megírom a címem, és oda küldd el a CD-RW-t!Ha így megfelel neked!
Hali!
- Privát
- 2005-09-02 12:12:35

durkonorbi
(fanatikus tag)
Egyébként VALAKI!!!
Az mitől lehet, hogy mióta felraktam ezt az uj packot - lásd fentebbi YOUP-, azóta a Hangfalaim ( Genius HT 5.1 3600W PMPO, 120W effektiv) már 30-40%-os hangerőnél is, ha nem megy semmi zene vagy film, tehát csöndnek kellene lenni, hallhatóan sistereg, zúg..... eddig nem csinálta, a régi driverrel.. Nemrég, mikor kipróbáltam egy gyári update-et a driverhez, asszem a legfrissebbet, akkor is ezt csinálta!! De a régi driverrel meg ugrál a film hangja a képpel, azt nem akarom visszatenni!!!
Valaki modja meg mi lehet a hiba!!
- Privát
- 2005-09-05 12:10:00

durkonorbi
(fanatikus tag)
Ok, megvolt a baj!!!! Az uj driver stornozta a szoftverbeállításokat, és kitette directbe a line in-t amin egy tuner szíve dobogott... ezt lehetett hallani!!! 
- Privát
- 2005-09-16 08:47:49

wassermann
(őstag)
Norbinak köszönhetöen tegnap este én is felnyomtam a PAX-drájvert a jó öreg A1-emre. - eddig csak azért nem foglalkoztam vele, mert a mérete miatt nem tudtam megoldani a letöltését, illetve az előző patkolt drájverrel is meg voltam elégedve.
Méréseket nem végeztem, viszont ami szembetűnő, hogy tovább nőt a szoftver-körítés és pár dolgot, amit az én öreg kártyám nem tud, nem is enged a progi beállítani... eddig teljesen elégedett vagyok!!!