Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Atom klub

(#901) Alex91 válasza pegger (#898) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Kulso tapos, tehat passziv... Csak az a kerdes, hogy a hazhoz csomagolva van-e ilyen... :F

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#902) nyunyu válasza beencee (#899) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

ez nagyon remek cucc, ha jól látom, hogy 6 soros portja van, állítható feszültségű 9-es lábbal

Szeretjuk az RS-422-ot.
Nem figyelsz oda a tapfeszre, aztan lottek a rakotott motyonak. :W

Hardveres kollega multkor vagott haza 5db meregdraga vonalkodolvasot, mert a gep gyartoja elfelejtette kozolni, hogy a gyarilag vonalkodolvasos gepeken ok atjumperoltak 5V-re az alaplapot, mig az eredetileg nem vonalkodolvasos gepeken default 12V-n van a soros port. :O

Ha meg 5V-re jumperolod, akkor meg a matrixnyomtatok nem mennek rola :))

Egyebkent tenyleg jopofa ez az Atomos MSI lap, pont jo lenne nekunk is.
Hmm, letezik DC power bemenettel is? Allat, akkor meg ATX tap/adapter se kell hozza, szimplan radug 12V-t az ember, aztan jol van.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#903) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

MSI foruman anyaznak mert meg a hollandoknal sem kaphato :(

(#904) New Age

New Age
(lelkes újonc)

Kb én is eddig jutottam. Sehol semmi info.
Egyébként még ez is egy nagyon jó (ha nem az egyik legjobb) atom lap:
http://emea.kontron.com/KTUS15mITX

Én csak a dual lan-t hiányolom erről.
Fogyasztása ráver minden atom alaplapra.

(#905) nyunyu válasza New Age (#904) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ez se rossz, csak sajnos nekem hianyzik a parhuzamos port :(

(#906) New Age válasza nyunyu (#905) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Hát semmi sem tökéletes. Azért a cakpakk 5W fogyasztás elég baráti. :-)
Az MSI lap alapból 16W körül eszik.

(#907) New Age

New Age
(lelkes újonc)

Jó ha decemberre kaphatóak lesznek ezek. És akkor még sehol sincsenek az ilyen jó két magos atom alaplapok. Kicsit lassúak a gyártók. Megint...

(#908) nyunyu válasza New Age (#907) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Na jo, de mivel nem Ti, homeuserek vagytok a celcsoportja ezeknek az alaplapoknak, hanem mi, ipari felhasznalok, igy majd lesz siras-rivas, amikor kiderul majd az aruk :))

Legalabbis nekem mindket lap felszereltsege arra utal, hogy nem otthoni netezos gepbe, hanem POS terminalokba szanjak oket.
CF foglalat, sok soros port, SDIO, mind mind olyan cucc, amire otthon nincs szukseg.

(#909) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Aztaaaa, IEI gyart miniatur Atom lapot???? :Y

Asszem rugdosom is a tajvani beszallitonkat, hogy az ipariPCket ilyennel szerelje, ne ezzel a semmivel sem kompatibilis, ultralassu Via CX700+Eden 1GHz-vel :W

(#910) nyunyu válasza nyunyu (#909) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Hopp, elneztem a meretet, 115x165mm nem fer bele az altalunk hasznalt PCbe, csak az eggyel nagyobb modellbe, ami meg feleslegesen draga. (+1kg aluminium :W )

De ahogy elnezem, a nekem szukseges 105x145 meretben is gyartanak Atomot. ;]
Parhuzamos port hianya meg nem szokott gondot jelenteni, mert az anyacegunk rajuk mordul, hogy kene ezer darab, aztan a kovetkezo szerian maris ott figyel a tuskesor. :))

(Most valami ilyesmi Via van a gepben. Uuuuuuuuuuuuuuuuutalom....)

[ Szerkesztve ]

(#911) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Kozben az IEI magyar forgalmazojanal talaltam rajuk arakat, gondolom rendelhetoek:
WAFER-ATOM (3.5" SBC): 59459+fa
NANO-ATOM (Epic SBC): 63118+fa
KINO-ATOM (mITX): 50922+fa

Mondom, hogy ezek az ipari cuccok nem a homeuserek penztarcajahoz vannak szabva...

[ Szerkesztve ]

(#912) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Jeeee, olcsobb az Atomos Wafer, mint a Via C7-es.
Akkor meg plane rugdosom az ipariPC gyartot...

(#913) Hoqspok válasza nyunyu (#912) üzenetére

Hoqspok
(lelkes újonc)

Szia !

Én csak egy mezei HomeUser vagyok..és boldog tulajdonosa egy Intel D945GCLF2 lapon lévő két magos Atom procinak. Csendes otthoni letöltő gép + Netezés + sorozat nézegetés .avi S-VIdeo kimeneten..szóval ez a cél és ennél több nem kell. Szépen csendbe megy és semmi bajom vele ( miután a ventit fordulatot leszabályoztam )
De érdekelne hogy ezt a lapot milyen Inteles P4 hez lehetne teljesítménybe hasonlítani ?
Thx

[ Szerkesztve ]

(#914) DBob válasza Hoqspok (#913) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Most már nekem is szép csendben megy, miután a csere-ventilátort lecseréltem ;)
Sajnos megadta magát, igen keményen. Még jó hogy este volt, nyitott ablak mellett, a hidegben. Kapott egy 8cm-es ventilátort, glacialtech silent blade, zsír új, az 50%-os system csatlakozóra. Zaja semmi...de tényleg...és hideg a cpu borda, másik kettő pedig sokkal jobb. Kár, hogy így nem fog beférni majd a kiszemelt házba....Majd valamit kitalálok :S

De hogy válaszoljak a kérdésedre: meglepő...de egy 2.6-2.8-as celeront hoz teljesítményben, ha a prg mind a két magot kihasználja. Sajnos ilyen linuxon nem nagyon van, sőt. Meg merem kockáztatni, hogy egyik mag szinte mindig üresjáratban megy, és csak akkor használja vmi ha az tud többszálasítani (tehát kernel nem osztja szét a terhelést, ami szomorú)

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#915) spidersoft válasza DBob (#914) üzenetére

spidersoft
(tag)

Üdv,

Tanúsíthatom, hogy elég vad dolgokra képes: a 330as dual atom (az a bizonyos gclf2) jóval gyorsabban viszi nekem a killa sampla-t, mint a 2600+ sempronom... bár ez nem intel. (a video bárhonnan letölthető, "A Föld" c. filmből az a jelenet, amikor a madarak repdesnek, huszonvalahány másodperc, 100 mega)

(#916) DarkByte válasza nyunyu (#910) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen jó lenne ha tudnád rugdosni az anyacéget hogy gyártson egy N330 -as lapot PCIe x16 -al pár PH! user -nek :DDD

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#917) acelos válasza Tiggr (#780) üzenetére

acelos
(újonc)

Hello!

Borda felragasztásához esetleg használhatsz hővezető ragasztószalagot is Pl 3M .Egyébként nekem a proci és chipset hűtő is egyforma magas (kétmagos) mármint a ventivel együtt és kb 3-3,5cm magas a borda.Ahány helyen láttam eddig annyi kialakitású volt.

A semmit mérni na az a valami

(#918) duffbeer válasza spidersoft (#915) üzenetére

duffbeer
(őstag)

"bár ez nem intel." Azért ez aranyos volt...

(#919) Hoqspok

Hoqspok
(lelkes újonc)

Huuu ez akkor nagyon kemény vas ..mondjuk még nem nagyon foglalkoztam vele csak raktam rá egy XP.-t és elfogyott a pénzem :(( ...szeretnék még egy SATA II HDD és egy Gigabites D-Ling 655 routert hogy otthoni hálózaton akadás mentesen lehesen videot nézni ha épp a gyerek lóg a TV-n amivel szintén összekötöm ... na jó nem álmodozok csak szerdán lesz fizetés :P

(#920) DBob válasza Hoqspok (#919) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Ha annyira nem is nagyon kemény, de játékon kívül bőven jó ~mindenre úgy, hogy közben hideg a cpu bordája

(#921) Billu

Billu
(fanatikus tag)

Most próbáltam feltolni a Vista Sp1-t egy D945gclf2-re, de már harmadszor szakadt meg a telepítés. A telepítés végénél kivág egy kék-halállal. Valakinek volt már ilyen problémája?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=billu

(#922) nLali válasza Billu (#921) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Nekem sem megy fel a vista az egymagosra. Bár egyik oprendszer sem megy fel csont nélkül. Sztem hibás a lapom....gyanús, hogy néha 6 óra egy XP telepítés, mert mindig újra kell kezdeni..... :(

Meggyújtás előtt kell a cigarettát eltaposni. Sokkal hatékonyabb.

(#923) New Age válasza nyunyu (#908) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Hát igen azért az Kontron alaplap 100e HUF körüli összegért kicsit meredek.

De nem is az ár leginkább a gondom. Inkább az, hogy lassan elérhetők ezek az alaplapok. Általam várt MSI és Kontron alaplapok csak december körül várhatók és akkor még sehol sincs a kétmagos Atom ilyen formában (ultraalcsony fogyasztás).

(#924) DBob válasza nLali (#922) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Memtestet nyomtál rajta?

(#925) nLali válasza DBob (#924) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Még nem. Kéne. Amúgy szerintem a memónak semmi baja. CSX nyóccázas, és az előző gépemben is csak 625-ön ment, szal megpörkölve még nincs :B

(#926) DBob válasza nLali (#925) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is csx 800-as van, 1gb-osból és 2gb-osból is, egyikkel sincs gond. De ez nem jelenti azt hogy nálad nincs vele gond. Márpedig ez a "kilépegető xp install" nálam jellemzően memória hiba. Anno mennyit szoptam ismerőssel ezzel még sdrammal, mire rájöttem...

(#927) nLali válasza DBob (#926) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Köszi a tippet !!
Akkor éjszakára elindítok egy memtestet. Arra is kíváncsi lennék, hogy pár hetes XP miért döglik le, mindig ugyan úgy. ( system 50%ot eszik a prociból ) Cimbi szerint a .Net miatt....de nem tudom :((

(#928) nyunyu válasza nLali (#922) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Sztem hibás a lapom....gyanús, hogy néha 6 óra egy XP telepítés, mert mindig újra kell kezdeni.....

Emlekeim szerint a BIOSban van olyan opcio, ami IDE modba kapcsolja a SATA vezerlot, innentol akar DOS is telepitheto ra.
AHCI modot nem szereti az XP.

Legalabbis mult heten egy 945G-s HP Pavilion S3230-t probaltam XP-re downgradelni, amig AHCI-n volt, addig mindig kekhalalozott a gyari XP SP2 install, de meg az XP SP3 is.

[ Szerkesztve ]

(#929) nLali válasza nyunyu (#928) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Azt próbáltam már. Linuxok se nagyon akarnak felmenni..Olyan mintha néha nem lenne kedve a gépnek. Eddig a legjobb a 11 órás XP install volt 2 embernek. Kb 5 óra volt a chipset-driver :DDD
Memtest még sehol, mert akcióznak nkóron és nyomatni kell :B

(#930) duffbeer válasza nLali (#929) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Ne haragudj, de innentől kezdve szóra sem érdemes.

(#931) bence_vmg

bence_vmg
(újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Szeretném szinte teljesen felújítani a régi netezős gépem:

És hallottam az Intel D945GCLF lapjáról és szeretném tudni, hogy bizonyos hardverekt megtarthatok-e?(Cd meghajtó, winchester, floppy)
Valamint azt, hogy milyen táppal döcög el?

[ Szerkesztve ]

Dr. Benyó Genyó Pszihomuki (mellékállásban infómániás :D)

(#932) bence_vmg

bence_vmg
(újonc)
LOGOUT blog

Hopsz a kép lemaradt:

Dr. Benyó Genyó Pszihomuki (mellékállásban infómániás :D)

(#933) nyunyu válasza bence_vmg (#932) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

1 IDE meg akad rajta, igy a vinyo+CD megoldhato.

Tap: ha a mostani tapod az alaplapoddal egyidos, akkor valoszinuleg meg nincsen rajta 4 tus ATX12V csati, anelkul meg a hulye Intel lapok nem indulnak el.

De nem nagy kunszt ravarazsolni a szukseges 4 tus csatit.
Fule feloli oldalon kell lennie a ket sarga (12V) madzagnak, tuloldalon 2 fekete (fold)

Elvileg keszen is lehet kapni 4 tus molex-ATX12V atalakitot egy ezres korul, de maga a csati+belevalo 4 tuske kemeny 70-150Ft-be kerul, attol fuggoen, milyen draga helyen veszed.

(#934) El Tebe válasza bence_vmg (#931) üzenetére

El Tebe
(lelkes újonc)

Egy IDE csati van rajta, így CD okés, 2 SATA port, de Floppy nincs.

Nálam ilyen cuccokkal megyeget: link..

De sima atx-es táppal is okés.

[ Szerkesztve ]

"Metált? Bírod?!" www.tibi-team.hu | www.webböngésző.hu

(#935) nyunyu válasza El Tebe (#934) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Hasznal meg valaki floppykat? :Y

(Na jo, bevallom, mult heten telepitettem MS-DOS 6.22-ot ipariPC-re USB-s FDD-vel. :)) )

(#936) El Tebe válasza nyunyu (#935) üzenetére

El Tebe
(lelkes újonc)

Nekem legutóbb jól jött egy szerver-RAIDvezérlő firmware frissítésénél.. :)
Azért durva, hogy egy 80 ropis cucc egy 1500 ft-os vacaktól függ.. :s

[ Szerkesztve ]

"Metált? Bírod?!" www.tibi-team.hu | www.webböngésző.hu

(#937) duffbeer válasza El Tebe (#936) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Ezen már én is merengtem, hogy veszek teszemazt egy atomreaktort otthonra és én azt mondom, hogy RAID 0+1 + 16 magos proci 32 giga rammal, és bizony szükségem lesz egy őskövület floppy meghajtóra, ha használni szeretném, ami iszonyat lassú, nem megbízható és egy lemeznyi adatot jelenlegi netemmel 0.4 sec alatt töltök le a netről optimális körülmények között. USB meghajtóról nem telepíthetem a drivereket, de USBs floppyról igen... Kicsit nevetséges nem?

(#938) duffbeer válasza nyunyu (#935) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Használ még valaki MS-DOS-t? :) :) :) :) :)

(#939) nLali válasza duffbeer (#930) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Nem értem ezt a HSZ-t.

[ Szerkesztve ]

(#940) nyunyu válasza duffbeer (#938) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

En sem hasznalnam, ha azon a b*zi vias gepen mukodne rendesen a DR-DOS. (ahhoz van tengernyi licenszunk...)

[ Szerkesztve ]

(#941) duffbeer válasza nLali (#939) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Arra utaltam, hogy ezen akkor már tényleg kár filózni, ha ilyen "ciklusidőkről" írsz. Valszeg hibás a lap. Én telepítettem a sajátomra linuxot, windowst és mindkettő gond nélkül felment. Sőt a linuxal kevesebb gondom volt mint a saját PCmen.
Másrészt lejjebb írtad, hogy a system 50%ot eszik a net miatt. Nekem 20/10 Mbit-es netem van, fut rajta torrent egy valag szálon, FTP szerver, vírusírtó, egy nem szokványos tűzfal, logmein, VNC stb. és így 5-15 % között ingadozik az egymagos lapom. Talán HDD vagy memória gondod lehet még esetleg.

[ Szerkesztve ]

(#942) pegger

pegger
(újonc)

Megtaláltam a megfelelő passzív hűtőt a D945GCLF2höz. A neve: Nexus NHP-2200 ([link]). PCGear-nél van ilyen. :)

[ Szerkesztve ]

(#943) duffbeer válasza pegger (#942) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Jó lenne, csak kicsit magas (63mm).

(#944) tupacamaru válasza pegger (#942) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

[link]

Mire belinkeltem addig szerkesztetted. :B

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#945) tupacamaru

tupacamaru
(PH! addikt)

Az IM-945GSE-A ára is elég elszomarító lehet, számomra. :( :O

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#946) nyunyu válasza tupacamaru (#945) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ahhoz kepest, hogy a sima GCLF 70$ korul van, nem is tul draga.

(#947) DBob válasza pegger (#942) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Tetszik, bár kérdés hogy a magassága miatt nekem is felhasználható lesz-e. Ha igen, akkor cserélem le azonnal.

(#948) New Age válasza tupacamaru (#945) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Többre számítottam így nekem ez "baráti". Persze lehetne ócóbb.
Tegnap feküdt ki minden venti az aktuális szerverben. Ideje lenne már új szervert összerakni.
Vkinek MSI disztrib közeli tippje van mikor lehet itthon is venni/megrendelni?

(#949) New Age

New Age
(lelkes újonc)

MSI alternatíva:

http://minicomputerworld.com/mini-motherboard/ibase-releases-mi810-mini-itx-motherboard-with-atom-n270-cpu

(#950) duffbeer válasza New Age (#949) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Nemtom figyeltétek e a tápcsatit...:)

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Atom klub
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.