Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Atom klub

(#151) lapa válasza nLali (#141) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

oké hogy akad, de milyen codecet használtál? coreavc? gondolom ha a 720p akad, akkor az 1080i meg pláne a p is mehet a levesbe. erre mondják manapság, hogy nforce2. akarommondani 780g...

nem értem igazából hogyan lehet manapság olyan cuccot egy htpc alapjául választani, ami nem tud hd-t. nekem évekkel ezelőtt az első számú prioritás a hd-képesség volt... bocsánat, ha ez fáj, de nehezen tudok ebből normális kiutat, mivel ha jól látom a piciny lapokon csak pci van. na ezért most jól megköpködnek, ha a 780g nem volt elég...

[ Szerkesztve ]

www.lapanet.hu

(#152) DarkByte válasza lapa (#151) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked jó választás lehet ez a lap: [J&W MINIX-780G-SP128MB] :U

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#153) nLali válasza lapa (#151) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Nem HTPC, még csak nem is olyan házban van, hanem egy AeroEngine 2benNem mozizni vettem, hanem egy Pentium D925öt váltottam le a mindennapi munkából. Kodekekkel nem pöcsölök,KMPlayer mindent visz. A filmeket megnézzem, hogy milyen codec kell hozzá?

[ Szerkesztve ]

Meggyújtás előtt kell a cigarettát eltaposni. Sokkal hatékonyabb.

(#154) nLali

nLali
(fanatikus tag)

Nya, "nem eszik olyan forrón a kását". Volt időm kicsit kísérletezni:
Feltelepítettem az EMU 1212M hangkárolyom driverét és kipróbáltam a MediaPlayer Classic Home cinema lejátszót. Érdekes, ez a lájtosabb wmv-t nem szereti annyira, mint a KMplayer, itt nem változott prociterhelés. Viszont az mkv-nél, ( ugyan az a "Transformers" ) egyész más a helyzet.KMplayerben a prociterhelés 5-10%ot esett vissza, itt már csak néha-néha akad meg. MediaPlayerCHC alatt viszont az eddig akadozó film most 37-55% közti prociterheléssel nagyon vígan, akadás nélkül megy.

Felirat valamiért nem akar menni. Nem értek a Codeces témához, majd valami szakértő talán segít :DDD
Ez az üzenet, ha megpróbálom betölteni a feliratot.

Szerk.: Tegnap elkövettem egy BIOS frissítést. WIN alól indul, rebootkor dolgozik , majd probléma nélkül indul az új BIOSsal, ami semmivel se jobb, se rosszabb :D

[ Szerkesztve ]

(#155) Vladi válasza TheSilencer (#147) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

FSP-ből már vehetsz 300-ast, esetleg delta tápot ha tudsz szerezni. Mindjárt nem 400 W, minőség és kb 1/4 annyiba kerül. Gondold át. :K
(Az atom koncepciós gép írásnál linkeltem is példát.)

Különben is erős kifejezés a "zabál" inkább csak csipeget morzsákat. :D

[ Szerkesztve ]

(#156) DarkByte válasza nLali (#154) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az MPC-HC -ben Options -> Output részen válaszd a VMR9 Renderless pöttyöt Directshow kategóriához és megoldódik.

Egyébként Home Cinema -ban a dekóder (MPC Video Decoder) képes több szálon dolgozni így az már kihasználja Hyper Threading -et, akárcsak az én Prescott -omnál. :)

[ Szerkesztve ]

(#157) cuko# válasza TheSilencer (#139) üzenetére

cuko#
(tag)
LOGOUT blog

Szia!

Esetleg az EMKO házakon el lehet gondolkozni (, megy úgy általában másoknak is), hogyha nincsen barkácsoláshoz kedv/ idő/ lehetőség. Nem a legszebbek, vagy a legjobbak, de az ár/értékben jók szvsz.
Persze, ha mindenképpen ragaszkodsz az atx-táphoz, akkor ez kiesik. :)

Szerintem ha már atom, meg mini itx, akkor egy mini itx ház és táp jobban passzolna hozzá, egy m40-esbe már teljesen komoly konfigot bele lehet rakni, és ha a tápon nem spórolnál, akkor szerintem is el lehetne gondolkozni egy 780g + energiatakarékos/alulfeszelt 1 vagy 2magos procin, kb +10k lenne az atomhoz képest, teljesítményben és hdben viszont kicsit erősebb. De ez csak az én véleményem. :)

(#158) DarkByte válasza cuko# (#157) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

EMKO házakat a Wireless bolt árainál olcsóbban is lehet szerezni valahonnan? :F Mert az ottani árak alapján szerintem nem olyan nagyon olcsóak.

(#159) cuko# válasza DarkByte (#158) üzenetére

cuko#
(tag)
LOGOUT blog

Elvétve (- itt szerintem elég jó áron), magyar boltot (ahol kapható itx ház) még a logik.hu-t találtam , de ott is, a wireless bolthoz hasonlóan, sajnos kb az eredeti ár kétszereséért kapnád meg a házat. :(
Viszont márkának egy picit talán igényesebb, ezáltal valamivel drágább márka a Travla - nekem eddig ezek a házak tetszenek a legjobban - lehet, hogy csak a beállított képek miatt, de jobb minőségűnek tűnik valamennyivel az emko-nál (szintén ebay-en az árai is elfogadhatóbbak, sőt, szerintem jók).

mod: most nézem, hogy a topikban már te is linkeltél emko-t. :P

[ Szerkesztve ]

(#160) feka007 válasza Oliverda (#2) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez hidrogénbomba...
Atomic bomb:

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#161) lapa válasza feka007 (#160) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

és ugyebár minden hidrogénbombában van egy fissziós bomba is, tehát annyira nem lőtt mellé.

www.lapanet.hu

(#162) TheSilencer válasza cuko# (#157) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

koszonom a segitseged :R es varnek egy alaplap cpu kombo parost is ha mar itt tartunk :B

I ♥ my Pit bull

(#163) cuko# válasza TheSilencer (#162) üzenetére

cuko#
(tag)
LOGOUT blog

Hát, mennyit szánsz rá, illetve milyen erős gépet szeretnél? :)
Pl egy Gigabyte / J&W 780g-s matx alaplap (~15,5k) egy 4850e-vel (~14k) szerintem mindenre elég (= még egy 3850/70est is "kihajtana", ha esetleg ilyen irányban fejlesztenéd a jövőben), de egy olcsóbb 780g-s lap (ecs-t láttam itt még régebben pl 10k-ért) egy használt, alulfeszelt 4200+/4400+-szal, vagy be2350/2400-zal (~8-9k), esetleg ha elég az egy mag, akkor egy le-1620/1640-nel (~5-6k ?) is elég lehet. De ezt nálam okosabbak helyesbíthetik. :R

(#164) NagyVillany

NagyVillany
(kvázi-tag)

énis tervezek egy ilyen atomot, alapbol nincs szükségem rá, mert van 2dik gépnek egy tualatin allinwonderes netező tvző, de pl anyámnál kilehetne hajitani a 20 kilós zörgö régi gépet... ami már ugyse passzol a nappaliba

jelen viszonyokkal terveim (árkeresőkkel néztem árakat hirtelen ahol kellett)
-intel atomos lap 12.000 ft kb
-házat nem vennék, selejtes gép oldallemezéből oldom meg, tudok lemezt vágni, hajlitani, jukakat fúrni, mattfeketével fujkálni, az alaplap felett a táp 12cm ventije 5 volton, és a tápon keresztül távozik a levegő, más venti nincs.
-új Deer 12cm 350w táp, áramkör kiszedve, atom mellé berakva, (hasonló magasságú) 4.500 ft
- 1 GB DDR2 /800 azért 800, mert nem drágább mint 533 vagy 667, és valszeg jobban birja a pici időzitéseket 533-on 3600ft (kingmax)
-belső USB re kötném dobozon belülre a mostani wifivevőt és drotnélküli billegér vevőjét, mindegyik ijen pendrájv forma
-van egy 40gb notbukvinyom usb dobozban, azt kicserélem nagyobbra ésakkor a kijövő 40gb megy ehhez a konfighoz pl 5 ezer ft
-telepítés idejére rálógatni optikai meghajtót, amúgy nincs rá szükség
- a picike dobozkát felrögzíteni a monitor hátuljára, és csak 1 kábel megy hozzá, a betáp.

össz: durvan 25 ezer ft.

a tápegységen amúgy épp agyalok, mert szemezgetek az ijen PICO PSU-kkal:
[link]
mert 10 ezer ft körül kapható már ittott 90-120 wattos, és van olyan típusa ami 12 től 24 voltig kezel bemenetet, így szóbajöhet nyomtatók adaptere, notbuktöltők.. amikből van is pár a környezetemben, ha ez összejön akkor kb +5.000 ft a végösszeg, és akkora lesz a dobozka mint az alaplap és 5-6cm magas a 12cm ventivel együtt (a gyári bordából lefaragnám a ventitartó nyulványokat, még lehet többet is)

még azon is gondolkodtam, hogy pl vmi jobb 8GB pendrájvra rakni a windózt, és nincs vinyo. Anyámnak 3-4 GB hely bőven elég a windoz mellett.. hameg kevés akkor rádugok még1 pendrajvot... még majd nézegetem ezta oprencert a pendrajvra témát..

Amúgy még 2 dolog jöhetne szóba, pendrájv forma USB2.0 TVtuner, és juhé van TV is a monitorból,
vagy ha pl LCDTV hátuljára rögzítem a dobozkát akkor ott már hasznos lehet egy dvd meghajtó is a filmnézéshez. pl sata notbuk dvd meghajto amit a kijelzö hátuljának a szélére rögziteni, de eza LCDTV-s dolog majd vmi erősebb atomos alaplap idején lesz aktuális kb, meg oda nemárt pl egy 750 GB vinyo sem, ami már most 20ezer alatt van árban

hirtelen ennyi

"-Jövőre jönnek az új modellek székletmintás személyazonosítással, ahol majd rá kell sz*rni a laptopra. -Komolyan?" pfff

(#165) szente

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

hali
mondjátok,hogy elfog indulni 800-as ramokon,csak 533 mhz-n fognak futni!légyszi nyugtassatok meg! :O

Vegyé':http://href.hu/x/fnts

(#166) cuko# válasza szente (#165) üzenetére

cuko#
(tag)
LOGOUT blog

El fog indulni. :D

(#167) g@bo válasza DarkByte (#146) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

nem, foxconnból 2 félét láttam.

atom köré épített gépnek éppen a költséghatékonyság lenne a lényege... ezért sokallom a 400-as tápot.... persze ha minőség kell, akkor hajrá.

(#168) szente válasza cuko# (#166) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

ezzel a "szmájlival" nem volt valami meggyőző :DD

(#169) nLali válasza szente (#165) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Hali !!

Biztos, hogy el fog indulni !!
Én 800Mhz-s Kingmax rammal használom, 533Mhz-n megy 3-3-3-12 időzítéssel. Láttam már valakinek 1066Mhz-s ram ment 533-n 3-3-3-9-n.

(#170) szente válasza nLali (#169) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

na elindult,de win-t már nem tudtam telepíteni,állandóan kifingja magát a hdd.a telepitéshez szükséges file-ok másolása után ugye újra indul a gép,aztán utána az alaplap hdd hibára panaszkodik,majd újra cd-ről bootol.vissza raktam a régi gépbe a hdd-t,rá klikkelek a meghajtóra azt mondja "nincs lemez".megformázom,utána ok.vissza rakom az atom-os konfiga, és megint ugyan az a hibával elszáll a vinyó.... :O

(#171) nLali válasza szente (#170) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Akkor most neked a vinyó rossz?
Ha a lap, és nincs kedved garizni, akkor vagy 3-4 féle képpen lehet bios-t frissíteni( tévedés jogát fenntartom :) ). Asszem Flopyról, USB-ről, CD-ről és Win alól.
Chipsetről nem szedted le a bordát?Úgy nekem se ment a win telepítés...Eszközök telepítésénél megállt, de az egér mozgot. Úgy gondoltam, hogy a régi 945ös deszkámon is passzív volt a híd, majd itt is bírja...hát de nem...Mire formáztad?mert első körben nekem az NTFS nem akart menni, utána a gyors verzió se, és talán 3. próbálkozásnál akarta megformázni magának.Típushiba lenne?azóta meg semmi lemezkezelési gond nincs.koppkopp

Bios

[ Szerkesztve ]

(#172) szente válasza nLali (#171) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

a vinyó nem lehet rossz,mert azt a régi gépemből szedtem ki,és ott hibátlanul ment.nem nyúltam hozzá a hűtőjéhez,oda is tettem a kezem,még langyos sem volt...win telepítővel formáztam ntfs-re,meg windows alól is ntfs-re.valamikor gyors valamikor normál "üzemmódban".amúgy ez meg is formázta,elvileg atelepítéshez szükséges file-okat is felmásolta,de amikor újra indult a gép,akkor meghalt a hdd.ki kellett volna próbálnom szerinted fat32-vel is?bios frissítés ugye nem jár gari vesztéssel?az a baj már nincs itt a ram,haverom vissza vitte,mert az csak kölcsönbe volt...

(#173) nLali válasza szente (#172) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Bios frissítés szerintem nem jár garivesztéssel ! Én megpróbálnám a vinyónál a kábelcserét is. Esetleg formázzad Fat32-re, utána már lehet menni fog NTFS-re. Mondom nekem se akart elsőre összejönni. Szólj, ha van valami !

(#174) Shadows válasza szente (#172) üzenetére

Shadows
(senior tag)

tedd másik gépbe és csinálj egy full formatatot, lehet a partíciós tábla sérült, kéne neki egy seggberúgás. simán full format, aztán leveszed a partíciót, vagyis unlocated lesz a winya.

De hpgy biztos legyél nézz meg egy Hd sentinelt.

(#175) szente válasza nLali (#173) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

3 különböző kábelt is megpróbáltam(amit gyárilag kaptam hozzá,hiányzik az egyik szálon kb 1 centis darab :F ) megkérdeztem a boltot ahol vettem a lapot, ott azt mondták próbáljak ki egy másik hdd-t.egyenlőre nincs ram-om,úgy hogy kicsit várat magára az újabb próbálkozás...

(#176) szente válasza Shadows (#174) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

win alatt csináltam egy teljes formázást(nem a gyors formázást,nem tudom ez-e az amire gondolsz),hdd sentinel szerint 100%-os.

(#177) fecus válasza akosf (#36) üzenetére

fecus
(kvázi-tag)

Ez a teljesítmény mérési eredmény azt jelenti, hogy ha felhúzok rá egy linuxot, routernek és SIP központnak használom akkor éjjel-nappal 41W-ot fog enni?
Lehet a bios-t úgy beállítani, hogy underclock-olja a chipset-et, és ettől kisebb legyen a fogyasztás?

(#178) nLali válasza fecus (#177) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Tegnap elkezdtem fogyasztásmérővel játszani.Próbáltam 550Wattos táppal és 200Wattossal is. Eredmények körvonalakban:

Modem, Router : 36-37Watt

Atom, 1 vinya bent, egy USB-n, Hangkártya( PCI ), 1Gb Ram: 63-70Watt

+monitor, ami nekem 40 Watt.
A tápcsere talán 10Wattot hozott a konyhára. Arra tippelek, hogy a régi 200Wattosnak sokkal borzalmasabb a hatásfoka, mint az újabb 550 Wattosnak. Egy új 100-200 Watt körüli táppal talán többet lehetne spórolni. Az más kérdés, hogy amíg a kis táp behozza az árát, addig elkészül a 4-es metro is..

Se a gyári, sem az újabb Biosban nem találtam lehetőséget feszültség, vagy órajel állítására

[ Szerkesztve ]

(#179) K4jusz válasza nLali (#178) üzenetére

K4jusz
(lelkes újonc)

Szia!

63-70W? Az elég sok nem, mármint összevetve, hogy PH teszten a Gigabyte MA78GM-S2H lap az AMD procival HD film közben átlag 60W-t fogyasztott, és sokkal gyorsabb, szerintem nem jó eredmény (tiedben benne van a PCI-os hangkari, de akkor is).

Van cikk az indexen az új 2 magos Atomról. Elég jó paraméterei vannak kivéve, hogy marad az 533Fsb támogatás, alá vágott lapról + chipsetről nem írnak.

(#180) nLali válasza K4jusz (#179) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Szia !
Az a 63-70 watt a modemmel-router párossal együtt lett meg!!
Úgy már nem is annyira sok..
Én is várom a 2magos atomot, jólenne egy másik chipset, 2nél több Sata, 1nél több hely a memónak.Ja, és az aktív hűtés monnyon le !! :R

(#181) fecus válasza nLali (#180) üzenetére

fecus
(kvázi-tag)

Vagyis 63-70W - 36-37W = 27-33W. Mindez keményebb feladat nélkül (pl. DVD lejátszás).

(#182) nLali válasza fecus (#181) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Grat ! Igen, akkor az annyi. De szerintem terhelve se lehet sokkal több... :C

(#183) nLali válasza fecus (#181) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Szeretnéd, hogy megmérjem HD lejátszás, vagy konvertálás közben?
Konvertálást szerencsésebb dolog másik gépen csinálni.... :DDD

(#184) K4jusz válasza nLali (#180) üzenetére

K4jusz
(lelkes újonc)

Hi!

Hát az úgy már tényleg bitang kevés:) Gondolom az általam említett lapot nem is lehet oylan könnyen passzívan hűteni. Kicsit elnéztem:D;)

(#185) fecus válasza nLali (#183) üzenetére

fecus
(kvázi-tag)

Nem, köszönöm. Én routernek, meg ilyesminek szeretném. Ezek futtatása linux alatt nem több teher mint egy xp alaphelyzetben.

(#186) szente válasza nLali (#173) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

hali
ne megoldódott a probléma.írtam a boltnak,ahonnan vettem a lapot,hogy mi a bajom.ők azt javasolták,hogy próbáljam meg egy másik vinyóval lehet hogy a samsungot nem szereti.nem szerette.bezzeg az exel store az bejött neki....viszont,win telepítés után installáltam fel a drivereket,kérte,hogy indítsam újra,megtettem.most már nem bootolt.azt írta hogy nem talál bootolható médiát,tegyek be egy lemezt és nyomjak meg egy gombot.ha lehúzom a cd-meghajtót semmi probléma.természetesen a bios úgy van beállítva,hogy először a hdd-ről próbáljon bootolni.nem értem...

(#187) nLali válasza K4jusz (#184) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Nem ígérem, hogy még ma lesz mérési eredmény, mert most éppen hűtőt mérem és benne van a borom...Ha az kihül a bor, akkor nincs garancia a hiteles mérésre :)) :DDD

(#188) rolko

rolko
(őstag)

Hali all!
Nézegettem e-bay -en az Intel D945GCLF [link] lapot Atom 230-al.... nem is olyan drága, letöltésre/netre jó lenne :D Az lenne a kérdésem hogy miféle tápot kellene ehez venni hogy ne vegyen kis sok feszt a konektorból? Jah és szerintetek az az integrált kari tudja az 1680*1050-es felbontást, meg Win Vistát elbírná a gép? :U :R

Scitec tápkiegek kaphatóak olcsón! http://bit.ly/oEuUB2

(#189) nLali válasza rolko (#188) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Hahó !
Szép sorban válaszolok.
Nem tudom mennyi e-bay-en, de tuti nem olcsóbb postával , mint itthon kiskerben.
Feszültség az nem a tápon fog múlni, mindenképp 230Volt. Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nem tudtam számottevő különbséget mérni tápok között sajnos.
1680×1050-es felbontásról nem tudok nyilatkozni, nekem már az msn rálógna a borospoharamra, ha azt a felbontást állítanám be.
Vistát még nem próbáltam, de ha nem 1, hanem 2 Gb ramot teszel abba az egyszem foglalatba, akkor lehet, hogy bírja.

(#190) nLali válasza szente (#186) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Hi !
Szerintem téged szívat a teknika ördöge.. :(
Ha már semmi nem segít, próbálj meg valahogy egy bios frissítést. Valahol leírtam, hogy milyen lehetőségek közül lehet választani. Win alól lenne talán a leg 1×übb, de az most neked nem megy. :W

(#191) nLali válasza fecus (#185) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Most, hogy így mondod...bedobok egy Live Ubuntut, vagy valamit. Megnézem mit tud. :R

(#192) rolko válasza nLali (#189) üzenetére

rolko
(őstag)

Merre és mennyiért vetted a cuccost? Az e-bay -en 80$ +pk
Azért érdeklene ez a felontás mert 22"-os TFT-m van és ennek ennyi a natívja :(
:R

(#193) nLali válasza rolko (#192) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Pakson vettem egy kiskerben, kb 12800 Forintért. OEM !!
Megkerestem neked, hogy mit tud az integrált vidi

(#194) rolko válasza nLali (#193) üzenetére

rolko
(őstag)

Akkor semmivel nem olcsóbb mint itthon. Most néztem webshopban 12 434ft-ért láttam a legolcsóbban. Úhh köszi :D Akkor elméletileg bírja :R :R

(#195) nLali válasza rolko (#194) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Nagyon szívesen !
Örülök, hogy végre van egy téma, ahol én is tudok segíteni másoknak :B

(#196) nLali válasza szente (#186) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

MEGVAN !!
Tedd a TV tetejére és mond, hogy MUKODJ !!

(#197) szente válasza nLali (#196) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

:DDD írtam ismét mailt a cégnek,ahonnan vettem,hátha tud megint valami tippel szolgálni.szerintem tiszta lámának néznek,pedig annyira nem vagyok az szvsz,hogy ne tudjak egy lapot beüzemelni normálisan...

[ Szerkesztve ]

(#198) rolko válasza nLali (#195) üzenetére

rolko
(őstag)

valami házikó után kéne nézni mert elég viccesen nézhet ki egy ATX házban :DDD

(#199) szente válasza rolko (#198) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

úgy néz ki :)) amúgy csinálj!mi is jövőhéten állunk neki...20x20x20 centis kockába bele lesz zsúfolva minden,már ha végre normálisan fog működni a lap...

(#200) rolko válasza szente (#199) üzenetére

rolko
(őstag)

Én is azon gondolkodtam az éjszaka h csinálok :DDD van itt 2 rossz ház azok alkatrészeiből ki lehetne hozni valamit.... :))

Mert mi baja a lapnak?

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Atom klub
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.