énis tervezek egy ilyen atomot, alapbol nincs szükségem rá, mert van 2dik gépnek egy tualatin allinwonderes netező tvző, de pl anyámnál kilehetne hajitani a 20 kilós zörgö régi gépet... ami már ugyse passzol a nappaliba
jelen viszonyokkal terveim (árkeresőkkel néztem árakat hirtelen ahol kellett)
-intel atomos lap 12.000 ft kb
-házat nem vennék, selejtes gép oldallemezéből oldom meg, tudok lemezt vágni, hajlitani, jukakat fúrni, mattfeketével fujkálni, az alaplap felett a táp 12cm ventije 5 volton, és a tápon keresztül távozik a levegő, más venti nincs.
-új Deer 12cm 350w táp, áramkör kiszedve, atom mellé berakva, (hasonló magasságú) 4.500 ft
- 1 GB DDR2 /800 azért 800, mert nem drágább mint 533 vagy 667, és valszeg jobban birja a pici időzitéseket 533-on 3600ft (kingmax)
-belső USB re kötném dobozon belülre a mostani wifivevőt és drotnélküli billegér vevőjét, mindegyik ijen pendrájv forma
-van egy 40gb notbukvinyom usb dobozban, azt kicserélem nagyobbra ésakkor a kijövő 40gb megy ehhez a konfighoz pl 5 ezer ft
-telepítés idejére rálógatni optikai meghajtót, amúgy nincs rá szükség
- a picike dobozkát felrögzíteni a monitor hátuljára, és csak 1 kábel megy hozzá, a betáp.
össz: durvan 25 ezer ft.
a tápegységen amúgy épp agyalok, mert szemezgetek az ijen PICO PSU-kkal:
[link]
mert 10 ezer ft körül kapható már ittott 90-120 wattos, és van olyan típusa ami 12 től 24 voltig kezel bemenetet, így szóbajöhet nyomtatók adaptere, notbuktöltők.. amikből van is pár a környezetemben, ha ez összejön akkor kb +5.000 ft a végösszeg, és akkora lesz a dobozka mint az alaplap és 5-6cm magas a 12cm ventivel együtt (a gyári bordából lefaragnám a ventitartó nyulványokat, még lehet többet is)
még azon is gondolkodtam, hogy pl vmi jobb 8GB pendrájvra rakni a windózt, és nincs vinyo. Anyámnak 3-4 GB hely bőven elég a windoz mellett.. hameg kevés akkor rádugok még1 pendrajvot... még majd nézegetem ezta oprencert a pendrajvra témát..
Amúgy még 2 dolog jöhetne szóba, pendrájv forma USB2.0 TVtuner, és juhé van TV is a monitorból,
vagy ha pl LCDTV hátuljára rögzítem a dobozkát akkor ott már hasznos lehet egy dvd meghajtó is a filmnézéshez. pl sata notbuk dvd meghajto amit a kijelzö hátuljának a szélére rögziteni, de eza LCDTV-s dolog majd vmi erősebb atomos alaplap idején lesz aktuális kb, meg oda nemárt pl egy 750 GB vinyo sem, ami már most 20ezer alatt van árban
hirtelen ennyi
"-Jövőre jönnek az új modellek székletmintás személyazonosítással, ahol majd rá kell sz*rni a laptopra. -Komolyan?" pfff