Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Ati VGA tulajok baráti klubja - Archívum I. (téma lezárva)

(#951) KoVee84

KoVee84
(tag)

Azért az szerintem egyértelmű, hogy az "újabb" Intel procik jobbak, mint az "újabb" AMD-k. Az Intelnek most nagyon összejött, ha jók lettek volna az új négymagos Phenomok, tuti azt vettem volna, de sajna nem olyan lett amilyet vártam(tunk). :(

[ Szerkesztve ]

szexgorilla

(#952) Dyno válasza FefeeX (#947) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

De az első CoreDuo széria neve mivolt seholse láttam még olyan procikat.64bitet meg már a Celeronok is tudták a 90nanos presscotok 775-re.Amúgy azt tudom hogy pölö az én procim is u.az a mag mint ami a Core2Duokba van Allandale vagy Conroe mag.E1200 Celeron az új két magos aminek márcsak 512KB L2-je van, csak azért nem Core2Duonak hivják pölö az E2xxx, mert az Intel nem akarta elhagyni a Pentium nevet. :R

(#953) FefeeX válasza Dyno (#952) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

inkább azért, mert akinek a név kell, az ne a legolcsóbbat vegye... Azt az érzést kelti, hogy az gagyibb - más kategória, holott tudjuk, hogy nem teljesen így van :)

Amennyiben érdekel a CoreDuo: [link]
Azért nem hallottál róla, mert nagyon csúnya és gyors lebőgés volt, igyekeztek is kivonni mind a piacról :)

[ Szerkesztve ]

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#954) Dyno válasza FefeeX (#953) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Akkor valszeg ezért nem hallottam róla na majd ha hazaérek elolvasom, köszi szépen mindenesetre a felvilágosítást. :R

(#955) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na végre, kaptunk némi információt az előrehozott angol érettségi eredményeiről:
78 vizsgapontból 67 lett. Tanárok szerint remek eredmény! Bár jobb lett volna, ha legalább 70 pontot sikerült volna összehozni, de így is jó!

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#956) Bundás22 válasza EarL 007 (#955) üzenetére

Bundás22
(őstag)

grat

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#957) Dyno válasza EarL 007 (#955) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Gratulálok az gondolom ötös?! :R

(#958) DraXoN válasza EarL 007 (#955) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

EarL 007: Gratulálok az eredményedhez :C

Nekem a 8.4-es catalysttal és a legújabb modtool-lal most teljesen stabíl a gép, most már elégedett vagyok (anno a vistával is ezt a kombinációt használtam, az nálam stabíl volt.. csak lomhának találtam a rendszert, és emiatt nem tetszett.. pedig a hálózatkezelésben vóltak okos ötletei).
Főleg ha azt nézem, hogy az új linuxos ati driver is sokat javult az elmúlt fél évben :)) (van fent egy Ubuntu is :) )... most már (nálam legalábbis) megy egyszerre a Compiz és a 3D (bár valójában még nem tökéletes, mert ha megy a Compiz a 3D ben a kép kicsit villog... de már jobb mint volt... sokkal... szerintem ígéretes :C )

Fél éve vettem a laptopomat 160eFt-ért 1.8-as Turion64x2, 1GB ram (azóta 2GB ra bővítve), 80GB HDD (elégnek, elég... csak lassú.. bár erre számítottam... jó lenne már egy megbízható, olcsó és gyors SSD :)) ), Mobility Radeon 2400XT (256MB saját memóriával, GDDR2-es ramokkal :U ... de azért jobb mint az integrált :K ...)... ezzel egyárban csak egy 1500Mhz es CoreDuo-t (az egyes szériából) adtak volna (a többi paraméter hasonló)... Szerintem jobban jártam ezzel :R (a laptopom és a linux kapcsolatáról meg: az Ubuntu 7.10-el voltag gondok, de a 8.04-ben már gond nélkül ment a laptop minden szempontból... egyedül a vezetéknélküli netet kellet engedélyezni a zárt eszközmeghajtóknál... ezzel kapcsolatos az egyetlen zavaró jelentéktelen hiba: a vezetéknélküli hálózat ledje nem jelzi vissza az állapotot, hogy van-e hálózat, vagy a kártya bevan-e kapcsolva... de egyébként minden jó :))

hmm... OFF-os egy hozzászólás lett :P

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#959) EarL 007 válasza Dyno (#957) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bundás22, Dyno, DraXoN: Köszönöm! :) Nem hiszem, hogy ötös, de egy erős négyes lehet, ami nem rossz! :)

(#960) americanidiot

americanidiot
(őstag)

Szerintetek mennyi minuszt jelenthet, ha egy 3870-es ddr3-as?

(#961) Dyno válasza americanidiot (#960) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát az attól függ hogy milyen órajelen megy. :R

(#962) FefeeX válasza EarL 007 (#955) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Nagy GZ!

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#963) Solten válasza EarL 007 (#955) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Na így kell ezt csinálni :C Tervek? Hárvárd? :DDD

alba gu brath

(#964) americanidiot válasza Dyno (#961) üzenetére

americanidiot
(őstag)

1900MHz-en. En kb 5 %-ra saccolnek.

(#965) KillHates válasza EarL 007 (#959) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratulálok én is! :C
Az a lényeg, hogy "görbüljön" !! :D

Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

(#966) Dyno válasza americanidiot (#964) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát attól függ hogy mennyivel kerül kevesebbe, de körülbelül én 5-10%saccolnék. :R Ártól függüen elképzelhető hogy megérné.30K körülibe. :R

(#967) americanidiot válasza Dyno (#966) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Mar meg van rendelve egy, egy darabig csak elleszek ezzel is :)

(#968) Dyno válasza americanidiot (#967) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Mennyibe lesz és mi mellé? Mert a konfigodál nincs semmi.Amúgy szerintem jó az nem sokat számít. :R

(#969) americanidiot válasza Dyno (#968) üzenetére

americanidiot
(őstag)

35K, nem olcsó, de errefelé ez jó árnak számít. Hogy mi jön mellé passz, annyit tudok, hogy Gigabyte és valami Zalmi lesz rajta. Mindjárt kitöltöm a konfigot, remélhetőleg 1-2 napon belül meglesz.

(#970) FefeeX válasza americanidiot (#964) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Csak nem gigabyte-ot akarsz venni? Annyi a különbség a 3850 és a 3870DDR3 között náluk, hogy rátettek egy módosított FW-t ami 3870et ír ki, OCzták a 3850et... Inkább akkor megvenném a 3850et és OC-znám magam. Ugyanaz a nyák, ugyanaz a hűtő, minden ugyanaz rajt

MOD: Ha már megrendelted akkor inkább felejtsd el amit írtam, jó kari lesz az...

[ Szerkesztve ]

(#971) americanidiot válasza FefeeX (#970) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Gondoltam rá, ettől féltem. Na de mostmár nincs visszaút.

(#972) americanidiot válasza FefeeX (#970) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Az OC miatt ráadásul nem is lesz olyan tartós, jól gondolom ? De azért stabil lesz, ugye?

(#973) FefeeX válasza americanidiot (#971) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Hol rendelted? Csak mert sok helyen vissza lehet mondani még a rendelés állapotában. Felhivod a boltot, és megmondod hogy mégse kell :) Igazából többnyire nem tudnak veled mit kezdeni ilyenkor, főleg ha nem írtál alá semmit :)

(#974) FefeeX válasza americanidiot (#972) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

A gyári OC azért jó mert tuti stabil, válogatott lapkák, elviszik az órajelet. Hogy mennyire lesz tartós, szerintem nem sokat jelent ekkora OC az élettartamban. :) Tehát még ha nem tudod visszamondani akkor sem jársz rosszul, csak ennyi pénzből már szerintem normál 3870est is tudnál venni...

(#975) americanidiot válasza FefeeX (#973) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Gepbolt.hu
Már leszállítósorba került az áru, de még visszamondhatnám. Az a vicc, hogy amikor legutóbb néztem, nem volt egy darab hd3870 sem, csak X2. Amúgy nem vacakolok mostmár, majd egyszer lesz egy 4850GDDR5 csere, ha már ez nem lesz elég, és az már olcsó lesz..

[ Szerkesztve ]

(#976) FefeeX válasza americanidiot (#975) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ha le tudod mondani, mondd le és vegyél ilyet:
Sapphire PCIe HD3870 512MB SAPPHIRE ED. 36 918 Ft 2 év

Bandit Úrnál, én nyugodt szívvel ajánlom őt :)

(mondjuk ezen a karin se ref hűtő van hanem kisebb :F , fene tudja, nem lesz az olyan rossz vétel... :) )

[ Szerkesztve ]

(#977) americanidiot válasza FefeeX (#976) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Nála mennyi a szállítási költség?

(#978) FefeeX válasza americanidiot (#977) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

hol lax? csak mert ha BP akkor nulla, bemész és átveszed. Ha nem akkor posta, asszem az előreutalással 5-800 forint között van, én BandiTnak már utalnék előre speciel, vásároltam nála vagy 10szer :) Nagyon korrekt. Ha utánvét akkor 1200 körül van.

(#979) americanidiot válasza FefeeX (#976) üzenetére

americanidiot
(őstag)

A Sapphire Zafir editionről tényleg azt hallottam, hogy hangos.

(#980) americanidiot válasza FefeeX (#978) üzenetére

americanidiot
(őstag)

cirka 280km-re, Nyir1en...

[ Szerkesztve ]

(#981) FefeeX válasza americanidiot (#979) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Akkor viszont nem olyan rossz az ár, kérdés, hogy kell-e OC vagy elég a 3850 :) De nem jársz vele rosszul... Mondjuk lehet ASUS 3850 512-t kéne venni használtan, mert tuti jó kártya, nagyon halk, ha OCzni akarsz azt is lehet, és sztem használtan 26-28 közt van, legalábbis multkor annyiért láttam egyet, majdnem 2 év garival...

(#982) americanidiot válasza FefeeX (#981) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Mind1, köszi a segítséget, a 975.hsz verzió lesz. Jó ez most, 1400x1050-re, vagy 1280*960-on nem lesz vele probléma.

(#983) FefeeX válasza americanidiot (#982) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

1920*1080-on sincs probléma még a 3850emmel sem :)
(215D-ből nem akarsz 215L-t csinálni? :) )

[ Szerkesztve ]

(#984) americanidiot válasza FefeeX (#983) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Miből mit??
Ja, a dvd-író. Nem tudom, mit jelent, ha L

[ Szerkesztve ]

(#985) Bundás22 válasza americanidiot (#982) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jó lesz az, ne mond le
jobb a gddr3-mas rammal az rv670 bármily hihetetlen
egy 3850 a 3870 órajelein gyorsabb(nagyobb a késleltetése a gdr4-nek szal sose bánd)
a gddr4 csak propaganda, a 3870 x2 se véletlenül jött ki gddr3-mal

(#986) FefeeX válasza Bundás22 (#985) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nem véletlenül, hiszen sokkal olcsóbb mint a GDDR4... :) De attól hogy kiscit alacsonyabb a késleltetése, még sokkal magasabb a sebessége is. Hidd el ez nem lassít hanem gyorsít rajt. Most ez olyan volt mintha azt mondanád, vegyen 133 Mhz SD ramot, mert a DDR - DDR2 - DDR3nak egyre nagyobb a késleltetése, hiába megy 10x akkora sebességen :)

(#987) FefeeX válasza americanidiot (#984) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Labelflash, DVD-RAM írás, kb ennyi tudást kapsz még pluszba. Ja meg halkabb lesz az író, viszont DVD-film másolásnál a sebesség erősen lecsökken :)

(#988) Bundás22 válasza FefeeX (#986) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ezt le van tesztelve fölhúztak egy 3850-est 775mhz-re és lemérték a 3870-es ellenében
megsúgom gyorsabb lett a 3850-es ;] a kettő között csak a ramok térnek el

(#989) americanidiot

americanidiot
(őstag)

Na thx Nektek, bár nem hiszem, hogy gyorsabb lesz a GDDR4-esnél, de ha csak mínusz 2-7%, akkor is jó lesz az.

(#990) Bundás22 válasza americanidiot (#989) üzenetére

Bundás22
(őstag)

azonso órajelen gyorsabb a gddr3mas hatalmas tévedésben vagytok

(#991) americanidiot válasza Bundás22 (#990) üzenetére

americanidiot
(őstag)

ÚGY LEGYEN! :)
azonos órajelen a gpu vagy a memória órajelét érted? Mert a memóriáé nem azonos, hanem mínusz 325MHz!!

[ Szerkesztve ]

(#992) Bundás22 válasza americanidiot (#991) üzenetére

Bundás22
(őstag)

bizonyíték kell nem igéret? ;]
mindjárt megkapod ;)

(#993) FefeeX válasza Bundás22 (#992) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ha lehuzod a GDDR4 memókat azonos órajelre, persze hogy lassabb az időzítés miatt :P
Ki az aki UC-zi a kártyáját azért hogy lassabb legyen? :)

(#994) Sanyix válasza FefeeX (#981) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

asus 3850 512-es ajánlom én is, nekem olyan van. Bazinagy hűtő van rajta, 2 óra után full terhelésen 58 fok a gpu(ez egy gpu átlagos üzemi hőfokához képest, jéghideg)... és még nem sikerült meghallgatnom milyen a hangja, mert az elég halk cpu hűtőm elnyomja :D

Egyébként a memóriás dologról annyit, hogy a ddr1 ddr2-nél is hasonló volt. A ddr1 alacsonyabb órajelen sokkal gyorsabb volt mint a magasabb órajelő ddr2, a késleltetések miatt. Kell egy kis idő arra hogy az új memóriák normális szintre fejlődjenek, mert eleinte nem éri meg.

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#995) FefeeX válasza Sanyix (#994) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nekem a tápom nyomja el a "zaját" :) Egyébként a borda hőmérséklett mérem folyamatosan digitálisan, 37 fok fölé terhelve semment még sosem :)

(#996) Sanyix válasza FefeeX (#995) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt én kézrátétellel is max halványan langyosnak éreztem.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#997) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm Mindenkinek! :) Négyes lett az írásbeli, szóbeli majd lesz, kicsit izgulok miatta.
Hát ha a Harvard nem is, de valami jó fősulira kéne (kell, szükséges) menni, de van még egy évem, hogy eldöntsem.

(#998) KoVee84 válasza Bundás22 (#992) üzenetére

KoVee84
(tag)

Lefordítsam, vagy jó így is? ;]

GDDR3 vs GDDR4
1) 7.2 vs 11.2 GBps per chip max data speed
2) 1.8 vs 2.8 GBps per pin max data rate
3) 1.8 vs 1.5 v minimum power consumption which results in a 20-25% energy savings
4) 2.1 vs 1.9 v maximum power for overclocking
5) 4 vs 8 bit burst length which allows more memory bandwidth and lower latency
6) no DBI vs DBI: Data Bus Inversion - it takes more energy to transfer 0s than 1s. When there are a lot of 0s to move, it will send them as 1s instead and then use DBI to signal that all those 1s needed to be flipped back to 0s. This is a power saving feature.
7) Three point voltage control via video card driver for fine tuning and overclocking

As a comparison, the X1900xt uses GDDR3 at 1.45GHz while the X1950xtx uses GDDR4 at 2GHz. This difference helps the the X1950xtx get 64GBps memory bandwidth over the 46.4GBps of the X1900xt.

[ Szerkesztve ]

szexgorilla

(#999) KoVee84

KoVee84
(tag)

Találtam még egyet:
1950Pro GDDR4 vs 1950Pro GDDR3

szexgorilla

(#1000) Sanyix válasza KoVee84 (#999) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ez nagyon kicsi különbség. Az árkülönbség több mint a teljesítménybeli.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Ati VGA tulajok baráti klubja - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.