Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Ati VGA tulajok baráti klubja - Archívum I. (téma lezárva)

(#901) FefeeX válasza Bundás22 (#899) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

na de ilyen fejlődésre még generációváltással nem volt példa... Azért ekkorát egy év alatt nem szoktak huzni rajt, szóval ha ez igaz akkor az nv-nek akár kapálhatnak is... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#902) Bundás22 válasza Dyno (#900) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ott a 3850

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#903) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

omega helyett milyen drivert ajánlanátok? DNA használható?
nálam összevissza bugol az omega, a piros-kék betűket már említettem, de most úgy döntöttem, megszabadulok tőle: az ATT nem látja sem az órajeleket, sem a hőfokot, ennélfogva órajelet állítani se tudok.

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#904) KoVee84 válasza Dyno (#900) üzenetére

KoVee84
(tag)

A GT-k azért nem voltak annyira jók :(

Utódnak meg ott a 3850 :R

szexgorilla

(#905) Dyno válasza KoVee84 (#904) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát azért itt vagyok rá példa annyira azért nem szar ;) Amikor még vettem megért 26ezret tavaly szeptemberben,Hd3850 jó kártya csak megveri a 8800GS azért az X1950GT/PRO kőkeményen odarakott a 7900GS-nek sőőt időelteltével a 7900GT-nek is pedig nem egy árkategória voltak. :R

(#906) nixx-21 válasza Bundás22 (#897) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

az igen :Y :Y :C :C akkor mire lesz képes az X2 :O :O el se tudom képzelni :C persze a driver még kezdetleges(mert ugye még forgalomba sincsen)
mi lesz akkor ha komolyabban kipofozzák nem?? nagy GRAT az ATi-nak :C :C

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#907) Bundás22 válasza Dyno (#905) üzenetére

Bundás22
(őstag)

8800gs nem hinném h megverné a 3850-et egy szinten vannak
most egy 3850 22K a legolcsóbb ph-s ár annyit bőven megér

(#908) Bundás22 válasza nixx-21 (#906) üzenetére

Bundás22
(őstag)

azért ez nem biztos h igaz, sőt én valószínűbbnek tartom h nem igaz információ, de hátha mégis ;] :U
ha igaz akkor én egy gddr3-mas 4850-est fogok venni az biztos jóval olcsóbb lesz, és bőven elviszi a krájsziszt

[ Szerkesztve ]

(#909) Dyno válasza Bundás22 (#907) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Na de 8800GS OC van már ujonnan 24K-ba.Mindegy ne vitázzunk én mindenesetre egy méltó utódra a válok a lelkem méllyén :DDD

(#910) KoVee84 válasza Dyno (#909) üzenetére

KoVee84
(tag)

A 8800GS csak 192bit-es, ha nem lennék ATI buzi akkor se kéne :D

szexgorilla

(#911) Dyno válasza KoVee84 (#910) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Na én nem vagyok ati buzi csak amikor vettem ez volt számomra elérhető áron és abban az árkategoriába a legjobb.Lehet hogy 192bites de mégis van azért erő benne, és megtudja szorongatni a HD3850 golyóit :DDD

(#912) KoVee84 válasza Dyno (#911) üzenetére

KoVee84
(tag)

Nem is mondtam, hogy nem így van ;) , de tavalyig nekem szinte csak nvidia kártyáim voltak. 3 gef4 ti4200-sem halt meg, a 4. hugom gépében tökéletesen elvan már egy pár éve. Azóta volt 2 db 6600GT-m, szintén meghalt mindkettő, és végül visszakaptam a pénzt a bolttól, mert sem új AGP-s 7600GT-t, sem 6600GT-t nem tudtak adni helyette(mondjuk így elég jól szálltam ki belőle). Egy darabig volt egy 9600SE-m tök szerettem, semmi baja nem volt. Aztán amióta megvettem az 1950XT-m tavaly nyáron X2-vel, azóta csak az ATI ;]
Így került HDMI-s 3870 VF700-al a HTPCmbe is, mert halk is, erős is, ATI is, pedig ennyiért vehettem volna Galaxy 8800GT-t is... :C

szexgorilla

(#913) Dyno válasza KoVee84 (#912) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát nekem eddig egy 9600 ati deglett csak meg de az X1950GT-m elött volt Galaxy 7300GT zalman az apum gépébe dübörög most volt egy LEadtek 6200@6600 gefem akkor volt egy gainward 6600osom szóval én is megjártam már mint a két gyártót. :R

(#914) Solten válasza KoVee84 (#910) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Még ha fegyverrel kényszerítenének akkor se... :DDD

alba gu brath

(#915) EarL 007 válasza Solten (#914) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a teljesítményét fizentnénk meg, hanem gyártási "selejtet". Raktársöprésben segédkeznénk a vásárlással... :D Ugyanígy a 9600GSO... :(

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#916) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

nemtom volt-e már... [link]
ekkora pofa azért nem kéne az nv-nek...

(#917) Bundás22 válasza DeltaPower (#916) üzenetére

Bundás22
(őstag)

megdöbbentő
ha ilyen f@szkalap módon viselkedik az Nv akkor ne csodálkozzanak h egyesek áttérnek az atira, reméljük ez az ostoba kakaskodás az ati malmára hajtja a vizet :))

intel vs nvidia
ki lesz a nevető harmadik? :)

(#918) EarL 007 válasza Bundás22 (#917) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaja, nem elég neki az AMD ellenfélnek, mindjárt az Intel, kicsit elment a ló az nV-vel...
Bár összeseküvés-elméletnek hangzik: Lehet, hogy azért kezeli le az AMD-t, mert valójában az AMD architektúrája, jobb DX10-ben, és követi a DX10.1-et is, teljes mértékben a Microsoft refenciája szerint? Azaz AMD-nek sikerült olyan architektúrát építeni, ami valóban DX10(DX10.1)-es, és jövőben elméletileg jobb lehet, mint az nV megoldása, és irigykedik.
Én régóta "ATI fan" vagyok, de ez megerősített abban, hogy az ATI (AMD) "felhasználóbarátabb."

(#919) FefeeX válasza EarL 007 (#918) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Szerintem menjünk és verjük meg ezeket a barmokat :DDD

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#920) Dyno válasza EarL 007 (#918) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

ATi oké AMD nem, ne haragudjatok de kezdek afelé hajlani hogy kitartok az ATi mellett(tudom mostmár AMD) és a következő kártyám vagy HD3870,HD4XXX.Kezdem elfelejteni az NV-t azt tudom hogy alaplapi csippetse nagyon tudnak csinálni mert mindig van valami kompromisszum a fogyasztó felé.AMD most már jobb csipkészleteket gyárt szerintem mint az NV, de prociból a kitételem az INTEL, most elnézegettem a phenom házatájára de gyorsan egykét kedves PH-s Fórumozó felnyitotta a szememet. :R

(#921) DraXoN válasza FefeeX (#892) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Személy szerint én ezt: [link], használom a legújabb ati driverrel párban.. régebben volt havi kb 1 kékhalál, illetve 3D alkalmazás futtatásakor rendszeresen kifagyott (XP-t használok) Bár az áprilisi ATI driver, és a legutolsó ModTool (1.0.0.0 verzió, Ápr. 24 én jelent meg.. :)) ) közös használatával nincs problémám... se kékhalál, se fagyás 3D alkalmazás alatt (kop-kop)..

(anno az Omega is kékhalálozott nálam..)

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#922) Bundás22 válasza Dyno (#920) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jah a phenom sajna nem lett túl jó
de a fusion állítólag qrva jó lesz(ez valószínű tekintve h intel apónak nincs normális gpu-ja, Nv bácsinak meg nincs cpu-ja, AMD-nek mind2-ből kijutott ;]
higyjétek el nagyot fog ütni a fusion, sztem egyfajta hybrid crossfire is lesz, mint most a 780G vagy melyik chipsettel, igaz az vmi halvány dolog a fusion ilyen lesz csak nagyban :K

(#923) Dyno válasza Bundás22 (#922) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Eléggé szépen elléptesett az Intel bá mire az AMD kihozz valami versenyképes CPU-t addigra az Intel bá 1-2 lépéssel előrébb lesz már, lásd ez történt a Phenomnál is, 2x2mag megverte a 1x4magos architektúrát, és az intel lépdel tovább csak hozza hozza ki az erős procikat nem foglalkozva az AMD-vel.Mire majd a Fusionból is lesz valami addigra lehet hogy az Intel az a technológia előtt lesz 2lépéssel vagy már lehet most is előtte van csak mi még nem tudunk róla. :DDD

(#924) Solten válasza DeltaPower (#916) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt az öntelt pofát.. Látszik hogy az nvidia qrvája... :DD

alba gu brath

(#925) Bundás22 válasza Dyno (#923) üzenetére

Bundás22
(őstag)

én erre nem vennék mérget, ugyanis az intelnek nincsen nagyteljesítményű gpu-ja

az nvidiával meg nem fog paktálni
itt viszont pont az lesz a lényeg, ha egybe van a gpu+cpu sokkal gyorsabban tudnak kommunikálni sztem
tehát arra gondolok egy 3d-s játéknál a cpu csinál egy durva 3d-s modellt, és a többit a gpu végzi(az első kép, tehát erősnek kell lennie sok dolga van), a fusion viszont már alapból a második öregembert küldi el a videókártyának, tehát a videókártyának kevesebb dolga van a postprocessinggel tehát gyorsul nagymértékben a rendszeraz utolsó kép az öregember
ez a jövő
azonkívül biztos jó lesz abból a szempontból ha kiveszed a vga-dat(mondjuk cserélsz karit de várnod kell amíg esnek az árak), a géped ad képet, ráadásul ha a gép nincs terhelve játékkal a vga-t ki tudja kapcsolni(energiatakarékos)

(#926) EarL 007 válasza FefeeX (#919) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mehetünk! ;]

(#927) Bundás22 válasza EarL 007 (#926) üzenetére

Bundás22
(őstag)

[link] ez az öntelt f@*kalap fej, ütnivaló, már nem azért és ilyen baromságokat kijelenteni... :(

(#928) FefeeX válasza Bundás22 (#922) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Azért nem olyan halovány az a 780G ha együtt nyomod egy 3840-el hibrid CF-en... És alig fogyaszt valamit... Szerintem óriási ötlet... :)

(#929) FefeeX válasza DraXoN (#921) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Hát sajna Vista alá nem jó kifejezetten az sem, meg nincs omega sem. Ami a problémám az a képernyő lecsukása, ugyanis hiába moddolom meg a drivert, lecsukom a képernyőt elmegy a kép, kinyitom és nem jön vissza... PARASZT Viszta

(#930) FefeeX válasza Dyno (#923) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ennyire azért nem mennék messzire, nem is olyan rég volt hogy az AMD odavert az intelnek, lásd Athlon64 X2 vs CoreDuo. A Core2 olyan erős lett hogy azóta az AMD csak haluzik... Egy jó darabig mondjuk erősen tudtak tartani az árral, de mióta az intel is óccóé árulja a vadakat, akik tuningolni szeretnek már csak intelt vesznek. Ez lefedi annak a rétegnek kb a felét akik pont az ár/érték arány miatt vettek AMD-t, pedig tegyük hozzá, tuning nélkül az olcsóbb kategóriában még mindig jobb az AMD... Csak aki nem ért hozzá az nem is fog AMD-t venni, mert ilyet nem kockáztatna...

Szerintem ha szétválik a cég, akkor elég hamar betehet az Intelnek...

(#931) DeltaPower válasza Bundás22 (#925) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

őőő nem akarok hülyeséget beszélni, de erről eszembe jutott valami.
anno (aszem) a geforce1 nagy újdonsága volt a T&L, annak nem ugyanez a lényege (mármint a geometriai gyorsítás)?
hamarosan elvileg eljön az az idő, amikor a cpu csak betölti a modelleket a gpu-hoz tartozó memóriába, és minden számítást (tesselate, displace, ütközések, fizika) a gpu stream procijai végeznek.
viszont ez a cpu-gpu páros igen durva lehet, mivel chipen belül sokkal gyorsabban megy az adat, mint akármilyen buszon.

(#932) KoVee84 válasza Solten (#914) üzenetére

KoVee84
(tag)

Najó, talán akkor... :DDD

szexgorilla

(#933) Bundás22 válasza DeltaPower (#931) üzenetére

Bundás22
(őstag)

mind1 majd meglássuk, úgyis még 2 év mire megjelenik és 3 év mire használják is a játékok

(#934) Dyno válasza FefeeX (#930) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát az E2xxx elég olcsók és jobbak alapórajelen is az X2-nél a másik meg amikor jött a Core Duo akkor az Intel alázott, AMD akkor alázott amikor kihozta az Athlon 64-et. :R

(#935) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ez szép gyűjtemény: Katt ide!

Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

(#936) Bundás22 válasza KillHates (#935) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ez kijé?
valaki ilyeneket gyűjt?

(#937) DraXoN válasza KillHates (#935) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szép sok kártya... már csak a Voodokat hiányomom :))

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#938) Dyno válasza KillHates (#935) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Szép gyűjtemény. :Y

(#939) EarL 007 válasza DraXoN (#937) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Néhány S3-as is oda illene. :DD

mod: Bundás22: Nemsokára 1000hsz-es lesz a topik! :) Meghagyjuk neked az ezredik hsz lehetőségét, ha Isten is úgy akarja! ;]

[ Szerkesztve ]

(#940) KillHates válasza Bundás22 (#936) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom, valahol "ráfutottam" netezés közben.

(#941) KillHates válasza EarL 007 (#939) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

;] ;] ;] Vagy valamelyik bunkó nVIDIÁs be nem ír oda. ;] ;] ;]

(#942) FefeeX válasza Dyno (#934) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ne haragudj, a CoreDuo egy kalap sz@r volt, az azonos órajelű AMD összeverte, nem véletlen, hogy nem volt hosszú életű a széria, szinte egyből dobták is ki a Core2-t...

[ Szerkesztve ]

(#943) KillHates válasza FefeeX (#942) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi a különbség a DualCore, a CoreDuo, a PentiumD, és a Core2Duo között?

(#944) Bundás22 válasza EarL 007 (#939) üzenetére

Bundás22
(őstag)

kösz a megtiszteltetést

a nagy vita úgyis az R700-as topikban folyik, akik ott iszapbírkóznak idejöhetnének offellázni ;)

(#945) Dyno válasza FefeeX (#942) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ja jó oké azt hittem hogy a Core 2duo-ra gondolsz.Bocsi :R

(#946) Dyno válasza KillHates (#943) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Szerintem a DualCore az olyan mint az én Procim Pentium E2XXX széria, a Coreduo azt passz én is kiváncsi lennék rá, Pentium D azok pedig még a Pentium 4esek csak duplamaggal szerelve.Core2Duo meg az E4XXX,E6XXX,E8XXXszéria ha nem tévedek. :R CoreDuo-ra én is kiváncsi lennék.FefeeX help! :R

(#947) FefeeX válasza Dyno (#946) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

CoreDuo asszem az első generációs 32 bites 2 magos intel proci, ami nagy lebőgés volt, mert az a64 x2 úgy odavert neki mint a szél. Csak aztán nagyon rövid idő alatt kifejlesztették a Core2Duo-t, nem véletlen van benn a nevében a 2-es, ugyanis ez a második generáció, már 64 bites.

DualCore = Core2Duo, csak kevesebb Cache mérettel szerelve, ugyanaz a mag többnyire. Van már Celeron is megint, ami megintcsak DualCore ha minden igaz... Még felezett cache mérettel :)

(#948) FefeeX válasza Dyno (#934) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

az E2xxx elég olcsók és jobbak alapórajelen is az X2-nél

ez igaz, de az AMD magasabb órajelű példányai még mindig olcsóbbak, mint az alacsonyabb órajelű intelek, így hiába veri meg azonos órajelen, ár/érték arányban tuning nélkül az AMD jobb, főleg ha a jó lapok árait is nézzük hozzá... :)

(#949) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

most már komolyan kellene egy teszt, amiben fillérre pontosan (na jó, 1k-n belül) ugyanannyiért vesznek lapot és procit intelből és amd-ből is, aztán nézzük, ki a menőbb. persze über vga-val, rammal, hogy ne az legyen a limitáló tényező.

(#950) FefeeX válasza DeltaPower (#949) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

egyetértek, csak ez megint olyan, hogy egyik helyen ennyi másikon annyi.
akinek olyan kereskedő ismije van aki intelt szerez olcsóbban, az jár a legjobban :)

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Ati VGA tulajok baráti klubja - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.