Az szép, amúgy szerintem a középiskolai matek főként az algebrai átalakítások (mit hogyan alakítasz át, mivel egyszerűsítesz, stb.) elég szemét tud lenni, de mindenképpen rengeteg gyakorlatot igényel, meg szeretnek köcsög feladatokat adni. 
Az egyetemi matekban az a jó, hogy részben hasznos (persze van olyan része, ami hülyeség...) és érdekes, gyakorlati haszna is akad.
Itt is kell középiskolai tudás, de nem annyi, mert itt már inkább arra épülnek a feladatok, amit itt tanulsz, és ezt sokkal, fényévekkel, nagyságrendekkel jobban magyarázzák el, mint középsuliban. Itt már a téma komplexitása adja a nehézségét.
Ahogy az imádott Vajda tanár úr tartja az előadásokat, gyakorlatot, az nagyon jó. Egyrészt ugye kötelezően kell elmélet, definíciók, tételek, mert ez adja az alapot. Részletezi az elméletet, futólag kitér korábbi anyagra, utána hoz rá példákat és végigvezeti gyakorlatban. Van, amikor rettenetesen cifra dolgok jönnek ki, de zömmel 2-3x átolvassa az ember, átgondolja és már leesik. 
És mindezt olyan precizitással, türelemmel, fegyelemmel teszi, hogy minden elismerésem. Nem viccelek, tényleg ilyen jól tartja az órákat. Ő lelkesedik azért a tárgyért, amit tanít és élvezi, hogy taníthatja, ez ránk is ragad, mi is bírjuk az óráit, még ha óra után zombik vagyunk.
Precíz, mert nem lehet kizökkenteni, tüsszent, valaki szól, valami történik, mintha egy snapshotot csinálna előtte és onnan folytatná. Nagyon ritkán egy-két dolgot elszámol, de hát az megesik.
Türelmes, mert direkt kérdezi, hogy minden érthető? Ha valaki nem ért valamit, elmagyarázza, de bárhol, bármikor, amikor neki alkalmas meg lehet állítani és kérdezni tőle.
Fegyelmes, mert bár nem vasszigort alkalmaz az óráján, azért elvárja, hogy ne zajongjunk, ha nem érdekel, kössük le magunkat csendben. Fegyelmes azért is, mert ha történik valami nem kezd el problémázni, vagy ha valami poénos dolog van kialakulóban szeret hozzájárulni és veszi a poénokat, sőt, néha maga is adja. 
Egyik kedvenc matekos poénja:
Függvények ülnek a kocsmában, iszogatnak, egyszer csak beront egy rém, mindenki pánikba esik: "Úristen, itt a deriválás!" Mindenki menekül, egyedül az e^x marad helyben, odamegy hozzá a deriválás: "Mi van függvényke, nem félsz tőlem?" Erre e^x: "Nem, mert én az e^x vagyok, ha lederiválsz, ugyanaz maradok!" 
[ Szerkesztve ]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper