Hú...ezt benéztem, mégsem jó hozzá. 
A legfrissebb, ami jó hozzá, az a 10.9-es. Ezzel szépen megy.
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄
Hú...ezt benéztem, mégsem jó hozzá. 
A legfrissebb, ami jó hozzá, az a 10.9-es. Ezzel szépen megy.
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄
kell neki vinnie.
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Hali mindenkinek.
Van egy Sapphire HD 3870X2-esem.
Mostanság azt csinálja,hogy 3d-ben fekete kép,és annyi.
Van,mikor elindul a 3d-s alkalmazás pl játék,és közben elmegy a kép,de van amikor már indításnál elszáll.
A cooler felpörög,és kész.
Resiig nem is jön vissza.
Van,mikor feláll a rendszer,van mikor 2x-3x kell indítani,mire 1x elindul képpel együtt.
Ráadásul mikor fekete képet kapok,van amikor 1 led világít a kártyán,van mikor 2,de olyan is akad,mikor egy sem.
Előfordul,hogy a játék zenéje megy,a gép reagál,de előfordul,hogy totálisan lefagy.
Minden gyári,a bios is,XP és Win7 alatt is ezt csinálja.
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm.
Defi
Van aki ismer,és van,aki nem.
garis még a kártya?
sziasztok,
van egy hd3870-em, ami crysis 2 és dirt 3 alatt azt csinálja, hogy véletlenszerűen megáll a kép és beakad a hang. jobb esetben kiírja, hogy a driver leállt és megy tovább a játék pár másodperc szünet után, de van hogy csak az újraindítás segít. mitől lehet ez? 
egyébként régebbi játékoknál semmi gond nincs, pl san andreas vagy shift.
http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM
Driver?

Hali mindenkinek,ismét.
Hali proci985.
Sajna már régen nem garis,ha az lenne,simán visszavittem volna a karit.
Az AMD oldalán elérhető legújabb driver van fent,a BIOS,a hűtés,minden gyári,húzva sohasem volt(minek).
45fokos ambient temp fölött is csinálhat ilyen a kártya túlmelegedés miatt (nem a gpu ilyenkor a hunyó, VRMek az okai).
Defender 24: drivert cseréltél mostanában? furmarkot bírja még a kártya?
[ Szerkesztve ]
próbáltam 11.5-öt, 11.6-ot ati oldaláról leszedve.
sapphire oldaláról pedig 11.6-ot és 10.3-at.
proci895: 45 fok, de hisz nem is vészes, vagy igen? mit lehet ilyenkor csinálni?
most olvasom, hogy mi ez az ambient temperature. megpróbálom levenni a ház oldalát.
[ Szerkesztve ]
na levettem a ház oldalát, fölraktam a 8.11-es drivert és még mindig semmi változás. 
dobj a VRMek fölé egy ventit, ha van otthon fölös. a kártya hátulja felé, a 6pines csati előtt van 4x2 kocka a tetején alutömbbel, azokról van szó.
nálam a driver ambient 45nél mindig eldobja magát, olyan 43ig stabil.
gyári egy/kétslotos hűtésed van?
[ Szerkesztve ]
sajnos egy slotos, azokról a bordákról beszélsz? 
viszont nem értem, hogy más játékok alatt, akkor miért működik rendesen? nem terhelik le annyira a kártyát, mint a crysis 2 vagy a dirt 3? 
(#44963) Defender 24 válasza donjohnson (#44962) üzenetére

Hali fórumozók.
proci985-drivert igen cseréltem,a legfrissebbre,ami elérhető a vga-hoz.
A furmark 1.9.1-el néztem tegnap,és behalt.
Ma én haltam be,mert futtatta.
Az MSI Afterburnert használom hozzá,a cooler pörgetéséhet,és 84 fokos volt a kártya alapon hagytam a progit,úgy futtattam le,megvártam míg 100% lesz.
Üdv: Defi
jaja, az ott hátul.
dirt motorja máshogy terhel. nekem is hasonló problémám volt a kártyával egyébként: furmark ment ameddig akartam (smallFFTvel együtt is), ház a konnektorból mért 250-300W fogyasztást röhögve bírta, viszont dirt folyamatosan lehalt. és csak a dirt.
egyébként azt ki lehet próbálni, hogy picit visszábbveszed az image qualityt, az meg szokta oldani a problémát.
Defender 24: lehet a meleg a hibás, 30-35fokos szobahő mellett lehetnek ilyen anomáliák. házszellőzés mennyire izmos, nem süt rá a nap a házra?
[ Szerkesztve ]

Hali mindenkinek.
proci985-a házam,egy Gaba-Colorsit,pontosan ő az.
Elől 8 CM-es,oldalt 8 cm-es,hátul egy 12 cm-es cooler ami tépi a levegőt,elől be,oldalt be,hátul ki.
Az MSI afterburnerrel spanolom a vga coolerét,ami alapból 40%-ról indul,és úgy állítottam,hogy ha 100%-on is megy a kártya,70 fok fölé sose menjen,ez be is vált.
FurMark 1.9.1 alatt alap beállításokkal max 73 fokos volt a kártya.
u.i. a nap a közelébe sem ér,nem süt rá
[ Szerkesztve ]
hm, elvileg hűtésnek bírnia kéne.
3ds alkalmazások ma már mennek?

Hali.
proci985- ma a furmark volt,amit valamiért bátorkodtam elindítani,és el is indult.
Még egy pár 3d-s programot megnézek,és leírom mit tapasztaltam.
Egyébként,az eddigi segítségedet had köszönjem meg proci985.

Hali mindenkinek.
proci985-az eredmények:
3DMark01:1024x768 alap beállítások:59583
NFS-Undercover:1280x1024 v-sinc off,a többi beállítás maximumon.Tökéletesen futtatta,1 versenyt mentem végig.
Race Drive Grid:1152x864 v-sinc off,a többi beállítás,maximumon,vagy ultrán.Tökéletesen futtatta,de az idegesítő,XP alatt megfigyelhető "rángás" megvan,WIN7 alatt sosem volt.
A rángatást leszámítva,a játék tökéletesen futott,1 versenyt mentem le.
Vélemény,ötlet?
Dirt 1-2-3 nincs Neked otthon? azok amik elég gyorsan előhozzák, ha valami gáz van.
ha pedig a 3ds programok problémáztak az driverhiba miatt is lehetett.

Hali
Vettem egy 3870x2 öt van egy kis problémám nem állítja a a ventije fordulatát op: win7 64bit u
catalyst 11.6, előtte nv kari volt a gépben.
Szoftveresen tudom állítani msi afterburnerrel de attól meg szagat a játék.
pls help

Hali szép estét mindenkinek.
proci985-meglestem Dirt3 alatt a vga-t.
1152x864-es felbontáson,v-sinc off,minden amit lehetett felvágtam az égbe,mint anno.
Nem tudom mi lelte,nem jutok vele dűlőre.
Vagy tegnap rossz napja volt,vagy csak pihizni akart egyet,de amivel ma megnéztem,mindenben a legjobb formáját hozta az X2-es. 
Örülök neki,de lassan kiborít. 
Lehet,hogy driver gondja volt tegnap?
Szerinted,mi lehetett vele?
Iván7:Én is Afterburnerrel tudom állítani a vga fordulatszámát(HD 3870 X2),de ilyen gondom nem volt vele,soha.Igaz nekem win7 x86,és most (kíváncsiságból mit csinál a vga,és mert marhult)XP SP3 x86,alatt sem produkált ilyet a kártya.XP-nél csinál olyat,hogy "lüktet" pár helyen.
Nem szaggatás,inkább mintha belassulna,aztán újra normális.
Wn7 alatt sosem volt ilyen panaszom rá.
Mostanság makacskodott,de úgy néz ki,helyreáll.
Minden visz,amit lehet szó szerint fullon,kivéve a V-Sinc-et,azt nem csípi.
[ Szerkesztve ]

Na de lemaradt,hogy csakis a Race Drive Grid-nél figyelhető meg a lüktetés.
valszeg a 64 bit kevés a játéknak, amiatt inog az fps.
driver miatt lazán lehetett az a probléma, amit leírtál.
örülök, hogy ma már megy!

Hali a fórumozóknak.
proci985-neked meg köszi a válaszokat,és a rám fordított idődet!!

Mindenkinek további szép estét.
[ Szerkesztve ]

A hdmi-n kivezetett hangról vkinek ötlete???Mert hiába vannak fent a driverek egyszerűen nem érzékeli hangforrásként a win7 (64bit-es verzió).Annyit ír hogy nincs csatlakoztatva.
Ötletek? 
az kimenet lesz, nem hangforrás. én használtam win7el, gond nélkül ment.

De mi a menete?Priviben vagy ide letudod írni hogy mit hogyan állítsak be?
hang vezérlőnél be kell állítani, hogy az alapértelmezett a videokártya legyen (digital audio HDMI néven fut), utánna fogja csak a vidkari felé küldeni a hangot.

De azt írja hogy nincs csatlakoztatva hol ott még az átalakító is be van dugva.Nem tudom mi lehet a baja.
átalakító? az eredeti, kártyához kapot átalakítót használod? arra is ügyelj, hogy csak az egyik DVI csati tud hangot kiadni, a másik nem. másik DVIvel próbáltad?

A gyári átalakítóval használom,és hiába dugom be akármelyikbe nem látja valamiért...Annyi hogy a kábel az hdmi-DVI lehet itt lenne a baj hogy először kéne egy sima hdmi-hdmi ami belemegy a hangszóróba és onnan egy hdmi-dvi ami viszi a képet a monitorhoz?Vagy talán az 1.3 as kábel nem jó a nem tom hanyas vga-val?
hdmi-dvivel általában nem szokott menni (nem szokták a hangot bekötni). próbáld meg sima hdmi-hdmi+gyári átalakítóval.

Oks,köszönöm a segítségedet 
remélem úgy már menni fog

Sziasztok!
Van egy 3870x2-őm Sapphire. Sajnos a coolerje elég hangos (olyan hangot ad mintha köveket dobálnék a cooler lapátjai közé). Szóval ha valakinek volna egy fölösleges cooler vagy komplett hűtés akkor valamennyi összeg ellenében átvenném
Előre is köszönöm 
Array Technologies Incorporated (1985-2010) :'( Leslie Nielsen (1926-2010) :'(
na rászereltem egy ventit, a bordákra, ahogy javasoltad, de sajnos még így se oldódott meg a probléma. 
![]()
viszont arra lettem figyelmes furmarkban, hogy ha be van kapcsolva az élsimítás, akkor 90-91 fok környékén elkezd kimaradozni a kép, tehát tehát teljesen leáll (0 fps), majd egy idő után folytatja. élsimítás nélkül viszont lassabban melegszik és ha el is éri a 90 fokot, akkor nem szakadozik be. ez mitől lehet? élsimítás nélkül bírja a magas hőmérsékletet, élsimítással viszont nem? 
élsimítással elvileg több memóriát használ. hm, 90 fokos GPU, az egy picikét sok (még biztonságoson belül, de anno a kétslotos referenciával nekem 70-75 fölé nem ment). nem tudod a ventit feljebb tekerni rajta pl rivatunerrel?
[ Szerkesztve ]

Nekem a 3870 gyári hűtővel 90-100 között zsokott lenni játék alatt (ddr4 es) 

Sziasztok.
Volna nekem egy Sapphire HD3870 single slotos karim. semmi hibát nem tapasztaltam vele de van egy furcsasága ingadozik a hőmérséklete ami azt jelenti furmark alatt 45-fokrol felugrik 80-ra utána le 50-re és igy összevissza ezt mi okozhatja elötte nvidia kari volt a gépbe az lehet a gond 
[ Szerkesztve ]
Denon AVR-1312, Wharfedale Vardus VR-300, Sony bdp-s280, Samsung LE26B350

Játék alatt ment fel 80 fokosra a hőmérséklet? Ha játék alatt annyi az nem probléma..
[ Szerkesztve ]

Valaki erre? [link]
Array Technologies Incorporated (1985-2010) :'( Leslie Nielsen (1926-2010) :'(

Nem, elinditottam a furmark-ot. és másodpercenként 20fokos különbségek vannak és ezt nem értem. 

Nem lehet h a program nem egyenletesen terheli a kártyát és azért ugrál a hőfok?Én még nem teszteltem a szőrös fánkot mert nem láttam értelmét csak találgatok.

Hát szerintem egyenletesen terhel. De játékok alatt minden rendbe tehát nem fagy meg semmi tökéletes a kártya de valamiért nem méri rendesen a hőfokokat. Mert hát szerintem 1másodperc alatt 20fokot nem melegedhet utána való másodpercre megmár visszahült 10 fokot sztem egy uj windiws megoldaná vagyis reménykedem benne.

Megoldódott a dolog.
Kapott egy uj windowst és mostmár rendesen mér. gondolom az nvidia driver maradék zavart be neki .

Sziasztok!
Az a gondom, hogy van egy 3870x2-m és néha-néha sziszeg. Játékoknál többször adja ki azt a hangot. Mi lehet a probléma? Milyen más egyéb hűtést ajánlanak rá?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#44998) Malibutomi válasza donjohnson (#44987) üzenetére

Hali Win 7 alatt csinálja?
Ott elég sok embernek volt ilyen gondja, köztük nekem is. Ha jól rémlik, a win 7 elég rosszul tolerálja a gpu bármilyen kis hibáját, és ujrainditja a drivert. Nem emlékszem pontosan, mert már vagy egy éve volt, de valami ilyesmi.
Nekem az oldotta meg hogy kicsit underclockoltam a kártyát. nem sokkal csak egy picivel, hogy tuti ne hibázzon.
Megnéztem 777-ről levettem 750-re Memoriát pedig 1126-ról 1100-ra
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Van egy HD3850-es kártyám, és egy olyan problémám / kérdésem lenne, hogy everest alatt azt írja ki: GPU órajele: 297 MHz (eredeti: 702 MHz). Valamint CCC alatt, a Graphics Overdrive menünél a Current Values: GPU Clock: 300 MHz. Felette a csúszka 702 MHz-n áll. És ez terhelés alatt se megy fel. Ez miért van? És ha ez probléma, hogyan tudnám orovosolni?