Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)

(#37201) hakos1987 válasza gtasystem (#37199) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

te nem vagy fórumra való már ne haragudj.... katt ép érvekkel támasztja alá amit mond, te semmivel... csak azt, hogy van oylan ember, aki így használja... azt mondd el kérlek, szerinted van értelme 4400+ mellé 4850-et venni? ha igen miért? most bizonyíthatod a szaktudásod! mert eddig ilyesmiről szó sem volt!

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit

(#37202) katt777 válasza gtasystem (#37199) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ki-ki azt osztogat, amiből bőviben van. Ki az észt, ki a hülyeséget. :P Hidd el, a topic látogatóinak 99%-a tudja, hogy melyikünk szavára lehet adni. Addig imádkozom majd a "más topic"-ok lakóiért. :D Azért eddig sem én fröcsögtem, nekem minden állításom mögött érv és bizonyíték van, amit vagy teszt, vagy valakinek a saját szavai támasztanak alá. ;)
Nem ott gyártják, a hozzánk behozott procikon az van, hogy "terítve No-ban". Nem az, hogy gyártva. Én eddig még minden kezem ügyébe kerülő AMD procin ezt láttam. Mercit is gyártanak még pár országban, ahogy AMD-t is több üzemben készítenek, de attól az AMD kanadai, és a Merci is német. :U

Az keménykedjen tuninggal, akinél 25FPS felett fut a 3DMark06 CPU-tesztje!

(#37203) TasiA válasza katt777 (#37195) üzenetére

TasiA
(senior tag)

:P ;) dehogya akarom belemagyárzni ;)

37184-es HSZ :
"Én a mostani árakat nézem az itteni boltokban..........CSak azzal tudok számolni, amit kapni lehet a boltban, a többi nem érdekel! Biztosan van máshol e5000 akárhány, meg ilyen , meg olyan. Én kiszúrtam egy boltot, ahol kb Szeged 70% vásásrol, mert ők a legolcsóbbak és azon az árlistán bűvészkedtem. Azt is tudom, hogy erősebb az INTEl és nem is akarok mást állítani!!!!!!!!! "

"Ha valaki betér ide, majd azt olvassa, hogy 4400+ viszi a 4850-et, akkor félre lesz vezetve "

Én ilyet véletlenül se mondtam! ;) Az más volt, keversz vele. Még a 3850-emet se hajtja ki a 3650mhz-en járó X2-őm, nem, hogy a 4xxx-es szériát.

"Ez nem több mint fricska az AMD-nek, bármiféle rosszindulat nélkül"
Oké oké, csak amíg nekün m,agyar PH-s lúzereknek írod, addig olyan, mintha az AMD procisokat fikáznád, nem magát az AMD-t. ;)

Na örülök, hogy visszatértünk a normál kerékvágásba! :C

Továbbra is úgy gondolom, hogy Intel a jobb, csak hirtelen a kedvenc üzletemben, nagyon nagy volt az árbeli külömbség, még akkor is, ha sokkal, sokkal magasabb rendű INTEL procit hasonlítottam at AMD leggyorsabb 2 magosához.

[ Szerkesztve ]

(#37204) TasiA válasza TasiA (#37203) üzenetére

TasiA
(senior tag)

2650mhz akart lenni,bocsi :C :B

(#37205) csibe1 válasza katt777 (#37200) üzenetére

csibe1
(újonc)

Oké.THX!
Akkor az viszi rendesen,mert nem akartam összevissza drivert pakolgatni.A gyári meg régebbi verziószámú az oldalon.
Később majd még fejlesztek a gépen,de jó árba volt a kari (13870Ft),még áremelés előtt sikerült elcsípni,a 6200SE meg seholse volt játékban.
Mostani konfig:
Asus A8NE-FM
AMD 3500+
Corsair 2x512 MB DDR1 400MHZ
XP SP2
Tudom nem hajtja ki a gép a karit,de most ennyire futotta.Az előzőnél meg csak jobb lett.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#37206) katt777 válasza TasiA (#37203) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Most részleteket ragadsz ki. :B

Eredetileg azt bizonygattad, hogy az AMD-s rendszer olcsóbb, aztán később írtad a bolti áraitokat, tehát ez már "mod" volt! ;)

A 4400+-ost nem állítottam, hogy te mondtad, azt a félrevezetésre írtam (tehát nem keverlek senkivel), amelyben gtas. lefőzött téged. :DDD - még egy kiragadott részlet, amely más értelmezést nyer. Nem a politikai marketingben dolgozol? :P :))

Te meg most "lúzer-t" írsz. :B De sztem a PH-látogatók 99%-a érti az iróniát, mert senki más nem szólt ezért, hogy ez lenéző lenne.

Figy: nem gáz, ha tévedtél, mert nem voltál kellő infó birtokában. Velem is megesett, bárkivel megeshet. Csak ha minden hsz-ban módosítod az állításodat, akkor elég nehéz arról beszélni, amiről a vita indult, és téged sem erősít, ha más azt olvassa, hogy így-úgy értékeled át különböző okokból a mondandódat, mert senki nem vesz komolyan. A jövőbeli párbeszédek végett javaslom, hogy tájékozódj, ne adj isten tesztelj, AZTÁN az alapján állíts, és az állításodat képviseld következetesen.

Nagy vita volt egy logoutom topicjában a 4850 hőtermeléséről, majdnem ölre mentek, mert mindenki tesztekkel támasztotta alá az igazát, aztán a végén rákérdeztem, milyen procik hajtják a karikat, és rögtön kiderült, hogy egy szimpla P4 volt az egyik alatt, amelyik naná, hogy nem melegedett akkora terheléstől, amelyet az öregúr tudott adni neki. És ez úgy volt, hogy mindkét vitázó következetesen képviselte az álláspontját, tényekkel (képmentések) alátámasztva, csupán egy apró részletről feledkeztek meg. Hát képzeld el, mi lehet akkor, ha a felek még ennyire sem adnak a tényekre.

Ezért várom én el az érveket, az alátámasztásukat, és a következetességet, nincs abban semmi személyes, ha valakit erre próbálok rászorítani. Nem szégyen az, ha kiderül, hogy tévedtél, mert máris tanultál valamit. :R

mod: Ja, a 3650 nekem is szemet szúrt. :D

[ Szerkesztve ]

(#37207) csibe1

csibe1
(újonc)

Most néztem a gyári drivereket,az egyik 167 a másik 169 MB,a 8.7 meg csak 35 MB.
Mitől ilyen méretesek a gyári cuccok?

(#37208) lsc válasza csibe1 (#37207) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 35-ös csak driver, a többiben benne van a catalyst, Avivo ... .

Az élet kegyetlen .

(#37209) TasiA válasza katt777 (#37206) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Nem én nem tévedtem, mert én tévedhetetlen vagyok!! :DDD :DDD Csak vicc!

itt a bóóóót
:P

Tényleg ezeket az árakat néztem. Azt írtam is, hogy nem értek az INTEL procikhoz. ;) A szerkesztés, meg azért volt, mert mire leírtam, ti is mindíg szerkesztettetek, gondoltam, akkor én is így teszek. ;) Semmi , hoppsz ezt elbaxtam, akkó gyorsan kitalálok valamit!
Lesd meg az árlistát, tényleg csak ezek a cuccok vannak.

Amúgy a 4850 VS AMD x2 témához van sztorim. Rokon gyerek, megrendelte a 3850-et, de nem érkezett meg a boltba, mikorra ígérték, viszont ajánlgatták neki a 4850-et. Mivel apu adta zseppénzt, vett egy olyat. Még nem voltam azóta nála, de majd megnézem a kicsikét. Ő pl 5600 X2 alá rakta a motyót. Teljes nem hozzáértő, minden alapon van, nincs húzva, sőt annyira amatőr szegény, hogy a windowsa is általában csak 2-3 hétig bírja. Viszont már vagizik az iskolatársaknak, hogy mekkora állat a gépe! (17éves)
Majd jól összehasonlítom az enyémmel. ;]

(#37210) katt777 válasza csibe1 (#37207) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

LSC tévedését helyesbítendő a 170MB-os driverek multilanguage verziók, azaz a magyar is bennük van, míg a 35MB-os angol, de az sem csak driver. MSI CCC-ben tudtommal a DOT is bent van a tuninghoz. Nálam legalábbis megvolt, amikor MSI biost tettem a 3870-emre. ;] (Csak nem működött, mert Sapphire volt az istenadta. :((( )

CCC telepítésnél javaslom, hogy amikor a telepítő kicsomagolta a fájlokat, menj be abba az ideiglenes könyvtárba, amit megadtál neki, és a Localization-ből meg a Help-ből töröld ki a nem magyar könyvtárakat. Ezzel megkíméled a rendszeredet sok-sok MB szemét feltelepítésétől, illetve a registryt pár száz fölösleges bejegyzéstől.

(#37211) katt777 válasza TasiA (#37209) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

No a tesztek hasznosak lesznek. Az viszont biztos, hogy a srác 5600+-a nem kicsit jobb 3D eredményeket produkál majd a 4400+-oknál (de messze nem egy kihajtott 4850-ét).
Bocsi, de nem érdekel az árlista, mert nem képezi az összehasonlítás részét. :R
Azt, hogy végre tesztelsz, csak üdvözölni tudom. :C

(#37212) csibe1 válasza katt777 (#37210) üzenetére

csibe1
(újonc)

A driver neve:8-7_xp32_dd_ccc_wdm_enu_65993-[Guru3D.com].zip alapján is benne van a CCC. :B
Köszi a tanácsot,majd figyelek rá telepítéskor! :R

[ Szerkesztve ]

(#37213) Májsztró válasza katt777 (#37198) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Te azt egy szóval nem írtad hogy a mostani konfigoddal ... szóval ne magyarázz. Tisztán írd le amit rizsázol ....

(#37214) katt777 válasza Májsztró (#37213) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt írtam, 3870-em, nem magyarázok én semmit. Ha más konfig lett volna, akkor odaírom, hogy X lapban Y processzorral. Elemi logika! Miért írjam le külön, ami teljesen világos? Ott van a konfigom, nem nehéz kitalálni, hogy abban, ha nem írok mást (legföljebb valaki lusta odakattintani).
Nem fogtad föl, amit írtam, és a fáradságot sem vetted, hogy megnézd a konfigot. Főleg a valóságtól elrugaszkodott elképzelés azt hinni, hogy 4400+-ban teszteltem 3870-et, miután ha valamit, hát azt tudhatod a mai hsz-ok alapján is, hogy nem rakok erős VGA-t gyenge rendszerbe.
Legközelebb olvass figyelmesen, és gondolkozz. Ennyi. :R

(#37215) Májsztró válasza katt777 (#37214) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

és mit csináljak ha a Te 3870-ed ? Az elemi logika meg nem itt kezdődik .... kenheted a hajadra ...

Egyébként annyit a gyenge rendszerről .. hogy tök mind1 hogy egy 4850 alá milyen procit teszel ... 1280-ba szűrőkkel valszeg AMD-n is játszható fps-t kapsz ... pont mint a retek Intelen

[ Szerkesztve ]

(#37216) katt777 válasza Májsztró (#37215) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tényleg nem érted. :((( 3-adszor és utoljára: azért írtam, hogy az enyém, hogy világos legyen: az én konfigomban ment. Mindenki más értette. :U

Szó sem volt arról, hogy milyen konfigon lehet játszható sebességet kapni, főleg nem arról, hogy milyen programban, és milyen beállításokkal (éppen ezért sem megyek bele egy ilyen vitába), AMD-fan barátom. :R A "valszeg" komoly alátámasztása amúgy az érvednek, ahogy az előző állítás is minden pontosabb meghatározást nélkülöz (no meg ismét csak elferdíti, miről szólt a vita), ugyanúgy bebizonyíthatom róla, hogy igaz, mint hogy téves. Ezért szokták olyan alkalmazni, akik nem tudják, hogy miről is beszélnek. Teszteket javaslok neked is.

[ Szerkesztve ]

(#37217) hakos1987 válasza Májsztró (#37215) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

nah, látom még 1 iq figther, aki idejött okoskodni ész nélkül! javaslom, ezeket a szakmai hsz-eket ne ebbe a szakmai fórumba hangoztasd!

amúgy lehet, hogy játszható fps-t kapsz egy 4850-el egy gyenge rendszerbe, de akkor minek veszel 4850-et?! egy 2600XT-vel is játszható fps-eket kapnál ugyanabba a rendszerbe! ha meg nem értesz valamihez, még inkább nem akarod felfogni a tényeket, nem kell idejönni osztani az észt! :W

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit

(#37218) Májsztró válasza katt777 (#37216) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

én meg javaslom neked hogy maradj meg magadnak :(( ... majd ha lesz rá pénzem hogy vegyek 4850-est akkor kapsz tesztet ... újgazdag barátom

mod: látom megjött a csatlós is .... azért szedd össze magadat idegileg barátom. Mert megnyugtatlak ,hogy mondjuk egy Crysis nem ugyan úgy játszható egy 26Xt-vel mint egy 4850-el ....

modII: meg amúgy is, mit kell beleokoskodni , majd én elrendezem katt777-el. A kutya nem kérdezett .

[ Szerkesztve ]

(#37219) hakos1987 válasza Májsztró (#37218) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

csatlós...?! talán a szakmai topicot 2 féle embernek találták ki: egy, aki szakmailag hozzászól, mert vannak érvei, tud dolgokat, a másik, pedig aki ezeket nem tudja, és kérdez... te melyikbe tartozol?! sztem akinek fogalma sincs, de sajnos nem az intelligens fajtából, aki kérdez, hanem aki ugat! Javaslom, előbb tanaulj meg kommunikálni emberekkel, aztán gyere fórumozni egy nick mögé bújva!

egyébként meg nem tudom min vitázol, ahogy elnézem semmi tapasztalatod nincs, ellenben velem, aki ezelőtt a procija előtt 3 különböző AMD-vel is próbálta... nem jött be... okkal... talán az akkori 100 ezres VGA-m alá illett olyat tenni amivel nem volt ez pénzkidobás... mert nem az a pénzkidobás, ha megveszed, aztán nem használod annyit, hanem az, ha veszel egy 4850-et, meg alá egy 4400+ -t... persze ha neked ez megfelel, tedd ezt! Viszont az okoskodást befejezheted, mostantól ha kérhetem, szakmailag szólj hozzá ehhez a topichoz, ha ez meg nem megy, nem kell idejönni! Esetleg ha bármi tapasztalatod, adatod van, amivel alá tudod támasztani az általad leírtakat, szívesen fogadjuk! Ha meg nem tudod, be tudjuk annak, amit már sejtünk...
amúgy gondolom próbáltál már 4850-el is crysisezni, ugye? tapasztalatból írtad, nemde?!

mod: vegyél vissza a szélesvásznú arcodból, mert 4:3-as képerányt csinálok belőle.... :((( tudtommal ez egy topic! de te látom nem tudod mire való! Esetleg ha vele szeretnél csak beszélgetni, írogasd pm-be! persze ha kattnak esze van, letilt, mert a butaságodra aligha hiszem, hogy bárki kíváncsi lenne!

[ Szerkesztve ]

(#37220) katt777 válasza Májsztró (#37218) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Újgazdag a nénikéd. :P :DDD Fél évig spóroltam a VGA cserére, nem kevés lemondással. Neked is meglenne cigizés és pia nélkül. ;) Nekem nem kellenek a tesztjeid, mert éppen eleget teszteltem magam, és éppen elég olyan tesztem van, amelyeket dokumentáltan kaptam, tehát valamivel többet érnek egy "valszeg"-nél.
Meg kéne értened neked is: senkivel nem személyes, ha szólok a tévedésükért, csak van sok ember, aki benéz a topicba infóért (esetleg éppen mert vásárolni akar 38xx karit), és a fals hsz-ok totálisan félretájékoztatják őket. Akárkiéi.

Más is szólna nektek, ha a sok marhaság után még látogatnák a régebben gyakran betérő tagok is a topicot. akik közül egy sem csatlósa senkinek, csak éppen már rég ismerjük egymást, és adunk egymás szavára. De nézd meg, TasiA megértette, miről volt szó. Másrészt azért topic, hogy bárki beszélgethessen, ha nem akarod, hogy beleszóljanak, írj pü-t. persze akkor nem fogsz villogni. :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#37221) Májsztró válasza hakos1987 (#37219) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

törölve mert ban lesz ....

Köszönöm , leülök én magamtól is :R :DDD

katt777: mivel a nénikém újgazdag, ezért megbocsátok :DD Egyébként semmi bajom nem lenne ,ha nem olyan stílusba oltanád a népet amilyenbe. Értelmes ember(nek tűnsz :DDD ) vagy , gondolom én. Akkor úgy is kéne hozzáállni az emberhez .... és ha még 3xis visszakérdez(ek) akkor sem rámmorrantani ,hogy mivan... nem fogtam fel , ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#37222) katt777 válasza Májsztró (#37221) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nézd vissza: először mindenkinek tisztelettel és normálisan szólok, ált. még akkor is, ha eget verő marhasággal jön, mert elsőre mindig a jóindulatú tudatlanságot feltételezem. De ilyen "Te azt egy szóval nem írtad hogy a mostani konfigoddal ... szóval ne magyarázz. Tisztán írd le amit rizsázol ...." stílusra ugyanilyen stílusban válaszolok. Ha ezután normálisan szólsz, én is úgy válaszolok, bármilyen szakmai kérdésre. Nem érdekel a bocsánatod, mert semmivel nem szolgáltam rá sem erre, sem a neheztelésedre.

[ Szerkesztve ]

(#37223) Chaser

Chaser
(PH! nagyúr)

Na bevált a 0.8V-os buhera, stabil a kártya:) Ha jól értem ezt kellene majd bevésnem BIOS-ba..de csak ha megtartom, addig jó ez így. Hőfokmérésre van valami korrekt progi? 41 fokot mond gpu-ra a gpuz 24%-os ventivel, előtte meg a 0.9xx V-os magasabb órajeles, 10%-os ventis értékre mondott 32-t...

Chase or race...you choose...NFS 2010 coming soon;)...

(#37224) Májsztró válasza katt777 (#37222) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

pontosan ezt szerettem volna elkerülni , de most hogy mondod .... :))

(#37225) katt777 válasza Chaser (#37223) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Biosban inkább tedd feljebb, nehogy baj legyen egy olyan helyzetben, amelyet most nem teszteltél. A hőértékek eltérőek lehetnek, mert egy alacsonyabb fesz kontraproduktív is lehet, ha mondjuk azon relatíve túlterheled a VGA-t.

(#37226) Májsztró válasza katt777 (#37222) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Nem érdekel a bocsánatod, mondtam egy szóval is hogy bocsánatot kérek ?

(#37227) katt777 válasza Májsztró (#37226) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Most erre mit mondjak? Ezt írtad:
"ezért megbocsátok" Szóval ez a megbocsátás, amely a tiéd, és amellyel engem illetsz, nem érdekel. Ne kelljen már magyar-nyelvleckéket is adom! :R Kértelek: szakmai topic, szakmai kérdések érvek. Semmi több.
Jóindulatból kérlek, ne flame-eld magad tovább. :R

[ Szerkesztve ]

(#37228) Chaser válasza katt777 (#37225) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

Lesz ez még tesztelve, persze majd ha tuti jó, akkor próbálkozok esetleg BIOS-szal.
Kézzel ellenőrizve biztos nincs 40 fok, ventiszabályzás továbbra se műxik :F

(#37229) TomBoy1986 válasza hakos1987 (#37217) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak időnként idenézek, de nincs kedvem nagyon beleszólni, mert erre nincs időm, de!

"amúgy lehet, hogy játszható fps-t kapsz egy 4850-el egy gyenge rendszerbe, de akkor minek veszel 4850-et?! egy 2600XT-vel is játszható fps-eket kapnál ugyanabba a rendszerbe!"

Ez nemes egyszerűséggel hülyeség. A 2600XT-mel (még CF-ben sem) tudtam úgy játszani pl. a TDU-val, mint a 3870-emmel:

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#37230) Májsztró válasza katt777 (#37227) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Akkro leírnám amit már eddig is mondtam , és gondoltam.
Az Intel több fps-t sajtol ki mint egy amd processzor . de az X2 egyáltalán nem halott ... miért lenne az :[link]

Ha jól látom , az összes tesztben játszható fps-t produkál még alap órajelen is. Innentől kit érdekel ,hogy kinek milyen 100,000-res gépe van ? És hogy 3x több fps-t megy ?

(#37231) katt777 válasza Májsztró (#37230) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Könyörgöm, értsd már meg, senki nem állította, hogy használhatatlan az AMD, kizárólag arról volt szó, hogy ua. összegért az Intel-lel nagyobb teljesítményt kapsz. Ennyi az egész, 1000-szer bizonyított tény. Főleg, mert az Intel DIREKT ÍGY ÁRAZ!
Mellesleg nem mindenki gerjed pusztán a játszható megjelenítésre, mert lényegében ekkor nemcsak a hardver, hanem a szoftver is ráfizetés, tehát megvettél pl. egy Crysis-t, de egy Far Cry 1 grafikai szintjén fut egy gyenge konfigon, tehát mintha az autód csak 50-nel lenne képes menni, bár azért kifizettél pár millát érte. Tudom, hogy a C-t direkt erre csinálták így, de ez a legjobb hasonlat. Én éppen eleget játszottam "éppen, hogy" konfigokon, amíg nem tudtam komolyabbra összespórolni, tudom, hogy miről beszélek.

[ Szerkesztve ]

(#37232) Májsztró válasza katt777 (#37231) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

értem én , én ezt állítottam már 5 órával ezelőtt is ... de Ti oltottátok a népet

(#37233) katt777 válasza Májsztró (#37232) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, nem érted. Lásd fent.

(#37234) somé válasza katt777 (#37231) üzenetére

somé
(őstag)

Kérhetnék egy konkrét fps adatot azonos árú Intel és AMD proci között mennyi fps-sel produkál többet az intel ? (Azonos konfig, azonos kártya, azonos game?) :U

Keleti blokk, nyugati oldal.

(#37235) TomBoy1986 válasza somé (#37234) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

Ebből nyugodtan levonhatod a tanulságot. 4870-es VGA-val.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#37236) katt777 válasza TomBoy1986 (#37229) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De beállíthattad volna úgy, hogy játszható legyen, sztem hakos1987 is erre gondolt, amihez nyilván erősen butítani kell a grafikát, de játszható lesz, amire kihegyezték itt a teljesen másról indult vitát. P4-gyel és 1950Proval is lehet játszható FPS-t produkálni (sőt, én anno 1650Proval is produkáltam :DDD ), ha úgy állítja be az ember a grafikát. Ezért írtam jóval előbb, hogy pusztán az a megállapítás (azaz, hogy gyönge procival is lehet játszható FPS-t produkálni), amelyre a kolléga reagált, tökéletesen értelmetlen, mert bizonyítható és cáfolható is, egy, a tiédhez hasonló teszttel (csak alacsonyabb szintű grafikával).

(#37237) KovAt

KovAt
(újonc)

Üdv! Ha valakinek volt már dolga Sapphire 3850 Ultamate kártyával, írja meg legyen szíves milyen hőmérsékleteket produkált. Passzív heatpipe hűtés van rajta, ami jó mert nincs hangja, de kicsit idegesít, hogy néha 85-90C°-ot is eléri a hőmérséklete. Előre is köszönöm.

(#37238) TomBoy1986 válasza katt777 (#37236) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Viszont, ha egy 4850-es van a gépében a 2600XT helyett egy pl. 2.6GHz-es AMD X2 mellett, akkor mégis a 4850-nel tud szebb képpel játszani, azaz jobb minőségi beállítások mellett.

És szerintem látható, hogy 1024*768-ban is leteszteltem, ott még játszható, de se HDR, se AA nem fér bele ebbe sajnos az adott kártya esetén.

hakos1987 megszólalásával az volt a problémám, hogy azt írta, hogy értelmetlen a 4850-et betenni egy gyengébb CPU-ú gépbe, pedig ez közel sincs így - extrém egymagos példákat persze lehet hozni ez ellen.

[ Szerkesztve ]

(#37239) somé válasza TomBoy1986 (#37235) üzenetére

somé
(őstag)

Az itt látható 3DMark 06 eredmények alapján amelyben szerepel 1 db Q6600-as proci, látható az előnye, mivel "erősebb" mondjuk a Phenom 9500-nál. Ez adott játéknál fps-re lebontva elenyésző többletet hoz, viszont nem árt az árakat megnézni. Az Intel majd duplájába kerül az AMD-nek.

A vitához: Ez érvényes egy mondjuk 4800+ vs 5600+, vagy 6000+ összehasonlításra, nincsenek olyan nagy különbségek, tehát egy 4800-assal is ugyanúgy fogok játszani mint egy 6000+-ossal.
Ha számottevő különbséget akarunk (a vga kihajtásához közelítve, akkor Intel fronton nagyon a zsebbe kell nyúlni.

[ Szerkesztve ]

(#37240) katt777 válasza somé (#37234) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Konkrét adataim hemzsegnek a tesztoldalamon (azért is van), onnan lehet viszonyítani, a viszonyító értékeket viszont máshonnan kell beszerezni (én is mások teszteredményeit néztem), mert nekem csak a saját konfigom van. De lehet, ha átnézel egy C2D vagy E5200 topicba, ott tudnak olyan eredményt adni, amely mérvadó lehet egy AMD-vel szemben.
De még többet mond, ha utánanézel az Intel piaci filozófiájának. Világosan megmondják, hogy kicsivel a rivális hasonló árú termékei alá áraznak mindent.

De mert értem a kérdés mögött megbúvó gondolatot is:
Egy újabb alkalmazásban nyilvánvalóan kevés lesz az eltérés (talán csak szintetikus teszttel mérhető), de az eredeti kérdés nem is az volt, hogy a minimális ár-eltérés mekkora teljesítménytöbblettel jár (hiszen a hasonló termékek miatt ez nyilvánvalóan minimális, tesztekben is ezt fogod látni).

Az egész abból indult ki, hogy egy Intellel a hasonló árral kapsz egy min. 30%-os tuningpotenciált, erre írtam én anno némi malíciával, hogy AMD-sek ne nézzék meg, mekkora grafikus teljesítmény-növekedést generál egy E8400 3 és 4 GHz között (30% CPU tuning) az újabb játékokban (régebbieket meg nem néztem, mert fölösleges), pl. CoJ és FC2, és tesztekben is. A CPU tuning pl. lazán játszhatóvá tesz egy Far Cry 2-t, amely azonos beállításokkal alap órajelen Intelen is szépen akad, míg AMD-seknek nincs lehetőségük erre, ergo nem használják ki a VGA-juk képességeit (és nem tudják olyan minőségben élvezni a látványt, mint egy erősebb processzorral tehetnék), tehát AMD-s konfigba max 3870-et érdemes tenni. De mivel ez 48xx VGA-kra igazolható bizonyítottan, én 3870 eredményeket kértem a fenti C2D órajeleken. Nézd meg, mi lett belőle, miközben senki nem végzett egyetlen tesztet sem. Nem volt ebben semmi lenézés, vagy AMD fikázás, csak egy teszt volt eredményekkel, ami némelyeknek nem tetszett.

(#37241) TomBoy1986 válasza somé (#37239) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ez így van, de 3DMark csak egy program. Ugyanígy persze az FC2 is egy program, de mutatok egy másikat is:

[link]

Lényegében az én olvasatomban az látható, hogy jelentéktelen különbségek vannak. Azaz, ha valakinek - mint pl. nekem - az AMD a szimpatikusabb, akkor nincs hátrányban, s nyugodtan veheti azt.

(#37242) somé válasza katt777 (#37240) üzenetére

somé
(őstag)

A megbúvó gondolat röviden: Lásd előző hsz-em 2. része, én nyugodt szívvel vettem a jelenlegi 4800+-omhoz 4850-et, (előtte 3850-et) azonos árú Intel nem hozna észrevehető többletet, ahogyan egy 6000+-os processzor sem. Tehát nekem mindegy hogy ez egy gyenge processzornak számít, nem hajtja ki a kártyát, egy Q6600-as sem hajtja ki, pedig az kb 40k., előbbi meg 10k.

(#37243) katt777 válasza TomBoy1986 (#37238) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ebben teljesen igazad van, de játszható FPS-ről volt szó, 4850-et beletenni egy gyöngébb gépbe meg relatív, erre írtam, hogy a 3870-em erősebb volt, mint a gyönge konfigba tett 4850-ek, miközben azért nyilvánvaló, hogy ha valaki egy 1950Pro-t cserélt le, akkor az 50%-ban kihajtott VGA-val is drasztikus grafikus teljesítmény-növelést fog tapasztalni.

somé: Ezzel az a baj, hogy a 3DMark eredményben VGA is van, ráadásul azok nincsenek kihajtva a tesztben, tehát lényegében értelmetlen a végeredmény. Ráadásul a Q6-os processzorok "el vannak árazva", mert a hasonló árú Q9-esek gyorsabbak, ahogy az én procim is olcsóbb volt (kicsit) a hasonló órajelű 6-os C2D-hez képest.
Megmondom, hogy nézd a 3DMark eredményeket: CPU-score-t, és az az által elért SM2/SM3 pontszámot nézd meg, mert ez a mérvadó. Az összpontszám már rég értelmetlen, csak toplista versenyzésre jó.
Esetleg keress Q9 vs. Phenom teszteket. És az a baj, aminek szintén utána nézhetsz, mert tele volt vele a net, amikor kijöttek a Phenomok, hogy hiába teljesítenek az Intel közelében processzor-tesztekben, játékban 15-25%-kal lassabb megjelenítést képesek produkálni. Tomboy biztosan tudja, azóta mennyit változott a helyzet, ha változott egyáltalán.

(#37244) katt777 válasza somé (#37242) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az azonos árú Intel min. 3.0 GHz-et vinne, de vsz. többet is, ráadásul azonos órajelen sokkal gyorsabb az AMD-nél, ergo nagyon is észrevehető többletet hozna, még talán ki is hajtaná a VGA-t.

(#37245) TomBoy1986 válasza katt777 (#37243) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem változott, hiszen a CPU sem változott, csak egyszerűen nem lényeges a különbség, ha normális beállításokkal játszik az ember.

(#37246) somé válasza katt777 (#37244) üzenetére

somé
(őstag)

...vinne. Én tuningról nem beszéltem, sőt ez nem is érint, mivel én soha nem tuningolok semmit, ill. nem használok így semmit.
Lényeg a lényeg aztán leparkolok, én azért a többletért biztosan nem veszek - jelenlegi árakon nézve - Intel processzort, mert sokkal drágább. A játszhatósági szint nem rosszabb arányosan az olcsóbb árral, nekem, egyszerű játékosnak bőven jó és megfelelő ami van.

mod: na majd azért egy Phenom 9500-as féle procira azért cserélek, de nem a pár fps miatt, hanem hogy kapjak a jelenlegiért még valamit :) :)

[ Szerkesztve ]

(#37247) katt777 válasza TomBoy1986 (#37245) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát, a tesztjeim szerint ma már a 25% órajel-különbözet komoly 3D növekedést jelent. Jóval előbb linkeltem az említett FC2 tesztet, ahol 30% CPU tuninggal akár 89%-os grafikai teljesítményt nyertem, de legalább 46% volt, de az is ott, ahol töketlen a Catalyst. Erre írtam, hogy AMD-sek nem tudhatják. Nem lenézésből, nem fikázásból, nem is azért, mert nem értenek hozzá, hanem mert nem tudják letesztelni. Phenomosok (vagy Intel 4 magosok) annyiból előnyben, hogy profitálnak +1 magból (ha 4 van, akkor is csak ennyiből). Szóval most kezdenek értelmessé válni a 3-4 magos procik. De egy Wolfdale-lel nem kell cserélni, ki lehet hagyni egy generációt (de legalábbis megvárni a bagóért szórt Q9650-eseket), és ez megint csak komoly megtakarítást jelent, ami hosszabb távon rentábilisebbé teszi a drágább processzort. És mindeközben nem várunk, hogy majd egy proci valamikor kihajtja majd a 48xx VGA-t, amelynél egy 3870-nel talán több teljesítményt kaptunk volna, hanem végig élvezni a kifizetett pénzünkért mindvégig rendelkezésre álló, brutális teljesítményt, ergo maximalizáltuk az elérhető hasznot.

(#37248) katt777 válasza somé (#37246) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát, azért megnézhetnél teszteket, de lényegében attól függ, mivel játszol, ill ha nem zavar, hogy többet fizettél a kapott értéknél (kihasználatlan VGA), az megint a te dolgod. Hidd el, az Intel nem propagálná így a termékeit, ha nem lenne igaza, mert kapásból a fél világ belekötne, csak nálunk nem divat az órajeleken kívül bármi mást nézni.

(#37249) csorlala

csorlala
(kvázi-tag)

Sziasztok,

segítségeteket kérném.
VGA-t akarok cserélni a jelenlegi konfigomban:
Gigabyte GA-M57SLI-S4, AMD Athlon X2 5200+, 2x1 Gb Kingmax 800 mHz, Sapphire x1950 pro ultimate.

Melyiket ajánlanátok a HD4670-es vagy a HD3850-es.
Most olvastam egy tesztet amibe meglepő modon a 3850-es kari mindenben jobb volt mint a 4670-en
http://www.firingsquad.com/hardware/amd_ati_radeon_4670_performance_review/

Egy héten belül egy haverom megvenné a régi karimat 10 eFt-ért amit nem szeretnék elszalasztani, és még egy 10 15eFt-ot hozzádobva akarok valami karit rövid időn belül venni.
Néztem a lehetőségeket a 3850-esből rengetek van, gondolom célszerű az 512MB-set venni, de azon belül is melyik márkát ajánljátok. (jó hűtés, megbizható működés, nincs- bios hiba stb.)

Köszönöm a segítségetek.

Üdv.
csorlala

csorlala - Member of PROHARDVER! MW Racing Team

(#37250) TomBoy1986 válasza katt777 (#37247) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Jóval előbb linkeltem az említett FC2 tesztet, ahol 30% CPU tuninggal akár 89%-os grafikai teljesítményt nyertem, de legalább 46% volt, de az is ott, ahol töketlen a Catalyst."

Tehát tisztázzuk:
30%-ot húztál a CPU-n ez eddig ok
És 89%-ot növekedett a teljesítmény? De minimum 46%?

Ezt most ne haradgudj, de valahogy sehogy sem fogom tudni elhinni. 30%-os csak CPU órajelnövekedésből, még ha teljesen csak CPU limited lett volna tisztán, még akkor is!!! legfeljebb 30%-ot nőhet a teljesítmény. Nemhogy 90%-ot :D

Ezzel valaki mást inkább...

Nálam a tapasztalat az ez:
~20%-ot húzok a CPU-n és 11-12%-ot nő az FPS, ha 2.2-ről húzom 2.6-ra a Phenomot és 3870-et használok. Olyat még a Doom3-ban sem láttam 800*600-bam, hogy elérte volna akár csak a 20%-ot is a növekmény... (2.2 : 2.6 = 160 : 179). Pedig hát... az teljesen CPU limit kellett hogy legyen.

"De egy Wolfdale-lel nem kell cserélni, ki lehet hagyni egy generációt (de legalábbis megvárni a bagóért szórt Q9650-eseket), és ez megint csak komoly megtakarítást jelent, ami hosszabb távon rentábilisebbé teszi a drágább processzort"

Ezzel olyan sokat ugyebár nem lehet várni, hiszen LGA775-be nem készül több CPU. Hiszen a Nehalem két új foglalatban érkezik - teljesen érthető okból - s ha intelt vennék, akkor is hanyagolnám biztosan a kisebbiket, mert kb. az lesz a sorsa, mint a socket 754-nek volt.

[ Szerkesztve ]

(#37251) ollie válasza csorlala (#37249) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tény, hogy a 3850 valamivel jobb, de jobban melegszik, nagyobb a fogyasztása, és ha olyan változatot akarsz, aminek gyárilag jó a hűtése, az jóval drágább (pl HIS ICEQ), tehát ha olcsón veszed, hűtése. Én ha most kéne a kettő közül választanom, inkább 4670-et vennék. Ha az előbb említett dolgok nem zavarnak (melegedés, fogyasztás és hangos hűtés), akkor természetesen 3850. Ill. akkor is 3850, ha hajlandó vagy kiadni több pénzt egy jó hűtésű változatra (vagy a plusz hűtőre). Egyébként első hozzászólás.

I am a digital guy in an analog world *** Vigyázat, a moderátor harap!

(#37252) katt777 válasza TomBoy1986 (#37250) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ott vannak a teszteredmények, majd mennek föl az oldalamra meg logoutra, ha kikeveredek PH-ról. De te is tudod, hogy a gyorsulás nem tuning-, hanem kihajtásfüggő, ergo ugyanakkora tuninggal a kihajtástól távol jóval nagyobb teljesítmény-növekedést érsz el, mint annak a közelében. Hiszen ha az órajel-emeléstől függne, akkor minden VGA a végletekig gyorsulna a CPU-tuningtól, de ez nyilvánvalóan nem így van. De teszteld le a beállításaimmal te is.
Ha meg a Catalyst vacak (bár ugyanez volt a 8.10-es XG-ben és a 8.10 ATI hotfixben is), azért elhárítok magamtól minden felelősséget. :D De nem Catalyst hiba ez, hanem egy jól, és Vista alá tényleg DX10-ben leprogramozott, grafikailag maximálisan optimalizált játék.

De tényleg teszteld le (a +1 mag talán segít), én sem hittem elsőre, ahogy azt sem, hogy a Vantage extrém minőségi beállításokkal még majdnem 4%-ot gyorsul 3.8 és 4.05GHz között. Na jó, ezt ne teszteld le. :P :R Mindenesetre a 4870 brutállat. ;]

Annyira ismerhetsz, hogy nem akarlak átvágni, pont én ragaszkodom a tesztekhez, felkerül minden a honlapomra a benchmark-okkal együtt.

mod: De nekem nem kell tuningolhatlan Nehalem, nem érdekel, ha az Intel ebben akar versenyre kelni az AMD-vel. Én majd veszek "óccsóé" 9650-et. Vagy majd AMD-t, ha jobb lesz az Intelnél. Még mindig nem vagyok elfogult.

[ Szerkesztve ]

(#37253) katt777 válasza csorlala (#37249) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én 3870-et javaslok, ahhoz fel tudod húzni a procit, 4-es sorozatból inkább 4830-at, az majdnem ott van, ahol a 4850, és a procid van olyan erős, hogy kihajtatlanul is jobban meghajtsa ezt, mint amilyen teljesítményt kihajtott 3870-nel elérhetsz.

(#37254) TomBoy1986 válasza katt777 (#37252) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd küld át a metódus egészét, beállításokat, egyebeket, verziószám stb.., s mihelyt lesz kis időm megnézem.

(#37255) katt777 válasza TomBoy1986 (#37254) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Talán holnapra fent lesz az egész az oldalamon, a 3.3GHz-en elért eredményeket addig is megtalálod már ott.
Lényegében Long Ranch teszt UH beállításokkal 1280x1024-ben és 1680x1050-ben (cseréltél már monitort? :DDD ) DX9-ben és DX10-ben, 4XAA és 8XAA beállításokkal (jó pár teszt, és az alap VGA-órajelesek még nincsenek is meg).
Az rég közismert, hogy a grafikai maximumon vannak elemükben az ATI kártyák, anno is azért a 8800GT-t adtam el, mert ebben (amelyben játszom is) a 3870 verte az nV-t.

(#37256) csorlala válasza ollie (#37251) üzenetére

csorlala
(kvázi-tag)

szia, hát a halkság az nagyon jó lenne, nagyon idegesít ha hangos a gépem, plusz a fogyasztás sem mellékes mert egész nap megy a gép.

Most talátam egy ilyet, ennek elég jónak tűnik a hűtése: (aztán lehet hogy a látszat csal)
http://www.argep.hu/product_672679.html
Az az igazság hogy most is sapphire-om van és sok panaszom nincs rá.

Plusz sokan ajánlották a 4830-at de az meg még nincs magyarországon,a haver meg vinné a kártyámat és azt a 10 eFt bevételt nem akarom a budgetból elszalasztani.

(#37257) csorlala válasza katt777 (#37253) üzenetére

csorlala
(kvázi-tag)

Szia,

a 3870-esből melyiket javaslod, annyi márka és verzió van. olyan 20-25 eFt között akarok rákölteni.

A 4830-asat viszont még nem lehet kapni, ha jók az infoim - a régi karit meg már vinnék.

Köszi

(#37258) katt777 válasza TomBoy1986 (#37254) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az eredmények fent vannak (Tesztek/Játék/Far Cry 2), bizonyítéknak meg töltőd(né)nek a benchmark eredmények, csak a FreeWeb megint ledobál. De a lényeget már láthatod: semmi kamu.

[ Szerkesztve ]

(#37259) emre

emre
(őstag)

1-1,5 napja nem olvastam a topikot
Összegzem: Mega tűz, mega vita, mega faszom

majd két nap múlva megint benézek :Y

[ Szerkesztve ]

>>Elkészült az Egyes Számú Próbagyerek, várható megjelenés 2010.okt.<< Megjelent az Asszony első könyve, vegyétek vazze, kell a pénz a nászútra! http://www.lilli.hu/shop/product/15117/eva-molnar:-almok-szigete.html

(#37260) rumkola válasza katt777 (#37258) üzenetére

rumkola
(PH! addikt)

katt!

A méréseid szerint a Far Cry 2 DX10-ben lassabb mint DX9-ben. Itt minden ATi tulaj arról regél, hogy DX10-ben (DX 10.1-ben pontosabban) gyorsabb, mert ingyen van az AA. Most akkor mi az igazság? :U :F
Természetesen egy tesztnek jobban hiszek mint a mendemondáknak, de nem lehet, hogy nálad nincs DX 10.1 (SP1)?

[ Szerkesztve ]

minden hozzászólásomat szerkesztem :P / Sapphire HD4870 S.Efficiency eladó vagy csere KIZÁRÓLAG GTX260-ra: http://tinyurl.com/34e3soq

(#37261) katt777 válasza rumkola (#37260) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De van. A regék olyan alapokon készülnek, hogy nem nézik meg a beállításokat a regélők. Én mindenesetre nem nagyon szoktam látni max. grafikás teszteket a neten, valahol mindig produkálnak egy szűk keresztmetszetet. No és persze a userek többsége nem tesztel, mert nekik jók a manipulált (igaz, de megtévesztő) tesztek. :B Azt hiszem az elég nyilvánvaló az eredményekből, hogy az AA nincs ingyen.
Egyébként elég valószínű, hogy ahol DX10-ben visszaestek az eredmények, ott megint az ATI driver-írói bizonyították "szaktudásukat" (azaz ki kellett hozni pár hiba miatt a hotfixet, és nem volt idő befejezni, hiszen látható, hogyan fogy el a teljesítmény-többlet. Nézd csak meg, van ahol a DX10 gyorsabb! Pl. alacsony órajelen 1280-as felbontásban. Valószínű, hogy erre koncentráltak a driver írók, mert a legtöbb felhasználó ezt használja. A többi meg ráér - szerintük.
Egyébként a hotfix jobban szaggat, mint az XG 8.10 akadt. Van ugyanis egy olyan jelenség DX10-ben, hogy vissza sem esik az FPS-szám, szépen szalad a teszt, csak olykor szépen beröccen egy-egy pillanatra. Na, a hotfix-szel ez a pillanat olyan gyakori lett, hogy vsz itt úszott el a teljesítmény. Majd a 8.11-nek megint más hibája lesz. :P :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37262) katt777 válasza emre (#37259) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szia, már vége. Én is éppen az ilyesmit nehezményeztem, mármint hogy valaki látja, hogy páran érvek nélkül hajtják a magukét, és elmegy a francba. De majd 2 nap múlva megtudod. :D

(#37263) katt777 válasza rumkola (#37260) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Baszki, de ég a pofám :B , de tény, hogy figyelmetlen voltam. De CoJ és Vantage, stb tesztekben nem, ahol irdatlan teljesítmény-növekedés volt 4.05 GHz-ig, ezért is hittem könnyen a teszteknek.
Most +1x végignéztem, és látom, hogy van, ahol ez a kurva benchmark visszaállt, hiába volt elmentve a beállítás, így nem volt UH! :Y :W (De nem mindenhol szóval a keveredés teljes.) Szóval FC2 Benchmark megszívatott, égek mint a rejsztág, és csinálom újra a teszteket. Természetesen jobban figyelek (már tudom a kis nyűgjét a tesztnek), és jelzem az eredményeket.

[ Szerkesztve ]

(#37264) rumkola válasza katt777 (#37263) üzenetére

rumkola
(PH! addikt)

Heh, én meg pont a te tesztedre hivatkozva morgolódom a kamu "ingyen" AA miatt.
:)

minden hozzászólásomat szerkesztem :P / Sapphire HD4870 S.Efficiency eladó vagy csere KIZÁRÓLAG GTX260-ra: http://tinyurl.com/34e3soq

(#37265) TomBoy1986 válasza katt777 (#37263) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, akkor csak megvan a hiba. Nekem egyelőre át kell vennem egyik gépről a másikra a játékot, aztán már csak időt kell magamnak varázsolnom :)

(#37266) lizakattila

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Nah, annyit olvastam itt a Far Cry 2 DX9 vs. 10-ről, hogy csináltam egy gyors tesztet.
Konfig az adataimnál.
Beállítások
DX9 All Ultra High, No AA
DX10 All Ultra High, No AA
Sorry, hogy csak a végeredményt linkelem, de hirtelen nem tudtam értelmes linket készíteni.

+++++++++Intel Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com+++++++++ +++++AMD Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com/amd.htm+++++

(#37267) rumkola válasza lizakattila (#37266) üzenetére

rumkola
(PH! addikt)

Pont az AA lenne a lényeg.
:)

(#37268) zsolt1129 válasza lizakattila (#37266) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

És milyen felbontásban? Nem látom az adatlapodon sem :D Köszi,mert arra még kiváncsi lennék. Egyébként ez nagyon jó eredmény.

(#37269) TomBoy1986 válasza lizakattila (#37266) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Feleslegesen vetted vissza a HT-t abban az alaplapban. Nyugodtan maradhat 5x-ösön

zsolt1129:
Eredmények leírásánál rajta van ;) 1280*1024

[ Szerkesztve ]

(#37270) zsolt1129 válasza TomBoy1986 (#37269) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Bocsi ezt nem vettem észre :B

(#37271) lizakattila válasza zsolt1129 (#37270) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

1280X1024. A másik monitorom ami "kicsit" nagyobb tudású volt az sajna javíthatatlan.
TomBoy1986: csak a "szépség" kevéért vettem vissza. Ment az már 1200-on is.
Mod: közben megelőztek a válasszal.

[ Szerkesztve ]

+++++++++Intel Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com+++++++++ +++++AMD Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com/amd.htm+++++

(#37272) Chaser válasza KovAt (#37237) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

Az bizony annyi, jó ház szellőzés kell.

(#37273) Májsztró

Májsztró
(PH! addikt)

szerdán emgjön a 3850-esem .... majd kaptok teszteket :DDD

(#37274) regger válasza lizakattila (#37266) üzenetére

regger
(tag)

Nálam óriási különbség van DX9 és DX10 között. Nemsokára felteszek én is egy minitesztet.

(#37275) Chaser válasza Májsztró (#37273) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

Hajrá....sztem nagyon túl van ennek biztosítva a hűtése meg a feszültsége is, játékra belőttem 700/1800-at 1.094V-on, a gyári 2D-s órajelekhez amik ennél jóval kisebbek 1.014V-ot adott a BIOS-a.

(#37276) ollie válasza rumkola (#37260) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

El éne olvasni a prohardver cikkeket, és akkor kiderülne, hogy miért lassabb a Far Cry 2 DX10 alatt, mint DX9 alatt.
[link]
(nem az ATI hibája)

[ Szerkesztve ]

I am a digital guy in an analog world *** Vigyázat, a moderátor harap!

(#37277) regger válasza lizakattila (#37266) üzenetére

regger
(tag)

Nálam egyértelműen rosszabb DX9-ben, de hát nem is abban tolom. DX10-ben kellemesen elfut. Átlagban 4-6 FPS a DX10 javára. Mindegy volt, hogy Ultra High vagy Very, Volt AA vagy nem.

Beállítások

[L:kepfeltoltes.hu/view/081101/3083564693_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]DX9[/L] All Ultra High, No AA
[L:kepfeltoltes.hu/view/081101/8343867864_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]DX10[/L] All Ultra High, No AA

[L:kepfeltoltes.hu/view/081101/8447507721_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]DX9[/L] All Very High, 2XAA
[L:kepfeltoltes.hu/view/081101/11695363532_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]DX10[/L] All Very High, 2XAA

Akinek nincs kedve képeket nézni itt egy zanza:

Average Framerate: 29,61
Max. Framerate: 41,88
Min. Framerate: 22,38

Average Framerate: 35,82
Max. Framerate: 56,91
Min. Framerate: 25,70

DX9 All Very High, 2XAA
Average Framerate: 29,17
Max. Framerate: 38,87
Min. Framerate: 22,33

DX10 All Very High, 2XAA
Average Framerate: 33,44
Max. Framerate: 53,09
Min. Framerate: 24,15

[ Szerkesztve ]

(#37278) regger válasza regger (#37277) üzenetére

regger
(tag)

ÁÁÁ, természetesen elrontottam a képeket. Na akkor helyesen:

DX9 All Very High, 2XAA
DX10 All Very High, 2XAA

Hotfix2 8.10 Catalyst.

[ Szerkesztve ]

(#37279) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jónagyokat:R

ATI kártyából meik a "legolcsóbb" ameik támogatja a DX10.1-et? :U

CSI: Las Vegas.... (L)

(#37280) No-kia válasza - = Zk = - (#37279) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3850sztem, esetleg 4670, amikkell azért jáátszani is tudsz, de sztem papíron a 3450 is tudja

[ Szerkesztve ]

C35i-->3510i--->6230i--->N73--->5800XM--->N93--->6610--->6230--->7610--->K550i (L) Ford Sierra (L)--nem a legszebb, de a jó oldalon hajt :P || www.sierracorner.net

(#37281) - = Zk = - válasza No-kia (#37280) üzenetére

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kő-szi..:R
csak teszt miatt kell...gyanusan müxik a CS,és hardware-re gyanakszom:F

valamint 3870 X2-re megéri XG drivert feltenni a sima Catalyst helyett?...

[ Szerkesztve ]

(#37282) regger válasza regger (#37277) üzenetére

regger
(tag)

Kicsit késő van. :D Az első posztban összekevertem az ultra beállítást a very h. beállítással, képeken szintén. Végülis majdnem egyforma, de javítotttam. Ha a javított képeket nézitek, ott minden OK. Sorry :W

(#37283) katt777 válasza rumkola (#37264) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megvan. Röviden:

Tényleg nincs ingyen AA, 4X és 8X között nagyon jelentős a lassulás DX9-ben és 10-ben is. Szóval tessék. Tesztek ma még de. felkerülnek a honlapomra, ha felébredek.
Max 47% javulást értem el 3.3 vs. 4.05GHz között (tehát továbbra is érvényes, hogy van ahol kiugrik a Catalyst teljesítménye, van, ahol meg nem, ergo a driver nincs kész. Ugyanúgy 1-1 beállításnál fordul ez elő, mint CoJ vagy Vantage esetében.
DX10 nem gyorsabb DX9-nél, 1 esetet leszámítva, a la Catalyst (24 teszt van meg a 32-ből, mert long és short ranch is megy).

Ollie: Az tényleg nem az ATI sara.

(#37284) katt777 válasza regger (#37282) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látom, élsimítással már nálad is a DX9 volt a nyerő.

katt777: Azaz 48 teszt ment le a 64-ből. :((( Már én is fél lábbal az ágyban vagyok. :)

[ Szerkesztve ]

(#37285) regger válasza katt777 (#37284) üzenetére

regger
(tag)

Ott átlagban +6 FPS a DX10 javára. A képeken nézd, azon jó.

[ Szerkesztve ]

(#37286) katt777 válasza regger (#37285) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Te meg 4XAA és 8XAA mellett nézd meg ultra high-on. Akkor látni fogjuk, hogy a Catalyst nincs befejezve, vagy a 4870-támogatás. Mert magasabb minőségi beállításokkal valamiért megfordul az általad tapasztat tendencia. Én tuti nem futtatom le 64 beállítás után még egy párszor. :( Persze majd a kíváncsiságom megteszi. :(((

(#37287) regger válasza katt777 (#37286) üzenetére

regger
(tag)

Persze, hogy nincs befejezve, februárig van idejük. :) Az enyém pontatlan gyorsteszt, csak kíváncsi voltam. Legalább 3x kellett volna mindegyiket futtatni. Kíváncsian várom a tesztjeidet!

Ha én 8XAA UH-n futtatnám, akkor reggelre vége lenne a tesztnek az 1 FPS-szel való futás után. :DD

[ Szerkesztve ]

(#37288) adalbert1 válasza Chaser (#37138) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt a k..va... :Y
Hát ennyiért biztos nem vennék ilyen kártyát, így az ár/érték arány már erősen a béka s*gge alatt van.

Mindenkinek:

Amúgy jól gondolom, hogy itt a jobb oldali ref nyákos, a bal oldali meg a nem ref nyákos?
Mekkora eltérés van így? S1 rev. 2 vagy valami hasonló még rámegy attól függetlenül?

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#37289) regger válasza katt777 (#37286) üzenetére

regger
(tag)

Csak a te kedvedért, plusz az én kíváncsiságomért. Átlag FPS:

DX9 VH 2XAA, 30
DX10 VH 2XAA, 36

DX9 VH 4XAA, 27
DX10 VH 4XAA, 27

DX9 VH 8XAA, 22
DX10 VH 8XAA, 17

(#37290) regger válasza regger (#37289) üzenetére

regger
(tag)

Na még betettem erről is képeket, mára ennyi. Alacsony szűrőn nyert a DX10, magason a DX9.
2XAA
4_8XAA

(#37291) blazsey2 válasza adalbert1 (#37288) üzenetére

blazsey2
(senior tag)

Én 15000-ért vettem még meg a bal oldalit!Terheletlenül 36-fok de játékban se megy 60-fok fölé.Nálam.Egy 12 és két 8 cm-es venti van a házban. :)

GO KIMI!

(#37292) adalbert1 válasza blazsey2 (#37291) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is ilyenem van... Nekem se a hőfokkal van a probléma, hanem a venti az előző passzív kártyámhoz képest jelentős hangnövekedés. Gondolkoztam hogy leveszem a másik kártyámról az S1-et és átköltöztetem, de amíg nem tudok biztos információt a dologról addig inkább bele se vágok.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#37293) Chaser válasza adalbert1 (#37288) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

Hát annyiért én se, különös tekintettel arra, hogy ugyanott GB 4670 20k..megbolondultak az árak:)

(#37294) SP!T

SP!T
(senior tag)
LOGOUT blog

Nah megvettem a PowerColor 3850 256MB vga-t! Teljesen jó, 1200as felbontású a monitorom, tehát a memória rajta elég.

A Zalman VF900 feltételénél kicsit aggódtam, mert a hűtés a vrm-re is rálóg. Sikerült áthidalnom egy egyszerű megoldással! Leszedtem a gyári hűtő és a vrm közt található hővezető lapkát, ami nagyon jól ragadt. Találtam itthon egy pont oda illő bordát, majd felraktam az aljára a ragacsot és felraktam a vrm-ekre. Tökéletes! Bár alig-alig melegszik, ki tudja még talán borda nélkül is elmenne...

(#37295) No-kia válasza - = Zk = - (#37281) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát én azt használom, elméletileg jobban lehet tuningolni, meg stabilabb

C35i-->3510i--->6230i--->N73--->5800XM--->N93--->6610--->6230--->7610--->K550i (L) Ford Sierra (L)--nem a legszebb, de a jó oldalon hajt :P || www.sierracorner.net

(#37296) - = Zk = - válasza No-kia (#37295) üzenetére

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

okés:R köszi....
gondolom a teljes katát pucolni kell hozzá....

te miben látod a különbséget?...

[ Szerkesztve ]

(#37297) No-kia válasza - = Zk = - (#37296) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem tudom, mert xpn simát használtam, vistán meg xg-t, tehát én is csak azt tudom amit olvastam, bár nekem egyikkel sem volt gondom

(#37298) Chaser

Chaser
(PH! nagyúr)

Nah egyre érdekesebb dolgok vannak itt az alulfeszezésnél, ha olyan értéket állítok be, ami nem szerepel alapból a listán, egyből nő a hőmérséklet..ami felettébb érdekes:) Ugyanolyan értékkel 0.8V-tal jobban melegszik a gpu mint 0.974-gyel...szó nem lehet róla, hogy a gpu túlhasználtsága miatt, asztal, 2D...alkalmazás gomb nyomása után egyből ugrik a hő, és a ventiszabályzás behal, fix 24-re áll be.

(#37299) - = Zk = - válasza No-kia (#37297) üzenetére

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

áhh..good.thanks a lot....:DDD
lehet kipróbálom vmikor ...még idén persze:DD

(#37300) Májsztró válasza Chaser (#37298) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Ezeket hol csinálod? Átírod a kártya BIOS-át ? Vagy mi ?

Egyébként a 3850-es leveszi az órajeleit 2D-ben magától ,ugyi ? :)

(#37301) Aggregátor válasza Chaser (#37298) üzenetére

Aggregátor
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért lehet, mert a 0.8V nincs a beállítható feszültségek között, ettől megzakkan, és magasabb feszt állít be. multiméterrel szépen ki lehetne mérni.

"Az idő megsértődött amiért elütöttem. És úgy döntött megáll." :D || aggregator.tk || cpu-tuning.joruska.com || Eladó HW-ek: tinyurl.com/hirdeteseim

(#37302) Chaser válasza Májsztró (#37300) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

Jah leveszi, de úgy nézem sokkal jobban is le tudná venni..ahogy nézem a NYÁK megegyezik a refhűtésessel, még a kis talp rajza is rajta van:) A neki való furatok is fenn vannak.

#37301 Aggregátor: Igen, sztem is valami ilyen lehet, hagytam is a fenébe..ventiszabályzás pont ott nem működik...a 3D-s beállításnál tökéletes.

(#37303) Chaser

Chaser
(PH! nagyúr)

Jah amúgy ATT-vel állítgattam, BIOS-tól még messze vagyok...túl nagy, úgyis eladom legkésőbb decemberben, inkább nem b@szogatom.

(#37304) Májsztró válasza Chaser (#37302) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

de akkor ATT_vel lehet minimálisra állítani 2D-be nem ? :)

(#37305) Chaser válasza Májsztró (#37304) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

Lehet, csak nem biztos hogy sok értelme van..lásd fentebb.

(#37306) Májsztró válasza Chaser (#37305) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

jó , hát azt értem ,hogy 0,8V.on már nem akarózdik neki , de az alap 1,4 (ha jól emléxem) fesz helyett ha 2D-ben csak 0,9xx-en jár mint Te is írtadh ogy az az érték a legalja ami benne van a listába. Akkor azért az jó nem ? lentebb lehet vinni az órajeleket is és nem fűt feleslegesen. Vagy nem ? :)

(#37307) katt777 válasza regger (#37287) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tesztek készen, adatok fent, képekkel a Freeweb 5 mp-enként ledobál (a 30MB-nyi FC2 bencheket tuti nem ma töltöm fel :W ). :W Mindenesetre olyan érdekes eredmények születtek, amelyek enyhén szólva kérdésessé teszik a jelen Catalyst alkalmasságát a játék komplett, kiegyensúlyozott futtatására. Egy, már optimalizált beállításnál pl. 60%-ot gyorsulok 3.3GHz és 4.05GHz között, egy elcseszettel meg 30%-ot lassulok. DX9 vs. DX10 ugyanilyen hektikus. Pl.:

Long Ranch:

Long Ranch:

Többi a honlapomon.

[ Szerkesztve ]

(#37308) katt777 válasza katt777 (#37307) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A második teszt természetesen a Short Ranch, mint a grafikonok mutatják.

(#37309) Chaser válasza Májsztró (#37306) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

A BIOS alapból ha jól emléxem pontosan 0.974V-ot ad neki 2D-ben, alacsony órajelekkel, 1.134-en viszi az OC-s órajeleit, 1.4V-on sztem megsülne:D Megy már a dobozba, pár hétig nem lesz időm most bibelődni vele.

(#37310) TomBoy1986 válasza katt777 (#37307) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsit nehéz a felfogásom, de nem tudom értelmezni a grafikont :F (nem látom, hogy hány FPS DX9-ben adott beállításon, meg mennyi DX10-ben adott beállításon)

Ha jól fogtam fel, akkor ezek valami viszonyszámok akarnak lenni, csak valahogy nem jött át a jelentésük :(

(#37311) katt777 válasza TomBoy1986 (#37310) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ott van, hogy 4.05GHz mit hoz 3.3GHz-cel szemben (% is ott van!), ill. DX9 vs. DX10 mit tud. Ahol negatív, ott értelemszerűen a DX10 a gyorsabb. Nem az FPS volt a lényeg, amivel ebben a topicban nem sokra mennétek, hanem éppen a CPU-tuning eredménye (kihajtás, ami FC2-ben a Cat. miatt meghatározhatatlan), valamint a DX9-DX10 sebességkülönbség.

Minden egyéb tökéletesen értelmezhetően ott van a honlapomon, FPS-alakulással együtt.

(#37312) TomBoy1986 válasza katt777 (#37311) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látod abból már le tudom vonni a következtetést. Az utolsó oszlop kivételével kb. semmi értelme nincs a CPU tuningnak.

És van egy elírás, ahol a 2-es és a 3-as fel lett cserélve: 4.05 750 DX9 / 1280 8xAA

A smallban sincs megdöbbentő, jelentéktelen gyorsulás 3.3-ról 4.05-re.

Kb. ezt mérték azon az oldalon is, amit linkeltem, csak ott Very Highon és nem UH-n.

[ Szerkesztve ]

(#37313) katt777 válasza TomBoy1986 (#37312) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát ez az, hogy ott erősen van, tehát a Catalyst megint szar, máskülönben lejjebb is lenne, hiszen azok mind kevésbé VGA-igényes beállítások, ergo ha maxon gyorsulás van, ezeknél még nagyobbaknak kéne lenni!
Pontosan mi lett felcserélve? :F

(#37314) TomBoy1986 válasza katt777 (#37313) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az egyik helyen 23-at írtál 32 helyett szerintem. 4.05GHz-es, long ranchnél, 1280*1024-ben 8xaa mellett.

Azt nem tudom megmondani, hogy ott miért van gyorsulás, de mivel abból az esetből van kevesebb, ezért szerintem ott van a hiba, s nem a többiben. De majd a következő Catalysttel elválik...

(#37315) katt777 válasza TomBoy1986 (#37314) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én jól írtam ki az adatokat, az előző hiba miatt direkt mindet 3x megnéztem. Catalyst majd a 9.2-es... :U

(#37316) WesTM

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Kicsi az esélyünk,de kitudja bármi megtörténhet!....

Itt a fórumon akinek tudnia kell tudni fogja... :K :R

FORZA FERRARI !!! GO FELIPE !!!

OFF OFF

"Házunk előtti fa alatt próbáltam meggyőzni a testrészeimet, hogy igenis képben van a koordináta tengelyem. Fekve." by egyetlen Zk barátom! | Nem ott, hanem eggyel visszább. :D

(#37317) nebulo5

nebulo5
(tag)

Hello Szakik!
Csupa pozitívumot olvasok Xtreme-G catalyst meghajtó softverről! Letöltöttem a 8.7 és 8.9 es
verziót. Szeretném megtudakolni, hogy melyikük megfelelőbb a 3870-es kártyához, és hogy elegendő-e az XG telepítése, vagy kell hozzá valami más is, hogy hasonló beállítási lehetőségeket kapjak, mint a catalyst-nál.
Igazából nincs gondom a catalyst-al sem, (amennyit játszom arra tökéletesen elég lenne) csak esz a kíváncsiság, na meg az újdonság varázsa..... :))

Üdv: nebulo

(#37318) Májsztró válasza Chaser (#37309) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Nicsen esetleg valakinek egy mérési eredménye ,hogy mennyi a gép összfogyasztása egy 0,974V-os 3850-el , meg egy alap feszessel ? 2D-be of kórsz. Érdekelne hogy mennyit számít fogyasztásban ...

(#37319) Chaser válasza Májsztró (#37318) üzenetére

Chaser
(PH! nagyúr)

A 0.974-es az alapfeszes 2D BIOS.

(#37320) Májsztró válasza Chaser (#37319) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

jaaa , akkor az meg annál lentebb már nem is megy mi ? :DDD

illetve megy , csak ott meg az általad fellelhető melegedés jön elő :))

[ Szerkesztve ]

(#37321) Titok Levi

Titok Levi
(kvázi-tag)

bocs de
[link]

(#37322) lizakattila válasza nebulo5 (#37317) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!
Általános vélemény, hogy a 8.7 volt az utolsó catalyst, amit még a 38xx kártyákhoz fejlesztettek, az újabbakat már a 4xxx kártyákhoz írták, több-kevesebb sikerrel.
Tehát ergo a 8.7XG tökéletesen megfelel. Semmi más nem kell hozzá, tartalmazza a display drivert és a ccc-t is.

(#37323) Aggregátor válasza Titok Levi (#37321) üzenetére

Aggregátor
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

van, amikor annyira leesik a letöltési seb., hogy nem tudja kiszámolni mennyi idő van hátra :DDD

"Az idő megsértődött amiért elütöttem. És úgy döntött megáll." :D || aggregator.tk || cpu-tuning.joruska.com || Eladó HW-ek: tinyurl.com/hirdeteseim

(#37324) nebulo5 válasza lizakattila (#37322) üzenetére

nebulo5
(tag)

Kösz az instrukciót! :R

Üdv: nebulo

(#37325) katt777 válasza WesTM (#37316) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tud ez a rohadt uri, de mos rohadtul berágtam arra is. :W

(#37326) WesTM válasza katt777 (#37325) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Így utólag letisztultak a dolgok,az utolsó 2 kört végigbőgtem,jó kis futam volt ez akármi lett a vége.
"Egy hajóban evezünk,együtt nyerünk,együtt veszítünk. Így volt ez mindig is."

Massa ettől erősebb lett,jövőre megmutatjuk. :B :K

A csapat vb. ezért meglett,ami legalább akkora dolog mint az egyéni. :K ;)

Forza Ferrari!!! :R

Off Offolva

"Házunk előtti fa alatt próbáltam meggyőzni a testrészeimet, hogy igenis képben van a koordináta tengelyem. Fekve." by egyetlen Zk barátom! | Nem ott, hanem eggyel visszább. :D

(#37327) katt777 válasza WesTM (#37326) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Rühellem ha csalással nyer valaki (nem konkrétan ma), és ott vigyorog az átvert emberek képébe. De hagyjuk, majd elátkozom. :((

[ Szerkesztve ]

(#37328) WesTM válasza katt777 (#37327) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Milyen jó érzés lesz ha tisztán elverjük majd,és nyugodt lelkiismerettel feléjük kerekedhetünk...! :R Amúgy milyen jó kis bigét beújított bantu. :)) PCD énekesnője...
Hát aki megteheti... :C :U
Hát rég voltam így egy futam hatása alatt. Megható volt a vége.Mikor Vettel és Kubica összejátszottak,és így Vettel elment Bantunak,akkor tényleg eltört a mécses.Ilyet régen soha nem láttam még F1 ben,és egy darabig azt hiszem nem is fogok.Történelmi futam volt a mai. :O :) Glockot sem szabad hibáztatni,ha ő nincs,nem lett volna 1 perc remény sem. :R

Hogy on is legyen: Hejj!!!-de nagyon jól működik még mindig a 3850. :R :B

[ Szerkesztve ]

(#37329) Májsztró válasza WesTM (#37326) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

szegény ferrárisok azt hitték hogy nyertek ... ott ölelgették egymást, aztá valaki szólt ,hogy nem egészen így van. Ez talán most tényleg a véletlen hozta így össze. Egyébként Massának kellett volna nyernie én is oda szurkoltam :))

(#37330) WesTM válasza Májsztró (#37329) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

:R :R :R
Az igen szívszorító pillanat volt. Nagyon sajnáltam őket. :O De a Brazilok ami hangulatot a hétvégére teremtettek,le a kalappal. :R Rázott a hideg mikor üvöltöttek Massának. Olyan volt ez a futam mint egy ku#va jól megrendezett film. De egy darabig tuti nem tudom majd megnézni. :O

[ Szerkesztve ]

(#37331) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én a BMW-nek.... :U
:R

kövezzetek meg..barátok,ellenségek egyaránt.de én a bantunak drukkoltam!persze legbelül a BMW-nek...

[ Szerkesztve ]

(#37332) Aggregátor válasza Májsztró (#37329) üzenetére

Aggregátor
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amikor Vettel elment Hamilton mellett én már örömömben ugráltam :DDD sajnos korai volt az öröm. én jövőre is Massa-nak fogok szurkolni :R

(#37333) Májsztró

Májsztró
(PH! addikt)

Szerdán megjön a kártyáááááám :))

(#37334) - = Zk = - válasza Májsztró (#37333) üzenetére

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem a fizum.... :U

[ Szerkesztve ]

(#37335) Májsztró válasza - = Zk = - (#37334) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Az se rossz ... de nekem a kártya miatt valahogy jobban izzad a tenyerem :D

(#37336) - = Zk = - válasza Májsztró (#37335) üzenetére

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát kedves fórumtárs...sztem ne menjünk bele egy kártya és egy marék apró vitájába :DDD sztem döntetlen és felesleges vita lenne :C
am mien kari?

(#37337) Májsztró válasza - = Zk = - (#37336) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

Sapphire 3850 512 mega .... fúúúú ,a legjobb a friss gyári illat lesz amikor kibontom a dobozt :))

(#37338) - = Zk = - válasza Májsztró (#37337) üzenetére

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ahh gratu...:R
én 3450est szeretnék...!tesztelés végett csak...!

(#37339) zozoz1 válasza - = Zk = - (#37338) üzenetére

zozoz1
(tag)

Hi ZK testvér...... :R :R :R

A viták vitték elöbbre az emberiséget

(#37340) Levin01

Levin01
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy 3870 GDDR4-es Sapphire karim, aminek a gyári hűtését szeretném valami hatékony és HALK megoldásra cserélni.
Mit javasoltok? Fontos, hogy jól hűtve legyenek a ramok is!

(#37341) butcher eu

butcher eu
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok

letöltöttem azt a hotfix-et amit ajánlottak az FC 2 höz, a dx10.1-es cikkben, és semmi változást nem vettem észre. egyan azon a hídon ugyan azon a ponton ugyan azon az fps számon megy.

ja és ez a hotfix ez már aa dx 10.1? vagy nem?

három évig benchmark-függő voltam, de már 4 hónapja tiszta vagyok.

(#37342) hakos1987 válasza - = Zk = - (#37338) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

ritkán Te is idetalálsz X2 tesó? :))

(#37343) Pancsermeste válasza katt777 (#37307) üzenetére

Pancsermeste
(fanatikus tag)

Ez igen! Nem kevés melód lehetett ebben a tesztben! :R

Viszont az első ábrán nagyon fura az 1280x1024 8xAA -nál DX9-ben a megemelt proci órajel hatására fellépő FPS zuhanás! Ez biztos, hogy nem vmi tévedés?
Most nézem az FPS adatokat: 32,24 -ről 23,98 -ra esett vissza. Ha ez nem elírás, akkor mivel lehet magyarázni? :F

-= Pancsermester =-

(#37344) opticus

opticus
(újonc)

Sziasztok!ismételten kérdezném,mert nem nagyon sikerült kisilabizálnom a választ,hogy egy asus a8r mvp lapba ez a kártya :SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 3850 512 MB DDR2 - PCI Express
belemegy minden gond nélkül?köszönöm a választ,abszolúte nem értek ezekhez a dolgokhoz.
és egyértelmű választ ha lehetne :))
ilyen igen-nem,vagy vmi hasonló.
köszi

BABINÉNI CSŐŐ:-)

(#37345) WesTM válasza opticus (#37344) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Bele. :K Csak legyen alatta valami normális proci. Amúgy majd a kék slotba kell tenni a kártyát. :R

(#37346) opticus válasza WesTM (#37345) üzenetére

opticus
(újonc)

oh köszönöm szépen:)
és forza ferrari,Massa mindent megtett,jó verseny volt :K .

BABINÉNI CSŐŐ:-)

(#37347) WesTM válasza opticus (#37346) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Opticus: :R :R :R Forza Ferrari!!! Nálunk legalább összetartás van. :R
Milyen procit szeretnél alá tenni?

(#37348) rumkola válasza opticus (#37344) üzenetére

rumkola
(PH! addikt)

Bele, de a ddr2-es ramoknak köszönhetően majdnem olyan gyors lesz, mint egy 2600xt ddr3.
:DDDD

(#37349) honda23

honda23
(kvázi-tag)

Hajrá Mclaren és Honda. Amit Hamiltonnal csináltak Spa óta, az szánalmas. Na mindegy... :(

nincsen lehetetlen, csak tehetetlen

(#37350) hakos1987 válasza Pancsermeste (#37343) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

közösen teszteltünk és nálam is hasonlók voltak.... dx9 1680X1050 8X AA alap vga 20 fps átlag, tuningolva 15... én mondom, komoly gondok vannak még driver terén a FC2-vel...

(#37351) hakos1987 válasza honda23 (#37349) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

HamBURGER szót ki se ejtsd szerinem ebbe a topicba :)) hamilton minden idők leg*zibb pilótája, akit nem csak az egész mezőny, hanem ezrek utálnak! nem véletlen.. a vb címért pedig ő semmit nem tett. Nem is nyert! Csak massa vesztett... :((

mod:
*: bu :P

[ Szerkesztve ]

(#37352) rumkola válasza hakos1987 (#37351) üzenetére

rumkola
(PH! addikt)

:F :U

(#37353) honda23 válasza hakos1987 (#37351) üzenetére

honda23
(kvázi-tag)

Sajnálom, én Massát utálom
Mindenki másnak szurkol.
Kiváncsi vagyok mi lesz jövőre a szabályváltozások miatt.
Meg kellene egy kis segítség:
A hd 3ezres meg 4ezres széria nem támogatja a return to castel wolfenstein futását:
(ati2dvag végtelen ciklus).
Az az érdekes, hogy más quake3-as motorral írt játék simán elindul.
Opengl-el sincs gond.
Játék elindítása után (új játék indítása) ventillátor megáll( 20%), és szétesik a kép.
Ha rivatunerrel monitorozom, lefagy a gép.
Ha nem indítom el a rivatunert, vpu recover hibával áll le, de nem fagy le.
Szűz win xp sp3 van alatta, régi atik simán vitték... :(

[ Szerkesztve ]

(#37354) WesTM válasza honda23 (#37353) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Nincs valami patch a játékhoz? Mert elég népszerű mind a mai napig. :U :)

Ilyen csúnya dolgokat mondani. :)) :( ;]

(#37355) butcher eu válasza hakos1987 (#37350) üzenetére

butcher eu
(senior tag)
LOGOUT blog

hali kollega

feltetted a hotfixet amit ajánlottak hozzá?
a játék támogatja a dx10.1-et az alapból úgy megy, v be kell vhol állítani?
nekem dx10-ben nem jelentkezett semmi gond az FC2-ben. mondjuk én csak 1280x1024-ben tudom tolni, mert ennyit bír a monitorom. de minden fullon 38-45 FPS-en megy. nem volt még olyan h megakadjon.

JA és a rendszer faja. 6 óra game után 42°-os a proci.

És az előzőkhöz: Pákó szerintem sem érdemelte meg a VB címet, de ez van. Én majdnem elsírtam magam először örömömben, maj bánatomban. Mindegy majd jövőre. lehet még meglepi a többi csapatnál is: BMW, REANULT

[ Szerkesztve ]

(#37356) honda23 válasza WesTM (#37354) üzenetére

honda23
(kvázi-tag)

Még ennek utána járok. Köszi
A multi az megy, meg az enemy territory is.
Csak a single nem...
A kezdő videó után hal be, amikor kimegyek a cellából...
A Far Cry 2 8.9-es driverrel 1280-ban simán fut.
Még egyszer sem akadt meg.
Csak a távolságot kell levennem kb a felére a 256mb-os karim miatt szerintem

[ Szerkesztve ]

(#37357) hakos1987 válasza honda23 (#37353) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

de massa nem szolgált rá, viszont ham.... nagyon.... massa az év első futamán kiesett, volt műszaki hibája, így szerzett annyi pontot, mint h...., aki minden futamot befejezett! Ráadásul emlékezzünk csak hogy érkezett meg a forma1-be.... a világbajno F. Alonsó csapattársaként fogalma sem volt, mi az a respect, nem jól kicseszett alonsoval, ezek után meg a nagyképű nyilatkozatai után nem tudom mit vár... komolyan mondom, mindenkit szeretek a mezőnyben, és egy nagyon jó ,,csapat" lenne, ha ez a kis homok nem kerülne a gépezetbe :O

(#37358) hakos1987 válasza butcher eu (#37355) üzenetére

hakos1987
(senior tag)
LOGOUT blog

rÍSZPECt!

A játékkal nincs bajom, 1680X1050 minden full 4X élsimítás-al simán jól tudom játszani! még 8X-os élsimivel is, csak úgy egy kicsit akad.... viszont a benchmark... az vhogy nem fekszik... az az igazság, hogy még látszik nagyon, hogy nincs hozzá normális driver...

Vettel-t sajnálom, hogy elmegy a torro rossoból, mert jó páros volt:) simán leigazolnám ferrarihoz 3. pilótának, ha lehetne:))

mod: örülök, hogy elégedett vagy a rendszereddel! élő példa, hogy egy jobb CPU hűtő árából hogy lehet egy csendes és erős vízhűtést építeni! :DD

[ Szerkesztve ]

(#37359) butcher eu válasza hakos1987 (#37358) üzenetére

butcher eu
(senior tag)
LOGOUT blog

RESPEKT

én is nagyon sajnálom szegényt, mert idén nagyon jól ment neki. a redbull renaultnak meg nem ment a masina. de ha azzal is ügyeskedik akkor végképp egy jó autóban a helye.
de szerintem ezt már eddíg is sikeresen bizonytotta.

NEM TOM KI HOGY VAN VELE, de nekem ez az FC2 sokkal jobban tetszik nekem, mint a Crisys fele gépigény, kétszeres játékélmény.
De persze ez csak az én véleményem, és nem vita tárgya..

[ Szerkesztve ]

(#37360) WesTM válasza katt777 (#37307) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy dologról nem esik szó ahogy olvasgatok... Catalyst a.i. Majdnem írtam egy kommentet tegnap,mert ahogy fc2-ztem, hihhetetlen rángatós lett a játék,pont olyan mint amiről beszéltetek anno. Látom az a.i standardon van. mondom a francba átállítom advncedre. Úgy megy a játék mint még soha. Meg sem röccen 1 mp-re sem, 40 fpsem megvan dx9 ultra highba 2Xaa csak az árnyék van butítva kicsit. De hihetetlen folyamatos a játék. :R
Nem e ez a titok nyitja. :)

(#37361) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hakos1987,zozoz1:üdvözlés és köszöntés nektek...:R
igen néha jövök...figyelek,sasolok :DDD

(#37362) WesTM válasza - = Zk = - (#37361) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Álkoholá!!!

Lehet egy indiszkrét kérdésem? Miért magának 3450??? :U :C

(#37363) Piero89 válasza WesTM (#37360) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Az A.I.-n kívül még valami más változtatás a Catalyst-ban az alaphoz képest? mert hogy advanced-re átállítva tényleg sokkal jobb és kevésbé rángat,de még egy picit érzem kellene finomítani rajta.

(#37364) -=Sziszi=-

-=Sziszi=-
(fanatikus tag)

Hy all
Állítgattam a Sapphire 3870-es karimat.
2D 250/500(1000) 0.9V
3D 825/1150(2300) 1.32V

mark06:10300 kb

Szerintetek nem baj, hogy csak 0.9V kap 2D-ben? Mintha olvastam volna valahol, hogy nagyon kicsire sem szabad állítani a feszt, mert az nem jó hosszútávon.

3D még menne tovább is. Gondolom 860 az bizti:) Csak sajna egy slotos hűés van rajta. Én naiv nem hittem volna, hogy a ref hűtő helyett van pofájuk kiadni ilyen f@s hűtéssel. Na mind1 előbb-utóbb hűtő csere.

Üdv Szisz

(#37365) WesTM válasza Piero89 (#37363) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem szoktam mást változtatni, csak mivel új driver óta nem néztem ezért magától visszaállt standardra,és ez volt a hiba oka. :) :K

(#37366) sklopp válasza Levin01 (#37340) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Arctic Cooling Accelero Twin Turbo. Kiváló hűtés, hangja gyakolatilag nincs.

(#37367) Piero89 válasza WesTM (#37365) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Megnéztem dx9-ben,ott tényleg folyamatos a dolog teljesen :K ,de ugyan ez dx10-ben már nem mondható el.Tényleg segít a dolgon az A.I. advanced-re állítása de teljesen nem szünteti meg a "rángatást" sajna....

Azért jó hogy megosztottad ezt az infót :R ,egyre közelebb a tökéletes játékélményhez :DDD

(#37368) WesTM válasza Piero89 (#37367) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen nálam is megjelent a dx10 ben egy furcsa rángatózás. Eddig ilyen nem volt. Viszont dx9 ben 37fps nél nincs kevesebben 1280 ban 2Xaa van ultra beállításon,csak árnyékot vettem vissza mediumra. :R :C

(#37369) Piero89 válasza WesTM (#37368) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Lekoppintottam a beállításaidat,tényleg meg se röccen így a játék és valószínűleg maradok is ennél :)) azért kíváncsi lennék hogy így dx9-ben milyen effektek maradnak el dx10-el szemben :F mert így pár perc után meg nem tudnám mondani hogy mikor megy a játék dx9-ben vagy 10-ben.

mod: a rángatós dologra visszatérve...emlékeim szerint Pro Street és a Grid is ugyan ilyen tüneteket produkált amit az első patch-ek javítottak is,remélem Far Cry 2 esetében is lesz rá idővel valami megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#37370) WesTM válasza Piero89 (#37369) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Dx9 ben nem veszítesz semmit a látványvilágból,ugyanis a dx10 szegényesebb. Nincsenek virágok stb. Én is ezért nem stresselek a dx10 végett,mert dx9 ben úgy néz ki többet kapunk. :DD És a sebesség pedig eléggé rendben van. :R

(#37371) katt777 válasza Pancsermeste (#37343) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát volt mindkettőnknek, és ahogy hakos1987 is mondja: pont olyan a driver, amilyennek az FC2 grafikon mutatja: ide-oda ugrál, vagy elég, ha a DX9 vs. DX10 vagy tuning vs. alap órajel grafikonokat megnézed.

honda23: Lehet /sze igazi küzdőt utálni, és alamuszi csalót szeretni, ez a te dolgod. Volt pár pilóta, akinek voltak csúnya itt-ott trükkjei, de ez a fekete mindegyiken túltesz mind aljasságban, mind ezek számában. Egy igazi versenyzőnek nincs ezekre szüksége.

WesTM: Azért gyorsul be, mert butítja a megjelenítést a sebességét. De tuti nem 1680-ban játszol, és spec pont a 2XAA az, amelyre optimalizálták (ezért is néztem én feljebb).

[ Szerkesztve ]

(#37372) katt777 válasza Piero89 (#37369) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pedig 1szerű: ha tré fűszálak vannak, akkor DX10, ha virágos/gubós növények, akkor DX9, mert a DX10 a sebességhez elhagyogat pár dolgot a grafikából. :((( Komolyan mondom, tiszta nVidia-fíling. :DDD

(#37373) honda23 válasza katt777 (#37371) üzenetére

honda23
(kvázi-tag)

Egyrész nem is tudom, hogy kik az alamuszi csalók a múltévi két nagydíj után...
Vajon miért lett világbajnok Kimi...
Hamiltonhoz, Alonsohoz meg Vettelhez képest mindenki úgy vezet, mint öregapám a skodáját...
Részemről vége

Sajna a wolf problémája nem oldódott meg... 1.41-es patch-el sem...
Valami hotfix kellene a játékhoz...
Most csalódtam az atiban :(

[ Szerkesztve ]

(#37374) Májsztró válasza honda23 (#37373) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

sztem rengetegen vannak akik játsznak ilyen karikon return to castle-t ... milyen driver van fent ? Mert nekem BIA:HH-ben ment szét a kép nem is egyszer .. igaz hogy ahoz adtak ki működő javítást ,hogy ne menjen szét a kép , de én meg javítás nélkül játszottam végig :D

(#37375) katt777 válasza honda23 (#37373) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A kilökdösésről, a kémkedésről, a másik motorjába poröntésről, stb. meg nagylelkűen elfeledkezel. Nem az alamusziság, ha az egyik pilóta elengedi a másikat. De tényleg hagyjuk, te csak az egyik oldalt látod. :(((

(#37376) Piero89 válasza katt777 (#37372) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Hát akkor most sem történ meg a csoda, hogy DX10-ben valami gyorsabb legyen és szebb is.Most már így maradok a jó öreg DX9-be úgy látszik még mindig az a tuti ebben a játékban is,főleg úgy hogy DX10-ben még beteg is a játék a "rángatózásával"......

(#37377) WesTM válasza katt777 (#37371) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezért játszom dx9 ben. :P ;) :) Érdekes hogy a hotfix óta nálam játszhatatlan a dx10. Megtorpangat ütemesen a játék. Tuti driver hiba.

u.i.: Olvasd el a cikket amit ma írtam a tegnapi dolgokról. :B

[link]

(#37378) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok

MIlyen videókarit ajánlanátok olyan 20 max 22 körülig? Hosszútávra venném és jó lenne ha valamilyen szinten később is azért futogatnának rajta a játékok persze nem max felbontáson meg ilyesmi. Én 512mb memóriásra gondoltam mindenképpen az alatti nem kellene és min ddr3-as.
Egy P4 3GHz 630-as procihoz és 2GB memória mellé lenne.

4670-es és a 3850-es között vaccilálok. Melyik lenne jobb hoszabb távra? Melyik a gyorsabb? Azt tudom a 3850 256bites de állítólag picivel még így is lasabb. Ti melyiket vennétek?

(#37379) WesTM válasza sulep (#37378) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát a procid eléggé kevés hozzá,én a 4670et ajánlom,keveset eszik,mennek rajta az új játékok,nem rossz vétel most. Ha szeretnél a 3850-ről esetleg többet tudni,akkor logouton van írásom róla.Az után tisztábban dönthetsz. :)

(#37380) honda23 válasza Májsztró (#37374) üzenetére

honda23
(kvázi-tag)

7.10-es driver óta próbálkozom
most 8.9-es van a gépen
sem sp1, sp2, sp3-as szűz win wp-n nem ment
még az is lehet talán hogy a rivatunerrel akad össze?
2.06-os van fennt fix 60%-on
tehát új win telepítve semmi kodek csak ati driver alaplap driverek meg ami kell és a rivatuner 2.06-os verzió
mert amikor vpu hibával kidob megáll a fix 60%-os venti fordulatszám és visszaáll 20%-ra...
megnézem riva nélkül is

(#37381) Májsztró válasza honda23 (#37380) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

nálam a 8.9 nem volt a legjobb ... 8.10-et próbáld meg , és a 8.7-et , ha egyikkel sem megy ... akkor utána kell olvasni részletesebben. Biztos vagyok benne ,hogy van valami megoldás. Egyébként az sp-ket nem viccből találták ki ...

a RivaTunerrel nem hiszem hogy összeakad ..... de abból is van újabb, a ventit meg ne piszkáld , majd magától szabályozza

[ Szerkesztve ]

(#37382) TomBoy1986 válasza sulep (#37378) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem akarlak elkeseríteni, de a P4 630-as még 4GHz-en is kevés, nem ehhez a kártyához, hanem egy X1950Pro-hoz!!! Ez tényleg nagyon aránytalan konfig volna, szóval valami alaplap+cpu váltáson is gondolkodni kellene.

Egyébként a 4670-esre szavazok.

(#37383) honda23 válasza Májsztró (#37381) üzenetére

honda23
(kvázi-tag)

Ez az a verzió még, amit nem szabályoz sajna a biosa
Leszedtem rivatunert, tiltottam catalyst al-t, normálon hagytam, majd speciálison is.
A következőre jutottam: kidob vpu recovery hibával ( kép szivárványfoltos lesz, néhol zöld pöttyös), majd ha ráindítok ismét akkor ezt a hibaüzit dobja ki:
GLW - Start OpenGL( ) - could not load OpenGL subsystem.
ati2dvag.dll illesztőfile-lal vannan problémái(eseménynaplóból megnéztem)
most visszaraktam a rivatuner 2.11-et
mára ennyi
ha valakinek van valami ötlete megköszönném

[ Szerkesztve ]

(#37385) - = Zk = - válasza WesTM (#37362) üzenetére

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kiváncsi vok hogy reagál a gépem egy gyengébb DX10es VGA-val...
komkrétan a CS miatt...!

:R

[ Szerkesztve ]

(#37386) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Figyelem: A friss ATT-ban DX10.1 detektálás, megint minden korábbi nyelv!

(#37387) honda23 válasza Májsztró (#37384) üzenetére

honda23
(kvázi-tag)

Na végre megoldódott a probléma.
Le kell tiltani az opciók:rendszer:grafika menünél a gl extensions beállítást(opengl).
Így még nem jártam soha egy játékkal sem :))

(#37388) honda23 válasza Májsztró (#37384) üzenetére

honda23
(kvázi-tag)

Köszi a segítséget, bár amit adtál oldalt, vírusos egy része(adathalászat)
De onnan ki tudtam indulni a mostani állapotig.
THX

(#37389) mohoyoyo

mohoyoyo
(tag)

Vki esetleg meg tudja mondani,hogy az MSI-nek a 256MB-os OC verziója meilyk a képen?
[link]

[ Szerkesztve ]

"Kedves Béla,az ötös lottó 3. nyerőszáma.....-Béla: 6-os......F***T!!! 9-es" SCII ID: JanMAIsteR 837

(#37390) Kabu

Kabu
(kvázi-tag)

Nekem is hasonló lenne a kérdésem, mint a kollégának, mert nagyon remélem, hogy amit ma rendeltem 256MB-os 3850OC-t, az nem ref. hűtős lesz. Egyébként a másik hűtő tiszta olyan, mint amilyet a 7600GT-re tett az MSI, úgyhogy még lehet szegény 7600GT-met megkopasztom, ha nem ilyen hűtővel jön a 3850, mert annak szinte semmi hangja sincs.
Amúgy szerintetek jól döntöttem, hogy a 3850 ez választottam? A17'-es LG monitorom 1280x1024-et tud max, CoD 4, Stalker, Oblivion, Grid és Age of Empire III / ez mondjuk a 7600GT-nek sem okozott gondot / szerepel az általam játszani szándékozott játékok listáján, a procim egy X2 5400+ Black Edition és 3Gb memória csücsül mellette.... :DDD
Köszi mindenkinek! :C

(#37391) WesTM válasza - = Zk = - (#37385) üzenetére

WesTM
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem most már,gondolom látni akarod mivel fickósabb az x2. :R :R

(#37392) mohoyoyo válasza Kabu (#37390) üzenetére

mohoyoyo
(tag)

Nem értem.Akkor ez most zsákbamacska,hogy meilyk hütővel kapom?

"Kedves Béla,az ötös lottó 3. nyerőszáma.....-Béla: 6-os......F***T!!! 9-es" SCII ID: JanMAIsteR 837

(#37393) norbalia87

norbalia87
(tag)

Sziasztok lenne egy kerdesem. Olvasgattam ezt a tesztet es itt azt irjak hogy a 3870 1280*1024 felbontasban Minden high, fizika közepes, árnyékok közepes, 0AA (Amilyen felbontasban es beallitasokkal nyomnam a crysist minimum 21 fps-t produkal max pedig 55 fps. Az erdekelne engem hogy a 21 fps az mennyire okes? Akadas es hasonlo dolgok eszrevehetoek? A tesztet egy Amd Athlon X2 4000+ Brisbane(65nm), 2100@2940MHz 1.38V
procival toltak en en 5200+ vagy 5400+-t akarok venni.
Eredetileg 4850-et szeretnek venni de arra nem biztos hogy lesz love es legkesobb 2 heten meg szeretnem venni a gepet.

A gepet a crysis, a Stalker, es a gta4 ill. starcraft 2 miatt veszem :D Es max felbontas amin jatszani szoktam az 1280*1024 (vagyis jatszottam mert kb 16 honapja nem jatszottam igy mar eleg nagy jatekhianyom van :D)

Udv Norbi

Elado Buvarbazis www.octopussy.hu Nagy es folyamatosan bovulo vendegkozosseg.

(#37394) caleb válasza mohoyoyo (#37389) üzenetére

caleb
(fanatikus tag)

A bal oldali.

Az élet jó a világ nem!!!

(#37395) szitaati

szitaati
(tag)

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy a ,,másik" oldalról jövök, de azért remélem segítetek, ha tudtok.
Probléma: Vista SP1 alatt játékok 60Hz, szemem meg kifolyik. :W
SP1 előtt ezt tudtam orvosolni refreshlock-kal, azóta viszont amint elindítom v. 60 Hz-re vált, vagy ha 85-re állítom, akkor csak játék alatt vált 60 Hz-re. Szóval szar. :O
Nem tudtok vmi megoldást? (Nvidia driver nem tudja a catalyst frissítés kényszerítése játékok alatt dolgát, vagy hogy hívják.) (Otthoni gépben azért még a jó öreg 9800Pro dolgozik ;) )
köszi

"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"

(#37396) caleb válasza szitaati (#37395) üzenetére

caleb
(fanatikus tag)

PowerStrip

Az élet jó a világ nem!!!

(#37397) Májsztró válasza caleb (#37394) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

ahoz képest ,hogy az az OC ..én azt mondanám ,hogy azon gagyibb a hűtés :DD

(#37398) Májsztró válasza caleb (#37394) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

2x ment sry

[ Szerkesztve ]

(#37399) Piero89 válasza Májsztró (#37398) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Az MSI OC hűtője nagyon jól hűt,viszont hangja is van rendesen....de sztem jobb mint a ref. hűtés. Nálam 2D-ben 33 fok 3D-ben pedig max 56 fok volt a legmagasabb érték amit idáig mértem vele....

[ Szerkesztve ]

(#37400) Májsztró válasza Piero89 (#37399) üzenetére

Májsztró
(PH! addikt)

a képen található két hűtés közül a jobboldalit választanám inkább :))

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.