Sziasztok
Van tapasztalata valakinek
zafír HD3870-es kártya új bios már rendesen
kezeli a ventilátort /hűtő/
bios 2007 11. 02.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
SI
(lelkes újonc)

Sárpac
(PH! nagyúr)
GTS-el nekem anno mikor volt alapon 15.500 pontom volt húzva 17K körül, 3870 x2-vel 17-18K-t írnak!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

klacix
(újonc)
Még nem olvastam végig azta röpke 12000 hsz-t, de nem tud valaki megoldást arra, hogy figyelni tudjam a Sapphire HD3850-esem hőmérsékletét szoftveresen? Csak mert 4óra prostreet után kicsit forró volt a cucc.
A rendszerem:
Asus M3A
AMD Athlon64 X2 5600+ @2800 MHz (gyári hűtővel)
2*1GB Geil Ultra RAM DDR800 CL4 (ami most még csak cl5-ön megy, de nem merem szorosabbra állítani a táp miatt)
Sapphire Radeon HD3850 256 MB GDDR3 (668/828)
Samsung 250 GB PATA
NEC-3500A DVD-RW
SB Live 5.1
Everest Ultimate (4.20.1170)
Memória Írás: 7920 MB/sec
Memória olvasás: 8126 MB/sec
Memória másolás: 7188 MB/sec
Memória késleltetés: 51 ns
Eredmények: 3DMark06 Pro 1.1.0 + Hotfix (07 October)
- alap beállítás (1280x1024)
8329 3DMarks
SM2.0: 3346
HDR/SM3.0: 4045
CPU: 2138
- alap beállítás (1024x768) - ebben a felbontásban használom a gépet
9187 3DMarks
SM2.0: 3744
HDR/SM3.0: 4669
CPU: 2141
if (horse.getOrigin() == SOUVENIR) horse.teeth.lookAt(false);

gergo19
(fanatikus tag)
Kár erről vitázni mert a jövőhéten minden kiderül. Szerdán jelenik meg ha jól tudom ha szerncsénk van már hétfőn lesznek tesztek de a héten biztos.

KiriK
(kvázi-tag)
RivaTuner 2.06 a barátod. Még ventiszabájozásod is lesz, ha belövöd
mondjuk így.
[ Szerkesztve ]
P5K, C2D E6750@3200MHz, GEIL Value 4x2GB, HIS HD3850 IceQ 512MB, 3*WD500GB, WD640GB, WD1.5TB, Genius SW-5.1 5000, Dell2007WFP, SONY40W5500

Maotun
(senior tag)
fején találtad a szeget !!!! az én gépembe a 3870 CF be kötve 11058 pontot kapott
a 8800 gts 9600 pontot
3870 CF modba crysis 22 fps. 8800 gts 29 fps,
Nem külföldi teszt saját tapasztalat, Konklúzíó:
Ha Pöttyökre gyursz ATI
Jácccooool akor envidíjaaaa
ja és ujbol be lehet tenni az X-fit, elfér a PPU ,

papi77
(őstag)
2007.11.02-biztos,h nem 
neked is ajánlom a rivatunert!
bocsi,ez SI-nek szól
[ Szerkesztve ]
"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."
Jó, de a X2 nem éri be a 88GT-t, ha ugy nézzük, hogy a X2 2560X1600-ben van és a 88GT meg 1280X1024ben és csak hülyülésből írtam. 
Amugy az azért szép, hogy csak 3 ultra tudja leverni... 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Sárpac
(PH! nagyúr)
3870 x2 Crysis:
Pontosan azt hozza mint nálad cf-be, bár ne felejtsük el ez dual core tehát quad alatt lehet némi többlet persze csak majd ha kihasználja a játék maga is!
Amugy az azért szép, hogy csak 3 ultra tudja leverni...
inkább fogalmazzunk úgy, hogy lépést tartani vele 
extra

Kelvin
(őstag)
Ez elég fura mivel nekem egy 70-es kari e2160@2.9G procival 11000p fölött teljesít.
itt meg egy nagyobb procival 70-es cf [link]
pöttyökre nem gyúrok csak mikor azt látom,h neked a70-es cf 11058p akkor
tudnék mert fáj!
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

Sárpac
(PH! nagyúr)
Hülyeség 3ultrát egyszerűen nem tudja kihajtani a rendszer ennyi az egész!
Nincs akkora sávszélessége az alaplap memó proci triónak, képes legyen kihozni a karikból a maximumot!SLI CF még csak csak de azon felül totál hülyeség minden tri meg quad cf sli.

Sárpac
(PH! nagyúr)
Pisszt más a felbontás! 

Kelvin
(őstag)
Én ezt Maotun-nak linkeltem az ő álláspontjára és eredményére.Nem tom milyen felbontásról beszélsz.Ez az alap 3dmárk6.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

Sárpac
(PH! nagyúr)
Neki akkor is más a procija mint neked!
Mellesleg kb 20-22k pontot hoz cf quaddal gts 15-17K (tuningtól függően) különbség 30% körüli!
[ Szerkesztve ]

Kelvin
(őstag)
pontosan én is ezt mondom......különbség 30% 70-es cf javára.Az árról nem is beszélve.Azt is látom,h más a procija de amíg ilyen procival van ami k×rvára nem hajt ki még egy db 70-est addig ne osztogassa az észt,h cf be 11000pontja lett és h ezért jobb a gts-e.
[ Szerkesztve ]

Maotun
(senior tag)
Észt nem osztok, csak a tapasztalataimat, tehát a nehezebb felfogóképesség miatt mégegyszer :
Azonos cpu, memóriák (ddr 400!) alaplap combó melett, nálam a kettő sapphire HD
3870 [link]
11000 pötty volt. A 8800 gts G92 9600 pont volt .
ugyan az a cpu k×rvára ugyan ugy hajtja a vgat, vga kat.
3870 számítási teljesítményekben nagyon ott van, de megelözte korát, tesztelni jó de játszani mivel mindenki NVidiára optimalizál jobb a 8800 gts g 92, nekem legalábbis ez a tapasztalatom fraps mérés szerint.
"asus p5k e2160@2,9G 2×1G Corsair "
dobj egy linket a csoda k+rvára kihajtós procid, meg a spéci rammjaid, mit alkotott 3 dmaki ban?
más tollával ékeskedünk oszt van képünk duzzogni?

Sárpac
(PH! nagyúr)
A titok abban van, hogy az nv karik shader egységei 1625MHz-en melóznak míg az ati kártyái-é 700MHz- körül tehát hiába több a shader mégsem hatékonyabb a nagyon alacsony órajel miatt!

Maotun
(senior tag)
A jövö nálam már a múlté
[link]

papi77
(őstag)
pedig jól nézett ki a rendszer... 

Kelvin
(őstag)
Tudom,h ugyanolyan rendszer mellett tesztelted a két kártyát(ami nagyon kevés).Azt mondom.h két 70-est az életbe nem hajt ki a procid,kevésbé mint egy gts-t.(két 70es alá több proci kell mint egy gts alá.így nem lehet hasonlítgatni semmit)Nem is értelek!Senki nem mondta,h nekem überfasza rendszerem lenne...(ha kicsit többet járnál ebbe a topikba tudhatnád,már azt mis kiveséztük h kicsit kevés a 70-es karihoz)Ugyhogy nem tudom mit fikázol itt!
[link]
tessék itt a link
Amúgy nem tudom mi ez a felfogóképesség-es duma.Ez nem az a topik!.Lehet otthon a kis szaros lófaszjóska haverjaiddal így beszélsz de itt nem ez a szokás.
[ Szerkesztve ]

Maotun
(senior tag)
nem én kezdtem a eme hangnemet
kihajtás tárgyában : 3 ghz vs 4 ghz szintetikus tesztben 3k, 5k, pontot is jelenthet
játékban ez + 3-5-10 fps.
3 dmark ban az én elavult cpu.m 6000 , 5700 SM 3.0/ 2.0 szerint eléggé meghajtotta a vga-kat templomegere q6600 négymaggal @4ghz cpu score 7k 3.0 8k 2.0 6k.
szvsz itt nem a kihajtás a probléma 

Maotun
(senior tag)
eggyetértek

keszegduda
(őstag)
Örülök hogy jó lett. 

keszegduda
(őstag)
Ilyent még nem láttam, de elsőre hibás VGA. Nem melegedik túl esetleg? Driver melyik van fent?

Kelvin
(őstag)
Ez így van
(#12924) Maotun :most ne a négymagosat nézd hanem az enyémet amit belinkeltem hisz azt kérted.Szerintem ezt lezárhatjuk amennyiben te még mindig úgy gondolod,h egy 8800gts erősebb és jobban megéri mint két 3870-es cf-ben.Akkor biztos úgy van

(#12922) dan31
egyik kép jobb mint a másik
Ez tuti garis gond 
[ Szerkesztve ]

keszegduda
(őstag)
Olvasgatom hogy megy az "ájkídó" hogy mi mennyit hajt ki. Ez csak 3D MARK-ra lehet igaz, mert ott elérhető a több szálú CPU használat. Valós életben, pontosabban játékok alatt hiába van alatta 4 magos proci ha egyszerűen csak sztenderen' áll a +2 netán 3 mag. Én soha nem értem az ilyeneket de lassan talán leesik valakinek hogy semmi értelme ilyenen vitázni, aki 3d mark egér vegyen 4 magot+aki WIC mániás, de egyelőre elég 2magos bőven...CF és SLI meg mi a reteknek... 
MOD: Mivel NV nem tud értelmes TV out-ot csinálni ezért bekaphatja...ATI-nál tök egyszerű és zökkenőmentes, ezért lett ATI-m és nem bántam meg. Bocs a nyers fogalmazásért... 
[ Szerkesztve ]

Kelvin
(őstag)
Egyet értek senki nem 3dmárk huszár és a 4magos procikat se használják ki a játékok.Ez is világos,tudjuk.Itt az előző hozzászólásomban van a lényeg.
[ Szerkesztve ]

DeSanto
(őstag)
Ezt 3D-ben produkálja vagy mindig?

Sárpac
(PH! nagyúr)
Csak,hogy nálad 1280x800ba ment a teszt!
Nekem 17300pontot sikerült elérnem 1280x1024-ben!
Sacc/kb Ultra+10-20% szintet fog hozni a 2db 3870-es, de mivel a 8800gts rendkívül tuningolható és már 60felé közelít az ára, ezért a 100-110k-s ár sok lesz az x2-ért plussz 200W körül lesz a fogyasztása ami nem kicsi!
Itt egy kis teszt [link] a vitátok eldöntésére . Amennyiben műkődik a CF , akkor igen szépen teljesít .
Ebben talán már a procival sincs gond .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

Kelvin
(őstag)
Köszi,jó kis link.
(#12932) SárpacSenki nem beszélt az x2-ről olvass feljebb pár hozzászólásomat.

FefeeX
(PH! kedvence)
Akkor kicsit más kérdés: Mi a vélemény a Gigabyte 3850-ről? Ref nyákos kari, és szerintem egész jó vételnek tűnik a maga 34ezres árával... Vajon a HDMI átalakítójával kezelni fogja a Pana plazmatévém?
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

Maotun
(senior tag)
azt is néztem cpu score nálad több
sm 3.0 2.0 meg nálam
a grafikai teljesítményre ez a mérvadó .
8800 g 92 magos(NEW) GTS erősebb mint egy 3870 es,
két 3870 es erősebb és drágább mint egy 8800 =(NEW) GTS és több pontot lehet kihajtani belölük, de lassabban futtatja a játékot mint egy asus 8800 gts 512 mb 78k -s vga.1600 /1200 ig Ez feletti felbontás már indokolja a CF et mert kétkártyás rendszerben erősebb az SLI nél ( meglátjuk a 780i chiset hátha változtat ezen)
De ha te mást nem akarsz a gépedbe mint kettö vga .-t mert hely nem marad melettük akkor vegyél kettö 3870 et

Bocsi , hogy beleszólok , de ebben a topicban a háromlábu lőtéri kutyát sem érdekli az nvidia , az egy másik topic .Aki valamennyire is tájékozódik , az tisztában van a mostani erőviszonyokkal , hogy később mi lesz , azt majd meglátjuk .
Nem sértésnek szántam , csak egy egyszerű megállapítás .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

Kelvin
(őstag)
Ezen már nem érdemes vitázni,szerintem innentől mindenki gondolja azt és tegye azt amit jónak lát.Én még nem láttam a te gts-es eredményedet,h megnézhessem az sm2 sm3 eredményeid(köztudott,h az határozza meg a grafikai teljesítményt nem kell az okítás)
[ Szerkesztve ]

Maotun
(senior tag)
Az szép
alapon ez a config is ezt hozta 2 db 3870 -el:
[link]
vele boltoltam el a karikat 

Kelvin
(őstag)
Nektek Nviiidiásoknak van külön topik,nem?Toboroztok v kihalt?
így van, fényezzék azt a zöld elavult trutymót máshol 
extra

papi77
(őstag)
akkor is a 38xx a csúcs

dan31
(lelkes újonc)
Nincs túlmelegedve az ATI CCC szerint 36-41 fokos,most épp a 7.12 CP-es van fenn
,de fenn volt a 7.11 ccc/cp és a 7.12 ccc is.Játék közben meg se nyikkan
fut rajta minden tökéletesen magas beállitásokkal (Crysis,med.of.hon.airborn,cod4,DIRT..stb)
Pont ezért nemértem az egészet ,ha viszont nincs terhelés alatt egyáltalán akkor jelentkezik a fagyás ! NEM LEHET ESETLEG RAM HIBA ??
3850 agp-je van már valakinek? 
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

sutyi^
(fanatikus tag)
Nem akarok nagyon beleszólni, de ha 3870CF valakinél ilyen kevés viccmark pöttyöt nyomott ott valami nem volt rendben. Hiába tudja valaki rendesen kisrófolni, mert arányaiban növekszik a két kártya együttes teljesítménye, egy nagyobb processzor mellett. Na most ebből ki indulva nem hiszem hogy a 2.4-en ketyegő X2 ellenére, egy 3870 egymagában 6xxx pontot adna. CF-ben pedig 11xxx lenne az eredmény. Szóval legközelebb vagy driverben bekapcsolt mindenféle látvány javítótt kapcsoljuk ki kérem egy bench előtt, vagy ellenőrizzük rendesen feltepítettük-e mind a két zsugát, és a CF megy is. Aztán állapítsuk meg hogy egy kártya gyorsabb a különféle 3D alkalmazások alatt.
[ Szerkesztve ]
fubar...

sutyi^
(fanatikus tag)
Gyanús. Próbáld meg kézzel beállítani az időzítéseket. Nekem is fagyott a masina ha auton hagytam biosban. Érdekes módon játszhattam órákat, majd miután kiléptem és csak mattattam a gépen, akkor fagyott merevre. Könnyen lehet, hogy nállad is hasonló probléma van.
fubar...

honda23
(tag)
ati forever
fuj nvidia 
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen

Sárpac
(PH! nagyúr)
Az előző hszeket olvasva enyhe mosoly futott végig kis arcomon!