Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)

(#101) 7600GT válasza gbors (#100) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Amúgy mi értelme a GDDR4-es memóknak ha nagyobb a késleltetésük?

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#102) keszegduda válasza 7600GT (#101) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Talán reklám...mert hogy nem jobb az biztos, max kevesebbet fogyaszt, de az is jelentéktelen...

(#103) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Ha minden igaz november 19-én megjelenik a kari!!!

"We are analog players in a digital wold"

(#104) keszegduda válasza m4rc! (#103) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Én már ATI-ban ilyen szempontból nem bízok... :DDD

(#105) Def26 válasza m4rc! (#103) üzenetére

Def26
(PH! kedvence)

Érdekes, hogy a linken már csak HD 2950PRO -ról van szó. Tehát nem lesz XT (Gladiator)? :U :F

Origin:attila4go

(#106) m4rc! válasza Def26 (#105) üzenetére

m4rc!
(őstag)

A pro a Gladiator kódnevű, XT-ről egyenlőre nincs hír.

keszegduda: háth sajnos ez így van, de a remény hal meg utoljára :D

(#107) VaniliásRönk válasza 7600GT (#101) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azt hogy nagyobb a késleltetésük bőven ellensúlyozza a kb. másfélszeres órajel, az így megnövekedett sávszélességről nem is beszélve.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#108) spiercell válasza m4rc! (#106) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Ha a pro a Gladiator, akkor a Revival micsoda? Mondjuk HD2950GT, csak hogy újjabb pletykáknak adjak alapot :)

(#109) m4rc! válasza spiercell (#108) üzenetére

m4rc!
(őstag)

"The Radeon HD 2950PRO will come in two versions, Gladiator and Revival..."

E szerint a pro-nak 2 változata lesz: a Gladiator és a Revival

(#110) gbors válasza VaniliásRönk (#107) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek, valamint az R600 dispatch unitjai nagyon erősek prediktív fronton, így jóelőre tudják, melyik utasításnak kell majd "friss" adat a memóriából. + a meglehetősen nagy L2 cache-ek miatt lehet "burstösíteni" a memóriaműveleteket.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#111) orbano válasza 7600GT (#99) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Nem lehet. A texturemap részletességét nem tudod pótolni semmivel. Most már kezdünk eljutni oda (bár szerintem már 1 éve eljutottunk), hogy nem tudnak a shaderek színvonalán annyit emelni, hogy ellensúlyozza a nagyon látványosan alacsony felbontású textúrákat. Hiába raknak ultrarészletes bumpmapet, HDR-t, meg anyámkínját egy kisfelbontású, 1:1 fölé méretezett, textúraszűrésartifactooktól hemzsegő textúrával borított felületre, az sajnos ronda marad...

A vér nem válik VAZZE!™

(#112) Def26 válasza m4rc! (#109) üzenetére

Def26
(PH! kedvence)

Itt még arról volt szó, hogy a Gladiator az a HD 2950XT...

Origin:attila4go

(#113) m4rc! válasza Def26 (#112) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Háth változnak az idők :DDD :P
Erre nem tok mit írni, majd meglátjuk melyik jelölést fogja használni az ATI, a lényeg, h van két kari a Gladiator és a Revival.

(#114) 7600GT válasza orbano (#111) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Tehát elképzelhető, hogy a HD29xx-ek gyenge textúrázó képessége még jobban ki fog jönni a jövő játékaiban? Csakmert eddig az ment mindenhol, hogy a Shadereké a jövő.

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#115) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Ezen a hétvégén jelentik be az RV670-et hivatalosan!

(#116) Raymond válasza 7600GT (#114) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Perszehogy azoke a jovo, de a shader a texturakkal dolgozik hogy egy pixel vegso szinet megkapd. Hiaba van egy chipen kismillio shader es orult nagy memoria savszelesseg ha a TMU-k nem tudjak ellatni eleg feldolgozando adattal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#117) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én nagyon bízom abban, hogy a 2900 Pro a tesztekben történt leszereplése után az RV670 valami olyat tud mutatni versenyképes áron, amiért érdemes lesz az Ati-t választani.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#118) Kill3r` válasza Yutani (#117) üzenetére

Kill3r`
(újonc)

2900 Pro leszerepelt a tesztekben? Ugyanmár, volt amiben gyengébb volt a GTS-nél, de DX10ben odaverte azt simán, és DX9ben is megszorította elég keményen. Namost ha ezt a technológiát továbbviszik akkor simán meg tudja verni a GTS-t sőt... Amint olvashattuk 199$ lesz a Pro (elméletileg) és 250$ az XT. Namost ezekszerint az XT kerül kb 48 ezer ftba, és a Pro olyan 38k. Ha ezek télleg beválnak akkor jócskán átrendeződik a HW piac. Kezdve onnan h ezmár PCI-E 2.0, ami visszafelé kompatibilis, és Shader 4es. Továbbá DX10.1 re lett fejlesztve, ami azért nem sima DX10, amire minden karit írtak. Szóval elképzelhető lesz hogy 10.1en jobban szerepel majd ez a kari (2950XT) mint a nagyobb társai. Remélhetőleg minnél hamarabb lehet rá számítani mert sokan várunk már 1 jó ATI card-ra.

Join and enjoy

(#119) Drizzt válasza Raymond (#116) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És olyan méguniverzálisabb feldolgozókat nem terveznek, amik tudnak textúrázni is, meg shadelni is? :D Vagy annyira eltérőek a számítási feladatjellegek, hogy ahhoz már teljesen általános -> jóval lassabb proci kéne?

(#120) Yutani válasza Kill3r` (#118) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Guru3D teszt: 8 játékból 2-ben volt jobb a 2900 Pro! Ez mi, ha nem leszereplés? :U

Egyébként szerintem te ugyanazt írtad le, amit én: remélem, hogy olcsóbban jobbat fog teljesíteni az RV670, és akkor a 2900 Pro-nak végképp reszeltek.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#121) Raymond válasza Drizzt (#119) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mar kesz van - ugy hivjak hogy CPU. Csak rohadt lassu es igy egyelore nem jon be a vasarloknal :D

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#122) gbors válasza Drizzt (#119) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a shader összead és szoroz (ill. vannak még a special functionök - sqrt, sin, cos, meg a többiek, de azok gondolom táblázattal mennek), a textúrázó (ill. konkrétan a szűrő, ami az R600-ban kevés van) meg interpolál - eléggé eltér a két dolog egymástól.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#123) Bagira01 válasza Kill3r` (#118) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Szép is lenne hd2950xt 50k körüli áron :Y

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#124) spiercell válasza Bagira01 (#123) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

50 az tényleg durva lenne, de 60-ért simán elképzelhető és meg is érné, talán még 70-ért is, ha hozza a 2900xt szintjét, de egyébkén nem úgy van hogy 2950pro jön 2 változatban és nem lesz xt?

(#125) Bagira01 válasza spiercell (#124) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

A fene tudja. Én azt láttam hogy rv670 gladiator az lesz a 2950xt a revival meg a pro. Nekem egy 512-es pro is elég lenne mondjuk 54k körüli áron. Az nagyon szép lenne :O

(#126) Foxmulder89

Foxmulder89
(fanatikus tag)

Nemrég még mindenképpen 2900XT-t akartam venni, mondván hogy 512bites meg minden...
de ilyen árak mellett :Y nagyon kíváncsi vagyok a két kártyára, asszem az erősebbikre be is fogok ruházni , csak tényleg jöjjenek időbe és ilyen áron;]

(#127) Bagira01 válasza Foxmulder89 (#126) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Az biztos hogy jó vétel lesz. És mivel kevésbé melegszik a hő nem szab akkora gátat a tuningnak :K

(#128) spiercell válasza Bagira01 (#125) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Az nekem is tökéletes lenne!

(#129) Aggregátor válasza spiercell (#124) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sztem a PH-s bazárokban olyan áron lesz mint most a 2900 Pro, boltokban meg 70k-t is eltudok képzelni a 2950XT-ért.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#130) spiercell válasza Aggregátor (#129) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Az XT-ért én is, de Bagirával a pro-ról álmodozunk ;]

(#131) Foxmulder89 válasza Bagira01 (#127) üzenetére

Foxmulder89
(fanatikus tag)

Naja, bár úgylátom egyslotos hűtést kapnak ami nemtudom mennyivel lesz gyengébb, igaz lehet cserélni... :P
De lehet hogy lesz 2slotos hűtésű tuningolt verzió is, mely akár 900-940mhz es GPU órajelen is fut majd, onnan meg már egy köpés az 1GHz , ha emellett még menne a memó is mondjuk 3ghz-en :Y :C

(#132) Bagira01 válasza Aggregátor (#129) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Ha a hd2950xt 57-60k akkor az nagyon király. Én mindenesetre megvárom majd a teszteket, mert lehet hogy nem is kell xt hanem elég lesz egy megtuningolt 512-es pro is, mert a ddr4 számomra nem jelent semmit :(
Foxmulder89:Sztem ha rámegy az accelero s1 akkor az bőven elég neki. 900Mhz-s gpu az már hypertkirály lenne :DD

(#133) Foxmulder89 válasza Bagira01 (#132) üzenetére

Foxmulder89
(fanatikus tag)

Nemtudom mennyiben befolyásolja a sebességet a memó sávszél, valaki írhatna egy ilyen progit ami kijelzi mennyit használ egy program ;]
de 256biten 1800mhz az nemolyan sok összehasonlítva az eddigi kártyákkal, igaz lehet elég épp azért nem is nagyon erőltetik.
morciban vagy a ddr4-el ? :D

(#134) Bagira01 válasza Foxmulder89 (#133) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Nem csak, nem fizetek felárat érte mert annyira nem jó. Pl az én x1950xt-m ddr3-as memói is simám elmennek 2150Mhz-ig sőt :K

(#135) Foxmulder89 válasza Bagira01 (#134) üzenetére

Foxmulder89
(fanatikus tag)

nálam az x1800xt 1620-at ment egyszer, de csak akkor ha a GPU feszt emeltem 1,4-ről 1,525re, de ott meg fagytak játékok rögtön, akármilyen stabil is volt ATT :D
nemtudom a kettőnek mi köze van egymáshoz, amúgy 1,4-en 680/1530at megy.
Hát ha felárat kell fizetni akkor nem biztos hogy megéri, de az újakon tudtommal alapból az lesz nem ? :U
persze attól még kikell fizetni :D de jó árba lesznek, ddr4 meg valószínűleg mégjobb tuningos emellett.Nemtom mér de mostanában minden ilyen hosszúra sikerül :DD

(#136) Bagira01 válasza Foxmulder89 (#135) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Egy a lényeg, ne okozzanak csalódást megint a késéssel és sztem sokan fogják venni, rossz szájíz nélkül, újra bízva az ati-ban :D

(#137) spiercell válasza Bagira01 (#134) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Gondolom ezt nem alapfeszültségen, de ez nagyon jó eredmény, másfélszer jobb, mint az én pro-mé!

(#138) Foxmulder89 válasza Bagira01 (#134) üzenetére

Foxmulder89
(fanatikus tag)

hogyhogy csak annyi lett a végeredményed? :P mi ez a sebesség meg minőség mód ? nálam sebesség legfelső 3768, minőség 3739

(#139) Aggregátor válasza Bagira01 (#132) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én a 250$-os ár alapján számoltam, amit valaki írt nemrég. Ha azt nézzük, hogy nálunk euró árfolyamban számolják a dollárt, akkor az olyan 63k-ra jön ki.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#140) Foxmulder89 válasza Aggregátor (#139) üzenetére

Foxmulder89
(fanatikus tag)

szerintem az még mindig nagyon jó egy ilyen kariért :R

(#141) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Kint van par Gladiator a WCG dontojen :)

[link]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#142) Foxmulder89 válasza rocket (#141) üzenetére

Foxmulder89
(fanatikus tag)

Ilyen nekem is kell :Y

(#143) EQMontoya válasza rocket (#141) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez ahogy elnézem, nem a pro változat, ekkora hütővel 55nm-em...

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#144) Thrawn válasza rocket (#141) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én már a Tri- vagy Quad Crossfiret várom :)

Redwing Donat Redwing
DNA Peter Agardi
Gorky Gyorgy Zentai
ChlX Delceg Mate

Nekik meg nagyon nagy riszpekt, mert kis hazánkat képviselik! :R

Different songs for different moods.

(#145) Muréna válasza Thrawn (#144) üzenetére

Muréna
(őstag)

ChlX pajtit ismerem személyesen, a kis mikrofon hajú :DDD

Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!

(#146) Thrawn válasza Muréna (#145) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem írt semmit hogy hogy állnak? Igazából, nem is értem hogy egy ilyen eseményről miért nincs PH!-s hír :F Vagy csak le vagyok maradva? :U

(#147) ftc válasza rocket (#141) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

meg Phenom meg RD790 is :)

(#148) EQMontoya válasza Thrawn (#144) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úristen, fiatalabbak, mint én, és ilyen helyen.. :B

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#149) Aggregátor válasza Foxmulder89 (#140) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem is jó ár (attól függetlenül hogy én ennyit vga-ra nem adnék ki).
Mondjuk ha a Pro ennél is olcsóbb lenne (55k körül), és csak órajelekben különbözik az XT-től, akkor megvan az új best buy vga :)

(#150) Thrawn válasza Aggregátor (#149) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

50k-hoz mit szólsz? :D
Nemrég tudtam meg, majdnem szívbajt kaptam...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.