Amúgy mi értelme a GDDR4-es memóknak ha nagyobb a késleltetésük?
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

Amúgy mi értelme a GDDR4-es memóknak ha nagyobb a késleltetésük?

Talán reklám...mert hogy nem jobb az biztos, max kevesebbet fogyaszt, de az is jelentéktelen...

Ha minden igaz november 19-én megjelenik a kari!!!
"We are analog players in a digital wold"

Én már ATI-ban ilyen szempontból nem bízok... 

Érdekes, hogy a linken már csak HD 2950PRO -ról van szó. Tehát nem lesz XT (Gladiator)?

Origin:attila4go

A pro a Gladiator kódnevű, XT-ről egyenlőre nincs hír.
keszegduda: háth sajnos ez így van, de a remény hal meg utoljára 

Azt hogy nagyobb a késleltetésük bőven ellensúlyozza a kb. másfélszeres órajel, az így megnövekedett sávszélességről nem is beszélve.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Ha a pro a Gladiator, akkor a Revival micsoda? Mondjuk HD2950GT, csak hogy újjabb pletykáknak adjak alapot 

"The Radeon HD 2950PRO will come in two versions, Gladiator and Revival..."
E szerint a pro-nak 2 változata lesz: a Gladiator és a Revival
Ezek, valamint az R600 dispatch unitjai nagyon erősek prediktív fronton, így jóelőre tudják, melyik utasításnak kell majd "friss" adat a memóriából. + a meglehetősen nagy L2 cache-ek miatt lehet "burstösíteni" a memóriaműveleteket.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Nem lehet. A texturemap részletességét nem tudod pótolni semmivel. Most már kezdünk eljutni oda (bár szerintem már 1 éve eljutottunk), hogy nem tudnak a shaderek színvonalán annyit emelni, hogy ellensúlyozza a nagyon látványosan alacsony felbontású textúrákat. Hiába raknak ultrarészletes bumpmapet, HDR-t, meg anyámkínját egy kisfelbontású, 1:1 fölé méretezett, textúraszűrésartifactooktól hemzsegő textúrával borított felületre, az sajnos ronda marad...
A vér nem válik VAZZE!™

Itt még arról volt szó, hogy a Gladiator az a HD 2950XT...
Origin:attila4go

Háth változnak az idők
Erre nem tok mit írni, majd meglátjuk melyik jelölést fogja használni az ATI, a lényeg, h van két kari a Gladiator és a Revival.

Tehát elképzelhető, hogy a HD29xx-ek gyenge textúrázó képessége még jobban ki fog jönni a jövő játékaiban? Csakmert eddig az ment mindenhol, hogy a Shadereké a jövő.

Ezen a hétvégén jelentik be az RV670-et hivatalosan!
Perszehogy azoke a jovo, de a shader a texturakkal dolgozik hogy egy pixel vegso szinet megkapd. Hiaba van egy chipen kismillio shader es orult nagy memoria savszelesseg ha a TMU-k nem tudjak ellatni eleg feldolgozando adattal.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Én nagyon bízom abban, hogy a 2900 Pro a tesztekben történt leszereplése után az RV670 valami olyat tud mutatni versenyképes áron, amiért érdemes lesz az Ati-t választani.
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

2900 Pro leszerepelt a tesztekben? Ugyanmár, volt amiben gyengébb volt a GTS-nél, de DX10ben odaverte azt simán, és DX9ben is megszorította elég keményen. Namost ha ezt a technológiát továbbviszik akkor simán meg tudja verni a GTS-t sőt... Amint olvashattuk 199$ lesz a Pro (elméletileg) és 250$ az XT. Namost ezekszerint az XT kerül kb 48 ezer ftba, és a Pro olyan 38k. Ha ezek télleg beválnak akkor jócskán átrendeződik a HW piac. Kezdve onnan h ezmár PCI-E 2.0, ami visszafelé kompatibilis, és Shader 4es. Továbbá DX10.1 re lett fejlesztve, ami azért nem sima DX10, amire minden karit írtak. Szóval elképzelhető lesz hogy 10.1en jobban szerepel majd ez a kari (2950XT) mint a nagyobb társai. Remélhetőleg minnél hamarabb lehet rá számítani mert sokan várunk már 1 jó ATI card-ra.
Join and enjoy
És olyan méguniverzálisabb feldolgozókat nem terveznek, amik tudnak textúrázni is, meg shadelni is?
Vagy annyira eltérőek a számítási feladatjellegek, hogy ahhoz már teljesen általános -> jóval lassabb proci kéne?
Guru3D teszt: 8 játékból 2-ben volt jobb a 2900 Pro! Ez mi, ha nem leszereplés? 
Egyébként szerintem te ugyanazt írtad le, amit én: remélem, hogy olcsóbban jobbat fog teljesíteni az RV670, és akkor a 2900 Pro-nak végképp reszeltek.
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Mar kesz van - ugy hivjak hogy CPU. Csak rohadt lassu es igy egyelore nem jon be a vasarloknal 
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
a shader összead és szoroz (ill. vannak még a special functionök - sqrt, sin, cos, meg a többiek, de azok gondolom táblázattal mennek), a textúrázó (ill. konkrétan a szűrő, ami az R600-ban kevés van) meg interpolál - eléggé eltér a két dolog egymástól.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Szép is lenne hd2950xt 50k körüli áron 
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

50 az tényleg durva lenne, de 60-ért simán elképzelhető és meg is érné, talán még 70-ért is, ha hozza a 2900xt szintjét, de egyébkén nem úgy van hogy 2950pro jön 2 változatban és nem lesz xt?

A fene tudja. Én azt láttam hogy rv670 gladiator az lesz a 2950xt a revival meg a pro. Nekem egy 512-es pro is elég lenne mondjuk 54k körüli áron. Az nagyon szép lenne 

Nemrég még mindenképpen 2900XT-t akartam venni, mondván hogy 512bites meg minden...
de ilyen árak mellett
nagyon kíváncsi vagyok a két kártyára, asszem az erősebbikre be is fogok ruházni , csak tényleg jöjjenek időbe és ilyen áron![;]](/dl/s/v1.gif)

Az biztos hogy jó vétel lesz. És mivel kevésbé melegszik a hő nem szab akkora gátat a tuningnak 

Az nekem is tökéletes lenne!
Sztem a PH-s bazárokban olyan áron lesz mint most a 2900 Pro, boltokban meg 70k-t is eltudok képzelni a 2950XT-ért.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Az XT-ért én is, de Bagirával a pro-ról álmodozunk ![;]](/dl/s/v1.gif)

Naja, bár úgylátom egyslotos hűtést kapnak ami nemtudom mennyivel lesz gyengébb, igaz lehet cserélni...
De lehet hogy lesz 2slotos hűtésű tuningolt verzió is, mely akár 900-940mhz es GPU órajelen is fut majd, onnan meg már egy köpés az 1GHz , ha emellett még menne a memó is mondjuk 3ghz-en

Ha a hd2950xt 57-60k akkor az nagyon király. Én mindenesetre megvárom majd a teszteket, mert lehet hogy nem is kell xt hanem elég lesz egy megtuningolt 512-es pro is, mert a ddr4 számomra nem jelent semmit 
Foxmulder89:Sztem ha rámegy az accelero s1 akkor az bőven elég neki. 900Mhz-s gpu az már hypertkirály lenne 

Nemtudom mennyiben befolyásolja a sebességet a memó sávszél, valaki írhatna egy ilyen progit ami kijelzi mennyit használ egy program
de 256biten 1800mhz az nemolyan sok összehasonlítva az eddigi kártyákkal, igaz lehet elég épp azért nem is nagyon erőltetik.
morciban vagy a ddr4-el ? 

Nem csak, nem fizetek felárat érte mert annyira nem jó. Pl az én x1950xt-m ddr3-as memói is simám elmennek 2150Mhz-ig sőt 

nálam az x1800xt 1620-at ment egyszer, de csak akkor ha a GPU feszt emeltem 1,4-ről 1,525re, de ott meg fagytak játékok rögtön, akármilyen stabil is volt ATT
nemtudom a kettőnek mi köze van egymáshoz, amúgy 1,4-en 680/1530at megy.
Hát ha felárat kell fizetni akkor nem biztos hogy megéri, de az újakon tudtommal alapból az lesz nem ? 
persze attól még kikell fizetni
de jó árba lesznek, ddr4 meg valószínűleg mégjobb tuningos emellett.Nemtom mér de mostanában minden ilyen hosszúra sikerül 

Egy a lényeg, ne okozzanak csalódást megint a késéssel és sztem sokan fogják venni, rossz szájíz nélkül, újra bízva az ati-ban 

Gondolom ezt nem alapfeszültségen, de ez nagyon jó eredmény, másfélszer jobb, mint az én pro-mé!

hogyhogy csak annyi lett a végeredményed?
mi ez a sebesség meg minőség mód ? nálam sebesség legfelső 3768, minőség 3739
Én a 250$-os ár alapján számoltam, amit valaki írt nemrég. Ha azt nézzük, hogy nálunk euró árfolyamban számolják a dollárt, akkor az olyan 63k-ra jön ki.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)
(#140) Foxmulder89 válasza Aggregátor (#139) üzenetére

szerintem az még mindig nagyon jó egy ilyen kariért 

Kint van par Gladiator a WCG dontojen 

[link]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Ilyen nekem is kell 
ez ahogy elnézem, nem a pro változat, ekkora hütővel 55nm-em...
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/
Én már a Tri- vagy Quad Crossfiret várom 
Redwing Donat Redwing
DNA Peter Agardi
Gorky Gyorgy Zentai
ChlX Delceg Mate
Nekik meg nagyon nagy riszpekt, mert kis hazánkat képviselik! 
Different songs for different moods.

ChlX pajtit ismerem személyesen, a kis mikrofon hajú 
Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!
Nem írt semmit hogy hogy állnak? Igazából, nem is értem hogy egy ilyen eseményről miért nincs PH!-s hír
Vagy csak le vagyok maradva? 
meg Phenom meg RD790 is 
Úristen, fiatalabbak, mint én, és ilyen helyen.. 
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/
(#149) Aggregátor válasza Foxmulder89 (#140) üzenetére
Szerintem is jó ár (attól függetlenül hogy én ennyit vga-ra nem adnék ki).
Mondjuk ha a Pro ennél is olcsóbb lenne (55k körül), és csak órajelekben különbözik az XT-től, akkor megvan az új best buy vga 
50k-hoz mit szólsz? 
Nemrég tudtam meg, majdnem szívbajt kaptam...