Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5970

(#951) Löncsi

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok

Lassan gépet cserélek, és gondolkodom egy új kártya vásárlásán.

A követelmények amiknek meg kell feleljen :
- 2560 x 1600 as felbontás
- 8xAA / 16xAF
- Minden FULL/ULTRA beállítás az összes létező játékban.

Pénz nem olyan fontos, igazából a lehető legjobbat szeretném mivel haladni kell a korral.

Előre is köszönöm a segítséget.

Löncsi

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#952) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

Azt lehet tudni hogy melyik gyártó kártyái zörögnek eddig és melyik nem? Illetve melyeket cseréltek jóra...:)

[ Szerkesztve ]

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#953) tome.jr válasza Löncsi (#951) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szeintem jelenleg nem lézetik olyen kártya ami ezt tudná, még multi GPU-ban sem.

5970-hez még nincs normális driver.

GTX 295 elhasal ezen a felbontáson.

Esetleg 5870 3 way CF, bár szerintem a skálázódás 3 kártyánál már igencsak megkérdőjeleződik.

Talán a quad ASUS Mars, de az sem biztos. És ott meg nincs DX11.

(#954) Abu85 válasza tome.jr (#953) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem a skálázódás a baj a Multi-GPU-nál. Az csak szoftver kérdése. CF és SLI-s AFR-ből maximum két GPU-s rendszert érdemes építeni az input-lag miatt. 3 GPU még elmegy, de már lehetnek olyan esetek, amikor a tényleges számítás előrébb tart, mint amit látsz a monitoron. 4 GPU rendszerlimit nélkül totális katasztrófa, csak szódával ajánlott. ;] Szerencsére egy mai csúcsproci alig képes kiszolgálni a HD 5970-et, szóval az input lag nem nagyon jönne elő, csak ugye nem is lenne gyorsabb egy HD 5970-nél a kettő. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#955) vhunor válasza Abu85 (#954) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Ott az új EVGA duálprocc i7 lap ;] .

(#956) Abu85 válasza vhunor (#955) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát igen. Az ott van, de ettől még a játékok nagy többsége nem fogja kihasználni a másik proci plusz 4 magját. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#957) rocket válasza gbors (#940) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Jo lett a teszt a teglarol :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#958) AMATŐR válasza eladohardver (#952) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Az én PowerColor karim teljesen csendben teszi a dolgát. Nem zörög, csörög, csak szépen dolgozik. Közvetlenül az ünnepek előtt cseréltem le az XFX 5870 karit erre, amely csíkozódott.
Választásom nem volt, mert csak ennek a gyártónak a kártyái érkeztek a nagykerbe, de nem bántam meg. Igaz 2 év gari van csak rá, de hol lesz ez már 2 év múlva! :D

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#959) sniper elite válasza eladohardver (#952) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Ha jól olvastam vissza, akkor Sapphire kártyáknál van ilyen zörgés! Asusomnál nem volt, csak gpu hiba persze az is elég! De azért milyen már, hogy ventije zörög egy felsőkategóriás kártyának :DDD Komikus azért, megnézném azért mikor adna ki az intel egy tömegesen rossz Extreme Edition procit, le is szednék a fejüket érte! Annak még a gyári coolerje se baxakodhat, dehát ez a különbség a gyártók között! Van aki a profitra megy, de minőséget nem nagyon helyezi előtérbe! Meg van aki minőségben perfekt!

(#960) Góliát

Góliát
(senior tag)

Németországban nagyon dicsérik az XFX 5970-et. Úgy tűnik mindenki elégedett.
Hallott valaki az XFX-ről esetleg más valamit? :F

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#961) eladohardver válasza Góliát (#960) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

Én halottam, azt hogy nem lehet kapni:D

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#962) Abu85 válasza Góliát (#960) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mindegy milyen márka. Ugyanaz mind. Ha nem jó, akkor az pech. :(

(#963) gbors válasza Löncsi (#951) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én leginkább 2db 5870-et tudok javasolni, de az 5970 is közel olyan jó. arra azért ne számíts, hogy a Crysis a leírt beállításokkal 60fps-sel fog menni, de azért normálisan játszható lesz.
a "nincs megfelelő driver" típusú kommentek ebben a formában nem igazak - konkrétan van pár játék, ahol a CF skálázódás gyenge (pl. DiRT2), de általános problémával én nem találkoztam.

teszt kapcsán: köszi mindenki! :R

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#964) KaYaK válasza sniper elite (#959) üzenetére

KaYaK
(tag)

Én meg ha jól tudom eddig itt a PH-n csak Sapphire OC-kal érték el /2 eredmény van eddig/ az 1000Mhz Gpu frekit... :K Minőségről ennyit és nem többet.
Persze minden gyártó kártyájával el lehet érni csak kicsit bosszant ez a minőség meg miezmá beszéd... :DDD Minden gyártó kártyáinál vannak hibásak és te egy pont ilyet fogtál ki ennyi. AMD szerintem jó munkát végzett a kártyával és pont. ;]
sőt ez is sapphire 1100Mhz Gpu :)) ez kicsit durva eredmény ;]

subaruwrc gombcomp itt a fesz 1.3V-olt :DDD

élni és élni hagyni...

(#965) gombcomp válasza KaYaK (#964) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Vazzz! Bátor vagy... :R

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#966) sniper elite válasza KaYaK (#964) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Arra céloztam, hogy ventit rosszul rakják bele, amúgy addig élvezd ki a karidat amíg nem fagy le mint annak a rendje! Aztán jöhetsz anyázni te is! Mindenki addig örül karinak mint majom a farkának amíg be nem xarik! Aztán legyél nagy tuningmester fagyis karival :DDD Amúgy nem akarok vitázni de ezt a kártyát korán adták ki, lehet az első DX11-es kari, de mivel 1-2 játék támogatja csak a dx11-et így nem sok értelme volt Március előtt kiadni, nagyon sajnálom az amd ütemtervért felelős emberkét, mert lehet hamarosan repülni fog!

(#967) subaruwrc válasza KaYaK (#964) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ja csak nem léggel hanem nitroval :))

gombcomp

ez nem KaYaK eredménye.
a lab501 logo az monstrut takarja szerintem, aki pedig egy román overclocker.

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#968) JColee válasza sniper elite (#966) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

Amúgy nem akarok vitázni de ezt a kártyát korán adták ki, lehet az első DX11-es kari, de mivel 1-2 játék támogatja csak a dx11-et így nem sok értelme volt Március előtt kiadni

ha meg nem lenne, itt anyáznál, hogy mit képzelnek a gyártók, és az ütemterves f*szi monnyon le :)

gbors :R jó teszt
első oldalon a fogyasztásnál ki lehetne javítani az áramszámlát villanyszámlára? böki a szemem :DDD

[ Szerkesztve ]

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#969) KaYaK válasza subaruwrc (#967) üzenetére

KaYaK
(tag)

Bizony subaruwrc-nek igaza van! Az nem saját eredmény és tényleg román brutál arc eredménye... :K

élni és élni hagyni...

(#970) sniper elite válasza JColee (#968) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Figyi amikor a 9800GX2 karit vártam 2 éve, és már a kiadás napja is megvolt, de 3-4 hetet csúszott mivel valami hűtést átkellett rajta tervezni ha jól emlékszem, szóval akkor se anyáztam! Sokkal jobban meglehet érteni a dolgot, ha azt mondja a gyártó, hogy elnézést de csúszni fogunk 2 hónapot, mivel olyan problémák merültek fel amiket alaposan felakarunk tárni és javítani! Szóval annak csak örülni kell, ha látszik hogy gyártó foglalkozni akar a termékkel kiadás előtt, de ami itt folyik az pusztán profit a lényeg többi levan xarva dolog!

(#971) KaYaK válasza sniper elite (#966) üzenetére

KaYaK
(tag)

tudod mindenben benne van hogy elromlik.... és mindenki addig használja amig el nem romlik... itt csak a márka mizériádra utaltam...

gombcomp hétvégén ha ilyen idő marad azaz hideg minusz fokok akkor azért még megnézem a végét... ;] persze ha nem fagy le a kari :D mint irták

[ Szerkesztve ]

élni és élni hagyni...

(#972) tome.jr válasza sniper elite (#966) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de ezt a kártyát korán adták ki, lehet az első DX11-es kari, de mivel 1-2 játék támogatja csak a dx11-et így nem sok értelme volt

És akkor te minek vetted meg idő előtt, túlárazva? :U

(#973) gbors válasza sniper elite (#966) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne hülyéskedj, mi a fenének hozna ki bárki DX11-es játékot, ha nincs kártya a piacon, amin fut? ez csak ebben a sorrendben mehet, és, ahogy az AMD fennen PR-ozza, még sosem (vagy nem az utóbbi 5 évben) volt ennyire hamar kézzelfogható játék az új technológiához.

JColee: köszi :R áramszámla nem elírás, hanem stílusbeli allűr, úgyhogy sajna marad :DDD

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#974) sniper elite válasza tome.jr (#972) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Nem látok a jövőbe, és a 2db 4870x2 megjelenésekor megvásároltam ilyen hardver hibás egyik se volt! Jó driverben voltak gubancok, de ekkora nagy probléma nem volt! Szóval ezért merészeltem megvenni ezt is hamar! Ha tudom, hogy hibás vagy ha még az elején kiszivárgott volna valami hír erről, akkor a franc vette volna meg! De gondolom az AMD lefizette a tesztelőket akik érzékelhették a bajt.... :U

(#975) ADAM1337 válasza sniper elite (#974) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Túl sok lesz az összeesküvés elmélet....
Egyszerűen van hiba százalék és ennyi nem kell túl reagálni...

cars1dA

(#976) Abu85 válasza ADAM1337 (#975) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A lefizetés egyszerűbb. Úgyis kapott az AMD 1,25 milliárd dollárt. Biztosan erre költötték. :D

[ Szerkesztve ]

(#977) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

Mikor lesznek ezek a karik nem túlárazva... :F

(#978) KING1000 válasza eladohardver (#977) üzenetére

KING1000
(tag)

Szerintem ősz fele csökkeni fog az áruk.

(#979) eladohardver válasza KING1000 (#978) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

addig megőszülök :O

(#980) sniper elite válasza eladohardver (#979) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Akkor vegyed meg most, magaddal szemben ne legyél már kapzsi! Vagy figyeld az aprót, aztán vegyél használtan! Ha megint szart kapok, akkor megint gari de utána elfogom adni az tuti!

(#981) FragStaR

FragStaR
(fanatikus tag)

Akiknek kerreget a hűtés ők mind valami hasonlót hallottak?

[link]

[link]

[link]

Mert azért ez nem az az épp, hogy hallható kategória:D Fél óra után tuti falra másznék tőle.

(#982) sniper elite válasza FragStaR (#981) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Olyan mintha el lenne méretezve valahogy a cooler, és hozzáér a tartónak a oldalához! De eléggé érdekes, hogy ezt se vették észre :DDD Tudom Abu majd jön és kimagyarázza, de ez tuti felismert hiba csak "véletlenül" nem mondták el a vevőknek!

(#983) Abu85 válasza sniper elite (#982) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erről lehetett olvasni a HD 5800 széria esetében is. Voltak olyan termékek amiken kerregés volt. Az okozza, hogy laza a kapcsolat a hűtő és a csapágy között és amikor forgás közben megkoccolja a műanyagkeretet, akkor kattan egyet. Ebből jön a kerregés. Rosszul van összeszerelve a hűtő. Garanciában cserélik.
Gondolom az AMD azért nem vett észre kerregést, mert a legyártott termékek kis százalékánál fordul elő. A sample-ök jól voltak összeszerelve ebből a szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#984) Balika911 válasza Abu85 (#983) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Vagy csak olyan csapágyat választottak, ami a kelleténél kicsit nagyobb méretbeli szórással jön le a gépekről, de olcsó, és/vagy kiforratlan (hű, ez de PC szó :D) a minőségellenőrzési rendszer...

(#985) vhunor válasza Abu85 (#983) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Annyira nem lehet kicsi a hibaszázalék, netszerte sok panasz érkezett rá, nálam eddig 4 HD5xxx járt és kivétel nélkül zörgött a ventije, volt amelyiknél alig, másiknál pedig megmaradni is alig lehetett mellette.

(#986) Abu85 válasza Balika911 (#984) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez valószínű. Sőt ez tűnik a leglogikusabb magyarázatnak.

vhunor: Hát attól függ mihez mérünk. Ha a 1,5 millió eladott HD 5770-5850-5870-5970-hez, akkor nem tűnik nagynak a hibaszázalék. Persze kérdés, hogy mekkora zörgéstől tekintjük a dolgot hibának. Mert picit szinte mindegyik termék zörög. Ha kihúzom az összes ventit a gépből, akkor még az enyémen is van zörej, de a többi venti teljesen elnyomja a VGA hangját.

[ Szerkesztve ]

(#987) vhunor válasza Abu85 (#986) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom mit jelent az elektronikai tömeggyártás, abban dolgozom, tisztában vagyok vele, mennyi termék megy át a QA és a repair keze alatt ami mégis hibásként kerül ki. Egyszerűen csak baromi háklis vagyok a zörgő ventikre, mindegy, hogy min zörögnek :P .

(#988) Zsozsooooo

Zsozsooooo
(tag)

Frissült az ASUS oldalán lévő driver 5970 kártyákhoz:
ati868WHQL_Win7Vista64.zip
ASUS VGA card display driver version 8.68WHQL for Windows 7 or Windows Vista(64-Bit Edition)

Valaki megtudná mondani jobb-e lehet ez a driver mint az általános ATI által kiadott pl (09.12)

És a ASUS Smart Doctor version 5.52 is elérhető .

[ Szerkesztve ]

(#989) Abu85 válasza Zsozsooooo (#988) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 8.68.xx az a 9.12-es.
A 10.1-es a 8.69.xx lesz. Az MSI-től már tölthető, de nem tudni, hogy WHQL-e.

(#990) Zsozsooooo válasza Abu85 (#989) üzenetére

Zsozsooooo
(tag)

Azt lehet esetleg tudni, hogy az asusnál tesznek-e hozzá valami pluszt ? Az biztos, hogy ez az első driver ami tökéletesen rendben feltelepült végre, nem volt fagyás mint az előző drivereknél se törlésnél se telepítésnél :C

Reményeim szerint a gépindításkor jelentkező hibát javították benne, nem tudom egyedi-e a problémám de 10 indításból 9x képernyőillesztő nem válaszol hibával vagy kifagy (6x) vagy helyreáll (3x) ami elég bosszantó néha, viszont újraindítás után tökéletesen működik. A fagyás újraindításra nem vonatkozik, ott mindig rendben működik minden és máshol sem produkálja a hibát pl játékoknál is tökéletesen működik .

[ Szerkesztve ]

(#991) gbors válasza FragStaR (#981) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha valaki ilyet hall, azonnal vigye garanciába!

nálam eddig amúgy olyan 7-8 HD5000-es kártya fordult meg, ebből egy kerregett, de csak terhelés alatt, és alig észrevehetően.

(#992) killer1203 válasza sniper elite (#974) üzenetére

killer1203
(senior tag)

De gondolom az AMD lefizette a tesztelőket akik érzékelhették a bajt

Eddig csak olvastam a topikot. De bazze, elromlott majd cserélik gariba, nemkelett volna megvenni azonnal hanem várni hogy valaki mondjon róla véleményt...Nemkell egyból az AMD lenézni, Amugy mi a helyzet? Olvastam bepereled őket :C

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#993) Balika911 válasza Zsozsooooo (#990) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

"Azt lehet esetleg tudni, hogy az asusnál tesznek-e hozzá valami pluszt ?"

Előre is bocs, de: max. egy háromszor akkora dobozt, mint a többi gyártó. :)

(#994) Bendz válasza AMATŐR (#958) üzenetére

Bendz
(újonc)

Na a csíkozás az nekem is megvolt, de nekem a régi 4850-el.Majdnem minden felbontáson ezt csinálta.
Szerencsére nem hardveres hiba hanem csak egyszerűen a kártya illesztőprogiját kellett frissíteni. :D
De ez az 5970 már nekem is egy ideje kinézett.

GIGABYTE GA-EX58-UD3R - Intel Core i7 920 - Sapphire Radeon HD5970 OC - Corsair XMS3 DHX DDR3-RAM 4GB PC3-1600 CL9

(#995) Bendz válasza Balika911 (#993) üzenetére

Bendz
(újonc)

Na ez teljesen igaz! Föleg a ROG-os termékek amik "8X" annyiba kerülnek és közben néha semmivel sem érnek többet a referencia kártyánál.Veszemazt példának a 4870 Matrix-nál.
Plusz egy ventivel meg kb másfélszer annyi bordával is rosszabb hűtési teljesítménye volt ahoz képest ,hogy a kezdeti időkben 6-7K-val is drágább volt a ROG matrica miatt.
Pffff.... :W

[ Szerkesztve ]

GIGABYTE GA-EX58-UD3R - Intel Core i7 920 - Sapphire Radeon HD5970 OC - Corsair XMS3 DHX DDR3-RAM 4GB PC3-1600 CL9

(#996) eladohardver válasza Bendz (#995) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

Hát mondsz vmit, volt 1 db rog-os lapom Asus maximus II Formula (olyan fsb wallos volt mint állat akármien refet állítottam neki), ami másnál is úgy viselkedett mint nálam "nem user hiba" és jóval drágább volt mint giga ud3r lapja, ami ugyanazzal a procival szárnyrakapott...

(#997) Bendz válasza eladohardver (#996) üzenetére

Bendz
(újonc)

Hát igen a "vad kapitalizmus". :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#998) vhunor válasza eladohardver (#996) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Az EP45-UD3R közismerten sokkal jobb quad tuningra mint bármelyik más gyártó bármelyik másik alaplapja, cserébe olyan egyszerű mint a faék, extrém tuningot leszámítva egy napon sem lehet említeni egyik UD3R lapot sem egy ROG-gal.

(#999) eladohardver válasza vhunor (#998) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

bizonyára igazad van.

(#1000) pitbull93

pitbull93
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Érdeklődnék mert juliba ugynézki veszek egy ien karit de addig remélem már lesz normális driver és minden gond probléma megolddódik vele kapcoslatban!Szerintetek árból mennyit fog zuhanni addig????Köszi előre!

ÜDV:pitbull

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5970
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.