Te tényleg elég értetlen vagy hallod, vagy csak szimplán buta! Nem azt mondtam hogy nem tetszik a kártya, hanem azt hogy ROSSZ!!! Tudod hibás és fagy, próbáld megérteni végre!
Kárörvendésed meg nem lep meg, South parkban is meglett mondva, a vörhenyeseknek nincs lelkűk és gonoszak
Amúgy te óriási nagy amd fan, mit szólsz ehhez a gyártási hibához? Gondolom cpu téren már hozzászoktál, de gpu szinten neked is új nem? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
sniper elite
(senior tag)
Nem akarok beleszólni, de az említett problémának nem biztos, hogy sok köze van ahhoz, hogy a kártyád fagy. Az AMD ezért is nem beszél szériahibáról, mert a saját évek óta használt tesztmódszerein átmegy a kártya. A Re-Work persze megvolt, hogy az OEM csatornákon is meglegyenek az eladások. Nem azzal van a fórumozók baja, hogy rossz a kártyád, hanem azzal, hogy kijelented abban hibában szenved, amire a Re-Work készült, amikor azt otthoni körülmények között csak nagyon nehezen lehet reprodukálni.
Ez olyan, mint a Phenom TLB bug. Laborkörülmények között fél év volt mire a gyakorlatban kijött, de a javítás megvolt, mert az OEM csatornák követelték. Vagy ott a C0-ás Core i7-ek komoly errata hibái, szintén semmi lényeges, mert otthon sose futsz majd bele, de jött a D0, ami javítja azokat, persze a Xeonok már erre épülnek, mert a szerverpiacot nyilván jobban érdeklik ezek a hibák. Egyetlen ilyen terméket sem hívtak vissza, ez nem szériahiba kategória.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Na de ha tetszik akkor meg miért szapulod? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem szólok hozzá semmit mert egyrészt én nem vagyok "barom idióta" aki egy komplett gép áráért vesz VGA-t teljesen feleslegesen, csak azért hogy nagyobb legyen az e-pénisz, másrészt pedig ha nem lenne beszűkülve a látóköröd mint a kocsis lónak akkor tudnád, hogy nem az AMD gyártja a kártyákat sőt a GPU-kat is csak tervezi.
Inkább az ASUS-t ócsárold mert elvileg ők tesztelték a kártyát mielőtt forgalomba került.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Hát az a kártyánkénti "gyorsteszt" az nem tesztelés az én értelmezésemben. Persze elfogadom, hogy nincs kapacitás és lehetőség jobbra, de az csak arra jó, hogy megmondja működik-e az adott példány vagy sem. A hibás működést nem garantálja, csak jó eséllyel feltételezi.
De hát ez van ezt kell szeretni.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

emmm
(senior tag)
Bár igazából én f*ssá röhögtem magam sniperen, olvasva az elmúlt kb. 100 hozzászólást...
, de nálad a pont, ez lenne a megoldás, hisztizés nélkül. Egyszerűen szépen kivárni, míg a gariból visszajön, és játszhatna megint 5800*3500-ban 48 x élsimítás mellett. 
[ Szerkesztve ]

Devid_81
(PH! kedvence)
Itt meg mi megy? 
Azert az eleg meredek, hogy pusztulnak a kazanok 
Kicsit sem volt surgos kiadni ezeket... 
.::www.megadanceradio.hu::.

sniper elite
(senior tag)
Azon is f*ssá röhögheted magad, hogy nagyvalószínűséggel nincs meg a 8 elemid amint a felfogó képességeden látni! Mivel éppen azt magyaráztam eddig amit te nem tudsz megérteni, hogy elég nagy rá az esély hogy amit kapnék csere kártyát, az is ilyen hibás lesz! Mivel egyre többen jelzik a hibát, így logikus hogy a mostani boltokban lévő darabokból is elég nagy % lehet rossz! Tehát ha felfogod, akkor éppen az a gond, hogy amik csere gariból visszajönnek darabokból is sok lesz megint hibás!

TTomax
(PH! kedvence)
Azért egy X2-es kártya mindig nagy rizikó,pont az egy nyákra épülés miatt.Szerintem aki extrém "élvezetre" vágyik az jobban jár egy X58-as lapban egy 2-3utas 5870/50-el.Ha valamelyik elszáll akkor sem marad az ember VGA nélkül,késöbb eladni is jobban lehet,söt lehet hüvösebb is maradhat.Azért egy CF ready lap ma már nem luxus,egyébként is csucslapot kell venni egy 5970-hez is...igaz kicsit drágább az 5870CF mint az X2,de cserében alapból nincs alulórajelezve... a leendö X2 tulajoknak azért nem árt ezen elgondolkodniuk...
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

emmm
(senior tag)

Tényleg nincs meg a 8 elemim. 6 osztályosba jártam.

Szerintem kétszer egymás után nem fogsz szívni vele. Majd ez is lecseng szépen. Egyébként meg sok választásod nincsen, mint hogy szépen visszaviszed gariztatni, aztán lesz valami, szóval erről ennyit.

KaYaK
(tag)
Sziasztok!
Az elmúlt napok beszélgetése után, bár ritkán írok a fórumba de mindig követem a történéseket... Elhatároztam hogy írok egy kis szösszenetet előre is bocs érte mindenkinek! 
Egy kis pozitiv vélemény a kariról! hiszen ebből van a legkevesebb a fórumban... 
Nekem pl semmi bajom gondom nyűgöm és elkeseredésre való okom amiért megvettem a Sapphire HD 5970 OC karit!
Igaz voltak gondok míg ki nem jött a 9.12 cata de vele eléggé jól megy a kari igaz 2d-ben a második magot nem veszi vissza...
És sapphireredline kiírja hogy nem támogatja a vidkarimat... 
De ami a lényeget illeti! A kari igazi vadállat! Kicsit emelt órajele 735gpu és 1010memo helyett sikerült tuningolva 970Mhz gpu és 1104Mhz memo frekit elérni...De már készül a teszt ami ezt is majd a herceket átlépi ugyanis sikerült lefutni a 980Mhzgpu frekis tesztnek is! Ez mind GYÁRI hűtővel nem piszkálva a fordulatszámát(max: 85-95fok magok hőmérséklete)...
Most proci az ami sajnos a szűk keresztmetszet a tuning teszteknél...itt jegyzem meg hogy nekem még C0 i7 920-am van és nem tervezem lecserélni/még sohasem futottam bele amúgy gyártási hibájába, pedig akartam
/ ugyanis bőven megfelel amire kell... bár volt gondolatom D0-ra áttérni de felesleges azért a +400Mhz -ért kb... max teszt... 
A kártyával még játékok alatt fagyás nem volt... kopp kopp kopp
Lehet majdan lesz de addig is nyúzom és megosztom veletek az elért eredményeket hiszen ezért is van ez a topic!
Azért az kicsit hihetetlen hogy akinek van ilyen karija az miért nem csinál 3dmark vantage tesztet?
Hogy lássuk ki mit tud kihozni belőle? 
élni és élni hagyni...
Azért az kicsit hihetetlen hogy akinek van ilyen karija az miért nem csinál 3dmark vantage tesztet? Hogy lássuk ki mit tud kihozni belőle?
január végefelé megláthatod én mit tudok kihozni belőle(ük)

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

KaYaK
(tag)
Ez a beszéd!
Én személy szerint már várom ezt is és a PH-s tesztet is! 
élni és élni hagyni...
tényleg még ph teszt sincs 
január 23 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Devid_81
(PH! kedvence)
Biztos, hogy tobbet lehet kihozni egy D0-asbol, de tied is 3.8GHz-en megy, attol tobbet meg emberi feszultseggel/hofokokkal a masikbol is csak szerencsevel tudsz kipreselni.
Szoval emiatt aztan vegkepp ne cserelj 
Tedd a venit maxra, meglesz az 1000 is talán.
PC-STYLE.hu

KaYaK
(tag)
Január 23.-a! felirtam 
Devid_81 Egyetértek! 
élni és élni hagyni...

Devid_81
(PH! kedvence)
Ezt En mint D0 tulaj is csak megerositeni tudom.
Epp most probaltam 4.0-an de 1.28v kell neki stabilan, es siman 90 fok fole megy a mocsok 

eladohardver
(senior tag)
jobb hűtés nuku ahelyett a kávédarálóhelyett....? 
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤
De ami a lényeget illeti! A kari igazi vadállat!
Fps eredményeket tudsz mondani kimaxolt grafon?

Bendz
(újonc)
Már én is nagyon kiváncsi vagyok a PH-s tesztre.
Kiváncsi leszek mit sikerül majd kihozniuk a kártyából. Én is megpróbálkoztam egy kis tuningal ,de csak 960 Mhz-s gpu-t és 1100 Mhz-s memória frekvenciát sikerült kihoznom a gyári hűtéssel.
Igazábol nem mertem tovább húzni mert nálam így is 95 fok fölött volt terhelve.
Esetleg majd valami jó kis vízhűtéses bordával. Akkor meglehet a "gigahertz is". ![;]](/dl/s/v1.gif)
GIGABYTE GA-EX58-UD3R - Intel Core i7 920 - Sapphire Radeon HD5970 OC - Corsair XMS3 DHX DDR3-RAM 4GB PC3-1600 CL9

Devid_81
(PH! kedvence)
Ahh ne is mond, meg lesz reptetve, en eleve nem ilyet akartam...de sajna hamarabb meg lett rendelve, mint en megkerdezve 

Bendz
(újonc)
Nekem semmi bajom a kártyával kivéve ,hogy visszavették az órajeleket ahelyett ,hogy egy normális hűtőt tettek volna rá. Soha nem szerettem ezeket a "porszívó" hűtéseket.
Szerencsére nemsokára jönnek majd az opcionális hűtők különféle gyártóktól, akkor valószínűleg én is beruházok egyre.
GIGABYTE GA-EX58-UD3R - Intel Core i7 920 - Sapphire Radeon HD5970 OC - Corsair XMS3 DHX DDR3-RAM 4GB PC3-1600 CL9

Góliát
(senior tag)
Talán ezt nézd meg! ![;]](/dl/s/v1.gif)
[link]
Becsület-Tisztesség-Szeretet

rocket
(PH! kedvence)
Nem a hutes miatt vannak visszaveve az orajelek, a fogyasztassal nem lephettek at a 300wattot, ennyit enged maximum a jelenlegi PCI-SIG szabvany.
A huto ami a kartyan van kepes akar 400wattnyi ho disszipaciora, nem hiszem lesz olyan third party leghutes HD5970-re ami jelentosen csondesebb lenne.
#875: 22 masodperc 
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Normális hűtő van rajt, 400W-ig lett méretezve, ez a kari meg max 300W-ot eszik.
Az órajel meg azért lett visszavéve, hogy ki lehessen adni a kártyát, különben nem fért volna be a szabványba.
(#874) rocket 
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu

Ottoka
(őstag)
Nézegettem én is ezeket a nikkel blokkokat. Aztán végül is rezet vettem. EK Water Blocks EK-FC5970. A réz nem jobb hővezető?
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes

zsombor22
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Egy Sapphire 5970-es kártyát szeretnék venni,lenne egy kérdésem,hátha tudna vki segíteni abba,hogy elég lessz-e a tápom hozzá?(biztos nem fogom húzni alapon menne)
Konfig: Asus P5KC,Q6600 2,4GHz és a táp egy Chieftec GPS-650AB A
Előre is köszönöm a segítséget. 
Asus P8z68-VPro,2600K+Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4GB,Corsair CMPSU-850TX,Cooler Master Haf-X 942,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,X-fi platinum,logitech z5300,logitech G15,logitech Mx1000
Szerintem az egész réz, csak nikkelezve van. Ha nikkelből lenne az egész, nem lenne túl olcsó... 
PC-STYLE.hu

tomamd
(tag)
Szia.
A táp jó, Asus P5KC sajnos nem.
ASUS P8P67 Evo,Intel Core i5-2500K,Mushkin DDR-3 4Gb 1600 KIT,GIGABYTE GTX580, CORSAIR HX850W,SCYTHE Mugen 2 .

Góliát
(senior tag)
Összeszedtem egy kis tanulmányt, remélem tetszik.
Induljunk ki abból, hogy a legtöbb CPU-n alumíniumból készült hűtőborda van, ennek a hővezető képessége 70.9 W/mK /én úgy tudtam, hogy 200 körül van…/.
(A mértékegységben: W=Watt, m=méter, K=Kelvin fok.) Egy anyag annál jobb hővezető, minél magasabb a W/mK száma.
Hőelvezetési képesség:- Réz 386 W/mk
- Niekkl 90 W/mk
Látszik, hogy a réz sokkal jobb hővezető és csak az ezüst rendelkezik magasabb hővezető képességgel. Eljátszadozhatunk azzal a gondolattal, hogy milyen jó lenne ezüstből készíteni a CPU-re vizes hűtőblokkot, vagy hűtőbordát készíteni, persze jó drága lenne. Ha az ár nem számítana, akkor nyílván gyémántból készített hűtők vezeték el legjobban a hőt... Mindenesetre jó tudni, hogy a gyémánt egy nagyságrenddel jobban vezeti a hőt, mint az alumínium.
További érdekességeket is találunk az alábbi táblázatban, nevezetesen a hővezető pasztát és a szilíciumot. A hővezető paszta 35 W/mK-es értéke azért mégsem olyan tragikus, hiszen normális esetben kb. 50 mikron vastagságú.
Itt ugyan csak a szennyezetlen szilíciumot találjuk meg, de ez is támpontot nyújt, vagyis úgy tűnik, hogy a CPU mag kb. olyan jó hővezető, mint réz. (Persze a sok fémezés stb. nyílván módosítják a hővezető képességét.)
Ha pedig a víz hővezető képességére is rábukkanunk, akkor látjuk, hogy tragikus. A vízhűtésű gépekben kizárólag az áramlás miatt képes elvonni a jelentős hőenergiát.

NFree
(őstag)
Illene azt a quadot legalább 3 ghz-ig nyúzni mert alapon nagyon kevés lessz a karihoz, igaz ha nem vagy fps hajhász akkor mind1 ,
Nézt csak [link] itt látszódik mennyivel jobban érzik magukat a csúcs vga-k húzott procival igaz alapon is mennek rendesen , és ezek azért gyengébbek mint a 5970 

Balika911
(PH! kedvence)
Ezt olvasd, el a hozzászólás második fele az érdekes. 

Góliát
(senior tag)
Még nem olvastam, de nem rossz! 

Steady74
(őstag)
Egy dolgot nem említettél, ami fontos, az pedig a hőátadó képesség. Hiába jó hővezető egy anyag, ha nem jó hőátadó. Anno a Zalman azért kezdett Alu/Réz kombóból procihűtőket gyártani,mert az egyiknek a hővezető, a másiknak a hőátadó képessége jobb.

zsombor22
(lelkes újonc)
Miért nem jó a P5KC alaplap?
Nem támogat vmi szabványt ami az5970 hez kéne?
Nem kezeli a kártyát?
Most egy Sapphire 4850x2 2gb van benne,és simán megy .
[ Szerkesztve ]
Asus P8z68-VPro,2600K+Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4GB,Corsair CMPSU-850TX,Cooler Master Haf-X 942,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,X-fi platinum,logitech z5300,logitech G15,logitech Mx1000
Az 1.1 PCIe slot miatt parázik, hogy visszafogja majd a kártyát. Vedd meg a VGA-t aztán kiderül, hogy kell-e miatta lapot cserélni vagy sem.

tomamd
(tag)
P5KC kb 30%- a kari teljesítményéből.
1 hetet szenvedtem és cseréltem ki.
[ Szerkesztve ]
ASUS P8P67 Evo,Intel Core i5-2500K,Mushkin DDR-3 4Gb 1600 KIT,GIGABYTE GTX580, CORSAIR HX850W,SCYTHE Mugen 2 .

Bendz
(újonc)
Köszi az infót, de én akkor sem vagyok megbékélve a hűtőjével.
A 300W-os limitet meg nem ismertem. Nemsokára úgy is be kell majd ruháznom valami hűtőre mert engem idegesít ha 80-90 fok körül dolgozik.Valahogy nem tudok megnyugodni. 
Mondjuk ez értető mert tettem már tönkre kártyát magas hőfok miatt. Persze az 115 fokos volt, és kicsit későn vettem észre hogy átlag ezen a hőfokon mozog.

Egész nap ment a gép és pár óra játék után behalt a kártya. Kikabcsolt a gép de vissza már nem tudtam kapcsolni. Ki kellett cserélnem a kártyát.

tomamd
(tag)
Van olyan progi ami játék allat méri a hőfokot is kiírja?

NFree
(őstag)
monitorozd everestel s játsz egy fél órát aztán visszanézed
(eszközök \ rendszer stabilitásteszt)
rivatuner/everest
vagy hagyj benn a háttérben hasonló progikat és vissza tudod nézni...
ha játékon belül is szeretnéd látni akkor ahhoz ATT( ATi Tray Tools) vagy everestben van OSD amire be tudsz állítani doglokat h miket mutasson az átlátszóságot a színt..(és ha rárakod h mindig legyen felül akkor játék közbe is látod)

Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

tomamd
(tag)
Köszi.

Ottoka
(őstag)
Köszönöm. 
Tisztán látszik a táblázatból hogy gyémánt tömbből kellene kimarni a blokkokat. Miért kínlódnak rézzel az idióták? 
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes

ADAM1337
(PH! addikt)
Valaki tudna mondani egy kártya hosszt ?
Nem nagyon találok róla adatot, hogy pontosan hány cm.
cars1dA
33.75
Mert talán nem lenne 2 forint mesterséges gyémántból csinálni komplett blokkokat? Más kérdés meg az, hogy mennyire jól adja le a hőt a gyémánt a környezetnek. 
PC-STYLE.hu

ADAM1337
(PH! addikt)
Az sok. 
Akkor már csak 2 befutó lehet..
cars1dA
5870 v 4870x2?
tudom hogy nem fér be énis néztem 

ADAM1337
(PH! addikt)
A 5870 túl drága nekem, meg úgyis esni fog az ára. (Csak átfutott az agyamon a 5970 beszerzése is)
Amúgy 2gpu-s megoldások felé hajlok inkább: 9800gx2 4870x2 gtx295, ezek közül a 295 kiesik a cash/perf miatt is..
Remélem jövőhétvégén már nyüstölhetem az új kártyát kérdés még, hogy mi lesz...
[ Szerkesztve ]
cars1dA