Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5970

(#51) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

PH.-n is van! :Y :W :W Ez mondjuk speciel már a vicc kategória... Bármennyire is új, meg szép, meg ha..... De ez már ....hagyjuk...

Azt szeretném kérdezni, hogy egy 5870-et CF-be lehet rakni egy 5970-nel, ha azonos órjelekre vannak belőve???
4870x2+4870-nél "sima" ügy volt hiszen, ott egyeztek az órajelek....

(#52) G^zC^mp€r válasza HW Junkie (#46) üzenetére

G^zC^mp€r
(őstag)

csomó mindent rendeltem már amerikából, és nem volt vám eddig :F

szerk: overclockersről 160 körül jön ki a cucc, de megnéztem egy ebay-es, azonnal meg vevős verziót, az postával együtt 140... ha viszont kifog az ember egy jó kis licitet, és olcsóbban elcsípi, akkor még jobban le lehet redukálni az árat :))

kérdés, hogy a jelenlegi gép mellett az 525-ös enermax megbirkózik-e vele... sztem illene

[ Szerkesztve ]

Xbox Live Gamertag: FEARush R0kHaRD (azottegynullanempedigObetű)

(#53) CSiMi_ válasza Keldor papa (#48) üzenetére

CSiMi_
(tag)

Áh, szerintem nem megy le ennyire! A procik mennek le ilyen gyorsan, de valamiért a videokártyák csak évi 10-15%ot esnek :S föleg az utóbbi 2-3 évben. De talán ha karácsony után beáll pl 110-120K akkor jövőte 90K.

Szerk.: ez csak tipp, nem vagyok sem piackutató, sem tőzsdecápa! :D

[ Szerkesztve ]

EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .

(#54) G^zC^mp€r válasza CSiMi_ (#53) üzenetére

G^zC^mp€r
(őstag)

pedig örülnék ha az lennél ;] (és igazat lenne of korz)

(#55) lsc válasza G^zC^mp€r (#52) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sok számtech cuccra van vám, de a mértéke 0%, tehát ezért nem fizettél . Vannak amikre nem annyi, de a többségre igen .

Az élet kegyetlen .

(#56) CSiMi_ válasza G^zC^mp€r (#52) üzenetére

CSiMi_
(tag)

Személy szerint nekem laptopom van amcsiból és 200.000. helyett 105.000. forint volt. Így már megérte, de szerintem, ahhoz hogy spórolj 10.000 forintot nem éri meg. Főleg ha esetleg valami garanciális probléma lett. Vámot meg azért nem kellett szerintem fizetned, mert csak egy csomag volt, és nem valami ipari menyiséget hoztál, és lesz@rták!

szerk.: Isc már meg is írta amíg írtam :D

[ Szerkesztve ]

EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .

(#57) TESCO-Zsömle válasza CSiMi_ (#56) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na igen, de ha a vám mégis megfogja, az áfát befizettethetik veletek a hazai (vagy értékbecslésen megállapított [több]) ár után.

sz: Én HD4870x2-t terveztem venni 2011-ig kitart, és most van is fent 50k-ért egy Koolance blokkal. És pont most nincs egy kanyi vasam se... :O

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#58) rocket válasza HW Junkie (#46) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Sehol nem igerte az XFX, hogy 1GHZ-re lehet majd huzni a GPU-t, es 6GHZ-ig a memoriat, csak azt irjak "up to".
CCC-ben ennyi a limit minden kartyaval, a sima verziokkal is.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#59) TESCO-Zsömle válasza rocket (#58) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez már biztos, mert ezt már elérték, méghozzá gyári hűtővel:

Ezek alapján nem olyan hihetetlen az 1GHz vagy afölötti érték, teszemazt vízhűtéssel...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#60) rocket válasza TESCO-Zsömle (#59) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ezt irtak abban amire valaszoltam:
"Tehát a core 1Ghz-re a Memória 6 Ghz-re húzható a gyári programmal."

Elertek egy kartyan 980mhz-et az nem egyenlo azzal amit a hozzaszolasban allitottak amire valaszoltam.

Azt nem ertem a vizhutes hogy kerult elo amikor az XFX Black Edition kartyajarol volt szo, senki nem mondta vizzel nem megy 1000mhz-et, es azt se hogy nem lesz kartya ami birni fogja leghutessel, csupan annyit jegyeztem meg, hogy az XFX Black Edition kartyan nem garantalja senki az 1GHZ-es GPU es 6GHZ-es memoria orajelet, csak "akar" ennyi is elerheto, de ez meg azert van mert ez a max. a CCC-ben.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#61) Keldor papa válasza eladohardver (#49) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem mindegy, hogy 120k, vagy 200k, úgy se veszek ennyiért VGA-t.:)
Max 70-80k.

(#62) Devid_81 válasza Keldor papa (#61) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nemtom hallod, en annyit se adnek egy kariert sem amennyi nalad az also hatar :)
Annak a felet mar igen :)

Amugy nem kicsit erdekes, hogy 600$, itthon meg majd duplaja... :W
Es meg ha becsuszik a vamon akkor is "csak" afaztatnak, szoval en rendelnek kulfolfrol ha ilyen rezsora vagynek.
110k+25%

Szerk: (#63) sniper elite: En Asus mellett voksolok, az tutter ad hozza valami finomat ;)

[ Szerkesztve ]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#63) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik fajtát éri meg inkább megvenni? Van a Sapphire ami elvileg OC verziós, meg van az Asus, amihez ha jól tudom, adnak valami olyan progit amivel lehet állítani jobban a tuningot! Szóval melyik a jobb? Tudom hogy referenciakártya mindegyik :)

(#64) sniper elite válasza Devid_81 (#62) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Én is így gondolom, Asus biztos nem hagyna cserben ha kicsit emelném a dolgokat! Amúgy még azt is megszeretném kérdezni, hogy melyik lenne jobb megoldás? Vegyek most egy 5970-et és mellé egy 5870-et? Vagy vegyek egyenlőre egy darab 5970-et és később ráérek venni mellé még1-et! Tudom idióta kérdés, de kíváncsi vagyok ki mit mond! :)

(#65) Devid_81 válasza sniper elite (#64) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

En egy 1db 5970est vennek ha tenyleg ilyen eroset akarnek.
Viszont nincs az az isten, hogy en itthon kozel 200ezret kiadjak egy ilyenert.
Newegg nem tudom szallit-e ide a vilag masik felere, de mindenkeppen kinntrol vennem meg.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#66) JaniS válasza sniper elite (#64) üzenetére

JaniS
(fanatikus tag)

Elnézve munkásságodat csak azt nem értem, hogy mi az ördöggel játszol, amihez folyton a legújabb videokártyát veszed meg? :F :D Természetesen ez a Te dolgod, csak már régóta furdalja az oldalamat a kíváncsiság.

(#67) sniper elite válasza JaniS (#66) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Most jönnek ki a DX11-et támogató játékok! Decemberben mindenképpen akarok váltani legkésőbb! Csak most gondolkodom hogy érné meg jobban! :)

(#68) Ricco_hun válasza sniper elite (#63) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

A Sapphire OC sem csak azért OC, mert húztak rajta 10-10 Mhz-et (azért csak ennyit, mert ezzel pont elérte a szabványban megállapított 300W-os fogyasztási határt), hanem ehhez is adnak valami progit (Redline tool) amivel lehet küldeni a feszt. Szóval lassan már minden gyártó ad valami tuning progit mellé. Asus, MSI, XFX, Sapphire OC, ezekhez tuti van. Ezek közül meg azt vedd amelyik olcsóbb vagy amelyiknek jobban bejön a matricázása.
A másik dologhoz: szerintem egyelőre "csak" 1db HD5970-et vegyél, ne vegyél mellé még egy HD5870-et is, mert ki tudja hogyan skálázódna a mostani driverekkel. Aztán majd később, amikor már érzed, hogy kevés az 1db HD5970 (paradoxon :DDD ), akkor hozzácsapsz még egyet.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#69) nguru

nguru
(fanatikus tag)

Hát... Az árát nézve marad a 3870...még egy darabig. :O

A fogyasztását nézve: ha így marad a tendencia, akkor 1-2 év alatt utolérik a villanytüzhelyek fogyasztását. Tényleg: Itt nem lesz A-s, meg AA-s fogyasztási kategóriajelölés, mint pl a mosógépeken???? ;]

[ Szerkesztve ]

(#70) csatahajós válasza TESCO-Zsömle (#59) üzenetére

csatahajós
(fanatikus tag)

Sajna elnézve a teszteket a RAMnak igencsak vége van 1250Mhz körül, úgyhogy ez az 1300Mhz-es érték már nagyon szép.

GPU-ból vízzel még el tudok képzelni akár 1050Mhz körül is ha valaki kifog egy elég jó példányt, bár itt nehezíti a dolgot rendesen hogy mind2 GPUnak bírnia kell...

Sniper: egyszer postolhatnál pár képet már erről az álommasináról! mindig csak csorgatjuk a nyálunkat :D (meg meggyőznéd ak étkedőket is)

(#71) ADAM1337 válasza sniper elite (#67) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Szerintem 1is bőven elég mindenhez.
Az asus-hoz ha jól tudom van voltage tuner ha tuningolni is akarod akkor azt kell megvenni.
De van ilyen is: [link]
Meg szerintem ha nagyon jót akarsz akkor érdemes az asus top-ot megvárni abba a bios limitek is ki lesznek tolva (ha a simába nem lennének.)

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#72) Keldor papa válasza Devid_81 (#62) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mindenkinél máshol a küszöb.:)

sniper: Feszültséget tudsz növelni, de ezt hova tuningolni?:D Én Sapphire-t vennék.

[ Szerkesztve ]

(#73) ADAM1337 válasza Keldor papa (#72) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Gondolom azért akarja mert tesztekben a 2*5870 gyorsabb az 5970-nél.
Mivel a 5970 725mhz gpu vs 5870 850mhz gpu.

cars1dA

(#74) Ricco_hun válasza ADAM1337 (#71) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Olvasd át figyelmesen EZT a hírt. Nem csak az Asus-hoz van voltage tuner. De ezt már leírtam a #68-as hsz-ben is.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#75) ADAM1337 válasza Ricco_hun (#74) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Én meg be is linkeltem, nem tudom mi a probléma.

cars1dA

(#76) Ricco_hun válasza ADAM1337 (#75) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

"Az asus-hoz ha jól tudom van voltage tuner ha tuningolni is akarod akkor azt kell megvenni."

Ezzel a mondattal volt a bajom, mert ezzel azt mondod, hogy csak és kizárólag az Asus ad feszültség állító progit a kártya mellé. De az általam linkelt ph-s hírben benne van, hogy jár még az MSI-hez, az XFX Black Edition-hoz és a Sapphire OC-hoz is.

(#77) ADAM1337 válasza Ricco_hun (#76) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Lehet félre értettél.
Én csak említettem, hogy szerintem az asus-nak is van külön tuning progija, nem tértem ki rá hogy csak neki lenne, utána meg belinkeltem azt a progit amelyik mindegyik hd5970-hez jó a voltage tunert.

cars1dA

(#78) G^zC^mp€r

G^zC^mp€r
(őstag)

van má vmi normális bolt, ahol lehet kapni a kártyát? :D

(#79) Szenya3 válasza G^zC^mp€r (#78) üzenetére

Szenya3
(tag)

Hunban egyenlőre nem. De esélyes, hogy átlagfelhasználónak lesz rá pénze :DD

(#80) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Tome.jr barátom hívta fel a figyelmem erre! :R

Kezd alakulni! :C Nem azt mondom, hogy hanyat vágom magam az olcsóságtól, de ez a kezdethez képest elég emberi ár! Mindazt figyelembe véve, hogy a Digital Trend nem az egyik legolcsóbb üzlet!

[ Szerkesztve ]

(#81) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ilyet kérek karácsonyra

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#82) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

fogyasztást is néztetek már húzva?pluszfesszel? load ~600W! 100 fokos GPU...víz azért nem árt rá :K

VGA IDLE WATT FULL WATT
Radeon HD 5970 2048MB 193 438
OC 935c | 1310m 213 592

[ Szerkesztve ]

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#83) subaruwrc válasza Laraxior (#82) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ilyen új kártyánál a gyári vizek még elég esélytelenek, moddolni meg azért szerintem kár. azért játékhoz akinek egy ilyen kártya nem elég alapon az mehet kukoricára térdelni...
load ~500W! 100 fokos GPU
húzva sem valószínű hogy 500w-t fog fogyasztani a 100 fokos gpu hőt meg röhögve bírja.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#84) HW Junkie válasza TESCO-Zsömle (#57) üzenetére

HW Junkie
(kvázi-tag)

Na igen cseles ez az up to mert "akár -ig" ként is fordítható. Azért az XFX black edition sorozata nem szokott gyenge OC-és lenni. Azt tudjuk hogy az 5970 gyárilag alul órajelezett, mert gyakorlatilag az 5870 órajelein mindegyik menne csak nem akarja az nvidia hogy elriassza a vevőket a túl magas fogyasztás meg ugye ezzel az arhitektúrával két gpu mellett még így is szinte bármivel a TFT monitorokon max érézkelhető 60fps fölé megy.

Az 5870 órajeleitől viszont már nem olyan óriási ugrás az 1ghz/6ghz ;]
Léghűtés lehet kevés lenne, majd kipróbálom (a kis optimista) :P

(#85) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vágom az english-t, de szerintem már készülnek a blokkok az 5970-hez is a megszállottaknak! :C [link]

(#86) HW Junkie válasza G^zC^mp€r (#52) üzenetére

HW Junkie
(kvázi-tag)

Na ez érdekes. Az hogy lehet, hogy nem vámolják le? Ebay-ről rendelsz vagy rendes webshop-okról is?
Ha webshop tudsz ajánlani egyet amitől már vásároltál, megbízható és jók az árai? Hogy néz ki a szállítási költség és mennyi idő alatt ér ide?

Egyáltalán tudja valaki hogy néz ki az EU és USA között most a vám szabályozás? Valamit én is hallottam hogy ÁFA van csak hagyományos vám nincs. Tudja ezt valaki konkrétan hogyan működik?

(#87) subaruwrc válasza ceaser (#85) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez így van. full réz fullcover, hm lesz vagy 3kiló a kártya :D

(#88) lsc válasza HW Junkie (#86) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link], guglival találtam, ott keress.

Az élet kegyetlen .

(#89) zuchy válasza HW Junkie (#84) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Azt tudjuk hogy az 5970 gyárilag alul órajelezett, mert gyakorlatilag az 5870 órajelein mindegyik menne csak nem akarja az nvidia hogy elriassza a vevőket a túl magas fogyasztás meg ugye ezzel az arhitektúrával

Ez nem ezért van, hanem azért mert csak így férnek be a 300W-os PC-SIG limitbe.

(#87) subaruwrc: Ha már nem kell a cucc, lehet vinni a "színesfímet" a méhbe. :D

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#90) Laraxior válasza subaruwrc (#83) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[link]

igen,nem olvastam végig, a teljes rendszer teljesítménye 600W :K

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#91) subaruwrc válasza zuchy (#89) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

színesfémosztag az utcáról kiszagolja ne izgulj. meg se kell mozdulnod :DDD

(#92) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most jött meg részemre az EVGA hírlevele. Hatalmas akció van. :P

(#93) subaruwrc válasza TESCO-Zsömle (#92) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és ingyen csomagoljuk paks készülő 6-os blokkját.

(#94) rup1u5 válasza TESCO-Zsömle (#92) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Milyen 285-ösök azok, hogy 3db 6pines csati kell rájuk. :F

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#95) subaruwrc válasza rup1u5 (#94) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

evga classified 285-k

(#96) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Ah, azért dögül néz ki...

(#97) Zsubi válasza TESCO-Zsömle (#92) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Elfogadnám szívesen :C :B

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#98) TESCO-Zsömle válasza subaruwrc (#93) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mindenki Pakssal jön, pedig a porszívóm többet eszik a legprutálab Gamer konfignál, mégse kell hozzá házi erőmű... :U

(#99) eXodus válasza TESCO-Zsömle (#98) üzenetére

eXodus
(őstag)

De nem is porszívózol órákon át, naponta többször. :P

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#100) rup1u5 válasza subaruwrc (#95) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Azt vágom de minek rá 3db 6 pin?

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5970
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.