Én 2 hónapja nyúzok egy 5850-et, raktam rá ASUS biost, aztán a biosában átírtam az órajeleket (880/5000), és még így is tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]

Én 2 hónapja nyúzok egy 5850-et, raktam rá ASUS biost, aztán a biosában átírtam az órajeleket (880/5000), és még így is tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
Igen, tudom, téged is számításba vettelek a "rendesen működő" HD5850 tulajok között. 
Remélem orvosolják majd ezeket a problémákat. Venti zörgés, csíkozódás... Össze lett csapva.
És nem is pár darab. Igen, azt is tudom, hogy fórumokból messzemenő következtetéseket nem érdemes vonni.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu

neked fizet az ati?
MSI GX740 laptop 2010. máj. • Koobe e-könyv olvasó 2009. ápr.

Az eladott, es elromlott kartyak pontos mennyisege nelkul nem lehet definialni azt, hogy mi szamit soknak, igy amit irtal annak nincs semmi alapja.
Dual GPU-s kartyaknal jellemzo, hogy joval tobb megdoglik mint a single GPU tarsaikbol, altalaban 7%-os elromlasi arany szokott jonak szamitani a muszaki termekek eseteben.
Szeria hiba az amikor tudni lehet, hogy jo esellyel biztosan elfog romlani (valamilyen alkatresznek koszonhetoen, Corsair eseteben amit peldakent emlitettel a memoria IC volt a ludas a dologban), es nem az amikor 1000 kartyabol 100 elromlik, meg az elso szerias Xbox360-at se lehet szeria hibasnak tekinteni, pedig annak az atlagosnal joval magasabb az elromlasi aranya.
Ilyen urban legendak mindig kialakulnak, regebben (ha jol remlik a Sapphire x1950XT volt) amibol kerult Magyarorszagra egy szallitmany, es az atlagosnal tobb romlott el, ezt meg nehanyan ugy ertelmeztek, hogy minden kartya rossz.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Azért aki ennyiért vesz grafikus megjelenitöt az joggal várja el,hogy minden flottul menjen.Elég sok pénzröl beszélünk,elég drágán mérik mostanában a radeonokat ahhoz képest meg hullanak mint a falevelek.... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Teljesen igazad van.
Az ember azért nem úgy van,hogy csak kiszór az ablakon 150000Ft-ot és 2 hét múlva elromlik.
Azért ez már prémium kategória,így az ember joggal várja el,hogy a minőség is prémium legyen.Sztem. 
[ Szerkesztve ]

ott a pont, és erről van szó (1 is sok)
[ Szerkesztve ]

"Azért aki ennyiért vesz grafikus megjelenitöt az joggal várja el,hogy minden flottul menjen."
Attol mert elvarod meg el fog tudni romlani, 10 millios LCD tv is eltud romlani.
"Elég sok pénzröl beszélünk,elég drágán mérik mostanában a radeonokat ahhoz képest meg hullanak mint a falevelek.... "
Mikoze az arnak az elromlashoz?
Nyari falevel hullasra gondoltal? 
#507: "ott a pont, és erről van szó (1 is sok)"
Ebbol a hozzaszolasodbol is az jon le, hogy teljesen elvesztetted a realitas erzeked, tokeletes termek ami nem romolhat el sose lesz.
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Kocsit ne vegyél, azok is el szoktak romlani jóval drágábban, ráadásul azokat csak javítják nem cserélik
.
Az élet kegyetlen .

autókat visszahívják, ha sorozatban hibásak!!!!!!!

Nem kene ovis szintre sullyeszteni a topikot ha nem muszaj az ilyen hozzaszolasokkal.

Szép sorjában....
Ezek a radeonok a prémium kategória legteteje,az elit,a grafikai csucs ugymond,aminek az ára is csucs...az hogy a tulajok egy hónapig vártak olyan driverra amivel normálisan hajlandó volt müködni CFX-ben vagy szoloban az finoman szolva is felháboritó.Az is felháboritó hogy hibás alkatrészek kerülhetnek egy olyan vga-ra amiért 150ezret kérnek... 150ezret megkeresni sem egyszerü,nem hogy megsporolni,ezért a pénzért elvárná az ember hogy legyen driver és két hét után ne adja be a kulcsot.Amikor én keresem mega 150ezret akkor a fönökömet sem érdekli hogy van-e hozzám driver (fözött-e az asszony),vagy hogy hibás alkatrészek vannak-e rajtam (mondjuk influenza)...sajnos ezek tények,mint ahogy az is,hogy sok gond van az uj radeonkkal...
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Az majd idővel talán kiderül, hogy mi okozza a hibát, de addig nem lehet sorozathibáról beszélni. Sajnos nem lehet tökéletes terméket gyártani, ezt el kell fogadni, ahhoz túl bonyolult dologról van szó.
Néhány kártya meghibásodási aránya (forrás: hardware.fr):
- NVIDIA GeForce GTX 260 : 2.4%
- ATI Radeon HD 4850 : 3.3%
- NVIDIA GeForce GTX 295 : 6.5%
- ATI Radeon HD 4870 : 6.1%
- NVIDIA GeForce GTX 280 : 8.3%
- ATI Radeon HD 4870 X2 : 10.5%

mikor kifogynak az érvek jön az "ovizás"? nem én hoztam be más terméket! neked is 5970-ed van? tied hogy megy? mesélj a tapasztalataidról!
én nem sz@rom a pénzt, úgy hívják, amit csinálok h munka, és elvárnám, h nem vernek át
nem azt várom h MINDEN darab jó legyen, de szvsz és mások szerint is (kivéve titeket, szakembereket) GYANÚSAN SOK a rossz db
befejeztem ezt a meddő vitát
[ Szerkesztve ]

Most már egyre többen mondják hogy beszart a 5xxx kártyájúk, innentől kezdve szerintem beszélhetünk túlságosan felelőtlen kiadásról, itt egyértelmű gyári hibás szériáról vagy szériákról van szó! Egész egyszerűen csak nem akarja az ATI bejelenteni hogy vissza kéne hívni minden kártyát, mert az Nvidia akkor fogást találna rajta! Most küldhetem vissza a kártyámat, 2 hét után... és akkor mi van ha cserekari is rossz lesz? Márciusig ezzel kell majd szórakoznom? Ugye mennyire jó mulatság lesz 

Drivereket most ne keverd ide, mert kozuk nincs ahoz amirol szo van.
Latom nem sikerult ertelmezned amit leirtam, akkor talan Murphy segit:
"Ami el tud romlani, az el is romlik."
Az arnak tovabbra sincs koze ahoz, hogy mi romlik el, es mi nem, az meg egyeni problema ha valaki mert vett egy premium termeket azt varja el tole, hogy ne romolhasson el.
"vagy hogy hibás alkatrészek vannak-e rajtam (mondjuk influenza)..."
Hibas alkatresz lenne a kartyakon akkor nem mukodnenek, az hogy elromlik a hasznalattol az elofordulhat barmilyen termeknel. (ez az amit neked se sikerult meg eddig megertened)
"sajnos ezek tények,mint ahogy az is,hogy sok gond van az uj radeonkkal..."
Az, hogy sok gond lenne veluk az nem teny, hanem fikcio. (#499-ben mar leirtam miert).
Az egyetlen teny az egesz tortenetben, hogy vannak kartyak amik elromlanak, de ebben semmi kulonleges nincs, mint ahogy paran probaljak itt beallitani valami exkluziv breaking news-kent 
#516: "Most már egyre többen mondják hogy beszart a 5xxx kártyájúk, innentől kezdve szerintem beszélhetünk túlságosan felelőtlen kiadásról, itt egyértelmű gyári hibás szériáról vagy szériákról van szó!"
Mivel egyre tobbet adnak el, igy no az elromlott kartyak aranya is.
Amig nincs pontos adat az elromlott, es eladott kartyak szamarol, addig nincsen semmi egyertelmuseg a tortenetben.
Az ilyen dolgokat nem lehet ugyse rejtegetni, ha komoly gondok vannak ugyis kifog derulni.
[ Szerkesztve ]

Ez a méreg és nem csak egy 150000 kártya esetében!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

"mikor kifogynak az érvek jön az "ovizás"?"
Ezt inkabb magadtol kellett volna megkerdezned amikor leirtad azt a hozzaszolast (#503) amire irtam.
"neked is 5970-ed van?"
Nincsen HD5970 kartyam, ahoz amit leirtam nem is kell legyen, az egesz vita arrol szol, hogy mert elromlott nehany kartya amikrol a felhasznalok a forumokon irogatnak azt ugy probaljatok beallitani, mintha valami szeria hiba lenne, es keptelenek vagytok felfogni amit mar parszor leirtam, hogy tokeletes, el nem romlo muszaki termek nem letezik, es nem is fog.
"én nem sz@rom a pénzt, úgy hívják, amit csinálok h munka, és elvárnám, h nem vernek át"
Hihetetlen, hogy meg mindig nem sikerult felfognod a lenyeget, nem vert at senki, hanem sajat elvarasaid aldozatava valtal azaltal, hogy azt gondolod egy premium kategorias termek nem tud elromlani.
"nem azt várom h MINDEN darab jó legyen, de szvsz és mások szerint is (kivéve titeket, szakembereket) GYANÚSAN SOK a rossz db"
Utolso ket toled idezet resz eleg ellentetes dolgot sugal, elsoben ugye atveresnek gondolod, mert elromlot a kartyad (vagy meg csak erre utalo hibakat produkal, most nem emlekszem hirtelen mi a pontos gondod a kartyaval), a masodikban meg azt irod nem varod el, hogy minden darab jo legyen 
Mar megint elovetted a "sok" szot, pedig mar vagy 5x leirtam a lenyeget.

(nincs ellentét, abban amit mondtam - nem segédmunkás vagyok(bocs, ha vkit sértek), tudok fogalmazni )
értem az álláspontodat, de nem értek vele egyet, és te sem velem, ezért nem kell ezt folytatni
különben is mindenről a kommunisták tehetnek 

Nekem beszart az 5970-em, ma kaptam egy újat amit még nem volt időm kipróbálni. Ja mielőtt nyálaznál hogy kaptam újat, természetesen úgy, hogy vettem mégegyet, a szarral meg lesz ami lesz alapon.
Szal évek óta nem volt ati kártyám, most pl. 2 db sli-be kötött 280gtx ment helyette, de ide leirom hogy életem legnagyobb hibáját követtem el.
Trehány suttyó az amd a procijaival és a vgai-val együtt. Ilyen azért az nvidia-nal soha nem fordlt elő. Sztem tele vannak gyártás hibával, csak hoyg mielőbb piacra kerüljenek. Gondolom Te most Abu helyett vagy, aki végig nyálazta az amd elmúlt fél évét.
Undorító. Hányinger. De én vagyok a hülye, hogy ide jutottam.
Mezőhegyes

Amúgy meg kis csillagom ami honba került 5970-az itt nagyrészt megjelent, és szinte mindenkinek baja van vele, vagy még küzd... szal nem néhány kariról van szó, hanem ahogy olvasom a külföldi fórumokat a kártyák 90%-a érintett.
Kiadták a fermi előtt, hogy kaszáljanak....
Mezőhegyes
Azért 90% az túlzás... 
PC-STYLE.hu

Na jó legyen 89.... akinek most jó, és egy héten belül beszarik, számon tartod?
Mezőhegyes

Azt azért nem értem hogy egy grafikus megjelenítőnél hogyan lehet a driver hibát és a gyártói hibát user szemszögéből kettéosztani... mert az teljesen mindegy,hogy a driver miatt használhatatlan valahol egy prémium termék vagy egy smd alkatrész rakoncátlankodik a végeredmény ugyanaz ... na de mindegy sajnos sok még a hiba,de szerintem ezek idővel orvosolva lesznek.Egyébként ezért nem szabad soha az elsö szériákat megvenni...gyanitom majd most a fermi körül is lesznek gondok rendesen,de az ati addigra forrja ki magát,kb az ára is normalizálódik kissé...
[ Szerkesztve ]
90% az irdatlan nagy selejt arány. És akinek jó az is beírja, hogy "helloo jó a karim!!"? 
De majd úgy is lesz összesítés, hogy mennyi a selejt arány és melyik gyártóknál mennyi-mennyi a selejt.
PC-STYLE.hu

Durva, h be is sz*rt... Viszont akkor nem értem, minek vettél még egyet és nem mást? 
Semper Fi

Nem, az nVIDIA abszolút gerinces,soha semmit nem csesztek el és ha elcsesztek vna is gerincesen bevallották vna mi?
:
"A múlt év nyarán számoltunk be arról a szomorú tényről, hogy az NVIDIA számos gyártó laptopjába hibás GeForce lapkákat szállított, aminek következtében a vásárlóknak komoly stabilitásbeli problémákkal kellett szembenézniük. A zöldek természetesen rengeteg pénzt elkülönítettek a javításokra, azonban a hibás chipeket nem rendelték vissza. A gondok érintették a legnagyobb notebookgyártókat is, többek között a Dellt, az Apple-t és a HP-t.
Az említett cégek közül a legszimpatikusabb módon az Apple járt el, ugyanis a vásárlókat korrektül tájékoztatta a hibás széria jelenlétéről, és az azonosítás után térítésmentesen javította, vagy cserélte a problémás termékeket."
Mért érzem,h te is egy elvakult vídia fan vagy akinek jól esik a másik orra alá dörgölni,ha az utált cége hibázik....jó lenne elgondolkozni,h őstag létedre egy fúrom nem arról szól,h te fröcsögve elmondhasd,h milyen szar az Ati...mintha a a nagy fermi lenne valahol 
Peace 
[ Szerkesztve ]
Asus-P8Z68-V/2500K-4,5GHz/Zalman-9700LED/G.Skill-8GB-DDR3-1800MHz Gigabyte-6870-1GB/Kingston-SSD-96GB+4.82TB/Corsair-HX520/Dell-U2311H Origin BF:BC2:Petya2900XT(HUN)//Xbox live:Petya2900XT

Szerintem 90% reális, nagyon látszik a kártyán hogy iszonyatosan nagy gondok vannak vele, nekem életemben eddig ez a 24. vga karim, soha semmikor nem volt még olyan, hogy a drivert se tudtam volna letörölni mert azonnal kifagy a faxba! Másik meg, hogy nem ismeri már fel a Directx-et se szóval játékok el se tudnak indulni, áhhh nevetséges, utoljára vettem én is AMD kártyát, jó édes anyukkal szórakozzanak ezek a kapkodó barmok! Ha a csere kari is ilyen lesz, pénzemet vissza kérem az 100%!

Visszaolvasol lathatod, hogy nem csak HD5970-rol volt szo, itt nehanyan a HD5xxx sorozat szeria hibajanak probaljak beallitani, mert a forumokon van X user akinek elromlott a kartyaja.
"Szal évek óta nem volt ati kártyám, most pl. 2 db sli-be kötött 280gtx ment helyette, de ide leirom hogy életem legnagyobb hibáját követtem el."
Megis vettel meg1 HD5970-et az elromlott helyett.
"Trehány suttyó az amd a procijaival és a vgai-val együtt. Ilyen azért az nvidia-nal soha nem fordlt elő."
Pl. a 8800GTX-nel voltak gondok megjeleneskor, a nagykerek kutyauto (tisztelet a kiveteleknek) szervizeiben cserelgettek a hibas ellenalast a kartyakon.
Szemelyeskedest meg jobban tetted volna megtartod magadnak, mert ez tovabbra se az ovoda.
"Undorító. Hányinger. De én vagyok a hülye, hogy ide jutottam."
A hozzaszolasod alapjan a lehetoseged megvolt megszabadulnod tole azzal, hogy elromlott, megis vettel megegyet..
A dual GPU-s kartyaknal a szokasosnal mindig tobb nyug volt minden tekintetben, ez igaz az AMD-re, es az NV-re is, sose vennek ilyen kartyat, es nem is tanacsolnam senkinek, dehat ugye nehanyan (ez nem neked szol, csak megfigyelheto tendencia) kesztetest ereznek, hogy beszalljanak a "kinek er messzebb a futyuloje" forum versenybe.
#529: Majdnem 30000 darab HD5970 kerult eddig a boltokba, ugye nem igazan mondhato a kartyara, hogy roskadoznak alatta a polcok a boltokban (ami ugye azt feltetelezi, hogy a jelentos reszet mar eladtak), a 90%-os elromlasi arany globalisan mar komolyabban kene latszodjon.
[ Szerkesztve ]

Nem kell rohanni ahogy kiadnak valami újat, ezt is meg kell tapasztalni.
Én se egyből váltottam i7-re tanulva az e8xxx szérián, meg kellett várnom az új steppinget.
Sajnos kezdetben mindig szarok a driver-ek, első 3hónap a katasztrofális az új kariknál, persze a tesztek mindig legjobbnak hozzák ki...
cars1dA

Na látod vissza sírod te még azt a két 4870X2-est ![;]](/dl/s/v1.gif)
Sajnos én is ahogy bele olvasgatok a topikokba elég sokan panaszkodnak driverre úgy hogy lehet hogy igazuk van az nVidiásoknak hogy nincsenek lemaradva.
Én ezért várok a Fermire pénz az lenne egy ilyen kártyára az nem gond, de nekem sem hiányzik a szívás. Szívok így is eleget 
Ilyen késéssel meg csak rágyúr az nv a driver témára legalább is melegen ajánlom 
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD
Hát szomorú vagyok, hogy ilyen sokaknak megdöglik a vga-ja....Nem elég hogy még csak egy félkész terméket (driver) adnak jó drágán, ennek fejébe még meg is halnak szép számmal!
Nagyon örülök, hogy Karácsony előtt sehol nem lehetett kapni + türelmetlen voltam, és egy 5870-est vettem... lekopogom eddig semmi gond... (bár nálam sem nagy időt teljesített a vga... még bármi lehet...)
Na hogy en is hozzategyek:
Megvettem a Club3D-tol az 5970-et, es tanulva a tobbiek karabol, megkertem meg a boltban hogy hallgassuk meg kerreg-e. Meghallgattuk es szuper halkan dolgozott az instant proba soran ahol egy iroasztalra kirakott alaplapba tettuk be. Kifizettem, vidaman hazahoztam.
De mivel korabban TomAmd kollegank is beszivott a Club3D-vel - jelige: "tompan kerregett, mint egy aquarium levegozteto" es masnap visszavitte ASUS-ra cserelte ami aztan jo lett igaz rafizetett 20ezret, igy en is nyitva hagytam a boltban az ajtot hogy az utolso ASUS kartyajukat lehet holnap elviszem ha megiscsak kerregni fog nalam is otthon a Club3D.
Vidaman hazamentem hogy mennyivel olcsobb is ez a Club3D mint az ASUS es azert 20ezer ft kulonbozetnek lesz helye mashol. (ennyivel olcsobb a Club3D, igaz szivem szerint ASUS-t vettem volna de 169bruttot mar egy kicsit sokalltam) es majd en biztos szerencsesebb leszek mint kollegank. Vidamsagom es bizodalmam gyorsan elszallt amikor beraktam az allo toronyhazamba a VGA-t mivel ebben a poziban (ugye itt az alaplap nem vizszintesen hanem fuggolegesen van, es igy a VGA is oldalra forditott allapotban van) furamod tompan de mar az elso pillanattol kezdett kerregni. Nem akartam hinni a fulemnek, hogy kerreg. Aztan mondom megnezem mi a hekk van ezzel. Hat ahogy alaposan megneztem latom hogy a ventinek a kartyan van egy kb 5mm koruli mozgasa a tengely iranyaban, (ergo pl be lehet nyomni es ki lehet huzni ennyit) es mivel ha oldalra forditott hlyzetben van (allo tornyokba csak igy lesz) akkor a gravitacio miatt lecsuszik a venti a legalacsonyabb pontra, azaz ezt az 5 mm-t, es ezzel mar szivas van mert enyhen de hozzaer a burkolathoz es maris ott a kellemetlen kerreges.
Kiteszteltem ha 2-3mm-t vissza tolom mar nincs kerreges egyaltalan, sot ha a gepem elforgatom es az alaplap visszintes iranyba kerul akkor sincs zaj. Szoval fektetett hazba jo a cucc, illetve vizhuteshez is hibatlan, de allo hazba kerregni fog.
Kicsit probaltam meg buheralni de nem sikerult ma reggel is kerregett. Egyebkent WinXP alatt megneztem 2 jatekot vele Crysis 1 es COD 4 es a Crysis gyonyoruen ment a COD4 viszont villodzott mint a fene. Akarmit csinaltam villodzott. Aztan feltelepitettem a korabban emlegetett es becsatolt HotFix-et es a COD4 is megjavult es tokeletesen jatszottam vel kb 1 orat, Kerreges mellett.
Ma reggel visszavittem a karit es belenyultam a zsebembe kicsengettem a 20 rongy kulonbozetet es elhoztam az ASUS-t hasonloan TomAmd cimborankhoz. Azt kell mondjam, hasonloan TomAmd kollega megelegedettsegehez nalm is hangtalanul suhan az ASUS akar 2D-ben akar 3D-ben, semmi kerreges! Az Asus-nal is van a ventinek picit jateka talan csak 3-4mm, de ugy latszik az eppen eleg hogy nem er bele a muanyagba egyaltalan. A drivert felraktam, es ismet sajnos a Hotfix nelkul a COD4 villodzott szoval feltettem azt is, es megjavultak a dolgok. Azota nyomtam 1-2 orat a kartya hibatlan, halk es elegedett vagyok. Igaz jelenleg XP alatt probaltam, majd hetvegen kap egy Win7-et is.
Az ASUS 3 ev garit ad a kartyahoz ha beszarik csereltetem. Remelem nem fog!
Remelem segitettem ezzel a rovid osszefoglaloval... 

Azért vigyázzál azzal az Asus-al is, mert nálam 1 hét után kezdett el baxakodni, szóval még összejöhet neked is sajnos!
Egy kérdés az i5/i7 tulajokhoz...nem volt még olyan, hogy win7 alatt megállt az OS bootja...reset/restart után meg jó lett?

Azért vettem még egyet, mert közben eladtam a két 280gtx-et, igaz ma viszik el, de már akkor megegyeztünk és nem csinálok segget a számból.
Másrészt vettem hozzá vízhűtő blokkot is, és már úgy épitettem át a rendszert hogy 1 kari marad.
Mezőhegyes
Csak, hogy legyen valami számszerű adat is az MSI-től megkérdeztem, hogy mennyi az átlagos meghibásodási arány. 3% a HD 5700-ra és 6% a HD 5800-ra. HD 5900-ról nincs infó. Szerintem ezek az értékek rendben vannak, egyáltalán nem tűnnek kiugróan soknak.
Továbbra is csak azt lehet mondani, hogy akinek mighibásodot beírt, míg akinek nem az elkerülte a fórumot. 
Mellesleg a GTX 280 esetében is ugyanez ment anno. Látszatra mindenkinek döglöt a karija oszt végén kiderült, hogy 8% volt a meghibásodási arány. Ez szintén nem volt szériahiba szint.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Szerinted mekkora rá az esély hogy valós adatokat adtak neked? Írtál nekik egy emailt és azt hiszed, hogy nem mondanak azt amit csak akarnak?
Gyere el hozzám, megmutatom neked mit alkotott az ATI, te kiadnál 155 ezret egy vga kariért, és az még a szuper mariot se tudja futtatni, nem tudom mennyire védenéd ezeket! Így könnyű felmenteni őket, hogy nem te vagy az áldozat! 
Nem védem őket, pusztán írtam egy adatot. Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva valós lehet az érték. Arról nem is beszélve, hogy a 8800 GTX, a HD 4800 és a GTX 280 karrierje is így kezdődött. Olvass vissza a fórumon. Mindenki szériahibáról beszélt aztán kiderült, hogy 10% alatti minden kari meghibásodása. Egy idő után meg lecsenget az egész. Ugyanez van most is, akinek baja volt az írja, hogy nagy baj van ... akinek meg jó az játszik. Ez minden új szériánál elkerülhetetlen. Az egész dolog abból ered, hogy globális szinten kevesen írnak a fórumokra, és azok többsége is csak akkor ha valami baj van. Pontosan ezért volt a 8800 GTX, a HD 4800 és a GTX 280 is hibásnak kikiáltva, és ezért hibás a HD 5800 is, közben semelyik partner vagy nagyker nem jelzet magas meghibásodási arányról.
Az, hogy rossz a kártyád még nem jelenti azt, hogy az egész széria rossz. Ami elromolhat az el is romlik. Erre találták ki a garit. Nekem is volt már egy csomó rossz holmim. Volt olyan amikor egy WD vinyót akartam venni, de csak harmadjára sikerült. Most ilyenkor mivan? Rossz a széria? Nem ... egyszerűen peches voltam. De gariban minden el lett intézve. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Vizhutes volt az elromlott kartyan is?
#539: "Szerinted mekkora rá az esély hogy valós adatokat adtak neked?"
Nagyobb az esely mint, hogy te legbol kapott szeria hibat kialtottal nehany forum hozzaszolas alapjan 
"Gyere el hozzám, megmutatom neked mit alkotott az ATI, te kiadnál 155 ezret egy vga kariért, és az még a szuper mariot se tudja futtatni, nem tudom mennyire védenéd ezeket! Így könnyű felmenteni őket, hogy nem te vagy az áldozat!"
Aki tisztaban van a valo vilag dolgaival az mar eleve nem is igy allna hozza, mert tudna elromlott (vagy mar olyan tuneteket produkal ami arra utal, hogy elfog), igy realisan gondolkodva azt mondana a felhasznalo pech, de tudna erre valo a garancia.
Termesztesen nem jo erzes az ilyen, szabad morcosnak lenni erte, es megosztani a gondolatokat, de tulzasokba a duh miatt nem kene azert esni mint itt nehany embernek sikerult.
[ Szerkesztve ]

Jah erre találták ki a garit, és mi van ha az is rossz lesz? Kb 1 hónapig várhatok most a cserekarira, aztán kövi is bexarik akkor megint csak 1 hónap! De persze ez nem széria hiba, és az ati se tehet róla ugye?
Jajj hogy vágnám annak a tetűnek a fejéhez ezt a féltéglát aki kimerte adni így! Lehet amúgy hogy nem az egész széri hibás amit legyártottak csak egy bizonyos része, lehet egy bizonyos gyártósor adja ki ilyen xarul a karikat! Vagy már nem tudom mit gondoljak erről, remélem cseredarab másik gyárból jön vagy ilyesmi!
Ez nem így működik. Egy kártyát (teszem azt most a HD 5970-et) leterveznek. Abból lesz egy mintapéldány, mely megfelelt minden követelménynek. Mire végleges lesz a minta heteket tesztelnek. Ha minden frankó, akkor pár gyártót kijelölnek, akik majd gyártják a terméket a partnereknek. A gyártósorokat pöcre beüzemelik. Természetesen azokról legördülő első darabokat is pöcre kitesztelik. Ezután már a tömeggyártás belendülésével a tesztelési procedúra minimális lesz, mivel a kártyákat már a gyártás elött kitesztelték, míg az alkatrészeket teszteli a beszállító. Ebből következik, hogy elméletben az összes legyártott rendszer jó. Persze a gyakorlat mást mutathat, mivel hiba mindig van. A hibák egy részét egy speciálisan kiképzett gép, kiszőri, ami a minimális tesztprocedúra része, a többi termék zöld jelzést kap és megy a dobozba. Ezen termékek kb. 3-7%-a szokott valamilyen hibában szenvedni. Ezért van a garancia, mert ez a 3-7% aránytalan pluszköltség mellett szűrhető csak ki, ami a 600 dolláros árcédulát 800 vagy 900-ra emelné.
Ez amúgy minden termék esetében így működik. Azért lehet mindenből rosszat kifogni.
A HD 5970-nél mindenkinek referencia van, így mindegy melyik gyártósorról kerül le, mert a gyártósorok ugyanúgy vannak beállítva. Természetesen szúrópróbaszerű tesztek lehetségesek, de ezek többnyire pozitív eredménnyel végződnek.
Ami általában probléma lehet az ilyen termékeknél, az csak később 3-5 hónap múlva derülne ki, amikor mondjuk egy tömeges döglési folyamat elkezdődne. De lehet, hogy egy évig nem jön elő a hiba. Pontosan ilyen volt az NV-féle noti GPU botrány, mivel az NV nem vett észre egy hibát a termékben (illetve mondjuk úgy, hogy kicentizték a forrasztások minőségét). Gyakorlatilag ilyenkor minden notigyártó tömeges meghibásodási hullámot érzékelt, és kitört a pánik.
Természetesen semmi nem zárja ki azt, hogy a HD 5970 nem szenved valami ilyenben, de jelenleg semmi nem utal rá. Sőt ha van is valamilyen szériahiba, akkor az leghamarabb jövő tavasszal ütheti fel a fejét. Ez egyébként minden hardverre helytálló, van amit nem lehet tesztelés közben észrevenni. Ezért fejlesztik a gyártók évről évre a tesztmódszereket. Ha az NV anno a notis GPU-kat gyors melegedés-lehülés-melegedés... egymásutáni tesztnek kitette volna, akkor látták volna, hogy szopóka van.
[ Szerkesztve ]

Az nagy pech lenne, de ha meg nem az tortenik amit leirtal akkor feleslegesen koptattad a billentyuzetet, es hergelted magad. (ez mar egyertelmunek tunik a hozzaszolasaid alapjan, hogy keptelen vagy a tenyen tul tenni magad, hogy a kartyad elromlott.)
Csak azt tudom irni amit mar korabban is, ha sorozat hiba miatt a szokasosnal jelentosen nagyobb lesz az elromlasi arany akkor az kifog derulni, nem lehet az ilyen dolgokat rejtegetni, addig meg erdemes lenne tenyeknel maradni ezen a forumon, vagy aki keptelen ra az faradjon ide 
#543: "Természetesen semmi nem zárja ki, hogy a Hd 5970 is szenved valami ilyenben, de jelenleg semmi nem utal rá."
1 napja erre probalok ravilagitani, de amikor valaki duhbol ir annak aztan lehet magyarazni, ugyse akarja megerteni a lenyeget 
[ Szerkesztve ]
A magyarországi acernél ebben az évbe egy db 5970nel szerelt gépet sem engedtek ki (pedig nagyon komoly megrendelések voltak rájuk)...sőt...az összes kártyát nagy eséllyel reworkölni kell...
Igaz a beszállító valszeg Sapphire lesz és nem MSI...nálunk a laborba mind2 kártya hibás...egy bizonyos tesztnél elvérzik egy bizonyos konfiggal.
HW hibásak még mielőtt kérditek...elviekben, ez a teszt olyan amit otthon elég nehéz reprodukálni.
SW gondok is volt különböző konfigoknál...pl i7be semmi baja nem volt a karinak játékok közben i5ben meg peccccselni kellett a játékok javát...
sniper elite: Abunak igaza van sok mindenben...de mondok egy példát...anno mikor hdd vásárlás előtt álltam sokat hezitáltam mit is kéne vennem...itt a PH-n mindenki a WD-t ajánlotta a megbízhatósága miatt. Nálunk a WDnek vannak a legrosszabb statisztikái...alaplapok terén meg GB és MSI viszi a pálmát míg az ECS ez egyik leg megbízhatóbb beszállító...
[ Szerkesztve ]
Lenne az Acer-nek 5970-es csucsgépe egyébként? Nem is hallottam még felsőkategóriás Acer asztali gépekről (biztos az én tudatlanságom)... és ha igen akkor hol rejtegetik az ilyen Alienware konkurenciákat, hol lehet kapni? 
Az hogy nem hallottál róla még nem jelent semmit...vagy azt gondolod lódítok?
Mint minden gyártó ők is raknak össze megrendelésre gépet...ahogy a Lenovo, IBM, HP...azt csinálnak amit kér tőlük a megrendelő...szal nem hinném polcokra gyártott gépekről van szó...de még az is lehet a MédiaM.-nak ment...de ebben ne menjünk bele, mert ezt nemtom biztosra...de nagyon komoly mennyiségű megrendelés volt rájuk...
Két gond is volt...
1. Szerelési...a burkolat olyan hőfokot produkált, hogy nem merték összerakni a gépet. Mi 100 fokokat is mértünk...
2. Fagyás, amit maga az AMD is megerősített a napokban, így a kártyákat reworkölni kell. Mondjuk ez nemtom mit takar pontosan...még az is lehet új FW-t kapnak a kártyák...de remélem nem vmi gányolás lesz.
Jelenleg...GT310-320-330, 5970, 5770, 5450 kvalifikációk folynak ezerrel...
[ Szerkesztve ]
(#548) cowboy_bebop válasza sniper elite (#542) üzenetére

"Jah erre találták ki a garit, és mi van ha az is rossz lesz? Kb 1 hónapig várhatok most a cserekarira, aztán kövi is bexarik akkor megint csak 1 hónap!"
Azért a kiskered/nagykered tetű lassú garancia ügyintézéséről remélem (még) nem az AMD tehet. 
Itt ph! bazárban is van, aki 1-2 nap alatt cseréli a rosszat, ott kell venni hardvert.
[ Szerkesztve ]
(#549) sniper elite válasza cowboy_bebop (#548) üzenetére

Bazárostól vettem, de ha cserélni kell akkor biztos nem 1-2 nap lesz!

reméljük gyors lesz, a "bazáros" is kiskerben dolgozik, akitől vettük
"Fagyás, amit maga az AMD is megerősített a napokban, így a kártyákat reworkölni kell." érdekes...
Boldog(abb) új évet mindenkinek! különösen "sorstársaimnak"
[ Szerkesztve ]