Ezt nem tudnám megmondani,nem húztam még a 5850et.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Ezt nem tudnám megmondani,nem húztam még a 5850et.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Ez melyik Catalysttel készült,gyanúsan jó pontszámot hozott ilyen "lassú" procinál. 
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

Ami a gyári cd-n volt driver! Totálisan béta driver sajnos, leginkább játékoknál mutatkozik! Van valakinek infója, hogy mikor jön majd ki CF-et is normálisan támogató driver 5xxx szériához? Lehet Februárig várnunk kell rá! 

Akkor meg mi értelme volt nekik kiadni ezt a kártyát addig?

Ugyan ez volt a 3870X2nél is,azt is azért adtam el és egy biztosabb 1 kártyás megoldást választottam.
De decemberben érkezik állítólag a teljességgel támogató driver az 5000 szériához,kíváncsian várom hogy az 5970 javul e.
[ Szerkesztve ]

A fura az,hogy az ASUS még VGA-BIOS-t is publikál az oldalán,itt érzek valami "trükköt"!
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

milyen trükre gondolsz?
MSI GX740 laptop 2010. máj. • Koobe e-könyv olvasó 2009. ápr.

Valamit belefejlesztettek a BIOS-ba,illetve a driverbe is.
Ez onnan látszik,hogy más a diverpack mérete a ref.hez képest,és az ASUS BIOS-ok
határfrekvenciája a CCC-ben magasabb mint a többi.Ne gyertek avval,hogy az RBE-vel
(Bioseditor..) ki lehet tolni a frekit,mert nem ilyen egyszerű...ez nem működik,kipróbáltam.
A moddolt 5870-et nem tudta kezelni a driver,ha rátettem az ASUS cuccát akkor minden a
helyére került,tehát valami trükk (vagy tudás) van a kezükben. 

hát nekem is asus 5970 van, remélem igazad lesz
annak a biosnak a checksumja nem hackelt hanem az amd-vel aláíratott digitálisan. ennyi a trükk. 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Valaki már feltölthetné, az ASUS 5970 master-slave BIOSokat a TechpowerUp-ra! 

Valaki igazán importálhatna normális áron végre ezeket a kártyákat...
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤
(#362) sniper elite válasza eladohardver (#361) üzenetére

Ára az még okés lenne, ha lenne hozzá normális driver... kicsit ezen felbaxtam magamat hogy így adták ki a karikat!
(#363) eladohardver válasza sniper elite (#362) üzenetére

Ha te mondod... Mindenesetre ez átszámolva 117 pénz
Érdekes mikor adott ki olyan kártyát ati ami optimalizálva volt egyből?
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤
(#364) sniper elite válasza eladohardver (#363) üzenetére

Oké vegyed meg kintről, a garanciát meg amikor intézned kell akkor imádkozhatsz! Vettem én már ramot meg jópár cuccot kintről, aztán nem kettő forint volt a posta meg minden! Driver terén meg tényleg szánalmas amit az első hetekben művelnek!
(#365) eladohardver válasza sniper elite (#364) üzenetére

Uhh... Nem igaz, mié köll agyalódni... csak aszondom külföldön jóval ocsóbb... itt miért kell ennyit rátenni? Magyarországon talán jobb minőséget kapok mintha abban az országban élnék és ott venném meg? Nem hinném.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Hát driver gondok vannak nálam is rendesen! Én nem a Cd-jén lévő drivert tettem fel hanem amit AMD-honlapján lehet letölteni... Érdekes hogy nem látom a Catában a hőmérsékletet... nem tudom vezérelni a ventijét... és a második GPU-ra 0 gpu frekit és 0 mem frekit ír ki...
Bár a 3DMark Vantageban 21,8k pontot hozott ezáltal működik mind két mag csak nem látja?
GPU-Z pedig 2D ben jelzi hogy míg az első magot szépen visszaveszi 175/300-ra addig a második teljes gőzzel megy 735/4010! De ami érdekes hogy játékok és 3DMark alatt sem pörög fel a ventije! 
vannak még gondok
élni és élni hagyni...
Hello Uram!
Gratula az új VGA-hoz! látom sikerült eladni a classit is! 
Sajnálom ezt a driver mizériát, de már nem vagyunk meglepődve! Ati így szokta - persze ez nem túl szép tőle!
Én ennek és az ára fényében rendeltem egy 5870-et... kivárok és majd ha realizálódik az 5970 támogatottsága és ésszerűbb ára is lesz (jah meg lehet kapni, sok helyen már csak januárra ígérnek) majd akkor berakom az 5870 mellé... nah ezzel a konfiggal el leszek egy pár hónapig.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Remélem minnél hamarabb kiforr ez a technika!

Szervusz Kolléga! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Köszönöm szépen...
Sikerült nem volt olyan nehéz nagyon kapós egy lap meg kell mondjam! Én annak árából vettem +kp az 5970-et... 
5870-is nagyon jó vidkari és sajnos ezek fényében azt kell mondjam lehet bölcsebb voltál mint én! 
De az biztos hogy driver terén sokat javul majd a helyzet csak hát minden új dolog nehezen indul be de a végére a 4870x2-is egész jó volt már a drivere! 
élni és élni hagyni...

Urak!
Mit jelent az,hogy kikapcsolt adapter? A CCC-n belül olvasható a dolog.
Elsődleges adapter
Grafikus kártya gyártója Built by ATI
Grafikus chipkészlet ATI Radeon HD 5900 Series
Eszköz azonosítója 689C
Szállító 1002
Alrendszer azonosítója 2542
Alrendszer eladójának azonosítója 1002
Grafikus busz képesség PCI Express 2.0
Maximális buszbeállítás PCI Express 2.0 x16
BIOS verzió 012.013.000.002
BIOS cikkszám 113-C00001-102
BIOS dátuma 2009/10/23
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa GDDR5
Mag órajel MHz-ben 725 MHz
Memória órajel MHz-ben 1000 MHz
Összes memória sávszélesség (GBájt/s) 128,0 GBájt/s
Kikapcsolt adapter !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez itt.
Grafikus kártya gyártója Built by ATI
Grafikus chipkészlet ATI Radeon HD 5900 Series
Eszköz azonosítója 689C
Szállító 1002
Alrendszer azonosítója 2042
Alrendszer eladójának azonosítója 1002
Grafikus busz képesség PCI Express 2.0
Maximális buszbeállítás PCI Express 2.0 x16
BIOS verzió 012.013.000.002
BIOS cikkszám 113-C00001-103
BIOS dátuma 2009/10/23
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa GDDR5
Mag órajel MHz-ben 725 MHz
Memória órajel MHz-ben 1000 MHz
Összes memória sávszélesség (GBájt/s) 128,0 GBájt/s
Hello Uram!

Sajna ma szembesültem, hogy az 5870-t sem olyan beszerezni.... Talán mégis lesz.... 
Elfogytak ezek a jó kis vga-k.... 5970-ről sem mondtam le az az álmom! Csak még várok vele egy picit.... 
Atinál, meg igazad van! A jó driverhez türelem kell.....
De előbb utóbb csak megszületik 
Sokan mondták, hogy nagyon jó kis CF rendszer a 4870X2 4870 páros!
Én is erre gyúrok a szívem mélyén..., csak az 5xxx szériából...
Valakinek nincs már ilyen konfigja? Szó volt róla itt korábban?
Mondjuk még driver hiányában nem sok mindent lehet vele kezdeni.... 

2009.11.28. 21:23:12 - XP
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX9 1400x960, AA=4x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=1, Time Of Day= 9
Global Game Quality: High
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 55.65s, Average FPS: 35.94
Min FPS: 24.34 at frame 153, Max FPS: 50.59 at frame 979
Average Tri/Sec: -35013392, Tri/Frame: -974187
Recorded/Played Tris ratio: -0.94
TimeDemo Play Ended, (1 Runs Performed)
==============================================================
Completed All Tests
<><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><>
2009.11.28. 21:23:12 - XP
Run #1- DX9 1400x960 AA=4x, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 35.94
Ezt egy Sapphire 4890 1Gb vapor-x produkálta.
Run #1- DX9 1400x960 AA=4x, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 49.76
Ezt pedig Gigabyte 5970. Nem kevés ez? / 49.76/
A jelenlegi motyó : E8500, Asus P5q3, 2x1 Gb Geil Ultra Ram, Chift750Wattos táp, 5970 kari. Mi a legbetegebb az összeállitásban? Okos válaszokat szeretnék kapni:-))

Mi a legbetegebb az összeállitásban?
A felbontás.
Ilyen felbontásra ilyen karit? 
Ügyes összeállítás... 
PC-STYLE.hu
Felbontás és a 2GB RAM...
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Az baj me a CD-n frissebb van.
A 9.12 támogatja először a HD 5970-et.
Nyuki: Nem ártana DX10-be rakni a Crysist, hogy használja a második GPU-t is. De amúgy osztom a többiek véleményét ezt a kártyát 2560x1600-ra tervezték.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

nade a vérpistike elmondhatja hogy neki ilyen VGA van a gépében!!!! én inkább vettem volna egy 5870et és egy normális felbontást bíró moncsit....
üdv

Van híretek arról, hogy nem referenciahűtővel érkező modell lesz-e, illetve készít-e valamelyik gyártó (Arctic Cooling pl.) külön hűtőt alá 4870X2?

kicsit értelmetlen a mondat amit leirtál,de ha azt kérdezed hogy a 4870x2 alá van e,akkor igen,van már jo kis hűtő.
Azt kérdezte, hogy lesz-e olyan 5970, ami nem refhűtővel jön.
Egyenlőre nincs ilyen, de lehet, hogy valamit összehoznak, de nem holnap az tuti.
PC-STYLE.hu

ott a piros pont 
nem tudom hogy ezek a kártyák mennyire hangosak, de a 4870X2 kifejezetten hangos volt játékok alatt, mígnem a AC hűtője nem került rá, azóta max 40-45 fok a kari és 90%-os ford.szám alatt nem hallani, hogy megy a hűtés.
valami ilyesmit gondolok az 5970-re is, ha váltok, azt hittem van készülőben valami ilyesmi, vagy hallottatok róla. 5870-hez láttam már AC hűtőt a honlapjukon, bízom bennük hátha most is lépnek
Tapasztalataitok alapján játékok alatt max felbontással mennyin jár a venti és mennyire hangos?
Ez a kártya már nem olyan hangos, mint a HD4780X2. PL Sniper_Eiltnek volt 4870X2-je, meg most van neki a HD5970 és azt írta, hogy meglepődött, hogy milyen halk.
Persze csodát nem kell várni, de halkabb ez a fajta megoldás a 4870X2-nél.
PC-STYLE.hu

5970et 1440x900 felbontáshoz!!

Ide még az 5770 is elég nem hogy az 5970!!! 
Az 5770es kártyám 47.26FPSt hozott! 
[ Szerkesztve ]
Ja elég gáz, hogy vagy 4x drágább kari szinte ugyanannyit hoz. Megfelelő környezetbe kellett volna tenni megfelelő felbontásban. 
PC-STYLE.hu

Az első dolga az lett volna hogy vesz egy jó monitort ami tudja legalább az 1900x1200 felbontást.
Oda 8xAA 24xEdge-Detect 16xAF társaságával már tökéletes lenne.
Ezeket a kártyákat valójában csak ilyen beállításokkal fogja kihasználni.

Hivatalos válasz az Arctic Cooling-tól: hamarosan jön 5970-re való hűtő. Mondjuk a hamarosan eléggé megfoghatatlan, de legalább mondtak valamit 
[ Szerkesztve ]

valahol olvastam, h 16-án jön a 9.12-es driver, remélem igaz...
ez a kitűzött launch dátum, ha a WHQL-"vizsgán" nem lesz gond, akkor jönni fog 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Sziasztok!
Szerintetek melyik márkát érdemes megvenni?
Tudom, hogy mind ref. De pl 5870 Gigabyte-nál, meg 5850-eseknél a hűtő ventivel volt gond... Ilyen tapasztalatokra gondolok... már ha van, mert iszonyat ára van ennek a vga-nak még.... 
Aztán fentebb olvastam, hogy az asusnak valami profibb Biosa van....
Nem értettem, amit gombcomp kolléga írt.... 
5970-nél az összes gyártó által forgalmazott vga-k biosában lehet a gpu fesz értékét állítani? 5870-nél csak az asus-ét lehet, ha jók az információim.... 

Asus 5970hez kapsz egy nagyon hasznos kis progit, amivel én simán betudtam lőni a feszt, rettentően pontosan és stabilan!

Az előzményekben arról írtam,hogy az ASUS mérnökei simán módosíthatják
a ref biost az ATI engedélyével.Ezért van az,hogy magasabb a GPU és a RAM határfrekije
a CCC-ben,és ezért van az hogy egy-két beállítás csak az ASUS drivernél,és biosnál
jön elő,mellesleg az ASUS driverpack csak a saját biosával működik normálisan.
Sniper:Más gyártók tweak programjai is működnek minden kártyával,pl.MSI AfterBurner.
[ Szerkesztve ]

Újabb 5870 és 5870CF cpu párosítás teszt, ezúttal az X-bit labson. Nagyjából kezd összeállni a kép, de még sajnos ez a cikk sem teljes: nincs benne Core 2 Quad és és az i7-en kívül 2 Gb rammal teszteltek ami nem tudom elég-e?
twitter: MatrixfanLive
Na majd 2 év múlva én is tulaj leszek 
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
Köszi! 
gombcomp: köszönöm a magyarázatot!
jelenleg sajnos az a helyzet állt elő, hogy ami van azt fogom venni...
Full hiány mindenhol.... 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Olyat kérdeznék, hogy elég egy 5970-es alá egy Phenom II X4 965-ös proci, olyan 3,8-3,9 Ghz körül járatva? Mert most olvastam a linkelt X-Bit labs-os cikket és elbizonytalanodtam, hogy milyen procit kéne venni alá. Gondolom minden esetben jobban járok egy i7-essel. De! Mindenféleképpen érdemes vennem egy i7-est alá avagy sem, ez lenne a kérdésem. 
Előre is köszi a válaszokat. 
Szerk.: Azt elfelejtettem írni, hogy Full HD-n szeretném használni majd, ha meglesz, de sztem még így is a játékok többségénél nem beszélhetünk VGA limitről ezen kártya esetében...legalábbis egy jó darabig biztos nem.
Javítsatok, ha nem jól mondom. 
[ Szerkesztve ]
Szegedi Tudományegyetem - Természettudományi és Informatikai Kar - Mérnök Informatikus BSC

Urak!
TUDOM,hogy ez nem a megfelelő topik,de ha valakit érdekel egy Gigabyte 5970-es kártya ami egy hetes, dobozzal,garival összes motyóval, és meg adja azt az árat amibe nekem került, viheti./a kártya Giannitól lett véve, az ára a listán van / Többit priviben.
Nem kell venned i7-t. De mindenképp Full-HD, vagy a feletti felbontással használd.
PC-STYLE.hu

Egy heveny teszt.Completed All Tests
<><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><>
2009.12.13. 1:48:39 - XP
Run #1- DX9 1920x1080 AA=16xQ, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 55.26

CD-n lévő driver kicsit jobb... 3DMark Vantageban most 22.5k pontot hoz.Most szépen visszaveszi mindkét magot 2db-ben úgy ahogy kell! Ráadásul most már a catalyst kiírja a hőmérsékletet is! Azonban még mindig nincs megoldva a kártya ventijének szabályozása ugyanis azt nem tudom állítani még mindig... Talán majd a 9.12 driver megoldja...
Gondok vannak Dirt2-ben is DX10 alatt ugyanis bár kiírja a jobb felső sarokba a crossfire X emblémát de az fps amit produkál siralmas... Menuben lévő mutató szerint 17-18fps high és ultra vegyes beállítások mellett 1920x1200-ban.... Talán majd 9.12 driver....
Win 7-ben alapból benne van a .NET Framework 3.5 utasítás készlet?
élni és élni hagyni...

"Gondok vannak Dirt2-ben is DX10 alatt ugyanis bár kiírja a jobb felső sarokba a crossfire X emblémát de az fps amit produkál siralmas.."
Talán Dirt 2 alatt nem működik megfelelően a crossfire, van rá patch azt feltetted?
Itt van: [link]
Remélhetőleg segít a dolgon, állítólag nem csak Dirt 2 -ben javul tőle a crossfire teljesítménye hanem egyéb játékokban is! 
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''