Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5970

(#101) TESCO-Zsömle válasza rup1u5 (#100) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak úgy. Dizájn. Szabvány szerint a 8pines 2xannyi W-ot ad le, mint a 6pines, szóval kiváltottak egy 8-ast 2 6-ossal. Brutálabbul néz ki. Ennyi.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#102) subaruwrc válasza rup1u5 (#100) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

evga sajátosság , azt a célt szolgálja hogy nitrozva is legyen elég kraft a gpu-nak.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#103) HW Junkie válasza zuchy (#89) üzenetére

HW Junkie
(kvázi-tag)

A vevők számára barátibb fogyasztás elérését és nem műszaki korlát betartását célzó gyárilag alulfeszelést a tesztek írják nem én találtam ki. Bár amit mondasz nem hangzik hülyeségmel viszont akkor miért nem gond a forgalmazók által is ajánlott brutál túlhúzás és túlfeszelés amivel ugye ezt a PC-SIG limitet biztosan átlépik?

(#104) Ricco_hun válasza HW Junkie (#103) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Csak kereskedelmi forgalomba nem kerülhet a PC-SIG szabványt túllépő fogyasztású termék, otthon már azt csinálsz vele amit akarsz, akkor már senkit nem érdekel mennyit fogyaszt.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#105) zuchy válasza rup1u5 (#100) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Én valahol olvastam, hogy azért kell rá, mert az alaplap nem tud már 4 ilyen kártyát kiszolgálni árammal. Hogy ebből mi igaz, azt nem tudom. Lehet a 3.-ak vakcsatlakozók. :DDD

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#106) HW Junkie válasza Ricco_hun (#104) üzenetére

HW Junkie
(kvázi-tag)

Na így már rögtön összeáll a kép. Jellemző az egész iparra az ilyen fajta cinizmus...
Na nem baj én sem vagyok egy született ISO auditor tehát PC-SIG szabvány ide vagy oda ha lesz ilyen kártyám (még nem döntöttem hogy 5870 vagy 5970) felhúzom majd de kegyetlenül. ;]

Remélem a nem enyhén széthajtott procim mellett bírni fogja a 750W-os Chieftech táp :Y

[ Szerkesztve ]

(#107) ceaser válasza HW Junkie (#106) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem a nem enyhén széthajtott procim mellett bírni fogja a 750W-os Chieftech táp
Az attól függ, hogy mennyi áramot ad le egy vga ágon a tápod...
Én is ettől daráztam, de utána néztem és szerencsére 35A-ad le egy vga ágon.... Az már csak elég....de lehet, hogy még ezzel is lesz egy határ, amit a táp nem fog bírrni és nem a vga.... (5970)

(#108) eladohardver válasza ceaser (#107) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

azt a gyártók hogyan írják? mert igazából én olyat láttam csak hogy mondjuk 4x 12 voltos ág eggyentként mondjuk 20A vagy 1x 12voltos ág és mondjuk 70A ilyet eggyiknél se láttam, hogy mondjuk a vga ágra lebontva...:)

[ Szerkesztve ]

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#109) ceaser válasza eladohardver (#108) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nekem sem volt egyszerű kiderítenem.... Mekem egy szuperflower tápom van aminek az adat tábláján fel van sorolva, hogy áganként (v1;v2;v3;v4;v5;v6)
Mennyi áramot tud leadni.... Hát ez szép és jó de fogalmam sem volt, hogyan vannak felosztva az ágak.... Ez akkor nem érdekes, ha minden ág tud pl 35A-t.. De nálam úgy van, hogy a v4 és a v5 tud 35A-t, de a többi csak 20-at.... (Superflower Aurora-nál így néz ki [link])
Addig kérdezősködtem, amíg valaki be nem linkelt egy nagyon részletes tesztet, ahol le van írva hogy mi van a V1; V2.....stb. ágra kötve....
Van olyan is amikor nincs elosztva ágakra, hanem oda tolja a kraftot ahol a legnagyobb szükség van rá.... de ezt annyira nem vágom, mert nem néztem utána, hiszen nekem áganként fel van osztva a max áram....
A 20A-es áram az például egy 5970-hez alapból édes kevés! Hiszen az csak maximum 240W-ot tud kipréselni magából, és a kártya alapórajeléhez (persze csak maximális terhelésnél) majdnem 300W kell!

Tápos topikban utána tudsz érdeklődni, ha neked az általad említett tápok közül az utóbbi van, hogy is működik.... Véleményem szerint az bírja simán az 5970-et, még tuninggal is bőven! Én úgy tudom elképzelni, hogy nincsenek szét bontva ágakra a táp kivezetései, így annyi áramot vesz fel a vga a 70A-ből amennyire szüksége van... (Persze nem mind a 70A tudná - nem is kell neki, és nem is tudna hiszen kell az alaplapnak procinak, HDD-knek is áram az lejön a 70A-ből a maradék a vga-é)
Az olyan majdnem 850W-os táp,

(#110) lsc válasza eladohardver (#108) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Attól hogy Te nem láttad még van ilyen .

Az élet kegyetlen .

(#111) Digitalis válasza eladohardver (#108) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

pl ez a táp csak 650W-os létére, egészen szép 12V-os ágakkal büszkélkedhet. 28A / 28A / 30A stabilan-12V/52A. Láttam már olyan 1010W-os tápot ami ennek a nyomába sem ért, mivel 5-6db 12V-os ágán, max 22A/ág tudott leadni.

(#112) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

Kis hazánkban lehet már kapni valahol?

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#113) lsc válasza AMATŐR (#112) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link], volt/van az apróban is .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#114) ceaser válasza AMATŐR (#112) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hajaj!

Csak győzd cash-sel! ;)
Ph.-n
De Digital Trend-ben a legolcsóbb :F

Szerk: Lasabb voltam ismét és még Isc Kolléga által linkelt üzletben olcsóbb is!!! :R

Arra azért kíváncsi lenék, hogy ezek közül az üzletek közül melyiknek van a "polcán" belőle..... Ha csak minden nap egy 5k esne az ára két hét múlva már én is beruháznék egyre.... ;] - csak vicc volt!!!

[ Szerkesztve ]

(#115) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

Köszönöm a gyors válaszokat, megkérik az árát az biztos! De, már dolgozom a lehetőségeken!

(#116) lsc válasza AMATŐR (#115) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az aquas 150-es ár már nem is annyira túlzó, igaz az sem ingyen van .

Az élet kegyetlen .

(#117) ceaser válasza AMATŐR (#115) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Ha sikerül egyre szert tenned: kíváncsian várjuk a tapasztalataidat! :R

Isc: Engem is meglepett, hogy egy röpke hét alatt 15k-t már esett is az ára, ha a legolcsóbb árakat nézzük....

[ Szerkesztve ]

(#118) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

Az a baj, hogy szerintem ez a 150K-s ár nem igaz. Tuti nincs nekik, így bármit kiírhatnak. Többször találkoztam már ilyennel!

(#119) lsc válasza AMATŐR (#118) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megnéztem az aqua oldalát, rendelhetők, viszont az aqua nem egy sufni számtechbolt, nem hiszem hogy kevernének, legalábbis kisebb eséllyel mint egy nevenincs bolt .

Az élet kegyetlen .

(#120) AMATŐR válasza lsc (#119) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Én meg gyorsan körbetelefonálom az ismerősöket, kinek a csizmájába tegye a télapó a mostani karimat! :D
Ha elmenne, valószínűleg beruháznék egyre.

[ Szerkesztve ]

(#121) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Én is folyamatosan próbálkozom egy darab beszerzésén, ha minden jól megy, akkor hamarosan meglesz!

(#122) syberia

syberia
(fanatikus tag)

Itt rendelhető a karesz: [link]

[ Szerkesztve ]

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#123) kpal válasza Laraxior (#90) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

a fogysztással vannak itt problémék mostanában,vagy az már nem lénnyeg :U

(#124) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Most esett le a tantusz, hogy ár/érték arányt teknitve máris jobban megéri egy 5970, mint egy 5870CF...
(legolcsóbb 5870 vs. legolcsóbb 5970)

(#125) G^zC^mp€r

G^zC^mp€r
(őstag)

Sztetek a mostani gép mellé elvinné az 5970-et az 525-ös enermax táp? :))

Xbox Live Gamertag: FEARush R0kHaRD (azottegynullanempedigObetű)

(#126) ceaser válasza G^zC^mp€r (#125) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Azt kell megnézned, hogy a vga ágon mennyi áramot ad le! (leírásban, vagy a honlapon van egy táblázat!) Abból ki lehet számolni... Melyik típusod van az Enermaxból?

[ Szerkesztve ]

(#127) sniper elite válasza ceaser (#124) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

köszi a linket, remélem hamar lesz nekik raktáron :R

(#128) ceaser válasza sniper elite (#127) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Isc kolléga érdeme! :B :R
Hajrá! Majd kérünk szépen tapasztalatokat! :C

G^zC^mp€r: Megnéztem az Enermax oldalát, és az 525W-os tápok mindegyike szerintem csak 25A tud a vga ágon... Ez nem gond, ha nem akarod tuningolni az 5970-et...

[ Szerkesztve ]

(#129) 14adam válasza G^zC^mp€r (#125) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#130) sniper elite válasza ceaser (#128) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Rendben ahogy meglesz majd írok ide, remélem semmi driver gond nem lesz!

(#131) sniper elite válasza sniper elite (#130) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Na fasza közben felhívtak hogy kifogytak totál a kártyából, és nem tudnak behozni mostanában, ezért törölték a megrendelést! Vadászhatok tovább... :U

(#132) cowboy_bebop válasza sniper elite (#131) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

(#133) ceaser válasza sniper elite (#131) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

[link] ;)

Ennyire kapós??? :Y

[ Szerkesztve ]

(#134) sniper elite válasza ceaser (#133) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Igen, pedig már bele éltem magamat hogy akkor hamar meglesz... Most még várok egy helyről infót, ha nem jó ott se akkor Banditnál megveszem aztán kész! Asus is jó, mondjuk nem OC de mindegy!

[ Szerkesztve ]

(#135) Ukeve

Ukeve
(lelkes újonc)

Sziasztok!

MSI Afterburner progit, csak MSI BIOS-szal rendelkező videokártyánál lehet használni?

[ Szerkesztve ]

(#136) eladohardver válasza Ukeve (#135) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

Háát valószínű, hisz a bios mondja meg hogy mi is az eszköz...:)

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#137) eladohardver válasza sniper elite (#131) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

hehe, ez jó totál kifogytak... tuti h csak 1db volt, lehet az se náluk:D

(#138) sniper elite válasza eladohardver (#137) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Mindenhol ez a helyzet, ma 5 üzletre csörögtem rá, és 2vel emaileztem! Sehol sincs, a nagykerek 3-4 héten belül tudnak szerezni elvileg! Szerintem ami bejön Európába az meg is áll a nagyobb országoknál! Azért is mindenki fontolja meg ha karácsonyra akar venni, mert januárban lesz maximum nagyobb kínálat! Ja meg úgy tudtak volna hozni erre a hétre, ha 5db vagy nagyobb rendelést adna le valaki, de ez inkább boltoknak szól!

(#139) eladohardver válasza sniper elite (#138) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

yaya ilyenkor már leáll a behozatal minden évben....:)

(#140) ceaser válasza sniper elite (#138) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Akartam mondani, hogy az Iponban van Powercolor... de már ott sincs. Délután 4-kor még volt.....

eladohardver: szerintem iszonyat baklövés lenne, ha nem biztosítanák, a megfelelő mennyiséget Karácsonyra.... Persze ez erősen függ a TSMC-től. Már felreppentek olyan hírek, hogy egy-két héten belül helyre áll a rend a 40nm-es gyártósorokon.... Hááát ilyen ígéreteket kaptunk már korábban is....

(#141) sniper elite válasza ceaser (#140) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Powercolor amúgy se kellett volna, most már biztos hogy Asus lesz... egy ilyen kártyát mennyi idő alatt raknak össze? Gondolom mindegyiket külön tesztelik is!

(#142) ceaser válasza sniper elite (#141) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Egyszer a Discovery-n láttam, hogyan készülnek ezek a vga-k, :DD A műsor szerint tesztelik az összes vga-t, de az kb fél perc....
A TSMC nem tud elég 40nm-es chipet beszállítani, a vga gyártók szerintem már ontanák a kártyákat, hisz kereslet van rá bőven.....

[ Szerkesztve ]

(#143) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

vadállat hentes kártya ... nem is tudom hogy milyen házba férne el rendesen ... a tervezők gondolhatnának lassan az ergonómiára ! egyáltalán nem szimpik ezek az orbitális karik :(

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#144) TTomax válasza sniper elite (#141) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Ez ám a komoly szempont,hogy ugyanarra radeonra ki nyomja a matricát ;] Csak igy tovább,ne is vegyél mást csak Asus-t.... :DDD

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#145) sniper elite válasza TTomax (#144) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Nem éppen ezt mondtam! Csak nem találok mást... örülök ha ez tényleg meglesz!

(#146) cowboy_bebop válasza sniper elite (#145) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Azt írtad, hogy "Powercolor amúgy se kellett volna."

(#147) Quan-Chi válasza cowboy_bebop (#146) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

nekem 1x volt PowerColor karim, és semmi gond nem volt vele ... :K

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#148) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy a kommenteket olvasom ilyen karija se lesz egy hamar senkinek Magyarországon. :(

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#149) sniper elite válasza cowboy_bebop (#146) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Talán mert egy Sapphire OC meg egy tuningbarát Asus VGA inkább keresettebb mint egy sima semmi extrát nem nyújtó változat! Amúgy Asusban eddig sose csalódtam, azért is inkább olyat veszek amit ismerek!

(#150) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

A kiskerben ahol szoktam vásárolni, ma leadtam a rendelést egyre. Állítólag az ünnepek előtt jön egy szállítmány az országba. Állítólag! :W

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5970
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.