Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670

(#51) joi29 válasza flanki (#46) üzenetére

joi29
(őstag)

És milyen procit váltottál le?

(#52) vikcsi válasza flanki (#46) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Fogyasztásmérőd van esetleg? :U

ELADÓ: href.hu/x/7wd7 ; Samsung P2450 FULLHD monitor, erősítő+hangfalak, Nikon digi fényképező, Nokia 6020, Panasonic FULLHD kamera, stb... csere ON; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#53) Konflikt válasza kriszbon (#50) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

thx.
ez a venti nem tunik hangosnak, lehet okes lesz annak ellenere h nem passziv.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#54) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na éledezik a topik, infót még infót :DD

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#55) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Igazából az a kérdés hol jobb a Geforce 8800GT -nél a HD 4770 -nél és a HD 4830 -nál.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#56) DeFranco

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyre többen veszik. Legalábbis az Ipon-ban megy fel az ára, és úgy veszem észre, hogy ott az eladások befolyásolják az "árfolyamot". Tól-ig határon belül, ha egyet elvisznek, +500 Ft, ha egy napig nem visznek -500.

Így viszont inkább távolodik a bűvös számtól, mint hogy közeledne hozzá. :O

(#57) vikcsi válasza zoltanz (#55) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

Ez pont eme 3 kártya alatt van teljesítményben... vagy tévedek? :F
Csupán a 4670 utódja 40nm-en, úgy mint a 4770 a 4850-é... de ha tévedek, akkor javítsatok ki :K

ELADÓ: href.hu/x/7wd7 ; Samsung P2450 FULLHD monitor, erősítő+hangfalak, Nikon digi fényképező, Nokia 6020, Panasonic FULLHD kamera, stb... csere ON; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#58) zoltanz válasza vikcsi (#57) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Bizonyos esetekben hozza a fent említett 3 kártya teljesítményét, (még javúlhatnak is azok HD 5xxx driver -k csiszolgatása miatt) kérdés hol és az mit jelent. :K
A HD 4670 -nél egy fokkal jobb amúgy, plusz GDDR5 memória, ami magas felbontás odaüt...

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#59) simonek

simonek
(újonc)

Ipon teszt

Jó lesz ez, csak menne lefelé az ára...

(#60) stevve válasza simonek (#59) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is az árcsökkenésre várok... de lehet, hogy hiába. Tavaszig biztosan nem veszek úgysem VGA-t, addigra meg csak kiderül, hol áll meg nagyjából.

PH semleges

(#61) simonek válasza stevve (#60) üzenetére

simonek
(újonc)

Lehet meg kell várni amíg bejön az 5830, akkor lejjebb menne az 5700-as széria és akkor talán becsúszik 20e alá ez a kártya.

(#62) flanki

flanki
(lelkes újonc)

Ha engem kérdeztek hogy milyen gépet cseréltem le...akkor AMD X2 4600+ (AM2-es)
4 Giga Dual DDR2 667-es meg egy régi MSI K9-NEO alaplap (+ a 3850-es)
de ezen is ment egy-két kivétellel minden játék...
Szerintem felesleges várni ebből a passzív hűtésűt mert a Sapphire kiadás ezzel a hűtővel is szinte alig ad hangot...pedig nekem elég jó fülem van hozzá...! :K :DD

(#63) lsc válasza simonek (#61) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mitől mennének lejjebb az árak az 5830 miatt, az 5770 40e az 5850 70e oda bőven elfér az 5830.

Az élet kegyetlen .

(#64) stevve válasza lsc (#63) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez igaz. ezért tartok attól, hogy 1-2 ezresnél nem fog lejjebb menni az ára.

PH semleges

(#65) simonek

simonek
(újonc)

Van benne igazság...
Nagyon friss még a cucc, kicsit várnunk kell. Talán apró-n is megjelenik pár egy-két héten belül.

(#66) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

iponnal 24-25, de bazarosoknal sztem 21-22 lesz itt a ph-n. ha szereznek vegre ok is.
akkor mindenkeppen benevezek vagy egy sapphire-ra, vagy egy powercolor-ra. mind2-nek franko halk nagyventis hutese van.

(#67) vzsryl válasza Konflikt (#66) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

PowerColor HD5670 512MB 21 250 Ft

(Csütörtökön érkezik.)

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#68) Aggregátor válasza vzsryl (#67) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennyiért már elgondolkodtató.. pozitívum hogy új, halk, keveset fogyaszt, egyetlen negatívum a teljesítménye. Ebben jobb egy használt 4850, de az 5670 pozitívumai nem érvényesek rá. Szerintem aki keveset játszik és mindenképpen új vga kell, annak jó választás.

[ Szerkesztve ]

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#69) HaZsolt

HaZsolt
(senior tag)

Szerintem kevés dx11-re, bár keveset fogyaszt az pozitívum :)

Xtreme 3D Team Hungary

(#70) stevve válasza Aggregátor (#68) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Szerintem aki keveset játszik és mindenképpen új vga kell, annak jó választás."

Na én pont ilyen vagyok. Van 1-2 játék, amiket rendszeresen nyúzok, de azokhoz a HD 4670-em is elég. :K

PH semleges

(#71) Gyuri27 válasza HaZsolt (#69) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Szerintem a BF dx11-től nem halna le. Az is biztos, hogy cod kövi epizódjában nem fog dx11-ben 250fps-t dobni. Modjuk az ilyen játékok online változatánál kutyát nem érdekli a képminőség.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#72) jenei92 válasza vzsryl (#67) üzenetére

jenei92
(senior tag)

:C Ez nem is rossz!

(#73) Konflikt válasza vzsryl (#67) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na ez mar igen. esetleg rajuk is telefonaltal h fix a csut?
kozben gianni visszairt pm-et h
penteken este kornyeken mar lehet vinni ezt:

- Ati Radeon PCI-e HD5670 512Mb PowerColor: 21.500,-

felhivtam a gar miatt, aztmondta h csak penteken derul ki: 1 v 2 ev lesz.:)

sajna penteken elutazom, igy lehet nembirom ki es csut veszek egyet a hardverkerben :D

(#74) Gyuri27 válasza Konflikt (#73) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Annak a boltnak nézzünk kicsit utánna. Nem mondom, hogy rossz bolt, de volt már ott usernek problémája. Az egy év gar meg nevetséges.

(#75) Konflikt válasza Gyuri27 (#74) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hardverker 2 evvel adja. Gianni adja lehet 1 evvel. penteken derul ki.

kicsit keresgeltem a hardverker utan, ezeket talaltam:
-ez mindenesetre erdekes, a garancia a termek cserejet jelenti (v kp), bar nemtudom a pontos sztorit, csak egy note.

-elegedetlen vasarlo 2007 bol

-rossz boltok topicjaban bekerult 8 alkalommal, szumma: ujra eladjak a cuccokat ujnak alcazva, es tobb alaklommal is felbontott hianyos termekeket adtak el (hianyzik a cd, atalakio, crossfire bridge). bar a 8 kommentelobol 6 ujonc, szval lehet kis odafigyelessel nagyreszuk elkerulheto lett volna.

-illetve egy hosszabb hangvetelu beszamolo az egyik fenti usertol.

szval a jo araik ellenere kicsit zuros a bolt, erdemes odafigyelni, felkeszulten atvenni a termeket (minden megvan, tipus egyezik-e, bontatlan, hasznaltnak tunik-e, rendes garipapir, stb)

[ Szerkesztve ]

(#76) simonek

simonek
(újonc)

Erről a PowerColor-ról mit lehet tudni? Főleg hűtés érdekelne... Ahogy nézem hasonló lehet mint a Sapphire hűtője.

(#77) Gyuri27 válasza Konflikt (#75) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ez csak az ami a ph-ra felkerült. Szóval ha nekik lesz (legális úton) lesz máshol is. Így én nem kockáztatnék (mert 2-3k-val olcsóbb náluk). De mindenki azt csinál amit akar.

(#78) Konflikt válasza Gyuri27 (#77) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez is boven eleg..
gianni lesz, ugyanilyen aron sztem.
mod: ha 2 evvel adja.

[ Szerkesztve ]

(#79) El Kebir válasza vzsryl (#67) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

"- DirectX 10.1 Support"

valami speciális típussal rendelkeznek :D

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#80) Aggregátor válasza simonek (#76) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elvileg AC L2 Pro kerül rájuk. Kis fogyasztású kártyára jó hűtés szerintem, PowerColor jó kártyákat szokott gyártani.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#81) joi29 válasza flanki (#62) üzenetére

joi29
(őstag)

Na akkor ezért látszik olyan kiütközőnek a gyorsulás.
Az AMD X2-es procik és úgy általában az AMD procik szeretik a 800Mhz-s
memóriákat az ennél lassabb darabok mint 667-es, némileg vissza is fogja
a rendszer összteljesítményét.
A 4600+ mellet pedig szinte biztos hogy nem futotta ki magát a 3850-es.
Ezért lehet hogy az új kártya számodra a vártnál látszólag jobban teljesít,
mint az a valóságban egy egyugyanazon rendszeren teljesíthetne egy
3850-el szemben. :K

(#82) simonek válasza Aggregátor (#80) üzenetére

simonek
(újonc)

Kössz az infot, szerintem hamarosan benevezek egyre :C

(#83) kisza25 válasza joi29 (#81) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez igaz, mert nekem pl HD4670-em volt ami kb 3850 teljesítményét hozza
4600+-ról cseréltem procit X3 710-re és minden játék iszonyatosat gyorsult ua. a VGA mellett, viszont a 4.mag bekapcsolása nem hozott további gyorsulást, mert ekkor már a VGA volt a gyenge láncszem
szerintem egy 3-4magos Phenom+ HD5670 a mostani játékok futtatására elegendő, persze némi kompromisszumokkal

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#84) stevve válasza joi29 (#81) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

és nekem pont 667-es memória van a gépben... :U :O

PH semleges

(#85) joi29 válasza kisza25 (#83) üzenetére

joi29
(őstag)

Én is onnan tudom hogy az egykori 5000+-om mikor felcibáltam 3GHz-re
bizony érezhetően meglódult a grafika legalábbis a minimum értékek nem
esetek akkorát mint alap órajelen.
pl: a GRID-ben az átlag 19+/- 5fps-el szaggatott a kanyarokban forgalomban,
most meg a 250-el nem esik 30>alá.

stevve
Egy éve mikor az akkori konfigot dobtam össze mintha megéreztem volna,
hogy most kell olcsón gyors memóriát venni.
Akkor vettem az 1066-okat amik most az új proci~lap párban végre megfelelő
sebességen dolgoznak.
Legalábbis az Everestben a 6400+-ot a legtöbb tesztben maga mögött hagyja
a procim a gyorsabb memóknak köszönhetően még így alap órajelen is.
A gyorsabb memóriákon pedig néha akár 5~6 fps is múlhat.

[ Szerkesztve ]

(#86) rocket

rocket
(PH! kedvence)

HIS HD5670 512MB IceQ, és ASUS HD5670 1GB teszt

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#87) stevve válasza joi29 (#85) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Annyira azért nem panaszkodok, mert szerencsére keveset játszok, amiket meg gyűrök, azok szépen futnak, mindenesetre jó tudni erről is. :R

rocket:
:R

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#88) kisza25 válasza joi29 (#85) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most már értem, miért van ekkora különbség játékok alatt a laptopom és ue. a laptop között egy másik procival amiben mindössze 100Mhz-el gyorsabb a proci,
Athlon X2 QL65 2,1Ghz vs. turion RM74 2,2Ghz
hát csak annyi, hogy az enyém 667Mhz-en járatja a ramokat, a turion, meg 800Mhz-en
emiatt fut el pl a Shift oda ponta az az 5FPS hiányzik :Y

(#89) flanki válasza joi29 (#81) üzenetére

flanki
(lelkes újonc)

Bocs de én nem írtam kiütköző gyorsulásról tisztában vagyok a hardverrel (türhetően megy minden +10,+15 fps...szűréssel...)
Vágom h ez egy olcsó kártya azoknak akit kevesebbet áldoznak rá...a 3850-em annak idején mikor vettem magassabb fokán állt a videókari"Hierarchia"-ának mint most ez az 5670-es
Biztos jobban szereti az AMD 800Mhz-es ramokat. Nekem egy jó biznisz miatt voltak csak 667-esek a ramjaim.
Ettöl független nem bánom a váltást jó volt a 3850 de többet zabált, nagyobb volt a hangja!
A mostani gép lehet sok lesz ennek a VGA-nak de nem is azért vettem hogy örökké a gépben maradjon...csak gondoltam betesztelem ha már eladom a régit...
Nem akartam 40-50 ezret rákölteni...a régebbi kártyákat meg ismerem volt szerencsém hozzájuk...kíváncsi voltam erre az "új" fejlesztésre... :R

[ Szerkesztve ]

(#90) joi29 válasza flanki (#89) üzenetére

joi29
(őstag)

Nem bírálás képen írtam csak megjegyeztem.
"ami eddig nem ment SSAO-val meg szűréssel((8x-os) az mostmár hibátlanul fut."
A nem ment és a hibátlanul fut közötti eltérésre használtam a kiütköző
jelzőt de lehet, hogy rosszul értelmeztem. :B

(#91) flanki válasza vikcsi (#52) üzenetére

flanki
(lelkes újonc)

nem nincs fogyásztásmérőm...de miért, nem hiszel a sajtónak?! :F

bocs ha félreérthetően fogalmaztam... :B épp nem voltam a helyzet magaslatán... :))

[ Szerkesztve ]

(#92) vikcsi válasza flanki (#91) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

De hiszek a sajtónak, meg a tényeknek is, h pci-e foglalatból mennyit képes felvenni :D
Node egy ilyen amd-s konfiggal vajon mennyit fogyaszthat... mert nekem intelem van, de régóta szeretném kipróbálni a zöldek cuccait... és ha 30-40w-al többet fogyaszt, akkor elgondolkoztató :)

(#93) flanki válasza vikcsi (#92) üzenetére

flanki
(lelkes újonc)

Hát figyelj nincs fogyasztásmérőm így nemtudom neked megmondani mennyit fogyaszt a rendszer de mondjuk ha azt nézzük hogy egy hitvány HKC-580-as tápom van ami jó esetben is csak 360 watt-ot(maxium!)ad le...és így is pörög a rendszer akkor körülbelül körvonalazódhat hogy összesen nem ehet szerintem még 300-at se a konfigom (a fentebb említett konfig + 2 winyó, dvd író...) mert ha több lenne úgy lehet megfeküdt volna már ez a táp... ;)

[ Szerkesztve ]

(#95) andras888

andras888
(tag)

Mit takar az, hogy "supports Hyper Memory"??
[link] itt írja csak nem értem egészen :( ???

"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

(#96) Aggregátor válasza gyiku (#94) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt nevezik tuningnak? ;] Lemerem fogadni hogy csak a CCC nem engedi tovább.

(#97) kisza25 válasza Aggregátor (#96) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jól gondolod láttam egy tesztet, ahol ccc-pont eddig engedi :DDD
meg is van itt az is látszi 2D alatt meddig veszi vissza az órajelet

[ Szerkesztve ]

(#98) vikcsi válasza flanki (#93) üzenetére

vikcsi
(senior tag)

580w-os táp le is ad 580w-ot kb, viszont kérdés, hogy mennyit vesz fel hozzá :)
Az én konfigom most próbaképp egy 250w-os fsp táppal megy, 130w-nál többet loadon sem eszik, pedig monitor kivételével minden bele van számolva... ezért lettem volna kiváncsi, hogy mennyit kér a géped...

(#99) Aggregátor válasza kisza25 (#97) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Soha nem értettem, hogy ezek a tesztelők mért nem külön programmal tuningolnak. Nem tűnik fel nekik hogy a csúszkánál megáll a tudomány? :D

(#100) El Kebir válasza vikcsi (#98) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

"580w-os táp le is ad 580w-ot kb"

kb soha... :DDD :DD , szinte lehetetlen valós konfignál úgy kiegyensúlyozni a különböző feszültségágak terhelését, hogy az előferdüljön.

és nem kötelező ám kihasználni a teljes kapacitását, mehet az fél vagy negyedterhelésen is...értelemszerűen akkor csak a felét vagy negyedét adja le a maximális képességének...

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5670
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.