És milyen procit váltottál le?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
vikcsi
(senior tag)
Fogyasztásmérőd van esetleg? 
ELADÓ: href.hu/x/7wd7 ; Samsung P2450 FULLHD monitor, erősítő+hangfalak, Nikon digi fényképező, Nokia 6020, Panasonic FULLHD kamera, stb... csere ON; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
thx.
ez a venti nem tunik hangosnak, lehet okes lesz annak ellenere h nem passziv.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!
na éledezik a topik, infót még infót 
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

zoltanz
(PH! kedvence)
Igazából az a kérdés hol jobb a Geforce 8800GT -nél a HD 4770 -nél és a HD 4830 -nál.
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.
Egyre többen veszik. Legalábbis az Ipon-ban megy fel az ára, és úgy veszem észre, hogy ott az eladások befolyásolják az "árfolyamot". Tól-ig határon belül, ha egyet elvisznek, +500 Ft, ha egy napig nem visznek -500.
Így viszont inkább távolodik a bűvös számtól, mint hogy közeledne hozzá. 

vikcsi
(senior tag)
Ez pont eme 3 kártya alatt van teljesítményben... vagy tévedek? 
Csupán a 4670 utódja 40nm-en, úgy mint a 4770 a 4850-é... de ha tévedek, akkor javítsatok ki 
ELADÓ: href.hu/x/7wd7 ; Samsung P2450 FULLHD monitor, erősítő+hangfalak, Nikon digi fényképező, Nokia 6020, Panasonic FULLHD kamera, stb... csere ON; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

zoltanz
(PH! kedvence)
Bizonyos esetekben hozza a fent említett 3 kártya teljesítményét, (még javúlhatnak is azok HD 5xxx driver -k csiszolgatása miatt) kérdés hol és az mit jelent. 
A HD 4670 -nél egy fokkal jobb amúgy, plusz GDDR5 memória, ami magas felbontás odaüt...
[ Szerkesztve ]
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

simonek
(újonc)
Jó lesz ez, csak menne lefelé az ára...
Én is az árcsökkenésre várok... de lehet, hogy hiába. Tavaszig biztosan nem veszek úgysem VGA-t, addigra meg csak kiderül, hol áll meg nagyjából.
PH semleges

simonek
(újonc)
Lehet meg kell várni amíg bejön az 5830, akkor lejjebb menne az 5700-as széria és akkor talán becsúszik 20e alá ez a kártya.

flanki
(lelkes újonc)
Ha engem kérdeztek hogy milyen gépet cseréltem le...akkor AMD X2 4600+ (AM2-es)
4 Giga Dual DDR2 667-es meg egy régi MSI K9-NEO alaplap (+ a 3850-es)
de ezen is ment egy-két kivétellel minden játék...
Szerintem felesleges várni ebből a passzív hűtésűt mert a Sapphire kiadás ezzel a hűtővel is szinte alig ad hangot...pedig nekem elég jó fülem van hozzá...!

Mitől mennének lejjebb az árak az 5830 miatt, az 5770 40e az 5850 70e oda bőven elfér az 5830.
Az élet kegyetlen .
Ez igaz. ezért tartok attól, hogy 1-2 ezresnél nem fog lejjebb menni az ára.
PH semleges

simonek
(újonc)
Van benne igazság...
Nagyon friss még a cucc, kicsit várnunk kell. Talán apró-n is megjelenik pár egy-két héten belül.
iponnal 24-25, de bazarosoknal sztem 21-22 lesz itt a ph-n. ha szereznek vegre ok is.
akkor mindenkeppen benevezek vagy egy sapphire-ra, vagy egy powercolor-ra. mind2-nek franko halk nagyventis hutese van.
PowerColor HD5670 512MB 21 250 Ft
(Csütörtökön érkezik.)
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)
Ennyiért már elgondolkodtató.. pozitívum hogy új, halk, keveset fogyaszt, egyetlen negatívum a teljesítménye. Ebben jobb egy használt 4850, de az 5670 pozitívumai nem érvényesek rá. Szerintem aki keveset játszik és mindenképpen új vga kell, annak jó választás.
[ Szerkesztve ]
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

HaZsolt
(senior tag)
Szerintem kevés dx11-re, bár keveset fogyaszt az pozitívum 
Xtreme 3D Team Hungary
"Szerintem aki keveset játszik és mindenképpen új vga kell, annak jó választás."
Na én pont ilyen vagyok. Van 1-2 játék, amiket rendszeresen nyúzok, de azokhoz a HD 4670-em is elég. 
PH semleges

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Szerintem a BF dx11-től nem halna le. Az is biztos, hogy cod kövi epizódjában nem fog dx11-ben 250fps-t dobni. Modjuk az ilyen játékok online változatánál kutyát nem érdekli a képminőség.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

jenei92
(senior tag)
Ez nem is rossz!
na ez mar igen. esetleg rajuk is telefonaltal h fix a csut?
kozben gianni visszairt pm-et h
penteken este kornyeken mar lehet vinni ezt:
- Ati Radeon PCI-e HD5670 512Mb PowerColor: 21.500,-
felhivtam a gar miatt, aztmondta h csak penteken derul ki: 1 v 2 ev lesz.
sajna penteken elutazom, igy lehet nembirom ki es csut veszek egyet a hardverkerben 

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Annak a boltnak nézzünk kicsit utánna. Nem mondom, hogy rossz bolt, de volt már ott usernek problémája. Az egy év gar meg nevetséges.
hardverker 2 evvel adja. Gianni adja lehet 1 evvel. penteken derul ki.
kicsit keresgeltem a hardverker utan, ezeket talaltam:
-ez mindenesetre erdekes, a garancia a termek cserejet jelenti (v kp), bar nemtudom a pontos sztorit, csak egy note.
-elegedetlen vasarlo 2007 bol
-rossz boltok topicjaban bekerult 8 alkalommal, szumma: ujra eladjak a cuccokat ujnak alcazva, es tobb alaklommal is felbontott hianyos termekeket adtak el (hianyzik a cd, atalakio, crossfire bridge). bar a 8 kommentelobol 6 ujonc, szval lehet kis odafigyelessel nagyreszuk elkerulheto lett volna.
-illetve egy hosszabb hangvetelu beszamolo az egyik fenti usertol.
szval a jo araik ellenere kicsit zuros a bolt, erdemes odafigyelni, felkeszulten atvenni a termeket (minden megvan, tipus egyezik-e, bontatlan, hasznaltnak tunik-e, rendes garipapir, stb)
[ Szerkesztve ]

simonek
(újonc)
Erről a PowerColor-ról mit lehet tudni? Főleg hűtés érdekelne... Ahogy nézem hasonló lehet mint a Sapphire hűtője.

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Ez csak az ami a ph-ra felkerült. Szóval ha nekik lesz (legális úton) lesz máshol is. Így én nem kockáztatnék (mert 2-3k-val olcsóbb náluk). De mindenki azt csinál amit akar.
ez is boven eleg..
gianni lesz, ugyanilyen aron sztem.
mod: ha 2 evvel adja.
[ Szerkesztve ]

El Kebir
(senior tag)
"- DirectX 10.1 Support"
valami speciális típussal rendelkeznek 
TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...
Elvileg AC L2 Pro kerül rájuk. Kis fogyasztású kártyára jó hűtés szerintem, PowerColor jó kártyákat szokott gyártani.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

joi29
(őstag)
Na akkor ezért látszik olyan kiütközőnek a gyorsulás.
Az AMD X2-es procik és úgy általában az AMD procik szeretik a 800Mhz-s
memóriákat az ennél lassabb darabok mint 667-es, némileg vissza is fogja
a rendszer összteljesítményét.
A 4600+ mellet pedig szinte biztos hogy nem futotta ki magát a 3850-es.
Ezért lehet hogy az új kártya számodra a vártnál látszólag jobban teljesít,
mint az a valóságban egy egyugyanazon rendszeren teljesíthetne egy
3850-el szemben. 

simonek
(újonc)
Kössz az infot, szerintem hamarosan benevezek egyre 
ez igaz, mert nekem pl HD4670-em volt ami kb 3850 teljesítményét hozza
4600+-ról cseréltem procit X3 710-re és minden játék iszonyatosat gyorsult ua. a VGA mellett, viszont a 4.mag bekapcsolása nem hozott további gyorsulást, mert ekkor már a VGA volt a gyenge láncszem
szerintem egy 3-4magos Phenom+ HD5670 a mostani játékok futtatására elegendő, persze némi kompromisszumokkal
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
és nekem pont 667-es memória van a gépben...

PH semleges

joi29
(őstag)
Én is onnan tudom hogy az egykori 5000+-om mikor felcibáltam 3GHz-re
bizony érezhetően meglódult a grafika legalábbis a minimum értékek nem
esetek akkorát mint alap órajelen.
pl: a GRID-ben az átlag 19+/- 5fps-el szaggatott a kanyarokban forgalomban,
most meg a 250-el nem esik 30>alá.
stevve
Egy éve mikor az akkori konfigot dobtam össze mintha megéreztem volna,
hogy most kell olcsón gyors memóriát venni.
Akkor vettem az 1066-okat amik most az új proci~lap párban végre megfelelő
sebességen dolgoznak.
Legalábbis az Everestben a 6400+-ot a legtöbb tesztben maga mögött hagyja
a procim a gyorsabb memóknak köszönhetően még így alap órajelen is.
A gyorsabb memóriákon pedig néha akár 5~6 fps is múlhat.
[ Szerkesztve ]

rocket
(PH! kedvence)
HIS HD5670 512MB IceQ, és ASUS HD5670 1GB teszt
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Annyira azért nem panaszkodok, mert szerencsére keveset játszok, amiket meg gyűrök, azok szépen futnak, mindenesetre jó tudni erről is. 
rocket:
[ Szerkesztve ]
PH semleges
most már értem, miért van ekkora különbség játékok alatt a laptopom és ue. a laptop között egy másik procival amiben mindössze 100Mhz-el gyorsabb a proci,
Athlon X2 QL65 2,1Ghz vs. turion RM74 2,2Ghz
hát csak annyi, hogy az enyém 667Mhz-en járatja a ramokat, a turion, meg 800Mhz-en
emiatt fut el pl a Shift oda ponta az az 5FPS hiányzik 

flanki
(lelkes újonc)
Bocs de én nem írtam kiütköző gyorsulásról tisztában vagyok a hardverrel (türhetően megy minden +10,+15 fps...szűréssel...)
Vágom h ez egy olcsó kártya azoknak akit kevesebbet áldoznak rá...a 3850-em annak idején mikor vettem magassabb fokán állt a videókari"Hierarchia"-ának mint most ez az 5670-es
Biztos jobban szereti az AMD 800Mhz-es ramokat. Nekem egy jó biznisz miatt voltak csak 667-esek a ramjaim.
Ettöl független nem bánom a váltást jó volt a 3850 de többet zabált, nagyobb volt a hangja!
A mostani gép lehet sok lesz ennek a VGA-nak de nem is azért vettem hogy örökké a gépben maradjon...csak gondoltam betesztelem ha már eladom a régit...
Nem akartam 40-50 ezret rákölteni...a régebbi kártyákat meg ismerem volt szerencsém hozzájuk...kíváncsi voltam erre az "új" fejlesztésre... 
[ Szerkesztve ]

joi29
(őstag)
Nem bírálás képen írtam csak megjegyeztem.
"ami eddig nem ment SSAO-val meg szűréssel((8x-os) az mostmár hibátlanul fut."
A nem ment és a hibátlanul fut közötti eltérésre használtam a kiütköző
jelzőt de lehet, hogy rosszul értelmeztem. 

flanki
(lelkes újonc)
nem nincs fogyásztásmérőm...de miért, nem hiszel a sajtónak?! 
bocs ha félreérthetően fogalmaztam...
épp nem voltam a helyzet magaslatán... 
[ Szerkesztve ]

vikcsi
(senior tag)
De hiszek a sajtónak, meg a tényeknek is, h pci-e foglalatból mennyit képes felvenni 
Node egy ilyen amd-s konfiggal vajon mennyit fogyaszthat... mert nekem intelem van, de régóta szeretném kipróbálni a zöldek cuccait... és ha 30-40w-al többet fogyaszt, akkor elgondolkoztató 

flanki
(lelkes újonc)
Hát figyelj nincs fogyasztásmérőm így nemtudom neked megmondani mennyit fogyaszt a rendszer de mondjuk ha azt nézzük hogy egy hitvány HKC-580-as tápom van ami jó esetben is csak 360 watt-ot(maxium!)ad le...és így is pörög a rendszer akkor körülbelül körvonalazódhat hogy összesen nem ehet szerintem még 300-at se a konfigom (a fentebb említett konfig + 2 winyó, dvd író...) mert ha több lenne úgy lehet megfeküdt volna már ez a táp... 
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)

andras888
(tag)
Mit takar az, hogy "supports Hyper Memory"??
[link] itt írja csak nem értem egészen
???
"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."
Ezt nevezik tuningnak?
Lemerem fogadni hogy csak a CCC nem engedi tovább.
jól gondolod láttam egy tesztet, ahol ccc-pont eddig engedi 
meg is van itt az is látszi 2D alatt meddig veszi vissza az órajelet
[ Szerkesztve ]

vikcsi
(senior tag)
580w-os táp le is ad 580w-ot kb, viszont kérdés, hogy mennyit vesz fel hozzá 
Az én konfigom most próbaképp egy 250w-os fsp táppal megy, 130w-nál többet loadon sem eszik, pedig monitor kivételével minden bele van számolva... ezért lettem volna kiváncsi, hogy mennyit kér a géped...
Soha nem értettem, hogy ezek a tesztelők mért nem külön programmal tuningolnak. Nem tűnik fel nekik hogy a csúszkánál megáll a tudomány? 

El Kebir
(senior tag)
"580w-os táp le is ad 580w-ot kb"
kb soha...
, szinte lehetetlen valós konfignál úgy kiegyensúlyozni a különböző feszültségágak terhelését, hogy az előferdüljön.
és nem kötelező ám kihasználni a teljes kapacitását, mehet az fél vagy negyedterhelésen is...értelemszerűen akkor csak a felét vagy negyedét adja le a maximális képességének...
TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...